Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Fulham – Sheffield United (Hjemmeseier) 1.64
Sunderland – Aston Villa (Borteseier) 2.05
Totalodds: 3.83


 

Birmingham City – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Garry Monk er tilbake i manesjen. Den unge manageren gjorde en god jobb hos Leeds United forrige sesong, noe som endte opp med å gi han Middlesbrough-jobben i forkant av denne sesongen. På Riverside Stadium fikk han ikke ting til å fungere, og derfor endte han opp med å måtte forlate klubben ved juletider. Etter noen måneder som arbeidsledig er han nå tilbake. Monk har fått jobben som Birmingham City-sjef, og da passer det utmerket bra at hans første kamp som Birmingham-sjef kommer mot nettopp Middlesbrough. Etter et 1-2 tap borte mot Nottingham Forest på lørdag er Birmingham City nå svakt plassert på tabellen. De innehar en 22. plass med 30 poeng, men opp til trygg plass skiller det bare to poeng. Samtlige fem siste kamper har endt med tap, men kanskje snur det nå som Monk har kommet til klubben. Monk har i hvert fall overtatt en tropp som bør være bra nok til å komme seg langt unna bunnstriden. Hjemme på St Andrews har Birmingham 6-2-9 denne sesongen. Seks av de åtte siste bortekampene har endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Forest – Birmingham 2-1 (Morrison)
Birmingham – Barnsley 0-2
Brentford – Birmingham 5-0
Birmingham – Millwall 0-1
Aston Villa – Birmingham 2-0

Det var nok noen som ble litt overrasket da Middlesbrough-sjef Tony Pulis plasserte Britt Assombalonga på benken fredag kveld, men den avgjørelsen viste seg å være meget smart. Patrick Bamford fikk tillit på topp, og det skulle vel egentlig bare mangle etter tre mål på de to siste kampene. Bamford takket for tilliten og klemte til med en hat-trick mot Leeds United i fredagens TV-kamp. Boro var alt for gode for Leeds og sikret seg tre viktige poeng. Nå ligger Boro på en syvendeplass med 55 poeng. Det skille bare to poeng opp til play-off, og det er nok ingen som ønsker å møte et Tony Pulis-lag i en eventuell play-off. Boro har nå tre på rad uten tap, og på bortebane har de 6-4-7. De har dog ikke vunnet noen av sine tre siste på fremmed gress.

Boros siste kamper:
Boro – Leeds 3-0 (Bamford)
Sunderland – Boro 3-3 (Bamford x2, Leadbitter)
Boro – Hull 3-1 (Gestede x2, Bamford)
Cardiff – Boro 1-0
Boro – Reading 2-1 (Traore x2)

Vurdering: Får Garry Monk en umiddelbar opptur? Jeg er ikke sikker. Når nye managere skal debutere for en klubb er det alltid vanskelig å forutse utfallet. Hadde jeg skrevet denne vurderingen før Monk ble ansatt, ville jeg markert for borteseier her. Med ansettelsen ser jeg på dette som et mer åpent oppgjør. Siden Boro er blitt gjort til klare favoritter hos bookmakerne, frister det derfor ikke lengre med spill på bortelaget. Jeg tror heller på en jevn kamp som ender uavgjort. Mitt beste tips blir uansett å styre unna spill.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)


 

Burton Albion – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Burton Albion hadde skumle planer om å løfte seg etter 0-1 tapet mot Millwall i forrige kamp, men deres bortekamp mot Sheffield United denne helgen ble utsatt. Dermed har The Brewers fått litt ekstra hvile foran tirsdagens kamp. Burton vant mot bunnrival Barnsley på bortebane for noen uker siden, men det store problemet for Burton er deres form på hjemmebane. Hele 13 kamper på rad har de gått uten å vinne på Pirelli Stadium, og enda verre er det faktum at de har tapt de fleste av disse 13 kampene. Burton ligger nå på en 23. plass med 29 poeng. De har tre poeng opp til trygg plass. Hjemme har de 2-3-12 denne sesongen, og de har ikke vunnet hjemme siden 16. september i fjor.

Burtons siste kamper:
Burton – Millwall 0-1
Barnsley – Burton 1-2 (Allen, Davenport)
Burton – Forest 0-0
Ipswich – Burton 0-0
Aston Villa – Burton 3-2 (Boyce, Selvmål)

Brentford fikk også hvile denne helgen. Banen på Griffin Park var ikke spillbar, noe som førte til at The Bees kamp mot Cardiff City ble utsatt. Brentford fikk dermed ikke slått tilbake etter det sure 0-1 tapet mot Leeds United i den foregående runden. Brentford ligger nå på en 10. plass med 50 poeng. De er absolutt med i kampen om play-off, men de føles for øyeblikket litt for ustabile til å kunne henge med i konkurranse med flere andre lag rundt dem på tabellen. Nå har Dean Smith & Co bare to seiere på de seks siste kampene, og det er ikke bra nok dersom man skal rykke opp til Premier League. På bortebane har Brentford 6-3-8 denne sesongen. På de syv siste bortekampene har de vunnet og tapt annenhver gang. Forrige bortekamp endte med tap, og det betyr vel at de kommer til å vinne denne gangen?

Brentfords siste kamper:
Leeds – Brentford 1-0
Brentford – Birmingham 5-0 (Watkins x2, Maupay, Selvmål, Jozefzoon)
Sunderland – Brentford 0-2 (Mokotjo, Maupay)
Brentford – Preston 1-1 (Jozefzoon)
Derby – Brentford 3-0

Vurdering: Burton Albion er forferdelige på hjemmebane. Her møter de et Brentford-lag som aldri er enkle å spille mot. Jeg tror Brentford vil kjøre på mot Burton og finne veien til nettmaskene minst én gang. Spørsmålet er om Burton kan by opp til fest. For øyeblikket tror jeg ikke det. Jeg markerer for borteseier på Pirelli Stadium.

Tips: B (1.76 @ Fansbet)


 

Cardiff City – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Cardiff City har vært meget imponerende den siste tiden. De har nå vist seg å være like solide og dyktige som det de var i høst. Helgens kamp mot Brentford ble utsatt grunnet en bane som ikke kunne spilles på, noe som betyr at Cardiff fortsatt har fire seiere på rad i ligaen. De er nå oppe i åtte ligakamper på rad uten tap. Det lukter opprykk av formen til Neil Warnock & Co, men spørsmålet er om de kan holde det oppe ut sesongen. Nå ligger waliserne på andreplass med fire poeng ned til tredjeplass og seks poeng opp til serieleder Wolverhampton Wanderers. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 12-3-2 denne sesongen, og de har vunnet samtlige fire siste hjemmekamper.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Bristol City 1-0 (Zohore)
Ipswich – Cardiff 0-1 (Zohore)
Cardiff – Boro 1-0 (Morrison)
Cardiff – Bolton 2-0 (Traore, Morrison)
Millwall – Cardiff 1-1 (Hoilett)

Jose Morais fikk en fæl start på sin Barnsley-karriere da han opplevde å tape sin første kamp om Tykes-sjef hjemme mot bunnrival Burton Albion. Etterpå har det heldigvis gått bedre. Først vant de 2-1 borte mot Birmingham City takket være to mål av Oliver McBurnie, før de i den påfølgende kampen spilte uavgjort mot en annen bunnrival i Hull City. Nok en gang var McBurnie god foran mål, og kanskje er det nettopp denne leiesoldaten som kommer til å sikre Barnsley ny Championship-kontrakt. Nå ligger Barnsley 21. plass med 32 poeng. De har bare to poeng ned til nedrykk. På bortebane har de 4-5-8, og de har ikke tapt sine to siste på fremmed gress. Lørdag fikk de hvile grunnet utsatt kamp.

Barnsleys siste kamper:
Hull – Barnsley 1-1 (McBurnie)
Birmingham – Barnsley 1-2 (McBurnie x2)
Barnsley – Burton 1-2 (Pinillos)
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (McBurnie)
QPR – Barnsley 1-0

Vurdering: Cardiff City er i suveren form og kjenner nå på lukten av Premier League i det fjerne. Hjemme på Cardiff City Stadium er de virkelig ikke enkle å spille mot. Jeg tror Barnsley får det tøft her, og jeg klarer ikke se noe annet utfall enn hjemmeseier.

Tips: H (1.57 @ Fansbet)


 

Fulham – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Fulham durer videre i Championship og viser ingen tegn til å roe seg ned. For halvannen uke siden vant de 2-0 over serieleder Wolverhampton Wanderers på Craven Cottage, mens de denne helgen slo til med en flott 2-1 seier mot opprykksrival Derby County. Fulham har nå 13 kamper på rad uten tap i Championship. Denne flotte formen har tatt hvittrøyene opp til en fjerdeplass på tabellen med 62 poeng. Nå skiller det bare fem poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 9-6-2 denne sesongen. Enda mer imponerende er det faktum at de har vunnet samtlige av deres åtte siste hjemmekamper.

Fulhams siste kamper:
Derby – Fulham 1-2 (Mitrovic, Sessegnon)
Fulham – Wolves 2-0 (Sessegnon, Mitrovic)
Bristol City – Fulham 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Aston Villa 2-0 (Ayite, Sessegnon)
Bolton – Fulham 1-1 (Targett)

Chris Wilder var alt annet enn en rolig og sindig mann etter at Sheffield United tapte 0-1 borte mot Hull City for halvannen uke siden. Han lot laget få høre det og forventet en bedre prestasjon i den kommende kampen mot Reading på Madejski Stadium. En bedre prestasjon kan man trygt si at han fikk. The Blades vant 3-1 borte mot The Royals. Til helgen skulle de ha spilt mot Burton Albion hjemme på Bramall Lane, men den kampen ble utsatt. Nå ligger de på en åttendeplass med to poeng opp til play-off. På bortebane har Yorkshire-klubben 7-2-8 denne sesongen, men bare to av de åtte siste på fremmed gress har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Reading – Sheff Utd 1-3 (Sharp x2, Duffy)
Hull – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – QPR 2-1 (Lundstram, Stearman)
Leicester – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Leeds 2-1 (Sharp x2)

Vurdering: Fulham er i en klasse for seg selv for øyeblikket. De gjør jobben mot all slags motstand, og har i de siste kampene møtt noen av ligaens beste lag uten at det har gitt problemer. Her møter de et Sheffield United-lag som er mer ujevne i prestasjonene. Det er vanskelig å markere for annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Hull City – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Hull City slapp å ta turen til Suffolk for å møte Ipswich Town på Portman Road denne helgen, og har dermed fått litt etterlengtet hvile foran tirsdagens kamp mot Millwall. Hull var nemlig i aksjon forrige midtuke også da de spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Barnsley. Tigrene vant 1-0 hjemme mot Sheffield United for halvannen uke siden, og har sett bedre ut i det siste. Foran tirsdagens kamp har de 2-1-1 på sine fire siste kamper i ligaen. Det gjør at de nå ligger på en 20. plass med 33 poeng. Ned til nedrykk skiller det nå tre poeng. Hjemme på KCOM Stadium har det ikke vært enkelt å slå Hull City i det siste. Tigrene har ikke tapt noen av sine syv siste hjemmekamper, men det skal sies at fem av disse har endt uavgjort.

Hulls siste kamper:
Hull – Barnsley 1-1 (Dawson)
Hull – Sheff Utd 1-0 (Dicko)
Boro – Hull 3-1 (Evandro)
Chelsea – Hull 4-0
Forest – Hull 0-2 (Toral, Wilson)

Millwall har vist seg som et av ligaen formlag i det siste. Derfor var det mange som hadde stor tro på at de skulle sikre tre poeng da tabelljumbo Sunderland kom på besøk til The Den for noen dager siden. Millwall pøste på mot Sunderland-målet og slapp nesten ikke til noe bakover på banen, men klarte likevel ikke vinne. Sunderland scoret på sin ene skikkelige sjanse, mens Millwall bare klarte score én gang. Det var det Geordie-gutten Shaun Hutchinson som fikset. Nå ligger Millwall på en 11. plass med 49 poeng. De har åtte poeng opp til play-off. Ingen av deres ni siste kamper i ligaen har endt med tap, mens de på bortebane har vunnet samtlige fire siste kamper. Før det hadde de 13 bortekamper på rad uten seier.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Sunderland 1-1 (Hutchinson)
Burton – Millwall 0-1 (Marshall)
Millwall – Sheff Wed 2-1 (Morison, Gregory)
Birmingham – Millwall 0-1 (Onyedinma)
Millwall – Cardiff 1-1 (Gregory)

Vurdering: Hull City med bedre takter i det siste, mens Millwall har vist bra form over lengre tid. Dette blir jevnt. Millwall kjemper og kriger hele kampen, og trives egentlig bedre i kamper som dette hvor motstanden blir tvunget til å ta kommandoen. Likevel har Hull vist seg å være mye bedre i det siste. Derfor tror jeg lagene ender opp med å ta ett poeng hver her. Jeg markerer for uavgjort.  

Spill: U (3.15 @ Fansbet)


 

Norwich City – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Norwich City hadde nok et ønske om at kampen mot Barnsley skulle gå som normalt, slik at de kunne slå tilbake etter en skuffende 0-0 kamp hjemme mot Bolton Wanderers for halvannen uke siden. Dessverre for The Canaries ble det ikke slik, og kampen mot The Tykes måtte utsettes. Norwich har derfor fått hvile en stund nå, og kanskje har det vært nødvendig etter noen tøffe kamper. Nå har Norwich fire uavgjorte kamper på rad. De har ikke tapt noen av sine seks siste kamper, men med ti poeng opp til play-off er det vanskelig å se hvordan de skal klare tette den luken utover våren. Gultrøyene har 5-7-5 på hjemmebane, og det er selvsagt alt for dårlig for et lag som ambisjoner om å være med i toppen. Bare én av de fire siste hjemmekampene har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Bolton 0-0

Wolves – Norwich 2-2 (Oliveira, Zimmermann)
Norwich – Ipswich 1-1 (Klose)
Derby – Norwich 1-1 (Maddison)
Norwich – Middlesbrough 1-0 (Trybull)

Er det noe på gang hos Nottingham Forest? Starten på Aitor Karankas karriere som Forest-sjef har ikke vært den beste, men den samme følelsen hadde jeg den gangen han var hos Middlesbrough også. Nå ser det derimot ut som om ting begynner å stemme. Kanskje skyldes det at de nye spillerne har blitt varme i trøya. Kanskje spillerne begynner å forstå hva Karanka ønsker. Uansett tok de en fin 2-1 seier hjemme mot Birmingham City på lørdag. I den foregående kampen vant de hele 5-2 borte mot Queens Park Rangers. Nå har Forest fire kamper på rad uten tap. Det har ført de opp på 43 poeng, og det er vanskelig å se for seg at ikke rødtrøyene sikrer seg en ny sesong i Championship snart. På bortebane har de 5-3-9, men bare én av de seks siste bortekampene har endt med tap. Samtidig må det nevnes at Forest har vunnet borte mot Wolverhampton Wanderers under Karankas ledelse.

Forests siste kamper:
Forest – Birmingham 2-1 (Lolley, Cash)
QPR – Forest 2-5 (Tomlin x2, Lolley, Cash, Brereton)
Forest – Reading 1-1 (Tomlin)
Burton – Forest 0-0
Forest – Hull 0-2

Vurdering: Norwich med seks på rad uten tap, samtidig som de har fått hvile en stund nå. Her møter de et Nottingham Forest-lag som var i aksjon på lørdag. Forest har sett bedre ut i det siste, og da spesielt på bortebane. Her møter de et Norwich-lag som ikke ser helt komfortable ut hjemme. Vertene er favoritter, men her prøver jeg et langskudd. Jeg markerer for borteseier. 

Spill: B (4.50 @ Fansbet)


 

Preston North End – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sean Maguire er tilbake! Jeg snakket varmt om Maguire før sesongstart, og ble imponert av det han viste i starten av sin Preston North End-karriere. Dessverre ødela en skade for Maguire akkurat idet han var i gang, men nå er han tilbake. Preston-spilleren vartet opp med to scoringer da The Lilywhites vant 3-1 borte mot Bolton Wanderers på lørdag. Med den seieren gikk Preston opp på 54 poeng, noe som gjør at de nå bare har tre poeng opp til play-off. Jeg ville absolutt ikke avskrevet Alex Neil & Co i opprykkskampen. Hjemme på Deepdale har de 6-7-4, og bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier. Det er noe de må gjøre noe med dersom de skal klatre opp blant de seks beste.

Prestons siste kamper:
Bolton – Preston 1-3 (Barkhuizen, Maguire x2)
Preston – Ipswich 0-1
Aston Villa – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Preston – Wolves 1-1 (Browne)
Brentford – Preston 1-1 (Barkhuizen)

Endelig løsnet det for Bristol City igjen. De fikk besøk av Sheffield Wednesday lørdag. Gjestenes supportere var rasende over at kampen ble gjennomført, ettersom det var utrolig vanskelig å komme seg til Bristol pga. været. Det samme gjaldt deler av hjemmefansen. At kampen ble spilt var derimot meget positivt for Bristol City. Rødtrøyene valset over Sheffield Wednesday og vant 4-0. Bobby Reid scoret hat-trick, og er dermed oppe på toppen av toppscorerlisten igjen. Før seieren hadde The Robins fem på rad uten seier, og nå ligger de på sjetteplass med 57 poeng. På bortebane har de 6-7-4 denne sesongen, men ingen av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Sheff Wed 4-0 (Reid x3, Brownhill)
Cardiff – Bristol City 1-0
Bristol City – Fulham 1-1 (Reid)
Leeds – Bristol City 2-2 (Diedhiou, Reid)
Bristol City – Sunderland 3-3 (Flint, Diedhiou x2)

Vurdering: Preston North End har vært i bra form over lengre tid, men sliter med å vinne på hjemmebane for øyeblikket. Gjestene har derimot skuffet litt den siste tiden, men imponerte stort på lørdag. For Bristol Citys del har bortekampene vist seg å være vanskeligst i det siste. Jeg klarer ikke finne en vinner her og markerer derfor for uavgjort. 

Spill: U (3.15 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

2-5 tap hjemme mot Nottingham Forest er ikke det man kan gjøre dersom man ønsker å lokke supportere til Loftus Road. Det var likevel det som skjedde forrige gang Queens Park Rangers var i aksjon. Denne helgen fikk de sin bortekamp mot Aston Villa utsatt, og dermed har de fått litt hvile i føttene foran denne tøffe kampen mot Derby County. QPR har vært et av de mest ustabile lagene i Championship denne sesongen, og det ser de ikke ut til å slutte med. Nå har de vunnet fire og tapt seks av sine ti siste kamper. London-klubben ligger på en 16. plass med 39 poeng og har ni poeng ned til nedrykk. Hjemme på Loftus Road har QPR 8-4-5 denne sesongen, men bare tre av de ni siste på eget gress har endt med seier.

QPRs siste kamper:
QPR – Forest 2-5 (Luongo, Smith)
Sheff Utd – QPR 2-1 (Freeman)
QPR – Bolton 2-0 (Lynch, Smith)
Wolves – QPR 2-1 (Washington)
QPR – Barnsley 1-0 (Scowen)

Nå har det stoppet helt opp for Gary Rowett og hans Derby County. Er det en ny Derby County-kollaps vi er vitne til? Derby-fansen har vært nære på flere ganger, men nå begynner det virkelig å spøke for The Rams muligheter når det gjelder direkte opprykk. Etter et surt 1-2 tap hjemme mot opprykksrival Fulham på lørdag, har Derby nå syv poeng opp til andreplassen. Den andreplassen innehas av Cardiff City, og de har én kamp færre spilt enn Derby. Gary Rowett & Co har nå fem på rad uten seier i ligaen, og bare én av deres åtte siste ligakamper har endt med seier. På bortebane har hvittrøyene 7-7-3, og bare én av de ti siste bortekampene har endt med tap.

Derbys siste kamper:
Derby – Fulham 1-2 (Huddlestone)
Reading – Derby 3-3 (Palmer, Keogh, Lawrence)
Derby – Leeds 2-2 (Palmer, Weimann)
Sheff Wed – Derby 2-0
Derby – Norwich 1-1 (Vydra)

Vurdering: QPR er ujevne i prestasjonene. De kan slå de beste lagene i ligaen på hjemmebane den ene dagen, for og så gå på en flau smell den neste dagen. Her ser jeg for meg et jevnt oppgjør mot et Derby County-lag som trøbler litt for tiden. En kamp som denne kan vippe alle veier, og derfor velger jeg å stole på magefølelsen. Jeg markerer for borteseier. Mest på grunn av at QPR sjeldent spiller uavgjort for tiden, samtidig som jeg føler på meg at det vil snu for Derby snart.

Tips: B (2.35 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble fullstendig kræsj da Sheffield Wednesday tok turen til Bristol på lørdag. Uglene skulle prøve seg mot Bristol City, men det gikk ikke bra. Jos Luhukay & Co endte opp med å se rødtrøyene sette fire baller i mål. Dette var andre ligakampen på rad at Sheffield Wednesday har sluppet inn fire mål. Uglene er nå inne i en fæl periode. De har tapt tre kamper på rad i ligaen, og hare bare vunnet én av sine ti siste ligkamper. Det gjør at de nå har 37 poeng og ligger på en 17. plass. Ned til nedrykk skiller det bare syv poeng. Hjemme på Hillsborough har uglene 5-6-6 denne sesongen, og bare én av de ni siste på hjemmebane har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Bristol City – Sheff Wed 4-0
Swansea – Sheff Wed 2-0
Sheff Wed – Aston Villa 2-4 (Clare, Joao)
Millwall – Sheff Wed 2-1 (Pelupessy)
Sheff Wed – Swansea 0-0

Ipswich Town var høyt oppe etter en sterk 1-0 seier borte mot Preston North End forrige gang de var i aksjon. Denne helgen fikk de hvile ettersom deres kamp mot Hull City ble utsatt på grunn av været. Blåtrøyene ligger nå på en 13. plass med 48 poeng. De har ni poeng opp til play-off, men jeg tror ikke traktorgutta klarer blande seg inn i den kampen. Mest sannsynlig ender sesongen med en ny plassering midt på tabellen, og denne gangen vil nok Mick McCarthy og Ipswich Town skille lag etter sesongslutt. Alt annet vil overraske meg stort. Nå har Ipswich bare to tap på de åtte siste kampene, og på bortebane har de 6-3-8. De har ikke tapt noen av sine fire siste kamper på fremmed gress.

Ipswichs siste kamper:
Preston – Ipswich 0-1 (Carayol)
Ipswich – Cardiff 0-1
Norwich – Ipswich 1-1 (Chambers)
Ipswich – Burton 0-0
Sunderland – Ipswich 0-2 (Garner, Selvmål)

Vurdering: Sheffield Wednesday i svak form, samtidig som de har en lang og vond skadeliste. Her møter de et Ipswich Town-lag som jeg synes har sett bedre ut i det siste. Legger man til at Wednesday sliter hjemme for tiden, Ipswich har fått hvile denne helgen og at Ipswich har sett bra ut på bortebane de siste kampene, skjønner dere nok hvorfor jeg markerer for borteseier her.

Tips: B (3.05 @ Fansbet)


 

 

Sunderland – Aston Villa
Kampstart:
 20.45

Skader og Suspensjoner: Kommer..

Med tanke på den formen Millwall er i for tiden, er det ingen skam i å bare ta ett poeng borte mot The Lions på lørdag for Sunderland. Når man i tillegg ser på hvordan Sunderland presterte i den kampen, skal de være veldig glade for at de ikke tapte. Problemet for Sunderland er at uavgjorte kamper ikke hjelper mye i den situasjonen de er i nå. Nå har The Black Cats syv kamper på rad uten seier, noe som gjør at de ligger helt sist på tabellen i Championship. De har nå 28 poeng og har fått en luke på fire poeng opp til trygg plass. Legger man til at flere av lagene like over streken har én kamp færre spilt, kan man godt forstå dersom Sunderland-fansen er meget nervøse foran sesonginnspurten. Likevel leverer supporterne til 10er på børsen nesten hver eneste kamp. Det fortjener de mye ros for. Hjemme på Stadium of Light gikk de nesten gjennom hele 2017 uten å vinne, mens de nå har 2-6-9 på eget gress denne sesongen. Bare én av deres seks siste på hjemmebane har endt med seier. Denne fæle hjemmeformen må de gjøre noe med så fort som mulig dersom de skal ha mulighet til å sikre seg fornyet kontrakt i Championship.

Sunderlands siste kamper:
Millwall – Sunderland 1-1 (Oviedo)
Sunderland – Boro 3-3 (Asoro, McManaman, Williams)
Bolton – Sunderland 1-0
Sunderland – Brentford 0-2
Bristol City – Sunderland 3-3 (Selvmål x2, McGeady)

Ast0n Villa var fulle av selvtillit foran helgens hjemmekamp mot Queens Park Rangers, mens QPR ikke hadde hatt noen god opplevelse før de skulle ta turen til Villa Park. Derfor var det nok ekstra surt for nettopp Aston Villa at lørdagens kamp ble utsatt. Det betyr dog at Villa har fått litt mer hvile foran tirsdagens kamp på Stadium of Light. Imens Sunderland kjemper for å unngå nedrykk, må man derimot se til motsatt ende av tabellen for å finne ut hva Aston Villa holder på med. Steve Bruce & Co ligger nå på en tredjeplass med 63 poeng. De har fire poeng opp til Cardiff City som ligger på direkte opprykksplass. Villa har bare tapt én av sine ti siste kamper, og hele åtte av disse ti kampene har endt med seier. På bortebane har de 8-3-6, hvor fire av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Aston Villas siste kamper:
Sheff Wed – Aston Villa 2-4 (Whelan, Grabban, Hourihane, Snodgrass)
Aston Villa – Preston 1-1 (Grabban)
Fulham – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Birmingham 2-0 (Adomah, Hourihane)
Aston Villa – Burton 3-2 (Hogan, Adomah, Grealish)

Vurdering: Gjestene fra Birmingham har fått mer hvile, er i bedre form, ser sterkere ut og er rett og slett et mye bedre lag enn Sunderland. Vertene får det derimot ikke til å stemme. Selv når de tar ledelsen, ender de opp med å rote det bort. Et par ganger har de kommet tilbake i kamper på imponerende vis, bare for å ikke klare følge opp med en god prestasjon i den påfølgende kampen. Det lukter borteseier på Stadium of Light, og i mine øyne er dette et av de mer interessante objektene i tirsdagens runde.  

Spill: B (2.05 @ Fansbet)


 

Reading – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Reading skulle egentlig besøke Molineux for å møte serieleder Wolverhampton Wanderers lørdag kveld, men været satte en stopper for det. Med tanke på formen til Reading er det kanskje bare godt at de slapp å møte serielederen akkurat nå. Reading tapte 1-3 hjemme mot Sheffield United for én uke siden, og nå har de fem kamper på rad uten seier i ligaen. De har bare vunnet én av deres ti siste kamper, og man kan trygt si at det er nedrykksform det The Royals viser for øyeblikket. I mai i fjor tapte de på straffesparkkonkurranse i play-off finalen på Wembley, men nå står de i fare for å rykke ned til League One. Reading ligger nå på en 18. plass med 34 poeng. Nå skiller det fire poeng ned til feil side av streken, og det er ingen behagelig avstand. Hjemme i Berkshire har de 3-5-9 denne sesongen, og de har ikke vunnet en eneste av deres syv siste kamper på eget gress.

Readings siste kamper:
Reading – Sheff Utd 1-3 (Richards)
Reading – Derby 3-3 (Kelly, Barrow, Bödvarsson)
Forest – Reading 1-1 (Richards)
Boro – Reading 2-1 (Martin)
Reading – Millwall 0-2

Jeg følte meg sikker på at det kom til å ende uavgjort da Bolton Wanderers fikk besøk av lokalrival Preston North End på lørdag. Slik skulle det ikke gå, og denne gangen var det Bolton Wanderers gode hjemmeform som fikk seg en ripe i lakken. Bolton hadde seks på rad uten tap før kampen mot Preston, men endte opp med å tape 1-3. Dette til tross for at de tok ledelsen ved Mark Beevers. Bolton ligger nå på en 19. plass på 34 poeng. Like mange poeng som tirsdagens motstander, og dermed bare fire poeng ned til nedrykk. De har ikke råd til en dårlig periode nå, og spesielt mot Reading bør de få til et bra resultat. På bortebane har det derimot ikke vært enkelt for Bolton denne sesongen. The Trotters har elendige 1-6-10 på sine 17 bortekamper. De har vunnet mot Sheffield United, men det er deres eneste seier for sesongen. 

Boltons siste kamper:
Bolton – Preston 1-3 (Beevers)
Norwich – Bolton 0-0
Bolton – Sunderland 1-0 (Clough)
QPR – Bolton 2-0
Cardiff – Bolton 2-0

Vurdering: Reading i svak form, og da spesielt på hjemmebane. Her møter de ligaens dårligste bortelag. Det er vanskelig å finne en vinner i et oppgjør hvor begge lagene har vært fryktelig svake på hver sin måte over lengre tid. Dette er kampen ingen vil tape, og ville det ikke da vært passende om det endte uavgjort?

Tips: U (3.40 @ Fansbet)


 

Leeds United – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Kommer i egen artikkel onsdag…

Leeds siste kamper:
Boro – Leeds 3-0
Leeds – Brentford 1-0 (Cooper)
Derby – Leeds 2-2 (Alioski, Lasogga)
Leeds – Bristol City 2-2 (Roofe, Lasogga)
Sheff Utd – Leeds 2-1 (Lasogga)

Kommer i egen artikkel onsdag..

Wolves siste kamper:
Fulham – Wolves 2-0
Wolves – Norwich 2-2 (Selvmål, N`Diaye)
Preston – Wolves 1-1 (Costa)
Wolves – QPR 2-1 (N`Diaye, Costa)
Wolves – Sheff Utd 3-0 (Jota, Neves, Cavaleiro)

Vurdering: Kommer..

Tips: ???? (@ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply