Skrevet av: Eirik Aase

 

Cardiff City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Joe Ralls er usikker, mens Armand Traore og Jazz Richards er ute hos vertene. Gjestene får tilbake Rúben Neves og Matt Doherty fra suspensjon, og har ingen nye skader å melde om.

Desserten kommer tidlig i helgens serierunde. De to lagene øverst på tabellen skal barke sammen på Cardiff City Stadium i det som kan bli en fantastisk kamp. Cardiff City er i skrivende stund seks poeng bak Wolverhampton Wanderers på tabellen, men har én kamp færre spilt. Med seier her vil de absolutt være med i kampen om ligatittelen, mens de med tap vil kunne se langt etter den. Cardiff har vært i utrolig form over lang tid nå, og derfor var det ikke så rart at Neil Warnock ble kåret til årets manager av managerne selv denne uken. The Bluebirds har nå 13 kamper på rad uten tap i ligaen. Mandag kveld lå de under mot Sheffield United helt frem til overtid, men da dukket Anthony Pilkington opp og sikret uavgjort. Før kampen mot Sheffield United hadde de åtte seiere på rad. Hjemme på Cardiff City Stadium har waliserne 15-3-2 denne sesongen. De er ligaens beste hjemmelag og har vunnet syv hjemmekamper på rad foran fredagens kamp.

Cardiffs siste kamper:
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Pilkington)
Cardiff – Burton 3-1 (Patterson, Mendez-Laing, Zohore)
Brentford – Cardiff 1-3 (Bamba, Patterson, Zohore)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Bryson, Patterson, Mendez-Laing)
Cardiff – Barnsley 2-1 (Patterson, Grujic)

Da Wolverhampton Wanderers fikk besøk av Cardiff City tidligere i sesongen ble det ingen lystig opplevelse for Nuno Espirito Santo & Co. The Bluebirds stakk av med seieren på Molineux og i etterkant ble det snakket litt om hvor gode Wolves faktisk var mot fysisk tøffe lag. Skeptikerne etter den kampen fikk svar på tiltale utover høsten og vinteren, ettersom Wolves aldri tok foten av gasspedalen, selv ikke mot fysisk tøffe lag. Wolves har vært på toppen gjennom hele sesongen, og nå er det bare et tidsspørsmål før ulvene kan feire opprykk til Premier League. Foran helgens runde har de elleve poeng ned til tredjeplass med seks runder igjen å spille. Tidligere denne uken spilte de uavgjort 2-2 hjemme mot Hull City, og i den kampen manglet både Ruben Neves og Matt Doherty. Man kan trygt si at det var noe man la merke til, og da spesielt Dohertys fravær, faktisk. På bortebane har Wolves 12-4-4 denne sesongen. De er ligaens beste bortelag, men har faktisk ikke vunnet to bortekamper på rad siden desember.  

Wolves siste kamper:
Wolves – Hull 2-2 (Buur, Jota)
Boro – Wolves 1-2 (Costa, Cavaleiro)
Wolves – Burton 3-1 (Afobe x2, Costa)
Wolves – Reading 3-0 (Afobe, Doherty x2)
Aston Villa – Wolves 4-1 (Jota)

Vurdering: Cardiff City har vært fantastiske over lengre tid nå. Wolverhampton Wanderers har vært suverent best i Championship denne sesongen, men har slakket ned farten litt utover våren. Det har de ikke råd til i fredagens toppkamp på Cardiff City Stadium. Vertene vet knapt hvordan det føles å tape kamper, og på hjemmebane har de vunnet syv på rad. Her tror jeg faktisk Wolves kommer til kort. Cardiff ser best ut med tanke på form, samtidig som de vant det omvendte oppgjøret i høst. Jeg prøver en markering på hjemmelaget i Wales.

Tips: H (3.05@ Fansbet)

 

About The Author

Leave a Reply