Skrevet av: Eirik Aase

Vises på Viasport 1 & Viaplay

Derby County – Cardiff City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Sam Winnall, Joe Ledley og George Thorne er ute hos vertene. Samtidig er Tom Huddlestone suspendert og Matej Vydra usikker. Hos gjestene mangler Aron Gunnarsson, Jazz Richards og Joe Ralls.

Om det ikke var siste mulighet til å klare direkte opprykk som røk forrige helg, så er det i hvert fall det nå. Med tap i søndagens kamp på Pride Park er ikke direkte opprykk et tema lenger for Gary Rowett & Co. Strengt tatt så er det ikke det nå heller. Fokuset ligger nå på å klare play-off, ettersom konkurransen bak The Rams er knallhard. Hvittrøyene ligger nå på en femteplass med sine 62 poeng. Nå skiller det bare ett poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. Forrige helg spilte Derby uavgjort 0-0 mot erkerival Nottingham Forest, og nå er de oppe i syv kamper på rad uten seier. Fem av disse har endt uavgjort. Hjemme på Pride Park har de bare vunnet én av sine seks siste. Totalt har de 9-5-4 på eget gress.

Derbys siste kamper:
Forest – Derby 0-0
QPR – Derby 1-1 (Weimann)

Derby – Fulham 1-2 (Huddlestone)
Reading – Derby 3-3 (Palmer, Keogh, Lawrence)
Derby – Leeds 2-2 (Palmer, Weimann)

Gavepakkene kom som perler på en snor for Cardiff City i går. Neil Warnock kan knapt ha trodd det han så i løpet av lørdags ettermiddag. Først rotet Fulham bort en 2-0 ledelse hjemme mot Queens Park Rangers, før Aston Villa senere på kvelden tapte mot Bolton Wanderers. Disse resultatene har ført til at The Bluebirds nå har en gyllen mulighet til å skaffe seg et solid forsprang i kampen om direkte opprykk. Foran søndagens kamp innehar Cardiff andreplassen med sine 76 poeng. De har seks poeng opp til serieleder Wolverhampton Wanderers, men enda mer viktig er luken nedover. Der skiller det nå syv poeng ned til tredjeplass. Med seier her vil de få en luke på ti poeng med bare åtte kamper igjen å spille. Den luken blir i så fall vanskelig å tette for lagene bak. Cardiff har nå vunne syv strake kamper i ligaen. På bortebane har de 9-4-5 totalt, men bare tre av de åtte siste på fremmed gress har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Brentford – Cardiff 1-3 (Bamba, Patterson, Zohore)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Bryson, Patterson, Mendez-Laing)
Cardiff – Barnsley 2-1 (Patterson, Grujic)
Cardiff – Bristol City 1-0 (Zohore)
Ipswich – Cardiff 0-1 (Zohore)

Vurdering: Derby County ser ut til å ha kollapset igjen, slik de har gjort flere ganger tidligere når de har vært med i toppen. Her møter de et Cardiff City-lag som går på vannet for tiden. Syv strake seiere er enormt, og måten de har kommet på er ekstra imponerende. Gjestene vil nok være ekstra motiverte etter gårsdagens resultater, mens Derby kjenner frykten for å falle utenfor play-off. Dette blir nok fort jevnt, men jeg synes borteseier fremstår som det beste spillet. I hvert fall når de får nærmere tre i odds på ligaens store formlag.

Tips: B (2.95 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply