Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Aston Villa – Leeds United (Viasport 3 & Viaplay)
Lørdag:

16.00: Middlesbrough – Bristol City (Viasport 3 & Viaplay)
18.30: Fulham – Brentford (Viasport 3 & Viaplay)
Søndag: 
13.00: Wolverhampton Wanderers – Birmingham City (Viasport 3 & Viaplay)

 

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Fulham – Brentford (Hjemmeseier) 1.74
Aston Villa – Leeds United (Hjemmeseier) 1.48
Totalodds: 2.58


 

Aston Villa – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

John Carew og Prins William var på plass for å se Aston Villa i deres viktige kamp mot Cardiff City tirsdag kveld. Der fikk de se Jack Grealish score et drømmemål som dermed sikret fortsatt håp for Villa i deres jakt på direkte opprykk til Premier League. Etter tre poeng mot opprykksrivalen Cardiff har Villa nå fem poeng opp til andreplass på tabellen. De må egentlig vinne det som er igjen av kamper denne sesongen skal de klare havne blant de to beste på tabellen. Nå har Villa bare to seiere på de seks siste kampene. Hjemme på Villa Park har Steve Bruce & Co 13-6-2 denne sesongen. Bare Sheffield Wednesday og Queens Park Rangers har reist fra Villa Park med full pott.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Cardiff City 1-0 (Grealish)
Norwich – Aston Villa 3-1 (Grealish)

Aston Villa – Reading 3-0 (Hogan, Hourihane, Bjarnason)
Hull – Aston Villa 0-0
Bolton – Aston Villa 1-0

Det har vært tynn suppe fra Leeds United i det siste. Tirsdag kveld fikk Leeds United-fansen oppleve en ny sørgelig kamp da Preston North End ble for sterke på Deepdale. Leeds tok en tidlig ledelse ved Kemar Roofe, men senere fikk supporterne sa vertene snu kampen og vinne 3-1. The Peacocks har dermed bare én seier på de åtte siste ligakampene. Sesongen er over med tanke på opprykk og nedrykk. Det er lite med lagets prestasjoner under Paul Heckingbottom som får de trofaste på Elland Road til å glede seg stort til den kommende sesongen. Derfor er det ekstra viktig at Leeds sjekker ut av årets sesong med noen gode opplevelser. Kanskje kan det komme en overraskende seier på Villa Park? På bortebane har Leeds 7-3-11 denne sesongen. De har ikke vunnet noen av sine ni siste på bortebane. Faktisk har de ikke en eneste borteseier i hele 2018.

Leeds siste kamper:
Preston – Leeds 3-1 (Roofe)
Leeds – Sunderland 1-1 (Hernandez)
Fulham – Leeds 2-0
Leeds – Bolton 2-1 (Ekuban, Hernandez)
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Grot)

Vurdering: Aston Villa har fortsatt et håp om å klare direkte opprykk. Her møter de et formsvakt Leeds United-lag som verken har noe å spille for, og som ikke har vunnet på bortebane i 2018. Jeg sliter med å fine argumenter for noe annet enn hjemmeseier.

Tips: H (1.48 @ Fansbet)

 


 

Sheffield United – Millwall
Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

To scoringer fra Lee Evans, deriblant en skikkelig perlescoring, var nok til å sikre Sheffield United tre viktige poeng hjemme mot opprykksrival Middlesbrough tirsdag kveld. Med tap mot Boro ville nok kampen om play-off vært kjørt for The Blades, men heldigvis for Chris Wilder & Co ble Boro-spiller Grant Leadbitter utvist midtveis i første omgang. Selv med én mann mer på banen fremstod ikke hjemmelaget som et klart bedre lag, og på en annen dag kunne de kanskje gått på en smell. Slik gikk det ikke denne gangen, og det betyr at Yorkshire-klubben nå har tre poeng opp til play-off. Hjemme på Bramall Lane har de 12-4-5 denne sesongen. På de seks siste hjemmekampene har de 4-2-0.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Boro 2-1 (Evans x2)
Barnsley – Sheff Utd 2-3 (Fleck, Clarke)
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Clarke)
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Basham)
Sheff Utd – Forest 0-0

Millwall-maskineriet fortsetter i enorm hastighet. Tirsdag kveld hadde de en tøff bortekamp mot et nedrykkstruet Bolton Wanderers, men det ble ikke et stort problem for Neil Harris & Co. Millwall vant 2-0 og sikret seg sin 16 kamper på rad uten tap. Nå har de på absurd vis klarte å plassere seg på en play-off plass med fire runder igjen å spille. Hvem hadde trodd det for noen uker siden? Seks av de syv siste kampene har endt med seier, og på bortebane har de 7-1-0 på sine åtte siste kamper. Ganske utrolig med tanke på at de ikke vant noen av sine 13 første bortekamper. Med seier her vil Millwall kunne ta et langt steg nærmere play-off.  

Millwalls siste kamper:
Bolton – Millwall 0-2 (Elliott, Marshall)
Millwall – Bristol City 2-0 (Wallace, Morison)
Ipswich – Millwall 2-2 (Cooper, Saville)
Millwall – Forest 2-0 (Williams, Gregory)
Barnsley – Millwall 0-2 (Gregory, Marshall)

Vurdering: Sheffield United med bra hjemmeform i det siste. Her møter de et av ligaens absolutte formlag. Det er vanskelig å beskrive hvor gode Millwall har vært i det siste. Dette blir ikke lett for noen av lagene. Dette er helt åpent og jeg sliter med å falle ned på ett utfall. Her blir jeg nødt til å gå for krysset i midten. Det blir uavgjort på Bramall Lane.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Barnsley – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Et Ipswich Town-lag uten noe å spille for og med en manager som ikke trivdes i jobben. Det var det Barnsley skulle bryne seg på tirsdag kveld. En gavepakke for et lag som kjemper mot nedrykk, men den gaven klarte ikke The Tykes utnytte. Barnsley tapte 0-1 på Portman Road, og dermed er de fortsatt i store problemer. Med sine 37 poeng har de to poeng til lørdagen motstander Bolton Wanderers som ligger trygg plass.  Samtidig har Barnsley én kamp færre spilt. De har med andre ord skjebnen i egne hender. Formen til rødtrøyene er fæl. På de åtte siste kampene har de bare vunnet én kamp. Hjemme på Oakwell har de 4-8-9, hvor de etter lang tid uten seier endelig sikret seg tre poeng i forrige hjemmekamp mot Sheffield United.

Barnsleys siste kamper:
Ipswich – Barnsley 1-0
Barnsley – Sheff Utd 3-2 (Bradshaw, McBurnie, Gardner)
Barnsley – Bristol City 2-2 (Moore, Potts)
Barnsley – Millwall 0-2
Barnsley – Norwich 1-1 (McBurnie)

Bolton Wanderers må leverer varene på lørdag dersom de skal holde seg oppe i Championship. For noen uker siden så de ut til å være på god vei mot fornyet Championship-kontrakt, men så sa det plutselig stopp. På de fire siste kampene har det blitt tap hver eneste gang. Null poeng på fire kamper er krise for et lag som ligger i bunnen. Nå har de bare to poeng ned til nedrykk. Bak Bolton på tabellen finner vi lørdagens motstander Barnsley, og Barnsley har én kamp færre spilt enn Bolton. Med tap her vil dermed ting ser bekmørkt ut for Phil Parkinson og han Bolton-lag. The Trotters har fæle 1-8-12 på bortebane denne sesongen. De er dermed ligaens verste bortelag. Ingen av deres åtte siste på fremmed gress har endt med seier.

Boltons siste kamper:
Bolton – Millwall 0-2
Derby – Bolton 3-0
Bolton – Birmingham 0-1
Leeds – Bolton 2-1 (Le Fondre)
Bolton – Aston Villa 1-0 (Le Fondre)

Vurdering: Helgens mest interessante kamp? I hvert fall ikke langt unna. Her kommer det til å smelle! Spørsmålet er om lagene er for redde for å tape til at dette kan bli en bra kamp. Barnsley med sterk hjemmeseier sist, mens Bolton har vært i svak form de siste ukene. Dette tror jeg blir jevnt, men den fæle bortestatistikken til Bolton får meg til å vippe til vertenes fordel her. Jeg går for Barnsley-seier på Oakwell.

Tips: H (1.95 @ Fansbet)


 

Burton Albion – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

September 2017. Det var forrige gang Burton Albion vant en hjemmekamp i Championship. For et lite lag som kjemper mot nedrykk, blir det en nesten umulig oppgave dersom man ikke klarer gjøre sin egen hjemmebane til et fort. Tirsdag kveld måtte The Brewers-fansen nok en gang gå skuffet hjem fra Pirelli Stadium. Hull City ble alt for sterke og vant hele 5-0. Nå er det ikke lenger mulig å se hvordan Burton skal klare holde seg. De må i så fall sette inn tidenes sluttspurt, men selv det trenger ikke være nok. De er nå syv poeng unna trygg plass. Hjemme på Pirelli Stadium har de 17 kamper på rad uten seier, og totalt har de ni på rad i ligaen uten seier. 

Burtons siste kamper:
Burton – Hull 0-5
Birmingham – Burton 1-1 (Dyer)
Burton – Boro 1-1 (Sordell)
Cardiff – Burton 3-1 (Bent)
Wolves – Burton 3-1 (Dyer)

Derby County ble flere nummer for små da de besøkte Wolverhampton Wanderers på Molineux onsdag kveld. De havnet tidlig bakpå, og kunne ikke gjøre noe da Ruben Neves banket inn årets mål i Championship. Nå spøker det igjen for play-off plassen til hvittrøyene, og derfor bør de få med seg en seier fra lørdagens kamp mot bittelillebroen Burton Albion. Derby ligger nå på en femteplass med to poeng til syvendeplass. På bortebane har de sterke 8-9-4, men bare én av de syv siste bortekampene til Derby har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Wolves – Derby 2-0
Derby – Bolton 3-0 (Pearce, Vydra, Lawrence)
Preston – Derby 0-1 (Lawrence)
Derby – Sunderland 1-4 (Vydra)
Forest – Derby 0-0

Vurdering: Burton Albion er fullstendig håpløse på hjemmebane, og er i dårlig form generelt. Dette kan bli helgen de rykker ned til League One. Her møter de et Derby County-lag som heller ikke overbeviser for tiden, men som jeg likevel tror er sterke nok til å vinne her.

Tips: B (1.74 @ Fansbet)


 

Hull City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Hull City har skrudd på turbo-knappen. På de to siste kampene har de scoret ni mål og unngått baklengsmål. Det lukter svidd av det tigrene har levert, og nå trenger de endelig ikke tenke mer på nedrykk. Det må være ganske befriende for Hull-fansen med tanke på hvor svake Hull har sett ut i store deler av årets sesong. Nå har de 47 poeng og dermed ti poeng ned til nedrykk. Hjemme på KCOM Stadium har de 7-8-6 denne sesongen. De har bare tapt én av sine ti siste på eget gress.

Hulls siste kamper:
Burton – Hull 0-5 (Grosicki x2, Wilson, Meyler, Keane)
Hull – QPR 4-0 (Hernandez, Grosicki, Wilson, Selvmål)
Wolves – Hull 2-2 (Meyler, Selvmål)
Hull – Aston Villa 0-0
Birmingham – Hull 3-0

Sheffield Wednesday har vært i feriemodus en stund. Det har resultert i flere varierende prestasjoner de siste ukene. De har imponert med 4-1 og 3-1 seiere over henholdsvis Preston North End og Sunderland. Nå ligger de på en 17. plass med 47 poeng etter et flaut 2-4 tap borte mot Queens Park Rangers tidligere denne uken. Uglene har nå tapt to kamper på rad og trenger derfor en opptur snart. På bortebane har de 5-7-9 denne sesongen, hvor bare to av de ni siste kampene har endt med seier. 

Sheff Weds siste kamper:
QPR – Sheff Wed
Sheff Wed – Fulham 0-1
Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Joao, Lees, Nuhiu)
Sheff Wed – Preston 4-1 (Nuhiu x2, Forestieri, Joao)
Leeds – Sheff Wed 1-2 (Nuhiu x2)

Vurdering: Ikke den mest interessante kampen med tanke på lagenes tabellposisjon. Hull City ser virkelig ut til å ha fått fart på sakene, mens uglene er vanskeligere å vurdere. Sammenligner man de to siste kampene til disse to lagene er det vanskelig å komme utenom hjemmeseier.

Spill: H (1.68 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det ble ikke akkurat en drømmestart for Middlesbrough i den tøffe og viktige bortekampen mot Sheffield United tidligere denne uken. The Blades tok en tidlig ledelse før Middlesbrough-spiller Grant Leadbitter ble utvist midtveis i første omgang. Etter det måtte rødtrøyene kjempe i motbakke. Enda verre ble det da hjemmelaget økte ledelsen like før pause. Daniel Ayala ga Boro nytt håp med sin scoring like etter pause, men flere mål ble det ikke. Middlesbrough falt dermed ut av play-off og ligger nå på en syvendeplass. Opp til play-off skiller det nå to poeng. Hjemme på Riverside Stadium har rødtrøyene 12-3-6 denne sesongen. De har vunnet fem av sine seks siste kamper på eget gress. Totalt har de bare vunnet én av sine fem siste kamper. Skal de klare play-off må de gjøre noe med den formen.

Boros siste kamper:
Sheff Utd – Boro 2-1 (Ayala)
Boro – Forest 2-0 (Ayala, Downing)
Burton – Boro 1-1 (Assombalonga)
Boro – Wolves 1-2 (Bamford)
Brentford – Boro 1-1 (Traore)

Bristol City-sjef Lee Johnson sa at han nesten kunne gråte etter at The Robins vant 3-1 hjemme mot Birmingham City tirsdag kveld. Uten seier mot Birmingham ville rødtrøyene på mange måter vært helt koblet av i kampen om play-off. Istedenfor harde nå tre poeng opp til sjetteplass på tabellen. Før seieren mot Birmingham hadde Bristol City bare vunnet én av sine seks siste kamper i ligaen. Nå håper Bristol City-fansen at de skal kunne bygge videre på tirsdagens store opptur. På bortebane har de dog slitt i lengre tid nå. Ingen av The Robins ti siste bortekamper har endt med seier. Man må altså tilbake til før jul for å finne forrige borteseier for Bristol City.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Birmingham 3-1 (Pack, Reid, Taylor)
Millwall – Bristol City 2-0
Bristol City – Brentford 0-1
Barnsley – Bristol City 2-2 (Brownhill, Diedhiou)
Bristol City – Ipswich 1-0 (Djuric)

Vurdering: Tøff og interessant kamp i play-off kampen. Begge lagene har slitt med svak form i det siste. Vertene gikk på en smell på tirsdag, mens gjestene tok en sterk og etterlengtet seier. Taperen her kan få det ekstra tungt med tanke på å klare play-off. Derfor er det mye som står på spill. Selv om formen til Boro ikke er imponerende, tror jeg de klarer dra i land seieren her. 

Spill: H (1.95 @ Fansbet)


 

Norwich City – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Norwich City imponerte stort da de slo opprykksjagende Aston Villa hjemme på Carrow Road forrige helg. Tirsdag kveld skulle de bygge videre på den gode opplevelsen da turen gikk til bunnlaget Sunderland, men det ble ikke like hyggelig for kanarifuglene. Sunderland ledet lenge 1-0 i en fartsfylt og sjanserik kamp, men til slutt fikk Ivo Pinto utlignet for Norwich. Et mål som nærmest sendte Sunderland ned til League One. Norwichs sesong er fortsatt over, og det gjelder nå å jakte gode opplevelser frem til sesongslutt. Hjemme på Carrow Road har de 7-8-6 denne sesongen. Den svake hjemmestatistikken er noe de absolutt bør arbeide mer med før siste serierunde.

Norwichs siste kamper:
Sunderland – Norwich 1-1 (Pinto)

Norwich – Aston Villa 3-1 (Murphy, Maddison, Srbeny)
QPR – Norwich 4-1 (Selvmål)
Norwich – Fulham 0-2
Norwich – Reading 3-2 (Vrancic, Hanley, Maddison)

Cardiff City med to strake 0-1 tap på rad. Plutselig har The Bluebirds gått fra å være en soleklar opprykksfavoritt sammen med Wolverhampton Wanderers, til å nå ligge nede på en play-off plass. Det skiller nå ett poeng opp til Fulham på direkte opprykksplass, men Cardiff har én kamp færre spilt enn London-klubben. Med tanke på formen til Fulham har ikke Cardiff råd til å gå på flere smeller nå på tampen av sesongen. På bortebane har de 9-5-6 denne sesongen. Før tapet mot Wolves i forrige bortekamp hadde The Bluebirds seks bortekamper på rad uten tap.

Cardiffs siste kamper:
Aston Villa – Cardiff 1-0
Cardiff – Wolves 0-1
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Pilkington)
Cardiff – Burton 3-1 (Patterson, Mendez-Laing, Zohore)
Brentford – Cardiff 1-3 (Bamba, Patterson, Zohore)

Vurdering: Ingen tvil om hvilket lag som bør være mest motivert her. Det er likevel ikke nok til å vinne kamper. Dette her blir nok jevnt. Norwich har ikke overbevist meg på hjemmebane denne sesongen, mens Cardiff har tapt to på rad. De to tapene har riktignok vært mot knalltøff motstand, og før det viste Cardiff fantastisk form. Jeg spår en jevn kamp hvor Cardiff akkurat klarer vippe oppgjøret til sin fordel. Jeg markerer for borteseier. 

Spill: B (2.35 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Ny kamp uten scoring for Nottingham Forest. London-klubben Brentford kom på besøk på City Ground tirsdag kveld, og de tok like så greit med seg samtlige poeng hjem igjen til hovedstaden. Forest maktet ikke finne veien til nettmaskene, til tross for at de hadde muligheter som det på en annen dag burde blitt mål av. Nå har Forest spilt seks kamper på rad uten å score mål. Man kan forstå det dersom supporterne begynner å bli frustrerte. Vertene trenger sannsynligvis et par poeng til for å være sikre fra nedrykk, men det kommer de til å klare. Hjemme på City Ground har de 8-2-10 denne sesongen. Bare én av de ti siste hjemmekampene har endt med seier.  

Forests siste kamper:
Forest – Brentford 0-1
Boro – Forest 2-0
Millwall – Forest 2-0
Sheff Utd – Forest 0-0
Forest – Derby 0-0

Mick McCarthy er ikke lenger Ipswich Town-sjef. Over fem år ble han sittende i managerstolen, men etter tirsdagens seier mot Barnsley var det nok. Allerede for noen uker siden fikk han vite at han ikke lenger hadde noen fremtid i klubben, men planen var at han skulle ledet laget ut sesongen. Slik ble det ikke. På et spørsmål om hva han syntes om Ipswich-supporterne som buet for å vise sin misnøye mot et spillerbytte, ga McCarthy klar beskjed om at han ikke likte det, men at det nå ikke lenger var noe han trengte tenke på. Han var nemlig ferdig i klubben. Etterpå slo han armene i bordet på presserommet og gikk ut døra. Dermed har deler av Ipswich-fansen fått det som de ville, mens andre gjerne kunne sett at han satt ut sesongen for å få den avskjeden som han strengt tatt fortjener. Det blir spennende å se fortsettelsen på Portman Road. Nå har de i hvert fall ingenting å spille for. Før tirsdagens seier mot Barnsley hadde de seks på rad uten å vinne. På bortebane har de 7-3-11, hvor samtlige tre siste har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Barnsley
Brentford – Ipswich 1-0
Ipswich – Millwall 2-2 (Waghorn x2)
Birmingham – Ipswich 1-0
Bristol City – Ipswich 1-0

Vurdering: Ja, hvordan skal dette gå? Snart må Nottingham Forest score mål. Det er jo ikke slik at de ikke skaper sjanser, og da synes jeg det er merkelig at det ikke snart løsner. Her kommer et Ipswich Town-lag uten Mick McCarthy på besøk. Det kan slå alle veier. Her blir det nesten helt bingo. Jeg velger å markere for uavgjort. Rett og slett fordi her klarer jeg ikke bestemme meg for det ene eller det andre laget.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

4-1 seier hjemme mot Norwich City og 0-4 tap borte mot Hull City. Det svinger mye for Queens Park Rangers, og tidligere i denne uken fortsatte det i samme stil. Sheffield Wednesday kom på besøk på Loftus Road, og det endte med en skikkelig målfest. QPR ledet 3-0 før kvarteret var spilt og endte til slutt opp med å vinne hele 4-2. Man kan nesten bli sjøsyk av mindre ustabile prestasjoner enn det QPR har levert gjennom hele årets sesong. QPR har ingenting å spille for nå i slutten, og det betyr at man kanskje får enda flere målrike affærer før sesongslutt. Det virker som om de tar større sjanser nå for tiden. Hjemme på Loftus Road har de 11-5-5 denne sesongen, og samtlige tre siste hjemmekamper har endt med seier. 

QPRs siste kamper:
QPR – Sheff Wed 4-2 (Sylla x2, Bidwell, Smith)
Hull – QPR 4-0
QPR – Norwich 4-1 (Manning, Smith, Eze, Luongo)
Reading – QPR 1-0
Fulham – QPR 2-2 (Luongo, Wszolek)

Etter tre strake tap mot henholdsvis Sheffield Wednesday, Derby County og Reading, var det nok mange Preston North End-supportere som fryktet det verste da Leeds United tok ledelsen 1-0 på Deepdale tidligere denne uken. I motsetning til de to foregående kampene klarte Preston denne gangen være effektive foran mål. De fant nettmaskene tre ganger og sikret seg tre viktige poeng. Nå ligger de på en 11. plass med 63 poeng. Bare seier er godt nok for The Lilywhites dersom de skal ha et håp om å klare play-off. På bortebane har de sterke 8-8-5 denne sesongen. De har tapt sine to siste bortekamper, men før det hadde de elleve på rad uten tap på fremmed gress.  

Prestons siste kamper:
Preston – Leeds 3-1 (Maguire, Gallagher, Browne)
Reading – Preston 1-0
Preston – Derby 0-1
Sheff Wed – Preston 4-1 (Moult)
Sunderland – Preston 0-2 (Maguire, Robinson)

Vurdering: Preston North End fikk seg endelig en opptur etter tre strake sure tap. Her skal de prøve seg mot et QPR-lag som ikke har noe å spille for, men som har vært enorme på hjemmebane i de siste kampene. QPR er alltid umulige å bli kloke på, mens Preston alltid biter godt fra seg. Derfor tror jeg dette fort blir en jevn kamp, men det faktum at Preston må vinne tror jeg er til vertenes fordel her. QPR kan være komfortable med at Preston må fremover, mens Preston liker best å ta få sjanser i angrepsspillet. Jeg tror vertene kontrer seg til seier på eget gress. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (2.80 @ Fansbet)


 

Reading – Sunderland
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Reading fikk seg en av sesongens tøffeste utfordringer da de skulle prøver å få med seg poeng hjem fra Craven Cottage mot Fulham tidligere denne uken. Fulham var det klart beste laget i tirsdagens kamp, men klarte likevel ikke vinne med mer enn 1-0 mot The Royals. Berkshire-klubben har fått seg en liten opptur med seiere mot både Queens Park Rangers og Preston North End, men er ikke trygge fra nedrykk enda. Med sine 42 poeng har de fem poeng til nedrykk, men laget like under streken har én kamp færre spilt enn Reading. Med seier på lørdag spørs det om ikke Reading kan gå rundt med betraktelig lavere puls. Hjemme på Madejski Stadium har de vunnet begge sine to siste. Før det hadde de ikke vunnet på hjemmebane i 2018. 

Readings siste kamper:
Fulham – Reading 1-0
Reading – Preston 1-0 (Barrow)
Aston Villa – Reading 3-0
Reading – QPR 1-0 (Aluko)
Norwich – Reading 3-2 (Smith, Kelly)

Sunderland var på vei mot en usedvanlig viktig seier hjemme mot Norwich City tirsdag kveld, men fikk seg en skikkelig knyttneve i ansiktet da Ivo Pinto utlignet for Norwich like før slutt. Det baklengsmålet gjør at Sunderland nærmest er nede i League One når det gjenstår fire serierunder. Sunderland har seks poeng opp til trygg plass foran helgens runde. Selv om Sunderland på utrolig vis skulle vinne alle de resterende kampene, er det likevel ingen garanti for at de holder seg. Det ser med andre ord ganske kjørt ut. På bortebane har de 4-8-9 denne sesongen. Bare to av de seks siste på bortebane har endt med tap. Nedrykket kan ikke spikres for Sunderland denne helgen, men dersom de taper samtidig som Bolton vinner, vil Sunderland ha ni poeng til trygg plass med tre kamper igjen. 

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Norwich 1-1 (Honeyman)
Leeds – Sunderland 1-1 (McNair)

Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Honeyman)
Derby – Sunderland 1-4 (McGeady, Honeyman, Fletcher, O`Shea)
Sunderland – Preston 0-2

Vurdering: Reading har vunnet begge sine to siste hjemmekamper under Paul Clements ledelse. Her møter de et Sunderland-lag som må vinne. Bare seier er godt nok for gjestene, og da bør det kunne bli en interessant kamp. Reading ser ut til å ha fått seg en opptur i det siste, og jeg tror de kommer til å være tente til kampstart. Dette tror jeg hjemmelaget tar. 

Spill: H (2.30 @ Fansbet)


 

Fulham – Brentford
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Stefan Johansen ble den store helten da Fulham vant 1-0 hjemme mot Reading tidligere denne uken. Johansen scoret kampens eneste mål da Fulham vant 1-0, og den seieren førte Fulham opp på direkte opprykksplass. Cardiff City på tredjeplass følger bare poenget bak, samtidig som de har én kamp færre spilt enn Fulham. Derfor ligger ikke skjebnen i egne hender for Fulham enda. Likevel spørs det om ikke Fulham nå faktisk kan stikke av med opprykksplassen med tanke på den utrolige formen de har vist over lang tid. De har nå 20 kamper på rad uten tap i Championship. Hjemme på Craven Cottage har de 13 kamper på rad uten tap. På de ti siste hjemmekampene har de vunnet ni ganger. Man må bare ta av seg hatten. 

Fulhams siste kamper:
Fulham – Reading 1-0 (Johansen)
Sheff Wed – Fulham 0-1 (Mitrovic)
Fulham – Leeds 2-0 (McDonald, Mitrovic)
Norwich – Fulham 0-2 (Johansen, Cairney)
Fulham – QPR 2-2 (Cairney, Piazon)

Akkurat idet Brentford ble avskrevet i kampen om play-off, så virket det som om London-klubben bestemte seg for å melde seg på play-off kampen igjen. Tidligere denne uken vant de 1-0 borte mot Nottingham Forest, noe som gjør at de har vunnet tre kamper på rad. Samtlige av disse tre seierne endte 1-0. Det er ganske spesielt med tanke på hvor mange sjanser Brentford skaper, samtidig som de pleier være alt annet enn bunnsolide bakover. Nå ligger Brentford på en 10. plass med fire poeng opp til play-off. Det kan fortsatt gå for The Bees, men da bør de vinne borte mot sin formsterke lokalrival på lørdag. På bortebane har Brentford 9-3-9 denne sesongen. Tre av de fire siste har endt med seier. 

Brentfords siste kamper:
Forest – Brentford 0-1 (Dalsgaard)
Brentford – Ipswich 1-0 (Maupay)
Bristol City – Brentford 0-1 (Maupay)
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Mepham)
Brentford – Boro 1-1 (Macleod)

Vurdering: Fulham i utrolig form. 20 på rad uten tap. På hjemmebane vinner de nesten alt. Her møter de en tøff lokalrival som ikke kommer til å sitte å se på. Her blir det action. Jeg ser for meg en utrolig fotballkamp hvor spillet kan bølge bra. Flere mål? Ja, det tror jeg det kan bli. Til slutt tror jeg Fulham stikker av med seieren. Skal vi prøve 3-2 til Fulham? 

Tips: H (1.74 @ Fansbet)


SØNDAG:

Wolverhampton Wanderers – Birmingham City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Kommer dessverre ingen artikkel til denne kampen siden jeg er bortreist denne helgen, og det er alt for mye fra lørdagens runde som har en påvirkning på denne kampen. 

Wolves siste kamper:
Wolves – Derby 2-0 (Neves, Jota)
Cardiff – Wolves 0-1 (Neves)

Wolves – Hull 2-2 (Buur, Jota)
Boro – Wolves 1-2 (Costa, Cavaleiro)
Wolves – Burton 3-1 (Afobe x2, Costa)

Birminghams siste kamper:
Bristol City – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Burton 1-1 (Jutkiewicz)
Bolton – Birmingham 0-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Ipswich 1-0 (Jota)
Birmingham – Hull 3-0 (Jota x2, Adams)

Vurdering: Kommer…

Tips:  ….

About The Author

Leave a Reply