Skrevet av: Eirik Aase

 

Nottingham Forest – Derby County
Kampstart: 15.30
Skader og Suspensjoner: Chris Cohen, Jack Hobbs og David Vaughan mangler hos vertene. Gjestene mangler Sam Winnall og Jamie Hanson, mens Chris Baird er suspendert.

Et av Englands herligste og mest intense derby står på menyen denne søndagen. Nottingham Forest får besøk av Derby County og skal forsøke å kjempe om retten til å beholde “Brian Clough Trophy” frem til neste gang disse to lagene møtes. Forrige gang de møttes var i høst, og da vant Derby County 2-0 etter blant annet enn rask scoring av Matej Vydra. Brian Clough-trofeet er en vandrepokal, og nå har Derby hatt den siden våren 2016. Forest har hatt en litt spesiell sesong. Fra ustabil, men interessant fotball under Mark Warburton, til totalt renovering under Aitor Karanka i januar. Nærmest et helt nytt lag ble hentet inn og skal være med på å få Forest opp til Premier League neste sesong. Denne sesongen er kjørt med tanke på opprykk og mest sannsynlig også nedrykk. Med 44 poeng er avstanden stor begge veier. Nå har Forest fem kamper på rad uten tap. Hjemme på City Ground har de 8-1-9, men bare én av de syv siste på eget gress har endt med seier. Det skjedde i forrige hjemmekamp da Birmingham City var på besøk.

Forests siste kamper:
Norwich – Forest 0-0
Forest – Birmingham 2-1 (Lolley, Cash)
QPR – Forest 2-5 (Tomlin x2, Lolley, Cash, Brereton)
Forest – Reading 1-1 (Tomlin)
Burton – Forest 0-0

Skal Derby County ta en ny sterk seier mot sin erkerival? Tre av de fire siste kampene innbyrdes har alle endt med seier til hvittrøyene, men det må sies at samtlige av disse tre seierne kom på Pride Park. På City Ground har de nå fire kamper på rad uten seier. Det er en trend  som Derby County-sjef Gary Rowett må gjøre noe med dersom The Rams skal henge med i toppen av tabellen. Aston Villa, Fulham og Cardiff City flyr avgårde på vei mot Wolverhampton Wanderers, og da er man nødt til å klamre seg fast på de lagene. Det har ikke Derby klart i det siste. Foran søndagens derby har de seks kamper på rad uten seier, og bare én seier på de ni siste kampene. Det er ikke form som det lukter opprykk av. Nå har avstanden til direkte opprykk blitt på hele tolv poeng, og det ser nå mer ut som om vårsesongen blir en kamp for å klare play-off. På bortebane har de fire på rad uten seier, men tre av disse har endt uavgjort. Totalt har de 7-8-3 på fremmed gress.

Derbys siste kamper:
QPR – Derby 1-1 (Weimann)
Derby – Fulham 1-2 (Huddlestone)
Reading – Derby 3-3 (Palmer, Keogh, Lawrence)
Derby – Leeds 2-2 (Palmer, Weimann)
Sheff Wed – Derby 2-0

Vurdering: Nottingham Forest med bedre takter i det siste, men på hjemmebane har de ikke sett særlig bra ut over lengre tid nå. Her møter de et Derby County-lag som har dratt opp håndbrekket, men som ikke vet hvordan de skal få det ned igjen. Her må Derby ha en seier for å fortsatt ha håp om å klare direkte opprykk. Den seieren tror jeg ikke de får. Dette tror jeg nemlig ender uavgjort.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply