Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamp:
20.45: Brentford – Cardiff City (Viasport 2 & Viaplay)

Tirsdagens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Wolverhampton Wanderers – Reading (Hjemmeseier) 1.35
Aston Villa – Queens Park Rangers (Hjemmeseier) 1.58 
Totalodds: 2.14


 

 

Wolverhampton Wanderers – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Det ventes endringer på laget til vertene, men det skal ikke være noen nye skader. Gjestene mangler Paul McShane og Joey van den Berg.

Det er ikke lenge siden man nærmest vedtok at Wolverhampton Wanderers kom til å spille Premier League-fotball til høsten. Jeg har selv et sesongspill på Wolves som vinner av Championship denne sesongen, og jeg må innrømme at de pengene har jeg nærmest tatt som en selvfølge gjennom vinteren. Nå begynner det derimot å spøke litt for Wolves i toppen av tabellen etter et fælt 1-4 tap borte mot opprykksrival Aston Villa på lørdag. Wolves hang med i første omgang mot Villa, men kollapset utover i kampen. Tapet førte til at Wolves nå bare har tre poeng ned til neste lag på tabellen. Ned til den fæle tredjeplassen skiller det dog hele syv poeng, men ulvene skal ikke føle seg for komfortable med tanke på formen til lagene bak på tabellen. Hjemme på Molineux er de sterke med 12-3-2 totalt, og bare Cardiff City klarer toppe den statistikken. Wolves har nå bare én seier på de fem siste kampene i ligaen. Den formen må Nuno Espirito Santo & Co gjøre noe med så fort som mulig.

Wolves siste kamper:
Aston Villa – Wolves 4-1 (Jota)
Leeds – Wolves 0-3 (Saiss, Boly, Afobe)
Fulham – Wolves 2-0
Wolves – Norwich 2-2 (Selvmål, N`Diaye)
Preston – Wolves 1-1 (Costa)

Jon Dadi Bödvarsson var på farten igjen på lørdag da han scoret for Reading mot Leeds United. Han er nå oppe i et tosifret antall mål i Reading-drakten, og jeg synes han har hatt en bedre sesong enn hva jeg hadde trodd at han skulle ha. I ligaen har derimot The Royals slitt denne sesongen. Jaap Stam har ikke fått mye til å fungere etter sin fantastiske debutsesong som Reading-sjef. Denne sesongen har Reading forvillet seg ned i bunnstriden. Etter 2-2 hjemme mot Leeds United på lørdag har Reading nå syv kamper på rad uten seier. Denne fæle formen har ført Reading ned til en 19. plass med 36 poeng. Det skiller seks poeng ned til nedrykk, og jeg tror ærlig talt at den svake formen til lagene bak på tabellen har ført til at Jaap Stam har fått litt ekstra tid i managerstolen på Madejski Stadium. På bortebane har Reading 5-5-7, hvor  bare én av de syv siste har endt med seier. 

Readings siste kamper:
Reading – Leeds 2-2 (Bödvarsson, Selvmål)
Reading – Bolton 1-1 (Barrow)
Reading – Sheff Utd 1-3 (Richards)
Reading – Derby 3-3 (Kelly, Barrow, Bödvarsson)
Forest – Reading 1-1 (Richards)

Vurdering: Her tror jeg Wolverhampton Wanderers kommer til å slå tilbake med et smell. Reading taper sjeldent stort, men er i svak form nå. De har sett rufsete ut bakover på banen, og jeg tror de virkelig skal få kjørt seg her. Dette her blir en klar hjemmeseier.

Tips: H (1.35 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene ventes å stille uforandret, mens gjestene mangler Idrissa Sylla og Jamie Mackie.

Kommer Aston Villa noensinne til å lande igjen etter lørdagens seier? De må i hvert fall være høyt oppe. Med over 50 norske Villa-supportere på tribunen klemte Birmingham-klubben til med en utrolig 4-1 seier mot Wolverhampton Wanderers på lørdag. Om ikke troen på opprykk var stor fra før av, kan man trygt si at den er det nå blant Villa-fansen. Steve Bruce & Co er i strålende form og har vunnet åtte av sine ti siste ligakamper. Denne flotte formen gjør at de ligger på en tredjeplass med 69 poeng. De har fire poeng opp til direkte opprykksplass, samt syv poeng opp til serieleder Wolves. Hjemme på Villa Park er de ikke enkle å hanskes med. Bare én gang har de tapt på hjemmebane, og det skjedde da Sheffield Wednesday var på besøk tidlig i november. Villa har totalt 11-6-1 på eget gress.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Wolves 4-1 (Grabban, Chester, Adomah, Bjarnason)
Sunderland – Aston Villa 0-3 (Grabban, Chester, Selvmål)
Sheff Wed – Aston Villa 2-4 (Whelan, Grabban, Hourihane, Snodgrass)
Aston Villa – Preston 1-1 (Grabban)
Fulham – Aston Villa 2-0

Queens Park Rangers hadde ingen god første omgang hjemme mot Sunderland på lørdag, men ting løsnet heldigvis for London-klubben da Sunderland fikk sin målvakt Jason Steele utvist like etter pause. QPR scoret senere ved Eberec Eze, og han ble til slutt matchvinner med sitt første tellende mål på seniornivå for QPR. Kampen endte med 1-0 seier og førte QPR opp på en 16. plass med 43 poeng. Selv om den gylne grensa pleier være 50 poeng, har jeg ingen problemer med å skrive at QPR er sikre fra nedrykk. De kommer nemlig til å plukke nok poeng i slutten til å havne over 50 poeng. Ian Holloway & Co har nå 2-5-10 på bortebane. De har tapt samtlige tre siste på fremmed gress. Det spørs om det snur borte mot et sterkt hjemmelag som Aston Villa.

QPRs siste kamper:
QPR – Sunderland 1-0 (Eze)
QPR – Derby 1-1 (Luongo)
QPR – Forest 2-5 (Luongo, Smith)
Sheff Utd – QPR 2-1 (Freeman)
QPR – Bolton 2-0 (Lynch, Smith)

Vurdering: Aston Villa leverte en utrolig kamp mot Wolverhampton Wanderers på lørdag. Nå gjelder det å komme seg ned på jorda igjen til tirsdagens kamp mot QPR. Hvis ikke betyr lørdagens seier lite. QPR er blant ligaens mest uforutsigbare lag, men her har jeg likevel ingen problemer med å markere for hjemmeseier. Det virker som om ting går på skinner for Steve Bruce & Co nå.

Tips: H (1.58 @ Fansbet)


 

Barnsley – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om, mens gjestene mangler Moritz Leitner som er ute den neste måneden grunnet en skade. Harrison Reed og Christophe Zimmermann er usikre hos gjestene.

Oliver McBurnie har vært i storform siden han ankom Barnsley på lån fra Swansea. Målene har kommet på bestilling, og det resulterte i at McBurnie ble kåret til månedens spiller i Championship for februar måned. Det må jeg innrømme at jeg aldri hadde trodd skulle skje, men det samme kan sies om Kieffer Moore. Sjeldent har jeg sett en svakere spillere i Viking FK, men lørdag scoret han da Barnsley tapte 1-3 borte mot Middlesbrough. Fotball kan være skrudd sammen på en merkelig måte av og til. Barnsley har nå tre kamper på rad uten seier, men motstanden har vært fryktelig tøff for den nye manageren Jose Morais & Co. Nå ligger The Tykes på en 21. plass med 32 poeng. Det skiller bare to poeng ned til feil side av streken. Hjemme på Oakwell har de 3-6-8 denne sesongen, og ingen av Barnsleys ni siste på eget gress har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Boro – Barnsley 3-1 (Moore)
Cardiff – Barnsley 2-1 (McBurnie)
Hull – Barnsley 1-1 (McBurnie)
Birmingham – Barnsley 0-2 (McBurnie x2)
Barnsley – Burton 1-2 (Pinillos)

Tre mål ble det scoret av juvelen James Maddison da Norwich City tapte 3-4 mot Hull City på lørdag. Selv om Maddison scoret tre mål, vil nok kampen bli husket best for dommer Tim Robinsons merkelige prestasjoner. Han dømte fire straffespark i første omgang, deriblant ett som jeg fortsatt ikke forstår hvorfor det ble blåst. Ganske spesielt med tanke på at han ikke er blant dommerne som liker å gi flest straffespark. Tapet mot Hull City gjør at Norwich City strengt tatt kan begynne å forberede en ny sesong i Championship. De ligger nå på en 14. plass med 48 poeng, og ser ut til å ende midt på tabellen. De har nå 13 poeng opp til play-off, og den avstanden bør være for stor. Det må i så fall til en utrolig opphenting dersom The Canaries skal tette den luken. Nå har Daniel Farke & Co seks kamper på rad uten seier, hvor fem av kampene har endt uavgjort. På bortebane har de 7-4-7, hvor bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med tap.

Norwichs siste kamper:
Hull – Norwich 4-3 (Maddison x3)

Norwich – Forest 0-0
Norwich – Bolton 0-0
Wolves – Norwich 2-2 (Oliveira, Zimmermann)
Norwich – Ipswich 1-1 (Klose)

Vurdering: Barnsley i svak form og med en hjemmestatistikk som ikke skremmer noen. Norwich City spiller nesten bare uavgjort for tiden, men på bortebane er de ikke så verst. Dette blir nok fort et jevnt oppgjør hvor vertene trenger poengene mest. Likevel tror jeg det er gjestene som stikker av med seieren. De klarer seg bra på bortebane og kan spille med litt mindre press. Samtidig er det vanskelig å tippe mot en spiller som James Maddison når han er i form. Jeg går for borteseier.

Tips: B (2.40 @ Fansbet)


 

Brentford – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Andreas Bjelland som ble skadet på lørdag. Gjestene mangler Joe Ralls, mens Craig Bryson er usikker.

Brentford var ikke våkne fra start i byderbyet mot Millwall på lørdag. Det resulterte i et tidlig baklengsmål, noe som de ikke klarte gjøre noe med senere i kampen. Til tross for bra spill og flere sjanser, klarte ikke Brentford finne veien til nettmaskene på The Den. Dermed ble det et tungt nederlag for Dean Smith & Co mot byrivalen. The Bees har dermed bare tre seiere på de åtte siste kampene i ligaen, og det er langt fra bra nok form til å være med i kampen om opprykk. Nå ligger Brentford på en 11. plass med 53 poeng, og opp til play-off skiller det nå åtte poeng. Den luken er vanskelig nok å tette uten å måtte tenke på alle de andre lagene som også kjemper om de samme plassene. Derfor tror jeg nå at det blir en ny sesong i Championship for The Bees. Hjemme på Griffin Park har de 7-8-2 denne sesongen, og bare én av de ti siste på eget gress har endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Millwall – Brentford 1-0
Burton – Brentford 0-2 (Watkins, Selvmål)
Leeds – Brentford 1-0
Brentford – Birmingham 5-0 (Watkins x2, Maupay, Selvmål, Jozefzoon)
Sunderland – Brentford 0-2 (Mokotjo, Maupay)

Cardiff City triller avgårde som et solid lokomotiv. Birmingham City ble slått 3-2 hjemme på lørdag, mens Barnsley ble slått 2-1 hjemme for en liten uke siden. Før det ble det seier hjemme i Severnside-derbyet mot Bristol City. De unngår feil i det som man på godt norsk kan kalle bananskall og det er en god og nødvendig egenskap å ha dersom man skal klare et utrolig opprykk til Premier League. The Bluebirds innehar nå den viktige andreplassen som gir direkte opprykk, og nå skiller det bare tre poeng opp til det som var den suverene serielederen Wolverhampton Wanderers. Ned til Aston Villa er det bare fire poengs avstand, og derfor må Cardiff holde vedlike den gode formen dersom de skal ha mulighet til å rykke opp. Cardiff har nå seks seiere på rad og ti kamper på rad uten tap i ligaen. På bortebane har de 8-4-5 denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Birmingham 3-2 (Bryson, Patterson, Mendez-Laing)
Cardiff – Barnsley 2-1 (Patterson, Grujic)
Cardiff – Bristol City 1-0 (Zohore)
Ipswich – Cardiff 0-1 (Zohore)
Cardiff – Boro 1-0 (Morrison)

Vurdering: Brentford har sjarmert meg i flere sesonger, og hver gang har jeg troen på at de faktisk kan gå hele veien. Dessverre for Brentford-fansen stopper det som regel alltid opp før sesongslutt, og jeg sitter litt med følelsen av at det er nettopp det som skjer nå også. De fremstår ikke like overlegne spillemessig lenger og mangler litt X-faktor fremover på banen. Her får de besøk av at kompakt, solid og aggressivt Cardiff City-lag. Dette tror jeg blir jevnt. Det kan vippe alle veier, men her tror jeg faktisk på et sjeldent hjemmetap for Brentford. Det er nemlig ikke mange kamper man får hele 3.45 i odds på Cardiff-seier. Det synes jeg er godt nok betalt til å markere for borteseier.

Tips: B (3.45 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Dominic Iorfa og Mustapha Carayol er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Det ble ikke scoret noen mål da Ipswich Town hadde besøk av Sheffield United på lørdag. Vertene skapte ikke all verdens mot The Blades, og ut fra spill og sjanser hadde det kanskje ikke vært helt ufortjent om gjestene hadde reist fra Suffolk med tre poeng. Ett poeng ble det likevel for traktorgutta, men det er begrenset hvor mye det ene poenget vil hjelpe Mick McCarthy & Co. Ipswich har nå 52 poeng og innehar en 12. plass på tabellen. De har bare ett tap på de syv siste ligakampene, men med ni poeng opp til play-off holder det ikke med uavgjorte kamper. Ipswich er nødt til å vinne flere kamper nå på tampen av sesongen dersom de skal ha en mulighet til å kjempe om play-off. Hjemme på Portman Road har de 8-4-6 denne sesongen, men ingen av deres fire siste hjemmekamper har endt med seier. Faktisk har bare én av de syv siste på eget gress endt med seier. Da er det kanskje ikke så rart dersom Ipswich nok en gang havner midt på tabellen.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Sheff Utd 0-0
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Waghorn x2)
Preston – Ipswich 0-1 (Carayol)
Ipswich – Cardiff 0-1
Norwich – Ipswich 1-1 (Chambers)

For en kamp Hull City var med på forrige serierunde. De lå under 1-3 hjemme mot Norwich City, men snudde og vant til slutt 4-3. En seier som var ekstremt viktig både på grunn av at de dermed fikk en luke til nedrykk, men også for moralen i laget. Det å vinne en kamp på den måten nå som Abel Hernandez endelig er tilbake, er i mine øyne uvurderlig. Hernandez har slått til med tre scoringer på de to siste kampene, og ser ut til å fortsette hvor han slapp før skaden. Nå skal det likevel sies at det ble dømt hele fire straffespark i kampen mellom Hull og Norwich, og at begge Hernandez sine mål var fra krittmerket. Seieren førte Hull opp på en 18. plass med 36 poeng. De har nå ti poeng på de seks siste kampene og seks poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har Hull 2-5-10. De vant mot Nottingham Forest for to bortekamper siden, men har ellers tapt seks av sine syv siste på fremmed gress.

Hulls siste kamper:
Hull – Norwich 4-3 (Hernandez x2, Irvine, Wilson)
Hull – Millwall 1-2 (Hernandez)
Hull – Barnsley 1-1 (Dawson)
Hull – Sheff Utd 1-0 (Dicko)
Boro – Hull 3-1 (Evandro)

Vurdering: Ipswich Town med skuffende resultater på hjemmebane i det siste, mens Hull City fikk seg en enorm opptur på lørdag. Abel Hernandez har kommet tilbake fra skade, og det ser ut til å gi hele Hull-laget et gigantisk løft. Ipswich må ha en seier for å holde liv i drømmen om opprykk, mens Hull City trenger en seier for å komme seg unna bunnstriden. Her er det ikke enkelt å finne en vinner. Jeg setter et kryss i midten.  

Spill: U (3.20 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Burton Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene håper å få Leon Clarke klar, men mangler langtidsskadde Paul Coutts. Gjestene er uten Lucas Akins, John Brayford og Ben Turner.

Sheffield United maktet ikke finne nettmaskene borte mot Ipswich Town på lørdag. De hadde flere gode muligheter til å vinne, men ballen ville ikke i mål. The Blades har dermed gått av banen uten scoring i tre av sine fire siste ligakamper. Det betyr at de bare har vunnet én av sine fire siste i ligaen, og det er ikke den typen form man ønsker å oppleve på dette tidspunktet i sesongen. The Blades ligger nå på en niendeplass med fem poeng opp til play-off. Den avstanden bør ikke bli større for Chris Wilder & Co dersom de skal ha mulighet til å havne blant de seks beste i ligaen. Man skal ikke mange månedene tilbake for å finne et tidspunkt hvor Sheffield United så ut som en av de tøffeste utfordrerne i toppen. Man kan vel trygt si at de har tapt seg litt i andre halvdel av sesongen. Hjemme på Bramall Lane har de 10-2-5 denne sesongen. De vant bare én hjemmekamp fra slutten av november og ut januar, men har nå vunnet to hjemmekamper på rad. Kanskje kommer det en tredje her?

Sheff Utds siste kamper:
Ipswich – Sheff Utd 0-0
Fulham – Sheff Utd 3-0
Reading – Sheff Utd 1-3 (Sharp x2, Duffy)
Hull – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – QPR 2-1 (Lundstram, Stearman)

Ny kamp uten scoring for Burton Albion. Ny kamp uten seier på hjemmebane for The Brewers. Det begynner å se relativt mørkt ut for Nigel Clough og hans gultrøyer med tanke på å holde seg. Burton har nå bare én seier på de ti siste kampene, noe som har ført til at de har sunket som en stein nedover på tabellen. De har nå bare 30 poeng på sine 36 kamper, og bare Sunderland ligger bak på tabellen. Opp til trygg plass skiller det likevel bare to poeng, og derfor er det likevel ingen grunn til å henge med hodet for The Brewers. Skal de likevel ha noen mulighet til å holde seg i vår, er de nødt til å gjøre noe med hjemmeformen. Nå har de 15 hjemmekamper på rad uten seier, hvor flesteparten av disse kampene har endt med tap. Det er nesten som om det hviler en forbannelse over Pirelli Stadium. På bortebane har det gått bedre, heldigvis. 5-5-7 er status på fremmed gress, hvor de syv siste bortekampene har gitt 4-2-1. Mål blir det dog ikke mange av for Burton Albion på bortebane. Bare 13 ganger har de funnet nettmaskene på fremmed gress.

Burtons siste kamper:
Burton – Bristol City 0-0
Burton – Brentford 0-2
Burton – Millwall 0-1
Barnsley – Burton 1-2 (Allen, Davenport)
Burton – Forest 0-0

Vurdering: Sheffield United har blitt gjort til klare favoritter her, og det er for så vidt riktig vurdert. De bør ta tre poeng her, men jeg synes ikke det er så enkelt. Sheffield United har skuffet meg litt i det siste, og her skal de prøve seg mot gamlesjefen Nigel Clough. Gjestene har vist seg som et bra bortelag den siste tiden, og må absolutt ikke undervurderes. Derfor tror jeg dette oppgjøret er åpnere enn mange tror. Jeg tror vertene vinner, men synes oddsen på borteseier er så høy at jeg er nødt til å ta sjansen på et langskudd her. Skal vi si 1-0 til Burton? 

Spill: B (7.75 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply