Skrevet av: Eirik Aase

 

Middlesbrough – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Grant Leadbitter er usikker hos vertene, mens Fabio og Rudy Gestede er skadet. Luke Ayling, Conor Shaughnessy og Tyler Roberts er skadet hos gjestene, mens Kemar Roofe og Pablo Hernandez sannsynligvis blir klare.

Adama Traore har vært det store samtaleemnet rundt Middlesbrough den siste uken. Den brennhete Boro-vingen har vært i suveren form etter nyttår, men på lørdag kokte det over. På et hjørnespark fikk han nok å dyttet/slo Bryan Oviedo over ende. Kamplederne fikk med seg hendelsen og viste han av banen, men etter kampen protesterte Boro på det røde kortet. Den protesten ble hørt og dermed slipper Traore å stå over de fire neste kampene. Det er gode nyheter for Boro. Rødtrøyene spilte uavgjort 3-3 borte mot Sunderland forrige runde, i en kamp hvor Sunderland utlignet på overtid. Nå har Boro to seiere på de seks siste kampene, og det er ikke akkurat opprykksform. Tony Pulis & Co ligger nå på en åttendeplass med tre poeng opp til play-off. Hjemme på Riverside Stadium har de 9-3-5 denne sesongen. Begge de to siste hjemmekampene til Boro har endt med seier.

Boros siste kamper:
Sunderland – Boro 3-3 (Bamford x2, Leadbitter)
Boro – Hull 3-1 (Gestede x2, Bamford)
Cardiff – Boro 1-0
Boro – Reading 2-1 (Traore x2)
Norwich – Boro 1-0

Leeds United fikk endelig satt en stopper for rekken med kamper på rad uten seier forrige helg. For første gang i 2018 kunne The Peacocks forlate banen med tre poeng i lomma, samtidig som Paul Heckingbottom sikret seg sin første seier som Leeds United-sjef. Man kan trygt si at 1-0 seieren over Brentford forrige helg var viktig for Leeds av flere grunner. Liam Cooper scoret kampens eneste mål mot The Bees, og det er ikke hver dag et lag klarer holde nullen når Brentford er på besøk. Nå ligger Leeds United på en 11. plass med 49 poeng. Det er seks poeng opp til play-off, og den avstanden er ikke verre enn at Leeds-fansen har god grunn til å være litt forsiktig optimistiske. Heckingbottom har tidligere vist med Barnsley at når hans lag først vinner kamper, så kommer det ofte flere på rad. Leeds har nå bare én seier på de ti siste i ligaen, hvor den ene seieren som nevnt kom sist helg. På bortebane har Leeds 7-2-8 denne sesongen, men ingen av de fem siste på fremmed gress har endt med seier for Leeds.

Leeds siste kamper:
Leeds – Brentford 1-0 (Cooper)
Derby – Leeds 2-2 (Alioski, Lasogga)
Leeds – Bristol City 2-2 (Roofe, Lasogga)
Sheff Utd – Leeds 2-1 (Lasogga)
Leeds – Cardiff 1-4 (Selvmål)

Vurdering: Middlesbrough ser ikke ut til å ha fått ting helt til å klaffe enda under Tony Pulis ledelse. De er absolutt sterke og klare favoritter her, men at de skal få det enkelt i denne kveldskampen nekter jeg å tro. Leeds United svever nok på en sky av selvtillit etter at seieren endelig kom forrige helg. Nå som de har Samuel Saiz tilbake fra suspensjon er de farligere fremover på banen. Her tror jeg Leeds kan overraske, og derfor tar jeg en sjanse i dette oppgjøret og prøver et langskudd. Jeg markerer for borteseier til høy odds.

Tips: B (4.75 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply