Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Fulham – Sunderland (Viasport 3 & Viaplay)
Lørdag:

16.00: Aston Villa – Derby County (Viasport 3 & Viaplay)
18.30: Middlesbrough – Millwall (Viasport 3 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Wolverhampton Wanderers – Sheffield Wednesday (Hjemmeseier) 1.36
Barnsley – Brentford (Borteseier) 1.90
Totalodds: 2.60


 

Fulham – Sunderland
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Aiden McGeady.

Fulham fikk servert en skikkelig gavepakke tirsdag kveld da Cardiff City rotet bort en 1-0 ledelse og tapte 1-3 borte mot Derby County tirsdag kveld. Med Cardiff-seier ville det nok blitt play-off på Fulham, mens de nå fortsatt har en meget god mulighet til å rykke direkte opp. Foran fredagens kamp ligger de på en tredjeplass med bare ett poeng opp til Cardiff. Med seier fredag kveld vil de kunne legge et heftig press på waliserne. Med tap vil de derimot gi Cardiff muligheten til å avgjøre på lørdag. Forrige helg imponerte Fulham stort da de vant 3-0 borte mot formlaget Millwall. Nå er The Cottagers oppe i svimlende 23(!) kamper på rad uten tap i ligaen. Hjemme på Craven Cottage har de 12-8-2 totalt, og de har ikke tapt noen av deres 14 siste kamper på eget gress.

Fulhams siste kamper:
Millwall – Fulham 0-3 (Sessegnon, Mitrovic, McDonald)
Fulham – Brentford 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Reading 1-0 (Johansen)
Sheff Wed – Fulham 0-1 (Mitrovic)
Fulham – Leeds 2-0 (McDonald, Mitrovic)

Sunderland skal spille League One-fotball neste sesong. Det ble klart etter en utrolig avslutning på bunnkampen mot Burton Albion forrige helg. Sunderland ledet med få minutter igjen, men slapp inn to mål og tapte kampen. Det siste målet ble scoret tre minutter på overtid, og endte opp med å være målet som sendte Sunderland ned en divisjon. The Black Cats har seks poeng opp til trygg plass, men ettersom de to av de tre lagene foran på tabellen møter hverandre denne helgen, er Sunderland allerede nede selv om de skulle vunnet de to neste. Nå er det bare æren som står på spill i de to siste kampene, og den æren er allerede ødelagt. På bortebane har Sunderland bare vunnet én av de ni siste kampene.

Sunderlands siste kamper:
Sunderland – Burton 1-2 (McNair)
Reading – Sunderland 2-2 (McNair, Cattermole)
Sunderland – Norwich 1-1 (Honeyman)
Leeds – Sunderland 1-1 (McNair)
Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Honeyman)

Vurdering: Fulham må egentlig vinne for å ha et håp om å klare direkte opprykk. Sunderland har rykket ned og har ingenting å spille for. Alt annet enn en komfortabel Fulham-seier vil være en gedigen overraskelse. Noen den utrolig lave oddsen sier det meste om. Tror aldri jeg har sett et lag ha lavere odds i Championship. 

Tips: H (1.19 @ Fansbet)

 


 

Aston Villa – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Axel Tuanzebe og Alan Hutton er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten Ikechi Anya og Sam Winnall.

Med fire poeng opp til direkte opprykk er det fortsatt håp for Aston Villa-fansen med tanke på å havne blant de to beste på tabellen. Likevel er nok de aller fleste Villa-supporterne allerede godt inneforstått med at det nok kommer til å bli play-off på Steve Bruce & Co i mai. Forrige helg tok de sin tredje strake seier da Ipswich Town ble slått hele 4-0 på Portman Road. Lewis Grabban har scoret tre mål på de to siste kampene, og har nå scoret nest flest mål i Championship denne sesongen. Det passer fint med en Grabban i form nå like før en eventuell play-off. Hjemme på Villa Park har Birmingham-klubben 14-6-2 denne sesongen. Åtte av de ti siste hjemmekampene har endt med seier.

Aston Villas siste kamper:
Ipswich – Aston Villa 0-4 (Grabban x2, Hourihane, Lansbury)
Aston Villa – Leeds 1-0 (Grabban)
Aston Villa – Cardiff City 1-0 (Grealish)
Norwich – Aston Villa 3-1 (Grealish)
Aston Villa – Reading 3-0 (Hogan, Hourihane, Bjarnason)

Det var nok en del Derby County-supportere som nærmest hadde begynt å forberede seg på en ny sesong i Championship da de lå under 0-1 hjemme mot Cardiff City tirsdag kveld. Heldigvis for The Rams ble det likevel en jubelkveld til slutt. Hvittrøyene scoret tre mål på de tjue siste minuttene og endte opp med å vinne 3-1. Den seieren førte Gary Rowett & Co opp på en sjetteplass på tabellen med 71 poeng. De har nå to poeng ned til den fæle syvendeplassen. Skjebnen er dermed i Derbys egne hender. Formen har vært svak med tre strake tap før kampen mot Cardiff, men kanskje tirsdagens seier vil gi Derby er boost i de to siste rundene. På bortebane har de bare vunnet én av de åtte siste. Fire av disse åtte kampene har endt uavgjort. 

Derbys siste kamper:
Derby – Cardiff 3-1 (Jerome x2, Vydra)
Derby – Boro 1-2 (Nugent)
Burton – Derby 3-1 (Nugent)
Wolves – Derby 2-0
Derby – Bolton 3-0 (Pearce, Vydra, Lawrence)

Vurdering: Derby County er ikke enkle å spille mot, men formen i det siste har vært svak. Derfor var det ekstra viktig for Derby å vise styrke da Cardiff City var på besøk tirsdag kveld. Selv med en sterk seier for noen dager siden, tror jeg ikke Derby vinner igjen her. Aston Villa ser meget bra ut for øyeblikket, og de vil nok avslutte med stil i siste hjemmekamp før en eventuell play-off. Her tror jeg vertene tar en knepen seier.

Tips: H (1.83 @ Fansbet)


 

Barnsley – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om.

Barnsley burde få til et bra resultat borte mot Nottingham Forest denne uken for å holde seg på trygg grunn, men slik skulle det ikke gå. Et Forest-lag som både har vist dårlig form og som ikke egentlig har noe å spille for, viste seg å være alt for sterke for Barnsley. The Tykes tapte til slutt hele 0-3 på City Ground. Nå har Barnsley bare én seier på de ti siste kampene. Slik blir det fort nedrykk av. Rødtrøyene ligger nå under streken med to poeng opp til trygg plass. Hjemme på Oakwell har de bare vunnet én av deres ti siste kamper. Uten seier på lørdag vil de rykke ned til League One dersom Bolton Wanderers vinner sin kamp. 

Barnsleys siste kamper:
Forest – Barnsley 3-0
Leeds – Barnsley 2-1 (Selvmål)
Barnsley – Bolton 2-2 (Gardner, McBurnie)
Ipswich – Barnsley 1-0
Barnsley – Sheff Utd 3-2 (Bradshaw, McBurnie, Gardner)

Brentfords gode form i det siste har endt opp med å gi Brentford-fansen en spennende sesongavslutning. De har nå tatt 13 av 15 mulige poeng på de fem siste kampene. Samtidig er de ubeseiret på de syv siste. Formen er med andre ord upåklagelig, og i forrige bortekamp klarte de unngå nederlag mot Fulham på Craven Cottage. Det er en utrolig imponerende prestasjon, samtidig som de faktisk spilte virkelig bra i den kampen. The Bees har nå tre poeng opp til play-off. Skal de ha håp om å kjempe om play-off i siste serierunde, må det nok bli seier her. På bortebane har de 9-4-9, og på de fem siste kampene har de sterke 3-1-1.

Brentfords siste kamper:
Brentford – QPR 2-1 (Canos, Jozefzoon)
Fulham – Brentford 1-1 (Maupay)
Forest – Brentford 0-1 (Dalsgaard)
Brentford – Ipswich 1-0 (Maupay)
Bristol City – Brentford 0-1 (Maupay)

Vurdering: Barnsley har sett fryktelig svake ut over lengre tid. Det stinker nedrykk av det rødtrøyene presterer. Lørdag må de vinne, noe som gjør at de må fremover på banen jo lengre kampen går uten scoring. Dette tror jeg  vil være optimalt for et Brentford-lag som fortsatt kjemper om play-off og som dermed kan utnytte overgangsmulighetene som dukker opp. Her synes jeg et spill på bortelaget ser meget interessant ut.

Tips: B (1.90 @ Fansbet)


 

Burton Albion – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene håper å få Damien McCrory klar til denne kampen, mens Antonee Robinson og Filipe Morais er usikre hos gjestene.

For en utrolig avslutning det ble på bunnkampen mellom Burton Albion og Sunderland forrige helg. The Brewers var nærmest død og begravet da det bare gjenstod få minutter av kampen på Stadium of Light. Da våknet gultrøyene til live igjen. Først scoret Darren Bent, før Liam Boyce satte inn 2-1 tre minutter på overtid. Dette førte til at Sunderland rykket ned, mens Burton fortsatt kan holde seg. Nå ligger de nest sist på tabellen med to poeng opp til lørdagens motstander som er over streken. En seier her vil med andre ord gi Burton en gyllen mulighet til å holde seg. Hvem hadde trodd det da de lå under 0-1 med få minutter igjen sist runde?! Hjemme på Pirelli Stadium gikk de hele 17 kamper på rad uten seier før det endelig løsnet i forrige hjemmekamp mot Derby County. Kanskje kan de bygge videre på den seieren og ta årets desidert viktigste seier på lørdag? Med tap eller uavgjort er det i hvert fall ikke tvil. Da blir det nedrykk.  

Burtons siste kamper:
Sunderland – Burton 1-2 (Boyce, Bent)
Burton – Derby 3-1 (Boyce, Murphy, Akins)
Burton – Hull 0-5
Birmingham – Burton 1-1 (Dyer)
Burton – Boro 1-1 (Sordell)

Bolton Wanderers står ovenfor en spennende og meget skummel oppgave på lørdag. De har muligheten til å sende Burton Albion ned en divisjon, samtidig som de med seier vil ta et langt steg nærmere fornyet Championship-kontrakt. Problemet for Bolton er at de med tap vil havne i en meget nervepirrende situasjon foran den siste serierunden, samtidig som formen til Bolton er fryktelig. Ikke bare er resultatene fæle med ett poeng på de seks siste kampene. De har også spilt fryktelig dårlig. Man kan vel si at resultatene ikke lyver i Boltons tilfelle. På bortebane har de fæle 1-9-12 denne sesongen. Det gjør de til ligaens verste bortelag. På lørdag må Phil Parkinson mane frem uante krefter hos dette Bolton-laget, hvis ikke ser det fort mørkt ut i siste serierunde.

Boltons siste kamper:
Bolton – Wolves 0-4
Barnsley – Bolton 2-2 (Le Fondre, Noone)

Bolton – Millwall 0-2
Derby – Bolton 3-0
Bolton – Birmingham 0-1

Vurdering: Burton Albion med to sterke seiere på rad. De er fulle av selvtillit etter at de plutselig har en mulighet til å overleve, noe som man egentlig ikke trodde var mulig for kort tid siden. Her møter de et Bolton-lag som ser ut til å være helt tappet for selvtillit. Bolton ser svake ut for tiden, og på bortebane har de skuffet stort denne sesongen. En slik kamp kommer nok til å leve sitt eget liv, men det aller meste peker på hjemmeseier for min del. Jeg tror Burton vinner her.

Tips: H (2.45 @ Fansbet)


 

Hull City – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos et Hull-lag som har fått Adama Diomande tilbake i trening. Jazz Richards nærmer seg hos gjestene, men er nok ikke med her. Ellers ingen nye skader å melde om.

Ti mål ble det scoret på Ashton Gate da Hull City møtte Bristol City forrige runde. Ti mål(!). Tigrene lå under 2-4, men snudde kampen til 5-4 like før slutt. På utrolig vis klarte likevel Bristol City finne veien til utligningsmålet på overtid. Tigrene var selvsagt skuffet over å ha rotet bort seieren på overtid, men samtidig har det ikke så mye å si. Hull er nemlig sikre fra nedrykk nå, og dermed kan man fokusere på det som skal skje neste sesong. Nå har Hull bare to tap på de ni siste kampene. Det er viktig å ta med seg inn i den nye sesongen. Hjemme på KCOM Stadium har de 7-8-7 denne sesongen.

Hulls siste kamper:
Bristol City – Hull 5-5 (Wilson x2, Campbell, Hernandez, Selvmål)
Hull – Sheff Wed 0-1
Burton – Hull 0-5 (Grosicki x2, Wilson, Meyler, Keane)
Hull – QPR 4-0 (Hernandez, Grosicki, Wilson, Selvmål)
Wolves – Hull 2-2 (Meyler, Selvmål)

Med 20 minutter igjen å spille på Pride Park på tirsdag, hadde Cardiff City både armer og føtter i Premier League. Cardiff ledet 1-0 borte mot Derby County, og ville med seier ha fire poeng ned til Fulham med to runder igjen å spille. Da ville en seier vært nok til å rykke opp denne helgen. Istedenfor snudde Derby kampen og vant 3-1. Det betyr at Cardiff bare har ett poeng ned til formsterke Fulham. De har dermed et enormt press på seg for å levere, og når lørdagens kamp spilles er de mest sannsynlig nede på tredjeplass. Fulham spiller nemlig hjemme mot Sunderland fredags kveld. Cardiff må slå tilbake med et smell etter tapet sist. Nå har waliserne bare to seiere på de seks siste kampene. Riktignok har poengtapene kommet mot sterkt motstand. På bortebane har de 10-5-7 denne sesongen, og bare én av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.  

Cardiffs siste kamper:
Derby – Cardiff 3-1 (Paterson)
Cardiff – Forest 2-1 (Morrison, Gunnarsson)
Norwich – Cardiff 0-2 (Hoilett, Zohore)
Aston Villa – Cardiff 1-0
Cardiff – Wolves 0-1

Vurdering: Hull City har kommet seg flere hakk utover våren. Den utrolige 5-5 kampen mot Bristol City sist tok nok pusten fra de fleste, men det viktigste er at Hull nå er sikre fra nedrykk. Kanskje vil de derfor ta foten av gasspedalen til denne kampen? Cardiff må strengt tatt vinne dersom de har planer om å rykke direkte opp. Skulle Fulham tape fredagens kamp mot Sunderland, vil Cardiff kunne rykke opp med seier her. Mest sannsynlig vinner nok Fulham mot Sunderland. Uavhengig av resultat i Fulhams kamp har jeg størst tro på borteseier her. Cardiff ser både bedre og bør være mer motiverte. Skal vi si knepen borteseier?  

Spill: B (2.25 @ Fansbet)


 

Norwich City – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Gaetano Berardi er suspendert hos gjestene.

Kan det bli sommerferie snart? Det føles nesten som om det er det både Norwich City-spillere og supportere tenker på nå. Sesongen er over for lenge siden, og det skjer ikke så mye spennende nå på slutten på Carrow Road. Det store spørsmålet denne sommeren blir om James Maddison fortsetter i Norwich neste sesong. Det virker dessverre meget usannsynlig. En som definitivt ikke fortsetter i Norwich neste sesong er Wes Hoolahan. Trollmannen har vært i klubben i 10 år og har blitt en stort helt blant fansen. Forhåpentligvis vil han få en flott avskjed. Norwich ligger nå på en 13. plass med 57 poeng. Det er ett poeng mer enn erkerival Ipswich Town. Jeg vil tro at Norwich-fansen er meget interesserte i å avslutte sesongen høyere på tabellen enn de blåkledde. På de ti siste kampene har Norwich bare vunnet to ganger, mens de har 7-8-7 på hjemmebane.

Norwichs siste kamper:
Preston – Norwich 0-0

Norwich – Cardiff 0-2
Sunderland – Norwich 1-1 (Pinto)
Norwich – Aston Villa 3-1 (Murphy, Maddison, Srbeny)
QPR – Norwich 4-1 (Selvmål)

I likhet med Norwich City har også Leeds United lite å spille for denne helgen. De ligger nå på 12. plass med like mange poeng som lørdagens motstander. Faktisk er det bare to mål som skiller de to store klubbene. Forrige helg to Leeds en viktig seier hjemme mot nedrykkstruede Barnsley. Viktig fordi det var mot Paul Heckingbottoms gamle klubb. Likevel kanskje viktigst med tanke på å avslutte sesongen på en god måte slik at fansen kan kjenne på optimismen gjennom sommerferien. Nå har Leeds bare vunnet én av sine fem siste kamper. På bortebane har de utrolig nok ikke vunnet en eneste kamp i 2018. Kanskje kommer den første borteseieren i år nå på lørdag? Uansett har det vært forfriskende å se noen nye unge fjes få tillit fra start for Leeds nå i det siste. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Barnsley 2-1 (Pearce, Alioski)
Aston Villa – Leeds 1-0 (Grabban)
Preston – Leeds 3-1 (Roofe)
Leeds – Sunderland 1-1 (Hernandez)
Fulham – Leeds 2-0

Vurdering: To lag som ikke har mye å spille for. De ligger midt på tabellen og har hatt ganske like sesonger. Hvordan dette skal gå er ikke enkelt å si. Leeds United har vært i elendig form på bortebane i år. Norwich City ikke akkurat overbevisende på hjemmebane, men taper sjeldent der for tiden. Jeg heller derfor for hjemmeseier her, men føler meg ikke komfortabel med tanke på hvor lite som står på spill her. 

Spill: H (1.83 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Nå ser man endelig ut til å være på gang igjen med tanke på å score mål. Etter seks kamper på rad uten scoring har Forest nå scoret seks mål på de to siste kampene. Det har resultert i to hjemmeseiere mot Ipswich Town og Barnsley, mens det ble 1-2 tap borte mot opprykksjagende Cardiff City. For Forest sin del handler sesongen om å forberede seg på det som skal skje til høsten. Akkurat det synes jeg man enkelt kan se på Forest sine kamper. Aitor Karanka har en klar plan, og den går ut på å gjøre laget mest mulig solid bakover på banen. Det er kanskje ikke så underholdene, men jeg tror det kan være med på å gjøre Forest til en outsider i toppen neste sesong. Nå har de 52 poeng er langt unna alt som har med nedrykk å gjøre. Hjemme på City Ground har de 10-2-10 denne sesongen, og de har bare tapt én av deres seks siste på eget gress.

Forests siste kamper:
Forest – Barnsley 3-0 (Tomlin, Brereton, Vellios)
Cardiff – Forest 2-1 (Bridcutt)
Forest – Ipswich 2-1 (Brereton, Lolley)
Forest – Brentford 0-1
Boro – Forest 2-0

Bristol City ledet 4-2 mot Hull City forrige helg og så da ut til å fortsatt være med i kampen om play-off. Så skjedde det noe helt spesielt på Ashton Gate. Målene strømmen inn og plutselig lå The Robins under 4-5. Joe Bryan reddet likevel ett poeng da han satte inn 5-5 på overtid, men ett poeng var ikke nok for rødtrøyene. Med to runder igjen å spille har Bristol City 66 poeng. Det skiller fem poeng opp til opprykk, og de har tre lag mellom seg selv og sjetteplassen. Jeg klarer ikke se hvordan Lee Johnson & Co skal klare snappe play-off i år. På de ni siste kampene har de bare vunnet to ganger, og på bortebane har de elleve kamper på rad uten seier. Nå er spørsmålet om de kan stanse den fæle rekken før sesongslutt.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Hull 5-5 (Diedhiou x2, Reid, Bryan, Pack)
Middlesbrough – Bristol City 2-1 (Djuric)
Bristol City – Birmingham 3-1 (Pack, Reid, Taylor)
Millwall – Bristol City 2-0
Bristol City – Brentford 0-1

Vurdering: Nottingham Forest har sett klart bedre ut i de siste kampene. To av de tre siste har endt med seier, mens Bristol City ser ut til å være helt ute av form. De har gått på flere smeller i vår, og forrige helg rotet de bort seieren etter å ha ledet 4-2. The Robins kjemper fortsatt om play-off, men jeg tror ikke de klarer det. Jeg tror heller ikke de vinner her. Uavgjortfaren er til stede, men størst er troen på at dette ender med hjemmeseier. 

Spill: H (2.50 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Massimo Luongo er borte hos vertene ettersom han forbereder seg til VM. Ingen nye skader hos gjestene, men Craig Gardner er usikker.

Queens Park Rangers klarte ikke stanse London-rival Brentfords herlige form. De to lagene møttes på Griffin Park forrige helg, og da var det Brentford som stakk av med seieren. Idrissa Sylla utlignet til 1-1 i den kampen, men The Bees vant til slutt 2-1. QPR er fortsatt fryktelig ustabile, og jeg håper Ian Holloway & Co klarer være litt mer forutsigbare når sesongen sparkes i gang igjen i august. Nå ligger de på en 16. plass med 53 poeng. De har ikke mye å spille for, og nå har de tapt fire av sine seks siste kamper. Hjemme på Loftus Road har de 11-5-6 denne sesongen. De tapte forrige hjemmekamp mot Preston North End, men vant samtlige tre foregående hjemmekamper.    

QPRs siste kamper:
Brentford – QPR 1-1 (Sylla)
QPR – Preston 1-2 (Smith)
QPR – Sheff Wed 4-2 (Sylla x2, Bidwell, Smith)
Hull – QPR 4-0
QPR – Norwich 4-1 (Manning, Smith, Eze, Luongo)

Birmingham City ser nå meget komfortable ut i bunnen av tabellen, selv om de ikke er helt trygge enda. Etter seieren mot Sheffield United forrige helg har blåtrøyene nå 43 poeng. Det gjør at Birmingham nå har en luke på fem poeng ned til nedrykk. En seier på lørdag vil være nok til å sikre fornyet Championship-kontrakt, samtidig som det på ingen måter er sikkert at de trenger å ta et eneste poeng til for å holde seg. Da de vant mot Sheffield United forrige helg var det kok på St Andrews. Birmingham-supporterne leverte varene til 10er på børsen. Det må ha gitt spillerne et skikkelig boost før de tar turen til London denne helgen. Samtidig må det nevnes at Birmingham har sett klart bedre ut etter at Garry Monk kom til klubben. Nå har de 4-1-2 på sine syv siste kamper. På bortebane har de dog svake 3-4-15. Seks av de syv siste bortekampene har endt med tap. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Sheff Utd 2-1 (Roberts, Maghoma)
Wolves – Birmingham 2-0
Bristol City – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Burton 1-1 (Jutkiewicz)
Bolton – Birmingham 0-1 (Jutkiewicz)

Vurdering: Queens Park Rangers er umulig å bli klok på. Derfor er det vanskelig å si hva vi kan forvente fra Ian Holloway & Co på lørdag. Det man derimot kan forvente fra Birmingham City er et lag som går på banen for å gi alt. De kommer ikke til å holde igjen i noen dueller. Jeg synes Birmingham har levert mye bra i det siste, og har stor tro på at de kan få med seg noe fra Loftus Road. Ett poeng kan være gull verdt for Birmingham. Derfor spørs det hvor store sjanser de tar her. Likevel har jeg lyst til å prøve meg på en borteseier her. Litt skummelt med tanke på Birminghams svake borteform, men her har jeg en magefølelse jeg er nødt til å stole på. 

Tips: B (2.60 @ Fansbet)


 

Reading – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Luke Hyam og Cole Skuse er usikre hos gjestene.

Med to serierunde igjen å spille er Reading nesten i mål med tanke på å unngå nedrykk. Etter 1-0 seieren mot Preston North End for noen uker siden trodde man at ting skulle gå seg til, men bare ett poeng på de tre siste kampene har fått pulsen opp noen hakk hos Reading-supporterne. Forrige helg tapte The Royals 0-3 borte mot Sheffield Wednesday. Berkshire-klubben skuffet stort i den kampen, men har fortsatt fem poeng ned til nedrykk. På grunn av god målforskjell vil ett poeng denne helgen sannsynligvis sende Reading et langt steg nærmere fornyet kontrakt, og kanskje kan de også være trygge fra nedrykk selv med tap denne helgen. The Royals har bare to seiere på de ti siste kampene, og på hjemmebane har de 5-8-9. Riktignok har det vært bedring i det siste på eget gress. Ingen av de fem siste på hjemmebane har endt med tap. De fem kampene har gitt to seiere og tre uavgjort.

Readings siste kamper:
Sheff Wed – Reading 3-0
Reading – Sunderland 2-2 (Kelly, Kermorgant)
Fulham – Reading 1-0
Reading – Preston 1-0 (Barrow)
Aston Villa – Reading 3-0

Ipswich Town er vanligvis vanskelige å spille mot. Slik så det likevel ikke ut forrige helg. Et opprykkjagende Aston Villa-lag fikk det overraskende enkelt borte mot et Ipswich Town-lag som for øyeblikket ser ut til å være i ventemodus frem til en ny sjef er på plass. Aston Villa vant kampen hele 4-0, og nå har blåtrøyene tapt begge sine kamper siden Mick McCarthy forlot klubben. Denne uken snakket Marcus Evans i et TV-intervju om planene fremover. Det hørtes ut som spennende planer for Ipswich-fansen. Et interessant hint Evans ga var vedrørende ansettelsen av ny manager. Det blir mer fokus på å spille seg ut fra forsvar fra og med neste sesong. Ipswich har bare ett poeng opp til erkerival Norwich City, og fansen vil nok være opptatt av å gå forbi sin rival i løpet av de to siste rundene. Nå har Ipswich bare én seier på de ni siste kampene. På bortebane har de tapt samtlige fire siste kamper. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Aston Villa 0-4
Forest – Ipswich 2-1 (Ward)
Ipswich – Barnsley 1-0 (Knudsen)
Brentford – Ipswich 1-0
Ipswich – Millwall 2-2 (Waghorn x2)

Vurdering: Reading har vært svake hjemme denne sesongen, men det har bedret seg i det siste. Med seier her vil Reading være trygge fra nedrykk. Gjestene er i ventemodus med vikarierende manager og forholdsvis lite å spille for. De tapte stort sist og har fire bortetap på rad. Her har jeg størst tro på vertene. 

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan få tilbake Leon Clarke til denne kampen, mens gjestene håper og tror at både Paul Huntington og Tom Clarke skal være friske nok til å spille på lørdag.

Uten seier borte mot Birmingham City forrige runde ville det se meget mørkt ut for Sheffield United med tanke på å klare play-off. Da de tok ledelsen få minutter ut i kampen mot Birmingham var det nok derfor en del Blades-supportere som begynte å drømme om Premier League, men den drømmen ble raskt knust. Birmingham snudde kampen og vant 2-1, og nå blir Chris Wilder & Co nødt til å planlegge en ny sesong i Championship. Riktignok er ikke håpet helt ute. Sheffield United ligger nå på en 11. plass med fem poeng opp til play-off. Problemet er at selv med full pott i de to siste rundene, vil det nok ikke være nok til å havne blant de seks beste lagene på tabellen. Hjemme på Bramall Lane har The Blades sterke 12-5-5 denne sesongen. Ingen av de syv siste kampene på Bramall Lane har endt med tap for Sheffield United. 

Sheff Utds siste kamper:
Birmingham – Sheff Utd 2-1 (Duffy)
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Boro 2-1 (Evans x2)
Barnsley – Sheff Utd 3-2 (Fleck, Clarke)
Sheff Utd – Cardiff 1-1 (Clarke)

Det ser ikke så lyst ut for Preston North End heller med tanke på play-off. De spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Norwich City, og nå har de fire poeng opp til play-off. En luke på fire poeng med dårlig målforskjell er bortimot umulig å tette når kampen om play-off er så jevnt og tett som den er i år. Bare tre seiere på de åtte siste kampene har ikke vært bra nok for å blande seg inn blant de seks beste. På bortebane har The Lilywhites sterke 9-8-5 denne sesongen. Det er tredje best i Championship, men to av de tre siste bortekampene har endt med tap. 

Prestons siste kamper:
Preston – Norwich 0-0
QPR – Preston 1-2 (Robinson x2)
Preston – Leeds 3-1 (Maguire, Gallagher, Browne)
Reading – Preston 1-0
Preston – Derby 0-1

Vurdering: To lag som har vært med i kampen om play-off lenge, men som nå ser ut til å bli hektet av. Fortsatt har begge lagene et ørlite håp, men det forsvinner nok sannsynligvis denne helgen. Seier er uansett det eneste som er bra nok for begge lagene. Derfor kan dette bli en meget morsom kamp. Jeg tror på en jevn, åpen og underholdene kamp. Hvem som vinner er ikke enkelt å si. Jeg finner gode grunner for å markere for både hjemme- og bortelaget. Likevel synes jeg uavgjort fremstår som det beste alternativet.

Spill: U (3.50 @ Fansbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jack Hunt er ute for gjestene sammen med flere andre spillere som Sam Hutchinson, Gary Hooper, Keiren Westwood. Vertene har ikke mange fravær. Ivan Cavaleiro er derimot usikker. 

Ligagullet er i boks. Opprykket er i boks. Alt er i boks. Nå er det store spørsmålet om Wolverhampton Wanderers tar foten av gasspedalen i de to siste rundene. Forrige helg valset de over Bolton Wanderers på Macron Stadium og vant til slutt 4-0. I den kampen fikk de mange tusen supporterne se fire forskjellige målscorere. Stemningen i klubben er rett og slett helt fantastisk. Nå har de 98 poeng og dermed en luke på tolv poeng ned til Cardiff City på tredjeplass. Ulvene har fantastiske 7-1-0 på de åtte siste kampene, og på hjemmebane har de 16-4-2 totalt. De har 6-2-0 på sine åtte siste hjemmekamper. 

Wolves siste kamper:
Bolton – Wolves 0-4 (Douglas, Afobe, Jota, Coady)
Wolves – Birmingham 2-0 (Jota, Afobe)
Wolves – Derby 2-0 (Neves, Jota)
Cardiff – Wolves 0-1 (Neves)
Wolves – Hull 2-2 (Buur, Jota)

Sheffield Wednesday er på gang igjen. Forrige runde vant de 3-0 hjemme mot Reading på Hillsborough. Fernando Forestieri viste frem sine trylletriks i det oppgjøret, og endte til slutt opp med å score to mål. Det er vanskelig å beskrive hvor deilig det er å se trollmannen tilbake på banen igjen, og samtidig er det tungt å tenkte på at han har gått glipp av en hel sesong. Nå har den lille juvelen tre mål på de tre siste kampene. Uglene ligger på en 15. plass med 53 poeng. De har vunnet fem av de syv siste kampene, og den typen form er viktig med tanke på å skape optimisme foran den kommende sesongen. På bortebane har de ikke vært særlig imponerende denne sesongen, men i det siste har det løsnet. Tre av de fire siste bortekampene har endt med seier. 

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Reading 3-0 (Forestieri x2, Boyd)
Hull – Sheff Wed 0-1 (Rhodes)
QPR – Sheff Wed 4-2 (Forestieri, Nuhiu)
Sheff Wed – Fulham 0-1
Sunderland – Sheff Wed 1-3 (Joao, Lees, Nuhiu)

Vurdering: Begge lagene har lite å spille for. Wolverhampton Wanderers er i enorm form, mens Sheffield Wednesday har kommet seg i det siste. Det er litt skummelt å komme med noen klare spådommer her med tanke på hvor lite denne kampen betyr, men når ulvene har hjemmebane klarer jeg ikke holde meg unna hjemmeseier. Samme hvor sterke Wednesday har vært i det siste. 

Tips: H (1.36 @ Fansbet)


 

Middlesbrough – Millwall
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Patrick Bamford er tilbake for Boro til denne kampen, mens Tim Cahill er suspendert hos gjestene.

For en herlig kamp vi får servert lørdags kveld. Et skikkelig interessant oppgjør i kampen om play-off. Middlesbrough vil sikre seg play-off med seier hjemme på Riverside Stadium denne lørdagen, men kan fort havne i trøbbel dersom Millwall reiser hjem med tre poeng i bagasjen. Forrige helg tok Boro en utrolig sterk og viktig seier borte mot opprykksrival Derby County. I den foregående kampen var det Bristol City som ble slått. Det har nok utvilsomt gitt Boro rikelig med selvtillit foran lørdagens kamp. Nå ligger Boro på en femteplass med 72 poeng. Ned til Millwall som ligger like utenfor play-off skiller det tre poeng. Hjemme på Riverside Stadium har Boro vunnet seks av sine syv siste kamper. Det er intet annet enn meget imponerende. 

Boros siste kamper:
Derby – Boro 1-2 (Besic, Assombalonga)
Boro – Bristol City 2-1 (Ayala, Friend)
Sheff Utd – Boro 2-1 (Ayala)
Boro – Forest 2-0 (Ayala, Downing)
Burton – Boro 1-1 (Assombalonga

Millwall gikk raskt ut fra startblokkene da ligaens store formlag, Fulham, var på besøk på The Den forrige helg. Jake Cooper headet i treverket etter får minutter, mens Millwall leverte mye bra frem til pause. Mål ble det likevel ikke. Det skulle vise seg å koste dyrt. Fulham skrudde nemlig på “på-knappen” i pausen. I andre omgang scoret de tre ganger og vant til slutt 3-0. Det var Millwalls første tap i ligaen siden 1. januar. Siden den gang hadde de spilt 17 kamper på rad uten å tape. Nå blir det interessant å se hvordan de slår tilbake etter tapet sist. Skal Millwall ha et håp om å klare play-off bør de egentlig vinne her. Med tap kan de risikere å være ferdigspilt for sesongen etter helgens runde. På bortebane startet de sesongen med 13 bortekamper på rad uten seier. Etter det har de ikke tapt på noen av de ni siste bortekampene. Forrige bortetap kom 1. januar, og på de ni siste bortekampene har de sterke 7-2-0. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – Fulham 0-3
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Morison)
Bolton – Millwall 0-2 (Elliott, Marshall)
Millwall – Bristol City 2-0 (Wallace, Morison)
Ipswich – Millwall 2-2 (Cooper, Saville)

Vurdering: Interessant, spennende og viktig oppgjør i kampen om play-off. Middlesbrough har sett bedre ut denne våren og jeg blir overrasket dersom de ikke sikrer seg play-off. Millwall har kommet med et smell denne våren og er nå med i kampen om play-off. De gikk på et sjeldent tap forrige runde, og derfor blir det interessant å se hvordan de slår tilbake her. Jeg er langt fra sikker på at Middlesbrough vinner her, men magefølelsen min taler mest til vertenes fordel. Derfor får Boro et syltynt tips. Mitt beste tips er likevel å styre unna spill her. 

Tips:  H (2.00 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply