Skrevet av: Eirik Aase

 

 


 

Bristol City – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Marlon Pack er suspendert, Josh Brownhill er usikker, mens Cauley Woodrow ikke kan møte sin egen klubb for vertene. Hos gjestene er Tom Cairney usikker.

Er luften gått helt ut av Bristol City-ballongen? Søndag ledet de 2-0 borte mot Leeds United på Elland Road, og da så de fryktelig sterke ut. Utover i kampen snudde det fullstendig, og til slutt kunne The Robins være glade for at de i hvert fall fikk med seg ett poeng hjemover. I den foregående kampen rotet de bort en 3-0 ledelse mot bunnlaget Sunderland, mens de tapte mot Bolton Wanderers før det igjen. Det ser ikke bra ut for The Robins som nå har bare én seier på de åtte siste ligakampene. Skal de henge med i play-off kampen er de nødt til å gjøre noe med denne svake formen. Hjemme på Ashton Gate har de 8-4-4 denne sesongen, men bare én av de fire siste hjemmekampene har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Leeds – Bristol City 2-2 (Diedhiou, Reid)
Bristol City – Sunderland 3-3 (Flint, Diedhiou x2)
Bolton – Bristol City 1-0
Bristol City – QPR 2-0 (Bryan, Diedhiou)
Bristol City – Man City 2-3 (Flint, Pack)

Fulham er i suveren form. Lørdag fikk de besøk av et Aston Villa-lag som hadde vunnet syv kamper på rad før de reiste til Craven Cottage. I London ble likevel Fulham for sterke, og The Cottagers kunne godte seg etter en fantastiske 2-0 seier over sin opprykksrival. Hvittrøyene har nå ti ligakamper på rad uten tap. Denne flotte formen har ført Fulham opp på play-off plass, og i skrivende stund holder jeg faktisk Slavisa Jokanovic & Co som den største favoritten til å sikre seg andreplassen. Dette til tross for at de fortsatt har en luke opp dit. På bortebane har Fulham 7-4-5 denne sesongen, og på de fem siste bortekampene har de sterke 3-2-0.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Aston Villa 2-0 (Ayite, Sessegnon)
Bolton – Fulham 1-1 (Targett)
Fulham – Forest 2-0 (Piazon, Johansen)
Barnsley – Fulham 1-3 (Sessegnon x2, McDonald)
Fulham – Burton 6-0 (Sessegnon x2, Fonte x2, Piazon, Kamara)

Vurdering: Bristol City ser ut til å være tappet for selvtillit. Selv når de får en super start på kampene, rakner de fullstendig sammen. Her møter de et Fulham-lag som fungerer som et velsmurt maskineri. De minner nå endelig om det Fulham-laget vi fikk se i fjor vår. Dette kan fort bli målrikt, og jeg har en god følelse for at det er gjestene som ender opp med å score flest mål. Jeg går for borteseier.

Tips: B (2.50 @ Fansbet)


 


Derby County – Leeds United

Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Gjestene får tilbake sin suspenderte spillere til denne kampen, og har ingen nye skader å melde om.

Det lugger for Derby County. For et par uker siden så de ut som den største favoritten til å gå opp sammen med Wolverhampton Wanderers, men det snur fort i Championship. Flott form fra lag som Aston Villa, Cardiff City og Fulham, samtidig som Derby har feilet en del, har ført til at The Rams nå har blitt vippet ned et par hakk. Forrige gang de var i aksjon tapte de 0-2 borte mot Sheffield Wednesday. Det betyr at Gary Rowett & Co bare har vunnet én av sine fem siste ligakamper. Det er ikke den typen form man kan stå inne for dersom man skal kjempe om direkte opprykk. Riktignok har Derby bare ett tap på de ti siste ligakampene, og det kom som nevnt i forrige kamp. Jeg tror ikke Derby kollapser nå, men tror heller dette er en av følgene man kan oppleve når man har et så stort fokus på de defensive oppgavene som det Derby har. Det vil nemlig komme kamper hvor ting ikke fungerer fremover på banen, og da blir det fort uavgjort. På hjemmebane har Derby 9-4-3 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine syv siste på eget gress.

Derbys siste kamper:
Sheff Wed – Derby 2-0
Derby – Norwich 1-1 (Vydra)
Derby – Brentford 3-0 (Jerome, Huddlestone, Vydra)
Millwall – Derby 0-0
Derby – Bristol City 0-0

Guess who´s back? Back again! Saiz is back. Tell a friend! Ja, endelig er spanjolen tilbake fra suspensjon. En suspensjon som absolutt var fortjent, og som forhåpentligvis fører til at han ikke finner på uting som å spytte på andre spillere igjen. Nå håper jeg at vi heller få se en Saiz som kler av, leker med og ydmyker motspillere gjennom sine herlige ferdigheter. Han er i hvert fall nøyaktig det klubbens nye hovedtrener Paul Heckingbottom trenger nå. I Heckingbottoms første kamp som sjef tapte Leeds United 1-2 borte mot Sheffield United, mens det ble uavgjort 2-2 hjemme mot Bristol City på søndag. I den kampen lå Leeds under 0-2, men kom senere tilbake og sikret ett poeng. Det ene poenget kunne fort ha blitt til tre poeng dersom de hadde hatt marginene på riktig side. Håpet om play-off henger i en tynn tråd for Leeds, men seier i en kamp som den som nå skal spilles onsdag kveld vil fort kunne skape optimisme igjen. Nå har Leeds åtte kamper på rad uten seier i ligaen. En eller annen gang må det vel snu? Hvorfor ikke i den kampen hvor Samuel Saiz returnerer. På bortebane har The Peacocks 7-1-8 denne sesongen, men på de fire siste bortekampene har de bare tatt ett poeng.

Leeds siste kamper:
Leeds – Bristol City 2-2 (Roofe, Lasogga)
Sheff Utd – Leeds 2-1 (Lasogga)
Leeds – Cardiff 1-4 (Selvmål)
Hull – Leeds 0-0
Leeds – Millwall 3-4 (Lasogga x2, Roofe)

Vurdering: Derby i trøbbel for tiden, men likevel har de bare tapt én av sine ti siste ligakamper. Her møter de et Leeds United-lag som er i dårlig form, men som har en ny hovedtrener på plass. Dette blir første gang Samuel Saiz spiller under Paul Heckingbottom, og den kombinasjonen tror jeg blir meget bra. Derby er rettmessige favoritter her, og sannsynligheten for hjemmeseier er selvsagt stor. Jeg synes dog ikke oddsen er fristende, og ser fort for meg at Leeds kan ta med seg poeng fra Pride Park. Jeg styrer fint unna spill her, men dersom jeg måtte valgt, ville det blitt uavgjort med tanke på magefølelse og odds. 

Spill: U (3.45 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Hos gjestene er sannsynligvis Gary Madine, Kadeem Harris og Craig Bryson ute.

Det er bare én ting man har snakket om etter Ipswich Towns uavgjortkamp mot Norwich City søndag ettermiddag. Det er selvsagt Mick McCarthys oppførsel etter at Luke Chambers satte inn 1-0 like før slutt. McCarthy vendte seg bort mot Ipswich-fansen og kastet ut noen gloser som på ingen måter egner seg svart på hvitt. Det ødelagte ekteskapet mellom McCarthy og Ipswich peaket i det øyeblikket, og jeg kan ikke forstå hvorfor de ikke bare kan bli enige om gå hver sin vei. McCarthys kontrakt går ut etter sesongen, og den kan vel umulig bli forlenget. Ipswich trodde de hadde sikret seg en etterlengtet derbyseier mot Norwich, men flere minutter på overtid kom utligningsmålet. Ipswich har dermed bare én seier på de fem siste kampene, og plassen midt på tabellen ser ut til å være spikret allerede. Avstanden til play-off er ikke enorm, men jeg klarer bare ikke se hvordan Ipswich skulle klart å tette den luken. Hjemme på Portman Road har blåtrøyene 8-3-5 denne sesongen, men bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Norwich – Ipswich 1-1 (Chambers)
Ipswich – Burton 0-0
Sunderland – Ipswich 0-2 (Garner, Selvmål)
Ipswich – Wolves 0-1
Bolton – Ipswich 1-1 (Garner)

Neil Warnock var forståelig nok en meget fornøyd mann etter at Cardiff City sikret seg en sterk 1-0 seier hjemme mot Middlesbrough på lørdag. Cardiff var et par hakk bedre enn gjestene fra motsatt side av landet, og det var ingenting å si på at de til slutt sikret seg tre poeng. Seieren gjør at Cardiff nå har seks kamper på rad uten tap i ligaen, hvor fire av kampene har endt med seier. Denne flotte formen har ført til at waliserne i skrivende stund ligger på en andreplass. Selv om mange har spådd at de ville komme til å bli hektet av i toppen, er det lite som tyder på at det kommer til å skje. Dette til tross for en relativt pragmatisk fotball som ikke akkurat er behagelig for øyet. På bortebane har The Bluebirds 7-4-5 denne sesongen, men bare én av de seks siste bortekampene har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Boro 1-0 (Morrison)
Cardiff – Bolton 2-0 (Traore, Morrison)
Millwall – Cardiff 1-1 (Hoilett)
Leeds – Cardiff 1-4 (Patterson, Hoilett, Morrison, Pilkington)
Cardiff – Man City 0-2

Vurdering: Uavgjort. Dette her stinker uavgjort. To godt organiserte lag som begge ledes av to ringrever. Noe fyrverkeri forventer jeg ikke, men jevnt må det bli. Jeg klarer ikke plukke en vinner her. Dette ender uavgjort.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Wolverhampton Wanderers fikk seg lenge en tøff oppgave borte mot Preston North End, men et rødt kort til vertene i andre omgang reddet dagen for ulvene. På det tidspunktet lå de under 0-1 på Deepdale, men etter utvisningen utlignet Helder Costa, samtidig som de ikke fikk mer å bryne seg på bakover på banen. Seiersmålet kom dog aldri, men uavgjort borte mot Preston er ingenting å henge med hodet for. Seiersrekken til Wolves fikk seg dermed en stopper, ettersom de hadde vunnet samtlige tre foregående kamper. De troner fortsatt suverent øverst på tabellen, og kommer til å rykke opp til våren. Hjemme på Molineux har de 12-2-2 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste hjemmelag.

Wolves siste kamper:
Preston – Wolves 1-1 (Costa)
Wolves – QPR 2-1 (N`Diaye, Costa)
Wolves – Sheff Utd 3-0 (Jota, Neves, Cavaleiro)
Ipswich – Wolves 0-1 (Doherty)
Wolves – Forest 0-2

Norwich City så ut til å gå på et sjeldent derbytap hjemme mot Ipswich Town på søndag da gjestene scoret like før slutt. Heldigvis for The Canaries headet Timm Klose inn utligningsmålet flere minutter på overtid. På det tidspunktet hadde allerede flere supportere forlatt stadion, og det var ganske komisk å se videobilder fra utenfor Carrow Road da de nevnte supporterne forsøkte å løpe inn på stadion igjen etter scoringen. Norwich har nå fire kamper på rad uten tap, og bare ett tap på de ni siste kampene. Det er absolutt brukbar form, men de må likevel opp enda flere hakk dersom de skal ha håp om å blande seg inn i kampen om play-off. Luken opp dit er nemlig fortsatt stor. På bortebane har The Canaries flere ganger imponert meg denne sesongen. Der har de 7-3-6 denne sesongen, og på de fem siste bortekampene har de sterke 3-2-0 å vise til.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Ipswich 1-1 (Klose)
Derby – Norwich 1-1 (Maddison)
Norwich – Middlesbrough 1-0 (Trybull)
Brentford – Norwich 0-1 (Maddison)
Norwich – Sheff Utd 1-2 (Pinto)

Vurdering: Wolves er Championships beste lag. De er store favoritter hver kamp. Ofte lønner det seg å spille på ulvene, men denne kvelden anbefaler jeg ikke det. Selv om jeg har størst tro på hjemmeseier, synes jeg oddsen er alt for lav til å sette penger på det. Norwich har vært i bra form i det siste, samtidig som Wolves har tidvis hatt foten litt av gasspedalen etter nyttår. Jeg blir ikke overrasket dersom Norwich overrasker her. Jeg markerer likevel for hjemmeseier, siden det er klart størst sannsynlighet, samtidig som jeg ikke klarer bestemme meg for om jeg ville gått for uavgjort eller borteseier hvis jeg skulle prøvd et langskudd her. Med andre ord, vær advart. Her kan det fort komme en overraskelse.

Tips: H (1.54 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply