Skrevet av: Eirik Aase

 

Cardiff City – Bristol City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Både Sean Morrison og Callum Paterson er usikre hos vertene. Hos gjestene er Marlon Pack suspendert.

Etter en helt spinnvill runde på lørdag, kan man nå bare håpe at moroa fortsetter når de to rivalene Cardiff City og Bristol City barker sammen søndag ettermiddag. Cardiff kommer til søndagens kamp fulle av selvtillit etter en sterk 1-0 seier over Ipswich Town tidligere denne uken. Seieren førte til at Cardiff nå har tre seiere på rad, samt syv kamper på rad i ligaen uten tap. De ligger nå på en andreplass med 64 poeng, men bare ett poeng bak følger Aston Villa. Grunnet serieleder Wolverhampton Wanderers tap i går, er det nå mulig for Cardiff å krympe luken til tabelltopp ned til seks poeng dersom de vinner her. Hjemme i Wales har The Bluebirds 11-3-2 denne sesongen. Vinner de denne kampen, vil de være ligaens beste hjemmelag sammen med Wolverhampton Wanderers. Cardiff har vunnet åtte av sine ti siste hjemmekamper mot Bristol City, hvor de to gjenværende har endt uavgjort.

Cardiffs siste kamper:
Ipswich – Cardiff 0-1 (Zohore)
Cardiff – Boro 1-0 (Morrison)
Cardiff – Bolton 2-0 (Traore, Morrison)
Millwall – Cardiff 1-1 (Hoilett)
Leeds – Cardiff 1-4 (Patterson, Hoilett, Morrison, Pilkington)

Det er ikke like mye optimisme å spore hos bortelaget foran dagens kamp. Bristol City har gått fra å være en av de tøffeste utfordrerne i toppen av tabellen, til å nå stå i fare for å miste play-off. Bare én av de ni siste kampene i ligaen har endt med seier, og kanskje er det suksessen i ligacupen som har ødelagt fokuset. Samtidig må det nevnes at manager Lee Johnson ofte har hatt problemer med lengre perioder med svak form i sin foreløpig korte managerkarriere. Nå ligger Bristol City på en sjetteplass med 54 poeng. Det skiller bare to poeng ned til den fæle syvendeplassen. Skulle de tape her vil de få en luke på 13 poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har Bristol City 6-7-3 denne sesongen, men ingen av de fem siste på fremmed gress har endt med seier. The Robins vant det omvendte oppgjøret i november, men har ikke vunnet en dobbel over Cardiff i ligaen siden 2002/03 sesongen.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Fulham 1-1 (Reid)
Leeds – Bristol City 2-2 (Diedhiou, Reid)
Bristol City – Sunderland 3-3 (Flint, Diedhiou x2)
Bolton – Bristol City 1-0
Bristol City – QPR 2-0 (Bryan, Diedhiou)

Vurdering: Cardiff City er i kjempebra form og ser nå ut som det laget som herjet i høst. De fremstår som en tøff kandidat i toppen, men har et par viktige spillere usikre i dag. Her møter de et Bristol City-lag som sliter litt med prestasjonene. Selv de gangene de spiller bra, ender de opp med å rote bort poeng på håpløst vis. Dette kan fort bli en morsom kamp, og jeg tror vertene har det som skal til for å trekke det lengste strået her.

Tips:H (2.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply