Skrevet av: Eirik Aase

 

Fulham – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Høytflyvende Fulham sikret seg tre nye poeng da de tok turen til Norfolk for å møte Norwich City langfredag. Stefan Johansen fant nettmaskene i det oppgjøret, mens det var Tom Cairney som stod for den andre scoringen. Cairney har nå scoret i tre av de fire siste kampene. The Cottagers har nå svimlende 17 kamper på rad uten tap. Det er opprykksform for å si det mildt, men på grunn av en svak sesongstart ser det fortsatt ut som om play-off er det mest realistiske for Fulham. Hjemme på Craven Cottage rotet de bort en 2-0 ledelse og spilte uavgjort 2-2 mot Queens Park Rangers sist, men før den kampen hadde de ni hjemmeseiere på rad.

Fulhams siste kamper:
Norwich – Fulham 0-2 (Johansen, Cairney)
Fulham – QPR 2-2 (Cairney, Piazon)
Preston – Fulham 1-2 (Mitrovic x2)
Fulham – Sheff Utd 3-0 (Mitrovic x2, Cairney)
Derby – Fulham 1-2 (Mitrovic, Sessegnon)

Jeg skal være ærlig. Selv om Bolton Wanderers er fryktelig svake på bortebane, hadde jeg ikke stor tro på Leeds United-seier da jeg så laget Paul Heckingbottom sendte ut fra start. Heldigvis for Leeds United har Heckingbottom bedre peiling enn meg. Leeds klemte nemlig til med en etterlengtet seier mot The Trotters på langfredag. Caleb Ekuban scoret til og med mål, og det må vel kunne kalles et lite påskemirakel? Leeds hadde fire på rad uten seier før møtet med Bolton, og nå gjelder det å avslutte på positiv måte slik at fansen får noe å tro på frem til neste sesong. Jeg klarer nemlig ikke se for meg at Leeds skal klare blande seg inn i play-off kampen nå som de bare har 53 poeng. På bortebane har Leeds 7-3-9 denne sesongen, men ingen av deres syv siste på fremmed gress har endt med seier. Det vil overraske stort dersom Paul Heckingbottoms første borteseier med Leeds kommer på Craven Cottage. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Bolton 2-1 (Ekuban, Hernandez)
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Grot)
Reading – Leeds 2-2 (Jansson, Hernandez)
Leeds – Wolves 0-3
Boro – Leeds 3-0

Vurdering: Fulham i strålende form. Har vunnet ni av de ti siste på eget gress. Møter her et Leeds United-lag som ikke imponerer. Leeds vant sist, men dette blir en mye tøffere oppgave. Gjestene har en evne til å overraske når de er store underdogs, men her kan det vel ikke komme en overraskelse? Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (1.44 @ Fansbet)

 


 

Aston Villa – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Aston Villa-fansen har nå nesten glemt den utrolige 4-1 seieren de hadde mot Wolverhampton Wanderers for noen runder siden. Formen i etterkant av Wolves-kampen har nemlig vært begredelig. Det har blitt tap hjemme mot Queens Park Rangers og borte mot Bolton Wanderers. Lørdag spilte Villa uavgjort borte mot Hull City. Håpet om direkte opprykk har nærmest blitt knust, men det ser lyst ut med tanke på å sikre seg play-off. Hjemme på Villa Park har Steve Bruce & Co 11-6-2 denne sesongen. Før tapet mot QPR i sist hjemmekamp hadde Villa ti hjemmekamper på rad uten tap.

Aston Villas siste kamper:
Hull – Aston Villa 0-0
Bolton – Aston Villa 1-0
Aston Villa – QPR 1-3 (Chester)
Aston Villa – Wolves 4-1 (Grabban, Chester, Adomah, Bjarnason)
Sunderland – Aston Villa 0-3 (Grabban, Chester, Selvmål)

Det ble triumf på første forsøk for Paul Clement. Den tidligere Swansea City- og Derby County-sjefen fikk se Reading vinne 1-0 hjemme mot Queens Park Rangers fredag kveld. Sone Aluko ble matchvinner med sin tidlige scoring. Nå har The Royals en luke på fem poeng ned til nedrykk. Ikke helt avslappende, men likevel bedre enn hva det kunne vært dersom det hadde blitt tap mot QPR. The Royals hadde ni kamper på rad uten seier før møtet med QPR. Nå blir det spennende å se om Reading kan bygge videre på fredagens seier nå som Paul Clement er på plass. På bortebane har Reading 5-5-9 denne sesongen, med bare én seier på de ni siste bortekampene.

Readings siste kamper:
Reading – QPR 1-0 (Aluko)
Norwich – Reading 3-2 (Smith, Kelly)
Wolves – Reading 3-0
Reading – Leeds 2-2 (Bödvarsson, Selvmål)
Reading – Bolton 1-1 (Barrow)

Vurdering: Aston Villa med tre skuffende resultater på rad. Det gjør at de nå bør ha en seier her for å ha håp om å klare direkte opprykk. Gjestene tok en etterlengtet seier fredag kveld. Villa er vanligvis sterke hjemme og jeg tror nok det vil løsne igjen snart, mens Reading har vært svake i lang tid før Paul Clement kom til klubben. Jeg markerer for hjemmeseier her, men samtidig ser jeg for meg at det fort kan smelle her. Nettopp fordi Reading har en ny manager som har fått en flying start, mens Villa har skuffet litt de siste kampene.

Tips: H (1.55 @ Fansbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bortekamp mot Tony Pulis og hans Middlesbrough-lag er blant de tøffeste utfordringene du finner i Championship akkurat nå. Likevel klarte Wolverhampton Wanderers reise hjem fra Riverside Stadium med tre poeng i bagasjen. Måten det skjedde på var enda mer spesiell. Ulvene ledet 2-0 da de fikk både Ruben Neves og Matt Doherty utvist i andre omgang. Med bare ni mann de siste 20 minuttene måtte det enorm innsats til for å holde unna et formsterkt Boro-lag. På imponerende vis klarte Wolves å gjøre nettopp det, selv om Boro fikk et trøstemål på overtid. Ulvene tok dermed en utrolig viktig seier, og man kunne se på feiringen til Nuno Espirito Santo, spillerne og støtteapparatet at denne seieren sannsynligvis var den som har smakt best denne sesongen. Luken ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk er nå på 13 poeng. Jeg klarer ikke forstille meg hvordan ulvene skal klare rote bort dette opprykket. Hjemme på Molineux har de 14-3-2 denne sesongen, og på de fem siste hjemmekampene har de tatt 13 av 15 mulige poeng.

Wolves siste kamper:
Boro – Wolves 1-2 (Costa, Cavaleiro)
Wolves – Burton 3-1 (Afobe x2, Costa)
Wolves – Reading 3-0 (Afobe, Doherty x2)
Aston Villa – Wolves 4-1 (Jota)
Leeds – Wolves 0-3 (Saiss, Boly, Afobe)

Hull City holdt Aston Villa til uavgjort etter en målløs kamp på selveste påskeaften. Uavgjort er for så vidt et greit resultat for Hull, selv om de nok gjerne skulle hatt tre poeng for å kunne komme seg så langt unna nedrykksplassene som mulig. I skrivende stund har de en luke på seks poeng ned til feil side av streken. Etter imponerende seiere over Ipswich Town og Norwich City, har det nå blitt tap mot Birmingham City og uavgjort mot Aston Villa. Etter mine beregninger bør Hull i hvert fall vinne to kamper til for å holde seg oppe. Det bør de klare. På bortebane har tigrene 3-5-11 denne sesongen, men det må legges til at to av de fire siste på fremmed gress har endt med seier. De er på bedringens vei på bortebane med andre ord.

Hulls siste kamper:
Hull – Aston Villa 0-0
Birmingham – Hull 3-0
Ipswich – Hull 0-3 (Henriksen, Bowen, Wilson)
Hull – Norwich 4-3 (Hernandez x2, Irvine, Wilson)
Hull – Millwall 1-2 (Hernandez)

Vurdering: Wolverhampton Wanderers har nå én fot og én arm i Premier League. De ønsker å få spikret opprykket så fort som mulig. Her møter de et Hull City-lag som har variert en del i prestasjonene i det siste, og som ønsker å komme seg unna bunnstriden. Jeg klarer ikke gå for annet enn hjemmeseier her, men med tanke på suspensjonene (Ruben Neves, Matt Doherty) og sannsynligvis Diogo Jotas fraævr hos vertene, vil det kanskje ikke være så overraskende om gjestene får med seg noe fra denne kampen.

Tips: H (1.54 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Bolton Wanderers hadde en flott mulighet til å ta et gigantisk steg nærmere fornyet Championship-kontrakt da de møtte et formsvakt Leeds United på Elland Road på langfredag. Leeds sendte utpå et lag som ikke så helt optimalt ut på papiret, men likevel var det bra nok til å slå et Bolton-lag som har slitt på bortebane denne sesongen. Adam Le Fondre scoret igjen, og har nå scoret mål i tre av de fire siste kampene. Denne gangen skaffet ikke scoringen poeng, men kanskje er det Le Fondre som fikset seierne som skal holde Bolton oppe nå i sesonginnspurten? Bolton har nå fem poeng ned til nedrykk, og en seier her vil gi de befriende pusterom. Hjemme på Macron Stadium har de 8-4-7, og de har bare tapt én av deres åtte siste på eget gress.

Boltons siste kamper:
Leeds – Bolton 2-1 (Le Fondre)
Bolton – Aston Villa 1-0 (Le Fondre)
Sheff Wed – Bolton 1-1 (Wilbraham)
Reading – Bolton 1-1 (Le Fondre)
Bolton – Preston 1-3 (Beevers)

Garry Monk-effekten. Den tidligere Middlesbrough- og Leeds United-sjefen virkelig fått sving på sakene på St Andrews. Birmingham City har nå vunnet begge sine to siste kamper under Monks ledelse. På påskeaftenen var det Ipswich Town som ble slått 1-0, mens Hull City ble slått 3-0 i den foregående kampen. Jota har scoret tre mål på disse to kampene, og det er deilig å få se han nyte tillit igjen på et Championship-lag etter å ha vært litt ute i kulden etter han ankom Birmingham. Blåtrøyene har nå kommet seg opp på riktig side av streken med to poeng ned til nedrykk. Med seier her vil de komme opp på samme antall poeng som tirsdagens motstander har. Derfor kan man gjerne kalle dette en sekspoengskamp. Birmingham er ligaens verste bortelag, og samtlige fire siste på fremmed gress har endt med tap. Kanskje kan det bedre seg nå som Monk har ankommet klubben?

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Ipswich 1-0 (Jota)
Birmingham – Hull 3-0 (Jota x2, Adams)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Gardner, Colin)
Birmingham – Boro 0-1
Forest – Birmingham 2-1 (Morrison)

Vurdering: For en viktig kamp dette her er. Vertene har klart seg greit i andre halvdel av sesongen, men er fortsatt ikke trygge med tanke på nedrykk. Hjemme på Macron Stadium er de sterke. Gjestene har fått seg et skikkelig løft de siste ukene etter at Garry Monk ankom klubben. Jeg ser for meg et tett, jevnt og lite målrikt oppgjør på Macron Stadium. Hvilken vei dette skal gå er vanskelig å si, men magefølelsen min taler til gjestens fordel. Jeg prøver derfor et tips på bortelaget. Skal vi si 1-0 til Birmingham?

Tips: B (2.85 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply