Her kan du lese deg opp foran helgens kamper i Championship. Hull City kan sikre seg opprykk til Premier League denne helgen og som vanlig er det duket for enorm spenning i bunnen av tabellen. I kampen om kvalifiseringsplassene har det også blitt ekstremt jevnt. Man kan bare sette seg ned og nyte Championship denne helgen.

____________________________________________________________________________________________

Rundens oddstips: (Forklaring i artikkel under)

Bolton Wanderers – Middlesbrough (Hjemmeseier 1,76)
Brighton & Hove Albion – Blackpool  (Uavgjort 3,40)
Totalodds:  5,98

Rundens langskudd:

Watford – Blackburn Rovers Utfall: Borteseier Odds: 4,40.

_______________________________________________________________________________________________________

Hull City – Bristol City
Kampstart: 20:45
Dommer: Michael Oliver
Skader og Suspensjoner: Robert Koren er ute med skade og Corry Evans er suspendert for vertene. Liam Fontaine, Stephen Pearson og Marvin Elliott er alle usikre for gjestene. Ryan Taylor er fortsatt ute etter et kravebensbrudd. 

Hadde Steve Bruce og hans spillere sikret seg minst ett poeng borte mot Wolverhampton tidligere denne uken, ville tigrene hatt muligheten til å sikre opprykk i fredagens oppgjør. Dessverre ble det tap mot ulveflokken fra Midlands og derfor er det mulighet for at Hull kan måtte feire opprykk til Premier League imens de kaster innpå bønner og toast utpå lørdagskvelden. Situasjonen er enkel, hvis Hull vinner denne kampen, må Watford vinne sin kamp for å utsette opprykket til Hull. Spiller Hull uavgjort på fredag, vil de likevel rykke opp på lørdagen hvis Watford taper. London-klubben ligger nemlig seks poeng bak på tabellen og det skal nok et lite mirakel til for at de skal klare å passere Hull i løpet av sesonginnspurten. Tilbake til fredagens kamp hvor Hull faktisk har et godt tak på Bristol City. De to siste kampene har endt med Hull-seier og forrige gang Bristol City tok alle poengene borte mot Hull var tilbake i 1996. Den gangen het stadion Boothferry Park. Vertene har vunnet fem og tapt fem av sine ti siste kamper. Uavgjort har mer eller mindre blitt et fremmedord på KC Stadium og man må faktisk tilbake til 19.januar for å finne forrige gang Hull delte poengene med et annet lag. Etter seks år på det nest øverste nivået i England måtte Bristol City dessverre si farvel. På tirsdag ble nedrykket et faktum etter at de tapte 1-0 hjemme mot Birmingham. Mange hadde kanskje trodd at Bristol City skulle klare holde seg da Sean O’Driscoll kom inn som ny sjef, spesielt siden han klemte til med syv strake hjemmekamper uten tap tidligere denne våren. Nå står de dessverre med bare en seier på de ni siste kampene og hele fem av de seks siste kampene har endt med tap. Med den formen var nedrykket dessverre uunngåelig. Deres forrige seier på bortebane må man helt tilbake til 8.desember for å finne. Den gangen var det Sheffield Wednesday som ble slått på Hillsborough. Dette blir sannsynligvis ingen stygg kamp siden ingen av disse lagene har fått et rødt kort i ligaen denne sesongen. Kanskje var nettopp denne mangelen på tøffe taklinger en av grunnene til at nettopp Bristol City rykket ned? De har nemlig fått desidert minst gule og røde kort, samt laget minst frispark av alle lagene i ligaen.

Vurdering: Man får ikke mye odds på Hull-seier, men det er likevel en trygg investering. Alt annet enn hjemmeseier her vil være svært overraskende. (Minner likevel om at vi snakker om Championship her)

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Huddersfield Town – Millwall
Kampstart: 13:30
Dommer: Scott Mathieson
Skader og Suspensjoner: Jack Hunt er tilbake for vertene, men Danny Ward er dessverre ute. Millwall ser ut til å måtte klare seg uten Shane Lowry og Chris Taylor. 

Mange, inkludert vi, trodde at Huddersfield skulle overraske denne sesongen. Dessverre kan vi vel konkludere med at de har overrasket på feil måte. I det vi har har tre runder igjen av sesongen ligger de på en skummel nedrykksplass. Heldigvis er det bare målforskjell som skiller de fra å være på riktig side av streken og derfor er det fortsatt mye som kan skje i bunnen av tabellen. Etter en fantastisk seier borte mot bunnrival Wolverhampton forrige helg, var det knyttet enorme forventninger til The Terriers foran bortekampen mot Blackburn på tirsdag. Dessverre ble det tap for de nesten tre tusen tilreisende supporterne og kanskje verst av alt er det faktum at det var deres tidligere målkonge Jordan Rhodes som scoret kampens eneste mål. Det er likevel grunn til å være optimistisk på John Smith Stadium da Huddersfield faktisk har et svært overkommelig kampprogram igjen. Etter lørdagens oppgjør venter nemlig en tur til Ashton Gate for å møte Bristol City som allerede har rykket ned, før de avslutter på hjemmebane mot Barnsley. På hjemmebane har Huddersfield bare vunnet to av sine ti siste kamper og hele seks av disse ti kampene har endt med poengdeling. Gjestene spilte semifinale i FA Cupen på Wembley forrige helg, men den kampen ble dessverre overskygget av håpløse scener på tribunen. Som de fleste sannsynligvis vet, ble det 2-0 til Wigan i den kampen. På tirsdag var det duket for en ny tøff kamp da byrival Watford kom på besøk til The Den. En sen scoring fra Shaun Batt sikret alle poengene for løvene og opprykksjagende Watford måtte reise skuffet tilbake til Vicarage Road. Den seieren førte Millwall opp på en 16.plass med 55 poeng, men de trenger nok en seier til for å være trygg for alt som har med nedrykk å gjøre. Det bør likevel være en enkel oppgave da løvene faktisk har hele fem kamper igjen av årets sesong. De har bare tapt en av sine seks siste kamper og de er ligaens syvende beste bortelag. På de fem siste bortekampene har de imponerende 3-1-1.

Vurdering: Dette blir en veldig åpen kamp og under Mark Robins har det blitt vanskelig å forutse kampene til Huddersfield. Pga. Millwall sin fine form, samt imponerende bortekamper, gir vi tipset til gjestene i denne kampen. 

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Burnley – Cardiff City
Kampstart: 13:45
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner: Ben Mee er muligens tilbake for vertene. Mark Hudson er ute for sesongen, imens Heidar Helguson og Matt Connolly sannsynligvis også er ute for gjestene.

Fra 2.mars til 6.april spilte Burnley syv kamper. Bare en av disse syv kampene endte med tap. Med en god sesongavslutning ville man kanskje kunne være en outsider til en kvalifiseringsplass, men da måtte alt ha klaffet. Dessverre for The Clarets har to strake tap nå ført de ned til den andre delen av tabellen. En mørk og mye skumlere del, nemlig bunnstriden. For nå står Burnley med 54 poeng og Huddersfield som ligger på feil side av streken er bare tre poeng bak. Når man da legger til at Charlie Austin er ute for sesongen på grunn av en fjernet blindtarm, samt at Alexander Kacaniklic har blitt hentet tilbake til Fulham, så har det plutselig blitt full panikk i Burnley-leiren. Fansen skriver engstelige tweets og situasjonen har på ingen måter blitt bedre av at erkerivalen Blackburn har vunnet to strake kamper og er på vei ut av denne sumpen. I de to neste kampene etter lørdagens oppgjør mot Cardiff, venter først Wolverhampton på bortebane før sesongen blir avsluttet hjemme mot Ipswich. Man kan trygt si at situasjonen kunne vært bedre på Turf Moor. På hjemmebane har de bare vunnet en av sine syv siste kamper, men den seieren kom riktignok i forrige hjemmekamp. I hovedstaden i Wales er ting ganske annerledes. På tirsdag spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Charlton og kunne med det juble for opprykk til Premier League. Selv om det ikke var kjekt å se mange supportere i røde drakter storme banen etter kampslutt, er det likevel kjekt å se at Cardiff får prøve seg på øverste nivå. De har vært i en egen klasse hele sesongen og de fortjener å ligge helt på toppen av tabellen. Formen nå på slutten av sesongen har riktignok ikke vært helt overbevisende og på de siste ti kampene har de faktisk bare vunnet tre ganger. Heldigvis for waliserne har de andre lagene i toppen også gått på en solid formsvikt nå på tampen av sesongen. På bortebane har de 10-4-7 i år, noe som gjør de til ligaens fjerde beste bortelag. Vinner waliserne denne kampen, vil de samtidig sikre 1.plassen i årets Championship. De vil forøvrig bli mestre uansett hvis ikke Hull klarer vinne sin kamp på fredag.

Vurdering: Det er alltid vanskelig å spå kamper hvor et lag så og si ikke har noe spesielt å spille for. Vi tror likevel at Malky Mackay og hans mannskap er såpass profesjonelle at de kommer til å gi Burnley en tøff kamp på Turf Moor. Vi klarer likevel ikke finne noen vinner i denne kampen og derfor går vi for poengdeling her.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Charlton Athletic – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Roger East
Skader og Suspensjoner: Leon Cort og Danny Hollands er ute for hjemmelaget. Gjestene har fortsatt en lang skadeliste, men heldigvis ingen nye skader å melde om. Jamie O’Hara er fortsatt suspendert.

Forrige helg var det et resultat som virkelig fikk folk til å sperre opp øynene. Det var selvsagt Charlton sin imponerende 6-0 seier borte mot Barnsley. Før den kampen hadde Barnsley vunnet seks av sine syv siste hjemmekamper, noe som bare viser hvor imponerende den seieren faktisk var. På tirsdag følgte de opp med nok en imponerende kamp da Cardiff ble holdt til 0-0 på Cardiff City Stadium. Med tanke på at Cardiff jaktet en seier for å sikre opprykk til Premier League, er også den prestasjonen veldig imponerende. Problemet for Charlton denne sesongen har ofte vært at de er mye bedre på bortebane enn hjemme på vakre The Valley. London-klubben er faktisk det tredje beste bortelaget i ligaen og det dårligste hjemmelaget i ligaen. En merkelig variant for å si det mildt. Det er likevel stor fremgang på dette området ettersom de nå har vunnet to strake hjemmekamper mot henholdsvis Bolton og Leeds. Totalt har de bare tapt en av sine åtte siste kamper og denne fine formen har ført de opp på en 9.plass med seks poeng til kvalifisering. Gjestene så ut som om de var på vei mot en trygg plass på tabellen da de vant tre strake kamper ved månedskifte mars/april. Etter det følgte to strake tap mot Huddersfield og Bolton, men heldigvis for de trofaste på Molineux ble det jubel igjen på tirsdag da Hull ble sendt hjem uten poeng i bagasjen. Dette betyr at Wolves nå ligger på en 21.plass med 51 poeng. Det er like mange poeng som Huddersfield som ligger under streken, men ulvene har mye bedre målforskjell enn Huddersfield, noe som kan vise seg å være gull verdt når sesongen er over. På bortebane har Wolves bare vunnet to ganger under Dean Saunders. Den tredje seieren bør komme her ettersom Burnley og Brighton venter i de to siste kampene.

Vurdering: Vi liker ikke å tippe på Charlton på The Valley, men nå har de faktisk en flott form og to strake hjemmeseire å vise til. Wolves blir vi ikke kloke på nå for tiden, men vi ser ikke bort fra at de plutselig klemmer til med en seier her. Risky kamp, for å si det mildt.

Vårt tips: H 

 _________________________________________________________

Crystal Palace – Leicester City 
Kampstart: 16:00
Dommer: Andrew Madley
Skader og Suspensjoner: Jonathan Parr og Jonathan Williams er ute med skade, imens viktige Mile Jedinak er suspendert. Nigel Pearson melder om ingen nye skader hos revene.

Crystal Palace har ligget i toppen av tabellen hele sesongen og troen på opprykk har vært enorm på Selhurst Park. Nå er ørnene livredde for at drømmen om Premier League-fotball neste sesongen skal ryke i siste spilleminutt. En forferdelig form som inkluderer syv kamper på rad uten seier har ført Palace ned på en 5.plass med 66 poeng veien til den fryktelige 7.plassen er ikke på mer enn tre fattige poeng. Noen skylder på Ian Holloway og andre mener at en formsvikt var uungåelig, men det eneste som er sikkert er at fansen likevel stiller trofast opp på de kampene som er igjen. I bortekampen mot Ipswich på tirsdag, solgte de ut hele borteseksjonen. Dessverre for de tilreisende ørnene endte denne kampen med et fælt 3-0 tap. Det positive for Palace derimot er at de har en kamp mindre spilt enn de andre lagene rundt dem på tabellen. Leicester-fansen har hatt en fryktelig vår denne sesongen. Fra å være en sterk utfordrer (og kanskje favoritt) til direkte opprykk til Premier League, har de nesten falt ut av alt som har med opprykk å gjøre. Fra begynnelsen av mars og frem til forrige helg vant ikke Leicester en eneste ligakamp. Totalt gikk de ni kamper på rad uten seier i ligaen og man kan rett og slett ikke gå på slike formsvikter om man skal rykke opp til Premier League. På tirsdag skulle det endelig snu for Nigel Pearson og hans spillere da Bolton ble slått 3-2 i en veldig underholdene kamp på King Power Stadium. På bortebane står de likevel fortsatt uten seier på en stund, man må nemlig tilbake til 12.januar for å finne forrige triumf i serien på fremmed gress. Foran lørdagens runde har Leicester 64 poeng og innehar dermed den utrolig viktige 6.plassen som gir kvalifiseringsspill.

Vurdering: Huff. Crystal Palace har vanligvis alltid vært et kjempetrygt kort på hjemmebane, men nå er det i håpløs form. Leicester har endelig vunnet en kamp igjen og ønsker nok å bygge videre på det. Dette blir nærmest bingo, men det er vanskelig å takke nei til 2,55 i odds på Palace når de spiller på hjemmebane, samme hvor dårlig form de er i.

Vårt tips: H 

 _________________________________________________________

Derby County – Peterborough United
Kampstart:
 16:00
Dommer: Mark Haywood
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Tidligere denne uken fikk Derby-fansen servert den fantastiske nyheten om at supertalentet Will Hughes har undertegnet en ny kontrakt med klubben. Det unge mannskapet til Nigel Clough har imponert stort allerede denne sesongen og det er ikke utenkelig at det kan vanke Premier League-spill på Derby i løpet av de neste sesongene hvis de klarer beholde disse spillerne, samt at de fortsetter sin fine utvikling. Før man kan begynne å tenke på slike ting, må man først sikre fornyet kontrakt i Championship, men det bør ærlig talt ikke være noe problem for dette laget. De ligger nå på en 15.plass med 55 poeng og veien ned til nedrykk er på fire poeng. Det høres kanskje litt skummelt ut, men Derby har en av de beste målforskjellene i hele bunnstriden, samt et overkommelig kampprogram. Etter tre strake seire i månedskifte mars/april, har de nå gått tre kamper uten seier, hvorav to har endt med tap. På hjemmebane pleier de derimot være brukbart solide og bare to av de ni siste kampene på Pride Park har endt med tap. Peterborough har nå gått ti kamper på rad uten å tape. En bragd som mange nok så på som utenkelig tidligere denne sesongen, da Posh tapte nesten hver eneste kamp. Denne flotte formen har ført de over streken, men bare målforskjell gjør at de ligger over Huddersfield som per dags dato har den grufulle 22.plassen. I forrige serierunde ble det poengdeling hjemme mot Brighton og Posh er definitivt laget som ingen ønsker å spille mot for tiden. På bortebane er de overraskende gode og bare en av de syv siste bortekampene har endt med tap. Peterborough har tøffe kamper igjen mot Sheffield Wednesday og Crystal Palace og bør derfor få med seg noe fra lørdagens oppgjør.

Vurdering: Derby har ligget midt på tabellen hele sesongen, men bør likevel passe seg i det vi går mot slutten av sesongen. Denne rekken med kamper uten seier bør ikke bli lengre, men når man får hele 1,65 mer i odds på borteseier, må vi nesten bare gå for det ettersom vi tror dette blir en jevn affære. 

Vårt tips: B 

 _________________________________________________________

Nottingham Forest – Barnsley 
Kampstart: 16:00
Dommer: Andy Haines
Skader og Suspensjoner: Darius Henderson er suspendert for hjemmelaget. Gjestene mangler Bobby Hassell pga skade, men har Rob Edwards tilbake igjen.

Billy Davies nektet å tape etter at han tok over som manager for Nottingham Forest tidligere i år, men i den siste uka har det blitt bråstopp for skogvokterne. Først ble de slått hele 3-0 av serieleder Cardiff, før de gikk på et skuffende tap borte mot et Middlesbrough som ikke hadde vunnet på en evighet. Disse to tapene gjør at Forest nå har fem strake kamper uten seier og laget som så ut til å være på vei mot kvalifiseringsspill ligger nå på en 8.plass med 63 poeng. Kvalifisering kan det fortsatt bli ettersom de bare har ett poeng opp til Leicester, men da må de vinne kamper igjen raskest mulig. Hjemme på City Ground har de fortsatt ikke tapt under Davies og totalt har de 3-3-0 på hjemmebane under hans ledelse. Gjestene ser dessverre ut til å være favoritter til å bli med Bristol City ned til League One. Etter en lang periode med flott form under David Flitcroft, har de nå skuffet en del i det siste. Bare en seier på de seks siste kampene får deg ikke opp på riktig side av streken. Barnsley ligger bare ett poeng bak Peterborough, Wolves og Huddersfield, men en rask titt på de gjenstående kampene gir ikke mye lystig lesning. Etter denne tøffe kampen venter Hull på hjemmebane og Huddersfield på bortebane. Barnsley har nå fem kamper på rad uten seier på bortebane og forrige helg tapte de hele 6-0 hjemme mot Charlton. Det brenner under føttene på The Tykes.

Vurdering: Forest med dårlig form i det siste, men dette bør de ta. Det blir likevel ikke enkelt, men vi markerer likevel for hjemmeseier.

Vårt tips: H 

_______________________________________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Ipswich Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Geoff Eltringham
Skader og Suspensjoner: Vertene håper at Reda Johnson, Seyi George Olofinjana og Gary Madine blir klar til kampstart. Hos gjestene kommer denne kampen litt for tidlig for Lee Martin.

Noe av det beste med at det er så jevnt og mange lag i bunnen av tabellen denne sesongen, er at vi får flere sekspoengskamper i hver runde og på Hillsborough finner vi altså en av disse kampene denne runden. Med henholdsvis 54 og 56 poeng burde begge disse lagene vært trygge fra alt som har med nedrykk å gjøre, men denne sesongen kan man ikke utelukke noenting. Hjemmelaget har bare tapt to av sine åtte siste kamper og tålmodigheten klubben har hatt med Dave Jones ser ut til å lønne seg. På tross av denne fine formen kan de i teorien likevel havne under streken igjen allerede denne helgen og derfor bør de altså ikke føle seg for trygge enda. Etter denne kampen venter Peterborough på bortebane og Middlesbrough på hjemmebane, og det bør være mulig å få med seg minst tre poeng fra disse kampene. Hjemme på Hillsborough skremmer de ikke mange med sine 8-3-10, men det har likevel blitt to viktige seire mot henholdsvis Blackburn og Barnsley på de to siste hjemmekampene. Gjestene er nok trygge med sine 56 poeng, men som sagt skal man ikke ta noe for gitt denne sesongen. De har igjen Birmingham på hjemmebane og Burnley på bortebane før sesongslutt, men det virker som om spillerne og manageren allerede har begynt å se mot neste sesong. På fredag ble Aaron Cresswell sitert på at han tror Ipswich er gode nok for kvalifiseringsplass neste sesong og med tanke på den flotte jobben Mick McCarthy har gjort på Portman Road etter han tok over, skal man ikke se bort ifra at nettopp det kan skje i løpet av 2013/14-sesongen. Traktorgutta har bare tapt to av sine ti siste kamper og fire av de seks siste kampene har endt med seier. Etter syv bortekamper på rad uten seier, ble det endelig jubel da Derby ble slått 1-0 på Pride Park i forrige bortekamp. På tirsdag vant Ipswich hele 3-0 hjemme mot Crystal Palace.

Vurdering: To svært jevne lag. Sheffield Wednesday har hjemmebane og trenger vel egentlig poengene mest. Derfor får hjemmelaget tipset, men vi anbefaler ingen å spille på denne kampen.

Vårt tips: H

____________________________________________________________________________________________

Watford – Blackburn Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Nigel Miller
Skader og Suspensjoner: Marco Cassetti er tilbake fra suspensjon for hjemmelaget. Bradley Orr og David Bentley kan være tilbake for Rovers, men Martin Olsson er fortsatt ikke klar. Colin Kazim-Richards og Grant Hanley er fortsatt suspendert.

I likhet med flere av de andre lagene som kjemper i toppen av tabellen, har leiesoldatene til Gianfranco Zola gått på en liten formsvikt helt på tampen av sesongen. Bare en av de syv siste kampene har endt med seier og det skal nå et lite mirakel til for at de skal klare direkte opprykk til Premier League. Hull vil nemlig sikre opprykk til Premier League på lørdag hvis ikke Watford klarer å matche resultatet deres fra fredagens kamp. Foran lørdagens kamp står Watford med to strake tap mot henholdsvis Peterborough og Millwall. Begge disse var på bortebane, men det bør ikke brukes som en unnskyldning ettersom Watford faktisk har plukket flere poeng på bortebane enn på Vicarage Road denne sesongen. The Hornets har nå tre strake hjemmeseire uten seier og det bør de gjøre noe med allerede på lørdag. For selv om kvalifiseringsplassen så og si allerede er sikret, er det alltid viktig å komme inn i kvalikken med god form og selvtillit i bagasjen. Gjestene gikk nylig hele ti kamper på rad uten seier i ligaen, men de komme til denne kampen med to strake seire. Først ble Derby slått 2-0 hjemme på Ewood Park forrige helg, før Huddersfield ble slått 1-0 på hjemmebane på tirsdag. Disse to seirene har ført Blackburn opp på en 19.plass med 53 poeng. Sannsynligvis trenger Blackburn en seier til for å sikre seg mot nedrykk, men det virker nok litt utenkelig at den gevinsten kommer på Vicarage Road. Man må nemlig tilbake til romjulen 2012 for å finne forrige gang de tok tre poeng på fremmed gress. Til denne kampen her har Blackburn fem strake bortetap på samvittigheten. En artig fakta om disse to lagene er at de har sluppet inn like mange mål denne sesongen. Begge har 55 baklengsmål, noe som er artig ettersom det ene laget kjemper om opprykk og det andre mot nedrykk.

Vurdering: Watford er i elendig form og Blackburn har vunnet to strake. Watford er favoritter i denne kampen, men med tanke på at de ikke er et kjempesterkt hjemmelag, samt at de er ute av form, fristes vi litt av at bortelaget har hele 4,35 i odds. Derfor blir det rundens langskudd.

Vårt tips: B

____________________________________________________________________________________________

Birmingham City – Leeds United
Kampstart: 16:00
Dommer: Simon Hooper
Skader og Suspensjoner: Birmingham melder om ingen ny skader,imens Leeds får tilbake Michael Brown fra suspensjon. Steve Morison ser ut til å bli frisk til denne kampen, men David Norris er ute for resten av sesongen.

Lee Clark is Superman! Eller, det føles ihvertfall slik. Fra å ligge i bunnen av Championship, med lite å glede seg over, har Birmingham-fansen endelig fått noe å juble for. Bare to av de ti siste kampene har endt med tap og Birmingham har klatret helt opp på en 12.plass med 57 poeng. Man kan gjerne si at det er for sent å komme i form nå, men det viktigste akkurat nå er nok heller å se videre mot neste sesong. Nå har Clark fått en hel sesong til å bli kjent med spillerne og banket spillestilen sin inn hodene deres. Det finnes nok av kvalitet i dette mannskapet og kanskje kan nettopp Birmingham bli en outsider til neste sesong? Uansett, tilbake til det som skal skje på lørdag. Da kommer nemlig Leeds på besøk og de har fått et solid boost i løpet av den siste uken. Etter en lang periode med elendige resultater og Warnock-exit, har de nå vunnet to kamper på rad. Først vant de lokaloppgjøret mot Sheffield Wednesday, før Burnley ble slått 1-0 på tirsdag. Disse to gevinstene har ført Yorkshire-klubben opp på en 11.plass med 58 poeng. Veien opp til kvalifisering er bare på seks poeng, men det ville likevel vært en aldri så liten sensasjon om de hadde klart en kvalifiseringsplass i løpet av sesongavslutningen. Den store svakheten til Leeds er utvilsomt deres fryktelige prestasjoner på bortebane. Forrige borteseier kom borte mot Huddersfield den 1.desember. Siden den gang har vi både feiret og jul og påske. Det som derimot kan være til gjestenes fordel, er det faktum at Birmingham også sliter litt på hjemmebane. De er nemlig ligaens nest dårligste hjemmelag og har bare to seire på sine ti siste hjemmekamper.

Vurdering: Birmingham i fin form, men de sliter litt på hjemmebane. Leeds med to fine seire, men på bortebane er de helt på jordet. Vi går for hjemmeseier, men faren for uavgjort er stor her.

Vårt tips: H 

____________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Middlesbrough
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Deadman
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget mangler både Jay Spearing og David NGog til denne kampen. Boro har fortsatt en lang skadeliste og Tony Mowbray vil i tillegg teste Jonathan Woodgate før kampen.

Bolton fortsetter sin ferd mot kvalifiseringsspill i mai, men på tirsdag gikk de på et hardt nederlag. Ikke bare hadde de tre strake seire før dette tapet, men det som gjorde vondest var nok det faktum at det kom mot Leicester. Laget som man nærmest hadde avskrevet i opprykkskampen på grunn av deres elendige form. Nå har ikke bare Bolton tapt viktige poeng i kampen mot opprykk, men de har også vekket Leicester. Med 63 poeng har Bolton nå bare ett poeng opp til nettopp Leicester som innehar den viktige 6.plassen. Hadde Bolton vunnet tirsdagens kamp, ville de hatt fem poeng ned til Leicester på tabellen. Det er likevel ingen grunn til å deppe over dette tapet ettersom det bare er tre poeng opp til Brighton som ligger på 4.plass. Det er enkelt og greit utrolig mye å spille om fortsatt. Hjemmestatistikken til Bolton er nesten så imponerende at man vurderer å printe den ut og henge den opp på veggen. Foran denne kampen har de nemlig syv strake hjemmeseire og ni kamper på rad uten tap. Totalt sett er bare Cardiff bedre på hjemmebane enn Bolton denne sesongen. Gjestene gikk syv kamper på rad uten seier før tirsdagens seier over Nottingham Forest. For å gjøre det hele enda mer dystert, kan vi legge til at hele seks av disse syv kampene endte med tap. Nå håper Boro-fansen at de klarer bygge videre på denne seieren umiddelbart, selv om opprykksdrømmen nok er knust for denne gang. Boro ligger nemlig på en 10.plass med 58 poeng. De har ikke vunnet på bortebane siden 8.desember og står nå med ni tap på sine ti siste bortekamper.

Vurdering: Boro vant endelig på tirsdag, men denne kampen skriker hjemmeseier. En av få sikre kamper denne runden.

Vårt tips: H 

_______________________________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Blackpool
Kampstart: 16:00
Dommer: Tony Bates
Skader og Suspensjoner: Ashley Barnes, Kazenga LuaLua og Will Buckley er tilbake for vertene. Ian Evatt er ute med skade hos gjestene og Isaiah Osbourne soner ferdig sin karantene.

De har sneket seg oppover på tabellen i et rolig tempo og nå er Gus Poyet og hans Brighton helt opp på en 4.plass på tabellen. Det merkeligste er at de har klatret på tabellen på tross av at de bare har vunnet to av sine ni siste kamper, men dette sier vel kanskje mer om hvor dårlige de andre lagene i toppen har vært den siste tiden. På tirsdag spilte Brighton uavgjort hjemme mot Peterborough og dermed har de nå spilt uavgjort i tre av deres fire siste kamper. På grunn av en del baklengsmål hos Leicester den siste tiden, har Brighton nå sluppet inn minst mål i hele Championship, bare Cardiff klarer matche 41 i baklengs denne sesongen. Selv om Brighton ligger helt oppe på en 4.plass, må de likevel passe seg da det bare er tre poeng ned til 8.plass på tabellen. En positiv ting å ta med seg inn i denne kampen for Poyet og hans mannskap er at Brighton fortsatt ikke har tapt på hjemmebane i ligaen dette kalenderåret. Gjestene har bare tapt en kamp under Paul Ince og har dermed bare ett tap på sine ti siste kamper. På tross av dette er de likevel ikke helt sikre fra nedrykk, men med 55 poeng og tre kamper igjen å spille, bør det gå fint. I forrige serierunde ble det målløst og poengdeling hjemme mot Sheffield Wednesday. Den poengdelingen gjør at de nå har spilt uavgjort i seks av deres ti siste kamper. På bortebane har de nå fire kamper på rad uten tap og det må være svært befriende å reise bort fra den elendige gressteppet som ligger på Bloomfield Road for tiden.

Vurdering: Brighton er favoritter, men disse to lagene spiller såpass mye uavgjort at det nesten er umulig å ikke gå for poengdeling på Falmer Stadium.

Vårt tips: U 

 

About The Author

Leave a Reply