Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamp:
20.45: Aston Villa – Sheffield United (Viasport 2 & Viaplay)


 

Birmingham City – Sunderland
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene som bare mangler Isaac Vassell. Hos gjestene er Didier Ndong suspendert, mens Billy Jones er syk. Lamine Kone og Jonathan Williams er også ute.

Jeg har ikke vært nådig i min kritikk rettet mot Birmingham City-sjef Steve Cotterill, men den siste tiden ser han ut til å ha fått ting til å fungere sånn noenlunde. Lørdag klarte blåtrøyene uavgjort borte mot Premier League-laget Huddersfield Town, og i forrige serierunde sikret de seg et imponerende poeng borte mot Preston North End. Birmingham har nå bare tapt én av sine fire siste ligakamper, og har kommet seg opp fra jumboplass. De ligger nå nest sist på tabellen med 24 poeng, og har ett poeng opp til riktig side av streken. Hjemme på St Andrews har de 5-2-7 denne sesongen, men fire av de fem siste på eget gress har alle endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Preston – Birmingham 1-1 (Gallagher)
Birmingham – Derby 0-3
Birmingham – Burton 1-0 (Gallagher)
Reading – Birmingham 0-2 (Gallagher, Maghoma)

Endelig en ny seier for Sunderland forrige runde. At det var det svenske akademiproduktet Joel Asoro som scoret kampens eneste mål i 1-0 seieren over Hull City gjorde nok det hele enda mer deilig for fansen. Seieren kom meget godt med med tanke på at flere av de andre bunnlagene plukker poeng for tiden, samtidig som det var bunnrival Hull de møtte. Nå har The Black Cats 25 poeng, og det gjør at bare dårligere målforskjell er grunnen til at de ligger på feil side av streken. Sunderland har bare tapt tre av sine syv siste kamper. Det er egentlig ikke så imponerende, men likevel mye bedre enn tidligere form. På bortebane tapte de 0-4 mot Cardiff City sist, og totalt har de 3-5-6 på sine bortekamper denne sesongen.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Hull 1-0 (Asoro)
Cardiff – Sunderland 4-0
Boro – Sunderland 2-0
Sunderland – Barnsley 0-1
Forest – Sunderland 0-1 (McGeady)

Vurdering: Birmingham City i bedre form den siste tiden, men de hadde en tøff kamp i FA Cupen på lørdag. Sunderland har kunnet ladet batteriene etter seieren over Hull City. Dette blir nok en jevn affære hvor begge lag kommer til å være forsiktige. Hadde det ikke vært for Birminghams kamp på lørdag hadde jeg gått for en knepen hjemmeseier. Nå nøyer jeg meg med uavgjort på St Andrews.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)


 

Burton Albion – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Burton Albion har imponert meg stort på bortebane utover høsten. De har hatt en helt egen evne til å stenge igjen bakover, samme hvor sterk motstanden har vært. Det har ikke sett fint ut, men det har vært effektivt. Det er samtidig det som har gjort at Burton fortsatt har kontakt med lagene foran på tabellen. Forrige runde lyktes derimot ikke forsvarsspillet på bortebane. Martin Samuelsen fikk sin debut for Burton borte mot Fulham, og det endte med et blytungt 0-6 tap på Craven Cottage. Nå har The Brewers falt ned til sisteplass på tabellen, og som jeg har sagt helt siden før sesongstart, der kommer de til å ligge ved sesongslutt også. Kanskje kan Darren Bent gjøre min spådom til skamme. Han har blitt hentet på lån fra Derby County ut sesongen. Hjemme på Pirelli Stadium har Burton elendige 2-2-10. De har bare tatt ett(!) poeng på sine ti siste hjemmekamper.

Burtons siste kamper:
Fulham – Burton 6-0
Burton – QPR 1-3 (Dyer)
Birmingham – Burton 1-0
Sheff Wed – Burton 0-3 (Flanagan, Dyer, Naylor)
Burton – Norwich 0-0

Reading-sjef Jaap Stam må kjenne på presset nå. Fredag kveld tapte de 1-3 mot ligarival Sheffield Wednesday i fjerde runde av FA cupen, og i ligaen har de nå åtte kamper på rad uten seier. Dette har ført til at The Royals har falt ned til en 18. plass med 29 poeng. Fortsatt har de en luke på fire poeng ned til nedrykk, men fortsetter denne fæle formen vil de fort være innblandet i en ekkel bunnstrid. Da vil nok i så fall Stams dager som Reading-sjef være historie. Forrige serierunde tapte de 0-1 hjemme mot Brentford, og på de syv siste ligakampene har de bare scoret to(!) mål. På bortebane har Reading 4-4-6, hvor ingen av de fire siste på bortebane har endt med seier.

Readings siste kamper:
Sheff Wed – Reading 3-1 (Smith)
Reading – Brentford 0-1
Reading – Stevenage 3-0 (Bödvarsson x3)
Hull – Reading 0-0
Stevenage – Reading 0-0

Vurdering: Burton Albion med kjempesmell sist, samtidig som de er fryktelige på hjemmebane. Reading er i elendig form, og trenger en seier snart for Jaap Stams skyld. Jeg ser for meg at Reading vil forsøke å stenge igjen bakover her, og det tror jeg de vil lykkes med mot et svakt Burton-lag. Samtidig tror jeg gjestene vil klare finne veien til nettmaskene, til tross for problemer foran mål den siste tiden. Jeg prøver en knepen borteseier. Skal vi si 1-0?

Tips: B (2.55 @ Fansbet)


 

Hull City – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Hull City fikk seg en etterlengtet opptur da Nottingham Forest ble slått 2-1 i FA Cupen på lørdag, men strengt tatt betyr den seieren lite. Det er i ligaen Nigel Adkins og hans Hull City trenger seiere, og det trenger de sårt. Etter et surt 0-1 tap borte mot bunnrival Sunderland forrige helg, ser det nå mørkt ut for tigrene. De har nå 25 poeng, og bare målforskjell gjør at de ligger på riktige side av den fæle streken. Hull er nå oppe i syv kamper på rad uten seier i ligaen, og nå har de gått målløse av banen i seks av sine syv siste ligakamper. Det er ganske skremmende med tanke på hvor mange brukbare offensive spillere Adkins har til rådighet. Hjemme på KCOM Stadium har de 4-5-5 denne sesongen, hvor de er ubeseiret på sine fire siste kamper. Samtlige tre siste hjemmekamper har endt uavgjort.

Hulls siste kamper:
Hull – Forest 2-1 (Dicko, Bowen)
Sunderland – Hull 1-0
Hull – Reading 0-0
Blackburn – Hull 0-1 (Aina)
Bolton – Hull 1-0

Leeds United gikk på sesongens sannsynligvis sureste tap da Millwall var på besøk forrige serierunde. Leeds lå under 0-2 med ti mann på banen, men klarte mot alle odds snu kampen til 3-2 med én mann mindre enn Millwall. Det så lenge ut til å gå mot en mirakuløs seier, men like før slutt scoret Millwall to ganger og vant 4-3. Etter tapet reiste Leeds til Murcia i Spania for å få bedre treningsforhold, og kanskje vil det slå positivt ut til tirsdagens kamp. Livet uten Samuel Saiz har vært tøft for Leeds, samtidig som det er mange ting som ikke fungerer helt akkurat nå. Leeds har nå bare tatt ett poeng på de fire siste kampene, og har nå fått en luke på fem poeng opp til play-off. På bortebane har Leeds 7-0-7, og er dermed det eneste Championship-laget som ikke har spilt uavgjort på fremmed gress denne sesongen. Begge de to siste bortekampene i ligaen har endt med tap, men før det hadde de tre strake borteseiere.

Leeds siste kamper:
Leeds – Millwall 3-4 (Lasogga x2, Roofe)
Ipswich – Leeds 1-0
Newport County – Leeds 2-1 (Berardi)
Leeds – Forest 0-0
Birmingham – Leeds 1-0

Vurdering: Dette er ingen enkel kamp å vurdere. Hull City i elendig form over lengre tid, og de scorer knapt mål lenger. Leeds United har heller ikke imponert den siste tiden, og må nok en gang klare seg uten Samuel Saiz. Det er likevel et par grunner til å sette penger på gjestene her. Leeds har nemlig fått koble av siden sist kamp og ladet batteriene i varmen, mens vertene var i en tøff kamp på lørdag. Hull scorer knapt mål lenger, samtidig som Leeds har mye høyere odds enn vertene her. Derfor synes jeg det absolutt kan forsvares å sette penger på borteseier her.

Tips: B (3.50 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Da Tony Pulis ble ansatt som ny Middlesbrough-sjef fryktet jeg at de skulle ligge bakpå, mure igjen forsvaret og satse på ultradirekte fotball. Heldigvis har det ikke blitt slik. Jeg synes faktisk at Boro har blitt et fornøyelig skue etter Pulis kom inn, sammenlignet med hans forgjenger. Noe av det artigste så langt under Pulis ledelse har vært Adam Traore. Det ustabile hurtigtoget har sett fantastisk ut de siste kampene, og spesielt i 3-0 seieren over Queens Park Rangers forrige runde. Lørdag ble det dessverre et 0-1 tap hjemme mot Brighton & Hove Albion, takket være et sent seiersmål av Glenn Murray. Det betyr at Boro bare skal konsentrere seg om ligaen fremover, og der har de absolutt gode muligheter for å skaffe seg en play-off plass. Nå ligger de på en åttendeplass med 44 poeng, og opp til play-off skiller det bare fire poeng. Boro har nå vunnet fem av sine åtte siste kamper, og på hjemmebane har de 7-2-5 denne sesongen. Det må dog nevnes at begge de to siste hjemmekampene i ligaen har endt med tap.

Boros siste kamper:
Boro – Brighton 0-1
QPR – Boro 0-3 (Ayala, Friend, Traore)
Boro – Fulham 0-1
Boro – Sunderland 2-0 (Gestede, Braithwaite)
Preston – Boro 2-3 (Ayala x2, Howson)

Jos Luhukay har virkelig fått en flying start med sitt Sheffield Wednesday. Siden han tok over jobben har uglene avansert fra både tredje og fjerde runde i FA Cupen, mens de i ligaen har holdt både Sheffield United og Cardiff City til uavgjort i to målløse kamper. Fredag kveld ble Reading slått 3-1 i fjerde runde av FA Cupen, og på tirsdag øyner Luhukay muligheten til å sikre seg sin første trepoenger som Owls-sjef. Nå ligger Sheffield Wednesday på en 17. plass med 32 poeng, og formen over lengre tid har vært elendig. Bare én av de ti siste kampene har endt med seier, og da er det kanskje ikke så rart at man har hele 16 poeng opp til play-off. Opprykksdrømmen er knust i år, og nå gjelder det bare å holde seg på passelig avstand fra nedrykksstriden. På bortebane har uglene 3-5-6, og bare én av de seks siste bortekampene har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Reading 3-1 (Nuhiu x2, Boyd)
Sheff Wed – Cardiff 0-0
Sheff Wed – Carlisle 2-0 (Matias, Nuhiu)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Carlisle – Sheff Wed 0-0

Vurdering: To lag med forholdsvis ferske managere. Det er fortsatt vanskelig å si hva man kan forvente av de to lagene når de går på banen, selv om det har vært positive tendenser i begge leirer. Middlesbrough har blitt gjort til store favoritter, og det synes jeg blir litt feil. Jeg tror nemlig dette blir et jevnere oppgjør enn hva bookmakerne tror. At gjestene skal vinne synes jeg virker lite sannsynlig, derfor ser jeg mest verdi i et spill på uavgjort her. Jeg setter derfor et kryss i midten.

Tips: U (3.60 @ Fansbet)


 

Millwall – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Millwall fikk en drømmetrekning i FA Cupen da Rochdale skulle komme på besøk i fjerde runde, men enkelt skulle det ikke bli. Millwall tok en tidlig ledelse mot League One-klubben, før gjestene snudde til 2-1. Først på overtid fikk Millwall satt inn utligningsmålet som sørget for omkamp. Det ble dermed en liten nedtur etter den vanvittige 4-3 seieren over Leeds United i forrige serierunde. Millwall rotet bort en 0-2 ledelse med én mann mer på banen mot Leeds på Elland Road, men to raske mål helt på tampen sørget for at løvene gikk fra å ligge under 2-3 til å vinne 4-3. Nå ligger Millwall på en 15. plass med 34 poeng, og avstanden til nedrykk er på hele ni poeng. Det ser nå mer og mer sannsynlig ut at Millwall vil klare holde seg denne sesongen, men fortsatt er det lenge igjen. Hjemme på The Den har Millwall 7-4-3, og ingen av deres seks siste hjemmekamper i ligaen har endt med tap.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Rochdale 2-2 (Wallace, Thompson)
Leeds – Millwall 3-4 (Gregory, O`Brien, Elliott, Wallace)
Millwall – Preston 1-1 (O`Brien)
Millwall – Barnsley 4-1 (O`Brien x2, Thompson, Odinyenma)
Norwich – Millwall 2-1 (Morison)

Derby County ser ut som den sterkeste utfordreren i kampen om å bli med Wolverhampton Wanderers opp til Premier League, selv om de forståelig nok var meget skuffet over bare å klare uavgjort hjemme mot Bristol City forrige runde. At debutant Cameron Jerome ble snytt for et straffespark helt på tampen gjorde nok det ene poenget enda surere å svelge for Derby-fansen. Nå har hvittrøyene ni kamper på rad uten tap i ligaen. De innehar andreplass på tabellen med sine 53 poeng, og har to poeng ned til neste lag på tabellen. Nå har de fått hvile siden sist runde grunnet spillefri denne helgen, og på bortebane har de 7-5-2 denne sesongen. Totalt har de nå ti bortekamper på rad i ligaen uten tap, og man må helt tilbake til midten av september for å finne forrige gang Derby gikk av banen på fremmed gress uten poeng.

Derbys siste kamper:
Derby – Bristol City 0-0
Birmingham – Derby 0-3 (Russell, Vydra, Weimann)
Man Utd – Derby 2-0
Derby – Sheff Utd 1-1 (Vydra)
Ipswich – Derby 1-2 (Winnall x2)

Vurdering: Millwall er sterke på hjemmebane, og har vist fin form den siste tiden. Her møter de et av ligaens sterkeste lag i Derby County. Gjestene husker knapt hvordan det er å tape på bortebane i ligaen, og har vært i utrolig bra form over lengre tid nå. Det blir som regel alltid jevnt på The Den, og dette blir nok ikke noe unntak. Da lagene møttes i desember fikk Millwall seg en skikkelig lusing av Derby, og jeg tror Derby av den grunn vil være fulle av selvtillit foran dette møtet. Legger man til at Derby har hatt spillefri og er i bedre form, synes jeg en knepen borteseier må være et brukbart tips her. 

Spill: B (2.75 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Aitor Karanka og hans Nottingham Forest stod for det som utvilsomt må ha vært forrige rundes største prestasjon. De tok turen til Molineux for å møte et suverent Wolverhampton Wanderers, men på utrolig vis klarte de reise fra Black Country med både seier og clean sheet. Forest fikk seg dermed en enorm opptur etter at Karankas første kamp som Forest-sjef endte med 0-1 tap mot Aston Villa. Lørdag skulle Forest ut i FA Cupen mot Hull City, men det skulle vise seg å gå dårligere. Hull vant det oppgjøret 2-1, og dermed er det bare ligaen Forest skal fokusere på fremover. I ligaen ligger de på en 14. plass med 35 poeng. De har en luke på 13 poeng opp til play-off, og derfor virker det som om vårsesongen kommer til å handle om å lage et godt grunnlag foran den kommende sesongen. Hjemme på City Ground har de 7-0-7  denne sesongen, og fire av de fem siste på eget gress har endt med tap.

Forests siste kamper:
Hull – Forest 2-1 (Vellios)
Wolves – Forest 0-2 (Dowell, Osborn)
Forest – Villa 0-1
Forest – Arsenal 4-2 (Brereton, Dowell, Lichaj x2)
Leeds – Forest 0-0

Preston North End skuffet stort da Birmingham City kom på besøk forrige runde. Hjemme mot Birmingham er bare seier godt nok dersom man skal henge med i kampen om play-off, men slik skulle det ikke gå. Preston slet kraftig med å skape sjanser mot et for anledningen solid Birmingham-forsvar. The Lilywhites måtte dermed ta til takke med ett poeng, noe som betyr at de nå har seks poeng opp til play-off. De ligger for øyeblikket på en 11. plass, og på bortebane har de 5-6-3 denne sesongen. Ingen av de seks siste bortekampene har endt med tap i ligaen, men i cupen tapte de 0-1 borte mot Sheffield United på lørdag.

Prestons siste kamper:
Preston – Birmingham 1-1 (Davies)
Millwall – Preston 1-1 (Robinson)
Wycombe – Preston 1-5 (Harrop x2, Browne x2, Horgan)
Preston – Boro 2-3 (Robinson, Hugill)
Cardiff – Preston 0-1 (Clarke)

Vurdering: Nok en vanskelig kamp å vurdere. Forest med kruttsterk seier forrige runde, mens Preston bare har tapt én av sine ti siste kamper i ligaen. På bortebane har de vært meget gode i det siste, og derfor skal vertene få det tøft her. Forest har ikke spilt uavgjort hjemme enda, men så har de heller ikke hatt Aitor Karanka som sjef i mer enn én hjemmekamp. Jeg er derfor ikke så redd for å markere for Forests første uavgjort på hjemmebane for sesongen her. 

Spill: U (3.10 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Er Sheffield United-maskineriet på gang igjen? Chris Wilder & Co tok Championship med storm etter opprykket i fjor, men sent på høsten skuffet de stort rent formmessig. Fra å være en av de tøffeste utfordrerne i kampen om direkte opprykk, har de nå havnet i en outsiderposisjon i kampen om play-off. Etter en sterk 2-1 seier borte mot Norwich City sist, ligger de nå på en syvendeplass med to poeng opp til play-off. Med tanke på hvor mange sterke lag som kommer jagende bak, er det liten tvil om at The Blades ikke har råd til flere formsvikter utover våren dersom de skal klare play-off. Nå har Sheffield United tre på rad i ligaen uten tap, og bare én av de seks siste har endt med nederlag. I FA Cupen gikk de videre til femte runde etter å ha slått Preston North End på lørdag. Hjemme på Bramall Lane har de 8-2-4 denne sesongen, men bare én av de seks siste på hjemmebane har endt med seier i ligaen.

Sheff Utds siste kamper:
Norwich – Sheff Utd 1-2 (Donaldson, Wilson)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Ipswich – Sheff Utd 0-1 (Thomas)
Derby – Sheff Utd 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Bolton 0-1

Aston Villa har satt foten på gasspedalen og cruiser for øyeblikket oppover på tabellen. Forrige runde ble Barnsley slått 3-1 hjemme på Villa Park, og nok en gang fant Scott Hogan veien til nettmaskene. Denne gangen to ganger i samme kamp. At Hogan endelig har våknet til i Villa-drakten, kan fort vise seg å være forskjellen på opprykk og ikke opprykk ved sesongslutt. Nå har han scoret fire mål på de fire siste kampene. Mot Barnsley kunne Villa fort gått på en smell, men heldigvis for Steve Bruce & Co var Villa effektive, i motsetning til Barnsley. Villa har nå fire seiere på rad i ligaen. Opp til direkte opprykk skiller det nå bare tre poeng. På bortebane har Villa 6-3-5 denne sesongen, men begge deres to siste på fremmed gress har endt med seier.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Barnsley 3-1 (Hogan x2, Hourihane)
Forest – Aston Villa 0-1 (Hogan)
Aston Villa – Peterborough 1-2 (Davis)
Aston Villa – Bristol City 5-0 (Snodgrass x2, Hogan, Hourihane, Bjarnason)
Boro – Aston Villa 0-1 (Snodgrass)

Vurdering: Det kan bli en morsom kamp på Bramall Lane tirsdag kveld. Vertene har mest å tape her, mens gjestene kommer til kampen fulle av selvtillit. Dette kan fort bli “end to end” stuff hvor begge lag vil bytte på å ha styringen. Da lagene møttes på Villa Park hadde jeg ingen forventinger om et fyrverkeri, men det var nettopp det man fikk servert. Den gangen endte det 2-2, men denne gangen har jeg på følelsen at gjestene fra Birmingham røver med seg tre poeng hjem igjen. Skal vi si 2-1 til Villa? 

Spill: B (3.40 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply