Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Millwall – Cardiff City (Viasport 3 & Viaplay)
Lørdag:
13.30: Sheffield United – Leeds United (Viasport 3 & Viaplay)
16.00: Bristol City – Sunderland (Viasport 3 & Viaplay)
Søndag:
13.00: Aston Villa – Birmingham City (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Wolverhampton Wanderers – QPR (Hjemmeseier) 1.42
Bristol City – Sunderland (Hjemmeseier) 1.66
Totalodds: 2.37


 

Millwall – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Fredag kveld sparkes i gang med det som må være det ultimate oppgjøret for de som liker lange pasninger, harde taklinger og lite finspill. De to mest direktespillende lagene i Championship barker sammen på The Den, og dette er en kamp det lukter svidd av. Millwall spilte omkamp i ligacupen mot Rochdale tirsdag kveld, og det skjedde på en gressmatte som lignet mer på en sandstrand. Det viste seg å bli en tøff oppgave for The Lions, ettersom de til slutt røk ut av FA Cupen med et 0-1 tap i omkampen. Selv om det ikke blir edelt metall i cupen, kan de trøste sg med god form i ligaen. De ligger nå på 14. plass med 38 poeng, og har fire ligakamper på rad uten tap. Det skal en del til for at de rykker ned denne sesongen, og på hjemmebane har de 7-5-3 denne sesongen. Ingen av de syv siste på eget gress har endt med tap.

Millwalls siste kamper:
Rochdale – Millwall 1-0
Reading – Millwall 0-2 (Selvmål, Gregory)
Millwall – Derby 0-0
Millwall – Rochdale 2-2 (Wallace, Thompson)
Leeds – Millwall 3-4 (Gregory, O`Brien, Elliott, Wallace)

Cardiff City imponerte stort gjennom hele høstsesongen med sin godt organiserte fotballen, hvor laget fremstod som et godt sammensveiset kollektiv. De gikk fra den ene gode prestasjonene til den andre. Ingen gledet seg til å møte waliserne, og det gjør de ikke nå heller. Det var likevel en periode rundt juletider hvor blåtrøyene virkelig møtte veggen, men de ser ut til å ha kommet seg ut av trøbbel nå. Waliserne vant forrige helg 4-1 borte mot Leeds United, og det resultatet førte etter hvert til at Leeds-sjef Thomas Christiansen måtte finne seg ny arbeidsgiver. Cardiff har nå tre på rad uten tap i ligaen. De har tatt syv poeng på disse tre kampene. På bortebane har Cardiff 7-3-5, men før seieren mot Leeds United hadde de fire bortekamper på rad uten seier. Nå ligger Cardiff på en fjerdeplass med 54 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det bare tre poeng. I tillegg har The Bluebirds én kamp færre spilt enn sine rivaler i toppen.

Cardiffs siste kamper:
Leeds – Cardiff 1-4 (Patterson, Hoilett, Morrison, Pilkington)
Cardiff – Man City 0-2
Sheff Wed – Cardiff 0-0
Mansfield – Cardiff 1-4 (Hoilett x2, Manga, Pilkington)
Cardiff – Sunderland 4-0 (Patterson x2, Ralls, Pilkington)

Vurdering: Millwall er i brukbar form, og ser ut til å ha knekt koden på bortebane. På hjemmebane har de vært gode hele sesongen. Her møter de et Cardiff-lag som har fått ting til å stemme igjen, og som er fulle av selvtillit etter sist helg. Millwall har hatt en cupkamp på tirsdag, mens gjestene har hvilt. Dette blir fryktelig jevnt, og jeg finner ikke noe bedre alternativ enn uavgjort.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Barnsley – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Barnsley er forståelig nok rasende etter den siste ukens hendelser. The Tykes var stolte og glade da de kunne presentere nyheten om at Paul Heckingbottom hadde signert en ny kontrakt med klubben i slutten av sist uke. Derfor var sjokket stort da samme mann valgte å forlate klubben til fordel for Yorkshire-rival Leeds United denne uken. I en pressmelding ga Barnsley tydelig uttrykk for at de var sinte etter å ha mistet sin manager. Nå må de ut på jakt etter erstatter, men i skrivende stund er det vanskelig å si hvem det blir. I sin siste kamp som Barnsley-sjef tapte Heckingbottom & Co 0-1 borte mot QPR. De har nå tre strake tap, og de har bare ett poeng ned til feil side av streken. Hjemme på Oakwell har de svake 3-5-7, og ingen av de syv siste på hjemmebane har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
QPR – Barnsley 1-0
Barnsley – Fulham 1-3 (Lindsay)
Aston Villa – Barnsley 3-1 (Cavare)
Barnsley – Wolves 0-0
Millwall – Barnsley 4-1 (Potts)

Jos Luhukay kan umulig ha sovet godt de siste dagene. I sine første kamper som Sheffield Wednesday-sjef så det lovende ut med tanke på hvor solide de var bakover på banen, men tapet mot Birmingham City har fjernet det meste som var lovende. Uglene tapte hele 1-3 hjemme mot et Birmingham-lag som har slitt stort denne sesongen. Det betyr at Wednesday fortsatt ikke har vunnet en ligakamp under sin nye manager. Fire ligakamper har Luhukay ledet klubben i, og det har resultert i tre uavgjorte kamper og ett tap. Samtlige tre uavgjorte har endt 0-0, mens de scoret ett mål i tapet sist helg. Totalt har Wednesday nå seks kamper på rad uten seier i ligaen. På bortebane har de 3-6-6, hvor bare én av de syv siste har endt med seier. Det ser ikke bra ut for uglene nå, og ned til nedrykk skiller det bare syv poeng.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Birmingham 1-3 (Joao)
Boro – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Reading 3-1 (Nuhiu x2, Boyd)
Sheff Wed – Cardiff 0-0
Sheff Wed – Carlisle 2-0 (Matias, Nuhiu)

Vurdering: Sjokket var stort da Paul Heckingbottom forlot Barnsley denne uken. Her møter de et Sheffield Wednesday-lag som har skuffet denne sesongen, og som er i svak form. Flere tusen bortesupportere fyller hele den ene kortsiden her, og kommer til å gjøre det de kan for å løfte laget sitt fremover. Det er vanskelig å si hvordan vertene kommer til å respondere etter den siste ukens hendelser. Her er det derfor lurte å styre unna spill. Dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt uavgjort.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Av og til må man bare løfte opp armene og innse at man har blitt utspilt. Slik var det da Sheffield United tok turen til Molineux for å møte Wolverhampton Wanderers forrige helg. Ulvene var rett og slett for gode for The Blades. Selv da Sheffield United lå godt organisert på egen halvdel uten ball, fant ulvene måter å trenge seg gjennom på. The Blades var derimot helt tamme foran ulvehiet. Nå gjelder det å riste av seg skuffelsen, og heller finne tilbake til tidligere takter. Nå har nemlig Yorkshire-klubben bare én seier på de seks siste kampene i ligaen. Denne svake formen har ført de ned fra play-off, noe som betyr at de ligger på en åttendeplass med 46 poeng. Allerede nå er det en luke på fem poeng opp til play-off, og den luken øker i et enormt tempo i disse dager dersom man ikke vinner kamper. Hjemme på Bramall Lane har Sheffield United 8-2-5 denne sesongen, men bare én av de syv siste på hjemmebane har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Wolves – Sheff Utd 3-0
Sheff Utd – Aston Villa 0-1
Norwich – Sheff Utd 1-2 (Donaldson, Wilson)
Sheff Utd – Sheff Wed 0-0
Ipswich – Sheff Utd 0-1 (Thomas)

1-4 tap hjemme mot Cardiff City viste seg å være dråpen som fikk begeret til å renne over. Thomas Christiansen måtte pakke sammen tingene sine og forlate Elland Road. Kort tid etterpå ble Paul Heckingbottom presentert som ny hovedtrener. Han ble hentet fra Barnsley, og der signerte han utrolig nok under på en ny kontrakt for bare få dager siden. Man kan trygt si at Barnsley ikke var imponerte over Heckingbottoms valg. Jeg tror dette kan være en bra ansettelse av The Peacocks. Heckingbottom har gjort underverker med små ressurser hos Barnsley, og selv da nøkkelspiller etter nøkkelspiller ble solgt, fant han en måte å klare seg på. Barnsley har ikke gjort det bra denne sesongen, men med tanke på spillerne de har mistet, er det egentlig et under at de ikke har gjort det enda dårligere. En av hovedgrunnene til at jeg tror på Heckingbottom som Leeds-sjef, er hans spillestil. Den offensive, aggressive og kontringsfokuserte spillestilen som har sjarmert meg i senk, og som jeg tror vil passe perfekt med dagens Leeds-mannskap. Spesielt når Samuel Saiz returnerer. Spanjolen er fortsatt suspendert, men kanskje vil en ny hovedtrener føre til at man klarer luke bort noen av de mange håpløse røde kortene de har fått i det siste. Nå ligger Leeds på en 10.plass med 44 poeng, og opp til play-off skiller det syv poeng. De bør derfor vinne en kamp som denne for å kunne henge med i kampen om play-off. På bortebane har Leeds 7-1-7 denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Leeds – Cardiff 1-4 (Selvmål)
Hull – Leeds 0-0
Leeds – Millwall 3-4 (Lasogga x2, Roofe)
Ipswich – Leeds 1-0
Newport County – Leeds 2-1 (Berardi)

Vurdering: Sheffield United har vært svake på hjemmebane over lengre tid nå, mens Leeds United har vært svake generelt over lengre tid. Hadde Thomas Christiansen fortsatt vært i klubben, hadde det stinket hjemmeseier her. Det er nemlig mye som tyder på hjemmeseier, og det er grunnen til den lave oddsen på vertene. Jeg finner ingen verdi i å prøve spill på hjemmelaget her, men kan fort se for meg at Leeds kan overraske her med ny hovedtrener ved sidelinjen. Dette Yorkshire-derbyet kan fort blitt en jevn affære, og da synes jeg Leeds-seier til 5 i odds frister mest. Jeg tar en sjanse og prøver borteseier på Bramall Lane.

Tips: B (5.00 @ Fansbet)


 

Bristol City – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Bristol City imponerte stort da de vant 2-0 hjemme mot Queens Park Rangers for to uker siden, til tross for at de fikk en mann utvist på stillingen 0-0. Mange – inkludert meg selv – trodde derfor at de skulle følge opp med en ny sterk forestilling da turen gikk til Macron Stadium for å møte Bolton Wanderers forrige runde, men slik gikk det ikke. The Robins var en skygge av seg selv i det som ble en jevn affære, og måtte til slutt se seg slått da Sammy Ameobi gikk forbi det meste av Bristol City-spillere og scoret kampens eneste mål. Nå har rødtrøyene bare én seier på de seks siste kampene, og ned til syvendeplassen som ikke gir play-off, skiller det nå bare tre poeng. Hjemme på Ashton Gate har de 8-3-4, men to av de tre siste på eget gress har endt med tap. Lee Johnson & Co er nødt til å gjøre noe med den svake formen så fort som mulig, hvis ikke vil det ikke gå lang tid før play-off plassen ryker.

Bristol Citys siste kamper:
Bolton – Bristol City 1-0
Bristol City – QPR 2-0 (Bryan, Diedhiou)
Bristol City – Man City 2-3 (Flint, Pack)
Derby – Bristol City 0-0
Bristol City – Norwich City 0-1

Varselslampene blinket tidlig denne sesongen hos Sunderland. Nå har blinkingen gått over til sirene, og den lyden hører man over hele Nord-Øst England. Forrige helg tapte The Black Cats 0-2 hjemme mot Ipswich Town, mens man i den foregående kampen ble slått 1-3 borte mot Birmingham City. Det er to fæle resultater, og nå har Sunderland fire tap på de fem siste ligakampene. De har falt ned til nest sisteplass med 25 poeng. Selv om det bare er to poeng opp til trygg plass, ser jeg for øyeblikket bare ett lag som ser svakere ut enn Sunderland for øyeblikket. Det må være grøssende å tenke på for Sunderland-fansen. Bookmakerne tror det er større sannsynlighet for at Sunderland rykker ned, enn at de holder seg. På bortebane har de 3-5-7 denne sesongen.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Ipswich 0-2
Birmingham – Sunderland 3-1 (Oviedo)
Sunderland – Hull 1-0 (Asoro)
Cardiff – Sunderland 4-0
Boro – Sunderland 2-0

Vurdering: Vertene har skuffet den siste tiden, men har tidvis vist glimt av hvor gode de kan være. Her tror jeg de kommer til å slå hardt tilbake etter et skuffende tap borte mot Bolton Wanderers sist. Sunderland ser derimot ut til å være tappet for selvtillit, og jeg ser ingen bedring i det som skjer på banen. Her tror jeg gjestene vil få en tøff jobb, og jeg har ingen problemer med å markere for hjemmeseier.

Tips: H (1.66 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Hvem skal ta over for Gary Madine var spørsmålet jeg stilte foran Bolton Wanderers kamp mot Bristol City forrige helg. Svaret viste seg å være Sammy Ameobi. Den høyreiste Bolton-spilleren skapte store problemer for Bristol City på Macron Stadium, og ble til slutt matchvinner etter et herlig raid. The Trotters tok dermed en viktig seier som førte klubben opp fra nedrykksplass. Nå ligger de på en 20. plass med 29 poeng, og det skiller nå tre poeng ned til nedrykk. På de syv siste ligakampene har Bolton vunnet fire ganger, mens bare to kamper har endt med tap. Det er solid form, og klarer de holde den formen vedlike, vil det fort se mye bedre ut for hvittrøyene. Hjemme på Macron Stadium har Bolton 6-3-6, men bare én av de ti siste på eget gress har endt med tap.

Boltons siste kamper:
Bolton – Bristol City 1-0 (Ameobi)
Bolton – Ipswich 1-1 (Madine)
Brentford – Bolton 2-0
Bolton – Huddersfield 1-2 (Derik)
Bolton – Hull 1-0 (Madine)

Det begynner å lukte opprykk på Craven Cottage igjen. Fulham-fansen var langt nede etter en fæl høstsesong, men nå går ting på skinner igjen. Jeg hadde Fulham som den største opprykksfavoritten før sesongstart, og nå begynner man å se hvorfor. Forrige runde vant de 2-0 over Nottingham Forest, i en kamp hvor Stefan Johansen både scoret og storspilte i. Nå har de fantastiske fem seiere på rad i ligaen, mens de har tatt 22 av 24 mulige poeng på de åtte siste kampene. Med sine 51 poeng ligger de nå på play-off, men opp til direkte opprykk skiller det bare seks poeng. På bortebane har Fulham 7-3-5 denne sesongen, og på de fire siste bortekampene har de tatt 10 av 12 mulige poeng.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Forest 2-0 (Piazon, Johansen)
Barnsley – Fulham 1-3 (Sessegnon x2, McDonald)
Fulham – Burton 6-0 (Sessegnon x2, Fonte x2, Piazon, Kamara)
Boro – Fulham 0-1 (Norwood)
Fulham – Southampton 0-1

Vurdering: Bolton Wanderers med fin form den siste tiden, og spesielt på hjemmebane er de bra. Fulham er derimot i suveren form, og ser nå ut til å ha peilet inn kursen mot direkte opprykk. Til tross for fantastisk hjemmeform over lengre tid, sliter jeg med å markere noe annet enn borteseier her. Oddsen er dog ikke høyere enn at jeg ikke anbefaler høy innsats.  

Spill: B (1.95  @ Fansbet)


 

Brentford – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Brentford tok turen til East Midlands for å møte et formsterkt Derby County forrige runde. Det ble en tøff utfordring, selv for et Brentford-lag som virkelig vet hvordan de skal finne veien til nettmaskene nærmest samme hvem de spiller mot. Derby klarte knytte igjen bakover på banen, og fikk Brentford til å se overraskende tamme ut. Kanskje ikke så rart med tanke på at Sergi Canos presterte å bli utvist på stillingen 0-0 etter bare 20 minutter spill. The Bees har dermed tapt to kamper på rad, men før det viste de fantastisk form. Nå ligger London-klubben på en 11. plass med 43 poeng. Opp til play-off skiller det nå åtte poeng. Den luken bør ikke bli mye større dersom de skal ha håp om opprykk denne sesongen. Hjemme på Griffin Park har de 6-7-2 denne sesongen, og før 0-1 tapet hjemme mot Norwich City forrige hjemmekamp, hadde de ikke tapt på eget gress siden september.

Brentfords siste kamper:
Derby – Brentford 3-0
Brentford – Norwich 0-1
Reading – Brentford 0-1 (Vibe)
Brentford – Bolton 2-0 (Jozefzoon, Maupay)
Brentford – Notts County 0-1

Preston North End skuffet nok mange oddstippere da de spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Birmingham City for noen runder siden, men i de to siste kampene har de overbevist. Først banket de Nottingham Forest 3-0 borte på City Ground, før de forrige runde vant 2-1 hjemme mot Hull City. The Lilywhites er dermed oppe i fire kamper på rad uten tap, og nå har de bare tapt én av deres ti siste kamper. Den gode formen har ført Alex Neil & Co opp på en syvendeplass med 48 poeng, og nå har de bare tre poeng til play-off. På bortebane har Preston 6-6-3, og ingen av deres syv siste bortekamper har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Hull 2-1 (Cunningham, Browne)
Forest – Preston 0-3 (Bodin, Barkhuizen, Johnson)
Preston – Birmingham 1-1 (Davies)
Millwall – Preston 1-1 (Robinson)
Wycombe – Preston 1-5 (Harrop x2, Browne x2, Horgan)

Vurdering: Brentford med to strake tap, men motstanden har vært tøff. Her møter de et formsterkt Preston North End, som liker seg spesielt godt på fremmed gress. Ikke enkelt å vurdere denne kampen, men jevnt tror jeg uansett det blir. For meg så må dette her bli uavgjort. Jeg klarer ikke skille disse to lagene. 

Spill: U (3.45 @ Fansbet)


 

Derby County – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Derby County fikk servert en gavepakke da Sergi Canos rotet det til og ble utvist for Brentford da de to lagene møttes forrige runde. Det som i utgangspunktet var en fryktelig tøff hjemmekamp, ble dermed flere hakk lettere for de hvitkledde. Derby vant hele 3-0 mot London-klubben, og i den kampen scoret Cameron Jerome sitt første mål for klubben. The Rams er dermed oppe i elleve ligakamper på rad uten tap. Den gode formen har ført de opp på en sterk andreplass, men bare ett poeng bak på tabellen finner man Aston Villa. Hjemme på Pride Park har Derby 9-3-3, og de har ikke tapt noen av sine seks siste hjemmekamper.

Derbys siste kamper:
Derby – Brentford 3-0 (Jerome, Huddlestone, Vydra)
Millwall – Derby 0-0
Derby – Bristol City 0-0
Birmingham – Derby 0-3 (Russell, Vydra, Weimann)
Man Utd – Derby 2-0

Norwich City har slitt foran egne supportere denne sesongen, og derfor smakte nok 1-0 seieren over Middlesbrough forrige runde ekstra godt. Nå har The Canaries vunnet tre av sine fem siste hjemmekamper, og formen generelt i ligaen har tatt seg opp mange hakk. Nå har Norwich meget sterke 5-1-1 i ligaen. Fire av de fem siste har endt med seier, og på tabellen har de nå karret seg opp til en 13. plass med 43 poeng. Opp til play-off skiller det åtte poeng, og det er ingen umulig luke å tette. På bortebane har de 7-2-6 denne sesongen, og på de fire siste på fremmed gress har de tatt ti av tolv mulige poeng.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Middlesbrough 1-0 (Trybull)
Brentford – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Sheff Utd 1-2 (Pinto)
Chelsea – Norwich 1-1 (Lewis)
Bristol City – Norwich 0-1 (Maddison)

Vurdering: Meget vrien kamp å spå. Norwich City i flott form i det siste, men Derby Countys form har kanskje vært enda bedre. Samtidig fremstår Derby som et enda bedre organisert lag enn det gjestene er. I mine øyne er Derby favoritter her, og jeg tror de har størst mulighet til å dra i land seieren her. Jeg markerer derfor for hjemmeseier, men hadde aldri turt å sette penger på dette oppgjøret. 

Spill: H (2.05 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Ipswich Town er som vanlig et solid Championship-lag. Et lag som er bra nok til å vinne kamper innimellom, men som ikke er bra nok til å henge med helt i toppen. De tapte 0-1 hjemme mot Wolverhampton Wanderers for to runder siden, mens de forrige runde tok en sterk seier borte mot Sunderland. Sånn går no dagan. Med sine 43 poeng har de nå åtte poeng opp til play-off. Den luken er stor, men ikke umulig å tette. Flere av de andre lagene rundt Ipswich på tabellen kan fort finne på å tette den luken, men av en eller annen grunn har jeg ikke samme følelsen når det gjelder Ipswich. Jeg klarer nemlig ikke se for meg at de skal stable sammen bra nok form til å skyte oppover på tabellen. Det må være frustrerende for supporterne, for det kan umulig være noen supportere i Championship som er leiere av å være en middelhavsfarer på tabellen enn nettopp Ipswich-fansen. Nå har blåtrøyene bare to seiere på de åtte siste kampene, mens de på hjemmebane har 8-2-5 denne sesongen. Dog har bare én av de fire siste hjemmekampene endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Sunderland – Ipswich 0-2 (Garner, Selvmål)
Ipswich – Wolves 0-1
Bolton – Ipswich 1-1 (Garner)
Ipswich – Leeds 1-0 (Celina)
Ipswich – Sheff Utd 0-1

I desember og starten av januar var Burton Albion enkle å lese. De var elendige på hjemmebane, mens de på bortebane muret igjen bakover på banen og imponerte med bunnsolid forsvarsspill på fremmed gress. Den elendige hjemmeformen har de fortsatt, men på bortebane har det blitt mange baklengsmål de siste kampene. For tre runder siden ble de utklasset da de tapte 0-6 borte mot Fulham, mens de forrige helg tapte 2-3 borte mot Aston Villa. Har man mistet evnen til å mure igjen bakover på banen? Det er spørsmålet enkelte Brewers-supportere stiller seg. Gultrøyene har nå tapt fire kamper på rad, og har nå tre poeng opp til trygg plass. Jeg frykter at Burton nå blir hektet av i bunnen, og kommer til å forsvinne ut av en ellers spennende bunnstrid. En mann som kan gjøre noe med det er Liam Boyce. Spissen imponerte stort under sesongoppkjøringen, men pådro seg en skade som har holdt han ute frem til nå. Forrige helg debuterte han borte mot Aston Villa, og det kronet han like så greit med scoring. På bortebane har Burton 4-4-7 denne sesongen, og før tapene mot Fulham og Villa hadde Burton tre seiere på rad.

Burtons siste kamper:
Aston Villa – Burton 3-2 (Boyce, Elmohamady)
Burton – Reading 1-3 (Akins)
Fulham – Burton 6-0
Burton – QPR 1-3 (Dyer)
Birmingham – Burton 1-0

Vurdering: Burton ser fryktelig svake ut nå. At de er elendige på hjemmebane har vært kjent en stund, men nå har det begynt å glippe på bortebane også. Ipswich imponerer få, men er likevel gode nok til å holde en plass midt på tabellen. Dette fremstår som en type kamp som blåtrøyene klarer sikre seg tre poeng i. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter 3-0 seieren borte mot Queens Park Rangers ble jeg meget imponert av det Tony Pulis hadde fått til i de første kampene som Middlesbrough-sjef. Laget hans fremstod som et angrepsrettet lag, hvor spesielt Adam Traore stod frem som en fantastisk spiller. Siden den gang har de spilt tre kamper på rad uten å score. De røk ut av FA Cupen mot Brighton & Hove Albion, før de spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Sheffield Wednesday. I forrige serierunde ble det 0-1 tap borte mot Norwich City, og det betyr at de nå bare har én seier på de fire siste ligakampene. I tapet mot Norwich var de overraskende tamme fremover på banen, og det er noe Pulis absolutt må jobbe med. Boro ligger nå på en 9. plass med 45 poeng, og har dermed seks poeng opp til play-off. Selvsagt kan Boro fortsatt kjempe seg til en av play-off plassene, men da er de nødt til å finne veien til nettmaskene igjen.

Boros siste kamper:
Norwich – Boro 1-0
Boro – Sheff Wed 0-0
Boro – Brighton 0-1
QPR – Boro 0-3 (Ayala, Friend, Traore)
Boro – Fulham 0-1

Når tid renner begeret over? Det lurer jeg ofte på når det gjelder Reading-sjef Jaap Stam. Under hans ledelse hadde Reading enorm flyt forrige sesong, noe som til slutt resulterte i en play-off finale som de tapte på straffer. Denne sesongen har de ikke klart å riste av seg skuffelsen etter det sure tapet. The Royals har underprestert til de grader, og ligger nå nede på en 18. plass på tabellen med sine 32 poeng. At det bare skiller seks poeng ned til nedrykk må gjøre vondt å tenke på for Berkshire-klubben. Forrige runde tapte de hjemme mot et bortesvakt Millwall, og totalt har de nå bare én seier på de ti siste kampene. Den seieren kom borte mot Burton Albion i Readings forrige bortekamp. Totalt har Reading 5-4-6 på bortebane, hvor bare én av de fem siste har endt med seier.

Readings siste kamper:
Reading – Millwall 0-2
Burton – Reading 1-3 (Bödvarsson x2, Gunter)
Sheff Wed – Reading 3-1 (Smith)
Reading – Brentford 0-1
Reading – Stevenage 3-0 (Bödvarsson x3)

Vurdering: Middlesbrough har slitt med å finne nettmaskene i det siste, men får servert en gyllen mulighet når et formsvakt Reading-lag kommer på besøk. Med tanke på Boros lite imponerende kamper i det siste, er det litt vanskelig å vurdere dette oppgjøret. Likevel ender jeg opp med å markere for hjemmeseier ettersom jeg ser på Reading som et klart svakere lag enn Boro nå for tiden. Her anbefaler jeg ikke spill.

Tips: H (1.60 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Med tanke på alt som skjedde på Deadline Day, samt signeringer som har skjedd etterpå, vil det ikke overraske meg om Nottingham Forest har blitt nødt til å bruke tid på å leke navnelek på trening. En haug med spillere har forlatt klubben, mens en ny haug med spillere har ankommet City Ground i løpet av kort tid. Kanskje er det én av grunnene til at det har gått så dårlig etter den utrolige 2-0 seieren borte mot Wolverhampton Wanderers for noen uker siden.  Forest vant 2-0 på Molineux, men etterpå har de tapt i FA Cupen mot Hull City, blitt valset over av Preston North End på City Ground, mens Fulham ble for sterke på Craven Cottage forrige helg. Nå ligger rødtrøyene på en 16. plass med 35 poeng. Verken opprykk eller nedrykk ser ut til å bli noe tema i vår. Hjemme på City Ground har Forest 7-0-8 denne sesongen, men samtlige fire siste hjemmekamper har endt med tap. Kan man få satt en stopper for tapsrekken på lørdag?

Forests siste kamper:
Fulham – Forest 2-0
Forest – Preston 0-3
Hull – Forest 2-1 (Vellios)
Wolves – Forest 0-2 (Dowell, Osborn)
Forest – Villa 0-1

Hull City er i elendig form, men kan likevel kommer til lørdagens kamp med en stor klype selvtillit. Tigrene vant nemlig 2-1 over nettopp Nottingham Forest da de to lagene møtte hverandre i FA Cupens fjerde runde. Bortsett fra cupsuksessen har det vært lite å juble for. Med ni kamper på rad uten seier i ligaen, er det kanskje ikke så rart at Hull nå ligger på nedrykksplass. De har bare skrapt sammen 26 poeng denne sesongen, og har dermed ett poeng opp til trygg plass. Forrige helg ble det 1-2 tap borte mot Preston North End. På bortebane har Hull elendige 1-5-9, hvor de åtte siste kampene har endt uten seier. Samtlige fem siste bortekamper har endt med tap.

Hulls siste kamper:
Preston – Hull 2-1 (Bowen)
Hull – Leeds 0-0
Hull – Forest 2-1 (Dicko, Bowen)
Sunderland – Hull 1-0
Hull – Reading 0-0

Vurdering: Nottingham Forest fikk seg en knekk etter seieren mot Wolverhampton Wanderers, men lørdagens motstander bør det være mulig å gjøre noe med det. Hull fremstår som en ribbet kalkun for øyeblikket, og alt Forest ønsker å gjøre er å glefse i seg kalkunkjøttet. Nettopp det tror jeg de kommer til å klare. Derfor markerer jeg for hjemmeseier på City Ground. 

Spill: H (2.35 @ Fansbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Wolverhampton Wanderers valgte å reise til varmere strøk etter det flaue 0-2 tapet hjemme mot Nottingham Forest for noen uker siden, og det ser ut til å ha vært et bra valg for ulvene. Siden de kom tilbake har de vunnet 1-0 borte mot Ipswich Town, før Sheffield United ble knust 3-0 hjemme på Molineux forrige helg. Måten scoringene til Diogo Jota og Ruben Neves kom på i det oppgjøret, har i hvert fall tatt pusten fra meg. Wolves spiller på et helt annet nivå enn nesten samtlige andre lag i  Championship denne sesongen. De leder nå tabellen suverent med elleve poeng ned til neste lag. Hjemme på Molineux har de 11-2-2, noe som gjør de til ligaens beste hjemmelag denne sesongen.

Wolves siste kamper:
Wolves – Sheff Utd 3-0 (Jota, Neves, Cavaleiro)
Ipswich – Wolves 0-1 (Doherty)
Wolves – Forest 0-2
Swansea – Wolves 2-1 (Jota)
Barnsley – Wolves 0-0

Queens Park Rangers trengte en reaksjon etter strake tap mot Middlesbrough og Bristol City. Den reaksjonen kom som bestilt da Barnsley var på besøk på Loftus Road forrige helg. Josh Scowen scoret det som viste seg å bli kampens eneste mål, men Ryan Manning presterte å bli utvist 20 minutter før slutt. Til tross for én mann mindre på laget, klarte QPR holde unna offensive Barnsley-spillere. QPR har nå 36 poeng på sine 30 kamper. Det er nok poeng til å gå rundt med hvilepuls med tanke på nedrykk, men samtidig ikke bra nok til at de kan være med på å kjempe om opprykk. På bortebane har QPR svake 2-5-8 denne sesongen, men disse to seierne har begge kommet i løpet av klubbens fem siste bortekamper.

QPRs siste kamper:
QPR – Barnsley 1-0 (Scowen)
Bristol City – QPR 2-0
QPR – Boro 0-3
Burton – QPR 1-3 (Luongo, Washington, Oteh)
QPR – MK Dons 0-1

Vurdering: Hjemmeseier. Ikke nødvendig å diskutere en gang. Dette bør vertene dra i land. 

Spill: H (1.43 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Birmingham City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Desserten kommer til sist i helgens serierunde, og slik skal det jo også være. Aston Villa og Birmingham City byr opp til fest søndag når det er duket for en ny utgave av det hatske “Second City-derbyet”. Rammene rundt kampen kunne ikke vært mye bedre med tanke på hvordan det så ut for lagene for noen måneder siden. Nå får man se et Aston Villa i suveren form, mot et Birmingham City-lag som endelig har fått ting til å stemme. Aston Villa vant 3-2 hjemme mot Burton Albion forrige serierunde, og det betyr at de nå har seks seiere på rad i ligaen. En bragd som man må tilbake til februar 1990 for å finne maken. Villas herlige form har ført klubben opp på en tredjeplass med 56 poeng, og nå skiller det bare ett poeng opp til direkte opprykk. Scott Hogan har virkelig fått ting til å fungere på banen den siste tiden, og foran søndagens derby har han fire mål på fire kamper. Man kan trygt si at han er i fyr og flammer. Hjemme på Villa Park har vertene 9-5-1. De har vunnet de tre siste hjemmekampene, samtidig som de har syv hjemmekamper på rad uten tap. Bare Sheffield Wednesday har vunnet borte mot Villa denne sesongen.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Burton 3-2 (Hogan, Adomah, Grealish)
Sheff Utd – Aston Villa 0-1 (Snodgrass)
Aston Villa – Barnsley 3-1 (Hogan x2, Hourihane)
Forest – Aston Villa 0-1 (Hogan)
Aston Villa – Peterborough 1-2 (Davis)

Like før jul gikk ledelsen i Birmingham City ut med en støtteerklæring til sin manager Steve Cotterill. På det tidspunktet fremstod det som en typisk ting som man gjør like før man faktisk bestemmer seg for å sparke manageren, og jeg hadde ikke troen på at Cotterill kom til å sitte mye lenger. Heldigvis for Cotterill og Birmingham-fansen ser det ut som om jeg har bommet grovt med vurderingen her. Ikke bare er Cotterill fortsatt Birmingham-sjef, men nå ser det også ut som om han har fått ting til å fungere. Forrige runde vant de 3-1 borte mot Sheffield Wednesday, og i den kampen fikk man endelig se Jota fra sin gode side. Han scoret to mål i seieren på Hillsborough. I den foregåendene kampen ble bunnrival Sunderland slått 3-1 hjemme på St Andrews. Birmingham har nå bare ett tap på de seks siste ligakampene, og nå har de klatret opp fra nedrykksplass. Foran helgens derby ligger de på en 19. plass med 30 poeng. Det skiller nå fire poeng ned til nedrykk. På bortebane har de svake 2-4-9, men det må legges til at ingen av de fire siste på fremmed gress har endt med tap. Begge deres to borteseiere denne sesongen har kommet i løpet av de fire siste kampene. I midtuken spilte de omkamp i FA Cupen mot Huddersfield Town. Der holdt de Premier League-klubben til uavgjort etter 90 minutter, men måtte gi tapt etter ekstra omganger.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Huddersfield 1-4 (Adams)
Sheff Wed – Birmingham 1-3 (Jota x2, Davis)
Birmingham – Sunderland 3-1 (Davis, Boga, Gallagher)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Preston – Birmingham 1-1 (Gallagher)

Vurdering: To lag i fin form. Aston Villa med utrolig form, mens Birmingham City har gått fra å være fryktelige, til å nå se ut som et lag man må se opp for. Vertene seiler frem som en av de sterkeste utfordrerne i kampen om direkte opprykk, mens Birmingham ser snart ut til å få en luke ned til nedrykk. Slike kamper som dette er ofte vanskelige å vurdere på forhånd. Det blir fort jevnt og intenst med tanke på hvor mye som står på spill. Likevel lander jeg på hjemmeseier her. Det skyldes Villas form som er helt ekstremt bra, samtidig som de meget gode på hjemmebane. Slike kamper bør man dog ikke sette penger på, men heller bare nyte. 

Spill: H (1.71 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply