Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Lørdag:
13.30: Fulham – Queens Park Rangers (Viasport 3 & Viaplay)
16.00: Wolverhampton Wanderers – Burton Albion (Viasport 3 & Viaplay)
18.30: Bolton Wanderers – Aston Villa (Viasport + & Viaplay)

Søndag:
13.00: Derby County – Cardiff City (Viasport 1 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Fulham – Queens Park Rangers (Hjemmeseier) 1.52
Wolverhampton Wanderers – Burton Albion (Hjemmeseier med handicap 0-1) 1.66
Totalodds: 2.54

Rundens langskudd:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Bristol City – Ipswich Town (Borteseier) 5.50
Sheffield United – Nottingham Forest (Borteseier) 4.55
Totalodds: 25.02


 

Fulham – Queens Park Rangers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Tomas Kalas er usikker, men ellers ingen nye skader hos vertene. Gjestene mangler Josh Scowen.

Fulham kjører avgårde i en såpass stor hastighet at man bare får øye på røykskyen som blir liggende igjen etter at Fulham har spilt kamp. Forrige helg flesket de til med en kruttsterk 2-1 seier borte mot Preston North End, og det må sies å være meget imponerende. Nok en gang var Aleksandar Mitrovic den store helten for Fulham når han scoret begge målene for London-klubben. Han scorer på bestilling for hvittrøyene og ser ut til å kunne være forskjellen på opprykk og en ny sesong i Championship. Nå ligger Fulham på en fjerdeplass med 68 poeng og har åtte poeng opp til direkte opprykk. Den luken er vond å tette, men jeg tror faktisk Fulham er kapable til å klare det. Hjemme på Craven Cottage har de 10-6-2 denne sesongen, og utrolig nok har samtlige ni siste hjemmekamper endt med seier. Samtlige NI siste. Smak på den!

Fulhams siste kamper:
Preston – Fulham 1-2 (Mitrovic x2)
Fulham – Sheff Utd 3-0 (Mitrovic x2, Cairney)
Derby – Fulham 1-2 (Mitrovic, Sessegnon)
Fulham – Wolves 2-0 (Sessegnon, Mitrovic)
Bristol City – Fulham 1-1 (Mitrovic)

Queens Park Rangers ser nå ut til å være klar favoritt i kampen om å bli kåret til sesongens mest uforutsigbare lag. I hvert fall i min lille uhøytidelige kåring. Det er umulig å vite hva man får fra Ian Holloways gutter, og tirsdagens 3-1 seier over Aston Villa var prakteksempelet på det. QPR hadde bare vunnet to bortekamper denne sesongen, men klarte likevel slå et formsterkt Villa-lag på Villa Park. En stadion hvor Ville bare hadde tapt én kamp denne sesongen. Nå er QPR oppe på 46 poeng. De ligger på en 15. plass og nedrykk er ikke et tema. Man kan nå begynne å se fremover mot neste sesong, og da er det et spørsmål QPR etter min mening bør stille seg. Er virkelig Ian Holloway mannen som bør lede klubben neste sesong? På bortebane har QPR nå 3-5-10 denne sesongen. De tapte de tre bortekampene de spilte før møtet med Villa tidligere i uken.

QPRs siste kamper:
Aston Villa – QPR 1-3 (Freeman, Manning, Bidwell)
QPR – Sunderland 1-0 (Eze)
QPR – Derby 1-1 (Luongo)
QPR – Forest 2-5 (Luongo, Smith)
Sheff Utd – QPR 2-1 (Freeman)

Vurdering: Fulham i suveren form. På hjemmebane vinner de alt for tiden. Her møter de et QPR-lag som plutselig kan overraske, men som jevnt over har vært svake på bortebane. I dette lokaloppgjøret kommer de mer utslitte enn vertene, og jeg sliter med å se hvordan gjestene skal unngå tap her. Jeg har ingen problemer med å markere for hjemmeseier.

Tips: H (1.52 @ Fansbet)

 


 

Barnsley – Millwall
Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om og håper å få Joe Williams klar til denne kampen. Gjestene får tilbake Aiden O´Brien og mangler bare Byron Webster.

Oliver McBurnie. Mannen, myten, legenden. Spilleren som ikke akkurat var heldig i Premier League for noen måneder siden, har nå begynt å herje i Championship. Han sprekker nesten av selvtillit på banen og scorer de herligste målene. Tirsdag kveld fant han nok en gang nettmaskene da Barnsley spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Norwich City. Tidligere denne måneden mottok han prisen for månedens spiller i Championship for februar måned. Barnsley nyter godt av McBurnies scoringer, men burde vunnet tirsdag for å skaffe seg normal puls nede i bunnen av tabellen. Nå ligger de på 21. plass med bare tre poeng ned til nedrykk. Det ser meget sannsynlig ut at Barnsley kommer til å være involvert i bunnstriden ut sesongen. Nå har The Tykes fire på rad uten seier og bare én seier på de ti siste kampene. Hjemme på Oakwell har de nå ti kamper på rad uten seier.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Norwich 1-1 (McBurnie)
Boro – Barnsley 3-1 (Moore)
Cardiff – Barnsley 2-1 (McBurnie)
Hull – Barnsley 1-1 (McBurnie)
Birmingham – Barnsley 0-2 (McBurnie x2)

Nå er det på tide at de andre lagene tar oss på alvor. Det var ordene til Millwall-sjef Neil Harris tidligere denne uken, og jeg må si meg helt enig. Helt siden første serierunde har Millwall imponert med en utrolig aggressivitet og vilje på banen, og nå har det resultert i en herlig poengfangst. Millwall har nå elleve kamper på rad uten tap, og det må kunne sies å være en utrolig prestasjon av Harris med tanke på laget han har til rådighet. Løvene fra London har nå klatret opp på 10. plass med sine 55 poeng. De har nå bare seks poeng til play-off, og ny kontrakt i Championship er allerede sikret. Sistnevnte var nok målet før sesongstart. Forrige helg vant de 1-0 hjemme mot lokalrival Brentford, mens de på bortebane har fem seiere på rad. Ganske utrolig ettersom de ikke vant en eneste av sine 13 første bortekamper denne sesongen.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Brentford 1-0 (Saville)
Hull – Millwall 1-2 (Saville, Cooper)
Millwall – Sunderland 1-1 (Hutchinson)
Burton – Millwall 0-1 (Marshall)
Millwall – Sheff Wed 2-1 (Morison, Gregory)

Vurdering: Barnsley er ikke elendige, men de sliter med å vinne. De gir sine motstandere tøff kamp, men det mangler litt på kvaliteten i begge ender av banen. Her møter de et Millwall-lag som flyr fryktelig høyt for øyeblikket. Millwalls gode form gjør at jeg velger å prøve en borteseier i et oppgjør som jeg tror blir jevnt. Oddsen må kunne sies å være god med tanke på gjestenes form, men uavgjortfaren er stor her.

Tips: B (2.50 @ Fansbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Diogo Jota er ute med skade hos vertene. Luke Murphy og Martin Samuelsen er usikre hos vertene, mens John Brayford, Lucas Akins og Ben Turner er ute.

Jeg forventet en reaksjon etter Wolverhampton Wanderers flaue 1-4 tap borte mot Aston Villa forrige helg, og en reaksjon skulle det bli. Wolves fikk besøk av Reading hjemme på Molineux tirsdag kveld, og der var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med poengene. Ulvene vant 3-0 i en kamp hvor Matt Doherty plutselig klemte til med to mål. Benik Afobe var også på farten, mens Ruben Neves viste hvorfor han er så viktig for Nuno Espirito Santo & Co. Ettersom Villa tapte sin kamp har ulvene nå en luke på ti poeng ned til tredjeplass. Opprykk blir det, det er jeg ikke i tvil om. Spørsmålet er om man klarer riste av seg Cardiff City. The Bluebirds henger på som en klegg og har bare tre poeng opp til ulveflokken på topp. Hjemme på Molineux har Wolves 13-3-2 denne sesongen. Bare én av de ti siste på eget gress har endt med tap, og det skjedde mot Nottingham Forest i slutten av januar. 

Wolves siste kamper:
Wolves – Reading 3-0 (Afobe, Doherty x2)
Aston Villa – Wolves 4-1 (Jota)
Leeds – Wolves 0-3 (Saiss, Boly, Afobe)
Fulham – Wolves 2-0
Wolves – Norwich 2-2 (Selvmål, N`Diaye)

Nok en gang måtte Burton Albion forlate banen uten scoring. The Brewers tapte 0-2 borte mot Sheffield United tirsdag kveld, noe som betyr at de har fire kamper på rad uten å score mål. Tre av disse kampene har endt med tap, mens én har endt uavgjort. De ligger nest sist på tabellen med sine 30 poeng, men har likevel bare tre poeng opp til trygg plass. Nigel Clough & Co skal være fryktelig glade for at de andre lagene i bunnen også har vært svake over lengre tid. Hjemme på Pirelli Stadium har ikke Burton vunnet siden september, mens de på bortebane har mer brukbare 5-5-8. Bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier. Det skjedde borte mot Barnsley i slutten av februar. Totalt har bare én av de ti siste kampene endt med seier for gultrøyene. De trenger virkelig en opptur snart dersom de skal komme seg unna bunnstriden.

Burtons siste kamper:
Sheff Utd – Burton 2-0
Burton – Bristol City 0-0
Burton – Brentford 0-2
Burton – Millwall 0-1
Barnsley – Burton 1-2 (Allen, Davenport)

Vurdering: Hjemmeseier. Trenger jeg skrive hvorfor? Wolves med en svak periode i det siste, men viste styrke på tirsdag da de valset over Reading. Her bør de ikke ha problemer mot et Burton Albion-lag som sliter med sykdom, skader og dårlig form.

Tips: H (1.25 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene. Gjestene har nok Abel Hernandez klar igjen etter at han ble hvilt på tirsdag.

Garry Monk er ikke i tvil om at Birmingham City har nok kvalitet i troppen til å unngå nedrykk denne våren. Det er ikke jeg heller i tvil om at de har, men spørsmålet er om Monk kan få ut det beste av den sterke Birmingham-troppen. Så langt har svaret vært et rungende nei for begge hans forgjengere, mens Monk selv har fått en tøff start på sin jobb som Birmingham-sjef med to strake tap. Riktignok har tapene kommet mot sterke lag som Middlesbrough og Cardiff City. Birmingham har nå syv strake tap i ligaen. De ligger på nedrykksplass med 30 poeng, men opp til trygg grunn skiller det bare tre poeng. Birmingham skal være fryktelig glade for at ikke de andre lagene like over på tabellen har vært bedre. Hjemme på St Andrews har Birmingham 6-2-10 denne sesongen, og på de ni siste hjemmekampene har de tapt hele syv ganger.

Birminghams siste kamper:
Cardiff – Birmingham 3-2 (Gardner, Colin)
Birmingham – Boro 0-1
Forest – Birmingham 2-1 (Morrison)
Birmingham – Barnsley 0-2
Brentford – Birmingham 5-0

Er det Abel Hernandez-effekten vi ser hos Hull City nå? Jeg tror nesten det, selv om han ble hvilt på tirsdag. Det er ikke slik at han er dominerende i kampene hvor han er på banen, men samtidig føler jeg at hele laget løfter seg litt når de vet at den uruguayanske spissen er tilbake. Siden comebacket fra det lange skadeoppholdet har han scoret tre mål på én og en halv kamp. Hull vant 4-3 over Norwich City i hans eneste kamp fra start etter skaden. Tirsdag kveld ble han hvilt da Hull vant hele 3-0 borte mot Ipswich Town. Nå ligger tigrene på en 17. plass med 39 poeng. Med en luke på ni poeng til nedrykk virker det lite sannsynlig at Nigel Adkins & Co skal rykke ned. På bortebane har Hull svake 3-5-10, men de imponerte med en sterk borteseier på tirsdag.   

Hulls siste kamper:
Ipswich – Hull 0-3 (Henriksen, Bowen, Wilson)
Hull – Norwich 4-3 (Hernandez x2, Irvine, Wilson)
Hull – Millwall 1-2 (Hernandez)
Hull – Barnsley 1-1 (Dawson)
Hull – Sheff Utd 1-0 (Dicko)

Vurdering: Ikke enkelt å finne en vinner her. Birmingham City med forferdelig form, men det skal sies at de nå har en ny manager på plass, og han har hatt fryktelig tøff motstand i sine to kamper så langt. Hull City har løftet seg flere hakk de siste rundene, og ser nå ut til å være på god vei til fornyet Championship-kontrakt. Dette blir nok en jevn affære. Måtte jeg valgt ett av lagene i denne kampen, ville det nok blitt borteseier. Mitt tips blir derimot uavgjort, selv om jeg ikke anbefaler noen å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Brentford – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Andreas Bjelland og Rico Henry er ute hos vertene. Gjestene er usikre på om Daniel Ayala er frisk nok til å spille, men sannsynligvis blir han det. Ellers har de ingen nye skader å melde om.

Brentford gikk rett i strupen på Cardiff City tidligere denne uken, men endte til slutt opp med et sjeldent og vondt hjemmetap. Neal Maupay gjorde opp for den grove bommen sin i høst mot Cardiff City, men hans scoring viste seg å bare bli et trøstemål. Cardiff viste styrke og vant 3-1, noe som gjorde Brentfords håp om å klare play-off enda mindre. Med sine 53 poeng ligger de på en 11. plass, og opp til play-off skiller det åtte poeng. Den siste play-off plassen er det Middlesbrough som innehar. Det betyr at lørdagens kamp på mange måter blir en slags vinn eller forsvinn kamp for The Bees. Hjemme på Griffin Park har de vært gode denne sesongen, selv om de ofte sliter med å vippe oppgjørene til sin fordel. Totalt har de 7-8-3 på eget gres, men bare én av de fire siste hjemmekampene har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Cardiff 1-3 (Maupay)
Millwall – Brentford 1-0
Burton – Brentford 0-2 (Watkins, Selvmål)
Leeds – Brentford 1-0
Brentford – Birmingham 5-0 (Watkins x2, Maupay, Selvmål, Jozefzoon)

Jeg aner ikke hva Patrick Bamford har spist, men jeg skulle gjerne prøvd litt av det samme. Under Tony Pulis ledelse har han blitt flyttet inn sentralt på topp slik at han fungerer som en midtspiss. Dette har gjort underverker. Boro-spissen har scoret i samtlige fem siste ligakamper, og på disse fem kampene har han scoret åtte mål. Det er det man kaller selve definisjonen på brennhet. Med en bra kamp på lørdag er det i hvert fall ingen tvil om at han kommer til å bli kåret til månedens spiller for mars i Championship. Boro har nå tatt 13 poeng av 15 mulige på de fem siste kampene. Det gjør at de ligger på den viktige sjetteplassen med 61 poeng. Direkte opprykk er utenkelig, og ned til syvendeplass skiller det bare to poeng. På bortebane har de 7-4-7 denne sesongen. På de syv siste bortekampene har de 4-2-1.

Boros siste kamper:
Boro – Barnsley 3-1 (Bamford, Traore, Ayala)
Birmingham – Boro 0-1 (Bamford)
Boro – Leeds 3-0 (Bamford x3)
Sunderland – Boro 3-3 (Bamford x2, Leadbitter)
Boro – Hull 3-1 (Gestede x2, Bamford)

Vurdering: Brentford er vanligvis sterke på hjemmebane, men skuffet på tirsdag. De ser ut til å dabbe litt av nå, mens Middlesbrough virkelig har fått fart på sakene. Boro er ikke helt overbevisende på bortebane, men har flere spillere i meget bra form. Brentford kommer til å styre denne kampen, men jeg tror Boro vil forsvare seg bra nok til å ta med seg poeng hjemover. Spørsmålet er om det blir tre poeng? Magefølelsen min sier ja. Derfor markerer jeg for en svak borteseier på Griffin Park.  

Spill: B (2.95 @ Fansbet)


 

Bristol City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Viktige Aden Flint og Joe Bryan er suspenderte hos vertene. Nathan Baker og Milan Djuric er sannsynligvis ute. Hos gjestene er Joe Garner ute for sesongen, mens Dominic Iorfa og Mustapha Carayol ikke blir klare til denne kampen.

Er luften ute av ballongen? Det gikk en lang stund med svake resultater for Bristol City, før de plutselig trumfet til med en fantastisk 4-0 seier hjemme mot Sheffield Wednesday for noen uker siden. Med den seieren hadde Bristol City-fansen et håp om at ting skulle snu, men slik gikk det ikke. Etter seieren har det nemlig endt med et 1-2 tap borte mot Preston North End og uavgjort borte mot Burton Albion. Nå ligger The Robins på en åttendeplass med tre poeng opp til play-off. De kan fort sikre seg en play-off plass hvis de klarer snu den vonde trenden, men da må det skje så fort som mulig. Hjemme på Ashton Gate har de 9-5-4 denne sesongen, og bare to av de seks siste på eget gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Burton – Bristol City 0-0
Preston – Bristol City 2-1 (Diedhiou)
Bristol City – Sheff Wed 4-0 (Reid x3, Brownhill)
Cardiff – Bristol City 1-0
Bristol City – Fulham 1-1 (Reid)

Fiasko. Det finnes ikke mer passende ord for det Ipswich Town leverte hjemme mot Hull City på tirsdag. Rent spillemessig var det ikke en slik klasseforskjell som det sluttresultat 0-3 viste, men måten det skjedde på var pinlig. Utover i kampen uttrykte Ipswich-supporterne sin misnøye mot manager Mick McCarthy, og dessverre gikk det utover spillerne. Rop, piping og ironisk jubel var stikkordene. Etter kampslutt samlet McCarthy spillerne på banen for å beklage til spillerne at supporterne oppførte seg slik som de gjorde, og at det var hans skyld at de gjorde det. Jeg har skrevet det i fryktelig lang tid nå, men snart må Ipswich Town og Mick McCarthy bli enige om å gå hver sin vei. De er ikke lykkelige sammen lenger, og jeg tror begge parter kunne hatt godt av et skifte. Nå ligger Ipswich på en 12. plass med 52 poeng. Play-off er ikke umulig, men det kommer ikke til å skje. På bortebane har Ipswich 7-3-8 denne sesongen. De er faktisk ubeseiret på sine fem siste på fremmed gress, hvor tre av kampene har endt med seier. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Hull 0-3
Ipswich – Sheff Utd 0-0
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Waghorn x2)
Preston – Ipswich 0-1 (Carayol)
Ipswich – Cardiff 0-1

Vurdering: Bristol City er soleklar favoritt hos bookmakerne, men så enkelt er det ikke. Her møter de et Ipswich Town-lag som helt sikkert kommer til å heve seg flere hakk etter den ydmykende kampen på tirsdag. På bortebane har de gjort sakene sine bra i det siste, og jeg ser ingen grunn til at Ipswich ikke skal kunne overraske borte mot et formsvakt og svekket Bristol City-lag. Uavgjortfaren er stor, mens oddsen på hjemmeseier er alt for lav til å være i nærheten av å være interessant. Her synes jeg borteseier fremstår som det mest interessante spillet. Jeg tar sjansen på et langskudd og markerer for borteseier.

Spill: B (5.50 @ Fansbet)


 

Leeds United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Andy Lonergan, Kemar Roofe og Liam Cooper er ute hos vertene. Gjestene har fortsatt en lang skadelisten, og den har Sean Clare blitt en del av nå. Derimot er det gledelig å kunne skrive at Sam Hutchinson og Barry Bannan kan være klar for første gang siden desember.

Jeg hadde troen da Paul Heckingbottom ble ansatt som Leeds United-sjef. Han hadde i mine øyne spillermateriell som passet noenlunde til hans måte å spille på, mens han stod for en type fotball som jeg trodde Leeds United-fansen ville sette pris på. Foreløpig har det ikke blitt slik. Starten på Heckingbottoms Leeds-eventyr har vært alt annet enn oppløftende. En 1-0 seier hjemme mot Brentford er den eneste trepoengeren så langt, selv om Heckingbottom har ledet klubben i syv kamper. The Peacocks spilte uavgjort 2-2 borte mot Reading forrige helg, mens de i de to foregående kampene tapte 0-3 mot både Wolverhampton Wanderers og Middlesbrough. Hjemme på Elland Road har Leeds 7-5-6 denne sesongen, men bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier. Leeds ligger nå på en 13. plass med 50 poeng. Med elleve poeng opp til play-off skal det aller meste klaffe dersom Leeds skal ha mulighet til å havne blant de seks beste ved sesongslutt. 

Leeds siste kamper:
Reading – Leeds 2-2 (Jansson, Hernandez)
Leeds – Wolves 0-3
Boro – Leeds 3-0
Leeds – Brentford 1-0 (Cooper)
Derby – Leeds 2-2 (Alioski, Lasogga)

Ting har ikke akkurat gått veien for Leeds United under Paul Heckingbottom, men man kan trygt konstantere at Jos Luhukays tid i Sheffield Wednesday heller ikke har vært noe fyrverkeri. Luhukay har slitt med en fryktelig lang skadeliste, men likevel hadde jeg forventet mer fra uglene under hans ledelse. Forrige helg spilte de uavgjort hjemme mot bunnrival Bolton Wanderers, og det betyr at Wednesday nå har fem kamper på rad uten seier. Fire av disse fem kampene har endt med tap. Siden 4. november har uglene bare vunnet to ligakamper. Det er ganske dyster lesning. Denne fæle formen har ført Yorkshire-klubben ned til en 18. plass med 38 poeng. De har nå åtte poeng ned til nedrykk. Den luken hadde aldri vært så stor dersom det ikke hadde vært for at lagene i bunnen har vært eksepsjonelt svake så langt denne sesongen. På bortebane har Wednesday 3-7-8, hvor de seks siste på fremmed gress har endt uten seier.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Bolton 1-1 (Boyd)
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Joao)
Bristol City – Sheff Wed 4-0
Swansea – Sheff Wed 2-0
Sheff Wed – Aston Villa 2-4 (Clare, Joao)

Vurdering: To lag i svak form møtes i det som kanskje kan bli et interessant Yorkshire-derby. Leeds United har snart ingenting å spille for, så fremt de ikke plutselig finner tilbake til den gode formen. Gjestene trenger derimot et par seiere til før de kan føle seg trygge fra alt som har med nedrykk å gjøre. Kampene kan ofte bli litt kjedelige og jevne for Owls med Luhukay som sjef, men her sliter jeg med å se hvordan gjestene skal stikke av med seieren. Jeg tror Leeds tar sin andre seier under Paul Heckingbottoms ledelse. Derfor markerer jeg for hjemmeseier til lite imponerende odds. 

Spill: H (2.15 @ Fansbet)


 

Norwich City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Alexander Tettey er ute med skade hos vertene. Liam Kelly, Chris Martin og John Swift kan bli klare for gjestene.

Feriemodus aktivert. Norwich City ser ut til å bli et av de første lagene denne sesongen til å kunne rette fokuset fremover mot det som skal skje neste sesong. Først gikk de fra å lede 3-1 til å tape 3-4 borte mot Hull City forrige helg, før de ikke maktet å vinne borte mot Barnsley tirsdag kveld. Kampen mot Barnsley var langt fra imponerende fra Norwichs side, og nå er det vanskelig å se for seg at Norwich skal ende på noe annet enn en plass midt på tabellen. De har nå 49 poeng og ligger på en 14. plass. Opp til play-off har de en luke på hele tolv poeng. Hjemme på Carrow Road har de 5-8-5, og spesielt hjemmeformen er noe Daniel Farke & Co må gjøre noe med til neste sesong. Nå har Norwich syv kamper på rad uten seier. Hele seks av disse syv kampene har endt uavgjort.

Norwichs siste kamper:
Barnsley – Norwich 1-1 (Murphy)

Hull – Norwich 4-3 (Maddison x3)
Norwich – Forest 0-0
Norwich – Bolton 0-0
Wolves – Norwich 2-2 (Oliveira, Zimmermann)

Reading skulle nok ønske at de var i Norwich Citys situasjon, selv om en plass i ingenmannsland ikke akkurat er den mest glamorøse tilværelsen. The Royals har nemlig klart å rote seg inn i bunnstriden. Syv kamper på rad uten seier ble til åtte kamper da Wolverhampton Wanderers ble flere nummer for store på Molineux tidligere denne uken. Reading-spillerne husker nok knapt hvem som voktet buret for ulvene, ettersom de aldri fikk satt han på de aller største prøvene. Berkshire-klubben har falt ned til en 19. plass med 36 poeng. Ned til feil side av streken skiller det seks poeng. En seier her ville gitt etterlengtet arbeidsro for Jaap Stam & Co, mens et tap vil øke pulsen flere hakk for Reading-fansen. På bortebane har The Royals 5-5-8 denne sesongen, men bare én av de åtte siste på fremmed gress har endt med seier.

Readings siste kamper:
Wolves – Reading 3-0
Reading – Leeds 2-2 (Bödvarsson, Selvmål)
Reading – Bolton 1-1 (Barrow)
Reading – Sheff Utd 1-3 (Richards)
Reading – Derby 3-3 (Kelly, Barrow, Bödvarsson)

Vurdering: Hvordan skal dette gå? Norwich City vinner ikke kamper lengre, men de fremstår likevel som et bedre lag enn Reading i sine prestasjoner. Vertene har blitt uavgjortspesialister, mens Reading knapt husker hvordan det føles å vinne en fotballkamp. Norwich er favoritter her, men samtidig gjør deres manglende evne til å vippe kamper til sitt favør at jeg velger å markere for uavgjort her. Oddsen på hjemmeseier er nemlig for lav til at jeg velger å gå for hjemmeseier. Man må også legge til at Norwich har vært betydelig svakere uten Alexander Tettey på midtbanen. Det blir et kryss i midten, samt en advarsel om å ikke sette penger på dette oppgjøret.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene mangler Askhan Dejagah og David Vaughan.

Etter et 0-3 tap mot Fulham og en 0-0 kamp borte mot Ipswich Town, må det ha smakt godt for Chris Wilder & Co med tre poeng hjemme mot Burton Albion i midtuken. Seieren var fortjent, selv om Burton hadde sine sjanser. The Blades tok dermed en meget viktig seier med tanke på å henge med i kampen om play-off. Istedenfor å ha en luke til play-off, ligger de nå på en syvendeplass med 59 poeng. Opp til sjetteplassen skiller det to poeng. Formen til Sheffield United er ikke så verst, men må likevel bli bedre dersom de skal klare klatre opp blant de seks beste lagene. Bare to av de fem siste har endt med seier. Hjemme på Bramall Lane har de 11-2-5 denne sesongen og samtlige tre siste på eget gress har endt med seier.   

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Burton 2-0 (Brooks, Stevens)
Ipswich – Sheff Utd 0-0
Fulham – Sheff Utd 3-0
Reading – Sheff Utd 1-3 (Sharp x2, Duffy)
Hull – Sheff Utd 1-0

0-0, 0-0… Begge de to siste kampene til Nottingham Forest har endt uten scoringer. Kanskje er dette de første tegnene på at Aitor Karanka har begynt å få til det forsvarsspillet som han har blitt kjent for. Jeg synes i hvert fall at jeg kan se enkelte likheter med det Middlesbrough-laget Karanka ledet til Premier League. Der gikk det også trått i starten, før det senere fungerte som det skulle. Forrige helg ble det 0-0 mot erkerival Derby County, og i den kampen synes jeg ikke Forest var bra. Med 45 poeng er egentlig sesongen på mange måter over for Forest. De sikter seg nå inn mot den kommende sesongen. På bortebane har de allerede funnet nøkkelen til å unngå tap under Karankas ledelse. Bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med tap, og det skjedde mot Fulham. De har blant annet slått Wolverhampton Wanderers på bortebane i løpet av disse syv kampene.  

Forests siste kamper:
Forest – Derby 0-0
Norwich – Forest 0-0
Forest – Birmingham 2-1 (Lolley, Cash)
QPR – Forest 2-5 (Tomlin x2, Lolley, Cash, Brereton)
Forest – Reading 1-1 (Tomlin)

Vurdering: Sheffield United jakter play-off, men jeg føler de har mye mer å gå på rent spillemessig. De var bedre i høst, mens de i mine øyne bare er helt brukbare akkurat nå. Kanskje kan de nå få et løft og finne tilbake til formen fra i høst, men jeg tror ikke det skjer her. Nottingham Forest har kommet seg flere hakk på bortebane, og det er ikke så rart. Aitor Karanka er nemlig ekspert på å stable sammen forsvar, og på bortebane får de muligheten til å ligge bakpå. Jeg tror Forest kan frustrere vertene her. Dersom det kommer en skrell i helgens Championship-runde, så ser jeg ikke bort fra at den kommer på Bramall Lane. Jeg prøver meg på en borteseier.

Tips: B (4.55 @ Fansbet)


 

Sunderland – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jason Steele er suspendert, mens Johnny Williams er skadet hos vertene. Greg Cunningham er meget usikker hos gjestene, ellers har de ingen nye skader å melde om.

Ny kamp og nytt tap for Sunderland. Borte mot Queens Park Rangers var det jevnspilt, men så presterte Jason Steele å bli utvist. Med én mann mer på banen fikk QPR til slutt sikret seieren med kampens eneste scoring. Sunderland gikk dermed på sitt andre strake tap, og er nå oppe i ni kamper på rad uten seier. Dette gjør at de nå bare har 28 poeng. Luken til trygg plass er likevel ikke større enn fem poeng. Det er absolutt en vond luke å tette, men man må ikke glemme at etter 37 serierunder forrige sesong måtte man ha 38 poeng for å ligge på trygg plass. En slik luke hadde vært omtrent umulig å tette. The Black Cats gikk gjennom nesten hele 2017 uten å vinne. Nå har de 2-6-10 på sine 18 hjemmekamper. På de fire siste hjemmekampene har de bare tatt ett poeng, og i tre av disse kampene har de ikke scoret.

Sunderlands siste kamper:
QPR – Sunderland 1-0
Sunderland – Aston Villa 0-3
Millwall – Sunderland 1-1 (Oviedo)
Sunderland – Boro 3-3 (Asoro, McManaman, Williams)
Bolton – Sunderland 1-0

Sean Maguire er virkelig i dytten. Jeg hyllet iren før sesongstart, men dessverre ble han skadet tidlig denne sesongen. Nå er han tilbake for fullt, og aldri har han vært bedre. Han har nå scoret fire mål på de tre siste kampene, og måten han gjør det på er imponerende. Han er et konstant uromoment for The Lilywhites, og dersom det ikke blir opprykk denne våren, gleder jeg meg stort til å se hva han kan finne på neste sesong. Preston gikk på et surt 1-2 tap hjemme mot formlaget Fulham forrige helg. Det betyr at de nå har to tap på de ti siste kampene, men disse to tapene har kommet i løpet av de fire siste rundene. Slike tap må Preston luke bort dersom de skal klare play-off. Nå ligger de på en niendeplass med fire poeng opp til play-off. På bortebane har Alex Neil & Co 7-8-3 denne sesongen. De har ikke tapt noen av sine ti siste på fremmed gress, og man må faktisk tilbake til november for å finne forrige bortetap. 

Prestons siste kamper:
Preston – Fulham 1-2 (Maguire)
Preston – Bristol City 2-1 (Maguire, Browne)
Bolton – Preston 1-3 (Barkhuizen, Maguire x2)
Preston – Ipswich 0-1
Aston Villa – Preston 1-1 (Barkhuizen)

Vurdering: Sunderland ligger på sisteplass, og det er med god grunn. Der er ligaens svakeste lag og må snart få ting til å skje dersom de skal klare unngå nedrykk. Her møter de et sterkt Preston North End-lag som aldri er enkle å spille mot. Med Sean Maguire i kjempeform og et kollektiv som fungerer bra, sliter jeg med å se hvordan vertene skal vinne her. Preston har nå ti på rad uten tap på fremmed gress i ligaen. Uavgjortfaren er der, selvsagt, men her synes jeg borteseier er det beste tipset. 

Spill: B (2.05 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Darren Pratley er usikker hos vertene som ellers ikke melder om noen nye skader. Alan Hutton, Neil Taylor og Axel Tuanzebe er ute hos gjestene, noe som gjør at James Bree sannsynligvis får en sjelden mulighet hos gjestene. Jonathan Kodjia mangler samtidig fortsatt hos gjestene.

For tredje gang på fire kamper måtte Bolton Wanderers nøye seg med å dele poengene broderlig med sin motstander. Forrige helg ble det uavgjort 1-1 borte mot Sheffield Wednesday i en kamp hvor Aaron Wilbraham satte inn utligningsmålet på overtid for The Trotters. I den foregående kampen ble det 1-1 mot Reading, mens Bolton tapte 1-3 mot lokalrival Preston North End for tre runder siden. Tidligere i sesongen så Bolton relativt ferdige ut med tanke på å holde seg, men manager Phil Parkinson har gjort en fremragende jobb med å få skuta på rett kurs igjen. Nå ligger hvittrøyene på 20. plass med seks poeng ned til trygg plass. De kan med andre ord gå rundt med forholdsvis normal puls, selv om det hele kan snu fort. Bolton har nå bare vunnet én av sine åtte siste kamper, og den typen form kan fort sende de ned til League One igjen. Hjemme på Macron Stadium har de vært sterke over lengre tid nå. Bare én av de syv siste kampene på eget gress har endt med tap, men det tapet kom riktignok i forrige hjemmekamp. 

Boltons siste kamper:
Sheff Wed – Bolton 1-1 (Wilbraham)
Reading – Bolton 1-1 (Le Fondre)
Bolton – Preston 1-3 (Beevers)
Norwich – Bolton 0-0
Bolton – Sunderland 1-0 (Clough)

Fra himmel til helvete på få dager. Slik har den siste uken vært for Aston Villa-fansen. Forrige helg kunne de feire langt ut i de små timer etter å ha valset over selveste Wolverhampton Wanderers hjemme på Villa Park. De vant den kampen 4-1, men nedturen kom ikke lenge etterpå. Et Queens Park Rangers-lag som knapt vet hva en borteseier er, klarte utrolig nok vinne borte mot et Aston Villa-lag som bare hadde tapt én hjemmekamp i ligaen denne sesongen før tirsdagens møte. Kanskje var man rett og slett litt for høye på pære etter Wolves-kampen? Nå ligger Aston Villa på en tredjeplass med syv poeng opp til Cardiff City på direkte opprykksplass. Villa har ikke råd til lignende smeller utover våren dersom de skal ha et håp om å rykke direkte opp. På bortebane har Villa 9-3-6 denne sesongen, og spesielt i det siste har de kommet seg på fremmed gress. Fem av de seks siste på bortebane har endt med seier.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – QPR 1-3 (Chester)
Aston Villa – Wolves 4-1 (Grabban, Chester, Adomah, Bjarnason)
Sunderland – Aston Villa 0-3 (Grabban, Chester, Selvmål)
Sheff Wed – Aston Villa 2-4 (Whelan, Grabban, Hourihane, Snodgrass)
Aston Villa – Preston 1-1 (Grabban)

Vurdering: Bolton Wanderers er ikke enkle å møte på Macron Stadium, selv om Preston North End nylig vant der. Her møter Bolton et Aston Villa-lag som virkelig må slå tilbake etter tirsdagens flaue nederlag mot Queens Park Rangers. Uavgjortfaren er stor når Bolton spiller på hjemmebane, men her tror jeg Aston Villa hever seg betraktelig. Jeg markerer for borteseier, selv om oddsen ikke er særlig fristende.

Tips: B (1.83 @ Fansbet)


 

Derby County – Cardiff City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Kommer i egen artikkel på søndag..

Derbys siste kamper:
Forest – Derby 0-0
QPR – Derby 1-1 (Weimann)

Derby – Fulham 1-2 (Huddlestone)
Reading – Derby 3-3 (Palmer, Keogh, Lawrence)
Derby – Leeds 2-2 (Palmer, Weimann)

Kommer i egen artikkel på søndag..

Cardiffs siste kamper:
Brentford – Cardiff 1-3 (Bamba, Patterson, Zohore)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Bryson, Patterson, Mendez-Laing)
Cardiff – Barnsley 2-1 (Patterson, Grujic)
Cardiff – Bristol City 1-0 (Zohore)
Ipswich – Cardiff 0-1 (Zohore)

Vurdering: Kommer…

Tips: ??? @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply