Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Cardiff City – Wolverhampton Wanderers (Viasport 3 & Viaplay)
Lørdag:

13.30: Norwich City – Aston Villa (Viasport 3 & Viaplay)
16.00: Leeds United – Sunderland (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Brentford – Ipswich Town (Hjemmeseier) 1.47
Birmingham City – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.76
Totalodds: 2.61


 

Cardiff City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Joe Ralls er usikker, mens Armand Traore og Jazz Richards er ute hos vertene. Gjestene får tilbake Rúben Neves og Matt Doherty fra suspensjon, og har ingen nye skader å melde om.

Desserten kommer tidlig i helgens serierunde. De to lagene øverst på tabellen skal barke sammen på Cardiff City Stadium i det som kan bli en fantastisk kamp. Cardiff City er i skrivende stund seks poeng bak Wolverhampton Wanderers på tabellen, men har én kamp færre spilt. Med seier her vil de absolutt være med i kampen om ligatittelen, mens de med tap vil kunne se langt etter den. Cardiff har vært i utrolig form over lang tid nå, og derfor var det ikke så rart at Neil Warnock ble kåret til årets manager av managerne selv denne uken. The Bluebirds har nå 13 kamper på rad uten tap i ligaen. Mandag kveld lå de under mot Sheffield United helt frem til overtid, men da dukket Anthony Pilkington opp og sikret uavgjort. Før kampen mot Sheffield United hadde de åtte seiere på rad. Hjemme på Cardiff City Stadium har waliserne 15-3-2 denne sesongen. De er ligaens beste hjemmelag og har vunnet syv hjemmekamper på rad foran fredagens kamp.

Cardiffs siste kamper:
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Pilkington)
Cardiff – Burton 3-1 (Patterson, Mendez-Laing, Zohore)
Brentford – Cardiff 1-3 (Bamba, Patterson, Zohore)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Bryson, Patterson, Mendez-Laing)
Cardiff – Barnsley 2-1 (Patterson, Grujic)

Da Wolverhampton Wanderers fikk besøk av Cardiff City tidligere i sesongen ble det ingen lystig opplevelse for Nuno Espirito Santo & Co. The Bluebirds stakk av med seieren på Molineux og i etterkant ble det snakket litt om hvor gode Wolves faktisk var mot fysisk tøffe lag. Skeptikerne etter den kampen fikk svar på tiltale utover høsten og vinteren, ettersom Wolves aldri tok foten av gasspedalen, selv ikke mot fysisk tøffe lag. Wolves har vært på toppen gjennom hele sesongen, og nå er det bare et tidsspørsmål før ulvene kan feire opprykk til Premier League. Foran helgens runde har de elleve poeng ned til tredjeplass med seks runder igjen å spille. Tidligere denne uken spilte de uavgjort 2-2 hjemme mot Hull City, og i den kampen manglet både Ruben Neves og Matt Doherty. Man kan trygt si at det var noe man la merke til, og da spesielt Dohertys fravær, faktisk. På bortebane har Wolves 12-4-4 denne sesongen. De er ligaens beste bortelag, men har faktisk ikke vunnet to bortekamper på rad siden desember.  

Wolves siste kamper:
Wolves – Hull 2-2 (Buur, Jota)
Boro – Wolves 1-2 (Costa, Cavaleiro)
Wolves – Burton 3-1 (Afobe x2, Costa)
Wolves – Reading 3-0 (Afobe, Doherty x2)
Aston Villa – Wolves 4-1 (Jota)

Vurdering: Cardiff City har vært fantastiske over lengre tid nå. Wolverhampton Wanderers har vært suverent best i Championship denne sesongen, men har slakket ned farten litt utover våren. Det har de ikke råd til i fredagens toppkamp på Cardiff City Stadium. Vertene vet knapt hvordan det føles å tape kamper, og på hjemmebane har de vunnet syv på rad. Her tror jeg faktisk Wolves kommer til kort. Cardiff ser best ut med tanke på form, samtidig som de vant det omvendte oppgjøret i høst. Jeg prøver en markering på hjemmelaget i Wales.

Tips: H (3.05@ Fansbet)

 


 

Barnsley – Sheffield United
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos nogen av lagene, mens gjestene må klare seg uten suspenderte Jamal Blackman.

Barnsley skulle prøve seg i en viktig kamp borte mot Nottingham Forest på mandag, men dessverre satte været en stopper for det. Barnsley blir dermed liggende med én kamp færre spilt enn de andre lagene i bunnen, og måtte samtidig se på flere andre konkurrenter vinne sine kamper. Det ser ikke lyst ut for Jose Morais og hans gutter, og nå har de seks kamper på rad uten seier i ligaen. Denne dårlige formen gjør at de nå ligger på feil side av nedrykksstreken med 34 poeng, mens det skiller fem poeng opp til trygg plass. Ingen ideell situasjon for å si det mildt. Hjemme på Oakwell har Barnsley ikke vunnet siden 4. november i fjor. Totalt har de 3-8-9 på eget gress.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Bristol City 2-2 (Moore, Potts)
Barnsley – Millwall 0-2
Barnsley – Norwich 1-1 (McBurnie)
Boro – Barnsley 3-1 (Moore)
Cardiff – Barnsley 2-1 (McBurnie)

Sheffield United leverte en bra kamp hjemme mot opprykksjagende Cardiff City på mandag, men måtte likevel ta til takke med ett fattig poeng. Leon Clarke scoret for The Blades i første omgang, men på overtid kom utligningsmålet etter litt herlig kriging og en god avslutning fra Anthony Pilkington. Ett poeng mot Cardiff betyr at The Blades nå har tre uavgjorte kamper på rad. De har bare vunnet én av sine seks siste kamper. Det er den typen form som skyver et lag unna alt som har med play-off å gjøre. I skrivende stund ligger Sheffield United på en 9. plass med 62 poeng. Det skiller fortsatt bare ett poeng opp til Middlesbrough på den viktige 6. plassen som gir play-off. På bortebane har Sheffield United 7-4-9 denne sesongen. Bare én av deres seks siste bortekamper har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Clarke)
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Basham)
Sheff Utd – Forest 0-0
Sheff Utd – Burton 2-0 (Brooks, Stevens)
Ipswich – Sheff Utd 0-0

Vurdering: Tidlig Yorkshire-derby. Vertene trenger desperat en seier, mens gjestene må helst vinne for å henge med i kampen om play-off. Barnsley vinner ikke på hjemmebane, mens gjestene har hatt vaklende form på bortebane. Jeg ser ikke for meg at vertene vinner her, men er litt usikker på om jeg skal gå for uavgjort eller borteseier. Ettersom oddsen er mye høyere på uavgjort velger jeg et kryss i midten.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Norwich City – Aston Villa
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Fire baklengsmål borte mot Queens Park Rangers. Det er ikke det Norwich City-fansen ønsker å se nå som de forsøker å skape litt optimisme rundt klubben foran en ny sesong. The Canaries må nemlig fokusere på det som skal skje etter sommeren, ettersom veien opp til play-off nå er for lang. Norwich ledet 1-0 borte mot QPR forrige runde, men tapte altså til slutt 1-4. Nå ligger Daniel Farke & Co på en 14. plass med 52 poeng. Det er elleve poeng opp til play-off, og den luken kommer ikke gultrøyene til å tette. Hjemme på Carrow Road har Norwich 6-8-6 denne sesongen. De har bare tapt én av deres seks siste på eget gress.

Norwichs siste kamper:
QPR – Norwich 4-1 (Selvmål)

Norwich – Fulham 0-2
Norwich – Reading 3-2 (Vrancic, Hanley, Maddison)
Barnsley – Norwich 1-1 (Murphy)
Hull – Norwich 4-3 (Maddison x3)

I motsetning til Norwich City har Aston Villa fortsatt mye å spille om denne våren. Tidligere i uken fikk de seg endelig en opptur igjen etter tre svake resultater på rad. Hjemme mot Reading var de flere hakk bedre enn sin motstander på tirsdag, og til slutt vant de hele 3-0. Riktignok må det nevnes av David Edwards ble utvist hos gjestene allerede etter halvtimen spill, men før det fremstod Villa som et bedre lag enn i de foregående kampene. I andre omgang lekte Villa seg til tre poeng, og Reading-spillerne fikk knapt se ballen de siste 45 minuttene. Nå ligger Villa på en fjerdeplass med 73 poeng. De har syv poeng opp til direkte opprykk, men Cardiff City på andreplass har én kamp færre spilt enn Villa. Ned til syvendeplassen er avstanden såpass stor at jeg føler meg trygg på at Villa kommer til å spille play-off i mai. På bortebane har Villa 9-4-7 denne sesongen, og de har bare tapt to av sine åtte siste på fremmed gress.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Reading 3-0 (Hogan, Hourihane, Bjarnason)
Hull – Aston Villa 0-0
Bolton – Aston Villa 1-0
Aston Villa – QPR 1-3 (Chester)
Aston Villa – Wolves 4-1 (Grabban, Chester, Adomah, Bjarnason)

Vurdering: Norwich City ser ut til å ha tatt ferie. I hvert fall så det slik ut på mandag. Nå skal de forsøke å skjerpe seg mot et Aston Villa-lag som fortsatt lever i håpet om å klare direkte opprykk. Da må de i så fall vinne her. Norwich City er mer enn gode nok til å gi Villa tøff kamp her, men her gjør motivasjonen til gjestene sammenlignet med vertene at jeg markerer for borteseier.

Tips: B (2.70 @ Fansbet)


 

Leeds United – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Matthew Pennington og Eunan O´Kane er ute hos vertene. Bryan Oviedo og Brendan Galloway er usikre hos gjestene.

Det ble fartsfylt og morsomt da Leeds United tok turen til Craven Cottage for å møte formsterke Fulham på tirsdag. Før kampen ertet Leeds United vertene på sosiale medier for deres bruk av klappere, men til slutt var det Fulham som lo best. Leeds tapte 0-2 mot Fulham, og det er kanskje ikke så rart med tanke på hvor gode Fulham er nå. Det kunne dog fort vært annerledes. Like før Fulham satte inn 2-0 målet hadde Caleb Ekuban en utrolig sjanse til utligne for gjestene. Han var forståelig nok langt nede da Fulham få sekunder senere satte inn 2-0. Leeds har nå bare én seier på de seks siste kampene. Sesongen er på mange måter over med tanke på play-off, og nå gjelder det å avslutte på en positiv måte for å skape engasjement foran den kommende sesongen. Hjemme på Elland Road har Paul Heckingbottom & Co 8-5-7 denne sesongen, men bare to av deres åtte siste på eget gress har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Fulham – Leeds 2-0
Leeds – Bolton 2-1 (Ekuban, Hernandez)
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Grot)
Reading – Leeds 2-2 (Jansson, Hernandez)
Leeds – Wolves 0-3

Nå ser det bekmørkt ut for Sunderland. Det har ikke sett bra ut hele sesongen, men etter Birmingham Citys 1-0 seier borte mot Bolton Wanderers på tirsdag, har Sunderland nå hele åtte poeng opp til trygg plass. En luke på åtte poeng er blytungt å tette, og enda verre når man er i såpass elendig form som det Sunderland er i nå. Riktignok vant Chris Coleman & Co hele 4-1 borte mot Derby County på langfredag, men det betyr lite når man ikke klarer følge opp med en ny seier i den påfølgende kampen. Jeg klarer ikke se for meg at Sunderland skal holde seg denne sesongen. Skal de klare det, er de i hvert fall nødt til å vinne kamper som denne, og det er ikke enkelt. The Black Cats har 4-7-9 på bortebane denne sesongen, og vant mot Derby County sist på fremmed gress. Før det hadde de seks bortekamper på rad uten seier.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Honeyman)
Derby – Sunderland 1-4 (McGeady, Honeyman, Fletcher, O`Shea)
Sunderland – Preston 0-2
QPR – Sunderland 1-0
Sunderland – Aston Villa 0-3

Vurdering: Leeds United uten mye å spille for denne kampen, ettersom luken opp til play-off i mine øyne er alt for stor til at jeg tror de kan være i nærheten av å tette den. De trenger likevel en god avslutning på sesongen, og det vil nok Paul Heckingbottom være meget opptatt av å få til. Her møter de et Sunderland-lag som imponerte stort da de vant 4-1 borte mot Derby County. Til tross for den imponerende seieren, har jeg ikke troen på at Sunderland klarer få med seg noe fra Elland Road. Jeg anbefaler ikke å sette penger på denne kampen, men magefølelsen min taler til vertenes fordel her.

Tips: H (1.95 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Che Adams er suspendert hos vertene, mens Craig Gardner og Sam Gallagher er usikre. Lloyd Dyer, Darren Bent og Lucas Akins er usikre hos gjestene.

Garry Monk-effekten. Nå er det ikke noe tvil. Den ferske Birmingham City-sjefen kunne knapt drømt om en bedre start med sin nye klubb. Riktignok startet han med to strake tap i tøffe kamper, men nå går det på skinner for blåtrøyene. Tirsdag vant de 1-0 borte mot Bolton Wanderers etter mål av Lukas Jutkiewicz. Det var Birminghams tredje strake seier, og i samtlige tre kamper har de holdt nullen. Dette har tatt Birmingham opp fra nedrykksplass og til og med laget en liten luke til nedrykk. Akkurat nå skiller det fem poeng ned til Barnsley under streken, men Barnsley har én kamp færre spilt. Hjemme på St Andrews har Birmingham 8-2-10 denne sesongen, og det har blitt seier i begge de to foregående hjemmekampene.

Birminghams siste kamper:
Bolton – Birmingham 0-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Ipswich 1-0 (Jota)
Birmingham – Hull 3-0 (Jota x2, Adams)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Gardner, Colin)
Birmingham – Boro 0-1

Burton Albion er i store problemer. Mye på grunn av seieren til lørdagens motstander nå tidligere i uken. Etter Birmingham Citys seier mot Bolton Wanderers har Burton nå åtte poeng opp til trygg plass. Med tanke på at det bare gjenstår seks runder av årets sesong, er det nesten umulig å se for seg at The Brewers skal klare holde seg. 2. påskedag var de uheldige da et sent utligningsmål fra Middlesbrough førte til at de bare ble stående igjen med ett poeng. En seier der ville vært gull verdt, men istedenfor ble det et nytt slag i ansiktet. Nå har Burton syv kamper på rad uten seier. Fem av disse har endt med tap. På bortebane har de ikke helt galne 5-5-10, men på de syv siste borte har de 1-1-5. Her må det bli seier dersom Burton skal ha håp om å overleve.

Burtons siste kamper:
Burton – Boro 1-1 (Sordell)
Cardiff – Burton 3-1 (Bent)
Wolves – Burton 3-1 (Dyer)
Sheff Utd – Burton 2-0
Burton – Bristol City 0-0

Vurdering: Tre strake seiere og tre strake uten baklengsmål for Birmingham City. Optimismen er tilbake og spillerne er fulle av selvtillit. Her møter de et Burton Albion-lag som ser ut til å ha blitt tappet for selvtillit, og som nærmest må ha en seier her for å unngå nedrykk. Den seieren tror jeg ikke de får. Dette tar vertene. 

Spill: H@ Fansbet)


 

Brentford – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må sannsynligvis klare seg uten Florian Jozefzoon her. Hos gjestene er Tom Adeyemi ferdig for sesongen, mens Cole Skuse er usikker.

Kan det gå allikevel? De sist ukene har jeg avskrevet Brentford i kampen om opprykk, men seieren mot Bristol City forrige runde var såpass imponerende at jeg har begynt å lure igjen. Spesielt siden flere av lagene foran på tabellen avga poeng i samme runde. Brentford valset over The Robins på Ashton Gate og burde vunnet mer enn 1-0. Faktisk hadde ikke vertene en eneste skikkelig sjanse mot et Brentford-lag som vanligvis ikke er så solide bakover på banen. The Bees har nå fem poeng opp til play-off. Den luken er tøff og tette med tanke på hvor mange lag som ligger mellom Brentford og play-off, men umulig er det ikke. Kampprogrammet i innspurten er langt fra skremmende, men hjemmeformen må forbedres. Bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier. Totalt har de 7-10-3 på Griffin Park denne sesongen.

Brentfords siste kamper:
Bristol City – Brentford 0-1 (Maupay)
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Mepham)
Brentford – Boro 1-1 (Macleod)
Brentford – Cardiff 1-3 (Maupay)
Millwall – Brentford 1-0

Ordene til Mick McCarthy etter Ipswich Towns 2-2 kamp mot Millwall var vonde å høre på. Han fikk spørsmål om han fortsatt trivdes i jobben etter at det ble bekreftet at han forlater klubben ved sesongslutt, og da svarte han rett ut at han ikke gjorde det. Han sammenlignet situasjonen hans i Ipswich som å sitte i en førerløs bil. Det spørs om det ikke hadde vært like greit å bare avsluttet arbeidsforholdet allerede nå. Ipswich tok likevel et brukbart poeng mot et formsterkt Millwall-lag, og fikk dermed satt en stopper for tapsrekken. De har dog fem kamper på rad uten seier, og de kunne absolutt trengt en opptur nå, selv om sesongen er over med tanke på opprykk. På bortebane har traktorgutta 7-3-10, og det har blitt tap i begge de to siste bortekampene.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Millwall 2-2 (Waghorn x2)
Birmingham – Ipswich 1-0
Bristol City – Ipswich 1-0
Ipswich – Hull 0-3
Ipswich – Sheff Utd 0-0

Vurdering: Brentford må ha en seier for å holde liv i drømmen om play-off, samtidig som de imponerte stort forrige runde. Her møter de et Ipswich Town-lag som strengt tatt er ferdigspilt for sesongen og som har en manager som ikke akkurat trives med tilværelsen. Det er vanskelig å styre unna hjemmeseier her. 

Spill: H (1.48 @ Fansbet)


 

Derby County – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bradley Johnson er sannsynligvis fortsatt ute hos vertene. Jan Kirchoff er skadet hos gjestene, mens Karl Henry er usikker.

Jeg klarer ikke bli klok på Derby County. Forrige helg hadde de tidenes mulighet til å sette en stopper for en lang rekke med kamper på rad uten seier da bunnlaget Sunderland kom på besøk på Pride Park. Eier Mel Morris var såpass trygg på seier at han valgte ut anledningen til å stå med supporterne. Det viste seg å ikke være den beste kampen å gjøre det i. Derby tapte helte 1-4 mot Sunderland, og står igjen som det kanskje mest sjokkerende resultatet denne sesongen i Championship. Noen dager senere trumfet de plutselig til med en sterk 1-0 seier borte mot Preston North End. En seier som for øvrig kan karakteriseres som griseheldig. Nå har Derby dermed endelig vunnet en kamp igjen, og jeg er spent på om de klarer bygge videre på den prestasjonen. The Rams ligger på femteplass med 65 poeng. Innenfor en syv poengs radius bak på tabellen følger seks lag. Det sier litt om hvor jevnt det er, og hvor viktig det er at Derby leverer varene fremover. Hjemme på Pride Park har Derby 9-5-5, men bare én av de syv siste på eget gress har endt med seier. 

Derbys siste kamper:
Preston – Derby 0-1 (Lawrence)
Derby – Sunderland 1-4 (Vydra)
Forest – Derby 0-0
QPR – Derby 1-1 (Weimann)
Derby – Fulham 1-2 (Huddlestone)

Bolton Wanderers har imponert stort dette året med tanke på hvor dårlig det så ut for The Trotters i høst. Jeg hadde aldri trodd at de skulle holde seg, men nå ser det faktisk ut som om de skal klare det. Tirsdag kveld kunne de tatt et gigantisk steg nærmere fornyet Championship-kontrakt, men dessverre for hvittrøyene ble det tap mot bunnrival Birmingham City. Det var Boltons andre strake tap, ettersom de tapte 1-2 mot Leeds United på langfredag. Nå ligger Phil Parkinson & Co på en 20. plass med 39 poeng. De har fem poeng ned til Barnsley på nedrykk, men Barnsley har én kamp færre spilt enn Bolton. På bortebane har Bolton skuffet hele sesongen. Bare én av deres ni seiere denne sesongen har kommet på fremmed gress. Totalt har de 1-8-11 på bortebane.

Boltons siste kamper:
Bolton – Birmingham 0-1
Leeds – Bolton 2-1 (Le Fondre)
Bolton – Aston Villa 1-0 (Le Fondre)
Sheff Wed – Bolton 1-1 (Wilbraham)
Reading – Bolton 1-1 (Le Fondre)

Vurdering: Derby County med svak form over lengre tid, men fikk seg endelig en viktig (og ufortjent) seier tidligere denne uken. Her møter de et Bolton Wanderers som har tapt sine to siste kamper, men som har vært bedre i vår enn hva tabellplasseringen tilsier. Derby er klare favoritter her på grunn av Boltons borteform, men det er lite med Derbys prestasjoner de siste ukene som får meg til å anbefale å sette penger på hjemmeseier til lav odds her. Styr unna er derfor mitt beste tips, men dersom jeg må velge et utfall blir det hjemmeseier. 

Spill: H (1.55 @ Fansbet)


 

Hull City – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos noen av lagene, men gjestene har slitt litt med sykdom i troppen de siste dagene.

Hull City fikk en gyllen mulighet til å røve med seg poeng fra Molineux da Wolverhampton Wanderers måtte klare seg uten viktige Rúben Neves og Matt Doherty. Den muligheten utnyttet de på best mulig måte. Hull snudde 0-1 til 2-1, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng etter et sent utligningsmål fra Wolves. Hull har dermed spilt uavgjort i to kamper på rad, og begge kampene har vært mot topplag. Tigrene har bare tapt én av sine fem siste kamper, og nå skiller det syv poeng ned til nedrykk. Riktignok har Barnsley på nedrykk én kamp færre spilt enn Hull, men ting ser utvilsomt mye bedre ut nå, enn for kort tid siden. Hjemme på KCOM Stadium har Hull 6-8-6 denne sesongen. De har bare tapt én av deres ti siste kamper på eget gress.

Hulls siste kamper:
Wolves – Hull 2-2 (Meyler, Selvmål)
Hull – Aston Villa 0-0
Birmingham – Hull 3-0
Ipswich – Hull 0-3 (Henriksen, Bowen, Wilson)
Hull – Norwich 4-3 (Hernandez x2, Irvine, Wilson)

Jeg vet at jeg gjentar meg selv hver runde, men det er jo en grunn til det. Queens Park Rangers er nemlig så uforutsigbare at jeg vet ikke hva annet jeg skal skrive. Fra seier borte mot Aston Villa, opphenting borte mot Fulham til tap borte mot Reading. Etter tapet mot Reading trodde man kanskje det skulle bli tøft hjemme mot Norwich City i forrige runde, men der klasket de plutselig til med en utrolig 4-1 seier. QPR er Championship-sesongens store berg og dalbane. Jeg tror det kommer til å fortsette ut sesongen. Nå ligger London-klubben på en 15. plass med 50 poeng. Sesongen er over, med andre ord. På bortebane har QPR svake 3-6-11, og det ville nok vært bra for både spillere og supportere om man fikk avsluttet sesongen med noen gode opplevelser på bortebane.

QPRs siste kamper:
QPR – Norwich 4-1 (Manning, Smith, Eze, Luongo)
Reading – QPR 1-0
Fulham – QPR 2-2 (Luongo, Wszolek)
Aston Villa – QPR 1-3 (Freeman, Manning, Bidwell)
QPR – Sunderland 1-0 (Eze)

Vurdering: Hull City med bedre takter i det siste. De er på vei mot en ny sesong i Championship, men trenger et par seiere til for å være sikre. Her møter de et QPR-lag som er helt umulig å bli klok på. Min anbefaling når QPR spiller er å holde seg unna spill. Skulle jeg likevel valgt et utfall her, vill jeg nok endt opp med uavgjort.

Tips: U (3.55 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Gjestene mangler David Vaughan og Daryl Murphy.

Man skal ikke mange uker tilbake i tid for å finne et tidspunkt hvor jeg følte meg helt trygg på at Middlesbrough kom til å være et av lagene som kom til å havne på play-off plass denne sesongen. Etter tre kamper på rad uten seier har jeg derimot blitt usikker. Fra å være i fantastisk form og se ut som en klar opprykkskandidat, har de vaklet de siste rundene. De spilte uavgjort borte mot Brentford, før de ikke klarte ta poeng hjemme mot et Wolverhampton Wanderers-lag som i 20 minutter måtte spille med to mann mindre på banen. Forrige runde skuffet de stort borte mot bunnlaget Burton Albion. Til slutt var de heldige da Britt Assombalonga utlignet på overtid. Nå må Tony Pulis & Co opp flere hakk dersom Boro skal havne blant de seks beste. Nå ligger rødtrøyene på en sjetteplass med 63 poeng. Tre lag følger bare poenget bak. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 11-3-6 denne sesongen, og før tapet mot Wolves i forrige hjemmekamp, hadde Boro fire hjemmeseiere på rad.   

Boros siste kamper:
Burton – Boro 1-1 (Assombalonga)
Boro – Wolves 1-2 (Bamford)
Brentford – Boro 1-1 (Traore)
Boro – Barnsley 3-1 (Bamford, Traore, Ayala)
Birmingham – Boro 0-1 (Bamford)

Fire kamper på rad uten seier. Fire kamper på rad uten scoring. Tre av kampene har endt 0-0. Det er ikke akkurat rock & roll-fotball det Nottingham Forest har levert de siste ukene. Aitor Karanka er godt i gang med å sette sitt preg på dette Forest-laget. Bunnsolid forsvarsspill skal være nøkkelen til suksess, og det har han klart før med lørdagens motstander Middlesbrough. Derfor vet nok hjemmelaget hva de møter denne serierunden. Forest skulle egentlig spille hjemmekamp mot Barnsley 2. påskedag, men den kampen kunne ikke spilles pga. overvann på banen. Nå har Forest 46 poeng, og de kommer til å havne en plass midt på tabellen. Sannsynligvis trenger man ikke en gang nå den vanligvis kjente “50 poengs-grensen” for å holde seg oppe denne sesongen. På bortebane har Forest 5-5-10, og de har faktisk bare tapt to av sine ni siste på fremmed gress.  

Forests siste kamper:
Millwall – Forest 2-0
Sheff Utd – Forest 0-0
Forest – Derby 0-0
Norwich – Forest 0-0
Forest – Birmingham 2-1 (Lolley, Cash)

Vurdering: Tony Pulis og hans Middlesbrough med litt skuffende resultater i det siste. Her møter de en gammel kjenning i Nottingham Forest-sjef Aitor Karanka. Gjestene er vaksinerte mot å score, men virker samtidig solide bakover på banen. Boro er klare favoritter her, men man skal ikke undervurdere prestasjonene til Forest på bortebane under Karankas ledelse. Jeg synes oddsen på vertene er alt for lav til å være aktuell her. I mine øyne lukter det litt uavgjort, og jeg velger derfor å prøve et lite langskudd på poengdeling. Det er tross alt Tony Pulis mot Aitor Karanka. Dette må vel ende 0-0?

Tips: U (3.80 @ Fansbet)


 

Millwall – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Millwall har vært uforandret i åtte av sine ni siste kamper, og har ingen nye skader til denne kampen heller. Gjestene melder ikke om noen nye skader foran lørdagens kamp.

Underveis i Millwalls forrige kamp mot Ipswich Town lå Neil Harris & Co faktisk på play-off plass. De lå på play-off plass med bare seks runder igjen å spille. Det er egentlig fullstendig galskap. For Millwalls del var deres mål å overleve denne sesongen. Man kan trygt si at de har overgått det målet. Nå har de plutselig blandet seg inn i kampen om play-off takket være fantastisk form utover våren. De har nå 14 kamper på rad uten tap i ligaen. Det er helt vanvittig med tanke på den troppen de har til rådighet sammenlignet med deres motstandere. Nå ligger Millwall på en åttendeplass med 62 poeng. Det skiller bare ett poeng opp til play-off. Dette begynner nesten å minne om forrige sesong da Millwall snek seg til opprykk til Championship på samme måte. Hjemme på The Den har de 10-7-3 denne sesongen. De har ikke tapt noen av sine tolv siste på eget gress. 

Millwalls siste kamper:
Ipswich – Millwall 2-2 (Cooper, Saville)
Millwall – Forest 2-0 (Williams, Gregory)
Barnsley – Millwall 0-2 (Gregory, Marshall)
Millwall – Brentford 1-0 (Saville)
Hull – Millwall 1-2 (Saville, Cooper)

Bristol City må løfte seg flere hakk denne helgen for å riste av seg skuffelsen etter mandagens tap mot Brentford. Bristol City tapte 0-1 mot London-klubben, men det tapet burde vært større. Brentford var flere klasser bedre enn The Robins, og Bristol City var så tamme foran motstanderens mål at Brentford nærmest kunne stilt uten målvakt. Skal Bristol City ha et håp om å rykke opp til Premier League, må de klemme til med mye bedre prestasjoner i de seks gjenværende serierundene. Nå ligger de på syvendeplass med 62 poeng. Det skiller bare ett poeng opp til play-off. Bare to av de ti siste kampene har endt med seier, og den formen må forbedres. På bortebane har de 6-9-5, og de har ikke vunnet noen av sine ni siste på fremmed gress.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Brentford 0-1
Barnsley – Bristol City 2-2 (Brownhill, Diedhiou)
Bristol City – Ipswich 1-0 (Djuric)
Burton – Bristol City 0-0
Preston – Bristol City 2-1 (Diedhiou)

Vurdering: Millwall er det store laget i 2018. For en form de har vært i denne våren. Nå er de i ferd med å snike seg til en plass blant de seks beste på tabellen. For å klare det bør de vinne mot ligarival Bristol City. Vertene kan ofte ha problemer med å leve opp til forventningene på hjemmebane når mange tror de skal vinne, mens Bristol City spiller en del uavgjort borte. Det er derfor liten tvil om at uavgjortfaren er stor her. Ser man nærmere på formen og prestasjonene til disse lagene i de siste kampene, er det dog ingen tvil om at vertene fortjener et klart favorittstempel her. Jeg prøver derfor hjemmeseier på The Den, men blir ikke overrasket dersom dette ender uavgjort. 

Spill: H (2.10 @ Fansbet)


 

Reading – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jon Dadi Bödvarsson ser ut til å være bra igjen hos vertene. Det er ikke noen andre nyheter å melde om lagene til verken Reading eller Preston.

Paul Clement fikk en drømmestart på jobben som Reading-sjef da The Royals vant 1-0 hjemme mot Queens Park Rangers på langfredag. Den påfølgende kampen mot Aston Villa denne uken vil han nok derimot glemme så fort som mulig. David Edwards ble utvist etter bare en halvtime spill på Villa Park, og resten av kampen ble et eneste langt mareritt for Berkshire-klubben. Reading ble valset over og fikk knapt røre ballen. Til slutt endte kampen med 0-3 tap for Reading. Nå ligger The Royals på en 19. plass med 39 poeng. Det er fem poeng ned til Barnsley på nedrykksplass, men Barnsley har én kamp færre spilt. Reading er med andre ord ikke trygge fra nedrykk enda. Hjemme på Madejski Stadium har Reading 4-7-9 denne sesongen. Før hjemmeseieren mot QPR sist, hadde ikke Reading vunnet på hjemmebane i ligaen i hele 2018.  

Readings siste kamper:
Aston Villa – Reading 3-0
Reading – QPR 1-0 (Aluko)
Norwich – Reading 3-2 (Smith, Kelly)
Wolves – Reading 3-0
Reading – Leeds 2-2 (Bödvarsson, Selvmål)

Preston North End gjorde det meste riktige hjemme mot Derby County mandag 2. påskedag, bortsett fra å score. De misset på straffespark, skapte en haug med sjanser, men fikk ikke ballen i mål. For å gjøre vondt verre klarte derimot Derby finne veien til nettmaskene. Preston tapte dermed 0-1 i en kamp som de strengt tatt burde vunnet ut fra spill og sjanser. Noen dager i forveien sløste de med sjansene borte mot Sheffield Wednesday og tapte der 1-4. Dersom de ikke gjøre noe med denne sjansesløsingen, kommer de ikke til å havne på play-off denne våren. Hvittrøyene ligger nå på en 10. plass med 60 poeng. De har bare tre poeng opp til play-off, men tre tap på de fire siste kampene er skremmende svakt for et lag med opprykksambisjoner. På bortebane har Preston 8-8-4 denne sesongen. Før tapet mot Sheffield Wednesday sist hadde The Lilywhites elleve bortekamper på rad uten tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Derby 0-1
Sheff Wed – Preston 4-1 (Moult)
Sunderland – Preston 0-2 (Maguire, Robinson)
Preston – Fulham 1-2 (Maguire)
Preston – Bristol City 2-1 (Maguire, Browne)

Vurdering: Reading med én seier og ett tap etter Paul Clement ble ansatt som ny sjef. Jeg har ikke blitt imponert av det Reading har vist i de to kampene, til tross for tre poeng. Kampen mot Villa ble samtidig ødelagt av tidlig utvisning. Preston har derimot imponert meg hele sesongen, men marginene har ikke vært på deres side de siste kampene. Denne dårlige flyten må vel stoppe etter hvert, og jeg tror det kan skje allerede på lørdag. Jeg tror gjestene vil skape nok sjanser til å vinne denne kampen, men spørsmålet er om de kan omsette sjansene til scoringer. Det tror jeg denne gangen, og derfor markerer jeg for borteseier.

Tips: B (2.10 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Atdhe Nuhiu. For en mann! For et fyrtårn! For en spiller! Helt siden han ankom engelsk fotball har han nærmest blitt latterliggjort av både andre og egne supportere. Han har bare sett ut som et oppspillspunkt som kan være greit å sette inn mot slutten av kamper. I de siste kampene har han derimot sett ut som en skikkelig kvalitetsspiss. Nå har det blitt fem mål på de tre siste kampene til Sheffield Wednesday. Samtlige av disse kampene har endt med seier. Det kan med andre ord virke som om det endelig har løsnet  for uglene under Jos Luhukays ledelse. Wednesday ligger nå på en 16. plass med 47 poeng. Svak form tidligere i vår førte uglene ned i bunnstriden, men den er de nå borte fra. Fansen kan nå begynne å se fremover mot en ny sesong. Hjemme på Hillsborough har de svake 6-7-7 denne sesongen.

Sheff Weds siste kamper:
Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Joao, Lees, Nuhiu)
Sheff Wed – Preston 4-1 (Nuhiu x2, Forestieri, Joao)
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Nuhiu x2)
Sheff Wed – Bolton 1-1 (Boyd)
Sheff Wed – Ipswich 1-2 (Joao)

18 kamper på rad uten tap i ligaen. Det er drøyt. 16. desember tapte de 0-1 borte mot Sunderland. En seier som for øvrig var Sunderlands eneste i 2018. Etter det har de spilt 18 kamper på rad uten å tape. 14 av disse har endt med seier. Fra å ligge et godt stykke ned på tabellen, har de nå blandet seg inn i kampen om direkte opprykk. Etter en overbevisende 2-0 seier hjemme mot Leeds United på tirsdag har Fulham nå fem poeng opp til direkte opprykk foran helgens runde. De ligger på tredjeplass, men Cardiff City på andreplass har én kamp færre spilt enn Fulham. Selv om Fulhams form på hjemmebane har vært helt utrolig, må man kunne si at borteformen heller ikke har vært å forakte. På de ni siste kampene har de 6-3-0. Forrige bortetap var som nevnt mot Sunderland tilbake i desember.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Leeds 2-0 (McDonald, Mitrovic)
Norwich – Fulham 0-2 (Johansen, Cairney)
Fulham – QPR 2-2 (Cairney, Piazon)
Preston – Fulham 1-2 (Mitrovic x2)
Fulham – Sheff Utd 3-0 (Mitrovic x2, Cairney)

Vurdering: Sheffield Wednesday med tre seiere på rad, men her møter de det som akkurat nå fremstår som ligaens beste lag. Fulham er i en helt enorm form, og her tror jeg vertene kommer til kort. Jeg tror ikke det blir fire strake seiere for uglene, ettersom Fulham virkelig er i støtet. Jeg prøver en borteseier på Hillsborough, men oddsen kunne helt klart vært bedre.

Tips: B (1.83 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply