Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Lørdag:
16.00: Queens Park Rangers – Bolton Wanderers (Viasport + & Viaplay)
Søndag:
13.00: Norwich City – Ipswich Town (Viasport 3 & Viaplay)
17.30: Leed United – Bristol City (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens langskudd:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Sunderland – Brentford (Borteseier) 2.15
Preston North End – Wolverhampton Wanderers (Borteseier) 2.10
Totalodds: 4.62


 

Queens Park Rangers – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Queens Park Rangers stod ovenfor en lite takknemlig oppgave da de tok turen til Molineux for å møte serieleder Wolverhampton Wanderers forrige helg. Likevel imponerte Ian Holloway & Co stort ut fra forutsetningene. De ga ulvene tøff kamp, men måtte likevel se seg slått 1-2. London-klubben ligger nå på 16. plass med 36 poeng, og har tapt tre av sine fire siste. Opprykk blir det ikke, men nedrykk kan man ikke avskrive enda. Deres prestasjoner svinger frem og tilbake som en jo-jo, mens de på hjemmebane har 7-4-4 denne sesongen. Riktignok har bare to av deres syv siste på eget gress endt med seier.

QPRs siste kamper:
Wolves – QPR 2-1 (Washington)
QPR – Barnsley 1-0 (Scowen)
Bristol City – QPR 2-0
QPR – Boro 0-3
Burton – QPR 1-3 (Luongo, Washington, Oteh)

Bolton Wanderers har vist bedre takter den siste tiden, og dermed kommet seg opp fra nedrykksplass. The Trotters har vært i god form og ligger nå på en 19. plass med 30 poeng. Ned til nedrykk skiller det bare to poeng, og derfor er det fortsatt skummelt med tanke på å holde seg denne sesongen. Forrige helg ble det uavgjort hjemme mot et formsterkt Fulham-lag, etter at Adam Le Fondre sikret poeng med et fantastisk mål. I midtuken tapte hvittrøyene borte mot Cardiff City, og den kampen var sørgelig sett med Bolton-øyne. På bortebane har Phil Parkinson & Co 1-5-9. Det gjør The Trotters til det svakeste bortelaget i Championship denne sesongen.

Boltons siste kamper:
Cardiff – Bolton
Bolton – Fulham 1-1 (Le Fondre)
Bolton – Bristol City 1-0 (Ameobi)
Bolton – Ipswich 1-1 (Madine)
Brentford – Bolton 2-0

Vurdering: QPR er det ikke enkelt å bli klok på. De kan svinge veldig i prestasjonene. Her møter de et Bolton-lag som har vist bedre takter i det siste. The Trotters skuffet dog stort på tirsdag, samtidig som de har en fæl borteform. At de har mindre hvile foran denne kampen enn QPR, er samtidig med på å gjøre at jeg velger å gå for hjemmeseier her. Jevnt tror jeg uansett det blir.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Vi er fortsatt ikke trygge fra nedrykk kunne Steve Cotterill si etter det fæle derbytapet mot Aston Villa forrige helg. At han kjenner et behov for å måtte uttale det, gjør meg litt usikker på Birminghams vegne. Selvsagt er de ikke trygge fra nedrykk. De ligger nå på en 20. plass med bare to poeng ned til nedrykk. Ja, formen har vært mye bedre den siste tiden, samtidig som blåtrøyene har i mine øyne en bedre tropp en mange av de andre lagene i bunnen. Likevel håper jeg de virkelig tar denne nedrykkskampen på alvor. Nå gjelder det å slå tilbake så fort som mulig etter det skuffende tapet mot Villa. Fire av de syv siste i ligaen har endt med seier, mens de på hjemmebane har 6-2-7 denne sesongen. To av de tre siste på eget gress har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Aston Villa – Birmingham 2-0
Birmingham – Huddersfield 1-4 (Adams)
Sheff Wed – Birmingham 1-3 (Jota x2, Davis)
Birmingham – Sunderland 3-1 (Davis, Boga, Gallagher)
Huddersfield – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)

Kjemping, innsats og et høyt tenningsnivå. Det får deg langt i fotball. Spesielt på dette nivået. Millwall er et klart bevis på det. De spiller ikke fin fotball, men de spiller en effektiv fotball. De er fryktelig vonde å møte, noe blant annet Cardiff City fikk kjenne på forrige helg, og som flere andre lag har kjent før. Det ble uavgjort hjemme mot Cardiff sist, i en kamp som kanskje vil huskes best for å være comebacket til Tim Cahill. Han fikk noen få minutter på slutten, men klarte ikke involvere seg. Nå ligger London-klubben på en 14. plass med 39 poeng. De har fem kamper på rad uten tap i ligaen. På bortebane måtte de vente helt til kamp nummer 14 før deres første seier kom denne sesongen, men nå har de vunnet to på rad. Totalt har de 2-6-7 på fremmed gress.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Cardiff 1-1 (Gregory)
Rochdale – Millwall 1-0
Reading – Millwall 0-2 (Selvmål, Gregory)
Millwall – Derby 0-0
Millwall – Rochdale 2-2 (Wallace, Thompson)

Vurdering: To lag som har vist fin form den siste tiden. Birmingham fikk seg en skikkelig nedtur sist, mens Millwall fortsatt flyr forholdsvis høyt. Millwall med to fantastiske borteseiere på rad, mens Birmingham har vunnet to av sine tre siste hjemme. Dette her blir nærmest bingo. Det kan vippe alle veier. Jeg klarer ikke gjøre annet enn å markere for uavgjort.

Tips: U (3.10 @ Fansbet)


 

Burton Albion – Nottingham Forest 
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nå stinker det nedrykk av Burton Albion. Det har det gjort siden før sesongen startet, men nå ser det virkelig mørkt ut. Borte mot Ipswich Town burde de nok fått med seg tre poeng basert på spill og sjanser, men det ble bare ett poeng. Ett poeng er ikke mye når man kjemper helt i bunnen av tabellen. Spesielt når de andre lagene rundt Burton på tabellen plukker trepoengere innimellom. The Brewers ligger nå på en jumboplass med 25 poeng. Opp til trygg grunn har det nå blitt en luke på fire poeng. De har nå bare tatt ett poeng på de fem siste kampene. Det største problemet til Burton er deres fæle form på hjemmebane. På de ti siste hjemmekampene har de bare tatt ett(!) poeng. Totalt har de 2-2-11 denne sesongen på eget gress. Skal de ha et håp om å overleve, må de gjøre noe med hjemmeformen.

Burtons siste kamper:
Ipswich – Burton 0-0
Aston Villa – Burton 3-2 (Boyce, Elmohamady)
Burton – Reading 1-3 (Akins)
Fulham – Burton 6-0
Burton – QPR 1-3 (Dyer)

Nottingham Forest er i trøbbel. Med Aitor Karanka inn dørene på City Ground kunne Forest-fansen kjenne på en slags optimisme, ettersom de fleste vet hvilken fantastisk jobb spanjolen gjorde med Middlesbrough. Da han tidlig klemte til med en utrolig 2-0 seier borte mot Wolverhampton Wanderers, var det nok noen som trodde man hadde skutt gullfuglen. Etter den kampen har det dog blitt lite jubel. Forest står nå med fire tap på rad, hvor det ene tapet var i FA Cupen mot Hull City. Samme lag tapte de 0-2 mot hjemme på City Ground forrige helg, og nå står Forest med 0-7 i målforskjell på de tre siste kampene. På Deadline Day hentet de inn nesten et helt nytt lag, mens en haug med spillere ble sendt på dør. Er det disse overgangene som har ødelagt formen til rødtrøyene? Nå ligger Forest på en 17. plass med 35 poeng. Nedrykksspøkelset skjuler seg i bakgrunnen, men det bør de klare unngå. På bortebane har de 4-2-9 denne sesongen. Bare én av de åtte siste på bortebane har endt med seier.

Forests siste kamper:
Forest – Hull 0-2
Fulham – Forest 2-0
Forest – Preston 0-3
Hull – Forest 2-1 (Vellios)
Wolves – Forest 0-2 (Dowell, Osborn)

Vurdering: Burton Albion fullstendig håpløse på hjemmebane, men Nottingham Forest har også for det meste skuffet på bortebane over lengre tid. Forest har sett svake ut de siste rundene, men jeg har større tro på at gjestene drar i land tre poeng her, enn at vertene sitter igjen med en sjelden hjemmeseier. Jeg går for borteseier, men hadde aldri turt å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: B (2.45 @ Fansbet)


 

Cardiff City – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Cardiff City brettet opp ermene og viste muskler da Bolton Wanderers kom på besøk på tirsdag. Waliserne leverte en bunnsolid forestilling og vant fortjent 2-0. Forrige helg spilte de uavgjort 1-1 borte mot Millwall, mens de i den foregående kampen knuste Leeds United 4-1 på Elland Road. Cardiff ser nå ut som det solide laget som man fikk se i høst, og jeg blir overrasket dersom de ikke henger med i kampen om opprykk utover sesongen. The Bluebirds har nå 58 poeng, og dermed bare ett poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 10-3-2. Etter to strake hjemmetap ved juletider, har de nå vunnet sine to siste hjemmekamper. Neil Warnock & Co har ikke tapt noen av sine fem siste ligakamper.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Bolton 2-0 (Traore, Morrison)
Millwall – Cardiff 1-1 (Hoilett)
Leeds – Cardiff 1-4 (Patterson, Hoilett, Morrison, Pilkington)
Cardiff – Man City 0-2
Sheff Wed – Cardiff 0-0

Hvis man skal beskrive Middlesbrough med to ord, så må det bli Adama Traore. Den ustabile fyrverkeriet av en spiller har endelig klart å levere stabilt gode prestasjoner over en lengre periode. Siden Tony Pulis ankom klubben har han sett ut som en spiller som hører hjemme på et mye høyere nivå enn Championship. Han river i stykker selvtilliten til forsvarsspillere, samtidig som han har blitt målfarlig. Forrige helg scoret han begge målene da Reading ble slått 2-1 hjemme på Riverside Stadium. Nå har Boro 48 poeng, og dermed fire poeng opp til play-off. Boro har bare tapt én av sine fire siste kamper i ligaen, men samtidig har man hatt litt ustabile prestasjoner. Det føles som om Tony Pulis ikke helt har klart å finne frem til den riktige oppskriften, men at han har på vei. På bortebane har Boro 6-3-6, hvor rødtrøyene hadde tre strake seiere på fremmed gress før tapet mot Norwich City i forrige bortekamp.

Boros siste kamper:
Boro – Reading 2-1 (Traore x2)
Norwich – Boro 1-0
Boro – Sheff Wed 0-0
Boro – Brighton 0-1
QPR – Boro 0-3 (Ayala, Friend, Traore)

Vurdering: Neil Warnock mot Tony Pulis. Kan egentlig dette bli en bra fotballkamp? Ja, tror jeg. Dette blir nok fort bra tempo, høy intensitet og tøffe dueller. Om det blir fin fotball, er jeg derimot mer tvilende til. Selv om Adama Traore er en attraksjon for tiden. Denne kampen styrer jeg helt unna. Dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt hjemmeseier, men her er det ikke enkelt å finne grunner til å sette spil.

Tips: H (2.40 @ Fansbet)


 

Fulham – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Seiersrekken stanset for Fulham da de besøkt Bolton Wanderers forrige helg. Slik må det nesten bare være når Adam Le Fondre får drømmetreff for Bolton. Det ble uansett ikke tap for Fulham, noe som gjør at de nå har ni kamper på rad uten tap i Championship. Hele syv av disse ni kampene har endt med seier, og med den typen form er det ikke rart at Fulham nå har involvert seg i opprykkskampen. Hvittrøyene ligger nå på femteplass med sine 52 poeng, og nå skiller det syv poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Craven Cottage har de 7-6-2 denne sesongen. Samtlige seks siste hjemmekamper har endt med seier. Det er det man kaller opprykksform. Stefan Johansen har vært i suveren form i det siste, men han må virkelig levere varene dersom Fulham skal få til noe mot en såpass bra motstander som Aston Villa.

Fulhams siste kamper:
Bolton – Fulham 1-1 (Targett)
Fulham – Forest 2-0 (Piazon, Johansen)
Barnsley – Fulham 1-3 (Sessegnon x2, McDonald)
Fulham – Burton 6-0 (Sessegnon x2, Fonte x2, Piazon, Kamara)
Boro – Fulham 0-1 (Norwood)

Det er bare ett lag som kan vise til bedre form enn Fulham i Championship, og det er lørdagens motstander Aston Villa. Birmingham-klubben viste forrige helg at de er best i byen da de vant 2-0 hjemme mot Birmingham City. Den kampen var jeg på, og jeg kan melde om en fantastisk stemning og en gjeng med meget optimistiske supportere. Aston Villa har nå syv strake seiere i Championship. Selv Steve Bruce sin største kritikere har blitt nødt til å la seg beundre av det Villa har fått til i det siste. Forrige helg var Jack Grealish i en egen klasse på Villa Park, og kanskje er det han som blir jokeren for Villa i en tøff opprykkskamp. Villa ligger nå på den viktige andreplassen med 59 poeng. Ned til neste lag på tabellen skiller det bare ett poeng. På bortebane har Villa 7-3-5, hvor samtlige tre siste på fremmed gress har endt med seier.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Birmingham 2-0 (Adomah, Hourihane)
Aston Villa – Burton 3-2 (Hogan, Adomah, Grealish)
Sheff Utd – Aston Villa 0-1 (Snodgrass)
Aston Villa – Barnsley 3-1 (Hogan x2, Hourihane)
Forest – Aston Villa 0-1 (Hogan)

Vurdering: Forrige sesong fikk Aston Villa juling på Craven Cottage, men i det oppgjøret fikk de en mann utvist tidlig. Nå er det duket for revansj, men det blir ikke enkelt. Fulham har vært uslåelige hjemme i det siste, samtidig som de har vært i bra form generelt. Aston Villa har den beste formen i Championship, og derfor er det ikke enkelt å vurdere dette oppgjøret. Dette kan vippe alle veier, men det er likevel to ting som gjør at jeg går for hjemmeseier her. Den første tingen er at Fulham har imponert meg hakket mer enn Villa den siste tiden, til tross for at Villa har plukket flere poeng. Den andre tingen er hjemmefordelen. Derfor markerer jeg for hjemmeseier, men her vil jeg ikke anbefale noen å sette penger på spill.  

Spill: H (2.20  @ Fansbet)


 

Preston North End – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Preston North End hadde ingen lett oppgave da de besøkte et Brentford-lag som ikke er enkle å møte på Griffin Park. Derfor kunne Alex Neil være godt fornøyd med at laget hans fikk med seg ett poeng nordover fra hovedstaden. Prestons gode form fortsetter dermed, og nå er de oppe i fem på rad uten tap. Bare én av de ti siste ligakampene har endt med tap, og det tapet kom hjemme mot Middlesbrough 1. januar. Nå ligger The Lilywhites på en syvendeplass med 49 poeng. De har bare tre poeng opp til play-off. Hjemme på Deepdale har de 6-6-3, og bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Brentford – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Preston – Hull 2-1 (Cunningham, Browne)
Forest – Preston 0-3 (Bodin, Barkhuizen, Johnson)
Preston – Birmingham 1-1 (Davies)
Millwall – Preston 1-1 (Robinson)

Det å vinne på en dårlig dag er ofte det som skiller de aller beste fra resten av lagene. Wolverhampton Wanderers har vist flere ganger denne sesongen at de har det som trengs for å vinne på dårlige dager, slik som mot Queens Park Rangers forrige helg. Ulvene var raskt ute av startblokkene på Molineux og ledet 2-0 mot QPR midtveis i første omgang. Etterpå tok de foten av gasspedalen og inviterte London-klubben inn i kampen igjen. QPR reduserte med 40 minutter igjen, og hadde muligheter til å utligne. Heldigvis for ulvene kom aldri 2-2 målet. Wolves troner fortsatt suverent øverst på tabellen med sine 71 poeng. Ned til neste lag på tabellen skiller det 12 poeng. I likhet med Preston har også Wolves bare tapt én av sine ti siste i ligaen, mens de på bortebane har hele åtte kamper på rad uten tap. De er ligaens beste bortelag med 10-3-2.

Wolves siste kamper:
Wolves – QPR 2-1 (N`Diaye, Costa)
Wolves – Sheff Utd 3-0 (Jota, Neves, Cavaleiro)
Ipswich – Wolves 0-1 (Doherty)
Wolves – Forest 0-2
Swansea – Wolves 2-1 (Jota)

Vurdering: Preston er et av de mest undervurderte lagene i ligaen, og har nå imponert med en lang periode med gode prestasjoner og resultater. Her spørs det likevel om det ikke blir for tøft. Wolves er i en egen klasse i Championship denne sesongen, og vil nok skape nok sjanser til å kunne vinne på Deepdale. Uavgjortfaren er absolutt til stede, men her synes jeg borteseier ser mest aktuelt ut.  

Spill: B (2.20 @ Fansbet)


 

Sunderland – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Sesongens comeback? Det føltes slik da Sunderland kom tilbake forrige helg etter å ha ligget under 0-3 borte mot Bristol City. Ikke bare fordi det å komme tilbake etter å ha ligger under 0-3 mot Bristol City er en enorm prestasjon, men fordi akkurat denne opphentingen vil bety så uendelig mye mentalt for Sunderland-spillerne. De vil kanskje føle at dette kan være vendepunktet i en fæl sesong. I så fall er de nødt til å slå til med en god prestasjon igjen allerede til helgen. Joel Asoro var stor i comebacket forrige helg, og kanskje vil han ta enda større steg i tiden fremover. Nå ligger The Black Cats på en 23. plass med 26 poeng. Opp til trygg grunn skiller det tre poeng. Sunderland har 1-1-4 på sine seks siste kamper, mens de på hjemmebane har fæle 2-5-8 denne sesongen.

Sunderlands siste kamper:
Bristol City – Sunderland 3-3 (Selvmål x2, McGeady)
Sunderland – Ipswich 0-2
Birmingham – Sunderland 3-1 (Oviedo)
Sunderland – Hull 1-0 (Asoro)
Cardiff – Sunderland 4-0

Brentford har fått seg en liten nedtur i det siste. Fantastisk form i desember og januar ga Brentford-fansen troen på at de skulle blande seg inn i opprykkskampen, men etter den sterke 1-0 seieren borte mot Reading har det nå blitt ett poeng på de tre siste kampene. De har tapt mot Norwich City og Derby County, mens det bare ble uavgjort hjemme mot Preston North End sist helg. The Bees ligger nå på en 10. plass med 44 poeng. Opp til play-off skiller det nå åtte poeng, og dersom de skal ha et håp om å henge med i kampen om play-off, er de nødt til å finne tilbake til den gode formen igjen nå. På bortebane har Brentford 5-3-7 denne sesongen, men bare to av de syv siste bortekampene har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Preston 1-1 (Jozefzoon)
Derby – Brentford 3-0
Brentford – Norwich 0-1
Reading – Brentford 0-1 (Vibe)
Brentford – Bolton 2-0 (Jozefzoon, Maupay)

Vurdering: Sunderland kommer til denne kampen fulle av selvtillit etter opphentingen forrige helg, men samtidig må man ikke glemme at formen deres er svak. Her får de besøk av et Brentford-lag som har skuffet litt i det siste, men som viste mye bra i desember og januar. Her kommer Brentford til en kamp hvor Sunderland må fremover på banen, og det tror jeg vil passe gjestene perfekt. Jeg tror The Bees vil gi Sunderland-forsvaret store problemer, mens jeg er mer usikker på hva Sunderland kan få til. Det kan fort bli en morsom og underholdene kamp på Stadium of Light. Jeg går for borteseier. 

Spill: B (2.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply