Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Tirsdag:
20.45: Aston Villa – Cardiff City (Viasport 3 & Viaplay)
Onsdag:

20.45: Wolverhampton Wanderers – Derby County (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Fulham – Reading (Hjemmeseier) 1.41
Burton Albion – Hull City (Borteseier) 2.75
Totalodds: 3.87


 

Aston Villa – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Aston Villa måtte ha en seier borte mot et formsvakt Norwich City-lag tidlig lørdag ettermiddag, men slik gikk det ikke. Villa ble noen nummer for små mot Norwich, hvor de blant annet ble sjokkert av et drømmemål fra Josh Murphy. Jack Grealish scoret senere og hedret Ray Wilkins under feiringen, men mer jubel ble det ikke. Norwich vant 3-1 på Carrow Road, samtidig som Fulham vant sin bortekamp mot Sheffield Wednesday. Det betyr at Villa nå har syv poeng opp til andreplass og fem poeng opp til Fulham. Tirsdagens motstander Cardiff City på andreplass har samtidig én kamp færre spilt. Derfor er det ingen tvil om at bare seier er godt nok i denne kampen dersom Villa skal ha mulighet til å klare direkte opprykk. Et lyspunkt de siste rundene har vært returen til Jonathan Kodjia. Han nærmer seg nå frisk nok til å starte, og kan bli et slags hemmelig våpen foran en eventuell play-off. Hjemme på Villa Park har Villa 12-6-2. De tapte nylig hjemme mot QPR, men vant samtidig 4-1 hjemme mot serieleder Wolves for ikke så lenge siden.

Aston Villas siste kamper:
Norwich – Aston Villa 3-1 (Grealish)
Aston Villa – Reading 3-0 (Hogan, Hourihane, Bjarnason)
Hull – Aston Villa 0-0
Bolton – Aston Villa 1-0
Aston Villa – QPR 1-3 (Chester)

Det er noen ganger man nærmest mister pusten av fotballkamper. Fredagens storkamp mellom Cardiff City og Wolverhampton Wanderers gikk inn under den kategorien. Ulvene hadde tatt ledelsen ved Rúben Neves, men på overtid tok det helt av. Cardiff City fikk straffespark som Gary Madine misset tre minutter på overtid, før dommer Mike Dean valgte å gi et nytt straffespark hele seks minutter på overtid. Denne gangen var det Junior Hoilett som skulle prøve seg, men hans skudd gikk rett i metallet. Ulvene vant kampen og feiret som om de hadde rykket opp, og det likte ikke Cardiff-sjef Neil Warnock. Han eksploderte og nektet å takke Nuno Espirito Santo for kampen. Etter kampen fortsatte han med en lang tirade mot Wolves-sjefen under pressekonferansen. Tapet gjør det fryktelig vanskelig for Cardiff å hente inn Wolves, men så er det strengt tatt andreplassen som er viktigst å sikre seg. Nå har waliserne bare to poeng ned til Fulham på tredjeplass, men har samtidig én kamp færre spilt. Med tap eller uavgjort her, vil The Bluebirds kunne falle ned til tredjeplass på tabellen. Det vil være en stor nedtur med tanke på hvor komfortabel deres luke ned til tredjeplass var for kort tid siden. På bortebane har Cardiff 9-5-5 denne sesongen, og de har ikke tapt noen av sine seks siste på fremmed gress.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Wolves 0-1
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Pilkington)

Cardiff – Burton 3-1 (Patterson, Mendez-Laing, Zohore)
Brentford – Cardiff 1-3 (Bamba, Patterson, Zohore)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Bryson, Patterson, Mendez-Laing)

Vurdering: Aston Villa må vinne for å ha mulighet til å klare direkte opprykk. Gjestene har også litt press på seg etter to kamper på rad uten seier. Villa vant komfortabelt mot topplaget Wolves for noen uker siden, men her tror jeg de får det tøffere. Cardiff er ikke enkle å bryte ned. Dette blir nok jevnt, og jeg klarer ikke finne en vinner. Jeg går for uavgjort.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)

 


 

Bristol City – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bristol City-sjef Lee Johnson klør seg nok godt i håret i disse dager. Fra å være meget bra i høst, har de nå skuffet stort i 2018. De to siste kampene har vært spesielt svake. For halvannen uke siden tapte de 0-1 hjemme mot Brentford, og i det oppgjøret klarte de aldri gjøre Brentford-keeper Daniel Bentley varm i trøyen. Denne helgen måtte de løfte seg flere hakk når opprykksrival Millwall stod på motsatt side av banen, men nok en gang fikk de ikke angrepsspillet til å stemme. Millwall vant 2-0 over The Robins, og nå spøker det for play-off for rødtrøyene. De har nå fire poeng opp til Middlesbrough på sjetteplass. Den luken bør ikke bli større. Bare én av de seks siste kampene har endt med seier, og på hjemmebane har de 10-5-5. Bare tre av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier. 

Bristol Citys siste kamper:
Millwall – Bristol City 2-0
Bristol City – Brentford 0-1
Barnsley – Bristol City 2-2 (Brownhill, Diedhiou)
Bristol City – Ipswich 1-0 (Djuric)
Burton – Bristol City 0-0

Med tre seiere på rad, hvor de holdt nullen i samtlige kamper, var det mange som hadde stor tro på at Birmingham City skulle ta tre poeng da bunnlaget Burton Albion kom på besøk lørdag. Jeg var én av de, og strengt tatt så burde vi fått rett. Birmingham var det klart beste laget på St Andrews, og hvordan de bare scoret ett mål på Stephen Bywater klarer ikke jeg forstå. Burton var derimot effektive og tok ledelsen like etter pause. Selvsagt var det Lloyd Dyer som scoret for gjestene. Like før slutt fikk likevel Birmingham det viktige utligningsmålet ved Lukas Jutkiewicz. Blåtrøyene er nå oppe på 40 poeng. Det skiller bare tre poeng ned til nedrykk, og Barnsley som ligger like under streken har én kamp færre spilt enn Birmingham. Garry Monk & Co har nå ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene. På bortebane har de svake 3-4-13, men det ble seier mot Bolton Wanderers i forrige bortekamp. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Burton 1-1 (Jutkiewicz)
Bolton – Birmingham 0-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Ipswich 1-0 (Jota)
Birmingham – Hull 3-0 (Jota x2, Adams)
Cardiff – Birmingham 3-2 (Gardner, Colin)

Vurdering: Her tror jeg på en skrell. Bristol City har spilt feriefotball de to siste rundene og ser ut til å gå glipp av play-off. Her møter de et heltent Birmingham City-lag som er i bra form. Blåtrøyene burde vunnet på lørdag, og jeg tror de har en meget god mulighet til å vinne her. Dette til tross for Bristol Citys brukbare hjemmestatistikk og Birmingham Citys fæle bortestatistikk. Jeg prøver et langskudd til bra odds her, og markerer derfor for borteseier.

Tips: B (4.35 @ Fansbet)


 

Burton Albion – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

To ganger på rad har Burton Albion ledet 1-0 med få minutter igjen å spille. I begge kampene har sene utligningsmål ført til at The Brewers har blitt stående igjen med ett poeng fra hver av kampene. Forskjellen på to og seks poeng er enorm på denne tiden. Med seier i de to kampene ville gultrøyene hatt tre poeng opp til trygg plass. Istedenfor ligger de nå på jumboplass med syv poeng opp til trygg plass. En luke på syv poeng med fem runder igjen å spille er nærmest umulig å tette. Spesielt dersom man allerede er i dårlig form. Burton har nå åtte kamper på rad uten seier. Det verste er likevel deres hjemmeform. The Brewers har ikke vunnet hjemme siden september. Hele 16 kamper på rad har de spilt på hjemmebane uten å vinne. På tide å refundere sesongkortene? Totalt har de 2-5-13 på eget gress. Uten seier mot Hull City tirsdag er jeg helt sikker på at det er takk og farvel for de sjarmerende gultrøyene i Championship.

Burtons siste kamper:
Birmingham – Burton 1-1 (Dyer)
Burton – Boro 1-1 (Sordell)
Cardiff – Burton 3-1 (Bent)
Wolves – Burton 3-1 (Dyer)
Sheff Utd – Burton 2-0

Nigel Adkins begynner å få ting på glid med The Royals. Forrige uke spilte de uavgjort 2-2 mot serieleder Wolverhampton Wanderers på Molineux, før de noen dager senere valset over Queens Park Rangers hjemme på KCOM Stadium. Hele 4-0 ble det til tigrene da de møtte Ian Holloways QPR. Harry Wilson scoret igjen for tigrene, og han har vært en åpenbaring siden han ankom på lån fra Liverpool. Nå ligger Hull på en 18. plass med 44 poeng. De trenger fortsatt noen poeng for å være sikre fra nedrykk, men jeg klarer ikke se hvordan de skal klare rote det til nå. De har bare tapt én av sine seks siste kamper, og på bortebane har de bedret seg i det siste. Lenge var de elendige på fremmed gress, men på de fem siste på bortebane har de 2-1-2.

Hulls siste kamper:
Hull – QPR 4-0 (Hernandez, Grosicki, Wilson, Selvmål)
Wolves – Hull 2-2 (Meyler, Selvmål)
Hull – Aston Villa 0-0
Birmingham – Hull 3-0
Ipswich – Hull 0-3 (Henriksen, Bowen, Wilson)

Vurdering: Burton Albion har én fot og én arm nede i League One. De er i svak form og det er lite som stemmer. Hjemme på Pirelli Stadium har de ikke vunnet siden september. Hull City har bedret seg i det siste og ser ut til å ha noe på gang. Med seier her vil de ta et langt steg nærmere ny Championship-kontrakt. Her synes jeg det aller meste peker på borteseier. Jeg har stor tro på at Hull kan dra med seg tre poeng hjem fra denne kampen.

Tips: B (2.70 @ Fansbet)


 

Fulham – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Aleksandar Mitrovic ble forrige uke kåret til månedens spiller i Championship for mars måned. Han feiret det med å score kampens eneste mål da Fulham var på besøk på Hillsborough for å møte Sheffield Wednesday. The Cottagers imponerte gjennom hele kampen, og det var ingenting å si på at de til slutt fikk den viktige scoringen. Lørdagens seier gjør at hvittrøyene nå setter press på Cardiff City i kampen om andreplassen. Nå har Fulham to poeng opp til Cardiff, men waliserne har én (tøff) kamp færre spilt. Cardiff har en tøff kamp mot Aston Villa denne runden, og derfor er det en god mulighet for at Fulham faktisk kan klatre opp på direkte opprykksplass med seier mot Reading. Nå har Fulham 19(!) kamper på rad uten tap i ligaen. Hjemme på Craven Cottage har de tolv kamper på rad uten tap. De har vunnet ti av sine elleve siste hjemmekamper. Det er nesten for sykt til å være sant.

Fulhams siste kamper:
Sheff Wed – Fulham 0-1 (Mitrovic)
Fulham – Leeds 2-0 (McDonald, Mitrovic)
Norwich – Fulham 0-2 (Johansen, Cairney)
Fulham – QPR 2-2 (Cairney, Piazon)
Preston – Fulham 1-2 (Mitrovic x2)

Én scoring fra Modou Barrow var nok. Reading vant 1-0 over Preston North End, og med tanke på resultatene rundt Reading på tabellen, kan man trygt si at de tre poengene var viktige. Ser man på spill og sjanser var nok Preston det beste laget på Madejski Stadium, men som manager Paul Clement sa etter kampen: “Det er det bare poengene som betyr noe nå”. Seieren førte The Royals opp på en 19. plass med 42 poeng. Nå skiller det fem poeng til Barnsley under streken, men Barnsley har i tillegg én kamp færre spilt. Reading-fansen kan derfor ikke slappe helt av, men ting ser i hvert fall mye bedre ut enn hva det hadde gjort med tap i lørdagens kamp. På bortebane har Reading 5-5-10 denne sesongen, og på de fem siste bortekampene har de bare tatt ett fattig poeng.

Readings siste kamper:
Reading – Preston 1-0 (Barrow)
Aston Villa – Reading 3-0
Reading – QPR 1-0 (Aluko)
Norwich – Reading 3-2 (Smith, Kelly)
Wolves – Reading 3-0

Vurdering: Fulham i suveren form og nå har de endelig hentet inn Cardiff City som ligger på direkte opprykksplass. Her møter de et Reading-lag som har fått seg en liten opptur under Paul Clement, men som sliter fælt på bortebane. De har tapt 0-3 mot både Wolverhampton Wanderers og Aston Villa de siste ukene, og jeg tror det blir et nytt tap her. Jeg har ingen problemer med å markere for hjemmeseier her.

Tips: H (1.41 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Ipswich Town tok turen til hovedstaden for å møte Brentford på lørdag. Det ble ingen lystig opplevelse for de tilreisende Ipswich-supporterne. Blåtrøyene la seg nemlig bakpå tidlig og skapte knapt noen problemer for Brentford på Griffin Park. Til slutt fikk The Bees det nødvendige målet gjennom et straffespark rundt 20 minutter før slutt. Ipswich har dermed tapt fire av de fem siste kampene, og har nå seks kamper på rad uten seier. Under lørdagens kamp fikk Mick McCarthy virkelig huden full fra deler av borteseksjonen. Jeg klarer ikke forstå hvorfor han og klubben insisterer på at han skal fulle føre sesongen. Sesongen er over for Ipswich, og nå gjelder det bare å avslutte på en positiv måte. Det er de ikke i nærheten av å gjøre nå. Hjemme på Portman Road har Ipswich 8-5-7 denne sesongen, men de har ikke vunnet noen av sine seks siste hjemmekamper. 

Ipswichs siste kamper:
Brentford – Ipswich 1-0
Ipswich – Millwall 2-2 (Waghorn x2)
Birmingham – Ipswich 1-0
Bristol City – Ipswich 1-0
Ipswich – Hull 0-3

Barnsley hadde ikke vunnet på hjemmebane siden begynnelsen av november før lørdagens Yorkshire-derby mot Sheffield United. The Tykes måtte ha en seier for å unngå en tung luke opp til trygg plass, og den seieren kom også. Rødtrøyene lå under 1-2, men snudde og vant til slutt 3-2 i det som var et jevnspilt oppgjør. Seieren gjør at The Tykes nå har 37 poeng. Opp til trygg plass skiller det bare to poeng, samtidig som Barnsley har én kamp færre spilt enn Bolton Wanderers som ligger like over streken. Jose Morais & Co har bare tapt én av sine fire siste kamper, og på bortebane har de 4-5-10 denne sesongen.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Sheff Utd 3-2 (Bradshaw, McBurnie, Gardner)
Barnsley – Bristol City 2-2 (Moore, Potts)
Barnsley – Millwall 0-2
Barnsley – Norwich 1-1 (McBurnie)
Boro – Barnsley 3-1 (Moore)

Vurdering: Det er vanskelig å vurdere hva man kan forvente fra Ipswich Town nå på slutten. De har egentlig ikke noe å spille for, og stemningen rundt klubben er giftig for tiden. Det tror jeg gjestene kan utnytte. Spørsmålet er om Barnsley kan være gode nok til å dra i land en seier her. Jeg tviler litt med tanke på at et såpass bra lag som Millwall bare fikk med seg ett poeng. Dette kan nok vippe alle veier, og oddsen på bortelaget er for lav til å være interessant. Jeg prøver meg på poengdeling på Portman Road. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Fem kamper på rad uten scoring. Det er status for Nottingham Forest etter at de gikk på sitt andre strake 0-2 tap denne helgen. Manager Aitor Karanka returnerte til Riverside Stadium, men det ble ikke et hyggelig gjensyn. Middlesbrough skapte ikke så mye mer enn Nottingham Forest, men var effektive foran mål. Før de to 0-2 tapene til Forest, spilte de uavgjort 0-0 i tre kamper på rad. Nå vil fansen ha scoringer før sesongslutt. Forest ligger på 17. plass med 46 poeng. De trenger kanskje tre poeng til for å være sikre fra nedrykk, men jeg tror ikke det blir noe problem. Forest har nå fem kamper på rad uten seier, og på hjemmebane har de 8-2-9 denne sesongen. De har vært svake på hjemmebane i vår, men på de tre siste hjemmekampene har de tatt fem poeng.

Forests siste kamper:
Boro – Forest 2-0
Millwall – Forest 2-0
Sheff Utd – Forest 0-0
Forest – Derby 0-0
Norwich – Forest 0-0

Brentford startet sesongen forferdelige og gikk lenge uten å sikre seg sin første seier. Utover vinteren bedret formen seg betraktelig og The Bees klatret oppover tabellen. Akkurat idet de klarte blande seg inn i play-off kampen fikk de seg likevel en formsvikt, men nå er de på gang igjen. De to siste kampene har begge endt med 1-0 seiere, og det er ikke akkurat hverdagskost at Brentford holder nullen. Etter lørdagens seier mot Ipswich Town har Brentford nå 61 poeng. Det skiller fem poeng opp til play-off, og det betyr at Brentford må vinne kamper som denne for å kunne henge med. På bortebane har Brentford 8-3-9. På de ti siste bortekampene har de vunnet og tapt annenhver gang. Forrige bortekamp endte med seier, så da blir vel fort dette et tap?

Brentfords siste kamper:
Brentford – Ipswich 1-0 (Maupay)
Bristol City – Brentford 0-1 (Maupay)
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Mepham)
Brentford – Boro 1-1 (Macleod)
Brentford – Cardiff 1-3 (Maupay)

Vurdering: Nottingham Forest har sluknet helt foran mål. Nå har de fem kamper på rad uten scoring. Her møter de et Brentford-lag som nesten alltid scorer mål, og som må vinne for å holde liv i opprykksdrømmen. Det er ikke enkelt å vite hva man kan forvente av Forest, og derfor er det vanskelig å si hvordan dette skal gå. Det eneste som er sikkert er at den siste tidens form taler til Brentfords fordel. Når de i tillegg har mer å spille for synes jeg det er mest fornuftig å sette penger på bortelaget. 

Spill: B (2.35 @ Fansbet)


 

Preston North End – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det kan ikke være lett å være Alex Neil i disse dager. Gjennom hele sesongen har Preston North End imponert med sin tøffe, solide og fartsfylte fotball. Jeg har lenge holdt de som en outsider i kampen om opprykk, men nå ser de ut til å rakne like før slutt. Lørdag tapte de 0-1 mot Reading på Madejski Stadium, i en kamp hvor de skapte mer enn hjemmelaget. I den foregående kampen tapte de 0-1 hjemme mot Derby County, og i den kampen skapte de mye mer enn sin motstander. Før det ble det 1-4 tap mot Sheffield Wednesday, og også der skapte Preston flere store sjanser da kampen stod og vippet. Marginene er med andre ord på alt annet enn Prestons side for øyeblikket. Nå har de seks poeng opp til play-off, og jeg tror ikke de klarer tette den luken. Hjemme på Deepdale har de 7-7-6 denne sesongen, hvor bare to av de ni siste hjemmekampene har endt med seier. Skal Preston ha et håp om å klare play-off, må de ha en seier her.  

Prestons siste kamper:
Reading – Preston 1-0
Preston – Derby 0-1
Sheff Wed – Preston 4-1 (Moult)
Sunderland – Preston 0-2 (Maguire, Robinson)
Preston – Fulham 1-2 (Maguire)

Leeds United tøffer videre uten å overbevise. Lørdag lå de under 0-1 hjemme mot bunnlaget Sunderland, men fikk til slutt berget ett poeng hjemme på Elland Road. Sunderland kunne fort ha vunnet den kampen, og slik ønsker selvsagt ikke Leeds United-fansen å se nå. Selv om The Peacocks strengt tatt ikke har noe å spille for nå på tampen, ønsker supporterne å få se noe som gjør de optimistiske foran den kommende sesongen. Foreløpig lykkes ikke Paul Heckingbottom med den jobben. Nå har Leeds bare én seier på de syv siste kampene. På bortebane har de 7-3-10, og de har ikke vunnet noen av sine åtte siste på fremmed gress. De har ikke en eneste borteseier i 2018 eller siden Heckingbottom ble ansatt. Kanskje kommer den på Deepdale?

Leeds siste kamper:
Leeds – Sunderland 1-1 (Hernandez)
Fulham – Leeds 2-0
Leeds – Bolton 2-1 (Ekuban, Hernandez)
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Grot)
Reading – Leeds 2-2 (Jansson, Hernandez)

Vurdering: Preston North End har vært både uheldige og udyktige i de siste kampene. De hadde fortjent mye mer enn null poeng på de tre siste kampene, og må nå vinne på tirsdag for å holde liv i drømmen om opprykk. Her møter de et Leeds United-lag som ikke har vunnet på bortebane i 2018, og som heller ikke på hjemmebane overbeviser for tiden. Faren for uavgjort er alltid til stede når Preston spiller, ettersom de er et gjerrig lag som verken scorer eller slipper inn mange mål. Likevel føler jeg hjemmeseier er det beste tipset her. 

Spill: H (1.80 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Ustabile og uforutsigbare Queens Park Rangers slår til igjen. For én uke siden banket de Norwich City 4-1 hjemme på Loftus Road, men nok en gang klarte de ikke følge opp en god prestasjon med en ny god prestasjon. QPR tok turen til Humberside for å møte Hull City, og det ble ingen lystig opplevelse for London-klubben. QPR ble feid av banen og tapte 4-0. Med 50 poeng totalt har QPR mest sannsynlig allerede sikret seg fra å rykke ned. Det gjelder bare å avslutte på en god måte, og målet for Ian Holloway & Co bør da være å få litt stabilitet nå på slutten. Hjemme på Loftus Road vant de som nevnt 4-1 mot Norwich City sist, men totalt har de 10-5-5 på hjemmebane. På eget gress har de imponerende 4-1-1 på de seks siste kampene. 

QPRs siste kamper:
Hull – QPR 4-0
QPR – Norwich 4-1 (Manning, Smith, Eze, Luongo)

Reading – QPR 1-0
Fulham – QPR 2-2 (Luongo, Wszolek)
Aston Villa – QPR 1-3 (Freeman, Manning, Bidwell)

Sheffield Wednesday har virkelig blomstret i det siste med tre strake seiere over Leeds United, Preston North End og Sunderland. Denne helgen ble derimot motstanden for tøff. Fulham vant 1-0 på Hillsborough, og det var ingenting å si på at gjestene vant den kampen. Nå ligger uglene på en 16. plass med 47 poeng. De kommer ikke til å rykke ned, men trenger nok et par poeng til for å være helt sikre. På bortebane har Jos Luhukay & Co 5-7-8 denne sesongen, hvor begge de to siste bortekampene har endt med seier.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Fulham 0-1
Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Joao, Lees, Nuhiu)
Sheff Wed – Preston 4-1 (Nuhiu x2, Forestieri, Joao)
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Nuhiu x2)
Sheff Wed – Bolton 1-1 (Boyd)

Vurdering: Dette kan bli en morsom kamp mellom to lag som ikke har så mye press på seg lenger. QPR kan være fantastiske den ene dagen, men også helt elendige den neste. Sheffield Wednesday har vært bedre i det siste, og vil nok gi QPR tøff kamp. Her klarer ikke jeg finne en vinner. Jeg går for uavgjort.

Tips: U (3.60 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Nå er vel løpet kjørt for Sheffield United? Det ser i hvert fall mørkt ut med tanke på å klare play-off. Lørdag ledet de 2-1 borte mot Barnsley, men Yorkshire-rivalen kom tilbake og vant til slutt 3-2. Det var fjerde kamp på rad uten seier for Chris Wilder & Co, og nå har de bare én seier på de syv siste kampene. Den typen form får man ikke play-off med. Luken til play-off er fortsatt ikke større enn fire poeng, men fire poeng er mye å hente inn på dette tidspunktet av sesongen. Spesielt dersom man allerede er i dårlig form. Det er lite som tyder på at det plutselig skal snu for The Blades nå. Hjemme på Bramall Lane har de 11-4-5 denne sesongen, og de er faktisk ubeseiret på de fem siste på eget gress. Med tanke på at det er Middlesbrough som står på motsatt halvdel denne tirsdagen, er det liten tvil om at bare seier vil være godt nok.    

Sheff Utds siste kamper:
Barnsley – Sheff Utd 2-3 (Fleck, Clarke)
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Clarke)
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Basham)
Sheff Utd – Forest 0-0
Sheff Utd – Burton 2-0 (Brooks, Stevens)

Middlesbrough så ut som en klar favoritt i kampen om play-off for noen uker siden, men et par dårlige resultater i det siste har snudd litt opp-ned på ting. Heldigvis for Boro-fansen fikk de seg en skikkelig opptur på lørdag. Tidligere sjef Aitor Karanka returnerte til Riverside Stadium med sitt Nottingham Forest-lag, og det resulterte i tre viktige poeng for Boro. Rødtrøyene vant 2-0, og nå gjelder det å følge opp med en ny god prestasjon. Forrige bortekamp endte med en skuffende opptreden borte mot Burton Albion, hvor et sent utligningsmål fra Britt Assombalonga hindret nederlag. Tirsdag har de muligheten til å riste av seg Sheffield United i jakten på den viktige sjetteplassen. Den plassen innehar de nå med sine 66 poeng, men fem poeng følger innenfor seks poengs radius. Bare poenget bak har utrolig nok Millwall blandet seg inn, og de er i fantastisk form. Derfor blir dette en ekstra viktig kamp for Tony Pulis & Co. Boro har bare tapt én av sine ni siste kamper, og på bortebane har de 7-6-7 denne sesongen. Bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.  

Boros siste kamper:
Boro – Forest 2-0 (Ayala, Downing)
Burton – Boro 1-1 (Assombalonga)
Boro – Wolves 1-2 (Bamford)
Brentford – Boro 1-1 (Traore)
Boro – Barnsley 3-1 (Bamford, Traore, Ayala)

Vurdering: For en viktig kamp dette blir. Vertene må vinne, mens gjestene bør vinne for å klare play-off. Sheffield United i svak form, men på hjemmebane har de levert i det siste. Gjestene har vært svake på bortebane i det siste, men taper sjeldent. Her synes jeg mye peker på uavgjort. Jeg setter et kryss i midten.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Sunderland – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sunderland-fansen sang høyt og stolt “Sunderland till I die” på Elland Road da det viste seg at The Black Cats måtte nøye seg med ett poeng. Supporterne var nok fullt klar over at ett poeng sannsynligvis ikke vil være nok til å redde plassen, men det var rørende å se den støtten klubben fikk fra fansen i en så tøff periode. Etter lørdagens poengdeling ligger Sunderland på en 23. plass med 32 poeng. Av de fem lagene foran på tabellen var det bare ett lag som tapte på lørdag. Luken til trygg plass er nå på syv poeng, og den blir vanskelig å tette med bare fem serierunder igjen å spille. Hjemme på Stadium of Light har Sunderland elendige 2-6-12 denne sesongen. De vant bare én hjemmekamp i hele 2017, og på de seks siste hjemmekampene har de bare tatt ett poeng. 

Sunderlands siste kamper:
Leeds – Sunderland 1-1 (McNair)
Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Honeyman)
Derby – Sunderland 1-4 (McGeady, Honeyman, Fletcher, O`Shea)
Sunderland – Preston 0-2
QPR – Sunderland 1-0

Norwich City så ut til å være i feriemodus i de to tapene mot Fulham og Queens Park Rangers, men til lørdagens kamp mot Aston Villa kunne det se ut som om manager Daniel Farke hadde klart å få spillerne tilbake til hverdagen igjen. Gultrøyene imponerte i det som ble en sterk 3-1 seier mot et Aston Villa-lag som kjemper om opprykk. For Norwich er sesongen ferdig, og nå gjelder det å avslutte på en måte som skaper optimisme foran den kommende sesongen. Da er det viktig med seiere som den på lørdag. Norwich har bare vunnet to av sine ti siste kamper, og på bortebane har de 7-5-8 denne sesongen. Ingen av Norwichs fem siste bortekamper har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Aston Villa 3-1 (Murphy, Maddison, Srbeny)

QPR – Norwich 4-1 (Selvmål)
Norwich – Fulham 0-2
Norwich – Reading 3-2 (Vrancic, Hanley, Maddison)
Barnsley – Norwich 1-1 (Murphy)

Vurdering: Sunderland nærmer seg League One og må ha en seier her. Det betyr at de må fremover på banen, og det tror jeg vil passe et godt organisert Norwich City-lag bra. Norwich med kjempesmell i forrige bortekamp, men her tror jeg de klarer heve seg for anledningen. Jeg tror gjestene tar sin første borteseier siden januar. 

Spill: B (2.50 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bolton Wanderers så egentlig død og begravet ut i fjor høst. De startet sesongen med elleve kamper på rad uten seier, og det var ingenting som tydet på at det kom til å snu. Heldigvis for The Trotters har Phil Parkinson utført underverk over vinteren. Bolton gikk fra nedrykksplass til å komme seg opp på trygg plass. For to uker siden så det egentlig ganske lyst ut for Bolton med tanke på å holde seg, men tre strake tap har ødelagt mye. Lagene rundt på tabellen vinner sine kamper, noe som gjør at Bolton nå bare har to poeng ned til nedrykk. Samtidig må det legges til at Barnsley som ligger like under streken har én kamp færre spilt enn The Trotters. Lørdag tapte Bolton 0-3 borte mot Derby County. Nå bør Bolton vinne for å holde seg på riktig side av streken, og da må de leve opp til den gode hjemmeformen de har vist en stund nå. På de ni siste hjemmekampene har de bare tapt to ganger, men de to tapene har kommet i løpet av Boltons tre siste hjemmekamper. 

Boltons siste kamper:
Derby – Bolton 3-0
Bolton – Birmingham 0-1
Leeds – Bolton 2-1 (Le Fondre)
Bolton – Aston Villa 1-0 (Le Fondre)
Sheff Wed – Bolton 1-1 (Wilbraham)

Millwall er absolutt med i kampen om play-off. For noen uker siden ville mange ledd dersom du hadde fortalt at løvene til Neil Harris skulle ende blant de seks beste i Championship denne sesongen, men akkurat nå fremstår de som et av ligaens klart beste lag. Lørdag vant de 2-0 over opprykksrival Bristol City, noe som gjør at Millwall nå har svimlende 15(!) kamper på rad uten tap. Det er helt vilt! De har klatret opp til en syvendeplass på tabellen med sine 65 poeng, og nå skiller det bare ett poeng opp til Middlesbrough på play-off. På bortebane startet Millwall med 13 bortekamper på rad uten seier denne sesongen, men nå har de syv på rad uten tap på fremmed gress. Hele seks av disse syv kampene har endt med seier. Skal Millwall klare play-off bør de få med seg noe fra Macron Stadium på tirsdag.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Bristol City 2-0 (Wallace, Morison)
Ipswich – Millwall 2-2 (Cooper, Saville)
Millwall – Forest 2-0 (Williams, Gregory)
Barnsley – Millwall 0-2 (Gregory, Marshall)
Millwall – Brentford 1-0 (Saville)

Vurdering: Bolton Wanderers med tre strake tap. Hjemme på Macron Stadium har de vært solide over lengre tid, men det har lugget litt i det siste. Millwall er som en maskin som bare nekter å stanse. Jeg tror Millwall kan skape store problemer for Bolton denne tirsdagen. Kanskje blir det et jevnt oppgjør som fort kan ende uavgjort, men her taler magefølelsen min for borteseier. Jeg markerer for Millwall-seier.

Tips: B (2.00 @ Fansbet)


ONSDAG

Wolverhampton Wanderers – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Kommer i egen artikkel onsdag…

Wolves siste kamper:
Cardiff – Wolves 0-1 (Neves)
Wolves – Hull 2-2 (Buur, Jota)
Boro – Wolves 1-2 (Costa, Cavaleiro)
Wolves – Burton 3-1 (Afobe x2, Costa)
Wolves – Reading 3-0 (Afobe, Doherty x2)

Kommer i egen artikkel onsdag..

Derbys siste kamper:
Derby – Bolton 3-0 (Pearce, Vydra, Lawrence)
Preston – Derby 0-1 (Lawrence)
Derby – Sunderland 1-4 (Vydra)
Forest – Derby 0-0
QPR – Derby 1-1 (Weimann)

Vurdering: Kommer…

Tips:  @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply