Skrevet av: Eirik Aase

 

Hull City – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Flere spillere hos vertene er usikre foran kampen og vil ifølge Nigel Adkins bli testet før kampstart. Markus Henriksen er dessverre ute med skade. Abel Hernandez er frisk igjen, men sannsynligvis kommer denne kampen for tidlig for han. Hos gjestene er Daniel Pinillos og Matt Mills usikre.

For første gang siden august fikk Adama Diomande tillit fra start i en ligakamp for Hull City fredag kveld. Den muligheten tok han på strak arm, og jeg syntes han gjorde en god figur på KCOM Stadium. Kanskje ville nok Hull-fansen vært mer kritiske dersom kampen ikke hadde gått deres vei, men nå var det en gang slik at Hull faktisk vant kampen 1-0 over Sheffield United. Med bare én seier på de ni siste i ligaen, kan man trygt si at den seieren var viktig for Nigel Adkins & Co. Nå har de vunnet to av sine tre siste kamper. De ligger nå på 20. plass med 32 poeng, men ned til nedrykk skiller det bare to poeng. Den luken kan bli større dersom de vinner denne hengekampen. Hjemme i Humberside har Hull 5-6-5 denne sesongen. De er ubeseiret på de seks siste hjemmekampene, hvor fire av kampene har endt uavgjort.

Hulls siste kamper:
Hull – Sheff Utd 1-0 (Dicko)
Boro – Hull 3-1 (Evandro)
Chelsea – Hull 4-0
Forest – Hull 0-2 (Toral, Wilson)
Preston – Hull 2-1 (Bowen)

Det ble en mareritt-debut for Barnsleys nye manager Jose Morais da Burton Albion kom på besøk på Oakwell. Barnsley tapte den kampen 1-2, og trengte derfor et godt resultat da de møtte bunnrival Birmingham City forrige lørdag. Ikke bare fikk Jose Morais se laget sitt sikre seg et bra resultat, men han fikk også se en god prestasjon. Barnsley skapte store problemer for Birmingham-forsvaret i 2-0 seieren. Samtidig var det interessant å se at leiesoldaten Oliver McBurnie stod for kampens to scoringer. Nå ligger Barnsley på en 21. plass med 31 poeng. Det er bare ett poeng ned til nedrykk, men en seier her vil kunne gi en luke på fire poeng. Samtidig vil de da passere tirsdagens motstander på tabellen. På bortebane har Barnsley 4-4-8 denne sesongen, hvor to av de fire siste bortekampene har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Birmingham – Barnsley 0-2 (McBurnie x2)
Barnsley – Burton 1-2 (Pinillos)
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (McBurnie)
QPR – Barnsley 1-0
Barnsley – Fulham 1-3 (Lindsay)

Vurdering: Hull er favoritter her, men et favorittstempel er ikke noe Hull lever godt med for tiden. Her tror jeg de kan få tøff kamp av et Barnsley-lag som er fulle av selvtillit etter helgens seier. Dette kan bli et fartsfylt og morsomt oppgjør, og det ville ikke overrasket meg om gjestene scorer flest. I mine øyne kan dette vippe alle veier. Siden Hull dermed har blitt gjort til klare favoritter, frister det ikke med spill på hjemmelaget. Jeg velger derfor heller et langskudd her og markerer for borteseier til høy odds.

Tips: B (4.00 @ Fansbet)


 

Reading – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Chris Martin er usikker, men sannsynligvis klar for vertene. John Swift skal også være klar. Bortsett fra det har Reading fortsatt en del langtidsskadde spillere som Joseph Mendes, Callum Harriott, Paul McShane osv. Kieron Freeman og Paul Coutts er ute hos Reading. Samtidig er James Wilson, David Brooks og Ricky Holmes usikre hos gjestene.

Det vil seg fortsatt ikke for Jaap Stam og hans Reading. Den tapende play-off finalisten fra i fjor sitter fortsatt dypt nede i gjørma, og dersom de ikke får ting til å klaffe snart, kan de fort bli involvert i en nervepirrende nedrykksstrid til våren. Lørdag spilte de uavgjort 3-3 hjemme mot Derby County, som i og for seg ikke er noe svakt resultat. Dog er det seiere Reading trenger nå, og ikke flere uavgjorte kamper. Etter helgens poengdeling ligger The Royals nå på en 18. plass med 34 poeng. De hare bare vunnet én av sine ti siste kamper i ligaen, og har ikke vunnet noen av sine fire siste ligakamper. Avstanden til nedrykk er bare på fire poeng nå. Man kan godt forstå dersom supporterne er nervevrak for tiden. Hjemme på Madejski Stadium har de 3-5-8 denne sesongen. De har bare vunnet én av sine ni siste på eget gress, samtidig som de har seks hjemmekamper på rad uten seier.

Readings siste kamper:
Reading – Derby 3-3 (Kelly, Barrow, Bödvarsson)
Forest – Reading 1-1 (Richards)
Boro – Reading 2-1 (Martin)
Reading – Millwall 0-2
Burton – Reading 1-3 (Bödvarsson x2, Gunter)

Sheffield United hadde to strake 2-1 seiere over henholdsvis Leeds United og Queens Park Rangers før møtet med Hull City forrige runde. Sheffield United og Hull City startet helgens runde med en fredagskamp, men i det oppgjøret skuffet The Blades meg stort. De slet med å få til noe mot et Hull-lag som har slitt stort denne sesongen, og det er den typen kamper Chris Wilder & Co bør ta poeng i dersom de skal ha håp om å rykke opp denne sesongen. Etter fredagens tap ligger Sheffield United nå på en åttendeplass med 52 poeng. Det er bare to poeng opp til play-off, og dermed vil The Blades klatre opp på sjetteplass dersom de vinner denne hengekampen. Konkurransen om play-off plassene er knallhard, og derfor kan de ikke gå av banen uten poeng i kamper som denne, samt den forrige fredag. På bortebane har Yorkshire-klubben slitt litt i det siste. Bare én av de syv siste på fremmed gress i ligaen har endt med seier. Den kom mot Norwich City i slutten av januar.

Sheff Utds siste kamper:
Hull – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – QPR 2-1 (Lundstram, Stearman)
Leicester – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Leeds 2-1 (Sharp x2)
Wolves – Sheff Utd 3-0

Vurdering: Reading fremstår som en av sesongens store skuffelser. Deres nåværende form er fæl, men lørdag viste de i hvert fall prov av kvalitet fremover på banen. Dessverre funket ikke ting bakover på banen. Her møter de et sterkt Sheffield United-lag, som har sett litt ustabile ut den siste tiden. Dette er ingen enkel kamp å vurdere. I mine øyne er det et helt åpent oppgjør, men Readings fæle form generelt og på hjemmebane får meg til å gå for borteseier her. Gjestene er aldri enkle å spille mot, og bør kunne gi tøff motstand her. Jeg markerer for borteseier, men hadde aldri turt å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: B (2.35 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply