Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
16.00: Brentford – Sheffield United (Viasport 1 & Viaplay)
18.30: Middlesbrough – Wolverhampton Wanderers (Viasport 1 & Viaplay)
20.45: Derby County – Sunderland (Viasport 1 & Viaplay)

Lørdag:
18.30: Hull City – Aston Villa (Viasport 3& Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Derby County – Sunderland (Hjemmeseier) 1.51
Cardiff City – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.40
Totalodds: 2.11


 

Millwall – Nottingham Forest
Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

At Millwall kunne skape problemer for mange lag med sin tøffe fysiske og aggressive spillestil var jeg ikke i tvil om. At de derimot skulle blande seg inn i kampen om play-off hadde jeg derimot aldri trodd. Denne sesongen har vært et eneste langt eventyr for The Lions. I første halvdel av sesongen leverte de brukbart, men jeg satt hele tiden med inntrykket av at Millwall ofte ikke fikk som fortjent med tanke på spill og sjanser, men i vår har det endret seg. Nå får de betalt for sine gode prestasjoner, og det har ført til at Millwall nå har tolv kamper på rad uten tap. På bortebane har de vunnet seks kamper på rad, til tross for at de ikke vant en eneste av deres 13 første bortekamper. Hjemme på The Den har de 9-7-3 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine ti siste. Nå har de bare fire poeng opp til play-off.

Millwalls siste kamper:
Barnsley – Millwall 0-2 (Gregory, Marshall)
Millwall – Brentford 1-0 (Saville)
Hull – Millwall 1-2 (Saville, Cooper)
Millwall – Sunderland 1-1 (Hutchinson)
Burton – Millwall 0-1 (Marshall)

Det har ikke akkurat vært morsomt å se Nottingham Forest sine siste kamper, men det var kanskje ikke så overraskende med Aitor Karanka som manager. Forrige runde spilte de uavgjort 0-0 borte mot Sheffield United, og det var utrolig nok deres tredje strake målløse kamp. Karanka jobber med å få forsvarsspillet til å sitte, og da går det fort på bekostning av angrepsspillet. Det samme så vi i startfasen med Middlesbrough, og det bør derfor være spennende for Forest-fansen. Forest har nå syv kamper på rad uten tap. De er nå oppe i 46 poeng, og dermed er ikke lenger nedrykk et tema denne sesongen. Det blir en plass midt på tabellen, og da er det viktig at Karanka prøver seg frem slik som han gjør nå. På bortebane har Forest 5-5-9 denne sesongen, men bare én av deres åtte siste på fremmed gress har endt med tap. 

Forests siste kamper:
Sheff Utd – Forest 0-0
Forest – Derby 0-0
Norwich – Forest 0-0
Forest – Birmingham 2-1 (Lolley, Cash)
QPR – Forest 2-5 (Tomlin x2, Lolley, Cash, Brereton)

Vurdering: Uavgjort! Noen ganger i hver sesong dukker det opp kamper hvor absolutt alt tilsier poengdeling. Dette er den typen kamp. Jeg tror ikke det blir underholdene, og jeg ser ikke for meg at Nottingham Forest vinner her. Millwall er favoritter, men her tror jeg de må nøye seg med ett poeng.

Tips: U (3.40 @ Fansbet)

 


 

Brentford – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Å få se Lewis Macleod på en fotballbane er et deilig syn. Den mannen har vært fryktelig uheldig når det kommer til skader, men nå er han heldigvis tilbake. I forrige runde scoret han Brentfords mål da de spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Middlesbrough. Brentford har nå tre kamper på rad uten seier, og bare én av deres fem siste kamper har endt med seier. Med en slik form blir det vanskelig å klare play-off. Nå ligger The Bees på en 11. plass med 54 poeng. Det skiller nå åtte poeng opp til play-off. De fleste har rettet blikket frem mot den kommende sesongen, og det tror jeg kan være lurt. Hjemme på Griffin Park har de 7-9-3 denne sesongen, men bare én av de fem siste kampene har endt med seier på eget gress.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Boro 1-1 (Macleod)
Brentford – Cardiff 1-3 (Maupay)
Millwall – Brentford 1-0
Burton – Brentford 0-2 (Watkins, Selvmål)
Leeds – Brentford 1-0

Sheffield United har vært i toppen hele sesongen, men er i ferd med å bli hektet av i kampen om play-off dersom de ikke bedrer formen sin snart. The Blades har nå gått av banen uten å score i tre av sine fire siste kamper. Bare én av disse fire kampene har endt med seier, og det gjør at de nå ligger utenfor play-off. Riktignok er avstanden opp til den viktige sjetteplassen på bare to poeng, men de kommer ikke til å hente inn igjen lagene foran på tabellen dersom de ikke presterer bedre i sesongavslutningen enn det de gjør nå. På bortebane har Chris Wilder & Co 7-3-9 denne sesongen. De har bare vunnet to av sine ti siste på fremmed gress. The Blades har bare scoret i én av sine fem siste bortekamper.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Forest 0-0
Sheff Utd – Burton 2-0 (Brooks, Stevens)
Ipswich – Sheff Utd 0-0
Fulham – Sheff Utd 3-0
Reading – Sheff Utd 1-3 (Sharp x2, Duffy)

Vurdering: Brentfords sesong går mot slutten. Alt annet enn en seier her vil ikke være bra nok. Sheffield United trenger også en seier for å henge med i kampen om play-off, men her tror jeg de skal få det tøft. Jeg tror vertene kommer til å spille med litt mindre press på seg her enn gjestene, samtidig som Griffin Park aldri er et enkelt sted å komme til. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (2.05 @ Fansbet)


 

Barnsley – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jose Morais har ikke fått noen god start på sin jobb som Barnsley-sjef. Han fikk verst tenkelige start da Burton Albion ble for sterke hjemme på Oakwell i hans første kamp, mens det etterpå har vært få oppturer. Oli McBurnie har banket inn mål på bestilling, men det er omtrent eneste lyspunkt. The Tykes tapte 0-2 hjemme mot Millwall sist, og nå har de fem kamper på rad uten seier. Denne svake formen har ført rødtrøyene ned til en 21. plass med 33 poeng. Bare bedre målforskjell gjør at de ikke ligger under nedrykksstreken. Hjemme på Oakwell har de fæle 3-7-9 denne sesongen. De har faktisk ikke vunnet noen av sine elleve siste hjemmekamper.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Millwall 0-2
Barnsley – Norwich 1-1 (McBurnie)
Boro – Barnsley 3-1 (Moore)
Cardiff – Barnsley 2-1 (McBurnie)
Hull – Barnsley 1-1 (McBurnie)

Kollaps er et ord som gjerne kan brukes om Bristol City denne sesongen. De var en eneste stor positiv overraskelse i høst, men sliter nå med å følge opp den gode starten på sesongen. Både i ligaen og i cupen herjet de tidligere denne sesongen, noe blant annet Manchester United fikk kjenne på. Fra å være et lag som mange trodde kom til å være helt nede i bunnen, ble de et lag som plutselig snakket om opprykk. I det siste har det sett ut som om de ikke skal klare å krone denne imponerende sesongen med en play-off plass, men to strake hjemmeseiere har gitt noen troen tilbake. Forrige runde vant de 1-0 over Ipswich Town. På bortebane har de derimot slitt i det siste. Foran fredagens kamp har The Robins åtte bortekamper på rad uten seier. Man må tilbake til 8. desember for å finne forrige borteseier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Ipswich 1-0 (Djuric)
Burton – Bristol City 0-0
Preston – Bristol City 2-1 (Diedhiou)
Bristol City – Sheff Wed 4-0 (Reid x3, Brownhill)
Cardiff – Bristol City 1-0

Vurdering: Et hjemmelag som ikke vinner hjemme lenger. Et bortelag som ikke vinner borte lenger. Man skulle vel trodd at det da er meget sannsynlig med uavgjort her? Jeg er ikke uenig, men samtidig synes jeg Bristol City har sett litt bedre ut i det siste. De er et bedre lag enn Barnsley for øyeblikket. Klarer gjestene temme Oli McBurnie, tror jeg de vil stikke av med seieren her. Jeg går for borteseier, men pass på den store uavgjortfaren.

Tips: B (2.35 @ Fansbet)


 

Cardiff City – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Neil Warnock synger nok godt i dusjen for tiden. Han kan nemlig være strålende fornøyd etter at hans Cardiff City nylig har gjennomført det som gjerne må kunne sees på som den perfekte februar og mars måned. Forrige gang de var i aksjon imponerte de stort med en sterk 3-1 seier borte mot Brentford, og nå er de oppe i seks strake seiere i ligaen. Denne utrolige formen har gjort Cardiff City til en klar opprykksfavoritt sammen med Wolverhampton Wanderers. I forrige runde ble deres kamp mot Derby County utsatt grunnet snø, noe Neil Warnock har bjeffet om i etterkant. Han antydet at Derby valgte å utsette kampen grunnet skader. Nå har Cardiff syv poeng ned til neste lag på tabellen og seks poeng opp til tabelltopp. De har i tillegg én kamp færre spilt en laget like bak og like over seg selv. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 14-3-2 denne sesongen og seks strake hjemmeseiere.

Cardiffs siste kamper:
Brentford – Cardiff 1-3 (Bamba, Patterson, Zohore)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Bryson, Patterson, Mendez-Laing)
Cardiff – Barnsley 2-1 (Patterson, Grujic)
Cardiff – Bristol City 1-0 (Zohore)
Ipswich – Cardiff 0-1 (Zohore)

I tillegg til humle og gummi stinker det nå League One i Burton on Trent. Forrige runde tapte gultrøyene 1-3 borte mot serieleder Wolverhampton Wanderers, og nå har de ikke vunnet noen av sine fem siste ligakamper. De har bare tatt ett poeng på de fem siste i ligaen, og da er det kanskje ikke så rart at Burton nå ligger under streken på en 23. plass. De har bare tre poeng opp til trygg plass, men den luken vokser fort dersom Burton ikke bedrer spillet sitt så raskt som mulig. Manger Nigel Clough mente at det ville være mye mer imponerende å holde seg denne sesongen, sammenlignet med forrige sesong. Slik situasjonen er nå, vil jeg si meg enig i det. Gultrøyenes hjemmeform er helt håpløs, men på bortebane har de vært bedre. 5-5-9 på fremmed gress er ikke så verst for et bunnlag, men bare én av de seks siste på bortebane har endt med seier.    

Burtons siste kamper:
Wolves – Burton 3-1 (Dyer)
Sheff Utd – Burton 2-0
Burton – Bristol City 0-0
Burton – Brentford 0-2
Burton – Millwall 0-1

Vurdering: Hjemmeseier. Cardiff City er i kjempeform, mens Burton Albion har vært svake over lengre tid nå. Tidligere i sesongen var Burton flinke til å parkere bussen på bortebane mot de bedre lagene, men det har de slitt med i det siste. Jeg tror vertene kommer til å finne veien til tre poeng her. Jeg markerer derfor for hjemmeseier i Wales.

Tips: H (1.40 @ Fansbet)


 

Leeds United – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Paul Heckingbottom. Du har ikke fått den starten på din Leeds United-karriere som du hadde håpet på. Det blir vanskelig for Heckingbottom å engasjere supporterne gjennom sommeren dersom de ikke presterer bedre i sesonginnspurten enn hva man har fått se i det siste. Forrige runde tapte Leeds 1-2 hjemme mot den formsvake Yorkshire-rivalen Sheffield Wednesday. Nå ligger The Peacocks på en 14. plass med 50 poeng, og nå kan det vel ikke være mange Leeds-supportere som fortsatt tror på play-off. Det begynner derfor å bli på tide å rette blikket mot neste sesong, og nettopp derfor blir det viktig for Heckingbottom at han klarer vise supporterne at han kan gi de noe å tro på foran den kommende sesongen. Hjemme på Elland Road har de 7-5-7 denne sesongen, men bare én av de syv siste på eget gress har endt med seier. Det er alt for dårlig.

Leeds siste kamper:
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Grot)
Reading – Leeds 2-2 (Jansson, Hernandez)
Leeds – Wolves 0-3
Boro – Leeds 3-0
Leeds – Brentford 1-0 (Cooper)

En av rundens mest imponerende prestasjoner var det Bolton Wanderers som stod for forrige runde. The Trotters trakk det lengste strået i en tøff batalje med opprykkskandidaten Aston Villa hjemme på Macron Stadium. Snøen lavet ned og banen var hvit, og det skapte en ekstra kul ramme rundt den kveldskampen. De tre poengene var livsviktige for Phil Parkinson & Co i bunnen av tabellen. Bolton var et lag som jeg lenge var sikker på kom til å rykke ned denne sesongen, men nå er de oppe på 19. plass med 39 poeng. De har seks poeng ned til nedrykk, og jeg tror tre seiere på de åtte siste rundene vil være nok for å holde seg. Med tanke på Boltons gode hjemmeform vil nok det være mulig å få til, men på bortebane har det ikke gått så bra. 1-8-10 på fremmed gress gjør de til ligaens nest svakeste bortelag denne sesongen. De har ikke vunnet noen av sine seks siste på bortebane, men det må legges til at samtlige tre siste bortekamper har endt uavgjort.

Boltons siste kamper:
Bolton – Aston Villa 1-0 (Le Fondre)
Sheff Wed – Bolton 1-1 (Wilbraham)
Reading – Bolton 1-1 (Le Fondre)
Bolton – Preston 1-3 (Beevers)
Norwich – Bolton 0-0

Vurdering: Leeds i svak form, mens Bolton er høyt oppe etter den imponerende seieren sist. Bolton er fryktelig svake på bortebane, mens Leeds ikke akkurat har overbevist på hjemmebane i det siste. Jeg tror ikke gjestene vinner her, men uavgjort er et meget sannsynlig utfall. Magefølelsen min taler derimot til vertenes favør. Jeg velger å stole på magen her, og markerer derfor for hjemmeseier. Det lureste er nok likevel å styre unna spill her. 

Spill: H (1.90 @ Fansbet)


 

Norwich City – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det har plutselig blitt noen målrike affærer for Norwich City-fansen de siste ukene. De fikk se en utrolig kamp mot Hull City hvor de gikk fra å lede 3-1 til å tape 3-4. Etterpå fulgte en 1-1 kamp mot Barnsley, før de i forrige runde vant 3-2 hjemme mot Reading. James Maddison har vært klasse hele sesongen, men nå i de siste rundene har han hevet spillet sitt enda et hakk. Fire mål på de tre siste kampene sier litt om det. Nå ligger The Canaries på en 13. plass med 52 poeng. Med ti poeng opp til play-off virker det som om sesongen på mange måter er over. Hjemme på Carrow Road har de 6-8-5 denne sesongen, men det må legges til at de er ubeseiret på de fem siste på eget gress.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Reading 3-2 (Vrancic, Hanley, Maddison)

Barnsley – Norwich 1-1 (Murphy)
Hull – Norwich 4-3 (Maddison x3)
Norwich – Forest 0-0
Norwich – Bolton 0-0

Fulham fikk seg et skikkelig slag i ansiktet da de rotet bort en 2-0 ledelse hjemme mot Queens Park Rangers forrige runde. Scoringer fra Tom Cairney og Lucas Piazon før pause fikk Fulham-fansen til å tro på en tiende strake hjemmeseier i ligaen, men slik skulle det ikke gå. Kampen endte uavgjort, og dermed fikk også drømmen om direkte opprykk seg en knekk. Foran helgens serierunde ligger nemlig Fulham på en tredjeplass med syv poeng opp til Cardiff City på andreplass. Problemet er at Cardiff har én kamp færre spilt enn The Cottagers. Fulham har nå hele 16(!) kamper på rad uten tap i ligaen. På bortebane har de 9-5-5 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine åtte siste på fremmed gress.

Fulhams siste kamper:
Fulham – QPR 2-2 (Cairney, Piazon)
Preston – Fulham 1-2 (Mitrovic x2)
Fulham – Sheff Utd 3-0 (Mitrovic x2, Cairney)
Derby – Fulham 1-2 (Mitrovic, Sessegnon)
Fulham – Wolves 2-0 (Sessegnon, Mitrovic)

Vurdering: Dette kan bli moro. Norwich City er best når de får ligge litt bakpå og avvente motstanderen, mens Fulham trives best når de får styre kampen selv. Begge lagene får det nok som de vil på fredag, og derfor tror jeg dette kan bli et underholdene og gjerne målrikt oppgjør. Jeg tror begge lagene finner veien til nettmaskene, men samtidig tror jeg Fulham er laget som klarer det flest ganger. Jeg markerer derfor for borteseier. 

Spill: B (2.30 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det hengslete fyrtårnet Atdhe Nuhiu ble den store helten i forrige kamp for Sheffield Wednesday da de klemte til med en sterk 2-1 seier borte mot Yorkshire-rival Leeds United. Den seieren var absolutt etterlengtet, og nå er spørsmålet om uglene kan bygge videre på den triumfen. I ligaen har formen vært elendig. Bare én av de seks siste ligakampene har endt med seier.  De ligger nå på en 17. plass med åtte poeng ned til nedrykk. Den luken er forholdsvis behagelig, men uglene skal være glade for at lagene bak på tabellen har vært ekstra dårlige i år. Hjemme på Hillsborough har Wednesday 5-7-7 denne sesongen, og bare én av deres ti siste på eget gress har endt med seier. 

Sheff Weds siste kamper:
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Nuhiu x2)
Sheff Wed – Bolton 1-1 (Boyd)
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Joao)
Bristol City – Sheff Wed 4-0
Swansea – Sheff Wed 2-0

Preston North End fortsetter å imponere i motsatt ende av tabellen. Foran helgens runde ligger de på en åttendeplass med bare to poeng opp til play-off. De er aggressive, godt organiserte og vanskelige å spille mot. Fremover på banen har de flere dyktige spillere som kan gjøre det lille ekstra. I det siste har Sean Maguire virkelig vært i storform. Den irske landslagsspissen har vært ute lenge med skade, men har siden han returnerte scoret fem mål på fire kamper. I bare to av disse fire kampene har han startet. The Lilywhites vant 2-0 borte mot Sunderland i forrige runde, og har nå 8-8-3 på fremmed gress. Det gjør de til ligaens nest beste bortelag. De har ikke tapt på bortebane i ligaen siden begynnelsen av november. 

Prestons siste kamper:
Sunderland – Preston 0-2 (Maguire, Robinson)
Preston – Fulham 1-2 (Maguire)
Preston – Bristol City 2-1 (Maguire, Browne)
Bolton – Preston 1-3 (Barkhuizen, Maguire x2)
Preston – Ipswich 0-1

Vurdering: Sheffield Wednesday har skuffet stort denne sesongen. Jeg synes heller ikke de har vært gode den siste tiden, mens Preston imponerer gang på gang. Dette blir fort et jevnt oppgjør, men jeg tror ikke Preston taper her. Spørsmålet er om Preston kan vippe denne kampen til sin fordel. Med Sean Maguire i form tror jeg de kan klare det. Derfor markerer jeg for borteseier. 

Spill: B (2.55 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det store høydepunktet på langfredag finner sted på Riverside Stadium. To lag som fort kan møtes i Premier League neste sesong skal måle krefter i det som kan bli en forrykende toppkamp. Middlesbrough har virkelig fått gang på sakene sine under Tony Pulis ledelse. På de seks siste kampene i ligaen har de vunnet fire ganger og spilt uavgjort to ganger. To spillere har stått frem i denne gode perioden, og det er Patrick Bamford og Adama Traore. Førstnevnte har banket inn mål på bestilling i det siste, mens Traore har endelig begynt å levere stabilt gode prestasjoner med det som på godt norsk kalles “end product”. Han drar av spillere for moro skyld og vet nå hvor målet står. Boro ligger nå på en sjetteplass med 62 poeng. Det er bare ett poeng ned til plassen som ikke gir play-off, mens veien til direkte opprykk er alt for lang. Én ting er sikkert, og det er at Boro vil være en marerittmotstander for et hvert lag i en eventuell play-off. Hjemme på Riverside Stadium har de 11-3-5 denne sesongen, og samtlige fire siste på eget gress har endt med seier.

Boros siste kamper:
Brentford – Boro 1-1 (Traore)
Boro – Barnsley 3-1 (Bamford, Traore, Ayala)
Birmingham – Boro 0-1 (Bamford)
Boro – Leeds 3-0 (Bamford x3)
Sunderland – Boro 3-3 (Bamford x2, Leadbitter)

Etter en tøff periode med vonde tap borte mot Fulham og Aston Villa, fikk Wolverhampton Wanderers endelig rettet opp inntrykket litt med to sterke seiere hjemme mot henholdsvis Reading og Burton Albion. Disse seierne var spesielt viktige med tanke på formen til lagene bak på tabellen, og for å holde et imponerende Cardiff City-lag på behagelig avstand. Nå har ulvene seks poeng ned til waliserne, men Cardiff har én kamp færre spilt enn Wolves. Wolves har nå tre seiere på de fire siste kampene, men på bortebane har det lugget i det siste. De er fortsatt ligaens beste bortelag med 11-4-4 totalt, men bare én av de fire siste på fremmed gress har endt med seier. Blant disse kampene har de tapt to ganger, og begge tapene har vært mot opprykksrivaler som ligger rundt Middlesbrough på tabellen.

Wolves siste kamper:
Wolves – Burton 3-1 (Afobe x2, Costa)
Wolves – Reading 3-0 (Afobe, Doherty x2)
Aston Villa – Wolves 4-1 (Jota)
Leeds – Wolves 0-3 (Saiss, Boly, Afobe)
Fulham – Wolves 2-0

Vurdering: Ja, hvordan skal dette gå? To gode lag møtes. Jeg tror det kan bli morsomt, underholdene og gjerne målrikt. Begge lag har såpass gode offensive spillere at det er vanskelig å se for seg at det ikke skal bli mål her. Hvilken vei kampen vipper er derimot vanskelig å si. Wolves har slitt mot play-off lag i det siste, mens Middlesbrough har vært sterke hjemme i det siste. Her synes jeg alle utfall virker sannsynlige. Jeg klarer ikke finne en vinner, og velger derfor å markere for uavgjort. Mitt beste tips er å styre unna.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)


 

Reading – Queens Park Rangers
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

I de siste ukene har jeg skrevet om Jaap Stams fremtid som Reading-sjef. Jeg kunne forstå at han skulle bli sittende lenger, og nå kom endelig Reading-ledelsen til samme konklusjon. Stam har forlatt klubben siden sist, og nå er det tidligere Derby County og Swansea-sjef Paul Clement som har tatt over roret. Det blir spennende å se om han kan få en god start med The Royals. Etter 2-3 tapet mot Norwich City sist, ligger Reading nå på en 20. plass med 36 poeng. De har bare tre poeng ned til nedrykk. Det er kanskje ikke så rart når de nå har ni kamper på rad uten seier i ligaen. Hjemme på Madejski Stadium har de elendige 3-7-9. De har ikke vunnet noen av sine ni siste hjemmekamper i ligaen.    

Readings siste kamper:
Norwich – Reading 3-2 (Smith, Kelly)
Wolves – Reading 3-0
Reading – Leeds 2-2 (Bödvarsson, Selvmål)
Reading – Bolton 1-1 (Barrow)
Reading – Sheff Utd 1-3 (Richards)

Queens Park Rangers fortsetter den gode trenden med å være ligaens mest uforutsigbare lag. De har nå gått fra å tape 2-5 hjemme mot Nottingham Forest, til å senere vinne borte mot Aston Villa og spille uavgjort borte mot Fulham. Uavgjortkampen mot Fulham var like før landslagspausen, og i den kampen kom de tilbake etter å ha ligget under 0-2. Det er en utrolig imponerende prestasjon med tanke på Fulhams form. QPR kan være fantastiske når de har dagen, men dessverre er det umulig å vite når tid de har dagen. Nå ligger de på en 15. plass med 47 poeng. De spiller Championship-fotball neste sesong også, men da forventet nok supporterne mer enn det de har fått i år. Det har nemlig vært en kjedelig QPR-sesong i mine øyne. På bortebane har QPR svake 3-6-10 denne sesongen.

QPRs siste kamper:
Fulham – QPR 2-2 (Luongo, Wszolek)
Aston Villa – QPR 1-3 (Freeman, Manning, Bidwell)
QPR – Sunderland 1-0 (Eze)
QPR – Derby 1-1 (Luongo)
QPR – Forest 2-5 (Luongo, Smith)

Vurdering: Får vi den velkjente ny manager-effekten her? Jeg tror det. Reading kjemper med nebb og klør i bunnen, mens QPR nå ikke har noe særlig å spille for. Man vet aldri hva slags QPR man får se når de skal spille kamp, men det hadde vært typisk om de hadde skuffet borte mot Reading etter to sterke kamper mot Aston Villa og Fulham. Dette er egentlig bingo, men jeg tror vertene tar en livsviktig seier her.

Tips: H (2.45 @ Fansbet)


 

Derby County – Sunderland
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Langfredag avsluttes med en interessant kamp på Pride Park mellom et Derby County-lag som kjemper om opprykk til Premier League, mens Sunderland står i fare for å rykke ned til League One. Derby har nå hatt spillefri siden 11. mars på grunn av utsatt kamp og landslagspause. Den pausen har vært kjærkommen etter svak form og mange skader. Såpass kjærkommen har pausen vært at Cardiff City-sjef Neil Warnock anklaget Derby for å utsette deres kamp uten grunn like før landslagspausen. Etter 0-0 borte mot erkerival Nottingham Forest har Derby nå syv på rad uten seier i ligaen. Det er hårreisende svak form av et lag som lenge så ut som den tøffeste utfordreren i kampen om andreplassen. Nå har Derby havnet 14 poeng bak Cardiff City på andreplass. Nå er det kampen om play-off som gjelder for Gary Rowett & Co. De innehar fortsatt en play-off plass, men nå er det bare ett poeng ned til den fæle syvendeplassen. Hjemme på Pride Park har Derby 9-5-4 denne sesongen, men på de seks siste hjemmekampene har de svake 1-4-1. 

Derbys siste kamper:
Forest – Derby 0-0
QPR – Derby 1-1 (Weimann)
Derby – Fulham 1-2 (Huddlestone)
Reading – Derby 3-3 (Palmer, Keogh, Lawrence)
Derby – Leeds 2-2 (Palmer, Weimann)

Det kunne ikke vært mer passende enn at Sunderland spiller sen kveldskamp på langfredag. Denne fredagen kan nemlig bli lang for The Black Cats. På samme måte som Jesus ble ført opp på Golgata, skal Sunderland føres ut på Pride Park denne fredagskvelden. Med tap mot Derby vil det nemlig føles som en aldri så liten korsfestelse. Sunderland ligger nemlig på jumboplass foran helgens runde med fem poeng opp til trygg plass. Avstanden til trygg plass kan øke til åtte poeng denne helgen, og med bare syv kamper igjen å spille etter fredagens kamp, sier det seg selv at Sunderland da vil være faretruende nære et nedrykk til League One. Forrige runde ble det 0-2 tap hjemme mot Preston North End, og nok en gang fikk Sunderland en spiller utvist. Det er nesten som om de ikke ønsker å holde seg. Sunderland har ikke scoret i de tre siste kampene, og har nå ti kamper på rad uten seier i ligaen. Samtlige tre siste har endt med tap. På bortebane har de 3-7-9 denne sesongen, og på de seks siste bortekampene har de bare tatt to poeng.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Preston 0-2
QPR – Sunderland 1-0

Sunderland – Aston Villa 0-3
Millwall – Sunderland 1-1 (Oviedo)
Sunderland – Boro 3-3 (Asoro, McManaman, Williams)

Vurdering: Derby County har vært i svak form over lengre tid, og har nå ikke spilt fotball på en stund. Likevel tror jeg de vinner fredagens sene TV-kamp. Sunderland har nemlig sett mye svakere ut i det siste. Jeg savner viljen til å holde seg. Jeg savner spillere som vil gå i krigen. Istedenfor har man fått se et Sunderland-lag som ikke henger sammen på banen, og som har klare problemer med disiplinen. Det er oppskriften på nedrykk, og på fredag tror jeg de tar et nytt steg nærmere League One. Dette vinner Derby. 

Spill: H (1.51 @ Fansbet)


 

About The Author

Leave a Reply