Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Søndag:

13.30: Birmingham City – Fulham (Viasport + & Viaplay)
13.30: Cardiff City – Reading (Viasport 1 & Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Cardiff City – Reading (Hjemmeseier) 1.30
Derby County – Barnsley (Hjemmeseier) 1.76
Totalodds: 2.31


 

Rundens kamper:
Lag som har noe å spille for i siste serierunde er markert med fet skrift.

Birmingham City – Fulham
Bolton Wanderers – Nottingham Forest
Brentford – Hull City
Bristol City – Sheffield United
Cardiff City – Reading
Derby County – Barnsley
Ipswich Town – Middlesbrough
Leeds United – Queens Park Rangers
Millwall – Aston Villa
Preston North End – Burton Albion
Sheffield Wednesday – Norwich City
Sunderland – Wolverhampton Wanderers


 

Birmingham City – Fulham
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Vertene får tilbake Harlee Dean, mens gjestene har Matt Targett, Neeskens Kebano og Floyd Ayite på listen over usikre spillere før denne kampen.

Birmingham City fikk seg en skikkelig etterlengtet opptur etter at Garry Monk kom til klubben. Flere gode resultater den siste tiden har ført blåtrøyene opp fra nedrykksplass, men fortsatt er de ikke trygge når det bare gjenstår én serierunde. Med seier mot Queens Park Rangers forrige runde kunne fokuset nå vært rettet mot sommerferien, men istedenfor må de spille en nervepirrende kamp hjemme mot opprykksjagende Fulham denne helgen. Birmingham ligger nå på en 20. plass med 43 poeng. Med seier på søndag vil de være sikre fra å rykke ned. Med uavgjort eller tap er de avhengig av at bare ett av de tre lagene like bak på tabellen passerer dem i løpet av søndagen. På papiret ser det ikke så mørkt ut for Birmingham, men den svake formen til Birmingham de siste kampene bør gi grunn til bekymring. Bare én av de fem siste har endt med seier, og uten seier på søndag legger man altså sin egen skjebne over i andres hender. Det er ikke akkurat det man ønsker å gjøre i siste serierunde. Hjemme på St Andrews har Birmingham 9-3-10 denne sesongen, og på de fire siste hjemmekampene har de tatt imponerende ti poeng av tolv mulige. Dog har de ikke hatt så tøff motstand i de fire siste kampene på hjemmebane som det de får på søndag.

Birminghams siste kamper:
QPR – Birmingham 3-1 (Adams)
Birmingham – Sheff Utd 2-1 (Roberts, Maghoma)
Wolves – Birmingham 2-0
Bristol City – Birmingham 3-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Burton 1-1 (Jutkiewicz)

Fulham måtte vinne for å legge press på Cardiff City forrige serierunde, men det så lenge dårlig ut for The Cottagers. Joel Asoro sendte et allerede nedrykksklart Sunderland i ledelsen med en fin scoring midtveis i første omgang. Fulham kjempet på for å slå tilbake, men måtte vente til overtid i første omgang før utligningsmålet kom. I andre omgang fortsatte jakten på et seiersmål, men et kynisk og forholdsvis imponerende Sunderland-lag gjorde det ikke lett for Fulham. Først et kvarter før slutt kom seiersmålet da Aleksandar Mitrovic satte inn 2-1. Fulham fikk dermed vikariere på direkte opprykksplass, men ble dyttet ned igjen til tredjeplass dagen etterpå da Cardiff City vant sin kamp. Situasjonen foran søndagens runde er temmelig grei for Fulham. Med tap har de ikke sjans til å ta igjen Cardiff. Med uavgjort tar de igjen Cardiff dersom waliserne taper sin kamp. Med seier er Fulham avhengig av at Cardiff ikke vinner sin kamp. Ettersom Cardiff har en hjemmekamp mot Reading denne helgen, så skal mye klaffe for at Fulham rykker direkte opp. Det er ganske utrolig med tanke på at de nå har 23 kamper på rad uten tap i ligaen. På bortebane har de 12-5-5 denne sesongen. Samtlige fem siste bortekamper har endt med seier. 

Fulhams siste kamper:
Fulham – Sunderland 2-1 (Mitrovic, Piazon)
Millwall – Fulham 0-3 (Sessegnon, Mitrovic, McDonald)
Fulham – Brentford 1-1 (Mitrovic)
Fulham – Reading 1-0 (Johansen)
Sheff Wed – Fulham 0-1 (Mitrovic)

Vurdering: Birmingham City vil mest sannsynlig klare seg med ett poeng. Derimot vil uavgjort sannsynligvis ikke være bra nok for Fulham. Derfor kan dette bli en meget morsom kamp hvor Fulham må fremover fra start. Birmingham gode på hjemmebane i det siste, selv om formen ellers ikke har vært særlig bra de siste fem kampene. Fulham er derimot meget imponerende, og har nå 23 på rad uten tap. Jeg tror Fulham fikser jobben her, men tror ikke det holder til direkte opprykk likevel.

Tips: B (1.74 @ Fansbet)

 


 

Bolton Wanderers – Nottingham Forest
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Nå ser det mørkt ut for Bolton Wanderers. Forrige helg hadde de en knalltøff og viktig bunnduell mot Burton Albion, men det ble ingen hyggelig affære for Bolton-fansen. Burton vant den kampen 2-0 og passerte dermed Bolton på tabellen. The Trotters ligger nå nest sist på tabellen med sine 40 poeng. Det skiller bare ett poeng opp til trygg plass, og i teorien kan Bolton passere fire lag på søndag. Dog er målforskjellen til Reading såpass mye bedre enn Bolton sin, at man egentlig kan utelukke Reading fra det regnestykket. Formen til Bolton gir dog mange liten tro på at de skal klare unngå nedrykk på søndag. På de syv siste kampene har de bare tatt ett poeng, og da er det kanskje ikke så rart at man ligger der man gjør. Det er dog ganske spesielt ettersom de så ut til å være på god vei til fornyet Championship-kontrakt for noen uker siden. Etter kampen mot Burton gikk styreformann Ken Anderson ut og ga beskjed om at han hadde snakket med manager Phil Parkinson om spillestil foran siste serierunde. Parkinson hadde fått beskjed om å ha en mye mer offensiv tilnærming til søndagens kamp mot Nottingham Forest. Jeg synes alltid det er skummelt når ledelsen skal legge seg opp i hva manageren foretar seg på banen. Hjemme på Macron Stadium har Bolton 8-4-10. De hadde en god periode tidligere i går, men har nå tapt samtlige tre siste hjemmekamper.

Boltons siste kamper:
Burton – Bolton 2-0
Bolton – Wolves 0-4
Barnsley – Bolton 2-2 (Le Fondre, Noone)
Bolton – Millwall 0-2
Derby – Bolton 3-0

For Nottingham Forest sin del er sesongen over. De jobber med å få forsvarsspillet til å sitte foran den kommende sesongen. Det er noe Aitor Karanka er veldig opptatt av, og som jeg synes viser godt igjen allerede. Forrige runde ble det 0-0 hjemme mot Bristol City, mens Boltons bunnrival Barnsley ble slått 3-0 i den foregående kampen. Forest har nå bare tapt én av sine fire siste kamper, og ligger nå på en 17. plass med 53 poeng. De kan klatre opp to plasser på tabellen denne søndagen, men kan ikke falle lenger ned på tabellen. Forest har med andre ord alt å vinne og ingenting å tape på søndag. Kanskje det vil føre til at de tørr ta større sjanser? På bortebane har Forest 5-5-12 denne sesongen hvor ingen av de fem siste har endt med seier.  

Forests siste kamper:
Forest – Bristol City 0-0
Forest – Barnsley 3-0 (Tomlin, Brereton, Vellios)
Cardiff – Forest 2-1 (Bridcutt)
Forest – Ipswich 2-1 (Brereton, Lolley)
Forest – Brentford 0-1

Vurdering: Bolton Wanderers har satt seg selv i en fæl posisjon. Her møter de et Nottingham Forest-lag som kan være vanskelig å bryte gjennom, og som ikke har noe å tape her. Bolton pleier ikke være komfortable med å styre kamper og være offensive, mens Forest har i flere måneder øvd på å organisere forsvaret best mulig. Her tror jeg Bolton vil få problemer fremover på banen, samtidig som Forest kommer til å utnytte overgangsmulighetene som dukker opp. Vertene favoritter pga. motivasjonen her, men jeg tror vi får et kampbilde som vil passe Forest meget bra. Derfor klarer jeg ikke holde meg unna borteseier til meget bra odds.

Tips: B (4.85 @ Fansbet)


 

Brentford – Hull City
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Florian Jozefzoon og Romaine Sawyers er usikre hos vertene. Gjestene melder ikke om noen nye skader.

En heftig innspurt med flere imponerende resultater førte Brentford med i kampen om play-off nå helt på tampen. Dessverre for Brentford-fansen ble det et blytungt nederlag borte mot Barnsley forrige runde, noe som førte til at drømmen om opprykk ble knust like før målstreken. Etter tapet mot Barnsley ligger Brentford på en 9. plass med 68 poeng. Opp til play-off skiller det nå fire poeng. Før tapet mot Barnsley hadde Brentford syv på rad uten tap, hvor fire av de fem siste kampene hadde endt med seier. Det har med andre ord vært mye å bygge videre på med tanke på neste sesong. Nå gjelder det bare å få til en sterk avslutning på sesongen i sesongens siste hjemmekamp. Det klarte de ikke forrige sesong. Da tapte de 1-3 mot Blackburn Rovers. Hjemme på Griffin Park har Brentford bare tapt tre ganger denne sesongen. Den siste tiden har de derimot skuffet litt hjemme med bare tre seiere på de åtte siste kampene på eget gress.

Brentfords siste kamper:
Barnsley – Brentford 2-0
Brentford – QPR 2-1 (Canos, Jozefzoon)
Fulham – Brentford 1-1 (Maupay)
Forest – Brentford 0-1 (Dalsgaard)
Brentford – Ipswich 1-0 (Maupay)

Hull City hadde lite å spille for da opprykksjagende Cardiff City kom på besøk forrige serierunde. Derfor var det ikke så overraskende at waliserne reiste hjem med tre poeng etter to scoringer fra midtstopper Sean Morrison. I den foregående kampen spilte Hull uavgjort 5-5 borte mot Bristol City, og kanskje blir det en ny målfest nå på søndag. Hull har scoret ti mål på sine to siste bortekamper, og til søndagens kamp har de ingenting å tape. De ligger nå på en 18. plass på tabellen, og den plassen kommer de til å ende på uansett utfall denne helgen. På bortebane har de 4-7-11 denne sesongen. Det bør Nigel Adkins & Co gjøre noe med til neste sesong.

Hulls siste kamper:
Hull – Cardiff 0-2
Bristol City – Hull 5-5 (Wilson x2, Campbell, Hernandez, Selvmål)
Hull – Sheff Wed 0-1
Burton – Hull 0-5 (Grosicki x2, Wilson, Meyler, Keane)
Hull – QPR 4-0 (Hernandez, Grosicki, Wilson, Selvmål)

Vurdering: Brentford har vist mye bra i det siste, men gikk på en lei smell sist. Hull City med tap sist, men på de to siste bortekampene har de scoret på bestilling. Hull uten noe å spille for her, mens Brentford kan både klatre noen plasser eller faller ned noen plasser. Jeg blir meget overrasket dersom dette ender med en kjedelig forestilling. Her forventer jeg mange scoringer. Flest scoringer tror jeg vertene kommer til å stå for. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (1.83 @ Fansbet)


 

Bristol City – Sheffield United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Nathan Baker er én av flere Bristol City-spillere som er ute til denne kampen. Hele fem til seks spillere skal visstnok være meget usikre ifølge manager Lee Johnson, uten at han ville nevne hvem. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Sesongen er over for Bristol City. Det har vært en sesong som The Robins-fansen absolutt kan se tilbake på med hevet hode, men som samtidig gir supporterne en bitter smak i munnen. Det hele startet nemlig så bra, men endte med en stor nedtur. Man gikk helt til semifinalen i ligacupen etter å ha slått ut blant andre Manchester United. I ligaen imponerte man like mye og hang lenge med helt i toppen, men i vår har rødtrøyene skuffet stort. Man har falt lenger og lenger ned på tabellen, og foran siste serierunde innehar de en 10. plass med fem poeng opp til play-off. Med tanke på at bare én av de syv siste har endt med seier i ligaen, er det lett å tenke på hvor lite som egentlig skulle til for at Lee Johnson & Co hadde vært i play-off kampen enda. Hjemme på Ashton Gate har Bristol City 11-6-5 og bare én av de åtte siste på eget gress har endt med tap. 

Bristol Citys siste kamper:
Forest – Bristol City 0-0
Bristol City – Hull 5-5 (Diedhiou x2, Reid, Bryan, Pack)
Middlesbrough – Bristol City 2-1 (Djuric)
Bristol City – Birmingham 3-1 (Pack, Reid, Taylor)
Millwall – Bristol City 2-0

Sheffield United er i likhet med Bristol City også ute av kampen om play-off. De startet også sesongen på imponerende vis i høst, men har forsvunnet litt etter hvert som sesongen har gått. Foran søndagens kamper ligger The Blades på plassen bak Bristol City med ett poeng færre enn sin kommende motstander. Selv om man ikke kan nå play-off, kan The Blades likevel klatre tre plasser på tabellen denne serierunden. Bak er det ingen lag som kan fange Sheffield United, noe som gjør at de ikke har noe å tape denne runden. Jeg forventer derfor et offensivt Sheffield United-lag, og det er jeg sikker på at vi får med Chris Wilder ved sidelinjen. Forrige runde skuffet Yorkshire-klubben stort da det ble 0-1 tap hjemme mot Preston North End, og derfor er de nok ekstra ivrige på å avslutte sesongen på best mulig måte nå på søndag. På de åtte siste kampene har de bare vunnet én gang, mens de på bortebane har fem kamper på rad uten seier. 

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Preston 0-1
Birmingham – Sheff Utd 2-1 (Duffy)
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Clarke)
Sheff Utd – Boro 2-1 (Evans x2)
Barnsley – Sheff Utd 3-2 (Fleck, Clarke)

Vurdering: To lag i svak form som begge har fått opprykksdrømmen knust nå nylig. Her bør vi få to offensive lag som ønsker å gi supporterne en god avslutning på sesongen. Det endte 5-5 i forrige hjemmekamp på Ashton Gate for Bristol City. Så gale kan det ikke bli her, men en del mål bør det jo bli. Jeg har en følelse for at det er vertene som scorer flest her. Jeg markerer derfor for hjemmeseier.

Tips: H (2.65 @ Fansbet)


 

Cardiff City – Reading
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Aron Gunnarsson er ute hos vertene. Gjestene mangler Tyler Blackett og Omar Richards.

Enkelt og greit. Med seier er Cardiff City klare for Premier League til høsten. Det går ikke an å gjøre det enklere enn det. Selv med uavgjort og tap kan det bli opprykk, men da er man avhengig av at Fulham avgir poeng eller taper i sin kamp. Det er nesten uvirkelig å tenke på at dette Cardiff-laget har holdt koken helt frem til siste serierunde. At de skulle gjøre det bra denne sesongen var ingen overraskelse, men da hadde jeg først og fremst play-off i tankene. Selv da de leverte gode resultater og prestasjoner i høst, hadde jeg aldri trodd at de skulle holde det gående gjennom hele sesongen. Æren for det skal Neil Warnock ha. Han er på vei mot sitt åttende opprykk som manager. Man må bare ta av seg hatten. Cardiff har nå vunnet tre av sine fire siste kamper etter 2-0 seieren borte mot Hull City sist. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 16-3-3 denne sesongen. Åtte av de ni siste hjemmekampene har endt med seier. Dette må vel bli opprykk?

Cardiffs siste kamper:
Hull – Cardiff 0-2 (Morrison x2)
Derby – Cardiff 3-1 (Paterson)

Cardiff – Forest 2-1 (Morrison, Gunnarsson)
Norwich – Cardiff 0-2 (Hoilett, Zohore)
Aston Villa – Cardiff 1-0

Etter 1-0 seieren hjemme mot Preston North End for noen uker siden var jeg sikker på at Reading skulle holde seg oppe i Championship. Noen fæle resultater senere er situasjonen slik at The Royals fortsatt kan rykke ned. I de to siste kampene har de tapt 0-3 mot Sheffield Wednesday, før det ble 0-4 tap hjemme mot Ipswich Town sist. Spesielt tapet mot Ipswich må ha gjort ufyselig vondt for Reading-supporterne. Nå ligger Reading på en 19. plass med 43 poeng. De har bare tatt ett poeng på de fire siste kampene, og har nå to poeng ned til nedrykk. Mye skal gå galt for at Reading rykker ned på søndag, men med tanke på hvor tøff motstand Reading har denne runden, så kan det fort bli en fryktelig nervepirrende affære for Reading-fansen. På bortebane har de ett poeng på de syv siste kampene. Samtlige fem siste bortekamper har endt med tap.

Readings siste kamper:
Reading – Ipswich 0-4
Sheff Wed – Reading 3-0
Reading – Sunderland 2-2 (Kelly, Kermorgant)
Fulham – Reading 1-0
Reading – Preston 1-0 (Barrow)

Vurdering: Dette kan vel bare bli hjemmeseier. Umulig å gå for noe annet utfall. Mer forklaring trenger man ikke.   

Spill: H (1.30 @ Fansbet)


 

Derby County – Barnsley
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Selv Derby County-sjef Gary Rowett syntes det var nærmest litt komisk at Derby fortsatt kunne være på play-off plass etter den forferdelige formen de har vist nå i 2018. Seierne har ikke akkurat kommet på løpende bånd, og man har i hele 2018 minnet mer om et lag som hører hjemme på nedre halvdel, enn et lag som kjemper om opprykk. For Derby-fansen har det nærmest blitt en tradisjon med formsvikt på våren, men fortsatt lever altså håpet om Premier League-spill til høsten. Foran søndagens serierunde ligger Derby på den viktige sjetteplassen som gir play-off. Bare to poeng bak følger Preston North End. Målforskjellen til Derby er såpass mye bedre enn Preston sin, at det mest sannsynlig vil være nok med uavgjort for å klare play-off. Forrige helg spilte Derby uavgjort 1-1 borte mot Aston Villa, mens de i forrige hjemmekamp flesket til med en uhyre sterk 3-1 seier mot Cardiff City. Det er den typen prestasjon de må finne frem til på søndag hvis de skal klare slå et Barnsley-lag som kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk. Hjemme på Pride Park har Derby 11-5-6 denne sesongen. Bare to av de syv siste hjemmekampene har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Aston Villa – Derby 1-1 (Jerome)
Derby – Cardiff 3-1 (Jerome x2, Vydra)
Derby – Boro 1-2 (Nugent)
Burton – Derby 3-1 (Nugent)
Wolves – Derby 2-0

Barnsley måtte få til noe bra da Brentford kom på besøk forrige helg. Uten seier i den kampen ville det sett bekmørkt ut for The Tykes foran siste serierunde. Det ser fortsatt tungt ut, men nå har de i det minste skjebnen i sine egne hender. Etter seieren mot Brentford sist ligger nemlig Barnsley like over nedrykksstreken med like mange poeng som Burton Albion på plassen bak. Barnsley kan bli tatt igjen av både Burton Albion og Bolton Wanderers, mens de selv kan ta igjen Reading og Birmingham City som ligger to poeng foran på tabellen. Formen til Barnsley har svak i vår. Den nye sjefen Jose Morais har ikke akkurat fått ting til å fungere så langt på Oakwell. Derfor var det ekstra viktig med seieren sist. Barnsley vil reise til Pride Park med litt selvtillit igjen etter seieren mot Brentford, men samtidig vil nok ikke borteformen til Barnsley skremme søndagens motstander. Barnsley har nemlig tapt samtlige fem siste bortekamper, og har bare én seier på de ni siste på fremmed gress. De må finne på noe helt spesielt på søndag dersom de skal slippe å måtte håpe på hjelp fra andre lag for å unngå nedrykk.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Brentford 2-0 (Moore, McBurnie)
Forest – Barnsley 3-0
Leeds – Barnsley 2-1 (Selvmål)
Barnsley – Bolton 2-2 (Gardner, McBurnie)
Ipswich – Barnsley 1-0

Vurdering: Derby County med svak form i 2018, men i de to siste kampene må man kunne gi de mer enn godkjent. Her møter de et Barnsley-lag som ligger plantet dypt nedi bunnstriden. Derfor kan dette bli et meget interessant oppgjør hvor ett poeng sannsynligvis vil være godt nok for vertene, men kanskje ikke godt nok for gjestene. Det ville vært litt typisk Derby om de skulle kollapse i denne kampen, men her sliter jeg med å markere for annet enn hjemmeseier.  

Spill: H (1.74 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Middlesbrough
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler suspenderte Grant Ward, mens gjestene fort kan komme til å hvile noen spillere her.

Endelig fikk Ipswich Town-fansen en skikkelig opptur da Reading ble slått 4-0 på Madejski Stadium forrige helg. En seier som var imponerende nok i seg selv, men det er flere ting som gjør akkurat denne seieren ekstra spesiell. Den ene tingen er at Reading fortsatt har mye å spille for, mens Ipswich på mange måter er ferdig for sesongen. Det andre tingen er at Ipswich brukte flere spennende unggutter på Madejski Stadium. Da smaker det selvsagt enda bedre med seier. Ipswich har to seiere på de 10 siste kampene og ligger på en 13. plass. De er ett poeng bak erkerival Norwich City, og det er forståelig nok det som er fokuset foran siste serierunde. Man vil jo ikke havne bak fienden på tabellen. Hjemme på Portman Road har Ipswich bare vunnet én av sine åtte siste kamper.

Ipswichs siste kamper:
Reading – Ipswich 0-4 (Waghorn, Sears, Spence, Connolly)
Ipswich – Aston Villa 0-4
Forest – Ipswich 2-1 (Ward)
Ipswich – Barnsley 1-0 (Knudsen)
Brentford – Ipswich 1-0

Etter bare én seier på fem kamper mellom midten av mars og midten av april, virket det nesten som om Middlesbrough skulle rote bort play-off plassen. Heldigvis for Boro-fansen har Tony Pulis fått laget på riktig vei igjen de siste ukene. Samtlige tre siste kamper har endt med seier, og det som er kanskje mest imponerende er at disse tre kampene har vært mot lag som også har kjempet om play-off. Det må gi et enormt boost for selvtilliten foran den kommende play-offen. Boro sikret seg nemlig play-off da de vant 2-0 hjemme mot Millwall på Riverside Stadium forrige helg. Nå har de 75 poeng og skal mest sannsynlig møte Aston Villa i play-off. På bortebane har Boro 10-4-8 denne sesongen. Bare én av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Boros siste kamper:
Boro – Millwall 2-0 (Howson, Assombalonga)
Derby – Boro 1-2 (Besic, Assombalonga)
Boro – Bristol City 2-1 (Ayala, Friend)
Sheff Utd – Boro 2-1 (Ayala)
Boro – Forest 2-0 (Ayala, Downing)

Vurdering: To lag som ikke har så mye å spille for akkurat nå. Ipswich vil nok avslutte på en god måte, og samtidig havne over Norwich City på tabellen. Middlesbrough vil nok helst sikre seg femteplassen med tanke på motstander i play-off, samtidig som de nok ikke ønsker å gå inn i play-offen med et tap i siste runde. Jeg frykter en del rotasjon på laget til gjestene og våger derfor ikke ren borteseier her. Jeg markerer derfor for uavgjort. 

Spill: U (3.55 @ Fansbet)


 

Leeds United – Queens Park Rangers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Pablo Hernandez som har reist til Spania ettersom kona venter barn. Luke Ayling kan derimot gjøre comeback her etter skade. Ingen nye skader å melde om hos gjestene, men det ventes at et par unggutter vil få sin debut for QPR her.

Når Kalvin Phillips først finner nettmaskene, pleier det som regel være flotte scoringer. Forrige helg sendte han Leeds United i ledelsen på Carrow Road, men den ledelsen skulle ikke vare lenge. Like før pause utlignet nemlig Wes Hoolahan i sin avskjedskamp for Norwich, før Josh Murphy gjorde snuoperasjonen komplett i andre omgang. Det ble dermed et nytt tap for Leeds United på bortebane. Det var Leeds fjerde strake bortetap i ligaen, og nå har de elleve bortekamper på rad uten seier. De har faktisk ikke vunnet på fremmed gress i år. Nå bør Paul Heckingbottom få en god avslutning på sesongen når The Peacocks får besøk av Queens Park Rangers. Leeds ligger nå på en 14. plass med 57 poeng. De kan klatre to plasser, men de kan også falle to plasser. Sånt sett betyr ikke kampen så mye, men for Heckingbottom betyr den kanskje mer enn man skulle tro. Det vil nemlig være et enormt press på Heckingbottom før sommerferien starter for alvor dersom han får en fæl avslutning på sesongen. Siden nyttår er det faktisk bare to lag i Championship som har prestert dårligere enn Leeds. Det ene av de lagene er Sunderland, og de skal spille League One-fotball til høsten. Hjemme på Elland Road har Leeds 9-6-7 denne sesongen. De har tatt syv poeng på de tre siste hjemmekampene, hvor de blant annet vant sist mot Barnsley.  

Leeds siste kamper:
Norwich – Leeds 2-1 (Phillips)
Leeds – Barnsley 2-1 (Pearce, Alioski)
Aston Villa – Leeds 1-0 (Grabban)
Preston – Leeds 3-1 (Roofe)
Leeds – Sunderland 1-1 (Hernandez)

Endelig skal Queens Park Rangers-supporterne få en fortjent sommerferie. De har sett laget sitt gå fra de herligste seiere, til å tape på fælt vis i den neste kampen. De har vært helt umulige å bli klok på, og ett av mine få ønsker for kommende sesong er at QPR kan være litt mer forutsigbare. Forrige helg møtte de et Birmingham City-lag som kjemper for å unngå nedrykk. Likevel tok QPR en imponerende 3-1 seier. Veien fra toppnivå til bunnivå er skremmende kort hos Ian Holloway & Co. Foran siste serierunde ligger de på en 15. plass med 56 poeng. De vil med andre ord passere Leeds United på tabellen dersom de vinner på søndag. På bortebane har QPR fæle 3-6-13 denne sesongen. Samtlige tre siste bortekamper har endt med tap, mens bare én av de åtte siste bortekampene har endt med seier.

QPRs siste kamper:
QPR – Birmingham 3-1 (Osavi-Samuel, Chair, Smith)
Brentford – QPR 1-1 (Sylla)

QPR – Preston 1-2 (Smith)
QPR – Sheff Wed 4-2 (Sylla x2, Bidwell, Smith)
Hull – QPR 4-0

Vurdering: To lag som ikke har så mye å spille for. QPR klarer jeg ikke bli klok på, mens Leeds United er klart bedre på hjemmebane enn på bortebane. Leeds med syv poeng av ni mulige på de tre siste hjemmekampene. Her møter de et QPR-lag som har skuffet på bortebane gjennom hele sesongen. Jeg tror vertene vinner.

Tips: H (2.15 @ Fansbet)


 

Millwall – Aston Villa
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Tim Cahill er suspendert hos vertene, mens Neil Taylor og Birkir Bjarnason sannsynligvis er ute hos gjestene.

Hele 17 kamper på rad klarte Millwall gå uten å tape en kamp, men nå har det stoppet opp for løvene fra London. De så ut til å være på vei mot en utrolig play-off plassering, men har nå tapt de to siste kampene. Først 0-3 hjemme mot Fulham, mens det forrige helg ble 0-2 tap borte mot Middlesbrough. Med seier i den kampen ville de hatt et meget bra utgangspunkt foran den siste serierunden med tanke på å havne blant de seks beste på tabellen. Nå ligger de istedenfor tre poeng bak Derby County som okkuperer den siste play-off plassen, samtidig som Derby har en ni mål bedre målforskjell enn Millwall. Det er med andre ord en nærmest umulig oppgave Millwall har foran seg denne søndagen. Med tap kan de falle så langt ned på tabellen som en ellevte plass. Det vil være surt med tanke på den fantastiske formen  i vår. Hjemme på The Den har de 11-7-4 denne sesongen. Før tapet mot Fulham for to runder siden hadde Millwall 13 hjemmekamper på rad uten tap.

Millwalls siste kamper:
Boro – Millwall 2-0
Millwall – Fulham 0-3
Sheff Utd – Millwall 1-1 (Morison)
Bolton – Millwall 0-2 (Elliott, Marshall)
Millwall – Bristol City 2-0 (Wallace, Morison)

Aston Villa har sikret seg play-off, og spenningsmomentet foran den siste serierunden er hvem som blir deres motstander i semifinalen. Etter 1-1 hjemme mot Derby County sist helg har Villa nå skrapet sammen 83 poeng. Det gjør at de ligger på en fjerdeplass på tabellen, og den plassen kommer de til å ende på også. Det skiller nemlig fem poeng opp til nærmeste lag over på tabellen, mens det er åtte poeng ned til neste lag bak på tabellen. Her kan Steve Bruce derfor velge om han ønsker å hvile spillere, eller bare teste ut noe helt nytt foran play-off. Villa har nå tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene. På bortebane har de 10-4-8 denne sesongen. Bare én av de fire siste bortekampene har endt med seier. Den seieren kom i forrige bortekamp da Villa vant 4-0 over Ipswich Town.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Derby 1-1 (Grabban)
Ipswich – Aston Villa 0-4 (Grabban x2, Hourihane, Lansbury)
Aston Villa – Leeds 1-0 (Grabban)
Aston Villa – Cardiff City 1-0 (Grealish)
Norwich – Aston Villa 3-1 (Grealish)

Vurdering: To lag som egentlig ikke har så mye å spille for. Millwall har fortsatt en liten mulighet til å klare play-off, men må da håpe på et aldri så lite mirakel. Gjestene har ingenting å tape eller vinne her. Jeg tror gjestene vil ha fokuset rettet mot play-off, mens Millwall vil kjempe som løver frem til det lille håpet til slutt er knust. Jeg våger meg derfor på en hjemmeseier her.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)


 

Preston North End – Burton Albion
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ben Pearson er usikker hos vertene, mens Damien McCrory og Lloyd Dyer er usikre hos gjestene.

Preston North End er fortsatt med i kampen om play-off etter en meget sterk 1-0 seier borte mot Sheffield United forrige helg. Alan Browne scoret kampens eneste mål på Bramall Lane, og nå har The Lilywhites bare to poeng opp til sjetteplassen som gir play-off. Med tanke på at Derby County møter et Barnsley-lag som kjemper mot nedrykk på søndag, skal man ikke se bort fra at Derby på sjetteplass kan gå på en smell. Da vil Preston plutselig kunne kapre en plass blant de seks beste på tabellen. Det eneste problemet for Preston er at de også møter et lag som kjemper med kniven på strupen. Preston har nå tatt ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene. Hjemme på Deepdale har de skuffende 8-8-6 denne sesongen, og det er det som har ødelagt mest for de i kampen om opprykk. Hvittrøyene har slitt med å styre kamper på eget gress. Det kommer de til å måtte gjøre på søndag, og derfor er jeg ikke helt sikker på om dette kommer til å gå veien for Alex Neil & Co. Alt annet enn seier vil uansett ikke være bra nok for Preston her. Jeg forventer derfor et offensivt hjemmelag fra start.  

Prestons siste kamper:
Sheff Utd – Preston 0-1 (Browne)
Preston – Norwich 0-0
QPR – Preston 1-2 (Robinson x2)
Preston – Leeds 3-1 (Maguire, Gallagher, Browne)
Reading – Preston 1-0

For en enorm sluttspurt av Burton Albion. Det er ikke mange ukene siden The Brewers så fullstendig kjørt ut i bunnen av tabellen. Jeg har trodd hele sesongen at de kommer til å rykke ned, og derfor var jeg ikke overrasket da de hadde én arm og én fot i League One for noen runder siden. Etter et fælt 0-5 tap hjemme mot Hull City har de klemt til med tre strake seiere. De har slått Derby County hjemme, mens Sunderland ble slått på Stadium of Light. I den kampen snudde Burton kampen fra 0-1 til 2-1 i sluttminuttene. Forrige helg tok Burton en livsviktig seier hjemme mot Bolton Wanderers. De vant 2-0 og måten de spilte på var meget overbevisende. Nå ligger de på en 22. plass med 41 poeng. Bare dårligere målforskjell gjør at de ikke ligger på trygg plass. De kan passere tre lag på søndag, men har samtidig et lag bare poenget bak. Med seier nå på lørdag tror jeg Burton vil holde seg. Dog blir ikke det en enkel oppgave. På bortebane har Burton 6-6-10 denne sesongen. Bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.  

Burtons siste kamper:
Burton – Bolton 2-0 (Akpan, Akins)
Sunderland – Burton 1-2 (Boyce, Bent)
Burton – Derby 3-1 (Boyce, Murphy, Akins)
Burton – Hull 0-5
Birmingham – Burton 1-1 (Dyer)

Vurdering: Begge lagene trenger en seier her. Ett poeng vil ikke være nok for Preston, og muligens ikke for Burton heller. Derfor kan dette bli en meget morsom kamp. Preston sliter med å styre fotballkamper, mens Burton liker å straffe motstanderne med sine direkte fotball. Dette er derfor helt åpent i mine øyne. Preston er favoritter og får mitt tips, men her ville jeg styrt unna spill. 

Spill: H (1.55 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Norwich City
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Gjestene mangler Mario Vrancic og Alexander Tettey, mens Grant Hanley er usikker.

Sesongen var riktignok over for Sheffield Wednesday for lenge siden, men det ser ikke slik ut på prestasjonene og resultatene. Uglene begynner å få ting til å fungere igjen, og det gir fansen troen på at de igjen kan kjempe i toppen neste sesong. Forrige helg ble det uavgjort 0-0 borte mot serievinner Wolverhampton Wanderers, mens de i de to foregående kampene vant mot både Hull City og Reading. Uglene har nå bare to tap på de ni siste kampene. En klar fremgang. 16. plass med 54 poeng. De kan best bli nummer 14 og verst nummer 17. Hjemme på Hillsborough har de 7-7-8 denne sesongen, hvor bare én av de fire siste kampene har endt med tap.

Sheff Weds siste kamper:
Wolves – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Reading 3-0 (Forestieri x2, Boyd)

Hull – Sheff Wed 0-1 (Rhodes)
QPR – Sheff Wed 4-2 (Forestieri, Nuhiu)
Sheff Wed – Fulham 0-1

Wes Hoolahan tok avskjed med Norwich City-fansen på Carrow Road forrige helg. Det var sterkt å se han entre gressmatten på Carrow Road for siste gang i Norwich-drakt, men han kunne knapt drømt om et bedre sortie. Hoolahan scoret og hadde én målgivende pasning da Norwich snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Leeds United. Seieren førte til at Norwich fortsatt holder seg ett poeng over erkerival Ipswich Town på tabellen, og det er det store spenningsmomentet foran helgens sesongavslutning. Norwich har nå bare to seiere på de syv siste kampene, men bare ett tap på de fem siste. På bortebane har de 7-7-8 denne sesongen, men ingen av de syv siste på fremmed gress har endt med seier. Jeg kan for øvrig ikke forstå annet enn at dette blir James Maddisons siste kamp i Championship på en stund. Kanskje tar han avskjed på en like flott måte som Hoolahan? 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Leeds 2-1 (Hoolahan, Murphy)

Preston – Norwich 0-0
Norwich – Cardiff 0-2
Sunderland – Norwich 1-1 (Pinto)
Norwich – Aston Villa 3-1 (Murphy, Maddison, Srbeny)

Vurdering: En av de minst interessante kampene på søndag. To lag som begge har blikket rettet mot neste sesong. Dette er derfor ganske vanskelig å spå. Jeg klarer ikke finne en vinner her. Dette ender uavgjort.

Tips: U (3.50 @ Fansbet)


 

Sunderland – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Aiden McGeady, mens Ivan Cavaleiro sannsynligvis ikke blir med hos gjestene.

Sunderland skal spille League One-fotball til høsten. Det ble klart allerede før de tok turen til London for å møte Fulham forrige runde. På en kald fredagskveld tok mange Sunderland-supportere den lange turen til hovedstaden, og de gjorde seg bemerket underveis i kampen. Man kan ikke annet enn å hylle disse supporterne. På banen virket spillerne flere kilo lettere siden sist, og midtveis i første omgang tok The Black Cats ledelsen mot et opprykksjagende Fulham-lag. Fulham snudde senere kampen og vant, men Sunderland-spillerne kunne gå av banen med hevet hode. Nå skal de i aksjon for siste gang i Championship før turen går ned ett nivå. Det er vanskelig å si hva man kan forvente fra Sunderland foran denne kampen. Hjemme på Stadium of Light vant de bare én kamp i hele 2017, og totalt har de 2-7-13 på hjemmebane. Ingen av deres åtte siste hjemmekamper har endt med seier, men kanskje kan det endre seg når Robbie Stockdale leder laget på søndag. Han vikarierer som sjef nå som Chris Coleman er ferdig i klubben.

Sunderlands siste kamper:
Fulham – Sunderland 2-1 (Asoro)
Sunderland – Burton 1-2 (McNair)
Reading – Sunderland 2-2 (McNair, Cattermole)
Sunderland – Norwich 1-1 (Honeyman)
Leeds – Sunderland 1-1 (McNair)

Opprykket er sikret. Ligatittelen er sikret. Feiringen er allerede godt i gang. Wolverhampton Wanderers skal spille Premier League-fotball til høsten, og man kan trygt si at det er fortjent. De skal altså spille to nivå over søndagens motstander til høsten. Forrige helg spilte ulvene uavgjort 0-0 hjemme mot Sheffield Wednesday i en kamp de strengt tatt burde vunnet ut fra spill og sjanser. Wolves har nå ni kamper på rad uten tap, og har holdt nullen i samtlige fem siste kamper. På bortebane har de 14-4-4 og er dermed ligaens beste bortelag. Samtlige tre siste bortekamper har endt med seier.  

Wolves siste kamper:
Wolves – Sheff Wed 0-0
Bolton – Wolves 0-4 (Douglas, Afobe, Jota, Coady)
Wolves – Birmingham 2-0 (Jota, Afobe)
Wolves – Derby 2-0 (Neves, Jota)
Cardiff – Wolves 0-1 (Neves)

Vurdering: To lag som ikke har noe å spille for på søndag. Sunderland så mer positive ut sist helg, mens Wolves er solide hele tiden. Ikke enkelt å si hvordan dette kommer til å gå med tanke på hvor lite som står på spill, men det føles feil å ikke gi Wolves tipset med tanke på deres form for øyeblikket.

Tips:  B (1.52 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply