Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Lørdag:
16.00: Millwall – Brentford (Viasport 3 & Viaplay)
18.30: Aston Villa – Wolverhampton Wanderers (Viasport 3 & Viaplay)

Søndag:
15.30: Nottingham Forest – Derby County (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Cardiff City – Birmingham City (Hjemmeseier) 1.60
Middlesbrough – Barnsley (Hjemmeseier) 1.58
Totalodds: 2.55


 

Millwall – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Fem borteseiere på rad. Det er nesten for sykt til å være sant. Millwall gikk de første 13 bortekampene uten å vinne en eneste gang, men nå har de flesket til med fem strake borteseiere. Tirsdag kveld var det Hull City som ble slått 2-1 på KCOM Stadium. George Saville scoret et tidlig mål, mens Liam Cooper fikset det andre. På hjemmebane går det også tålig bra, noe som gjør at Millwall har ti kamper på rad uten seier totalt i ligaen. Det er ganske utrolig med tanke på den troppen Neil Harris har til rådighet. Nå ligger London-klubben på en 11. plass med 52 poeng. Fornyet kontrakt er sikret i Championship, og de mest optimistiske Millwall-supporterne har nok sett at det bare er seks poeng til play-off. Hjemme på The Den har Millwall 8-7-3. De har ikke tapt noen av sine ti siste hjemmekamper.

Millwalls siste kamper:
Hull – Millwall 1-2 (Saville, Cooper)
Millwall – Sunderland 1-1 (Hutchinson)
Burton – Millwall 0-1 (Marshall)
Millwall – Sheff Wed 2-1 (Morison, Gregory)
Birmingham – Millwall 0-1 (Onyedinma)

Brentford skuffet da de ikke klarte vinne mot Leeds United på Elland Road for to uker siden, og da føltes det som om det ikke ville bli noe play-off på Brentford denne gangen heller. Heldigvis for The Bees klarte de slå tilbake med en flott 2-0 seier borte mot Burton Albion tidligere denne uken. Brentford var et hakk over sin motstander fra første spark på ballen, og burde etter min mening vunnet med mer enn to mål. Nå ligger Brentford på en 10. plass med 53 poeng. Opp til play-off skiller det fem poeng, og det vil være ekstra viktig å ikke tape lørdagens kamp, ettersom de da vil bli passert av Millwall. På bortebane har Brentford 7-3-8 denne sesongen. De åtte siste bortekampene har endt med seier og tap annenhver gang. Forrige gang ble det seier, så da blir det kanskje tap her?

Brentfords siste kamper:
Burton – Brentford 0-2 (Watkins, Selvmål)
Leeds – Brentford 1-0
Brentford – Birmingham 5-0 (Watkins x2, Maupay, Selvmål, Jozefzoon)
Sunderland – Brentford 0-2 (Mokotjo, Maupay)
Brentford – Preston 1-1 (Jozefzoon)

Vurdering: Ja, hvordan skal dette gå? Millwall i fin form over lengre tid. De taper ikke fotballkamper lenger. Brentford er mer av og på, men absolutt et sterkt lag som kan finne på noe sprell her. Dette oppgjøret tror jeg kan bli veldig morsomt. Å plukke en vinner her blir for vanskelig. Her går jeg for uavgjort.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)

 


 

Burton Albion – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer...

Borte bra, men hjemme….verst?! Burton Albion trives virkelig ikke hjemme på Pirelli Stadium. Kanskje er det humle-lukten som henger over stedet, eller kanskje er det gummifabrikken like i nærheten. Uansett hva det er, er det noe manager Nigel Clough må fikse så fort som mulig. Tirsdag tapte Burton Albion fortjent 0-2 hjemme mot Brentford, noe som gjør at de nå har 14(!) kamper på rad på eget gress uten å vinne. Med en slik hjemmestatistikk er det ikke så rart at Burton nå ligger på en nedrykksplass med tre poeng opp til trygg grunn. Bare én av Burtons ni siste kamper har endt med seier, og på hjemmebane har de totalt 2-3-13. Bare 13 mål har det blitt på deres 18 hjemmekamper. I fire av de fem siste kampene til Burton har de gått av banen uten å score.

Burtons siste kamper:
Burton – Brentford 0-2
Burton – Millwall 0-1
Barnsley – Burton 1-2 (Allen, Davenport)
Burton – Forest 0-0
Ipswich – Burton 0-0

Bristol City trengte et bra resultat borte mot Preston North End på tirsdag for å holde seg oppe på play-off plass. Det klarte de ikke, noe som førte til at The Robins nå er nede på en syvendeplass på tabellen. De har bare ett poeng opp til Middlesbrough på play-off, men konkurransen i den delen av tabellen er massiv. Lee Johnson & Co har nå vunnet bare én av sine syv siste kamper i ligaen. Med en slik form er det ikke så rart at de sliter med å henge med i opprykkskampen. På bortebane har The Robins 6-7-5 denne sesongen. Det er egentlig ikke så verst, men det må legges til at rødtrøyene ikke har vunnet noen av sine syv siste på fremmed gress. På tampen av tapet mot Preston North End tirsdag kveld preserte Aden Flint å få rødt kort etter å ha sendt Greg Cunningham i bakken med en albue. Det blir interessant å se hvordan de skal klare seg uten han i de neste kampene.

Bristol Citys siste kamper:
Preston – Bristol City 2-1 (Diedhiou)
Bristol City – Sheff Wed 4-0 (Reid x3, Brownhill)
Cardiff – Bristol City 1-0
Bristol City – Fulham 1-1 (Reid)
Leeds – Bristol City 2-2 (Diedhiou, Reid)

Vurdering: Er det nå det endelig skal snu for Burton Albion på hjemmebane? Med tanke på Bristol Citys svake form, og da spesielt på bortebane, er det ikke helt utenkelig. At gjestene i tillegg må klare seg uten Aden Flint gjør de enda mer svekket. Burton har derimot vært så dårlig, samtidig som de skuffet så stort på tirsdag, at jeg ikke klarer stole nok på de til å markere for hjemmeseier. Jeg markerer for borteseier, men oddsen er ikke fristende.

Tips: B (1.86 @ Fansbet)


 

Cardiff City – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Cardiff City fortsetter å imponere i toppen. De er solide, hardtarbeidende og fremstår som et velsmurt kollektiv. Waliserne fikk besøk av Barnsley tirsdag kveld, og det endte med nok en seier. Callum Patterson fortsetter (mot alle odds) å score mål, mens Marko Grujic scoret sitt første mål i den blå drakten. Seieren var dog ikke så overbevisende som man skulle trodd, ettersom Barnsley hadde flere gode muligheter. Cardiff har nå vunnet fem ligakamper på rad. De innehar den viktige andreplassen på tabellen som gir direkte opprykk, mens de totalt har ni ligakamper på rad uten nederlag. Nå skiller det fire poeng ned til neste lag på tabellen. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 13-3-2 og fem seiere på rad.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Barnsley 2-1 (Patterson, Grujic)
Cardiff – Bristol City 1-0 (Zohore)
Ipswich – Cardiff 0-1 (Zohore)
Cardiff – Boro 1-0 (Morrison)
Cardiff – Bolton 2-0 (Traore, Morrison)

Garry Monk har litt av en jobb foran seg på St Andrews. Birmingham City har nå tapt seks kamper på rad i ligaen. Denne fæle formen har ført blåtrøyene ned til en nedrykksplass med sine 30 poeng. Opp til trygg grunn skiller det bare to poeng, men det er tøff konkurranse i den delen av tabellen. Monk har spillermateriell som bør være bra nok til å styre seg unna bunnstrid, men ingen av Monks to forgjengere har vært i nærheten av å få det til. I Monks første kamp som Birmingham-sjef endte det med 0-1 tap mot gamleklubben Middlesbrough. På bortebane har de 2-4-12 denne sesongen, hvor samtlige tre siste har endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Boro 0-1
Forest – Birmingham 2-1 (Morrison)
Birmingham – Barnsley 0-2
Brentford – Birmingham 5-0
Birmingham – Millwall 0-1

Vurdering: Cardiff City overbeviste ikke på tirsdag, men tok poengene likevel. De har vært i utrolig bra form over lengre tid nå, og fremstår som en tøff utfordrer i toppen. Waliserne får her besøk av et Birmingham City-lag som er i elendig form. Her markerer jeg for hjemmeseier, men det er likevel to ting man må ha i bakhodet. Den ene er at Garry Monk fortsatt er fersk i Birmingham-jobben og derfor kan de overraske her. Den andre tingen er at det ofte blir jevnt når Cardiff City er i aksjon. Kanskje de ikke har marginene på sin side denne kampen?

Tips: H (1.62 @ Fansbet)


 

Hull City – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Guess who´s back? Abel Hernandez er tilbake. Superspissen som herjet i Championship da Hull City rykket opp tilbake i 2015/16 sesongen, og som startet denne sesongen på herlig vis. Hernandez scoret tre mål på de tre kampene han fikk før han ble skadet tidlig i høst. Nå er han endelig tilbake, og på tirsdag fikk gjorde han comeback mot Millwall. Han kom inn på stillingen 0-2 til Millwall, men det gikk ikke for lang tid før han fant nettmaskene for tigrene. Dessverre for Hernandez og Hull viste det seg at løvene var sterkere enn tigrene ved denne anledningen. Millwall vant 2-1 og skapte derfor enda større problemer for Hull. Nigel Adkins & Co ligger nå på en 20. plass med 33 poeng. Ned til feil side av streken skiller det bare tre poeng. Hjemme på KCOM Stadium har de 5-7-6. Før tapet mot Millwall hadde de syv hjemmekamper på rad uten tap, hvor fem av kampene endte uavgjort.

Hulls siste kamper:
Hull – Millwall 1-2 (Hernandez)
Hull – Barnsley 1-1 (Dawson)
Hull – Sheff Utd 1-0 (Dicko)
Boro – Hull 3-1 (Evandro)
Chelsea – Hull 4-0

0-0, 0-0, uavgjort, uavgjort, uavgjort…. Norwich City-fansen har ikke akkurat fått mye valuta for pengene i det siste. Selvsagt var det nok deilig med utligningsmål på overtid mot Wolverhampton Wanderers og Ipswich Town, men likevel er det ikke uavgjorte kamper Norwich trenger nå. De har spilt uavgjort i fem kamper på rad i ligaen og er ubeseiret på de syv siste nå. Det gjør at Daniel Farke & Co nå har falt ned til en 14. plass med 48 poeng. Med ti poeng opp til play-off er det vanskelig å forestille seg at Norwich skal klare blande seg inn i noen opprykkskamp i vår. Den situasjonen kunne fort vært annerledes dersom noen av de uavgjorte kampene hadde endt med seier. Tirsdag spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Nottingham Forest, mens på bortebane har de seks på rad uten tap nå. Totalt har de 7-5-6 på bortebane.   

Norwichs siste kamper:
Norwich – Forest 0-0

Norwich – Bolton 0-0
Wolves – Norwich 2-2 (Oliveira, Zimmermann)
Norwich – Ipswich 1-1 (Klose)
Derby – Norwich 1-1 (Maddison)

Vurdering: Det vil seg ikke for Hull City for tiden, mens Norwich City bare spiller uavgjort. Med tanke på Hulls hjemmeform i det siste hvor de nærmest alltid spiller uavgjort, kombinert med Norwichs form i det siste, er det vanskelig å styre unna en ny poengdeling her. Det blir helt sikkert jevnt, samtidig som Abel Hernandez sannsynligvis får mer spilletid for vertene. Derfor markerer jeg for et kryss i midten.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Martyn Waghorn tok Championship med storm tidligere i sesongen. I mine øyne var han sommervinduets kanskje smarteste og beste signering, men i det siste har man ikke hørt så mye fra den kanten. Tirsdag kveld våknet Waghorn igjen da Ipswich Town var på besøk hos Sheffield Wednesday. Traktorgutta leverte en bra kamp mot et formsvakt Wednesday og endte til slutt opp med å vinne 2-1. Nevnte Waghorn scoret begge målene for Ipswich. Nå har Ipswich to sterke borteseiere på rad, ettersom de vant 1-0 borte mot Preston North End i den foregående kampen. Ipswich ligger nå på en 12. plass med 51 poeng og har syv poeng opp til play-off. Jeg har hele tiden avskrevet Ipswichs muligheter til å nå play-off, men klarer de fortsette med like sterke seiere som de har gjort i de to siste kampene, skal man aldri si aldri. Ipswich har 8-3-6 på hjemmebane, men bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Waghorn x2)
Preston – Ipswich 0-1 (Carayol)
Ipswich – Cardiff 0-1
Norwich – Ipswich 1-1 (Chambers)
Ipswich – Burton 0-0

Tidligere i sesongen fremstod Sheffield United som en av de virkelige outsiderne i kampen om direkte opprykk til Premier League. De var et imponerende kollektiv som knapt stod tilbake for noen, men nå lugger det litt. Etter en sterk 3-1 seier borte mot Reading for halvannen uke siden, var det noen som trodde at de skulle kunne gi Fulham tøff kamp tidligere denne uken. Slik skulle det ikke gå. Fulham valset over The Blades og vant 3-0. Sheffield United falt dermed til en niendeplass på tabellen med 55 poeng. Nå skiller det tre poeng opp til play-off. Fire av de syv siste kampene har endt med tap, og slik blir det ikke play-off av. På bortebane har Chris Wilder & Co 7-2-9. Bare to av de ni siste kampene til Sheffield United på bortebane har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Fulham – Sheff Utd 3-0
Reading – Sheff Utd 1-3 (Sharp x2, Duffy)
Hull – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – QPR 2-1 (Lundstram, Stearman)
Leicester – Sheff Utd 1-0

Vurdering: Ipswich Town med to sterke borteseiere på rad. Hjemme på Portman Road har de slitt mer i det siste. Her møter de et Sheffield United-lag som skuffet stort tidligere denne uken, og som ikke har fått det helt til å stemme på bortebane i det siste. Dette oppgjøret er helt åpent i mine øyne. Det kan vippe alle veier. Det ville vært litt typisk Ipswich å feile etter to sterke seiere, men den høye oddsen på vertene gjør at jeg tar en råsjans og markerer for hjemmeseier her. Ville dog ikke satt mine egne penger på dette oppgjøret. 

Spill: H (3.05 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det føltes nok ekstra deilig å vinne borte mot Birmingham City for Middlesbrough-sjef Tony Pulis. Det ville nemlig vært vondt å svelge et tap mot mannen man har erstattet. Nok en gang var det Patrick Bamford som var på riktig sted til riktig tid. Boro-spilleren scoret kampens eneste mål da Birmingham ble slått 1-0 på St Andrews. Bamford har nå scoret syv(!) mål på de fire siste kampene. Det er helt vilt! Boro er nå oppe i fire på rad uten tap. De har tatt ti poeng av tolv mulige på disse kampene. Den gode formen har ført Boro opp på den viktige sjetteplassen som gir play-off. De har nå 58 poeng, men like bak følger det flere sterke lag. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 10-3-5 denne sesongen, hvor samtlige tre siste på eget gress har endt med seier. 

Boros siste kamper:
Birmingham – Boro 0-1 (Bamford)
Boro – Leeds 3-0 (Bamford x3)
Sunderland – Boro 3-3 (Bamford x2, Leadbitter)
Boro – Hull 3-1 (Gestede x2, Bamford)
Cardiff – Boro 1-0

Det var få som trodde at Barnsley skulle få til noe borte mot Cardiff City tidligere denne uken. The Tykes var klare underdogs, men klarte likevel gi Cardiff tøff motstand. Barnsley skapte flere gode sjanser, men måtte likevel forlate banen uten poeng. Oliver McBurnie scoret nok en gang for Barnsley. Han er nå oppe i fem mål på de fem siste kampene. Det blir med andre ord en skikkelig spissduell mellom han og Patrick Bamford på lørdag. Barnsley har nå bare én seier på de ni siste kampene. Den seieren kom mot formsvake Birmingham City for noen uker siden. Den nye sjefen Jose Morais kan egentlig ikke være så skuffet over lagets innsats siden han kom, selv om tapet mot Burton Albion i hans debut må ha gjort vondt. Nå ligger The Tykes på en 21. plass med 32 poeng. Ned til nedrykk skiller det bare to poeng. På bortebane har de 4-5-9 denne sesongen. 

Barnsleys siste kamper:
Cardiff – Barnsley 2-1 (McBurnie)
Hull – Barnsley 1-1 (McBurnie)
Birmingham – Barnsley 1-2 (McBurnie x2)
Barnsley – Burton 1-2 (Pinillos)
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (McBurnie)

Vurdering: Barnsley imponerte på tirsdag og jeg er fortsatt litt usikker på hvor gode/dårlige de kommer til å være under sin nye manager Jose Morais. Her skal de uansett få slite borte mot et Middlesbrough-lag som virkelig begynner å fungere sammen. Med Patrick Bamford på topp for vertene blir det vanskelig for gjestene, selv om Oliver McBurnie nok vil ha et ord med i leken. Likevel må det mer enn en McBurnie til for at jeg skal markere noe annet enn hjemmeseier her. 

Spill: H (1.58 @ Fansbet)


 

Preston North End – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Sean Maguire er spilleren som jeg har skrytt av så utrolig mange ganger, og som nå endelig er tilbake fra skade. Han scoret to mål borte mot Bolton Wanderers for to runder siden, og på tirsdag kom det en ny scoring da Preston North End tok en viktig 2-1 seier hjemme mot Bristol City. Maguire er typen som både kan score de enkle målene, men samtidig skape de store sjansene helt på egenhånd. Jeg tror han kommer til å herje utover våren, og det er gode nyheter for The Lilywhites. Etter tirsdagens imponerende seier ligger Preston nå på en åttendeplass med 57 poeng. De har bare tapt én av deres ti siste kamper i ligaen, og nå er det bare ett poeng opp til play-off. Det vil kanskje overraske noen dersom dette Preston-laget havner på play-off, men det burde det ikke. De har nemlig vært sterke nesten hele sesongen. Hjemme på Deepdale har de 7-7-4 denne sesongen. Bare to av de syv siste hjemmekampene har endt med seier, og det er noe Alex Neil & Co må gjøre noe med.

Prestons siste kamper:
Preston – Bristol City 2-1 (Maguire, Browne)
Bolton – Preston 1-3 (Barkhuizen, Maguire x2)
Preston – Ipswich 0-1
Aston Villa – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Preston – Wolves 1-1 (Browne)

Aleksandar Mitrovic seiler frem som januarvinduets beste signering. Det er ikke verst for en spiller som ble hentet på selveste Deadline Day. Han har nå scoret i samtlige fire siste kamper for Fulham, og på tirsdag klemte han like så greit til med to scoringer da Fulham vant 3-0 over Sheffield United. Mitrovic har dermed fem mål på de fire siste kampene, mens Fulham nå har 14 kamper på rad uten tap i ligaen. Denne utrolige formen har løftet Fulham opp fra en plass midt på tabellen, til å nå seile frem som en av favorittene til å rykke direkte opp i vår. Nå ligger hvittrøyene på en fjerdeplass med 65 poeng. Opp til direkte opprykk skiller det fem poeng. Det er en luke som jeg fort tro at Fulham kan tette. Nå minner de om laget som imponerte oss i fjor vår, og som gjorde at jeg plasserte Fulham på opprykksplass før denne sesongen. På bortebane har Fulham 8-5-5, og ingen av de syv siste på fremmed gress har endt med tap.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Sheff Utd 3-0 (Mitrovic x2, Cairney)
Derby – Fulham 1-2 (Mitrovic, Sessegnon)
Fulham – Wolves 2-0 (Sessegnon, Mitrovic)
Bristol City – Fulham 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Aston Villa 2-0 (Ayite, Sessegnon)

Vurdering: Preston North End er solide og har nok virkelig fått blod på tann i kampen om play-off. Tirsdag vant de imponerende mot Bristol City, men ellers har det vært variabelt når det gjelder prestasjoner og resultater på hjemmebane i det siste. Her skal de få seg en skikkelig utfordring mot ligaens store formlag. Fulham er fulle av selvtillit og kommer til å gi vertene tøff motstand. For tøff motstand spør du meg. Jeg hater å tippe mot et Preston-lag som av mange blir undervurdert, men her føler jeg at borteseier er det beste tipset. 

Spill: B (2.40 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Queens Park Rangers trengte et godt resultat da Derby County kom på besøk på Loftus Road tidligere denne uken. London-klubben tapte nemlig hele 2-5 hjemme mot Nottingham Forest i den foregående kampen. Skal man få folk til å komme på kamp til et lag midt på tabellen i Championship, kan man ikke slippe inn fem mål på eget gress. Så fremt man ikke scorer seks selv. Mot Derby County lå de lenge under 0-1, men tre minutter før slutt headet Massimo Luongo inn et utligningsmål som fastsatte sluttresultatet til 1-1. Det var absolutt et fortjent utligningsmål og nå må de bygge videre på den gode prestasjonen når Sunderland kommer på besøk. QPR ligger nå på en 16. plass med 40 poeng. De QPR-supporterne som er pessimistiske vil nok fortsatt være redde for nedrykk, men jeg klarer ikke se hvordan det skal skje. Hjemme på Loftus Road har de 8-5-5 denne sesongen, hvor to av de syv siste på eget gress har endt med tap.

QPRs siste kamper:
QPR – Derby 1-1 (Luongo)
QPR – Forest 2-5 (Luongo, Smith)
Sheff Utd – QPR 2-1 (Freeman)
QPR – Bolton 2-0 (Lynch, Smith)
Wolves – QPR 2-1 (Washington)

Først var det mørkt. Deretter ble det bekmørkt. Nå er det fullstendig mørklagt. Det finnes knapt noe å glede seg over for Sunderland-fansen, og nedrykk til League One fremstår som meget sannsynlig. Sunderland har bare fire poeng opp til trygg plass, men det er to ting som gjør at situasjonen likevel er fæl. Den ene tingen er at Sunderland har én kamp mer spilt enn flere av rivalene over på tabellen. Den andre tingen er det faktum at det ikke er noe som får meg til å tro at Sunderland plutselig skal begynne en voldsom poengsanking. Sunderland ser fryktelig svake ut, samtidig som de fleste andre lagene i bunnen enten er kapable til å få til noe, eller ser ut til å ha noe på gang. Tirsdag kveld tapte Sunderland 0-3 hjemme mot Aston Villa, og det gjorde rett og slett vondt å se på målene som de slapp inn. Nå har The Black Cats åtte kamper på rad uten seier. På bortebane har de 3-7-8, samtidig som de ikke har vunnet noen av sine fem siste på fremmed gress.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Aston Villa 0-3
Millwall – Sunderland 1-1 (Oviedo)
Sunderland – Boro 3-3 (Asoro, McManaman, Williams)
Bolton – Sunderland 1-0
Sunderland – Brentford 0-2

Vurdering: QPR er ligaens kanskje vanskeligste lag å tippe på. Her får de likevel tipset mot et svakt Sunderland-lag. Glimtvis har Sunderland vist hvor gode de kan være, men alt for ofte ender det ikke med et godt resultat. Her kommer det en ny tøff kamp for Chris Coleman & Co. Det blir ofte jevnt på Loftus Road, men her tror jeg vertene vipper det til sin fordel.

Tips: H (1.95 @ Fansbet)


 

Reading – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ser skummelt ut for Reading i bunnen av tabellen. Tirsdag kveld fikk de besøk av bunnrival Bolton Wanderers hjemme på Madejski Stadium, men det ble ingen god opplevelse for Jaap Stam & Co. Reading slet mot Bolton Wanderers og skal nok være fornøyde med at de til slutt stod igjen med ett poeng mot The Trotters. Ett poeng var nok til øke luken ned til nedrykk til fem poeng, men det er på ingen måte en komfortabel luke. Spesielt ikke for et lag som er i så dårlig form som Reading. Bare én av deres ti siste ligakamper har endt med seier, mens de nå har seks kamper på rad uten seier. Jaap Stam sitter fortsatt utrygt i managerstolen på Madejski Stadium. En stadion som Reading virkelig har slitt på i det siste. Foran lørdagens kamp har The Royals åtte kamper på rad uten seier på sin egen hjemmebane. De scorer fortsatt mål, men problemet er å lukke igjen bakover på banen. Spørsmålet er om de kan klare det mot et Leeds United-lag som blir ledet av den offensive manageren Paul Heckingbottom.  

Readings siste kamper:
Reading – Bolton 1-1 (Barrow)
Reading – Sheff Utd 1-3 (Richards)
Reading – Derby 3-3 (Kelly, Barrow, Bödvarsson)
Forest – Reading 1-1 (Richards)
Boro – Reading 2-1 (Martin)

Sjanseløse. Det er det beste ordet man kan bruke om Leeds Uniteds to siste kamper i ligaen. Først ble de feid av banen borte mot Middlesbrough fredag kveld, før det samme skjedde onsdag kveld da serieleder Wolverhampton Wanderers kom på besøk på Elland Road. Begge kampene endte med 0-3 tap, og jeg kan ikke se for meg at Paul Heckingbottom har fått mye søvn de siste dagene. Tapene har riktignok kommet mot tøff motstand, men det er likevel ingen unnskyldning for de dårlige prestasjonene. Nå trenger Leeds en god kamp for å løfte moralen i klubben, samtidig som de da kan holde liv i drømmen om play-off. Foran helgens runde ligger de på en 13. plass med 49 poeng. Det betyr at de har ni poeng opp til play-off, samt seks lag mellom seg selv og Middlesbrough på sjetteplass. Den luken blir med andre ord vanskelig å tette. Nå har Leeds bare én seier på de tolv siste kampene i ligaen. På bortebane har de 7-2-9 denne sesongen. Ingen av deres seks siste bortekamper har endt med seier. Her får de kanskje muligheten til å gjøre Jaap Stam arbeidsløs. En manager som har blitt linket til Leeds United flere ganger, og som tidligere har havnet i ordkrig med Leeds United-fansen. Det gjør denne kampen ekstra spesiell i mine øyne. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Wolves 0-3
Boro – Leeds 3-0
Leeds – Brentford 1-0 (Cooper)
Derby – Leeds 2-2 (Alioski, Lasogga)
Leeds – Bristol City 2-2 (Roofe, Lasogga)

Vurdering: To lag i dårlig form. Den ene verre enn den andre. Reading trenger seier for å holde seg unna bunnstrid, mens Leeds United trenger seier for å holde liv i drømmen om play-off. Med tanke på den svake formen til de to lagene, skulle man tro at uavgjort var det mest sannsynlige utfallet. Likevel velger jeg heller å markere for borteseier her. Mye på grunn av magefølelse. Jeg tror Leeds under Paul Heckingbottom kan få til noe borte mot et Reading-lag som jeg ikke tror vil løfte seg noe særlig før Stam er borte fra klubben. Jeg går for borteseier i Berkshire.

Tips: B (2.90 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Ny kamp. Nytt tap. Sheffield Wednesday fikk besøk av Ipswich Town tirsdag kveld, men heller ikke da klarte uglene ta poeng. Den lang skadelisten gjør jobben til Jos Luhukay vanskelig, men akkurat nå må det være lov å forvente mye bedre fra onsdagsklubben. Nå har det blitt fire strake tap i ligaen, samtidig som de har tapt mot Swansea i FA Cupen i samme tidsperiode. På de ti siste kampene har Wednesday bare én seier. Denne elendige formen har ført Owls ned til en 17. plass med 37 poeng. Grunnet svak form hos lagene bak på tabellen har de likevel en luke på syv poeng ned til nedrykk. Dog har de én kamp mer spilt enn flere av lagene bak. Det ser virkelig ikke bra ut for Sheffield-klubben, og de trenger sårt en seier nå for å berolige supporterne. Hjemme på Hillsborough har de 5-6-7 denne sesongen, men bare én av de ti siste hjemmekampene har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Joao)
Bristol City – Sheff Wed 4-0
Swansea – Sheff Wed 2-0
Sheff Wed – Aston Villa 2-4 (Clare, Joao)
Millwall – Sheff Wed 2-1 (Pelupessy)

Trøsten for Sheffield Wednesday får være at Bolton Wanderers er fryktelig svake på bortebane. På sine 18 bortekamper har de bare vunnet én gang. Det gjør de til ligaens svakeste bortelag denne sesongen. The Trotters spilte uavgjort borte mot Reading tirsdag kveld, og det oppgjøret kunne fort ha endt med Bolton-seier. Etter en fæl start på sesongen trodde de fleste at Bolton skulle gå rett ned, men gjennom vinteren har de kommet seg flere hakk. Hvittrøyene har krabbet seg opp fra nedrykksplass og ligger nå på en 19. plass med 35 poeng. De har dermed fem poeng ned til nedrykk. På de ti siste kampene har de tapt fire ganger og spilt uavgjort fire ganger. Totalt har Bolton 1-7-10 på bortebane, men det må nevnes at de har 1-2-3 på sine seks siste på fremmed gress. De har med andre ord kommet seg betraktelig på det området i det siste.

Boltons siste kamper:
Reading – Bolton 1-1 (Le Fondre)
Bolton – Preston 1-3 (Beevers)
Norwich – Bolton 0-0
Bolton – Sunderland 1-0 (Clough)
QPR – Bolton 2-0

Vurdering: Sheffield Wednesday i fæl form, mens Bolton Wanderers akkurat nå er stabilt brukbare. De gjør nok til å holde seg unna nedrykk, men man sitter med følelsen av at de raskt kan bli dratt ned igjen på nedrykksplass. Med seier her vil de kunne passere Sheffield Wednesday, men det tror jeg ikke skjer. Samtidig ser jeg ikke på vertene som å være i nærheten av gode nok til å forsvar en odds på rundt to blank. Uavgjort blir det klart beste spillet på Hillsborough denne lørdagen.  

Spill: U (3.30 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble nesten for enkelt da Aston Villa tok turen til Stadium of Light tirsdag kveld. Villa nærmest spaserte inn tre scoringer mot et svakt Sunderland-lag. Et Sunderland-lag som står i fare for å rykke ned til League One, mens Aston Villa kjemper om opprykk til Premier League. Det er ganske utrolig hvor forskjellig det kan gå med to lag som møttes i Premier League for ikke veldig lenge siden. Villa startet med håndbrekket på i høst, men har blitt bedre utover i sesongen. Den store “Wow-faktoren” føler jeg ikke vi har fått se fra Aston Villa denne sesongen. Derimot har de fremstått som et meget sterkt kollektiv med flere dyktige spillere som gjør at kampene ofte vipper til deres fordel. Det er vel det man kan kalle et typisk Steve Bruce-lag. Nå ligger Villa på en tredjeplass med fire poeng opp til direkte opprykk. Opp til lørdagens motstander har Villa ti poeng. Med tap her vil man nok ikke hente inn Wolves, mens man med seier plutselig vil har en ørliten mulighet til å tette luken. Skal man havne på én av de to øverste plassene på tabellen, kan man ikke gå på mange feilskjær utover våren. Hjemme på Villa Park har Aston Villa meget gode 10-6-1 denne sesongen. På de fem siste hjemmekampene har de tatt 13 poeng av 15 mulige.

Aston Villas siste kamper:
Sunderland – Aston Villa 0-3 (Grabban, Chester, Selvmål)
Sheff Wed – Aston Villa 2-4 (Whelan, Grabban, Hourihane, Snodgrass)
Aston Villa – Preston 1-1 (Grabban)
Fulham – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Birmingham 2-0 (Adomah, Hourihane)

Wolverhampton Wanderers hadde en liten svak periode nå nylig. De spilte uavgjort mot Preston North End og Norwich City, før de tapte mot Fulham på Craven Cottage. Plutselig fikk man se et sårbart Wolves-lag som det faktisk kunne være mulig å hente inn på tabellen. Den tanken forsvant fort tidligere denne uken da Nuno Espirito Santo & Co tok turen til Elland Rad for å møte Leeds United. Wolves valset over Leeds United og vant til slutt 3-0. I den kampen scoret Benik Afobe, og jeg blir ikke overrasket om han kommer til å bøtte inn mål nå i slutten. Wolves troner øverst på tabellen med ti poeng ned til Aston Villa på tredjeplassen som bare gir play-off. Ned til Cardiff City på andreplass skiller det seks poeng. W0lves er ligaens beste bortelag med 11-4-3 på fremmed gress, men på de fem siste bortekampene har de litt svakere 2-2-1. Tapet kom som nevnt mot Fulham for to kamper siden. Den siste uken har media fokusert mye på Wolves og deres eierskap. Leeds United-eier Andrea Radrizzani gikk hardt ut mot Wolves etter onsdagens kamp, og nå har Football League lovet å se på det. For å flytte bort fokuset fra det utenomsportslige ville det nok vært ekstra deilig for Wolves med en seier på lørdag.

Wolves siste kamper:
Leeds – Wolves 0-3 (Saiss, Boly, Afobe)
Fulham – Wolves 2-0
Wolves – Norwich 2-2 (Selvmål, N`Diaye)
Preston – Wolves 1-1 (Costa)
Wolves – QPR 2-1 (N`Diaye, Costa)

Vurdering: To lag som har vist bra form over lengre tid. Aston Villa er nærmest uslåelige på hjemmebane, mens Wolverhampton Wanderers er ligaens beste bortelag. Wolves tapte borte mot opprykksrival Fulham nylig, men Fulham fremstår i mine øyne som et enda sterkere lag enn Aston Villa akkurat nå. Jeg tror på en jevn og meget interessant kamp, men magefølelsen min taler til gjestenes fordel. Jeg prøver en borteseier på Villa Park. Det er kanskje på grensen til galskap med tanke på at Villa ikke har tapt hjemme i ligaen siden starten av november, men her tror jeg Wolves trekker det lengste strået.

Tips: B (2.40 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Derby County
Kampstart: 15.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Kommer i egen artikkel på søndag..

Forests siste kamper:
Norwich – Forest 0-0
Forest – Birmingham 2-1 (Lolley, Cash)
QPR – Forest 2-5 (Tomlin x2, Lolley, Cash, Brereton)
Forest – Reading 1-1 (Tomlin)
Burton – Forest 0-0

Kommer i egen artikkel på søndag..

Derbys siste kamper:
QPR – Derby 1-1 (Weimann)
Derby – Fulham 1-2 (Huddlestone)
Reading – Derby 3-3 (Palmer, Keogh, Lawrence)
Derby – Leeds 2-2 (Palmer, Weimann)
Sheff Wed – Derby 2-0

Vurdering: Kommer…

Tips: ??? @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply