Skrevet av: Eirik Aase

 

Fire års ventetid er endelig over. Torsdag 14. juni sparkes det 21. verdensmesterskapet i fotball i gang i Russland. Fra norsk fotball er det ikke mange som skal delta i det som blir sommerens store høydepunkt, men fra Championship er det nok av spillere som skal forsøke å sikre seg det råeste trofeet som finnes i fotballverden. Det finnes ingen andre ligaer på nivå 2 i sitt respektive hjemland som kan vise til flere VM-spillere enn Championship, og har kan du lese litt om de spillerne det er snakk om.

Nå som sesongen er over er det vanskelig å vite om man skal rekne med de spillerne som har rykket ned eller opp til Championship, de spillerne som har rykket opp eller ned fra Championship denne sesongen. Swansea City, Stoke City og West Bromwich Albion skal spille Championship-fotball til høsten og har alle spillere som skal delta i VM. Samtidig skal Sam Morsy fra Wigan Athletic i aksjon for Egypt i Russland. Jeg velger likevel ikke å ta med disse spillerne i denne artikkelen. Istedenfor velger jeg å fokusere på de spillerne som faktisk har spilt Championship-fotball denne sesongen.

Det gjør at vi blir stående igjen med følgende spillere som skal i aksjon i sommer:

Australia:
James Meredith, Tim Cahill (Millwall), Massimo Luongo (QPR), Mile Jedinak (Aston Villa) og Jackson Irvine (Hull City)

Costa Rica:
Bryan Oviedo (Sunderland)

Danmark:
Jonas Knudsen (Ipswich Town) og Henrik Dalsgaard (Brentford)

Egypt:
Ahmed Elmohamady (Aston Villa)

Island:
Birkir Bjarnason (Aston Villa), Hordur Magnusson (Bristol City), Jon Dadi Bödvarsson (Reading) og Aron Gunnarsson (Cardiff City)

Iran:
Ashkan Dejagah (Nottingham Forest)

Marokko:
Romain Saiss (Wolverhampton Wanderers)

Polen:
Kamil Grosicki (Hull City) og Bartosz Bialkowski (Ipswich Town)

Senegal:
Alfred N`Diaye (Wolverhampton Wanderers) og Cheick Ndoye (Birmingham City).

Serbia:
Aleksandar Mitrovic (Fulham), Marko Grujic (Cardiff City)

Sverige:
Sebastian Larsson (Hull City) og Pontus Jansson (Leeds United)

 

Av disse spillerne har jeg plukket ut et par som det kan være ekstra interessant å holde et øye med under sommerens mesterskap. Dette er spillere som kan komme til å spille en viktig rolle for sitt respektive land, og som fort kan komme til å påvirke kampene både på godt og vondt. Disse spillerne har alle interessante spesialspill inne på Fansbet sine sider. For å finne de velger du “World Cup Specials” inne på hjemmesiden.

 


 

Tim Cahill (Australia) 
Den australske legenden kom til Millwall midtveis i denne sesongen, men startet ikke en eneste kamp. Han fikk ti innhopp og klarte skrape sammen fire gule kort. 38-åringen er helt klart over middagshøyden, men har 50 mål på 106 landskamper. Noen startplass får han nok ikke i Russland, men det ville nok ikke overrasket noen om Cahill kom innpå banen og scoret i én av Australias kamper. Da vil vi nok få et gjensyn med hans kjente feiring hvor han bokser hjørneflagget.

Fansbet tilbyr 12 i odds på at Tim Cahill scorer og feirer ved å bokse hjørneflagget.


 

Mile Jedinak (Australia) 
Det har nå gått noen uker siden Mile Jedinak fikk oppleve et blytungt tap i play-off finalen på Wembley. Nå får han endelig noe annet å tenke på, og i VM kan den sterke midtbanekrigeren fort markere seg. I play-off til VM spilte Australia mot Honduras. Der ble Jedinak den store helten med sin hattrick. I Championship scoret den høyreiste spilleren to ganger denne sesongen. Begge gangene med hodet.

Fansbet tilbyr 15 i odds på at Mile Jedinak scorer med hodet i VM. 


 

Bryan Oviedo (Costa Rica)
Sunderland hadde ambisjoner om å rykke opp til Premier League igjen på første forsøk, men endte til slutt opp med å ta den tunge turen videre ned til League One. Bryan Oviedo var dog én av få spillere på årets Sunderland-lag som jeg likevel synes kan gå med hevet hode. Han storspilte ikke, men gjorde seg sjeldent bort. Oviedo endte opp med to mål og fire målgivende pasninger. Én færre enn den som hadde flest målgivende pasninger hos Sunderland denne sesongen. Kanskje kan han servere flere scoringer i Russland?

Fansbet tilbyr 10 i odds på at Bryan Oviedo slår en målgivende pasning i VM.


 

Birkir Bjarnason (Island)
Islendingen fra Figgjo i Rogaland har allerede lagt bak seg litt av en karriere. Denne sesongen har han spilt for Aston Villa, men der endte han til slutt opp med å gå på et tungt play-off tap på Wembley. I sommer skal han forsøke å få Island til å oppleve et nytt eventyr som vil sjokkere fotballverden. Under EM i 2016 scoret Bjarnason to mål, mens han i Championship scoret tre ganger i år. Det lave antallet scoringer skyldes dog lite spilletid. I VM blir det nok mer spilletid, og da skal man ikke se bort fra at den tidligere Viking-spilleren finner nettmaskene igjen.

Fansbet tilbyr 18 i odds på at Birkir Bjarnason scorer to eller flere mål i VM.


 

Aron Gunnarsson (Island)
Hvem kan glemme bildene av Aron Gunnarsson som stod foran de islandske supporterne for å gjennomføre “Viking-klappene” i forrige EM. I sommer kan det skje igjen, men først skal Cardiff City-spilleren krige på banen. Islendingen er ikke redd for å kaste seg inn i en takling, samtidig som han lager en del frispark når han er i aksjon. Denne sesongen ble det bare tre gule kort for Cardiff, men kanskje blir veien til kortstokken kortere for Gunnarsson når han har en hel nasjons ære hengende over skuldrene.

Fansbet tilbyr 12 i odds på at Aron Gunnarsson mottar to eller flere kort i VM.


 

Romain Saiss (Marokko)
Dersom man skulle valgt ut en ukjent helt på årets Wolverhampton Wanderers-lag, ville nok mange plukket ut Romain Saiss. Midtbanespilleren som har imponert med en herlig kombinasjon mellom herlig gjenvinning og kloke løsninger med ball i føttene. Fremover på banen har han også kommet med store bidrag. Totalt scoret han fire mål for ulvene i Championship, hvor to av scoringene var med hodet. For Marokko spiller han på stopperplass, men på offensive dødballer vil han nok bli flyttet raskt frem. Kanskje blir det nye scoringer med hodet for Wolves-spilleren?

Fansbet tilbyr 18 i odds på at Romain Saiss scorer med hodet i VM. 


 

Kamil Grosicki (Polen)
Én av få spillere som imponerte meg stort på Hull City denne sesongen var Kamil Grosicki. Den polske landslagsspilleren er god med ballen i føttene, kjapp og har et utrolig bra skudd. Han forsvant litt i store deler av sesongen, men samtidig kan det ikke ha vært lett å prestere bra for et underpresterende Hull-lag. Ni scoringer ble det likevel for Grosicki, hvor fire av målene var fra utenfor sekstenmeteren. Hull-spilleren scoret i to kamper for Polen i oktober, mens det også ble scoring mot Sør-Korea i vår. Kanskje blir det en ny nettkjenning i VM. Da vil det ikke være overraskende om det kommer etter et flott langskudd.

Fansbet tilbyr 15 i odds på at Kamil Grosicki scorer fra utenfor sekstenmeteren i VM.


 

Aleksandar Mitrovic (Serbia)
Ingen spisser i Championship var bedre enn Aleksandar Mitrovic denne sesongen. Han kom til Fulham i slutten av januar og endte til slutt opp med å feire opprykk til Premier League etter å ha slått Aston Villa i play-off finalen på Wembley. Mitrovic scoret 12 mål denne sesongen, til tross for at han bare spilte vårsesongen. I oppkjøringen til VM scoret han tre mål da Bolivia ble slått 5-1. Mitrovic er brennhet, men det har tidligere vært en av hans svakheter. Av og til kan det nemlig koke helt over for den dyktige spissen. I sesongen 2015/16 ble han blant annet utvist to ganger for Newcastle United. I fjor høst måtte han sone tre kamper karantene for en stygg albue. Jeg ser ikke bort fra at vi både får se det beste og det verste fra Mitrovic i sommerens VM.

Fansbet tilbyr 35 i odds på at Aleksandar Mitrovic både scorer og blir utvist i samme kamp i VM.


 

Pontus Jansson (Sverige) 
Den sterke Leeds-stopperen er av typen som aldri holder igjen i taklingene. I Championship funker det bra når dommerne ofte tillater litt ekstra, men spørsmålet er om det funker i VM. Jansson er en kortsanker av rang og har samlet sammen hele 27 gule kort de to siste sesongene i Championship. Røde kort holder han seg likevel unna, men kanskje det koker over i VM? Sannsynligvis vil det kunne bli vanskelig å få spilletid for Jansson, men jeg krysser fingrene for at han får muligheten. Det er nemlig ikke mange midtstoppere som er morsommere å se på enn Leeds United-spilleren.

Fansbet tilbyr 25 i odds på at Pontus Jansson blir utvist i VM.

About The Author

Leave a Reply