Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamp: 

LØRDAG:
16.00: Bristol City – Queens Park Rangers (Viaplay)

 


 

Barnsley – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lloyd Isgrove mangler hos vertene, mens Tom Cairney og Floyd Ayite er usikre hos gjestene.

Barnsley avsluttet 2017 på fælt vis med elendig form over lengre tid, og det førte til at The Tykes etter hvert falt ned i bunnstriden. På nyåret har man fått et lite løft med fire kamper på rad uten tap, men forrige helg ble det nederlag igjen da de møtte Aston Villa på Villa Park. Målene haglet inn tidlig i det oppgjøret, men dessverre for Barnsley ble flest mål scoret av Villa. Barnsley tapte 1-3, men basert på sjanser synes jeg Barnsley hadde fortjent mer enn hva de satt igjen med. Nå ligger rødtrøyene på en 19. plass med 27 poeng, og ned til nedrykk skiller det to poeng. Hjemme på Oakwell har de 3-5-6, og ingen av deres seks siste hjemmekamper har endt med seier. De tre siste hjemmekampene har endt uavgjort, mens de tre foregående endte med tap.

Barnsleys siste kamper:
Aston Villa – Barnsley 3-1 (Cavare)
Barnsley – Wolves 0-0
Millwall – Barnsley 4-1 (Potts)
Sunderland – Barnsley 0-1 (Pinnock)
Barnsley – Reading 1-1 (Pinnock)

Nå svinger det virkelig for Slavisa Jokanovic og hans Fulham. Formen har vært meget bra den siste tiden, og forrige runde toppet det hele seg med en fantastisk 6-0 seier hjemme mot Burton Albion. The Brewers hadde én stor sjanse på Craven Cottage, men resten av kampen tilhørte Fulham. Unggutten Ryan Sessegnon signerte seg for to nye scoringer, mens Rui Fonte scoret to viktige mål for sin egen selvtillit. Hvittrøyene ligger nå på en syvendeplass med 45 poeng, og nå har de ett poeng opp til play-off. På de seks siste ligakampene har Fulham nå fantastiske 5-1-0. På bortebane har Fulham 6-3-5 denne sesongen, og det har blitt syv poeng på de ni siste bortekampene.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Burton 6-0 (Sessegnon x2, Fonte x2, Piazon, Kamara)
Boro – Fulham 0-1 (Norwood)
Fulham – Southampton 0-1
Fulham – Ipswich 4-1 (Kamara x2, Sessegnon)
Hull – Fulham 2-2 (Kamara x2)

Vurdering: Barnsley med svak form over lengre tid. De hadde en liten opptur nylig, men forrige helg ble det et surt tap igjen. Her møter de et Fulham-lag som er i kjempeform. Barnsley er aldri enkle å spille mot, men her har jeg troen på at gjestene kan ta med seg tre poeng hjem til London.

Tips: B (1.95 @ Fansbet)

 


 

Brentford – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: John Egan og Henrik Dalsgaard er usikre hos vertene. Wes Hoolahan og Ivo Pinto er ute hos gjestene.

Kan Brentford lure seg inn på play-off? Det ser egentlig slik ut basert på resultatene over lengre tid nå. Tenk at klubben som ikke vant en eneste kamp frem til slutten av september, nå ligger bare tre poeng bak play-off. Forrige helg vant de 1-0 borte mot Reading, og i den kampen var Lasse Vibe tilbake på scoringslisten igjen. Seieren var fortjent, og nå har Brentford vunnet fem av sine seks siste kamper i ligaen. Det er rett og slett opprykksform. Hjemme på Griffin Park har de fantastisk 6-7-1 denne sesongen. De har bare tapt én hjemmekamp, og det skjedde da Nottingham Forest var på besøk helt tilbake i starten av sesongen. Nå har The Bees 13 hjemmekamper på rad uten tap.

Brentfords siste kamper:
Reading – Brentford 0-1 (Vibe)
Brentford – Bolton 2-0 (Jozefzoon, Maupay)
Brentford – Notts County 0-1
Wolves – Brentford 3-0
Brentford – Sheff Wed 2-0 (Vibe, Jozefzoon)

Norwich City ga absolutt alt mot Chelsea i FA Cupen, men røk til slutt på straffespark. Noen dager senere kom Sheffield United på besøk i ligaen, og litt overraskende valgte Daniel Farke å gjøre minst mulig endringer på laget. Det ble noen tunge ben på Norwich-laget av den grunn, og derfor kom de seg aldri opp på et bra nok nivå i kampen mot The Blades. Norwich tapte 1-2 i det oppgjøret, og klarte dermed ikke følge opp den imponerende 1-0 seieren borte mot Bristol City. Nå ligger The Canaries på en 13. plass med 37 poeng. De har ni poeng opp til play-off, og den luken begynner etter hvert å bli tung å tette. På bortebane har Norwich 6-2-6, og det har blitt syv poeng på de tre siste bortekampene.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Sheff Utd 1-2 (Pinto)
Chelsea – Norwich 1-1 (Lewis)
Bristol City – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Chelsea 0-0
Norwich – Millwall 2-1 (Trybull, Maddison)

Vurdering: Brentford er sterke på hjemmebane. Der er de nesten umulige å slå. Norwich City har lenge vært et bra bortelag denne sesongen, og spesielt i de siste bortekampene har vi fått sett det. Dette er i mine øyne et meget åpent oppgjør. Brentford vil nok forsøke å styre kampen med en ballbesittende spillestil, mens Norwich City vil nok være litt mer defensive fra start. I mine øyne kan dette vippe alle veier. Selv om Brentford har 13 på rad hjemme uten tap, ser jeg ikke bort fra at Norwich City kan være laget som stopper den rekken. Samtidig er Brentford favoritter i mine øyne. Her klarer jeg ikke velge noe annet enn uavgjort. Mitt beste tips her er å styre unna spill.

Tips: U (3.65 @ Fansbet)


 

Bristol City – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Målvakt Frank Fielding er ute hos vertene. David Wheeler, Idrissa Sylla, Paul Smyth og Jamie Mackie er ute hos gjestene.

Hatten av og alt det der. Det Bristol City fikk til i ligacupen denne sesongen var helt fantastisk. De slo ut en rekke Premier League-lag, før det sa stopp i semifinalen. The Robins tapte 2-3 hjemme mot Manchester City, og dermed 3-5 sammenlagt. De leverte mye bedre kamper mot de lyseblå enn hva flere Premier League-lag har klart denne sesongen. Nå gjelder det å ta med seg denne cupsuksessen inn i ligaspillet. Rødtrøyene har nemlig fire kamper på rad uten seier i ligaen. Forrige helg ble det 0-0 borte mot Derby County, mens de tapte de tre foregående kampene. Nå ligger The Robins på en femteplass med 48 poeng. De har fem poeng opp til direkte opprykk, og bare tre poeng ned til den fæle syvendeplassen. På hjemmebane har de 7-3-4 denne sesongen, hvor begge de to siste hjemmekampene har endt med tap i ligaen.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Man City 2-3 (Flint, Pack)
Derby – Bristol City 0-0
Bristol City – Norwich City 0-1
Man City – Bristol City 2-1 (Reid)
Watford – Bristol City 3-0

Queens Park Rangers fikk besøk av Middlesbrough på Loftus Road forrige helg. Med tanke på de mange andre gangene QPR har overrasket positivt på hjemmebane denne sesongen, var det mange som hadde trodd at de skulle få til noe mot Boro. Slik skulle det ikke gå. QPR ble nærmest avkledd foran eget publikum. De fikk ikke skapt noe særlig, mens Boro kontrollerte inn en sterk 3-0 seier. Tapet var ekstra surt for QPR med tanke på at de hadde to strake seiere i ligaen før Boro-kampen. Nå ligger de på en 16. plass med 33 poeng. På bortebane har de svake 2-5-7, men begge de to borteseierne har kommet i løpet av deres fire siste bortekamper.

QPRs siste kamper:
QPR – Boro 0-3
Burton – QPR 1-3 (Luongo, Washington, Oteh)
QPR – MK Dons 0-1
QPR – Cardiff 2-1 (Smith, Smyth)
Millwall – QPR 1-0

Vurdering: Bristol City med sterk innsats i ligacupen, men nedadgående kurve i ligaen. Her møter de et Queens Park Rangers-lag som ikke er enkle å forstå seg på. Jeg tror Bristol City hever seg i ligaen nå som cupdrømmen er knust, og derfor tror jeg de kommer til å smelle til med sin første seier i ligaen siden Boxing Day denne helgen.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Cole Skuse er ute hos vertene, mens Tom Adeyemi er usikker. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Ipswich Town fikk seg en opptur da de slo Leeds United for to runder siden, og forrige helg gikk de av banen igjen uten nederlag. Denne gangen mot Bolton Wanderers, men det var nok en kamp mange Ipswich-supportere hadde forventet og trodd at de skulle vinne. Nå har Ipswich bare én seier på de seks siste kampene, og det begynner å se mer og mer sannsynlig ut at det blir en sesong midt i ingenmannsland for traktorgutta. Nå ligger de på en 12. plass med seks poeng opp til play-off. Den luken er ikke helt skremmende, men det er fryktelig mange gode lag foran Ipswich på tabellen som ser ut til å være i mye bedre form. På hjemmebane har Ipswich sterke 8-2-4 denne sesongen, og bare én av de syv siste på eget gress har endt med tap. Mick McCarthy vil nok være meget opptatt av å opprettholde den fine hjemmestatistikken når hans tidligere arbeidsgiver kommer på besøk.

Ipswichs siste kamper:
Bolton – Ipswich 1-1 (Garner)
Ipswich – Leeds 1-0 (Celina)
Ipswich – Sheff Utd 0-1
Fulham – Ipswich 4-1 (Garner)
Ipswich – Derby 1-2 (Garner)

Etter 13 kamper på rad i ligaen uten tap, kom til slutt nederlaget for Wolverhampton Wanderers. At det skulle skje på hjemmebane var nok litt overraskende, samtidig som det var Nottingham Forest som fikk æren av å ødelegge den imponerende rekken. Forest kom til Molineux med en klar plan, og den lyktes de med. Aitor Karankas spillere klarte holde ulvene borte fra eget mål, og ga Wolves-sjef Nuno Espirito Sant mye å tenke på. Etter tapet reiste Wolves på treningsleir til Spania for å lade batteriene. På bortebane har Wolves 9-3-2 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste bortelag. De har nå syv bortekamper på rad uten tap i ligaen. Ettersom de andre lagene i toppen ikke spiller denne helgen, vil Wolves kunne få en luke på 12 poeng ned til neste lag på tabellen dersom de vinner her.

Wolves siste kamper:
Wolves – Forest 0-2
Swansea – Wolves 2-1 (Jota)
Barnsley – Wolves 0-0
Wolves – Swansea 0-0
Wolves – Brentford 3-0 (Neves, Jota, Douglas)

Vurdering: Ipswich har vist bra form på hjemmebane over lengre tid, mens formen generelt har vært mindre imponerende. Her møter de et Wolves-lag som fikk seg en lærepenge da Nottingham Forest var på besøk forrige runde. Nå har Wolves kost seg i varmere omgivelser siden sist, og jeg tror det vil slå positivt ut. Wolves er ligaens klart beste lag, og nå er de nok ivrige på å slå tilbake siden sist. Jeg har troen på Wolves-seier her.

Tips: B (1.71 @ Fansbet)

 

 

About The Author

Leave a Reply