Skrevet av: Eirik Aase

 

Søndagens TV-meny:
13.00: Norwich City – Ipswich Town (Viasport 3 & Viaplay)
17.30: Leeds United – Bristol City (Viasport 3 & Viaplay)

 


 

Norwich City – Ipswich Town
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Harrison Reed, Timm Klose og Moritz Leitner er usikre hos vertene. Hos gjestene er norske Michael Crowe usikker grunnet sykdom, mens David McGoldrick skal være klar igjen.

Omtrent på denne tiden forrige sesong var jeg på Carrow Road for å se det herlige “Old Farm-derbyet” mellom Norwich City og Ipswich Town. For de som ikke har opplevd dette oppgjøret på nært hold, er det bare én ting å si. Reis på denne kampen! Det kokte både før, under og etter kamp i Norfolk. For noen sesonger siden fikk man oppleve dette derbyet fire ganger på én sesong grunnet play-off, men denne sesongen har begge klubbene plassert seg midt på tabellen. Norwich imponerte stort da de spilte uavgjort 1-1 borte mot sterke Derby County forrige helg. Nok en gang var James Maddison i en klasse for seg selv, og jeg kan ikke forstå annet enn at han kommer til å være overmoden for spill på høyere nivå når sommeren kommer. For øyeblikket ser det ut som om det må skje for en annen klubb enn Norwich, ettersom gultrøyene nå ligger på en 13. plass med 44 poeng. Opp til play-off skiller det åtte poeng, og dersom de skal ha håp om å klare play-off, bør ikke den luken bli større med det første. På hjemmebane har Norwich 5-5-5 denne sesongen. På de fem siste hjemmekampene har de vunnet og tapt annenhver kamp. Forrige hjemmekamp endte med 1-0 seier over Middlesbrough, og man må tilbake til august/september for å finne forrige gang Norwich vant to hjemmekamper på rad.

Norwichs siste kamper:
Derby – Norwich 1-1 (Maddison)
Norwich – Middlesbrough 1-0 (Trybull)
Brentford – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Sheff Utd 1-2 (Pinto)
Chelsea – Norwich 1-1 (Lewis)

Ipswich Town har ikke vunnet mot sin erkerival siden 2009. De har møtt hverandre ni ganger, men ingen av disse kampene har endt med Ipswich-seier. Det har gjort vondt for blåtrøyene, men kanskje kan de endelig vinne igjen når lagene møtes på søndag. Foran helgens derby har Ipswich holdt nullen i to kamper på rad. Skulle de klare det samme mot Norwich på søndag, vil de sikre seg tre strake på rad uten baklengsmål for første gang siden 2013. Ipswich har som vanlig rotet seg bort i en plass midt på tabellen. I skrivende stund ligger de på en 12. plass med 44 poeng, og bare én av de fem siste kampene har endt med tap. Opp til play-off skiller det åtte poeng, og derfor bør Ipswich plukke en del poeng i tiden fremover dersom de skal ha håp om å få litt spenning mot slutten av sesongen. På bortebane har Ipswich 5-2-8 denne sesongen. De vant forrige bortekamp mot Sunderland, men før det hadde de fire på rad på bortebane uten seier.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Burton 0-0
Sunderland – Ipswich 0-2 (Garner, Selvmål)
Ipswich – Wolves 0-1
Bolton – Ipswich 1-1 (Garner)
Ipswich – Leeds 1-0 (Celina)

Vurdering: Nok et herlig derby står for tur. For øyeblikket ligger Ipswich Town hakket over Norwich City på tabellen, men når det gjelder play-off, synes jeg Norwich ser ut som den sterkeste kandidaten av disse to. Den siste tiden har Norwich virkelig funnet formen, og noen mener det skyldes Alexander Tetteys inntreden i laget. Tallene støtter i hvert fall den tanken. Med James Maddison i form ser Norwich ut som et lag som kan slå nærmest hvem som helst, mens Ipswich Town fortsatt er et sterkt kollektiv. Formen til Ipswich er ikke den verste, men blåtrøyene har ikke imponert meg like mye som kanarifgulene i det siste. Dette blir nok intenst og jevnt, men jeg har på følelsen av at det er vertene som trekker det lengste strået i søndagens derby. Jeg markerer for hjemmeseier, men oddsen er alt for lav.

Tips: H (1.68 @ Fansbet)


 

Leeds United – Bristol City
Kampstart: 17.30
Skader og Suspensjoner: Gaetano Berardi, Liam Cooper og Samuel Saiz soner sin siste kamp hos vertene. Det samme gjelder Nathan Baker hos gjestene.

Paul Heckingbottom fikk en lite takknemlig oppgave da hans første kamp som Leeds United-sjef var på bortebane mot Sheffield United. At han i tillegg manglet en del spillere gjorde det ikke enklere. Jeg var så heldig å få se forrige helgs kamp fra tribunen, og jeg følte ikke at det var et Heckingbottom-lag som var i aksjon. Det er dog ikke så rart etter bare noen dager i jobben. Derfor håper jeg at Leeds-supporterne forstår at Heckingbottom vil trenge en del tid før laget spiller slik som han vil at de skal spille. Dersom han får tid til å gjøre det, tror jeg Leeds-fansen har mye spennende i vente. Det endte til slutt med 1-2 tap mot The Blades på Bramall Lane forrige helg, men det var likevel en del positive ting å ta med seg. Pierre-Michel Lasogga så langt fra fit ut, men gjør mye bra med ballen i føttene. Samtidig scoret han et flott utligningsmål. Skal Lasogga få seg en opptur med ny hovedtrener? Søndag er siste kampen med Samuel Saiz på tribunen. Heckingbottom legger seg nok med et smil når Saiz er ferdig med suspensjonen. Nå ligger Leeds på en 11. plass med 44 poeng. Opp til play-off skiller det åtte poeng. Dersom Leeds skal ha håp om å rykke opp denne sesongen, er de nødt til å vinne kamper igjen så fort som mulig. Nå har de syv på rad i ligaen uten seier. På hjemmebane har de 6-4-5 denne sesongen, men på de tre siste kampene på Elland Road har det bare blitt ett poeng.

Leeds siste kamper:
Sheff Utd – Leeds 2-1 (Lasogga)
Leeds – Cardiff 1-4 (Selvmål)
Hull – Leeds 0-0
Leeds – Millwall 3-4 (Lasogga x2, Roofe)
Ipswich – Leeds 1-0

Gjennom hele høstsesongen imponerte Bristol City oss med sin intensive, hardtarbeidende og pene fotball. Gjennom sitt høye press og raske overganger ble de fleste lag tatt på senga, men nå ser det ut til å ha stoppet litt opp. En stund virket det som om det var The Robins flotte prestasjoner i ligacupen som stjal litt av fokuset, men nå er cupen over for i år. Likevel går det ikke lenger på skinner for Lee Johnson & Co. For to runder siden tapte de 0-1 borte mot bunnlaget Bolton Wanderers, og i den kampen var rødtrøyene fryktelig svake. Forrige helg ledet de 3-0 hjemme mot Sunderland, men på utrolig vis klarte de rote bort den ledelsen i andre omgang. Nå ligger Bristol City på en sjetteplass med 52 poeng. Det skiller bare to poeng ned til den fæle syvendeplassen, og det er flere lag bak The Robins som jakter play-off. Derfor har de ikke råd til å gå på en formsvikt nå. Bare én av de syv siste i ligaen har endt med seier, og det er den typen form som dytter deg raskt ut av play-off. På bortebane har de 6-6-3 denne sesongen, men ingen av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Sunderland 3-3 (Flint, Diedhiou x2)
Bolton – Bristol City 1-0
Bristol City – QPR 2-0 (Bryan, Diedhiou)
Bristol City – Man City 2-3 (Flint, Pack)
Derby – Bristol City 0-0

Vurdering: Det har ikke vært enkelt å forutse Bristol Citys kamper i det siste. De har et høyt maksnivå, men i det siste har man også sett et blytungt bunnivå. Her møter de et Leeds United-lag som jeg tror vil få et lite løft nå som de har endret hovedtrener. Selvsagt blir det tungt for Leeds med nok en kamp med flere fravær, men magefølelsen min sier at dette oppgjøret ender med hjemmeseier. I mine øyne kan dette oppgjøret vippe alle mulige veier, men denne gangen velger jeg å stole på magen.

Tips: H (2.60 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply