Skrevet av: Eirik Aase

 

Aston Villa – Middlesbrough (Første kamp endte 1-0 til Aston Villa)
Kampstart: 20.45
TV-kanal: Viasport 3 & Viaplay

Skader og Suspensjoner: Neil Taylor og Axel Tuanzebe er ute hos vertene, mens Ahmel Elmohamady er usikker. Hos gjestene er Rudy Gestede skadet, mens Daniel Ayala er usikker.

Steve Bruce og hans Aston Villa fikk med seg et drømmeresultat fra den første semifinalen på Riverside Stadium da de vant 1-0. Mile Jedinak fikk tillit fra start og svarte med sesongens kanskje viktigste scoring. Den rolige australske landslagsspilleren headet inn kampens eneste scoring etter bare et kvarter spill. Dermed er situasjonen ganske enkel for Villa foran tirsdagens returoppgjør. Unngå tap, så vil de være klar for finale mot Fulham på Wembley om halvannen uke. 

Villa avsluttet sesongen med bare to tap på de åtte siste ligakampene. Ser man på hjemmestatistikken bør Villa-fansen ha god grunn til å tro på avansement. Det er nemlig ingen lag i Championship som har færre tap enn Villa denne sesongen på eget gress. Bare to ganger har de tapt, og det har skjedd mot Sheffield Wednesday og Queens Park Rangers. På de ti siste hjemmekampene har de fantastiske 7-2-1. Lagene har møtt hverandre to ganger på Villa Park denne sesongen. Først i ligaen der det ble uavgjort 0-0, før de noen dager senere møttes i ligacupen da Boro vant 2-0. 

Forventet lag (4-1-4-1):
Johnstone; Elmohamady, Terry, Chester, Hutton; Jedinak; Adomah, Grealish, Hourihane, Snodgrass; Grabban. 

Aston Villas siste kamper:
Boro – Aston Villa 0-1 (Jedinak)
Millwall – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Derby 1-1 (Grabban)
Ipswich – Aston Villa 0-4 (Grabban x2, Hourihane, Lansbury)
Aston Villa – Leeds 1-0 (Grabban)

Et herlig Middlesbrough-publikum måtte reise skuffet hjem fra Riverside Stadium på lørdag. Aston Villa stakk av med seieren i første kamp etter en heading fra Mile Jedinak. Nå må Boro fremover på banen på Villa Park for å ha mulighet til å gå til finalen. Boro ligger ett mål bak Villa, og må derfor vinne etter 90 minutter på tirsdag. Bortemål teller ikke. Mange Boro-supportere har nok tenkt tanken på hvor utrolig mye mindre vanskelig oppgaven hadde vært dersom Britt Assombalonga hadde satt sin store sjanse, men slik kan man ikke tenke. Nå blir det interessant å se om Patrick Bamford vil få tillit fra start.

I ligaen avsluttet Boro med ti poeng av tolv mulige på de fire siste kampene. Før det hadde de litt vaklende form med bare én seier på de fem foregående kampene. Boro-fansen håper nok at de kan gjenskape det som skjedde da lagene møttes på Villa Park i ligacupen i høst. Den kampen vant nemlig Boro 2-0 etter to mål fra Patrick Bamford. På bortebane den siste tiden har det ikke vært mye å rope hurra for når det gjelder Boro. Bare to av de ni siste kampene på fremmed gress har endt med seier. Det er ikke akkurat tall som gir Boro-fansen selvtillit foran tirsdagens semifinale.   

Forventet lag (4-3-3):
Randolph, Friend, Fry, Gibson, Shotton; Besic, Leadbitter, Clayton; Downing, Bamford, Traoré.

Boros siste kamper:
Boro – Aston Villa 0-1
Ipswich – Boro 2-2 (Downing, Bamford)
Boro – Millwall 2-0 (Howson, Assombalonga)
Derby – Boro 1-2 (Besic, Assombalonga)
Boro – Bristol City 2-1 (Ayala, Friend)

Vurdering: Aston Villa imponerte meg i første kamp. De hadde en klar plan og holdt seg til den. Tirsdag kveld får de muligheten til å spille den typen kontrollert fotball som de ofte spiller på hjemmebane. Middlesbrough må fremover på banen, og det kan gi Villa glimrende muligheter på overganger. Jeg ser for meg en kamp som fort kan bli jevn lenge, men hvor Villa til slutt kontrer inn det som viser seg å bli et seiersmål. Jeg markerer derfor for hjemmeseier.

Tips: H (2.25 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply