Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
13.45: Preston North End – Derby County (Viasport 3 & Viaplay)
16.00: Nottingham Forest – Barnsley (Viasport 3 & Viaplay)
20.45: Sheffield United – Cardiff City (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Burton Albion – Middlesbrough (Borteseier) 1.80
Ipswich Town – Millwall (Borteseier) 2.20
Totalodds: 3.96


 

Preston North End – Derby County
Kampstart: 13.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Preston North End hadde ikke tapt på bortebane siden tidlig november da de tok turen til Sheffield Wednesday på langfredag. Den lange rekken med kamper på rad uten tap på bortebane fikk seg en knekk på Hillsborough. Til tross for at The Lilywhites spillemessig og sjansemessig var bedre enn Wednesday i store deler av kampen, var det ingen tvil om hvem som var mest effektive. Preston endte til slutt opp med å tape 1-4 i en kamp de fort kunne vunnet. Dermed fikk også håpet om play-off en liten knekk. Nå ligger de på 10. plass med 60 poeng, og det skiller to poeng opp til play-off. Kampen om play-off er utrolig tøff i år. Hjemme på Deepdale har Preston 7-7-5 denne sesongen, men bare to av de åtte siste på eget gress har endt med seier.

Prestons siste kamper:
Sheff Wed – Preston 4-1 (Moult)
Sunderland – Preston 0-2 (Maguire, Robinson)
Preston – Fulham 1-2 (Maguire)
Preston – Bristol City 2-1 (Maguire, Browne)
Bolton – Preston 1-3 (Barkhuizen, Maguire x2)

Langfredagens største sjokk fant sted på Pride Park hvor Derby County fikk besøk av Sunderland. The Rams jakter opprykk, men måtte  seg seg slått hele 1-4 av bunnlaget Sunderland. Nå har virkelig panikken slått ut i full blomst på Pride Park, noe den ofte pleier gjøre rundt disse tidene. Det ser nemlig ut som om hvittrøyene skal gå på enda en smell mot slutten av sesongen. Man begynner nesten å tro at det er en forbannelse som gjemmer seg i veggene på Pride Park. Nå har Derby åtte kamper på rad uten seier. De har falt ned til en femteplass med sine 62 poeng, og bare bedre målforskjell gjør at de fortsatt innehar play-off. Det ser skummelt ut for Gary Rowett & Co. På bortebane har de 7-9-3 denne sesongen, men på de fem siste bortekampene har de spilt uavgjort fire ganger og tapt én gang.

Derbys siste kamper:
Derby – Sunderland 1-4 (Vydra)
Forest – Derby 0-0
QPR – Derby 1-1 (Weimann)
Derby – Fulham 1-2 (Huddlestone)
Reading – Derby 3-3 (Palmer, Keogh, Lawrence)

Vurdering: Preston med en kjempesmell på fredag, men resultatet lyver en del. Preston er fortsatt med i kampen om play-off, men spiller med lavere skuldre enn gjestene. Derby ser ut til å rote bort en god opprykksmulighet igjen. Laget har kollapset fullstendig, og fredagens tap var pinlig. Jeg forventer en reaksjon her fra bortelaget, men Preston er såpass gode at jeg ikke tror det blir seier for Derby her. Jeg synes nemlig det stinker uavgjort på Deepdale i denne tidligkampen. Skal vi si 1-1?

Tips: U (3.25 @ Fansbet)

 


 

Nottingham Forest – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Fire kamper på rad uten å score mål. Det er status for Aitor Karanka og hans Nottingham Forest. Fredag ble det 0-2 tap borte mot Millwall, og det betyr at de nå har fire kamper på rad uten seier. At de ikke plukker poeng er riktignok ingen krise, ettersom sesongen til Forest på mange måter allerede er over. Med sine 46 poeng er det liten tvil om at rødtrøyene verken rykker opp eller ned denne våren. Skogvokterne må prøve å få ting til å fungere med tanke på neste sesong, og samtidig få fansen til å tro på at de er på rett vei. Basert på de siste kampene er det nok ikke mange som har blitt imponert. Likevel må det legges til at de bare har tapt én av deres åtte siste kamper, og det er lett å glemme når man bare fokuserer på alle de uavgjorte kampene. Hjemme på City Ground har de 8-2-9 denne sesongen.

Forests siste kamper:
Millwall – Forest 2-0
Sheff Utd – Forest 0-0
Forest – Derby 0-0
Norwich – Forest 0-0
Forest – Birmingham 2-1 (Lolley, Cash)

Det begynner å spøke for Barnsley i bunnen av tabellen. Langfredag ble det uavgjort 2-2 hjemme mot Bristol City, og nå har de seks kamper på rad uten seier. Det har ført til at de nå har en luke på to poeng opp til trygg plass. Akkurat nå fremstår Barnsley som en av de klareste dumpekandidatene, og det er ikke mye som tyder på at Jose Morais vet hvordan han skal få ting til å fungere. The Tykes må samtidig være ekstra bekymret over at både Birmingham City og Sunderland har fått seg en opptur nå i det siste. På bortebane har rødtrøyene 4-5-10 og bare én av deres seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Bristol City 2-2 (Moore, Potts)
Barnsley – Millwall 0-2
Barnsley – Norwich 1-1 (McBurnie)
Boro – Barnsley 3-1 (Moore)
Cardiff – Barnsley 2-1 (McBurnie)

Vurdering: Nottingham Forest har vært vanskelig å slå i det siste, men tapte sist. De er solide og det er tydelig at Aitor Karanka arbeider med å få forsvarsspillet til å fungere. Jeg tror derfor Barnsley skal få problemer med å bryte seg gjennom Forest sin forsvarsmur, samtidig som jeg ikke tror Barnsley holder nullen her. Av den grunn synes jeg hjemmeseier er det beste spillet, selv om uavgjortfaren er til stede.

Tips: H (2.05 @ Fansbet)


 

Bristol City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Fredag tok Bristol City turen til Oakwell for å møte Barnsley, men der klarte de ikke bygge videre på den viktige 1-0 seieren de tok mot Ipswich Town i den foregående runden. Kampen endte uavgjort 2-2, noe som må ha vært skuffende for Lee Johnson & Co. Formen i 2018 har ikke vært bra, og akkurat nå sliter jeg med å se for meg at Bristol City skal sikre seg en play-off plass ved sesongslutt. Dette til tross for at de nå ligger på en syvendeplass med 62 poeng. Bare dårligere målforskjell gjør at de ikke ligger blant de seks beste, men kampen om play-off er fryktelig hard. De må forbedre formen sin kraftig dersom de skal ha mulighet til å sikre seg det til våren. Hjemme på Ashton Gate har The Robins 10-5-4, og faktisk har de ikke tapt noen av sine fem siste på eget gress.

Bristol Citys siste kamper:
Barnsley – Bristol City 2-2 (Brownhill, Diedhiou)
Bristol City – Ipswich 1-0 (Djuric)

Burton – Bristol City 0-0
Preston – Bristol City 2-1 (Diedhiou)
Bristol City – Sheff Wed 4-0 (Reid x3, Brownhill)

Brentford måtte strengt tatt ha en seier hjemme mot Sheffield United for å fortsatt ha en god mulighet til å klare play-off, men slik gikk det ikke. Brentford spilte uavgjort 1-1 mot The Blades, og nå er luken til play-off på hele syv poeng. Den er vond å tette, og enda verre av det faktum at de har fire lag mellom seg selv og play-off plassene. I fredagens kamp mot Sheffield United fikk vi for øvrig servert en meget merkelig episode hvor både Brentford-spiller Ryan Woods og Sheffield United-keeper Jamal Blackman ble utvist etter litt uenighet etter Brentfords utligningsmål. Dommer kunne fint ha gitt tilsnakk, men valgte overraskende å dra frem det røde kortet. Brentfords prestasjoner på bortebane har vært så som så. De har 7-3-9 totalt på fremmed gress, og på de ni siste bortekampene har de vunnet og tapt annenhver gang. Forrige bortekamp endte med tap, så da ender vel kanskje dette med seier?

Brentfords siste kamper:
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Mepham)
Brentford – Boro 1-1 (Macleod)
Brentford – Cardiff 1-3 (Maupay)
Millwall – Brentford 1-0
Burton – Brentford 0-2 (Watkins, Selvmål)

Vurdering: Dette er ikke enkelt å spå. Bristol City har ikke overbevist meg i det siste, men på hjemmebane har de gode resultater i det siste. Her møter de et Brentford-lag som kan skape problemer for hvem som helst, men som også har skuffet i det siste. Jeg har en følelse av at dette her kan bli målrikt, men sliter med å se hvem som kommer til å score flest mål. Her blir jeg nødt til å følge magefølelsen min, og den taler til vertenes fordel.

Tips: H (2.25 @ Fansbet)


 

Burton Albion – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Burton Albion er nå i ferd med å dyppe føttene ned i det kalde vannet som kalles League One. Etter et lite overraskende 1-3 tap borte mot Cardiff City har de nå fått en luke på seks poeng opp til trygg plass. Lagene rundt på tabellen har begynt å vinne kamper, noe som har ført The Brewers ned til en jumboplass. Jeg har vært ganske klar i min tale vedrørende Burton siden sesongstart når det gjelder deres begrensede muligheter til å overleve, og nå er jeg ikke i tvil. Skulle de likevel få til noe utrolig i sesonginnspurten som gjør at de klarer holde seg oppe, må det i så fall skyldes at de klarer gjøre noe med hjemmeformen. Det har nærmest vært flaut å se hvor svake Burton har vært på eget gress denne sesongen. Deres lille og intime arena skulle være fortet som ga de en fordel mot de andre lagene, men har istedenfor blitt en lekestue for fienden. Burton har nå 15 kamper på rad uten seier på Pirelli Stadium. Det gjør at de totalt har 2-4-13 på eget gress, og er derfor ikke overraskende ligaens verste hjemmelag.

Burtons siste kamper:
Cardiff – Burton 3-1 (Bent)
Wolves – Burton 3-1 (Dyer)

Sheff Utd – Burton 2-0
Burton – Bristol City 0-0
Burton – Brentford 0-2

Middlesbrough fikk 20 minutter med to mann mer på banen mot Wolverhampton Wanderers, men klarte aldri hente inn igjen 2-0 ledelsen som ulvene allerede hadde opparbeidet seg. Patrick Bamford reduserte på vakkert vis på overtid, men det var ikke nok. Middlesbrough tapte dermed 1-2, og gikk dermed på sitt første tap siden midten av februar. Boro hadde seks kamper på rad uten tap før møtet med Wolves, og nå gjelder det å fortsette med en slik form ut sesongen. Kampen om play-off er knallhard, men jeg har stor tro på at Boro er ett av de fire lagene som skal spille play-off neste måned. Akkurat nå ligger de på en sjetteplass med 62 poeng, og det er bare bedre målforskjell som gjør at de ligger foran Bristol City på den fæle syvendeplassen. På bortebane har Boro 7-5-7 denne sesongen, og de har bare vunnet én av sine fem siste på fremmed gress.     

Boros siste kamper:
Boro – Wolves 1-2 (Bamford)
Brentford – Boro 1-1 (Traore)
Boro – Barnsley 3-1 (Bamford, Traore, Ayala)
Birmingham – Boro 0-1 (Bamford)
Boro – Leeds 3-0 (Bamford x3)

Vurdering: Middlesbrough har bare vunnet én av sine fem siste bortekamper, men her tror jeg de tar med seg tre poeng hjem. Burton Albion ser ikke bra ut, og spesielt på hjemmebane har de vært fryktelig svake over lang tid. Middlesbrough har på sin side sett ut som et mye bedre lag nå som Tony Pulis har fått ting til å fungere. Med Patrick Bamford og Adama Traore i storslag sliter jeg med å se noe annet utfall enn borteseier her.

Tips: B (1.80 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Før helgen fikk vi endelig vite at Mick McCarthy ikke skal fortsette i Ipswich Town etter sesongslutt. En avgjørelse som føles helt riktig etter min mening. Jeg var veldig spent på å se hvordan Ipswich kom til å reagere på den nyheten da de skulle møte Birmingham City på St Andrews lørdag ettermiddag. Dessverre for Ipswich-fansen ble det en negativ respons. Ipswich tapte 0-1 borte mot Birmingham City, og gikk dermed av banen uten å score mål for fjerde gang på rad. De har nå tre strake tap og bare ett poeng på de fire siste. Denne svake formen har ødelagt det lille håpet noen Ipswich-supportere hadde om play-off. Med tanke på at McCarthy uansett forlater klubben til sommeren, kan nesten sesongavslutningen til Ipswich fremstå som litt meningsløs. Hjemme på Portman Road har de 8-4-7 denne sesongen, men ingen av deres fem siste hjemmekamper har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Birmingham – Ipswich 1-0
Bristol City – Ipswich 1-0
Ipswich – Hull 0-3
Ipswich – Sheff Utd 0-0
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Waghorn x2)

Det er vanskelig å finne ord for å beskrive hvor utrolig bra Millwall har vært etter nyttår. Jeg synes de var bra i høst også, men da hadde de mye stang ut. Nå går ting på skinner for løvene, og på uforståelig vis har de nå blandet seg inn i play-off kampen. Fredag vant de 2-0 hjemme mot Nottingham Forest, noe som gjør at de nå har fire strake seiere i ligaen. Løvene har nå 13 kamper på rad uten tap, og nå har de bare ett poeng opp til play-off. Hvem hadde trodd det før sesongstart? Sannsynligvis ingen. På bortebane gikk de uten seier på de 13 første forsøkene denne sesongen, men etter det har de klemt til med seks strake seiere på fremmed gress. Kanskje kommer en syvende her?

Millwalls siste kamper:
Millwall – Forest 2-0 (Williams, Gregory)
Barnsley – Millwall 0-2 (Gregory, Marshall)
Millwall – Brentford 1-0 (Saville)
Hull – Millwall 1-2 (Saville, Cooper)
Millwall – Sunderland 1-1 (Hutchinson)

Vurdering: Ipswich Town i svak form og uten noe særlig å spille for. Veien opp til play-off virker å være for lang, samtidig som nyheten om at Mick McCarthy skal forlate klubben gjør at Ipswich på mange måter er i en slags ventesituasjon. Gjestene har fått blod på tann i kampen om play-off. De er i en utrolig bra form, og det er ikke tilfeldig. De spiller bra fotball og går på banen med et intenst ønske om å vinne flere dueller enn motstanderen. Det tror jeg de klarer her også, spesielt med tanke på at løvene har fått ekstra hvile sammenlignet med Ipswich. Jeg markerer for borteseier på Portman Road. 

Spill: B (2.20 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Queens Park Rangers er like uforutsigbare som alltid. Fra å vinne borte mot Aston Villa, komme tilbake og sikre uavgjort borte mot Fulham, gikk de til å tape 0-1 borte mot Reading fredag kveld. De er ikke enkle å bli kloke på, men én ting er likevel sikkert. De vinner nok kamper til å holde seg unna bunnstriden, samtidig som de taper for mange kamper til å være med i diskusjonen lenger oppe på tabellen. Nå ligger London-klubben på en 15. plass med 47 poeng. Det kommer til å ende med en plass midt på tabellen. Bare én av de fem siste kampene i ligaen har endt med tap, mens de på hjemmebane har 9-5-5 denne sesongen. 

QPRs siste kamper:
Reading – QPR 1-0
Fulham – QPR 2-2 (Luongo, Wszolek)
Aston Villa – QPR 1-3 (Freeman, Manning, Bidwell)
QPR – Sunderland 1-0 (Eze)
QPR – Derby 1-1 (Luongo)

Norwich City har også hatt varierende hell på banen i det siste. Etter et par målrike kamper var det mange – inkludert meg selv – som trodde på en ny målfest da Fulham kom på besøk til Carrow Road på langfredag. Mål ble det riktignok scoret, men en målfest ble det dessverre ikke. Norwich maktet nemlig aldri å finne nettmaskene, mens Fulham stakk av med seieren etter to scoringer. Norwich falt dermed ned til en 14. plass med 52 poeng. Med ti poeng opp til play-off er det intet annet å gjøre enn å forberede seg til en ny tøff sesong i Championship. Det store spørsmålet er om James Maddison nå er i ferd med å spille sine siste kamper for klubben. Alt annet ville vært meget overraskende. På bortebane har Norwich 7-5-7, men de har ikke vunnet noen av sine fire siste kamper. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Fulham 0-2

Norwich – Reading 3-2 (Vrancic, Hanley, Maddison)
Barnsley – Norwich 1-1 (Murphy)
Hull – Norwich 4-3 (Maddison x3)
Norwich – Forest 0-0

Vurdering: Aldri enkelt å vurdere kampene hvor QPR er involvert, men denne kampen var spesielt vrien. Norwich City er nemlig også et lag som kan være vanskelig å si noe om. Dette kan derfor vippe alle veier. Her klarer ikke jeg finne en vinner. Jeg markerer derfor for uavgjort på Loftus Road. 

Spill: U (3.35 @ Fansbet)


 

Sunderland – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jeg har fulgt Championship så lenge nå at jeg sjeldent blir overrasket av de mange spesielle resultatene som ofte dukker opp. Likevel måtte jeg nærmest gni meg selv i øynene da Sunderland vant hele 4-1 borte mot Derby County fredag kveld. Sunderland har nemlig over lengre tid sett totalt blottet ut for alt som heter selvtillit og vilje. Jeg har følt meg ganske sikker på at Sunderland kom til å være ett av lagene som går ned i vår, men fredagens seier har fått meg til å tenke. Nå blir det viktig for Sunderland-spillerne å utnytte denne muligheten til skaffe seg et aldri så lite “momentum” i bunnstriden. Med en ny seier på mandag vil man plutselig kunne se mye lysere på tabellsituasjonen. Chris Coleman vet viktigheten av denne kampen, og har i den anledning skrevet en liten bønn til fansen hvor han oppfordret til å skape en herlig atmosfære på Stadium of Light i de gjenværende kampene. Nå har Sunderland fem poeng opp til trygg plass. Hjemme på Stadium of Light har de 2-6-11. De har bare tatt ett poeng på de fem siste på eget gress.

Sunderlands siste kamper:
Derby – Sunderland 1-4 (McGeady, Honeyman, Fletcher, O`Shea)
Sunderland – Preston 0-2
QPR – Sunderland 1-0
Sunderland – Aston Villa 0-3
Millwall – Sunderland 1-1 (Oviedo)

Sheffield Wednesday slet lenge med å overbevise i hjemmekampen mot Preston North End på langfredag, men plutselig smalt det. Uglene viste seg fra sin mest effektive side og vant hele 4-1 over et opprykksjagende Preston-lag. Atdhe Nuhiu scoret nok en gang to mål i én kamp, og man må snart begynne å undre oss over hva den mannen plutselig har begynt å spise. Uansett hva det er, så kan man i hvert fall konstantere at det virker. Enda mer gledelig for Owls-fansen var nok likevel det faktum at den lille trollmannen Fernando Forestieri endelig var tilbake fra skade. Han hadde ikke spilt siden august i Championship, men gjorde likevel comeback med scoring i 4-1 seieren på fredag. Wednesday har nå karret sammen 44 poeng. Man kan ikke si at de er helt trygge fra nedrykk enda, men jeg blir meget overrasket dersom uglene ikke tar nok poeng til å kommer seg på riktig side av streken. På bortebane har Wednesday 4-7-8 denne sesongen, og det må legges til at de vant forrige bortekamp mot Leeds United.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Preston 4-1 (Nuhiu x2, Forestieri, Joao)
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Nuhiu x2)

Sheff Wed – Bolton 1-1 (Boyd)
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Joao)
Bristol City – Sheff Wed 4-0

Vurdering: Sunderland med en sjokkerende seier sist, men klarer de følge opp med en ny god prestasjon? Jeg er usikker. De har slitt med det tidligere i sesongen, og har gang på gang misbrukt de få mulighetene de har hatt til å stable sammen flere gode resultater på rad. Her møter et Wednesday-lag som nå har vunnet to kamper på rad, og som spiller med lavere skuldre. Dette er en helt åpen kamp, men magefølelsen min taler til gjestenes fordel. Jeg tror Sunderland nok en gang tabber det til når det gjelder som mest. 

Spill: B (2.85 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Chris Wilder og hans Sheffield United klarer ikke helt få foten av gasspedalen. The Blades spilte uavgjort på lørdag da de tok turen til London for å møte Brentford, i et oppgjør som nok vil bli best husket for den merkelige avgjørelsen hvor både målvakt Jamal Blackman og Brentford-spiller Ryan Woods ble utvist etter litt småknuffing. Yorkshire-klubben har nå spilt uavgjort i tre av deres fire siste kamper. De har ikke tapt noen av deres fire siste, men poengdelinger er ikke godt nok dersom man skal sikre seg play-off. Nå ligger Sheffield United på en 9. plass med 61 poeng. Det er bare ett poeng opp til play-off, men de må bedre formen sin betraktelig dersom de skal ha et håp om å havne blant de seks beste ved sesongslutt. Hjemme på Bramall Lane har de 11-3-5 denne sesongen, og på de fire siste hjemmekampene har de tatt ti poeng. Det er den typen form som trengs for å henge med i toppen.

Sheff Utds siste kamper:
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Basham)
Sheff Utd – Forest 0-0
Sheff Utd – Burton 2-0 (Brooks, Stevens)
Ipswich – Sheff Utd 0-0
Fulham – Sheff Utd 3-0

Cardiff City er Championships lokomotiv. De er store, sterke og stopper ikke opp. Nå har de rullet avgårde og på veien har de valset over flere lag. De maler motstanderen i senk og er ikke enkle å spille mot. Fredag ble det en overbevisende 3-1 seier hjemme mot Burton Albion, noe som gjør at Cardiff nå er oppe i åtte seiere på rad. Det er utrolig imponerende av Neil Warnock & Co. Nå har waliserne skrapt sammen 79 poeng. De har seks poeng opp til tabelltopp med én kamp færre spilt. Nedover på tabellen er nok det mest interessante å følge med på for Cardiff-fansen. Akkurat nå skiller det syv poeng ned til neste lag på tabellen, og også der har The Bluebirds én kamp færre spilt. Det vil nå være ganske overraskende dersom de skulle finne på å rote bort denne opprykksplassen i sesonginnspurten. Cardiff har nå tolv kamper på rad uten tap. På bortebane har de 9-4-5, og de har ikke tapt noen av sine fem siste kamper på fremmed gress.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Burton 3-1 (Patterson, Mendez-Laing, Zohore)
Brentford – Cardiff 1-3 (Bamba, Patterson, Zohore)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Bryson, Patterson, Mendez-Laing)
Cardiff – Barnsley 2-1 (Patterson, Grujic)
Cardiff – Bristol City 1-0 (Zohore)

Vurdering: Sheffield United er fortsatt vanskelige å spille mot, men de imponerer ikke like mye som i høst. Her får de besøk av et Cardiff City-lag som er i suveren form. Gjestene har vunnet åtte kamper på rad, og jeg blir ikke overrasket dersom den niende på rad kommer på Bramall Lane denne mandagen. Vertene har blitt gjort til knepne favoritter, og da synes jeg det er mest interessant å markere for borteseier med tanke på gjestenes form.

Tips: B (2.90 @ Fansbet)


 

About The Author

Leave a Reply