Skrevet av: Eirik Aase

 

Derby County – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ifølge Gary Rowett har vertene noen usikre kort foran kveldens kamp som han vil vurdere nærmere kampstart. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Kollaps! Igjen! Hva er det egentlig man har i drikkevannet på Pride Park utover våren? Noe er i hvert fall galt. I flere sesonger på rad har det nærmest blitt en tradisjon at The Rams faller sammen som et korthus på våren. For noen måneder siden så Derby ut som en av de tøffeste utfordrerne i kampen om andreplassen. Nå står de i fare for å havne utenfor play-off. Forrige helg tapte de 1-2 hjemme mot Middlesbrough. Det gjør at hvittrøyene nå ligger på den fæle syvendeplassen med ett poeng opp til play-off. Bare to seiere har det blitt på de ti siste kampene, og samtlige tre siste ligakamper har endt med tap. Noe må gjøres med formen umiddelbart dersom Derby skal havne blant de seks beste lagene ved sesongslutt. Hjemme på Pride Park har de 10-5-6 denne sesongen, men bare to av de ni siste hjemmekampene har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Derby – Boro 1-2 (Nugent)
Burton – Derby 3-1 (Nugent)
Wolves – Derby 2-0
Derby – Bolton 3-0 (Pearce, Vydra, Lawrence)
Preston – Derby 0-1 (Lawrence)

Tenk at ringrevene Neil Warnock nå ser ut til å lede Cardiff City til Premier League. Warnock har allerede rykket opp syv ganger, men kan nå rykke opp for åttende gang. Det er rett og slett helt vilt. Lørdag kveld tok de tre viktige poeng hjemme mot Nottingham Forest. De har dermed vunnet to kamper på rad etter de to vonde tapene mot Cardiff City og Aston Villa tidligere denne måneden. Nå ligger Cardiff på andreplass med sine 86 poeng. Ned til neste lag på tabellen skiller det bare ett poeng, og med tanke på formen til Fulham på tredjeplass har ikke Cardiff råd til å avgi særlig med poeng nå på tampen. På bortebane har waliserne 10-5-6 denne sesongen. Bare én av de åtte siste bortekampene har endt med tap. Med seier tirsdag kveld vil The Bluebirds ta et langt steg nærmere opprykk.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Forest 2-1 (Morrison, Gunnarsson)
Norwich – Cardiff 0-2 (Hoilett, Zohore)
Aston Villa – Cardiff 1-0
Cardiff – Wolves 0-1
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Pilkington)

Vurdering: Derby County ser ut til å være helt tappet for selvtillit. Her møter de et Cardiff City-lag som flyr høyt. Cardiff imponerer ikke så mye spillemessig, men drar likevel seierne i land gang på gang. Her tror jeg Derby skal slite mot et sterkt Cardiff-lag som er fulle av selvtillit. Jevnt blir det helt sikkert, men jeg har på følelsen av at ballen spretter Cardiffs vei denne kvelden. Jeg markerer for en syltynn borteseier.

Tips: B (2.55 @ Fansbet)

 


 

Nottingham Forest – Barnsley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Joe Worrall og David Vaughan er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Nottingham Forest leverte ingen dårlig kamp borte mot opprykksjagende Cardiff City lørdag kveld, men ble ikke overraskende senket på dødballer. Det er nesten skremmende hvor svake Forest har vært på defensive dødballer denne sesongen. I kampen før Cardiff-kampen vant Forest 2-1 hjemme mot Ipswich Town etter to sene mål av Ben Brereton og Joe Lolley. Den seieren var en gigantisk opptur for et Forest-lag som hadde seks kamper på rad uten scoring på det tidspunktet. Sesongen er over for Forest som nå har 49 poeng og ligger på en 17. plass på tabellen. Bare én av de åtte siste kampene har endt med seier, og på hjemmebane har de 9-2-10 denne sesongen og bare to seiere på de ti siste kampene. 

Forests siste kamper:
Cardiff – Forest 2-1 (Bridcutt)
Forest – Ipswich 2-1 (Brereton, Lolley)
Forest – Brentford 0-1
Boro – Forest 2-0
Millwall – Forest 2-0

Barnsley har fortsatt en god mulighet til å holde seg, men konkurransen i bunnen er knallhard. Etter Burton Albions seier over Sunderland på lørdag, har Barnsley nå fått enda en utfordrer i kampen om trygg plass. Foran tirsdagens kamp ligger Barnsley på en 22. plass med 38 poeng. Det betyr at de ligger under streken med to poeng opp til trygg plass. Det er kanskje ikke så rart at de ligger under streken med tanke på at de bare har vunnet én av sine ti siste kamper. Lørdag hadde de en ypperlig mulighet til å sikre seg sårt trengte poeng da de møtte den formsvake Yorkshire-rivalen Leeds United på Elland Road, men der måtte de reise hjem igjen uten poeng. På bortebane har Barnsley tapt samtlige av sine fire siste kamper. Med tanke på at Brentford og Derby County venter i de to neste kampene, bør Barnsley få med seg noe fra tirsdagens kamp. 

Barnsleys siste kamper:
Leeds – Barnsley 2-1 (Selvmål)
Barnsley – Bolton 2-2 (Gardner, McBurnie)
Ipswich – Barnsley 1-0
Barnsley – Sheff Utd 3-2 (Bradshaw, McBurnie, Gardner)
Barnsley – Bristol City 2-2 (Moore, Potts)

Vurdering: Nottingham Forest har skuffet en del i det siste. De er fryktelig svake fremover på banen, men er riktignok forholdsvis solide bakover. Her møter de et Barnsley-lag som virkelig trenger en seier. Her bør motivasjonen absolutt være på Barnsleys side. Om det er nok til å finne på noe sprell borte mot Forest på tirsdag er jeg usikker på. Dette her er helt åpent i mine øyne, og da velger jeg å markere for borteseier pga. motivasjon. Oddsen er dog ikke fristende.

Tips: B (2.55 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply