Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Hull City – Sheffield United (Viasport 3 & Viaplay)
Lørdag:
16.00: Preston North End – Ipswich Town (Viasport 3 & Viaplay)
18.30: Fulham – Wolverhampton Wanderers (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Sunderland – Middlesbrough (Borteseier) 2.05
Totalodds: 2.05


 

Er borte hele fredagen og får derfor ikke lagt ut informasjon om skader og suspensjoner.

Hull City – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Hull City tok turen til Riverside Stadium tirsdag kveld for å forsøke å bygge videre på en sterk 2-0 seier over Nottingham Forest. Dessverre skulle det ikke gå Nigel Adkins & Co sin vei i midtukekampen. Tigrene var nest best i det meste og tapte til slutt 1-3. Burton Albions seier borte mot Barnsley førte til at det nå bare er målforskjell som skiller Hull fra nedrykksplass. 29 poeng etter 32 kamper er tynn suppe, og akkurat nå er det ingen som vil bli overrasket om Hull blir liggende i bunn ut sesongen. Håpet for Hull-fansen må være at Abel Hernandez skal komme tilbake med et smell snart, ettersom han nylig spilte en reservekamp etter skaden. Hjemme på KCOM Stadium har Hull bare én seier på de ni siste kampene. Likevel har de ikke tapt noen av sine fem siste hjemmekamper. De har nemlig spilt uavgjort i fire hjemmekamper på rad. Disse uavgjorte kampene må bli gjort om til seiere dersom de skal komme seg unna bunnstriden.

Hulls siste kamper:
Boro – Hull 3-1 (Evandro)
Chelsea – Hull 4-0
Forest – Hull 0-2 (Toral, Wilson)
Preston – Hull 2-1 (Bowen)
Hull – Leeds 0-0

Er Sheffield United på gang igjen? Det ville i så fall passet perfekt med tanke på å fortsatt henge med i kampen om play-off. Tirsdag kveld vant de 2-1 hjemme mot Queens Park Rangers, mens de i den foregående runden vant 2-1 hjemme mot Leeds United. To strake seiere har ført The Blades opp til en syvendeplass på tabellen. Chris Wilder & Co kan fortsatt blande seg inn blant de seks beste, men da må de finne tilbake til det spillet som de imponerte med i høst. På bortebane har de 6-2-7 denne sesongen, hvor bare én av de seks siste har endt med seier i ligaen.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – QPR 2-1 (Lundstram, Stearman)
Leicester – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Leeds 2-1 (Sharp x2)
Wolves – Sheff Utd 3-0
Sheff Utd – Aston Villa 0-1

Vurdering: Hull ser ikke bra ut for tiden, men har ikke vært enkle å slå på KCOM Stadium. Sheffield United har ikke imponert over lengre tid nå, men i de to siste kampene har det sett bra ut. Dette blir jevnt. Jeg tror Hull sikrer seg sin femte strake uavgjort på eget gress.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)


 

Preston North End – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Tom Barkhuizen fant frem sin akrobatiske side da han sendte Preston North End i ledelsen borte mot et formsterkt Aston Villa-lag. Dessverre for The Lilywhites holdt ikke ledelsen helt inn, ettersom Lewis Grabban utlignet på straffespark litt senere. Uavgjort på Villa Park er uansett et meget bra resultat. Preston har dermed spilt uavgjort 1-1 i tre kamper på rad, og det har de gjort i meget vanskelige kamper. De ligger nå like bak play-off, og i mine øyne ser de ut som en av de sterkere utfordrerne i kampen om skyve seg selv inn i topp seks. Hjemme på Deepdale har de 6-7-3 denne sesongen, hvor bare én av de åtte siste har endt med tap. Totalt har Preston nå syv kamper på rad i ligaen uten tap.

Prestons siste kamper:
Aston Villa – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Preston – Wolves 1-1 (Browne)
Brentford – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Preston – Hull 2-1 (Cunningham, Browne)
Forest – Preston 0-3 (Bodin, Barkhuizen, Johnson)

I det som gjerne kan sees på som “Ringrev-derbyet”, var de Neil Warnock og hans Cardiff City som gikk seirende ut onsdag kveld. Kenneth Zohore scoret det som viste seg å bli kampens eneste mål på Portman Road, i et oppgjør som ellers var jevnspilt. Ipswich var nok forståelig nok meget skuffet over å ikke ha scoret mål selv, og har nå gått tre hjemmekamper på rad uten å score. Tapet gjør at Ipswich ser enda mer ut som et lag som kommer til å havne midt på tabellen. Et lag som sannsynligvis tidlig kommer til å få lite å spille om utover våren. Nå har de bare én seier på de seks siste kampene, og på bortebane har de 5-3-8 denne sesongen. Bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Cardiff 0-1
Norwich – Ipswich 1-1 (Chambers)
Ipswich – Burton 0-0
Sunderland – Ipswich 0-2 (Garner, Selvmål)
Ipswich – Wolves 0-1

Vurdering: Preston har sett meget bra ut over lengre tid nå, mens Ipswich Town har slitt mer. Vertene ser sterkest ut av disse to lagene, men samtidig er de begge oftest involvert i meget jevne oppgjør. Derfor tror jeg dette fort bli en jevn affære, men jeg tror vertene har det som skal til for å vippe kampen til sin fordel. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (1.74 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Fullstendig kollaps. Det ble resultatet etter en fæl bortekamp mot Brentford tirsdag kveld. Brentford som de rappet tre nøkkelspillere fra i august. Hele fem ganger måtte David Stockdale hente ballen ut av nettmaskene, og det kunne fort ha blitt enda verre enn fem baklengsmål. Birmingham har nå tre strake tap, og i disse kampene har de ikke scoret et mål. Denne formen har ført de ned til en 20. plass med 30 poeng, og nå skiller det bare ett poeng ned til nedrykk. Det ser ikke bra ut for Steve Cotterill & Co. Hjemme på St Andrews har de to seiere og to tap på de fire siste kampene. Totalt har de 6-2-8, men de har bare scoret elleve(!) mål på eget gress denne sesongen. Det er oppsiktsvekkende svakt.

Birminghams siste kamper:
Brentford – Birmingham 5-0
Birmingham – Millwall 0-1
Aston Villa – Birmingham 2-0
Birmingham – Huddersfield 1-4 (Adams)
Sheff Wed – Birmingham 1-3 (Jota x2, Davis)

Jose Morais fikk en fantastisk velkomst til Oakwell tirsdag kveld, men kunne umulig ha drømt om en verre start enn det han fikk. Burton Albion holdt ballen i laget fra avspark og spilte ball i hatt med The Tykes frem til de satte inn 1-0 før minuttet var spilt. Senere økte de til 2-0, og Barnsley kom aldri nærmere enn et reduseringsmål. Tapet gjør at Barnsley nå har 28 poeng og ligger på nedrykksplass. Jeg frykter dessverre at dette Barnsley-laget går ned i vår. Nå har rødtrøyene seks på rad uten seier, og på bortebane har de 3-4-8. Det gjør de til et av ligaens svakeste bortelag.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Burton 1-2 (Pinillos)
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (McBurnie)
QPR – Barnsley 1-0
Barnsley – Fulham 1-3 (Lindsay)
Aston Villa – Barnsley 3-1 (Cavare)

Vurdering: Det er vanskelig å vite hva man kan forvente av Barnsley som nå har en ny hovedtrener på plass. Av den grunn er det nok lurest å unngå spill i en kamp hvor Barnsley er involvert. Birmingham ser ikke bra ut for tiden, og det har heller ikke Barnsley gjort. Jeg klarer ikke finne en vinner her. Jeg går for uavgjort.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)


 

Burton Albion – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Endelig løsnet det for Burton Albion, og det måtte to drømmescoringer til for å sikre seier. Burton gikk rett i angrep borte mot Barnsley tirsdag kveld, og før minuttet var passert hadde de tatt ledelsen. Senere i kampen doblet de ledelsen, før kampen til slutt endte med 2-1 seier. I tirsdagens oppgjør var Liam Boyce endelig med fra start for gultrøyene, og det tror jeg potensielt kan være forskjellen på nedrykk eller å holde seg. Så god og viktig tror jeg han kommer til å være i innspurten. Nå ligger The Brewers på en 22. plass med 29 poeng. Bare dårligere målforskjell skiller de fra en trygg plass. På hjemmebane har de 2-3-11, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag. Foran lørdagens kamp har Burton tolv kamper på rad uten seier på hjemmebane.

Burtons siste kamper:
Barnsley – Burton 1-2 (Allen, Davenport)
Burton – Forest 0-0
Ipswich – Burton 0-0
Aston Villa – Burton 3-2 (Boyce, Elmohamady)
Burton – Reading 1-3 (Akins)

Millwall er i fyr og flammer. Tirsdag kveld snudde de 0-1 til 2-1 hjemme på The Den da Sheffield Wednesday var på besøk. Løvene til Neil Harris leverer på meget bra nivå nå. Nå har de syv ligakamper på rad uten tap, til tross for at de har spilt cupkamper og omkamper innimellom alle disse ligakampene. Den flotte formen har ført Millwall opp på 45 poeng, og nedrykk er ikke lenger noe tema. På bortebane har de 3-6-7, hvor samtlige tre seiere har kommet i deres tre siste bortekamper. Millwall gikk nemlig de 13 første bortekampene uten å vinne. Ting har absolutt snudd nå.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Sheff Wed 2-1 (Morison, Gregory)
Birmingham – Millwall 0-1 (Onyedinma)
Millwall – Cardiff 1-1 (Gregory)
Rochdale – Millwall 1-0
Reading – Millwall 0-2 (Selvmål, Gregory)

Vurdering: Burton Albion med sterk og etterlengtet seier på tirsdag, men her skal de få kjørt seg. Millwall er knallharde å møte, og nå har de til og med klart å avgjøre kamper også. Jeg kan knapt huske hvordan det føles å se Burton vinne på hjemmebane, og jeg tror ikke de gjør det her heller. Dette vipper Millwall til sin fordel. Borteseier.

Tips: B (2.10 @ Fansbet)


 

Leeds United – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Før Leeds United kamp på onsdag var det Samuel Saiz det ble snakket mest om. Endelig var han tilbake fra sin seks kamper lange karantene, men overraskende nok måtte han ta plass på benken. Et valg som jeg sliter med å forstå, men muligens det finnes noen gode ukjente grunner. Leeds yppet seg mot Derby i første omgang og holdt vertene til 1-1 til pause, men etter pause fikk vi se Saiz igjen. Med han på banen virket Leeds mye farligere fremover på banen, og ikke overraskende var det han som var drivkraften bak Leeds 2-1 scoring. Han vartet opp med et herlig forarbeid før Ezgjan Alioski fant nettmaskene. Leeds var på vei mot sin første seier for året, men på overtid utlignet Derby ved Kasey Palmer. Dermed er Leeds oppe i ni kamper på rad uten seier. Det er nå åtte poeng opp til play-off, og den luken er ikke enkel å tette. Hjemme på Elland Road har Leeds 6-5-5 denne sesongen, men ingen av de fire siste på eget gress har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Derby – Leeds 2-2 (Alioski, Lasogga)
Leeds – Bristol City 2-2 (Roofe, Lasogga)
Sheff Utd – Leeds 2-1 (Lasogga)
Leeds – Cardiff 1-4 (Selvmål)
Hull – Leeds 0-0

Brentford har fått snusen på play-off. Etter en fæl sesongstart har de hele tiden klatret på tabellen. De siste ukene har det stoppet litt opp, men to strake seiere har skapt optimisme på Griffin Park igjen. Tirsdag kveld vartet The Bees opp med sesongbeste da de valset over Birmingham City hjemme i London. Hele 5-0 vant Dean Smith & Co over Birmingham, og nå er avstanden til play-off på bare noen få poeng. Jeg kan fint se for meg at Brentford kan blande seg inn blant de seks beste, og nok en gang er det imponerende å se hvordan Brentford takler salg av nøkkelspillere. Nylig forsvant Lasse Vibe til kinesisk fotball, men etter det har Neal Maupay løftet sitt spill. Rekrutteringen hos Brentford fungerer i hvert fall som den skal. På bortebane har The Bees 6-3-7 denne sesongen, og tre av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Birmingham 5-0 (Watkins x2, Maupay, Selvmål, Jozefzoon)
Sunderland – Brentford 0-2 (Mokotjo, Maupay)
Brentford – Preston 1-1 (Jozefzoon)
Derby – Brentford 3-0
Brentford – Norwich 0-1

Vurdering: Leeds United uten seier i 2018, men de var fryktelig nære tre poeng onsdag kveld. Her møter de et Brentford-lag som har imponert stort i de siste kampene. Brentford kan gi hvem som helst store problemer på en god dag, men jeg sitter med følelsen av at det snart vil snu for Leeds. Dette tror jeg kan vippe begge veier. Moro blir det nok uansett. Begge lag kommer til å gå for seieren, og ettersom selvtilliten i troppen hos Brentford sannsynligvis er størst, velger jeg å markere for borteseier. Jeg kunne dog like gjerne markert for hjemmeseier. Så åpent er dette. 

Spill: B (2.65  @ Fansbet)


 

Norwich City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble dramatisk på Molineux da Norwich City tok turen vestover for å spille mot serielederen Wolverhampton Wanderers. Norwich havnet under 0-2 tidlig, og da fryktet mange at det skulle bli en fæl kveld for gultrøyene. Norwich lot seg likevel ikke herse med, og fikk etter hvert redusert ved Christoph Zimmermann på en dødball. Norwich fortsatte å imponere etter 1-2 målet, og på overtid kom scoringen. Nelson Oliveira fyret av fra langt hold, og på utrolig vis klarte han finne veien til nettmaskene. Norwich sikret seg dermed et sterkt poeng mot ulvene til Nuno Espirito Santo. Norwich har nå fem på rad uten tap, og har bare tapt én av sine ti siste kamper. Med åtte poeng opp til play-off skal det det bli vanskelig å sikre seg en plass blant de seks beste denne våren. Hjemme på Carrow Road har de litt skuffende 5-6-5 denne sesongen. Tre av de seks siste hjemme har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Wolves – Norwich 2-2 (Oliveira, Zimmermann)
Norwich – Ipswich 1-1 (Klose)
Derby – Norwich 1-1 (Maddison)
Norwich – Middlesbrough 1-0 (Trybull)
Brentford – Norwich 0-1 (Maddison)

For en seier Bolton Wanderers sikret seg på tirsdag. Zach Clough scoret sitt første mål siden Bolton-returen, og den scoringen viste seg å bli kampens eneste. The Trotters vant dermed 1-0 over bunnrival Sunderland. En seier som kanskje har vært deres viktigste så langt denne sesongen. De tre poengene førte til at Bolton nå har fire poeng ned til nedrykk. Ganske imponerende med tanke på hvor håpløst det så ut tidligere i høst. Nå har Bolton bare tre tap på de ni siste kampene. De har dog en jobb å gjøre på bortebane. På hjemmebane er de store for tiden, men på fremmed gress har de fæle 1-5-10. De har bare én borteseier, og den kom mot Sheffield United for noen uker siden. Den fæle borteformen kan fort være det som gjør at hvittrøyene rykker ned.

Boltons siste kamper:
Bolton – Sunderland 1-0 (Clough)
QPR – Bolton 2-0
Cardiff – Bolton 2-0
Bolton – Fulham 1-1 (Le Fondre)
Bolton – Bristol City 1-0 (Ameobi)

Vurdering: Norwich City med fem på rad uten tap. Her møter de et Bolton-lag som imponerer på hjemmebane, men som har fryktelig lite å stille opp med på bortebane. Her sliter jeg med å gå for noe annet enn hjemmeseier.  

Spill: H (1.66 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Queens Park Rangers imponerte med en fin 2-0 seier hjemme mot Bolton Wanderers forrige helg. Dessverre for London-klubben klarte de ikke følge opp med et nytt bra resultat borte mot Sheffield United tirsdag kveld. Luke Freeman fant nettmaskene, men klarte ikke sikre poeng for QPR. Ian Holloway & Co blir dermed stående på 39 poeng. Det er ikke enkelt å bli klok på årets QPR-lag, og jeg tror ikke jeg kommer til å bli det så lenge Holloway er sjef. Hjemme på Loftus Road har QPR 8-4-4 denne sesongen, og bare én av de fem siste på eget gress har endt med tap.

QPRs siste kamper:
Sheff Utd – QPR 2-1 (Freeman)
QPR – Bolton 2-0 (Lynch, Smith)
Wolves – QPR 2-1 (Washington)
QPR – Barnsley 1-0 (Scowen)
Bristol City – QPR 2-0

Det er vanskelig å bli imponert av det Nottingham Forest har levert i det siste under Aitor Karankas ledelse. De ser ikke bra ut fremover på banen, samtidig som de ikke ser solide ut bakover på banen. Tirsdag kveld spilte de uavgjort 1-1 hjemme mot Reading, hvor Lee Tomlin reddet rødtrøyene med et sent utligningsmål. Forrige helg ble det uavgjort 0-0 borte mot Burton Albion, men i den kampen spilte de lenge med ti mann. Forest har nå 37 poeng. Opprykk blir det ikke, men nedrykk kan bli et tema hvis ikke formen bedrer seg. En trøst for Forest-fansen får være at jeg følte jeg så lignende tendenser hos Middlesbrough under Karankas startperiode der. Forest har nå fem på rad uten seier, og på bortebane har de bare vunnet én av sine ni siste kamper.

Forests siste kamper:
Forest – Reading 1-1 (Tomlin)
Burton – Forest 0-0
Forest – Hull 0-2
Fulham – Forest 2-0
Forest – Preston 0-3

Vurdering: Det er ofte bingo med QPR involvert. Dette oppgjøret er intet unntak. Formen til Forest gjør dog at jeg synes hjemmeseier virker mest sannsynlig her. Uavgjortfaren er stor, mens man aldri vet når tid Forest glimter til. De vant tross alt borte mot Wolverhampton Wanderers under Karankas ledelse. Her styrer man unna spill. Hvis jeg måtte valgt, hadde jeg endt opp med hjemmeseier. 

Spill: H (2.15 @ Fansbet)


 

Reading – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Reading får det fortsatt ikke til. Tirsdag kveld ledet de lenge 1-0 borte mot et formsvakt Nottingham Forest, og da trodde man kanskje at de skulle sikre seg tre etterlengtede poeng. Et sent utligningsmål ødela igjen, og nå har The Royals bare fire poeng ned til nedrykk. Det virker ikke helt utenkelig at dette Reading-laget skal bli værende i bunnstriden helt til sesongslutt, og det er ganske utrolig med tanke på at de var en straffesparkkonkurranse unna opprykk til Premier League i fjor. Bare én av de ti siste kampene i ligaen har endt med seier. Hjemme på Madejski Stadium har de fæle 3-4-8, og samtlige fire siste hjemmekamper har endt med tap.

Readings siste kamper:
Forest – Reading 1-1 (Richards)
Boro – Reading 2-1 (Martin)
Reading – Millwall 0-2
Burton – Reading 1-3 (Bödvarsson x2, Gunter)
Sheff Wed – Reading 3-1 (Smith)

Det lugger veldig for Derby County for tiden. Etter uavgjort mot Norwich City gikk de på en smell borte mot Sheffield Wednesday. Der tapte de 0-2, før de fikk en uke spillefri før kampen mot Leeds United onsdag kveld. Leeds hadde ikke vunnet i 2018, men lett ble det ikke for The Rams. Det så lenge ut som om de skulle tape hjemme mot Leeds, men på overtid sikret Kasey Palmer ett poeng med sitt utligningsmål. Nå må Derby finne tilbake til trepoengere igjen dersom de skal være med i kampen om direkte opprykk. Den lille formduppen har allerede skapt en luke på fem poeng opp til andreplassen på tabellen. Ganske utrolig med tanke på at Derby bare har tapt én av sine ti siste kamper i ligaen. På bortebane har Derby 7-6-3 denne sesongen. Bare to lag i ligaen har bedre bortestatistikk enn det.

Derbys siste kamper:
Derby – Leeds
Sheff Wed – Derby 2-0
Derby – Norwich 1-1 (Vydra)
Derby – Brentford 3-0 (Jerome, Huddlestone, Vydra)
Millwall – Derby 0-0

Vurdering: Ting klaffer ikke for Reading. De har sett svake ut over lengre tid, og fremstår som blottet for selvtilliten. Flyten fra forrige sesong har vært helt fraværende, og nå er de plutselig involvert i bunnstriden. Her møter de et Derby County-lag som har sett sterke ut i lang tid, men som har skuffet litt i det siste. Til tross for et par svake kamper på rad, tror jeg likevel Derby klarer sikre seg tre poeng her. Borteseier.

Tips: B (2.35 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Jordan Thorniley, Jack Stobbs, Joey Pelupessy, Frederico Venancio og mange flere. Lagoppstillingen til Sheffield Wednesday borte mot Millwall var et merkelig syn. Enda merkeligere var det faktum at de ikke startet med noen naturlig spiss. Jeg følte meg sikker på Owls-tap med en gang laget tikket inn, og slik endte det også. Uglene tok riktignok ledelsen etter et fantastisk mål av Pelupessy, men tapte til slutt 1-2. Fremover på banen hadde Wednesday fryktelig lite å komme med. Derfor var det helt greit at London-klubben vant på The Den. Wednesday har nå bare én seier på de ni siste kampene. Det er kanskje ikke så rart med tanke på den utrolige skadelisten de har hatt over lengre tid. Denne svake formen gjør at uglene ligger på en 16. plass med 37 poeng. At de skal havne ned i bunnstriden er ikke utenkelig med tanke på den korte avstanden, selv om jeg ikke tror det kommer til å skje.

Sheff Weds siste kamper:
Millwall – Sheff Wed 2-1 (Pelupessy)
Sheff Wed – Swansea 0-0
Sheff Wed – Derby 2-0 (Joao x2)
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Nuhiu)
Sheff Wed – Birmingham 1-3 (Joao)

Etter syv strake seiere sa det stopp for Aston Villa borte mot Fulham forrige helg. Borte på Craven Cottage er det ikke flaut å gå av banen uten poeng, men det viktigste etter et slikt nederlag er å slå tilbake så fort som mulig. Det skulle Villa gjøre da Preston North End kom på besøk tirsdag kveld, men den gang ei. Villa fikk tidvis problemer mot Preston og havner under 0-1. Heldigvis for Steve Bruce & Co fikk de sikret seg ett poeng da Lewis Grabban scoret på straffespark. Bare ett poeng på de to siste kampene har gitt Cardiff en liten luke på topp. Waliserne har nå fire poeng ned til Aston Villa som nå ligger på tredjeplass. På bortebane har 7-3-6 denne sesongen. De tapte forrige bortekamp, men før det hadde de tre borteseiere på rad. Bortekampene til Villa har en tendens til å ikke akkurat heve underholdningsverdien i Championship.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Preston 1-1 (Grabban)
Fulham – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Birmingham 2-0 (Adomah, Hourihane)
Aston Villa – Burton 3-2 (Hogan, Adomah, Grealish)
Sheff Utd – Aston Villa 0-1 (Snodgrass)

Vurdering: Sheffield Wednesday med store skadeproblemer. Om det er grunnen til at Jos Luhukay fremstår som meget defensiv i laguttak og spillestil er jeg usikker på, men slik har det sett ut. Her møter de et Villa-lag som har vært sterke over lengre tid. Begge lagene kommer til å være opptatt av å stenge igjen bakover på banen, og derfor tror jeg ikke på mange mål her. Jeg tror likevel at Villa er sterke nok til å snike til seg seieren her. Skal vi si 1-0? Jeg markerer for borteseier.

Tips: B (2.45 @ Fansbet)


 

 

Sunderland – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Før Sunderlands kamp borte mot Bolton Wanderers tirsdag kveld omtalte jeg oppgjøret som sesongens kamp for The Black Cats. Derfor er det enkelt å forestille seg hvor vondt det må ha gjort for Sunderland-fansen å se laget sitt gå på et nytt nederlag. Sunderland tapte 0-1 mot The Trotters på Macron Stadium, og er dermed oppe i fem på rad uten seier. Den elendige formen har ført Sunderland helt til bunns på tabellen med sine 26 poeng. Fortsatt er det bare tre poeng til trygg grunn, men den luken kan fort bli stor dersom Sunderland ikke bedrer formen snart. Hjemme på Stadium of Light har de 2-5-9 denne sesongen. Bare Burton Albion har vært svakere på hjemmebane denne sesongen, og de fleste har nok fått med seg hvor fæle Burton har vært på hjemmebane. Sunderland gikk blant annet nesten gjennom hele 2017 uten å vinne en eneste hjemmekampene. Det er vanskelig å ikke synes synd på Sunderland-fansen.

Sunderlands siste kamper:
Bolton – Sunderland 1-0
Sunderland – Brentford 0-2
Bristol City – Sunderland 3-3 (Selvmål x2, McGeady)
Sunderland – Ipswich 0-2
Birmingham – Sunderland 3-1 (Oviedo)

Middlesbrough-sjef Tony Pulis fikk hard medfart i sosiale medier etter 0-1 tapet mot Cardiff City. Blant de spillerne som fikk mest kritikk på forum og Twitter var Rudy Gestede. Den høyreiste spissen er ikke overraskende en stor favoritt hos Pulis, og derfor var nok spesielt Boro-sjefen glad da Gestede scoret to mål i 3-1 seieren over Hull City tirsdag kveld. Boro er nå oppe på 51 poeng og opp til play-off skiller det bare tre poeng. At Boro skal kapre en plass blant de tre beste virker ikke usannsynlig, samtidig som det nok ikke er mange lag som ønsker å møte et Pulis-lag i en play-off. Til tross for at han ikke har fått det helt til på Riverside Stadium enda. På bortebane har Boro 6-3-7 denne sesongen, hvor begge de to siste bortekampene har endt med tap.

Boros siste kamper:
Boro – Hull 3-1 (Gestede x2, Bamford)
Cardiff – Boro 1-0
Boro – Reading 2-1 (Traore x2)
Norwich – Boro 1-0
Boro – Sheff Wed 0-0

Vurdering: Sunderland er dessverre helt håpløse for tiden. Nå er de på jumboplass, og nå skal de forsøke å få til noe mot en lokalrival som ser mye bedre ut. Både når det gjelder spillermateriell og måten de er organisert på banen. Jeg klarer ikke styre unna borteseier her. 

Spill: B (2.00 @ Fansbet)


 

Fulham – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Lørdagen avsluttes med et fantastisk oppgjør på Craven Cottage. To av de aller beste lagene i Championship, som samtidig spiller den beste fotballen, skal barke sammen under flomlyset ved siden av Themsen. Med tanke på Fulhams form og Wolverhampton Wanderers sesong, bør dette kunne bli en meget underholdene affære. Fulham spilte uavgjort 1-1 borte mot Bristol City onsdag kveld, i et oppgjør hvor Aleksandar Mitrovic scoret sitt første for Fulham. Uavgjort var et rettferdig resultat på Ashton Gate,  og nå har Slavisa Jokanovic & Co ti kamper på rad uten tap i Championship. De ligger nå på en femteplass med 56 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det åtte poeng. Det er en tung luke å tette, men er det ett lag som kan klare det i vår, så er det nettopp Fulham. Hjemme på Craven Cottage har hvittrøyene 8-6-2 denne sesongen, og samtlige syv siste på eget gress har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Bristol City – Fulham 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Aston Villa 2-0 (Ayite, Sessegnon)
Bolton – Fulham 1-1 (Targett)
Fulham – Forest 2-0 (Piazon, Johansen)
Barnsley – Fulham 1-3 (Sessegnon x2, McDonald)

Den suverene serielederen Wolverhampton Wanderers har flere ganger vist svakhetstegn over lengre tid, men er samtidig så gode at de likevel slipper unna uten store problemer. Som oftest vinner de, så fremt de ikke har en skikkelig dårlig dag. Da blir det som regel uavgjort. Det hører til sjeldenhetene at ulvene taper. Onsdag kveld var en forholdsvis svak dag på jobben for Wolves, spesielt utover i kampen mot Norwich City. Derfor var det kanskje ikke så overraskende at Norwich utlignet på overtid etter et langskudd fra Nelson Oliveira. Nå har Wolves fem kamper på rad uten tap. De har fortsatt en luke på ni poeng ned til neste lag på tabellen. På bortebane har de 10-4-2, noe som gjør de til ligaens beste bortelag. Ingen av deres ni siste på fremmed gress har endt med tap.

Wolves siste kamper:
Wolves – Norwich
Preston – Wolves 1-1 (Costa)
Wolves – QPR 2-1 (N`Diaye, Costa)
Wolves – Sheff Utd 3-0 (Jota, Neves, Cavaleiro)
Ipswich – Wolves 0-1 (Doherty)

Vurdering: Dette blir et fyrverkeri. Fulham er i strålende form og angriper nå med selvtillit. De har funnet tilbake til formen fra i fjor vår, og da kan de skape store problemer for Wolves. Gjestene er sterke som alltid, men har ikke helt overbevist meg i det siste. Ikke misforstå meg, ulvene er fantastiske. Likevel føler jeg de har enda mer å gå på. Her tror jeg dog Wolves spillestil vil passe bra til Fulham. Jeg forventer en kamp hvor Fulham vil ha kontroll på ballen og styre spillet, mens Wolves vil forsøke å utnytte overgangene. Dette tror jeg kan resultere i flere mål hos begge lag. Jeg går for uavgjort her. Skal vi være så optimistiske at vi tror på 2-2? Jeg markerer i hvert fall for et kryss i midten.

Tips: U (3.35@ Fansbet)


 

Cardiff City – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Kommer i egen artikkel søndag….

Cardiffs siste kamper:
Ipswich – Cardiff
Cardiff – Boro 1-0 (Morrison)
Cardiff – Bolton 2-0 (Traore, Morrison)
Millwall – Cardiff 1-1 (Hoilett)
Leeds – Cardiff 1-4 (Patterson, Hoilett, Morrison, Pilkington)

Kommer i egen artikkel søndag…

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Fulham
Leeds – Bristol City 2-2 (Diedhiou, Reid)
Bristol City – Sunderland 3-3 (Flint, Diedhiou x2)
Bolton – Bristol City 1-0
Bristol City – QPR 2-0 (Bryan, Diedhiou)

Vurdering: Kommer…

Tips: ? (?? @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply