Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
21.00: Bolton Wanderers – Bristol City (Viasport 3 & Viaplay)
Lørdag:
16.00: Leeds United – Cardiff City (Viasport 3 & Viaplay)
18.30: Wolverhampton Wanderers – Sheffield United (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Aston Villa – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.37
Fulham – Nottingham Forest (Hjemmeseier) 1.60
Totalodds: 2.21


 

Bolton Wanderers – Bristol City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Zach Clough kan gjøre comeback for Bolton, mens David Wheater og Aaron Wilbraham er usikre. Hos gjestene er Nathan Baker suspendert, mens Matty Taylor er ute.

Har Bolton Wanderers solgt seg til nedrykk? Foran helgens serierunde ligger The Trotters på en 22. plass med 26 poeng, og det er bare dårligere målforskjell som gjør at de ligger på nedrykksplass. Formen har ikke vært så verst den siste tiden, men fellesnevneren for omtrent alt positivt for Bolton denne sesongen har vært Gary Madine. Nå har de solgt sin beste spiller til Cardiff City, og jeg aner ikke hvordan dette skal gå. Madine hadde ti mål og fem målgivende pasninger denne sesongen, noe som er helt vilt med tanke på at hvittrøyene bare har scoret 26 mål. Bolton har nå fått lang hvile pga. FA Cup, og kommer uthvilt til denne kampen. Hjemme på Macron Stadium har de 5-3-5 denne sesongen, og bare én av de ni siste på eget gress har endt med tap.

Boltons siste kamper:
Bolton – Ipswich 1-1 (Madine)
Brentford – Bolton 2-0
Bolton – Huddersfield 1-2 (Derik)
Bolton – Hull 1-0 (Madine)
Sheff Utd – Bolton 0-1 (Madine)

Bristol City trengte en opptur i ligaen da Queens Park Rangers kom på besøk forrige helg. The Robins hadde fire kamper på rad uten seier i ligaen før den kampen, og derfor smakte det nok ekstra deilig med tre poeng mot Ian Holloway & Co. At det skulle skje etter at Nathan Baker ble utvist på stillingen 0-0 midt i første omgang, gjør seieren enda mer imponerende. Rødtrøyene imponerte med ti mann og vant til slutt 2-0. Nå ligger de på en femteplass med 51 poeng, mens de har tre poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har Bristol City 6-6-2 denne sesongen, men ingen av de tre siste bortekampene har endt med seier. Kanskje blir det en endring på det her?

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – QPR 2-0 (Bryan, Diedhiou)
Bristol City – Man City 2-3 (Flint, Pack)
Derby – Bristol City 0-0
Bristol City – Norwich City 0-1
Man City – Bristol City 2-1 (Reid)

Vurdering: Hvordan blir livet etter Gary Madine for Bolton Wanderers? Jeg tror de kan få en tung tid fremover. Her møter de et av ligaens beste lag. Bolton har fått mye hvile, men det har strengt tatt Bristol City også. Selv om Bolton har vært meget bra på hjemmebane over lengre tid nå, tror jeg de går på en smell her. Jeg går for borteseier på Macron Stadium.

Tips: B (2.05 @ Fansbet)


 

Leeds United – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Liam Cooper, Kalvin Phillips, Eunan O`Kane, Samuel Saiz er alle suspenderte for Leeds United. Conor Shaughnessy er skadet, mens nysigneringen Tyler Roberts ikke er klar. Hos gjestene er Joe Bennett suspendert, mens Gary Madine og Jamie Ward kan debutere.

Leeds United fortsetter å slite med formen. Tirsdag kveld tok de turen til Humberside for å møte Hull City, men det ble ingen stor opplevelse for Leeds-fansen. Mot et Hull-lag som ikke scorer mål eller vinner kamper i ligaen for tiden, endte Leeds opp med å spille uavgjort 0-0. Det betyr at Leeds nå er oppe i fem kamper på rad i Championship uten seier. Med sine 44 poeng ligger de nå på en 10. plass. Opp til play-off skiller det nå fire poeng, og den luken bør ikke bli større dersom Leeds skal ha mulighet til å sikre seg play-off til våren. Hjemme på Elland Road har Leeds 6-4-4 denne sesongen, og bare én av de seks siste hjemmekampene har endt med tap. Viktige Samuel Saiz er fortsatt suspendert, og Leeds-sjef Thomas Christiansen er nødt til å finne en måte å få angrepspillet til å fungere på uten spanjolen på laget. The Peacocks har slitt stort mot de fysisk tøffeste lagene i Championship denne sesongen, og det lover ikke bra for hvittrøyene foran helgens runde.

Leeds siste kamper:
Hull – Leeds 0-0
Leeds – Millwall 3-4 (Lasogga x2, Roofe)
Ipswich – Leeds 1-0
Newport County – Leeds 2-1 (Berardi)
Leeds – Forest 0-0

Gary Madine ble hentet på Deadline Day, og nå kan Cardiff City-fansen glede seg til å se han i aksjon i Cardiff-drakten. Jeg tror Madine vil passe perfekt inn i Neil Warnocks spillestil, og kanskje er det nettopp denne signeringen som kan føre waliserne opp på direkte opprykksplass utover våren? Nå ligger The Bluebirds på en fjerdeplass med 51 poeng, mens det skiller tre poeng opp til direkte opprykk. De har én kamp mindre spilt enn de andre lagene i toppen, ettersom de var i aksjon i FA Cupen forrige helg. Der fikk de bank av Manchester City hjemme på Cardiff City Stadium, noe som betyr at de nå bare har ligaen å fokusere på i tiden fremover. Cardiff hadde en forferdelig juleperiode med fire strake tap i ligaen, men har nå tatt fire poeng på de to siste ligakampene. På bortebane har de 6-3-5, og ingen av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Man City 0-2
Sheff Wed – Cardiff 0-0
Mansfield – Cardiff 1-4 (Hoilett x2, Manga, Pilkington)
Cardiff – Sunderland 4-0 (Patterson x2, Ralls, Pilkington)
Cardiff – Mansfield 0-0

Vurdering: Leeds United ser ikke bra ut for tiden, mens Cardiff City ser ut til å ha kommet seg over kneika. Leeds har vist flere ganger hvor store problemer de kan ha når de møter fysisk tøffe lag som Cardiff. Her tror jeg det blir en jevn kamp som gjestene vipper til sin fordel. Kanskje blir det en drømmestart for Gary Madine? Jeg går for borteseier.

Tips: B (2.60 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lewis Grabban kan debutere for vertene, mens gjestene må klare seg uten Damien McCrory.

Det lukter svidd av Aston Villa. Steve Bruce har fått fart på sakene på Villa Park, og nå seiler Villa opp som en av de klart tøffeste utfordrerne i kampen om andreplassen. Det er riktignok der Villa burde og skulle vært hele sesongen, men lenge har de ikke sett ut som en klar opprykksfavoritt. Nå blir det spennende å se hvor lenge de klarer holde denne gode perioden gående. Tirsdag kveld ble Sheffield United slått 1-0 takket være en sen scoring av Robert Snodgrass. En type scoring som virkelig beskriver et lag i medgang. Nå har Villa vunnet fem strake ligakamper. Forrige gang det skjedde var tilbake i 1998. Skulle de vinne nå på lørdag, vil man måtte gå tilbake til 1990 for å finne like imponerende rekke med seire. Villa ligger nå på en tredjeplass med 53 poeng, og har nå ett poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Villa Park har de solide 8-5-1 denne sesongen. Bare Sheffield Wednesday har reist fra Villa Park med tre poeng.

Aston Villas siste kamper:
Sheff Utd – Aston Villa 0-1 (Snodgrass)
Aston Villa – Barnsley 3-1 (Hogan x2, Hourihane)
Forest – Aston Villa 0-1 (Hogan)
Aston Villa – Peterborough 1-2 (Davis)
Aston Villa – Bristol City 5-0 (Snodgrass x2, Hogan, Hourihane, Bjarnason)

For Aston Villa er fotball en lek for øyeblikket, men slik er det ikke hos Burton Albion. Martin Samuelsen fikk en marerittdebut da gultrøyene tapte 0-6 borte mot Fulham, men hans andre kamp ble også en skuffende affære. Nordmannen skaffet Burton et straffespark som de scoret på, men til slutt endte det med et surt 1-3 tap. Burton var rett og slett ikke gode nok, selv mot et Reading-lag som var tappet for selvtillit. Nå ligger Burton på jumboplass med 24 poeng. Det er fortsatt jevnt i bunnen, noe som gjør at luken til trygg plass fortsatt er liten. Likevel er konkurrentene så tøffe at Burton ikke har råd til å fortsette i samme spor. På bortebane har de tidvis imponert stort med solid defensivt spill denne sesongen, selv om det raknet fullstendig i forrige bortekamp. Totalt har de 4-4-6 på fremmed gress, og samtlige tre bortekamper før tapet mot Fulham endte faktisk med seiere.

Burtons siste kamper:
Burton – Reading 1-3 (Akins)
Fulham – Burton 6-0
Burton – QPR 1-3 (Dyer)
Birmingham – Burton 1-0
Sheff Wed – Burton 0-3 (Flanagan, Dyer, Naylor)

Vurdering: Aston Villa i fantastisk form, mens Burton Albion sliter kraftig. Burton har enkelte ganger imponert stort med bunnsolid forsvarsspill på bortebane, men her tror jeg det vil bli vanskelig å stenge igjen bakover. Jeg har ingen problemer med å markere for hjemmeseier.

Tips: H (1.41 @ Fansbet)


 

Derby County – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bradley Johnson er usikker hos vertene, mens Lasse Vibe sannsynligvis ikke spiller for gjestene pga. en potensiell overgang til kinesisk fotball. Rico Henry er fortsatt skadet hos Brentford.

Det var ingen tvil om at Derby County ville få en tøff kamp da de besøkte Millwall på The Den for noen dager siden, og derfor vil nok Gary Rowett kunne være tålig fornøyd med at det oppgjøret endte 0-0. Derby kunne vunnet, men på en annen dag kunne de fort tapt også. Sånn sett var det et greit utfall. Nå har The Rams ti kamper på rad uten tap i ligaen, noe som gjør at de ligger på den herlige andreplassen som gir direkte opprykk til Premier League. Fire av de seks siste kampene har endt uavgjort, og det er noe hvittrøyene bør gjøre noe med. Begge de to siste kampene har endt 0-0, og det er kanskje ikke så rart så lenge Gary Rowett står ved roret. Hjemme på Pride Park har Derby 8-3-3 denne sesongen, og samtlige fem siste på eget gress har endt uten tap.

Derbys siste kamper:
Millwall – Derby 0-0
Derby – Bristol City 0-0
Birmingham – Derby 0-3 (Russell, Vydra, Weimann)
Man Utd – Derby 2-0
Derby – Sheff Utd 1-1 (Vydra)

Det ble et skikkelig arbeidsuhell da Brentford fikk besøk av Norwich City forrige helg. Brentford skapte mer enn nok til å score minst ett mål, men klarte likevel ikke finne veien til nettmaskene. Dermed gikk Brentford på sitt første hjemmetap siden september, og nå har de fått en luke på fem poeng opp til play-off. Det er en luke som ikke bør bli større for et Bees-lag som nå ligger på 11. plass med 43 poeng. Brentford har variert en del i prestasjonene på bortebane denne sesongen. Totalt har de 5-3-6 på fremmed gress. De har bra nok angrepsspill til å skape problemer for hvem som helst, selv om Derbys forsvarsrekke nok er blant det ypperste de kan prøve seg mot denne sesongen.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Norwich 0-1
Reading – Brentford 0-1 (Vibe)
Brentford – Bolton 2-0 (Jozefzoon, Maupay)
Brentford – Notts County 0-1
Wolves – Brentford 3-0

Vurdering: Derby i flott form med ti på rad uten tap i ligaen. De spiller en godt organisert fotball, og jeg tror de er ett av få lag som bør ha gode muligheter til å kunne stoppe det skumle Brentford-angrepet. Det er alltid vanskelig å spå utfallet i kamper hvor Brentford er involvert, men her synes jeg hjemmeseier virker mest realistisk.

Tips: H (2.15 @ Fansbet)


 

Fulham – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Cairney og Floyd Ayite er usikre hos vertene. Gjestene melder ikke om noen nye skader, men har nærmest et helt nytt lag de kan bruke etter deadline day.

Midt på Deadline Day satt jeg med følelsen av at det nok ikke kom til å skje noe spesielt med Fulham før overgangsvinduet stengte, men like før midnatt eksploderte det. Først ble Cyrus Christie hentet fra ligarival Middlesbrough, og han er i mine øyne den beste høyrebacken i ligaen. Etterpå fikk man på plass Newcastle United-spiss Aleksandar Mitrovic, og han er en type spiller som bør passe godt inn i Fulhams angrepsspill. Legger man til Fulhams fantastiske form den siste tiden, kan man godt forstå dersom Fulham-fansen er i det optimistiske hjørnet i disse dager. Forrige helg ble Barnsley slått 3-1 på Oakwell, mens Burton Albion ble smadret 6-0 i den foregående kampen. Fulham er nå oppe i fire seiere på rad, mens de er ubeseiret på de syv siste. De ligger på play-off med seks poeng opp til direkte opprykk, mens de på hjemmebane har 6-6-2. Samtlige fem siste på eget gress har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Barnsley – Fulham 1-3 (Sessegnon x2, McDonald)
Fulham – Burton 6-0 (Sessegnon x2, Fonte x2, Piazon, Kamara)
Boro – Fulham 0-1 (Norwood)
Fulham – Southampton 0-1
Fulham – Ipswich 4-1 (Kamara x2, Sessegnon)

Mye tyder på at Fulham skal fortsette sin parademarsj oppover på tabellen, men det spørs om de klarer hoppe over hinderet som er merket med Nottingham Forest. Forest har nemlig vist seg å være en tøff nøtt å knekke for enkelte klubber, noe den suverene serielederen Wolverhampton Wanderers nylig fikk oppleve. Forest vant nemlig 2-0 borte mot Wolves, men etter det har det blitt to strake tap. Først i cupen mot Hull City, før det ble hele 0-3 tap hjemme mot Preston North End i midtuken. På Deadline Day handlet Forest inn omtrent alt som kunne krype og gå, mens flere spillere ble sendt på dør. Jeg tror sjeldent jeg har sett et så aktivt lag på Deadline Day før. Syv spillere ble hentet inn, mens seks forlot klubben. I tillegg er det snakk om flere spillere på vei inn etter at vinduet stengte. I ligaen ligger Forest nå på en 15. plass med 35 poeng. Det ser ut til å bli en sesong midt på tabellen. På bortebane har de 4-2-8 denne sesongen, og bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med seier. Den kom som nevnt mot Wolves.

Forests siste kamper:
Forest – Preston 0-3
Hull – Forest 2-1 (Vellios)
Wolves – Forest 0-2 (Dowell, Osborn)
Forest – Villa 0-1
Forest – Arsenal 4-2 (Brereton, Dowell, Lichaj x2)

Vurdering: Absolutt alt taler egentlig for hjemmeseier her, bortsett fra det faktum at Forest sjokkerte Wolves på Molineux for to runder siden. Den prestasjonen gjør at man bør tenke seg om to ganger før man setter et spill på Fulham. Til tross for det, synes jeg det er vanskelig å markere for annet enn hjemmeseier.  

Spill: H (1.64 @ Fansbet)


 

Norwich City – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: James Maddison og Timm Klose er usikre hos vertene, mens Ivo Pinto er skadet. Hos gjestene er det ingen nye skader å melde om.

Norwich City-fansen har gått rundt med en klump i magen i hele januar, og den klumpen ble garantert enda større da Alex Pritchard ble solgt tidligere i overgangsvinduet. Grunnen til klumpen var James Maddison, ettersom mange fryktet at han skulle ta turen til Premier League. Like før midnatt kunne Maddison berolige supporterne om at han skulle legge seg, og at de derfor kunne ta det helt med ro. Dermed gjelder det nå å rette fokuset fremover mot vårsesongen. Norwich trenger noen gode resultater i tiden fremover dersom de skal unngå å bli hektet av alt for tidlig. The Canaries vant 1-0 borte mot Brentford sist, og ligger nå på en 13. plass med 40 poeng. Bare én av de seks siste kampene har endt med tap, og kanskje kan gultrøyene komme som en underdog bakfra i kampen om play-of. Hjemme på Carrow Road har de svake 4-5-5 denne sesongen. Det så litt bedre ut ved juletider da de vant to hjemmekamper i løpet av kort tid, men fortsatt kan man ikke si at de har blitt friskmeldt på eget gress.

Norwichs siste kamper:
Brentford – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Sheff Utd 1-2 (Pinto)
Chelsea – Norwich 1-1 (Lewis)
Bristol City – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Chelsea 0-0

At det kunne bli få mål og lite action med Tony Pulis som Middlesbrough-sjef var ikke overraskende. Etter en fartsfylt start på jobben som Boro-sjef, har det blitt litt mindre underholdning i det siste. I midtuken spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Sheffield Wednesday, i en kamp de vel strengt tatt hadde fortjent å vinne. I de to foregående hjemmekampene tapte de 0-1 mot Fulham og Brighton & Hove Albion. Sistnevnte kamp var i FA Cupen. Nå ligger Boro på en åttendeplass med 45 poeng, og opp til play-off skiller det tre poeng. På Deadline Day sendte Boro Martin Braithwaite og Cyrus Christie ut, mens Martin Cranie, Jack Harrison og Muhamed Besic ble hentet inn. På bortebane har Boro 6-3-5 denne sesongen, men faktisk har de vunnet tre bortekamper på rad. Boro har faktisk scoret i begge bortekampene de har spilt under Pulis ledelse.

Boros siste kamper:
Boro – Sheff Wed 0-0
Boro – Brighton 0-1
QPR – Boro 0-3 (Ayala, Friend, Traore)
Boro – Fulham 0-1
Boro – Sunderland 2-0 (Gestede, Braithwaite)

Vurdering: Norwich City med brukbar form, mens Middlesbrough fortsetter jobber med å finne seg til rette under Tony Pulis ledelse. Dette blir jevnt og vanskelig å forutse, men her velger jeg å følge magefølelsen. Boro var råsterke borte mot QPR, og tok en imponerende seier borte mot Preston North End. Her møter  de et Norwich-lag som har skuffet på eget gress denne sesongen. Jeg tror kampbildet vil passe Boro best her, og prøver derfor et knepent tips på bortelaget. Dersom det skulle vise seg at James Maddison er ute hos vertene, vil jeg absolutt anbefale spill på Boro. 

Spill: B (2.75 @ Fansbet)


 

Preston North End – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ben Davies og Greg Cunningham er sannsynligvis ute hos vertene. Ondrej Mazuch og Markus Henriksen er skadet hos gjestene.

Etter en skuffende 1-1 kamp hjemme mot Birmingham City var jeg usikker på hva man kunne forvente da Preston North End tok turen til et Nottingham Forest-lag som nylig hadde slått selveste Wolverhampton Wanderers og Arsenal. Til min store overraskelse fikk vi se et Preston-lag som virkelig ga Forest problemer. The Lilywhites scoret tre ganger og vant til slutt 3-0 på City Ground. Min favoritt, Billy Bodin, scoret blant annet sitt første mål for klubben siden han ble hentet tidligere i januar. Nå ligger Preston på en niendeplass med 45 poeng, og det skiller tre poeng opp til play-off. Preston har med andre ord ikke råd til å ta foten av gasspedalen. Nå har hvittrøyene bare ett tap på de ti siste kampene i ligaen, mens de på hjemmebane har litt skuffende 5-6-3. Deres manglende evne til å avgjøre kamper på eget gress kan fort bli deres bane i kampen om opprykk.

Prestons siste kamper:
Forest – Preston 0-3 (Bodin, Barkhuizen, Johnson)
Preston – Birmingham 1-1 (Davies)
Millwall – Preston 1-1 (Robinson)
Wycombe – Preston 1-5 (Harrop x2, Browne x2, Horgan)
Preston – Boro 2-3 (Robinson, Hugill)

Varselslampene blinker febrilsk på KCOM Stadium. På Deadline Day fikk man hentet inn Harry Wilson på lån fra Liverpool, mens Angus MacDonald ble hentet fra Barnsley. To helt brukbare signeringer, men er det den typen spillere Hull City-fansen ønsket seg i januar? Det tviler jeg på. Hull ser nå ut som en klubb som er på vei mot det skumle mørket, og nå har de åtte kamper på rad uten seier i Championship. Det villeste med denne dårlige formen er at Hull ikke har scoret i syv av disse åtte kampene. Det er rett og slett helt vilt, spesielt med tanke på enkelte av de offensive spillerne Adkins har til rådighet. Den dårlige formen har ført Hull ned på en 21. plass med 26 poeng, og bare bedre målforskjell gjør at de ligger på riktig side av streken. På bortebane har Hull elendige 1-5-8 denne sesongen, og samtlige fire siste bortekamper har endt med tap.

Hulls siste kamper:
Hull – Leeds 0-0
Hull – Forest 2-1 (Dicko, Bowen)
Sunderland – Hull 1-0
Hull – Reading 0-0
Blackburn – Hull 0-1 (Aina)

Vurdering: Preston har vært i brukbar form over lang tid. De sliter litt med å avgjøre enkelte jevne kamper, men gir alltid motstanderne tøff kamp. Her møter de et Hull-lag som er tappet for selvtillit. Her er det vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier. 

Spill: H (2.05 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: James Perch, Grant Hall, Idrissa Sylla og Paul Smyth er ute hos vertene. Hos gjestene er Dmitri Cavare suspendert.

Så var det på an igjen for Queens Park Rangers. Finnes det et lag i Championship som varierer mer mellom det mest håpløse og det imponerende som det Ian Holloway & Co gjør? De kan vinne den mest utenkelige kampen (dersom det er hjemmekamp), for og så bli rundspilt den neste. I forrige hjemmekamp tapte de 0-3 mot Middlesbrough, men man skal ikke mange ukene tilbake for å finne kampen hvor Cardiff City ble slått. I januar vant QPR 3-1 borte mot Burton Albion, men i forrige bortekamp tapte 0-2 mot Bristol City. Dette til tross for at Bristol City fikk en spiller utvist etter halvtimen spill på stillingen 0-0. QPR ligger nå på en 17. plass med 33 poeng. Ned til nedrykk har de syv poeng, men selv med den store luken, ville jeg ikke følt meg trygg dersom jeg var QPR-supporter. QPR har nemlig sett ut som et lag som plutselig kan gå på en fæl rekke med tap på rad utover våren, og da blir den luken fort tettet. På hjemmebane har de 6-4-4, men bare én av de seks siste hjemmekampene har endt med seier.

QPRs siste kamper:
Bristol City – QPR 2-0
QPR – Boro 0-3
Burton – QPR 1-3 (Luongo, Washington, Oteh)
QPR – MK Dons 0-1
QPR – Cardiff 2-1 (Smith, Smyth)

Barnsley har på de fire siste kampene fått oppleve en del nedturer, samt en brukbar opptur. De spilte uavgjort 0-0 hjemme mot den suverene serielederen Wolverhampton Wanderers, men bortsett fra det har de tapt tre av de fire siste. I samtlige av disse tre tapene har de sluppet inn tre mål eller flere. Nå skal det likevel legges til at det ene av tapene kom i FA Cupen mot Millwall. Forrige helg ble det 1-3 tap hjemme mot Fulham. I den kampen ledet de 1-0, men like før pause ble Dimitri Cavare utvist. Nå ligger Barnsley på en 19. plass med 27 poeng. Det er nå bare ett poeng som skiller The Tykes fra nedrykk. På bortebane har de 3-4-7, og bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Fulham 1-3 (Lindsay)
Aston Villa – Barnsley 3-1 (Cavare)
Barnsley – Wolves 0-0
Millwall – Barnsley 4-1 (Potts)
Sunderland – Barnsley 0-1 (Pinnock)

Vurdering: Her er det ikke enkelt å plukke en vinner. To lag i forholdsvis svak form, men som begge har hatt enkelte oppturer i det siste. Dette er nok rundens vanskeligste kamp å vurdere. Jeg sliter med å finne en vinner her, og velger derfor å markere for uavgjort. Dersom jeg måtte valgt mellom hjemme- eller borteseier, ville jeg nok gått for QPR.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)


 

Reading – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Paul McShane og John Swift er ute hos vertene. Tim Cahills debut lar vente på seg, og han kommer ikke til å spille denne kampen. Samtidig er Aiden O`Brien ute.

Jon Dadi Bödvarsson er on fire! Islendingen som har en fortid i Viking har nå scoret fem mål på de fire siste kampene. Tidligere i januar scoret han alle målene da Stevenage ble slått i FA Cupen, mens han på tirsdag scoret to mål i Readings 3-1 seier borte mot Burton Albion. Den seieren smakte ekstra godt for Jaap Stam ettersom formen til Reading har vært begredelig over tid. De hadde åtte ligakamper på rad uten seier før møtet med Burton Albion, og nå blir det interessant å se om de klarer bygge videre på den triumfen. Reading ligger nå på en 18. plass med 32 poeng, noe som gjør at de nå har seks poeng ned til nedrykk. Hjemme på Madejski Stadium har de 3-4-7 denne sesongen, og samtlige tre siste på eget gress har endt med tap. På Deadline Day hentet Reading Chris Martin til klubben fra Derby County. Det er en type som jeg tror vil passe bra inn i Readings spillestil, og det blir spennende å se hva han kan få til for Berkshire-klubben.

Readings siste kamper:
Burton – Reading 1-3 (Bödvarsson x2, Gunter)
Sheff Wed – Reading 3-1 (Smith)
Reading – Brentford 0-1
Reading – Stevenage 3-0 (Bödvarsson x3)
Hull – Reading 0-0

Han er tilbake. Selve kongen er tilbake. Kongen av The Den. Tim Cahill ble tirsdag klar for sin tidligere klubb, og skal spille der ut sesongen. For meg var det utvilsomt januarvinduets herligste signering. Det blir morsomt å se hva han kan få til i Championship denne vårsesongen, og jeg tror han kan komme med gode bidrag. I hans siste kamp som Millwall-spiller før han gikk til Everton, startet han på topp sammen med nåværende Millwall-sjef Neil Harris. Nå skal han forsøke å tilføre viktig rutine til et Millwall-lag i medvind. For to runder siden vant Millwall på bortebane for første gang denne sesongen da Leeds United ble slått 4-3 på Elland Road. Etter det har de spilt uavgjort i FA Cupen mot Rochdale, før Derby County ble holdt til 0-0 på The Den i ligaen tidligere denne uken. Nå ligger Millwall på en 14. plass med 35 poeng. På bortebane har de svake 1-6-7, men den ene borteseieren kom som nevnt i forrige bortekamp.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Derby 0-0
Millwall – Rochdale 2-2 (Wallace, Thompson)
Leeds – Millwall 3-4 (Gregory, O`Brien, Elliott, Wallace)
Millwall – Preston 1-1 (O`Brien)
Millwall – Barnsley 4-1 (O`Brien x2, Thompson, Odinyenma)

Vurdering: Reading i svak form over lang tid, mens Millwall har sett gode ut over lengre tid. Millwall med sin første borteseier for sesongen sist bortekamp, mens Reading endelig vant igjen da de møtte Burton Albion tirsdag kveld. Dette er helt åpent i mine øyne, og her synes jeg det stinker uavgjort.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Marco Matias og Barry Bannan er usikre hos vertene, mens skadelisten fortsatt er fryktelig lang med navn som Keiren Westwood, Fernando Forestieri og Sam Hutchinson. Jaques Maghoma og David Davis mangler sannsynligvis hos gjestene.

Er det noe Sheffield Wednesdays nye manager Jos Luhukay har fått til, så er det å stenge igjen bakover på banen. Siden han ankom klubben har de holdt nullen i flere kamper, og nå sist borte mot et sterkt Middlesbrough-lag. Det hadde nok ikke vært noe å si på at uglene hadde tapt den kampen, men likevel klarte de holde buret rent. Med tanke på den fæle skadelisten Wednesday har hatt over lengre tid nå, er det imponerende det Luhukay har fått til så langt. De er blant annet fortsatt med i FA Cupen etter å ha slått ut Reading forrige helg. Nå ligger uglene på en 16. plass med 33 poeng. De har bare syv poeng ned til nedrykk, men jeg blir overrasket dersom de roter seg ned dit. Opp til play-off er avstanden på 15 poeng, så det virker umulig. Hjemme på Hillsborough har de 4-6-4 denne sesongen, men ingen av de seks siste hjemmekampene har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Boro – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Reading 3-1 (Nuhiu x2, Boyd)
Sheff Wed – Cardiff 0-0
Sheff Wed – Carlisle 2-0 (Matias, Nuhiu)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0

Sesongens desidert viktigste seier ble innkassert tirsdag kveld da Sunderland kom på besøk. Viktig fordi Sunderland hadde ett poeng mer enn Birmingham City før kampen, men spesielt viktig fordi man fikk tappet motstanderen for litt selvtillit foran en travel periode. Det å tape mot en bunnrival er blytungt når man kjemper i nedrykksstriden i Championship, samtidig som man får en enorm boost dersom man vinner slike kamper. Nå blir det spennende å se om Birmingham kan følge opp med en ny god kamp på lørdag. Nå har de imponert med uavgjort borte mot Preston North End i ligaen, samt Huddersfield Town i FA Cupen før seieren over Sunderland. Bare én av fem siste ligakampene har endt med tap, og det virker som om de har noe på gang. På bortebane har blåtrøyene elendige 1-4-9, noe som gjør de til ligaens svakeste bortelag. Riktignok har de tre på rad uten tap på fremmed gress, mens sesongens eneste seier kom like ut på nyåret.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Sunderland 3-1 (Davis, Boga, Gallagher)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Preston – Birmingham 1-1 (Gallagher)
Birmingham – Derby 0-3
Birmingham – Burton 1-0 (Gallagher)

Vurdering: Sheffield Wednesday har stengt igjen bakover, mens Birmingham City har sett bedre ut i det siste. Av den grunn kan det bli en jevn affære på Hillsborough på lørdag. Jeg tror ikke på mange scoringer, og uglenes svake hjemmestatistikk i det siste får meg til å tro at dette kan ende uavgjort. Gjestene har vært svake på bortebane, men virker å være et litt annerledes lag de siste ukene. Jeg setter et kryss i midten.  

Spill: U (3.10 @ Fansbet)


 

Sunderland – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: John O`Shea og Lamine Kone er usikre, og skaper derfor usikkerhet for vertene på stopperplass. Dean Gerken og Tom Adeyemi er ute hos gjestene, mens Tristan Nydam og David McGoldrick er usikre.

Krise er et ord man ofte kaster litt for lett ut. For Sunderland er derimot ordet treffende. Det har sett fryktelig mørkt ut for The Black Cats hele sesongen, men 1-3 tapet mot Birmingham City må ha vært bunnpunktet. Birmingham har i likhet med Sunderland slitt stort denne sesongen, men selv mot bunnrivalen hadde ikke Sunderland noe å stille opp med. Sunderland forsøkte en heftig sluttspurt, men var ikke effektive foran mål. Chris Coleman har en enorm jobb foran seg, og signeringene på deadline day ga meg ikke stor tro på umiddelbar bedring. At Ashley Fletcher kan komme med store bidrag er det Sunderland-fansen bør håpe på, samtidig som Lee Camp kan skape mer trygghet bakover på banen dersom han får spille der. Nå ligger Sunderland på en 23. plass med sine 25 poeng. De har bare ett poeng opp til trygg plass, mens de på hjemmebane har 2-5-7 denne sesongen. Disse to seierne har kommet i løpet av de fire siste hjemmekampene.

Sunderlands siste kamper:
Birmingham – Sunderland 3-1 (Oviedo)
Sunderland – Hull 1-0 (Asoro)
Cardiff – Sunderland 4-0
Boro – Sunderland 2-0
Sunderland – Barnsley 0-1

Ipswich Town fikk besøk av serieleder Wolverhampton Wanderers forrige helg, og der ble de et nummer for små. Kampen endte med 0-1 tap, og kampens eneste scoring kom etter at Ipswich ble utspilt på alle kunstens regler. Nå har Mick McCarthy & Co 40 poeng, noe som gjør det at de ligger på en 12. plass på tabellen. Dersom Ipswich skal være med i kampen om play-off, er de nødt til å vinne regelmessig i tiden fremover. Nå er de i ferd med å bli stående igjen på perrongen mens play-off toget kjører avgårde. På bortebane har de vært svake de siste månedene. Bare én av de åtte siste på fremmed gress har endt med seier. På de fire siste bortekampene har de bare tatt ett poeng.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Wolves 0-1
Bolton – Ipswich 1-1 (Garner)
Ipswich – Leeds 1-0 (Celina)
Ipswich – Sheff Utd 0-1
Fulham – Ipswich 4-1 (Garner)

Vurdering: Sunderland med to hjemmeseire på de fire siste hjemmekampene, men de to siste bortekampene har vært fæle. Dette er en type kamp de bør vinne dersom de skal unngå nedrykk, men det blir ikke enkelt. Ipswich er et velorganisert lag som nesten alltid gir tøff motstand. Dette tror jeg blir jevnt, og jeg klarer ikke finne en vinner. Jeg markerer for uavgjort.

Spill: U (3.15 @ Fansbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Sheffield United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Benik Afobe er med i troppen til vertene, mens Romain Saiss mangler. Ingen nye skader hos gjestene, hvor Jamal Blackman fortsatt er skadet.

Et opphold på varmere breddegrader var det som skulle til for å glemme det fæle tapet mot Nottingham Forest for to uker siden. Forest vant 2-0 på Molineux og stanset dermed ulvenes rekke på 13 ligakamper på rad uten tap. Forrige helg fant ulvene tilbake til seiersoppskriften da Ipswich Town ble slått 1-0, og måten scoringen kom på var rett og slett vakker. Ulvene troner fortsatt øverst på tabellen med behagelige tolv poeng ned til tredjeplass på tabellen. Wolves-sjef Nuno Espirito Santo sier at han ikke fokuserer på tabellen, men heller på neste kamp. Det er nok en fornuftig vurdering. Med exit i FA Cupen er det bare ligaen ulvene trenger å fokusere på. På deadline day forsterket de seg betraktelig da Benik Afobe ble hentet tilbake. Der snakker vi om en ideell signering for dagens Wolves-tropp. Jeg føler meg sikker på at han blir en hit i Wolves-drakten denne gangen også. Hjemme på Molineux har ulvene 10-2-2 denne sesongen, og før tapet mot Forest hadde Wolves elleve hjemmekamper på rad uten tap.

Wolves siste kamper:
Ipswich – Wolves 0-1 (Doherty)
Wolves – Forest 0-2
Swansea – Wolves 2-1 (Jota)
Barnsley – Wolves 0-0
Wolves – Swansea 0-0

Som forventet ble det en jevn og i mine øyne underholdene kamp på Bramall Lane da formlaget Aston Villa var på besøk tirsdag kveld. Sheffield United hadde flere gode muligheter til å score, men fant aldri veien til nettmaskene. Helt på tampen fikk de seg et hardt slag i ansiktet da Robert Snodgrass sikret seieren for Villa med kampens eneste scoring. Sheffield United kom seg ned på jorda igjen etter seieren mot Norwich City. Nå har The Blades to tap på de syv siste kampene. Det høres ikke så verst ut, men faktum er at bare to av Chris Wilder & Cos ti siste kamper har endt med seier. Slik blir det ikke opprykk av. Nå ligger de på en syvendeplass med 46 poeng, og opp til play-off skiller det to poeng. På bortebane har de 6-2-6, men bare én av de fem siste bortekampene har endt med seier. Det skjedde som nevnt da Norwich City ble slått i forrige kamp på fremmed gress.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Aston Villa 0-1
Norwich – Sheff Utd 1-2 (Donaldson, Wilson)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Ipswich – Sheff Utd 0-1 (Thomas)
Derby – Sheff Utd 1-1 (Clarke)

Vurdering: Sheffield United ser ikke like sterke ut nå, som det de gjorde tidligere i sesongen. Likevel er de et bra organisert lag med kvalitetsspillere i alle ledd. Her tror jeg likevel de møter overmakten når de skal bryne seg mot den suverene serielederen. Wolves tapte bortekampen mot The Blades, og er nok interessert i å få revansje her. Her tror jeg Wolves har det som skal til for å vinne denne kampen, og kanskje får vi se en scoring av Benik Afobe?

Spill: H (1.71 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply