Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Millwall – Fulham (Viasport 3 & Viaplay)
Lørdag:

16.00: Ipswich Town – Aston Villa (Viasport + & Viaplay)
20.45: Cardiff City – Nottingham Forest (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Brentford – Queens Park Rangers (Hjemmeseier) 1.57
Cardiff City – Nottingham Forest (Hjemmeseier) 1.50
Totalodds: 2.35


 

Millwall – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ben Thompson er usikker hos vertene, mens Byron Webster er ute. Hos gjestene er Floyd Ayite og Sheyi Ojo ute.

Millwall fortsetter å imponere og viser gang på gang at de ikke kan avskrives i kampen om play-off. Forrige helg spilte de uavgjort 1-1 borte mot play-off rival Sheffield United, og det er et resultat de kan være godt fornøyd med. Løvene ble riktignok passert av Middlesbrough på tabellen etter uavgjortkampen, men ligger likevel fortsatt på play-off plass med sine 69 poeng. Bare målforskjell skiller de fra femteplass, mens det følger en haug med lag like bak. Skal Millwall klare play-off er de nødt til å avslutte sesongen med like bra form som det de har vært i over lengre tid nå. Millwall har nå hele 17 kamper på rad uten tap. Hjemme på The Den har de 11-7-3 denne sesongen. De har vunnet sine tre siste hjemmekamper, og har totalt 13 kamper på rad på eget gress uten tap.

Millwalls siste kamper:
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Morison)
Bolton – Millwall 0-2 (Elliott, Marshall)
Millwall – Bristol City 2-0 (Wallace, Morison)
Ipswich – Millwall 2-2 (Cooper, Saville)
Millwall – Forest 2-0 (Williams, Gregory)

Millwalls 17 kamper på rad uten tap er meget imponerende, men hva skal man da si om Fulhams 21 kamper på rad uten tap? Forrige helg mistet de to poeng på slutten av kampen da Brentford utlignet og sikret 1-1 på overtid på Craven Cottage. Et blytungt poengtap for et Fulham-lag som dermed falt ned fra direkte opprykksplass. Nå ligger de på tredjeplass med ett poeng opp til Cardiff City på andreplass. Dog har Cardiff én kamp færre spilt enn Fulham. På bortebane har Fulham 11-5-5 denne sesongen. Samtlige fire siste bortekamper har endt med seier, mens de totalt har ti bortekamper på rad uten tap. Uten seier her vil det fort bli tøft med tanke på å sikre seg direkte opprykk. Derfor blir det interessant å se hvor store sjanser Fulham tar på The Den denne fredagen.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Brentford 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Reading 1-0 (Johansen)
Sheff Wed – Fulham 0-1 (Mitrovic)
Fulham – Leeds 2-0 (McDonald, Mitrovic)
Norwich – Fulham 0-2 (Johansen, Cairney)

Vurdering: For en kamp vi får denne fredagen! To lag som ikke lenger husker hvordan det føles å tape. Begge lagene bør vinne for å henge med i kampen om henholdsvis play-off og direkte opprykk. Begge lagene har imponert stort i vår, mens Fulham har sett hakket mer imponerende ut enn vertene. Hvordan denne kampen kommer til å ende er vanskelig å si. Fulham er favoritter, men jeg klarer ikke markere mot hjemmelaget med tanke på deres form. Jeg velger å sette et kryss i midten her.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)

 


 

Ipswich Town – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bersant Celina er tilbake hos vertene, mens Jonathan Kodjia og John Terry sannsynligvis er ute hos gjestene.

Etter 1-0 seieren over Barnsley for halvannen uke siden forlot Mick McCarthy klubben etter en liten evighet på Portman Road. Bryan Klug har fått jobben med å lede laget ut sesongen. Hans første oppgave ble en tøff bortekamp mot Nottingham Forest. Der så det lenge ut til å bli en drømmestart da blåtrøyene ledet like før slutt, men helt på tampen scoret Forest to mål og snudde dermed kampen. Nå skal Klug prøve å riste av seg skuffelsen fra sin første kamp, men det blir ikke enkelt mot et opprykksjagende Aston Villa. Ipswichs sesong er over. De havner midt på tabellen. På de åtte siste kampene har de bare vunnet én gang. Hjemme på Portman Road har Ipswich 9-5-7 denne sesongen. Bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Forest – Ipswich 2-1 (Ward)
Ipswich – Barnsley 1-0 (Knudsen)
Brentford – Ipswich 1-0
Ipswich – Millwall 2-2 (Waghorn x2)
Birmingham – Ipswich 1-0

Aston Villa fikk besøk av Leeds United hjemme på Villa Park forrige runde. En scoring fra Lewis Grabban var nok til å sikre tre viktige poeng mot et formsvakt Leeds-lag. Dermed har Villa vunnet 1-0 hjemme i begge sine to siste kamper, og dermed fått seg en skikkelig opptur etter det svake tapet borte mot Norwich City. Nå har de 79 poeng og ligger fire poeng bak Cardiff City på direkte opprykksplass. Med tanke på at Cardiff i tillegg har én kamp færre spilt enn Villa, så spørs det om det ikke blir litt for vanskelig for Steve Bruce & Co å havne blant de to beste på tabellen. På bortebane har Villa 9-4-8 denne sesongen, men på de tre siste på fremmed gress har de bare tatt ett poeng. Det eneste som er helt sikkert, er at bare seier vil være godt nok for Birmingham-klubben her. 

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Leeds 1-0 (Grabban)
Aston Villa – Cardiff City 1-0 (Grealish)
Norwich – Aston Villa 3-1 (Grealish)
Aston Villa – Reading 3-0 (Hogan, Hourihane, Bjarnason)
Hull – Aston Villa 0-0

Vurdering: Tøff start for Bryan Klug som vikarierende sjef da Ipswich Town rotet bort alle poengene på tampen sist. De har lite å spille for til helgen, men møter et Aston Villa-lag som må vinne. Det kan selvsagt resultere i gode arbeidsforhold for et Ipswich-lag som kan spille med senkede skuldre, men slik tror jeg ikke det blir her. Jeg tror Villa er topp motiverte og gjør jobben de trenger å gjøre. Derfor markerer jeg for borteseier på Portman Road.

Tips: B (1.71 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Harlee Dean er suspendert hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Garry Monk og hans Birmingham City fikk servert en gavepakke da Wolverhampton Wanderers rykket opp dagen før de to lagene skulle møtes forrige helg, men det hjalp lite. Blåtrøyene tapte 0-2 borte mot den suverene serielederen, og midtstopper Harlee Dean ble blant annet utvist. Det betyr at Birmingham nå har tre kamper på rad uten seier. Begge de to siste har endt med tap. Før den tid hadde Birmingham tre strake seiere, og da var stemningen i klubben meget bra. Nå er man nervøse igjen, og det med god grunn. Det skiller nemlig bare to poeng til nedrykk, og laget under streken har én kamp færre spilt enn Birmingham. Hjemme på St Andrews har Birmingham tatt syv poeng av ni mulige på de tre siste.

Birminghams siste kamper:
Wolves – Birmingham 2-0
Bristol City – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Burton 1-1 (Jutkiewicz)
Bolton – Birmingham 0-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Ipswich 1-0 (Jota)

Sheffield United har fortsatt et håp om å klare play-off etter at de spilte uavgjort mot opprykksrival Millwall forrige helg. Dessverre ser det ikke særlig lyst ut for The Blades. Med tre poeng opp til sjetteplass på tabellen og en svakere målforskjell, skal det litt til for at Chris Wilder & Co havner blant de seks beste på tabellen. The Blades har bare tapt én av sine åtte siste kamper, men samtidig har bare to av disse åtte kampene endt med seier. Med en slik form er det vanskelig å klatre på tabellen. På bortebane har de 7-4-10 totalt. Bare én av de syv siste bortekampene har endt med seier.

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Boro 2-1 (Evans x2)
Barnsley – Sheff Utd 3-2 (Fleck, Clarke)
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Clarke)
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Basham)

Vurdering: Birmingham City trenger sårt en seier for å holde seg unna nedrykksplassene. Her møter de et sterkt Sheffield United-lag som også må ha en seier for å klare play-off. De tre siste hjemmekampene til Birmingham har vært imponerende, mens Sheffield United ikke har vært like imponerende i sine siste bortekamper. Her har jeg en følelse for at vertene drar i land seieren.

Tips: H (3.00 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene ser ut til å måtte klare seg uten Ivan Cavaleiro.

Bolton Wanderers måtte unngå tap borte mot Barnsley forrige helg, og det var bare så vidt det gikk. The Trotters var svake gjennom hele den viktige kampen, men to kjappe mål like før slutt snudde kampen fra 0-1 til 2-1 fordel Bolton. Da fikk Bolton-fansen plutselig smaken på fornyet Championship-kontrakt, men på overtid utlignet Barnsley. Det betyr at Bolton nå har 40 poeng. Det skiller bare to poeng ned til Barnsley under streken, og Barnsley har én kamp færre spilt enn Bolton. Hjemme på Macron Stadium har Bolton 8-4-9 denne sesongen. Gjennom hele våren har de vært imponerende på eget gress, men nå har de tapt tre av sine fire siste på hjemmebane.  

Boltons siste kamper:
Barnsley – Bolton 2-2 (Le Fondre, Noone)
Bolton – Millwall 0-2
Derby – Bolton 3-0
Bolton – Birmingham 0-1
Leeds – Bolton 2-1 (Le Fondre)

Opprykket er endelig spikret for Wolverhampton Wanderers, og nå er det seriemesterskapet som er neste punkt på agendaen. Wolverhampton fikk ikke muligheten til å sikre opprykket selv, ettersom Fulham avga poeng på overtid hjemme mot Brentford forrige lørdag. Søndag ble det opprykksfest og seier hjemme mot Birmingham City på Molineux. Ulvene har nå tolv poeng ned til neste lag på tabellen. Det laget er Cardiff, og det har én kamp færre spilt enn Wolves. Det betyr at Wolves trenger bare ett poeng i denne kampen for å vinne ligaen. På bortebane har Wolves 13-4-4, noe som gjør de til ligaens beste bortelag. Tre av deres fire siste bortekamper har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Wolves – Birmingham 2-0 (Jota, Afobe)
Wolves – Derby 2-0 (Neves, Jota)
Cardiff – Wolves 0-1 (Neves)
Wolves – Hull 2-2 (Buur, Jota)
Boro – Wolves 1-2 (Costa, Cavaleiro)

Vurdering: Motivasjon over kvalitet? Det er en vurdering man må gjøre før man setter spill her. Bolton spiller omtrent med kniven på strupen, mens gjestene allerede har rykket opp. I slike tilfeller er det vanskelig å vite hva man får. Likevel er dette Wolves-laget såpass sterkt at jeg tror de vil gjøre jobben selv nå når opprykket er sikret. At man får over 2 i odds på Wolves er ikke vanlig denne sesongen, og derfor prøver jeg meg på borteseier her.

Tips: B (2.00 @ Fansbet)


 

Brentford – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Alan Judge er usikker, mens Rico Henry er ute hos vertene. Nedum Onuoha er suspendert, mens Grant Hall og Joel Lynch er skadet hos gjestene.

Brentford har skrudd på formknappen i det siste. Før kampen mot Fulham forrige helg hadde Brentford vunnet 1-0 i tre strake kamper. Ikke akkurat vanlig praksis for et Brentford-lag som ofte både scorer og slipper inn fryktelig mange mål. Mot det store formlaget Fulham viste de seg fra sin bedre side. Fulham hadde tidvis store problemer mot Dean Smith & Co, og det var ingenting å si på at Neal Maupay utlignet for Brentford på overtid. Kampen endte til slutt 1-1 på Craven Cottage. Et meget bra resultat, men likevel ikke helt bra nok for Brentford med tanke på å klare play-off. Nå er det fire poeng opp til sjetteplass med bare tre runder igjen. Det skal litt til for å tette den luken. Hjemme på Griffin Park har Brentford 8-10-3 denne sesongen. Bare to av de syv siste på hjemmebane har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Fulham – Brentford 1-1 (Maupay)
Forest – Brentford 0-1 (Dalsgaard)
Brentford – Ipswich 1-0 (Maupay)
Bristol City – Brentford 0-1 (Maupay)
Brentford – Sheff Utd 1-1 (Mepham)

Queens Park Rangers er fortsatt like vanskelige å forutse. Fra 4-2 seier mot Sheffield Wednesday hjemme på Loftus Road, til å tape 1-2 hjemme mot Preston North End i den neste kampen. Mot Preston forrige helg scoret Matt Smith først, men Callum Robinson snudde kampen for Preston med sine to scoringer. QPR er nå på en 15. plass med 53 poeng, og har ingenting skikkelig å spille for. På bortebane har de svake 3-6-12, hvor fem av de syv siste på fremmed gress har endt med tap. 

QPRs siste kamper:
QPR – Preston 1-2 (Smith)
QPR – Sheff Wed 4-2 (Sylla x2, Bidwell, Smith)
Hull – QPR 4-0
QPR – Norwich 4-1 (Manning, Smith, Eze, Luongo)
Reading – QPR 1-0

Vurdering: Brentford må ha en seier for å kunne klare play-off. De er i bra form og spiller bra fotball for tiden. Her møter de et uforutsigbart Queens Park Rangers-lag som ofte sliter på bortebane. Man vet aldri hva QPR kan finne på, men her er det vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier. 

Spill: H (1.57 @ Fansbet)


 

Bristol City – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bailey Wright er usikker hos vertene. Gjestene melder ikke om noen nye skader eller suspensjoner.

Bristol City måtte vinne mot opprykksrival Middlesbrough forrige helg for å henge med i kampen om play-off, men det lyktes de ikke med. Med 65 poeng har de fortsatt en mulighet til å ende blant de seks beste lagene, men de fire poengene opp til sjetteplass er blytunge. The Robins har bare vunnet én av de fem siste kampene i ligaen, og det må gjøre fryktelig vondt for Bristol City-fansen å se hvor nære de faktisk ser ut til å ende play-off. Med tap på lørdag kan sesongen være over for The Robins, og derfor gjelder det å tyne ut de aller siste kreftene i denne kampen. Hjemme på Ashton Gate har rødtrøyene 11-5-5 denne sesongen. Bare én av de syv siste på eget gress har endt med tap.

Bristol Citys siste kamper:
Middlesbrough – Bristol City 2-1 (Djuric)
Bristol City – Birmingham 3-1 (Pack, Reid, Taylor)

Millwall – Bristol City 2-0
Bristol City – Brentford 0-1
Barnsley – Bristol City 2-2 (Brownhill, Diedhiou)

Tenk å gå fra å vinne 4-0 hjemme mot Queens Park Rangers og 5-0 borte mot Burton Albion, til å tape 0-1 hjemme mot Sheffield Wednesday i den neste kampen. Det har nå Hull klart. Etter de to store seierne var de skyhøye, men tapet sist helg fikk tigrene ned på jorda igjen. Med sine 47 poeng er de nok uansett trygge fra nedrykk, men det er alltid litt skummelt for supporterne så lenge det fortsatt er en mulighet for at Hull kan rykke ned. Bare to av Hulls åtte siste ligakamper har endt med tap, og på bortebane har de tapt to av sine seks siste.

Hulls siste kamper:
Hull – Sheff Wed 0-1
Burton – Hull 0-5 (Grosicki x2, Wilson, Meyler, Keane)
Hull – QPR 4-0 (Hernandez, Grosicki, Wilson, Selvmål)
Wolves – Hull 2-2 (Meyler, Selvmål)
Hull – Aston Villa 0-0

Vurdering: Bristol City må vinne for å fortsatt ha muligheten til å klare play-off, mens Hull City mest sannsynlig vil være trygge fra nedrykk med seier her. Dette her blir helt bingo. Hull har vist seg å være litt ustabile i det siste, mens Bristol City klarer seg greit hjemme for tiden. Magefølelsen min taler for hjemmeseier her, men mitt beste tips er å styre unna. 

Spill: H (2.20 @ Fansbet)


 

Derby County – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om. Patrick Bamford er ute hos gjestene, samtidig som Ben Gibson og Stewart Downing er usikre.

1-3 tap borte mot Burton Albion er pinlig. Kanskje like pinlig som 1-4 tapet hjemme mot Sunderland for noen uker siden. Det som gjør tapet mot Burton forrige helg enda verre, er det faktum at den lille lokalrivalen Burton ikke hadde vunnet en hjemmekamp siden september. The Rams har dermed to strake tap i ligaen, og nå spøker det for play-off igjen. Foran helgens runde ligger de på den fæle syvendeplassen med ett poeng opp til play-off. Bare to tap har det blitt på de ti siste ligakampene, og den formen må Gary Rowett & Co gjøre noe med så fort som mulig. Hjemme på Pride Park har de bare vunnet to av sine åtte siste kamper.

Derbys siste kamper:
Burton – Derby 3-1 (Nugent)
Wolves – Derby 2-0
Derby – Bolton 3-0 (Pearce, Vydra, Lawrence)
Preston – Derby 0-1 (Lawrence)
Derby – Sunderland 1-4 (Vydra)

Middlesbrough kan nærmest parkere Derby County i kampen om play-off dersom de vinner på Pride Park denne lørdagen. Foran runden ligger de på femteplass med ett poeng ned til lørdagens motstander. En fire poengs luke med to runder igjen å spille er tungt å tette, og derfor kan det bli interessant å se hvor store sjanser Boro kommer til å ta i denne kampen. Forrige helg tok Boro en sterk og viktig 2-1 seier over opprykksrival Bristol City. Boro fikk seg dermed en rask opptur etter tapet borte mot Sheffield United. Nå har de to seiere på de tre siste kampene. På bortebane har rødtrøyene bare vunnet én av sine syv siste kamper.

Boros siste kamper:
Boro – Bristol City 2-1 (Ayala, Friend)
Sheff Utd – Boro 2-1 (Ayala)
Boro – Forest 2-0 (Ayala, Downing)
Burton – Boro 1-1 (Assombalonga)
Boro – Wolves 1-2 (Bamford)

Vurdering: En kamp hvor frykten for å tape sannsynligvis er større en lysten til å vinne. Dette blir nok tett, jevnt, intenst og nervepirrende. Jeg tror på to forsiktige lag som begge har forholdsvis defensive managere. Det lukter ikke fest av dette. Jeg synes uavgjort er det beste tipset her.  

Spill: U (3.20 @ Fansbet)


 

Leeds United – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Gaetano Berardi som er suspendert resten av sesongen etter å ha fått sitt tredje røde kort. Hos gjestene er Adam Jackson usikker.

Forrige helg ble det en ny nedtur for Leeds United. Borte mot et opprykksjagende Aston Villa ble det ikke overraskende tap. Lewis Grabban scoret kampens eneste mål og sørget derfor for at Leeds nå har fire kamper på rad uten seier i ligaen. Siden Paul Heckingbottom tok over jobben som Leeds-sjef har det egentlig bare gått nedover. På de ni siste kampene har de bare vunnet én gang, og det skjedde hjemme mot et av bunnlagene. Derfor var det ikke så overraskende at jobben til Heckingbottom har blitt et tema på sosiale medier, men jeg håper virkelig at han får muligheten til å sette sitt preg på dette Leeds-laget gjennom sommeren. Han viste mye spennende hos Barnsley, og jeg har fortsatt troen på at han kan få til noe på Elland Road. Nå ligger Leeds på en 14. plass med 54 poeng. Sesongen er over, men det er viktig for Leeds og spesielt Heckingbottom at man avslutter på en god måte. Hjemme på Elland Road har Leeds bare vunnet to av sine ni siste kamper.   

Leeds siste kamper:
Aston Villa – Leeds 1-0 (Grabban)
Preston – Leeds 3-1 (Roofe)
Leeds – Sunderland 1-1 (Hernandez)
Fulham – Leeds 2-0
Leeds – Bolton 2-1 (Ekuban, Hernandez)

Paul Heckingbottoms tidligere arbeidsgiver kommer på besøk til Elland Road denne lørdagen. De har slitt etter at Heckingbottom forlot klubben, og er nå plantet midt i en nervepirrende og intens nedryksstrid. Forrige helg spilte de en utrolig viktig kamp hjemme mot Bolton Wanderers. Der lå de under 1-2 på overtid, men Ollie McBurnie sikret til slutt ett poeng med sin sene utligning. Det gjør at Barnsley nå ligger på nedrykksplass med to poeng opp til trygg plass. Dog har Barnsley én kamp færre spilt enn lagene like over streken. Det er fortsatt gode muligheter for Barnsley med tanke på å holde seg, men da er de nødt til å skjerpe seg flere hakk. På bortebane har de 4-5-11, men bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Bolton 2-2 (Gardner, McBurnie)
Ipswich – Barnsley 1-0
Barnsley – Sheff Utd 3-2 (Bradshaw, McBurnie, Gardner)
Barnsley – Bristol City 2-2 (Moore, Potts)
Barnsley – Millwall 0-2

Vurdering: Ikke den enkleste kampen å vurdere. Leeds United er ferdigspilt for sesongen, men hovedtrener Paul Heckingbottom er nok meget opptatt av å avslutte på en bra måte. Spesielt nå som hans tidligere klubb kommer på besøk. Barnsley har ingenting å tape her. Selv om ett poeng er viktig, bør de gå for seieren. Det tror jeg vil gi Leeds gode muligheter. Dette kan gå alle veier, men magefølelsen taler til vertenes fordel. Dette til tross for at gjestene bør være bedre motiverte.

Tips: H (2.60 @ Fansbet)


 

Preston North End – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sean Maguire er usikker hos vertene, mens Marco Stipermann og Matt Jarvis er usikre hos gjestene.

Etter flere kamper hvor man både var uheldige og udyktige, ser det endelig ut til å ha snudd for Preston North End. Etter 2-1 seieren over Queens Park Rangers forrige helg har de nå to seiere på rappen. Disse to seierne har kommet i grevens tide med tanke på å henge med i kampen om play-off. Foran helgens runde ligger The Lilywhites på en åttendeplass med tre poeng opp til play-off. Ingen umulig oppgave for Alex Neil & Co, men de bør i hvert fall vinne på lørdag for å ha et håp om å havne blant de seks beste. Hjemme på Deepdale har Preston 8-7-6 denne sesongen. Etter nyttår har resultatene på hjemmebane mildt sagt vært varierende. Derfor er det vanskelig å vite hva man har i vente når Preston spiller på eget gress. 

Prestons siste kamper:
QPR – Preston 1-2 (Robinson x2)
Preston – Leeds 3-1 (Maguire, Gallagher, Browne)

Reading – Preston 1-0
Preston – Derby 0-1
Sheff Wed – Preston 4-1 (Moult)

Norwich City skulle avslutte sesongen med stil etter at de ble knust borte mot Queens Park Rangers. 3-1 seieren hjemme mot Aston Villa i den påfølgende kampen ga supporterne noe å glede seg over, men etterpå har det vært lite jubel for The Canaries. Først spilte de uavgjort 1-1 borte mot bunnlaget Sunderland, før de forrige helg tapte 0-2 hjemme mot Cardiff City. Det tapet kan man vel kunne si var uheldig, ettersom Norwich skapte mest frem til Cardiff scoret to mål like før slutt. Sesongen er over for Norwich som nå ligger midt på tabellen. På bortebane har de 7-6-8 denne sesongen, og de har ikke vunnet noen av sine seks siste bortekamper.   

Norwichs siste kamper:
Norwich – Cardiff 0-2

Sunderland – Norwich 1-1 (Pinto)
Norwich – Aston Villa 3-1 (Murphy, Maddison, Srbeny)
QPR – Norwich 4-1 (Selvmål)
Norwich – Fulham 0-2

Vurdering: Preston North End er fortsatt med i kampen om play-off, men sliter med å gjøre Deepdale til et fort. Her møter de et Norwich City-lag som er ferdigspilt for sesongen. Gjestene er ikke enkle å spille mot, men vinner ikke lenger på bortebane. Jeg har stor tro på at Preston står igjen med poeng her, og grunnet motivasjonen velger jeg å markere for hjemmeseier.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lucas Joao og Atdhe Nuhiu er klare igjen hos vertene. Gjestene mangler både Tommy Elphick og Paul McShane til denne kampen.

Det er ikke enkelt å vite hva man får servert fra Sheffield Wednesday i disse dager. Både prestasjonene og resultatene varierer voldsomt. I de to siste rundene har de tapte 2-4 borte mot Queens Park Rangers, før de i den påfølgende runden vant 1-0 mot Hull City. Med sine 50 poeng er de sikre fra nedrykk, og det blir ikke noen spennende plassering på tabellen. Det er neste år som gjelder nå. Fire av de seks siste kampene har endt med seier, og det er positivt. Hjemme på Hillsborough har de dog bare vunnet én av sine fem siste kamper. Det er noe man bør bedre før sesongslutt. 

Sheff Weds siste kamper:
Hull – Sheff Wed 0-1 (Rhodes)
QPR – Sheff Wed 4-2 (Forestieri, Nuhiu)
Sheff Wed – Fulham 0-1
Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Joao, Lees, Nuhiu)
Sheff Wed – Preston 4-1 (Nuhiu x2, Forestieri, Joao)

Det ble litt av en fotballkamp da Reading fikk besøk av Sunderland forrige helg. Det ble skapt flere sjanser fra begge lag, og derfor var det kanskje ikke så merkelig at man fikk servert fire scoringer. En stund lå Reading under 1-2, men Yann Kermorgant sikret poeng med sin scoring ti minutter før slutt. Nå ligger Reading på en 19. plass med 43 poeng. Det skiller hele fem poeng ned til nedrykk, men Barnsley under streken har én kamp færre spilt. The Royals-fansen kan derfor ikke føle seg helt trygge med det første. En seier på lørdag ville derimot skaffet Reading-fansen hvilepuls. På bortebane har Reading 5-5-11 denne sesongen. Samtlige fire siste bortekamper har endt med tap, og de har ikke vunnet noen av sine seks siste på fremmed gress.

Readings siste kamper:
Reading – Sunderland 2-2 (Kelly, Kermorgant)
Fulham – Reading 1-0
Reading – Preston 1-0 (Barrow)
Aston Villa – Reading 3-0
Reading – QPR 1-0 (Aluko)

Vurdering: Helt bingo. Gjestene bør være bedre motivert til denne kampen, men det har ikke sett slik ut når man ser på deres siste kamper. På bortebane har de skuffet resultatmessig over lengre tid, mens de møter et Sheffield Wednesday-lag som enten kan være glovarme eller iskalde. Derfor kan dette ende med alt mulig. Storseier, uavgjort, fullstendig kaos. Jeg ville aldri satt penger på dette oppgjøret. Basert på de to lagenes siste kamper synes jeg likevel at hjemmeseier er det mest fornuftige spillet. 

Spill: H (2.25 @ Fansbet)


 

Sunderland – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bryan Oviedo og Jonny Williams er ute hos vertene. Hos gjestene er toppscorer Lloyd Dyer ute med skade.

Hvorfor vises ikke denne kampen på TV? Det irriterer meg voldsomt. Det er klart for den skikkelig bunnkamp når Sunderland får besøk av Burton Albion lørdag. Et Sunderland-lag som allerede har én fot og én arm nede i League One. Alt har gått galt for Sunderland siden de rykket ned fra Premier League, og fansen lurer nok veldig på når tid de endelig skal få oppleve en opptur igjen. I de siste kampene har Sunderland faktisk vist en del bra, men gang på gang roter de bort poeng. Slik straffer seg veldig i en tøff bunnstrid. Forrige runde ledet de 2-1 borte mot Reading, men et utligningsmål ti minutter før slutt sørget for at kampen endte uavgjort. Ettersom Burton Albion vant sin kamp, falt Sunderland ned på jumboplass. Nå har de seks poeng opp til trygg plass med tre kamper igjen. Hjemme på Stadium of Light vant de bare én kamp i hele 2017, og nå har de bare tatt to poeng på de syv siste på eget gress.

Sunderlands siste kamper:
Reading – Sunderland 2-2 (McNair, Cattermole)
Sunderland – Norwich 1-1 (Honeyman)
Leeds – Sunderland 1-1 (McNair)
Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Honeyman)
Derby – Sunderland 1-4 (McGeady, Honeyman, Fletcher, O`Shea)

Før forrige runde hadde Burton Albion ikke vunnet på hjemmebane siden september. Totalt hadde de 17 hjemmekamper på rad uten seier. Noe som enkelt og greit må kunne sees på som en helt vill statistikk. Derfor kom det som et stort sjokk da de slo lokalrival og opprykksjagende Derby County 3-1 hjemme på Pirelli Stadium forrige helg. Seieren var helt nødvendig for Burton med tanke på å holde seg oppe, men fortsatt ser det mørkt ut. I skrivende stund har de fem poeng opp til trygg plass. Skulle de finne på å vinne på lørdag, vil det kanskje bli spennende helt på slutten. Uansett bør de være fulle av selvtillit etter seieren sist. På bortebane har de 5-6-10 denne sesongen, men bare én av de åtte siste bortekampene har endt med seier.

Burtons siste kamper:
Burton – Derby 3-1 (Boyce, Murphy, Akins)
Burton – Hull 0-5
Birmingham – Burton 1-1 (Dyer)
Burton – Boro 1-1 (Sordell)
Cardiff – Burton 3-1 (Bent)

Vurdering: For en kamp dette blir! Fullstendig galskap! To lag som begge MÅ vinne for å holde liv i  håpet om å holde seg, samtidig som taperen så å si vil være klar for League One. Forhåpentligvis vil begge lag kjøre på fra start, selv om jeg forventer at Burton Albion vil være forsiktige i tilnærmingen fra start av. I mine øyne er dette et helt åpent oppgjør mellom to svake lag, hvor spesielt bortelaget kommer til kampen med en god opplevelse i bagasjen. Dette kan vippe alle veier, men den høye oddsen på bortelaget synes jeg er interessant. Det vil ikke overraske meg om Burton kontrer inn en knepen seier her.

Tips: B (4.30 @ Fansbet)


 

Cardiff City – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Joe Ralls og Jazz Richards nærmer seg retur hos vertene, men rekker sannsynligvis ikke denne kampen. Gjestene mangler Joe Worrall og David Vaughan. Lånespillerne Jamie Ward, Armand Traore og Lee Tomlin kan ikke spille pga. møte med egen klubb.

Cardiff City har vært sesongens store positive overraskelse, selv om ikke alle er like begeistret for deres manager Neil Warnock. Han er likevel den store grunnen til at waliserne fortsatt kjemper om direkte opprykk til Premier League. Den utrolige jobben han har gjort på Cardiff City Stadium må man bare ta hatten av for. Det er ikke bare denne sesongen han har gjort underverker med Cardiff. Han leverte nemlig nærmere opprykksform også forrige sesong etter at han tok over jobben. Forrige helg tok The Bluebirds en viktig seier borte mot Norwich City etter to sene mål fra Junior Hoilett og Kenneth Zohore. Det var en ekstra viktig seier med tanke på tapene i de to foregående kampene. I skrivende stund (før Fulhams kamp fredag kveld) ligger waliserne på en andreplass med 83 poeng. De har ett poeng ned til Fulham på tredjeplass og én kamp færre spilt. Opprykket er i Cardiffs egne hender foran lørdagens kamp, samme hvilket utfall det blir i Fulhams kamp. Hjemme i Wales har de 15-3-3 på sine hjemmekamper denne sesongen. Før tapet mot Wolves i forrige hjemmekamp hadde blåtrøyene syv seier på rad på eget gress.

Cardiffs siste kamper:
Norwich – Cardiff 0-2 (Hoilett, Zohore)
Aston Villa – Cardiff 1-0
Cardiff – Wolves 0-1
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Pilkington)
Cardiff – Burton 3-1 (Patterson, Mendez-Laing, Zohore)

Nottingham Forest-fansen trodde nok lenge at de skulle få servert en ny kamp uten scoring da Ipswich Town var på besøk forrige helg. Ipswich ledet nemlig 1-0 helt frem til det gjenstod få minutter. Da snudde Ben Brereton og Joe Lolley kampen med to sene scoringer. Forest tok dermed en etterlengtet seier, og viktigst av alt var nok det faktum at de endelig scoret mål igjen. Rødtrøyene hadde nemlig gått seks kamper på rad uten å score mål før kampen mot Ipswich. Nå ligger Forest på en 17. plass med 49 poeng. Sesongen er ferdigspilt, og nå gjelder det å avslutte med stil. På bortebane har de 5-5-11 denne sesongen, men de har ikke vunnet noen av sine fire siste på fremmed gress. På disse fire bortekampene har de ikke scoret heller. Tidligere i vår tok de en sensasjonell seier borte mot Wolverhampton Wanderers. Derfor bør nok Cardiff City passe seg foran lørdagens kamp.

Forests siste kamper:
Forest – Ipswich 2-1 (Brereton, Lolley)
Forest – Brentford 0-1
Boro – Forest 2-0
Millwall – Forest 2-0
Sheff Utd – Forest 0-0

Vurdering: Sen kveldskamp på lørdag. Det er uvanlig kost for oss som følger Championship. Cardiff City trenger en seier for å ta seg et langt steg nærmere Premier League-spill. De møter her et Nottingham Forest- lag som ikke har mye å spille for, og som samtidig har vist grufull form fremover på banen i det siste. Jeg sliter med å se hvordan et ineffektivt Forest-lag skal skape trøbbel for Cardiff her. Dette vinner vertene.

Tips:  H (1.50 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply