Skrevet av: Eirik Aase

 

Birmingham City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Endelig løsnet det for Birmingham City. I Garry Monks tredje kamp som Birmingham-sjef ble det endelig seier. Hull City kom på besøk på St Andrews, og det viste seg å bli grei skuring. Birmingham hadde full kontroll og Hull fikk nesten ikke til noe fremover på banen. At Jota scorer to mål var ekstra moro å se, ettersom jeg synes han har fått alt for lite tillit denne sesongen etter overgangen fra Brentford. Birmingham ligger nå på en 22. plass med 33 poeng. De er under streken, men bare dårligere målforskjell gjør at de ligger bak Barnsley som er over streken. Blåtrøyene sitter med andre ord midt i bunnstriden, men klarer de bygge videre på den imponerende seieren mot Hull, skal man ikke se bort fra at de fort kan komme seg unna nedrykksplassene. Birmingham har nemlig en såpass sterk tropp at de burde vært mye høyere på tabellen. Før seieren mot Hull hadde Birmingham syv tap på rad i ligaen. Hjemme på St Andrews har de 7-2-10, og de har bare scoret 14 mål på sine 19 hjemmekamper denne sesongen.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Hull 3-0 (Jota x2, Adams)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Gardner, Colin)
Birmingham – Boro 0-1
Forest – Birmingham 2-1 (Morrison)
Birmingham – Barnsley 0-2

Snart kommer avgjørelsen som alle venter på. Will he stay or will he go? Ipswich-eier gikk ut og ga supporterne beskjed om at en avgjørelse om Mick McCarthys fremtid i klubben vil bli tatt før fristen for å fornye sesongkortet til lavere pris går ut. Det vil si i løpet av april. Jeg klarer ikke forstå hvordan det hele skal ende med noe annet enn skilsmisse. Det er på tide at både Ipswich og McCarthy prøver noe nytt. Nå har traktorgutta gått av banen uten å score i de tre siste kampene. De to siste har endt med tap mot Hull City og Bristol City. Ipswich ligger nå på en 12. plass med 52 poeng. Med ti poeng opp til play-off er det vel liten tvil om at det nok en gang blir en plass midt på tabellen for Ipswich. På bortebane har de 7-3-9, og de har faktisk ikke tapt mer enn én av sine seks siste på fremmed gress.

Ipswichs siste kamper:
Bristol City – Ipswich 1-0
Ipswich – Hull 0-3
Ipswich – Sheff Utd 0-0
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Waghorn x2)
Preston – Ipswich 0-1 (Carayol)

Vurdering: Ipswich Town er laget som aldri er enkle å møte. De gir deg som regel tøff kamp, og kan ende opp med å vinne der du minst aner det. Derfor synes jeg alltid det er litt skummelt å markere mot Mick McCarthy & Co. Jeg ender likevel opp med å gjøre det her. Birmingham overbeviste skikkelig i forrige kamp, og jeg tror de vil fortsette oppturen med Garry Monk nå på tampen av sesongen. Derfor tror jeg de ender opp med å vinne her. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (2.10 @ Fansbet)


 

Hull City – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Fra himmel til helvete. Det er vel en grei oppsummering av de to siste kampene til Hull City. Først tok de en meget sterk 3-0 seier borte mot Ipswich Town, før de i den påfølgende kampen tapte 0-3 borte mot Birmingham City. Borte mot Birmingham var de helt tannløse fremover på banen, og det var nesten bekymringsfullt å se hvor svake de var i den kampen. Nå må Hull finne tilbake til den oppskriften de brukte i kampen mot Ipswich. Tigrene ligger nemlig bare seks poeng over streken. Det skal ikke mange seiere til for å sikre seg ny Championship-kontrakt, men det kan være greit å sikre de så fort som mulig slik at man slipper en nervøs sesonginnspurt. Formen til Hull har kommet seg den siste tiden, men jeg er spent på hvordan de vil prestere etter det svake tapet sist. På hjemmebane har de 6-7-6, men de har faktisk ikke tapt mer enn én av sine ni siste kamper. Fem av deres åtte siste hjemmekamper har endt uavgjort.

Hulls siste kamper:
Birmingham – Hull 3-0
Ipswich – Hull 0-3 (Henriksen, Bowen, Wilson)
Hull – Norwich 4-3 (Hernandez x2, Irvine, Wilson)
Hull – Millwall 1-2 (Hernandez)
Hull – Barnsley 1-1 (Dawson)

For noen uker siden valset Aston Villa over Wolverhampton Wanderers hjemme på Villa Park. Det ble snakket høyt om opprykk rundt stadion og stemningen var fantastisk. Dessverre for Villa-fansen ser det ut som om spillerne var like høyt oppe som supporterne. Det kan være bra det, men ikke hvis man ikke kommer seg ned på jorda igjen. Nettopp det har ikke Villa-spillerne gjort. I de to kampene etter seieren over Wolves har Villa tapt hjemme mot Queens Park Rangers og borte mot Bolton Wanderers. To blytunge tap som har ødelagt mye for Villas muligheter til å sikre seg direkte opprykk. Nå ligger de på en fjerdeplass med 69 poeng. Opp til direkte opprykk skiller det syv poeng, samtidig som Cardiff City på andreplass har én kamp færre spilt. På bortebane har Villa 9-3-7 denne sesongen, hvor fem av de syv siste har endt med seier.

Aston Villas siste kamper:
Bolton – Aston Villa 1-0
Aston Villa – QPR 1-3 (Chester)
Aston Villa – Wolves 4-1 (Grabban, Chester, Adomah, Bjarnason)
Sunderland – Aston Villa 0-3 (Grabban, Chester, Selvmål)
Sheff Wed – Aston Villa 2-4 (Whelan, Grabban, Hourihane, Snodgrass)

Vurdering: Ja, hvordan skal dette gå? Hull City skuffet stort sist, men har vist bedre takter i det siste. Her møter de et Aston Villa-lag som nettopp har lagt to fæle tap bak seg. Dette er i mine øyne et helt åpent oppgjør. Hull spiller mye uavgjort på hjemmebane for tiden, og jeg klarer ikke finne en vinner her. Jeg ser ikke noe annet valg enn å markere for poengdeling på KCOM Stadium.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply