Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Luke Ayling, Connor Shaughnessy og Tyler Roberts er ute hos vertene. Gjestene mangler Ruben Neves som er suspendert.

Paul Heckingbottom hadde god grunn til å smile da hans nye arbeidsgiver Leeds United vant 1-0 hjemme mot Brentford for to runder siden. Dessverre for hvittrøyene kom de seg raskt ned på jorda igjen fredag kveld. Turen gikk da til Riverside Stadium for å møte Middlesbrough, og det ble ingen enkel kamp. Leeds tapte 0-3 mot Middlesbrough og Patrick Bamford scoret alle målene. Leeds var rett og slett fryktelig svake i den kampen, og må opp flere hakk dersom de skal ha mulighet til å ta poeng mot serieleder Wolverhampton Wanderers. Siden Heckingbottom kom til klubben har Leeds tapt to kamper, spilt uavgjort to kamper og vunnet én kamp. Leeds ligger nå på en 13. plass med 49 poeng. Opp til play-off skiller det nå ni poeng, og derfor bør Leeds vinne her for å holde liv i drømmen om opprykk. Hjemme på Elland Road har de 7-5-5 denne sesongen og bare to av de ni siste hjemmekampene har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Boro – Leeds 3-0
Leeds – Brentford 1-0 (Cooper)
Derby – Leeds 2-2 (Alioski, Lasogga)
Leeds – Bristol City 2-2 (Roofe, Lasogga)
Sheff Utd – Leeds 2-1 (Lasogga)

Det ble ingen ideell helg for Wolverhampton Wanderers. Etter å ha tapt 0-2 borte mot Fulham for halvannen uke siden, skulle ulvene slå tilbake med et smell da et formsvakt Reading kom på besøk på Molineux lørdag kveld. Dessverre for ulvene ble den kampen utsatt grunnet værforholdene, noe som gjør at Wolves kommer til kampen mot Leeds med tre kamper på rad uten seier. En aldri så liten formsvikt sett med Wolves-øyne, og nå begynner de å kjenne presset bakfra. Cardiff vant sin kamp i går og er derfor bare tre poeng bak på tabellen. Ned til tredjeplassen skiller det bare syv poeng. For første gang på lenge sitter man faktisk med en følelse av at det faktisk er spenning helt øverst på tabellen. Ulvene mangler viktige Ruben Neves som er suspendert til denne kampen. Det blir interessant å se hvordan de klarer seg uten han. På bortebane har de 10-4-3 og er dermed ligaens beste bortelag. Foran denne kampen har de fått betydelig mer hvile enn vertene, og kanskje kan det være utslagsgivende.

Wolves siste kamper:
Fulham – Wolves 2-0
Wolves – Norwich 2-2 (Selvmål, N`Diaye)
Preston – Wolves 1-1 (Costa)
Wolves – QPR 2-1 (N`Diaye, Costa)
Wolves – Sheff Utd 3-0 (Jota, Neves, Cavaleiro)

Vurdering: Leeds United med en fæl kamp på fredag, mens Wolverhampton Wanderers fikk hvile. Leeds har ikke helt funnet seg selv under Paul Heckingbottoms ledelse, men det kommer nok etter hvert. Spørsmålet er om det kommer tidsnok til å få til noe mot serielederen. Jeg tviler på det. Jeg tror gjestene tar med seg tre poeng fra Elland Road og markerer derfor for borteseier. Dette til tross for at gjestene mangler viktige Ruben Neves.

Tips: B (2.00 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply