Skrevet av: Eirik Aase

 

Wolverhampton Wanderers – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Gjestene mangler Sam Winnall og Marcus Olsson.

For en utrolig avslutning vi fikk på fredagens kamp mellom Cardiff City og Wolverhampton Wanderers. Ulvene ledet 1-0 etter en fantastisk scoring av Rúben Neves, men på overtid ble det fyr i teltet. Cardiff fikk tildelt to straffespark, og begge bommet de på. Nuno Espirito Santo feiret som om opprykket var sikret, mens Neil Warnock gikk rundt på gressmatta og freste som en katt. Man kan dog forstå Wolves-sjefen godt. Seieren over Cardiff førte til at ulvene på mange måter var sikret opprykk. Foran onsdagens kamp troner de øverst på tabellen med åtte poeng ned til neste lag på tabellen. Med seier onsdag kveld vil de ha en luke på elleve poeng ned til Fulham på andreplass, og det med bare fire runder igjen å spille. Jeg er ikke i tvil om at det blir opprykk, og jeg er heller ikke i tvil om at ulvene blir mestere. Sannsynligvis vil opprykket bli spikret til helgen. Ulvene har nå tatt 13 av 15 mulige poeng på de fem siste kampene. Hjemme på Molineux har de 14-4-2 denne sesongen.

Wolves siste kamper:
Cardiff – Wolves 0-1 (Neves)
Wolves – Hull 2-2 (Buur, Jota)
Boro – Wolves 1-2 (Costa, Cavaleiro)
Wolves – Burton 3-1 (Afobe x2, Costa)
Wolves – Reading 3-0 (Afobe, Doherty x2)

Derby County så ut til å gå på en ny kollaps da de på utrolig vis klarte tape hele 1-4 mot bunnlaget Sunderland for noen uker siden. Etter det har de likevel klart å heve seg. Først vant de 1-0 borte mot Preston North End på ufortjent vis, før de forrige runde imponerte med en sterk 3-0 seier hjemme mot Bolton Wanderers. Nå ligger de på en femteplass med 68 poeng. De har to poeng ned til syvendeplass, samtidig som de har to kamper færre spilt enn lagene de konkurrerer mot om play-off. På bortebane har de sterke 8-9-3, noe som gjør de til ligaens tredje beste bortelag. Bare én av de seks siste på fremmed gress har dog endt med seier.

Derbys siste kamper:
Derby – Bolton 3-0 (Pearce, Vydra, Lawrence)
Preston – Derby 0-1 (Lawrence)
Derby – Sunderland 1-4 (Vydra)
Forest – Derby 0-0
QPR – Derby 1-1 (Weimann)

Vurdering: Wolverhampton Wanderers er nå ved mållinjen. Det kreves ikke mye mer før de passerer streken. Med en seier her vil nok opprykksjubelen komme allerede til helgen. Derby County er ikke enkle å slå. The Rams er godt organiserte og vil gjøre det vanskelig for Wolves. Likevel tror jeg ulvene vil finne veien gjennom det solide Derby-forsvaret. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (1.60 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply