Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Reading – Derby County (Viasport 1 & Viaplay)
Lørdag:

16.00: Ipswich Town – Blackburn Rovers (Viasport 1 & Viaplay)
18.30: Sheffield United – Swansea City (Viasport 1 & Viaplay)
Søndag:
17.30: Leeds United – Stoke City (Viasport 1 & Viaplay)
Mandag: 
20.45: Hull City – Aston Villa (Viasport 1 & Viaplay)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Reading – Derby County (Derby County over 1.5 mål til 2.20 i odds)
Sheffield United – Swansea City (Sheffield United-seier med pengene tilbake hvis det blir uavgjort til 1.60 i odds)
Leeds United – Stoke City (Begge lagene scorer til 1.80 i odds) 


 

Reading – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene ser ut til å måtte klare seg uten viktige Liam Moore i forsvar på grunn av en mulig overgang. I tillegg er Tyler Blackett suspendert, mens Leandro Bacuna, Callum Harriott, Jordan Obita og Garath McCleary nok er ute med skader. Gjestene ser ut til å få tilbake Tom Huddlestone til denne kampen, mens Chris Martin er skadet. Matej Vydra og Ikechi Anya er usikre.

Skal man tro de fleste tabelltips og spådommer har Paul Clement og han Reading-lag en tøff sesong foran seg. I sommer har man hentet inn en variasjon av rutine og spennende spillere, som blant andre John O`Shea, Marc McNulty og Sam Baldock. Det endte med en 20. plass i vår med bare tre poeng ned til nedrykk. The Royals-fansen håper på bedre takter denne sesongen, men det blir ikke lett. De blå og hvite har tidligere opplevd å gå fra å være spådd en plass i ingenmannsland til å nå play-off finale for to sesonger siden, og derfor kan man likevel forstå dersom noen av Reading-supporterne er optimistiske. Forrige sesong var de ligaens tredje svakeste bortelag, og det er noe de må forbedre kraftig denne sesongen hvis de skal unngå en ny bunnstrid. I deres siste hjemmekamp for sesongen ble det knust hele 0-4 av Ipswich Town, og det tapet vil nok kanskje fortsatt svi litt for enkelte av spillerne. I sommer har ikke treningskampene gått veien, men samtidig må det legges til at motstanderne mot slutten av sesongoppkjøringen var av meget bra kvalitet. 

Readings siste kamper:
30. juni: Eastleigh – Reading 2-1 (Bacuna)
7. juli: AFC Wimbledon – Reading 4-2 (Popa, Smith)
14. juli: Fulham – Reading 0-0
17. juli: Besiktas – Reading 2-2 (Smith, McNulty)
20. juli: Rubin Kazan – Reading 0-0
28. juli: Reading – Crystal Palace 0-4

Det blir utrolig spennende å se hva Derby County kan få til med Frank Lampard som manager. Selv om jeg liker best når tidligere spillere jobber seg opp gjennom divisjonene når de skal prøve seg som manager, har jeg ingen problemer med å forstå at Lampard klarer sikre seg en såpass bra jobb som Derby-jobben på første forsøk. I sommer har klubben hentet inn mye kvalitet, og spesielt fjorårets toppscorer i League One, Jack Marriott og Chelsea-spilleren Mason Mount blir interessante å følge med på. Derby har sett bra ut under sommerens treningskamper og man føler en positiv stemning rundt klubben, til tross for tap i play-off semifinale i vår. Forrige sesong var det ingen lag som hadde færre tap på bortebane enn The Rams, men likevel vant de bare én av sine ni siste på fremmed gress.

Derbys siste kamper:
14. juli: Notts County – Derby County 1-4 (Thomas x2, Bennett, Huddlestone)
18. juli: Mansfield Town – Derby County 3-1 (Bennett)
21. juli: Derby County – Southampton 3-0 (Lawrence x2, Bennett)
25. juli: Coventry City – Derby County 0-1 (Johnson)
28. juli: Derby County – Wolverhampton Wanderers 2-1 (Nugent, Mount)

Vurdering: Det blir en interessant kamp på Madejski Stadium fredag kveld når den nye sesongen sparkes i gang. Det er to lag som forventes å kjempe i hver sin ende av tabellen, men slik pleier ikke bety så mye i første serierunde. Reading slet på hjemmebane forrige sesong, og jeg har ikke så stor tro på at Paul Clement kommer til å knekke den koden med det første. Derby under Frank Lampards ledelse er vanskelige å forutse, men det er så mye kvalitet i det Derby-laget at de garantert vil gi Reading tøff motstand. Jeg forventer en intens og nervepirrende kamp som gjestene til slutt vipper til sin favør.

Tips: B (2.35 @ Fansbet)

 


LØRDAG

Ipswich Town – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joe Garner er ute hos vertene, mens Cole Skuse er klar igjen. Hos gjestene er Jacob Davenport og Ben Gladwin ute.

Mick McCarthy er borte fra Portman Road, og nå starter en ny tid med Paul Hurst i managerstolen. Ipswich Town-supporterne er forståelig nok spente, men de fleste jeg har snakket med har stor tro på at Hurst kan ta laget enda høyere enn hva McCarthy klarte. Hurst utrettet mirakler med Shrewsbury Town forrige sesong, men det holdt akkurat ikke til opprykk. I sommer har han vært kritisk til spillerne, satt store krav, samt hentet inn dyktige spillere fra divisjonene under. Hurst har med andre ord gjort akkurat som forventet så langt. Det vil nok fort kunne ta litt tid før Hurst får ting til å svinge på banen hos Ipswich, men de kommer uansett ikke til å være enkle å møte for noen lag allerede nå. Forrige sesong avsluttet Ipswich med bare én seier på de ni siste hjemmekampene, og det er noe de må gjøre noe med så fort som mulig denne sesongen. I sommer har man sett litt varierende prestasjoner i treningskampene, men det er slik man kan forvente med en ny manager på plass.

Ipswichs siste kamper:
14. juli: Braintree Town – Ipswich Town 2-0
17. juli: Crawley Town – Ipswich Town 0-1 (Ward)
21. juli: Barnet – Ipswich Town 0-1 (Kenlock)
24. juli: MK Dons – Ipswich Town 0-1 (Sears)
28. juli: Ipswich Town – West Ham United 1-2 (Harrison)

Det å rykke direkte opp fra League One etter et nedrykk er ingen enkel sak. Enda verre er det når man får en fæl start på sesongen slik som Blackburn Rovers fikk i fjor. På imponerende vis klarte de snu den vonde trenden og gjøre seg nærmest uslåelige i siste halvdel av sesongen. Rovers sikret seg til slutt andreplassen som ga opprykk til Championship, og manager Tony Mowbray har ikke lagt skjul på at de ønsker å gjøre mer denne sesongen enn å bare unngå nedrykk. Rovers var det nest beste bortelaget forrige sesong og tapte bare én av sine åtte siste på fremmed gress. Med sin defensive stil hvor man satser på kontringer kan de være vanskelige å få besøk av. Samtidig blir det ekstra spennende å se hva laget store stjerne, Bradley Dack, kan få til på dette nivået. Rovers avsluttet sesongoppkjøringen med en kruttsterk 3-0 seier over Everton, mens tapet mot Accrington Stanley var det et reservepreget lag som spilte i.  

Blackburns siste kamper:
8. juli: Hibernian – Blackburn Rovers 0-2 (Conway, Tomlinson)
14. juli: Port Vale – Blackburn Rovers 1-1 (Lenihan)
19. juli: Blackburn Rovers – Liverpool 0-2
22. juli: Lincoln City – Blackburn Rovers 0-1 (Nuttall)
26. juli: Blackburn Rovers – Everton 3-0 (Lenihan, Dack, Samuel)
28. juli: Accrington Stanley – Blackburn Rovers 1-0

Vurdering: Dette ender vel uavgjort? To klubber som er i ganske lik situasjon med tanke på managere, kvalitet på troppen, og ambisjoner for den kommende sesongen. Dette er to lag som ikke blir enkle å spille mot denne sesongen, men som kanskje vil få større problemer med å styre kamper selv. Her klarer jeg ikke finne en vinner.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Birmingham City – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Gjestene mangler Jamal Lewis, Ivo Pinto, Mario Vrancic og Matt Jarvis.

En trøblete sommer for Birmingham City. I flere uker har man snakket om et overgangsforbud som ikke alle virker å være sikre på, men som tydeligvis har hindret blåtrøyene fra å gjøre signeringer. Den eneste spilleren de i skrivende stund har fått på plass er den dyktige backen Kristian Pedersen fra Union Berlin. Riktignok var stallen ganske sterk fra før av, og i mine øyne underpresterte laget fryktelig forrige sesong. Med Garry Monk som manager kan man forvente mer, og jeg tror blåtrøyene blir vanskeligere å bryne seg på denne sesongen. På tampen av forrige sesong klemte Birmingham til med 4-1-0 på sine fem siste hjemmekamper. Monk håper nok at han kan fortsette den fine formen på hjemmebane nå når den nye sesongen sparkes i gang. Et av spørsmålstegnene ved Birmingham akkurat nå er keepersituasjonen. Begge de rutinerte målvaktene Tomasz Kuszczak og David Stockdale har blitt skjøvet ut i kulden, og vil nok sannsynligvis ikke spille her. 

Birminghams siste kamper:
12. juli: Akhmat Grozny – Birmingham City 0-1
14. juli: Ulm – Birmingham City 1-1 (Jota)
20. juli: Doncaster Rovers – Birmingham City 0-1 (Adams)
21. juli: Cheltenham Town – Birmingham City 0-3 (Lakin, NDoye, Lubala)
27. juli: Las Palmas – Birmingham City 4-1 (Scarr)
28. juli: Birmingham City – Brighton & Hove Albion 1-1 (Kieftenbeld)

Norwich City gjorde store endringer både på og utenfor banen i fjor sommer. Ledelsesstrukturen ble endret, Daniel Farke kom inn med nye impulser som hovedtrener, mens man på spillerfronten hentet fra kontinentet. Forrige sesong var derimot lite imponerende og man så liten progresjon utover våren. Nå gjenstår det å se om sesongen var et varsko om at dette ikke funker med Farke som sjef, eller om det bare var en såkalt “overgangssesong”. I sommer har man mistet superviktige James Maddison,  samt talentfulle Josh Murphy. Jordan Rhodes er blant nykommerne, men har er ikke akkurat typen som kan fylle tomrommet etter Maddison. Jeg er veldig usikker på hva man egentlig kan forvente fra The Canaries denne sesongen. De avsluttet forrige sesong på lite overbevisende vis, og vant ingen av sine åtte siste bortekamper.

Norwichs siste kamper:
6. juli: Kings Lynn Town – Norwich City 1-2 (Aransibia, Idah)
10. juli: Lincoln City – Norwich City 1-3 (Thompson, Hernandez, McLean)
12. juli: Norwich City – Crawley Town 2-0 (Srbeny, Stiepermann)
15. juli: Paderborn – Norwich City 2-3 (Pukki x2, Srbeny)
17. juli: Union Berlin – Norwich City 2-1 (Rhodes)
19. juli: Wolfsburg – Norwich City 1-1 (Hernandez)
25. juli: Luton Town – Norwich City 1-3 (Hanley, Rhodes, Pukki)

28. juli: Charlton Athletic – Norwich City 1-0

Vurdering: Ingen god sommer for Birmingham City, men samtidig har man ikke mistet så mange. Norwich City har opplevd store utskiftninger, og avsluttet vårsesongen på trøblete vis. Basert på hvordan lagene avsluttet forrige sesong, samt hva klubbene har gjort i sommer, tror jeg vertene bør ha en god mulighet til å stikke av med seieren her. Jeg prøver hjemmeseier, men legger til at det er stor uavgjortfare.

Tips: H (2.50 @ Fansbet)


 

Brentford – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Neal Maupay usikker, mens Rico Henry ikke er klar enda etter skade. Gjestene mangler bare Darren Potter.

Overgangsvinduer betyr som regel at Brentford selger noen av nøkkelspillerne og erstatter de med “ukjente” eller spennende talenter. Denne sommeren har ikke vært noe unntak. The Bees har mistet Florian Jozefzoon og John Egan, men inn har de fått blant annet Ezri Konsa som har blitt spådd en stor fremtid. Han vil nok komme med store bidrag allerede nå, men samtidig må man ikke glemme alle de andre spennende spillerne Brentford har. Fremover vil Alan Judge fremstå som en ny signering, og alle vet hvor god han kan være. Sammen med Ollie Watkins, Sergi Canos og Neal Maupay vil de kunne rive i stykker et hvert forsvar i denne divisjonen. The Bees avsluttet forrige sesong med fem hjemmekamper på rad uten tap, og gikk bare på tre nederlag på eget gress totalt forrige sesong. 

Brentfords siste kamper:
6. juli: Boreham Wood – Brentford 1-2 (Watkins, Macleod)
14. juli: Karlsruhe – Brentford 2-1 (Watkins)
17. juli: Wycombe Wanderers – Brentford 0-1 (Forss)
21. juli: Shrewsbury Town – Brentford 2-3 (Forss, Selvmål, Marcondes)
28. juli: Brentford – Watford 1-2 (Watkins)

Rotherham United rykket opp til Championship på første forsøk etter at de rykket ned i sesongen 2016/17. Den sesongen var de helt håpløse i bunnen, men jeg tror de kommer til å levere bedre denne sesongen. Nedrykk tror jeg likevel det blir, men de ser ut som et mye bedre komponert lag denne gangen. Rotherham blir ingen kasteball denne sesongen, men de får likevel en tøff start med kamot mot Brentford. I sommer har de vist mye bra, som f.eks da de slo Cardiff City 2-1. Michael Smith har vært i eksepsjonell form, og jeg gleder meg stort til å se han i aksjon i Championship denne sesongen. Generalprøven mot Mansfield var derimot mindre imponerende, og de avsluttet forrige sesong med litt svake resultater på bortebane. Hele ti av deres 23 bortekamper forrige sesong endte med tap i League One.

Rotherhams siste kamper:
7. juli: Parkgate FC – Rotherham United 1-3 (Forde x2, Smith)
17. juli: Sheffield FC – Rotherham United 0-3 (Smith x2, Ball)
17. juli: Stocksbridge Park Steels – Rotherham United 1-4 (Vassell x3, Hinds)
20. juli: Rotherham United – Grimsby Town 3-1 (Smith x3)
25. juli: Rotherham United – Cardiff City 2-1 (Palmer, Smith)
28. juli: Mansfield Town – Rotherham United 2-1 (Raggett)

Vurdering: Det vil nok kanskje ta litt tid for Brentford å få ting til å klaffe bakover på banen grunnet endringer i forsvarsrekka, men fremover på banen føler jeg meg sikker på at Brentford blir enda bedre. Alan Judge er tilbake, Neal Maupay og Ollie Watkins har mer erfaring på dette nivået, mens laget er mer samspilt. Jeg tror Rotherham får en tøff start på sesongen og at Brentford tar tre poeng her.

Tips: H (1.51 @ Fansbet)


 

Bristol City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om fra noen av lagene, mens Famara Diedhiou er suspendert hos vertene.

Høyt opp og så langt ned. Det er den enkleste måten å beskrive forrige sesong for Bristol City på. Utover høsten etablerte de seg som et topplag i Championship og så ut til å være en interessant utfordrer i kampen om opprykk til Premier League. De danket ut flere Premier League-lag fra ligacupen, deriblant Manchester United i kvartfinalen. I siste halvdel av sesongen var det derimot lite som klaffet. The Robins fikk det ikke til å stemme på banen, og falt nedover på tabellen. Bare én av de åtte siste kampene endte med seier, og de avsluttet sesongen med en god luke opp til play-off. Nå gjelder det å finne tilbake til formen fra i fjor høst, men det kan bli vanskelig uten viktige Aden Flint og Bobby Reid som har blitt solgt. Inn har man hentet flere spennende spillere, men det er ingen garantier for at de vil slå til fra start. Hjemme på Ashton Gate hadde Bristol City 11-6-6 forrige sesong.

Bristol Citys siste kamper:
8. juli: Bitton AFC – Bristol City 0-4 (Taylor, Holden, Paterson, Abdelakun)
10. juli: Cheltenham Town – Bristol City 2-4 (Eliasson x2, Webster, Taylor)
11. juli: Newport County – Bristol City 2-2 (Weimann, Watkins)
14. juli: Shrewsbury Town – Bristol City 1-1 (O`Dowda)
17. juli: Real Linense – Bristol City 2-2 (Diedhiou)
21. juli: Rayo Vallecano – Bristol City 1-0
27. juli: Bristol City – AFC Bournemouth 1-1 (Weimann)

Skal Nottingham Forest gjøre som Wolverhampton Wanderers? Det er det mange lurer på. De har hentet inn spennende spillere fra Portugal, samtidig som de har sikret seg kvalitet fra England også. Forest har fått på plass en kruttsterk tropp og har en dyktig manager ved sidelinjen. Aitor Karanka vet hvordan man skal organisere et forsvar, og et har han fått bruke vårsesongen på å jobbe inn i dette laget. Under sommerens sesongoppkjøring har Forest sett bra ut, og de nye signeringene ser spennende ut. Jeg har stor tro på at Forest kan få til mye bra denne sesongen, og selv om de har mange nye spillere, tror jeg de vil slå hardt fra seg allerede fra starten av. En av nøklene for Forest denne sesongen blir å klare seg bedre på bortebane. Forrige sesong var de et av ligaens svakeste bortelag, og samtlige fire siste bortekamper endte med tap.  

Forests siste kamper:
11. juli: Lincoln Red Imps vs Nottingham Forest 0-5 (Cash, Gabriel, Gomis, Lolley, Yates)
14. juli: Real Betis – Nottingham Forest 1-0
16. juli: Malaga – Nottingham Forest 0-3 (Dias, Osborn, Soudani)
21. juli: Oldham Athletic – Nottingham Forest 2-2 (Cash, Grabban)
25. juli: Scunthorpe United – Nottingham Forest 0-1 (Yates)
28. juli: Nottingham Forest – AFC Bournemouth 2-0 (Dias, Darikwa)

Vurdering: Bristol City har mistet viktige brikker, men fått inn noe spennende nye spillere. De var svake i vår, men håper på bedre takter i høst. Nottingham Forest hadde lite å spille for i vår, noe som man kunne se på resultatene. Det man også kunne se var hvordan de ble bedre i forsvar. Jeg tror Forest blir vanskelige å bryne seg på fra start av, men deres svake resultater på bortebane i vår gjør meg usikker. Derfor tørr jeg ikke gå for borteseier her, men nøyer meg med et kryss i midten. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Millwall – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene sannsynligvis mangler Paddy McNair, Rudy Gestede og Daniel Ayala.

Millwall var forrige sesongs store overraskelse. De fleste trodde de skulle gå rett ned til League One på første forsøk, men istedenfor blandet de seg inn i kampen om play-off. Med sin tøffe og aggressive spillestil ga de motstanderne tøff kamper gjennom hele sesongen, og i motsetning til mange andre lag gikk lufta aldri ut av dette Millwall-laget. De ble istedenfor bare sterkere jo lengre ut i sesongen man kom. The Lions har nå lagt bak seg en grei sesongoppkjøring og stiller nesten det samme laget som forrige sesong. Hjemme på The Den var de meget bra forrige sesong, og totalt ble det bare fire tap på 23 hjemmekamper. Se opp for Jed Wallace som virkelig har vist seg bra frem under sommerens treningskamper.

Millwalls siste kamper:
7. juli: Dartford – Millwall 0-5 (Wallace x2, Morison, Romeo, O`Brien)
21. juli: Cambridge United – Millwall 0-2 (Cooper, Elliott)
24. juli: Colchester United – Millwall 2-1 (Wallace)
28. juli: Millwall – Bochum 1-0 (Wallace)

Tony Pulis fikk orden på Middlesbrough da han tok over midtveis forrige sesong, og tok seg til slutt helt frem til en semifinale i play-offen. Der ble det et knepent tap mot Aston Villa, men nå skal de bygge videre på den gode formen fra i vår. Spillerstallen ser meget sterk ut, men spørsmålet er om de kan slite uten Adama Traore. Han var i en klasse for seg selv i vår, men har blitt ryktet bort fra klubben i sommer. Uansett om han blir solgt eller ikke, vil han sannsynligvis ikke være med på lørdag etter at han skadet seg i en treningskamp mot Sunderland som ble avbrutt. Boro kommer nok til å være med helt i toppen denne sesongen, men deres resultater på bortebane må bli bedre enn det man fikk se på tampen av våren. Bare to av deres ti siste på fremmed gress endte med seier.

Middlesbroughs siste kamper:
5. juli: Sturm Graz – Middlesbrough 1-0
10. juli: Spennymoor Town – Middlesbrough 0-2 (Bamford, Assombalonga)
14. juli: SV Sandhausen – Middlesbrough 0-1 (Bamford)
21. juli: Accrington Stanley – Middlesbrough 4-3 (Howson, Traore, McNair)
24. juli: Rochdale – Middlesbrough 3-2 (Fletcher, Chapman)
28. juli: Hartlepool – Middlesbrough 0-5 (Assombalonga x3, Fletcher x2)

Vurdering: Man vet hva man får fra Millwall. De er vonde å møte og gjør det enkelt. Middlesbrough skal stenge igjen bakover på banen under Tony Pulis, og har blitt farlige på dødballer. Dette blir nok jevnt og intenst, og jeg sliter med å finne en vinner her. Jeg går for uavgjort.

Spill: U (3.10 @ Fansbet)


 

Preston North End – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Billy Bodin og Sean Maguire er ute hos vertene. Gjestene mangler Darnell Furlong.

Jeg tror Preston North End kan bli sesongens positive overraskelse, men troen på det fikk en liten knekk da både Sean Maguire og Billy Bodin skadet seg like før sesongstart. De kommer til å være ute en stund, men Preston har fortsatt et sterkt mannskap å vise frem. Troppen er fylt opp med unge, raske og spennende spillere som er på vei oppover i karrieren. De imponerte forrige sesong med sitt høye press og raske spill, og jeg tror de vil fortsette med det denne sesongen. Deres store svakhet forrige sesong var den manglende evnen til å vinne hjemmekamper hvor de var favoritter, slik som den de får på lørdag. Totalt endte de opp med svake 9-8-6 på eget gress, og det å vinne slike kamper blir nøkkelen til suksess denne sesongen. Nettopp derfor er det ekstra interessant at de får en slik kamp allerede i serieåpningen.

Prestons siste kamper:
7. juli: Bamber Bridge – Preston North End 0-7 (Maguire x3, Burke, Bodin, Moult, Harrop) 
14. juli: AFC Fylde – Preston North End 1-6 (Robinson x2, Maguire x2, Huntington, Hughes) 
17. juli: Cobh Ramblers – Preston North End 0-3 (Barkhuizen x3, Clarke, Burke)
21. juli: Preston North End – West Ham United 2-2 (Clarke, Bodin)
23. juli: Preston North End – Burnley 2-3 (Harrop, Robinson)
28. juli: Oldham Athletic – Preston North End 0-3 (Moult, Horgan, Gallagher)

Queens Park Rangers har gjort endring på managersiden. Ian Holloway forlot klubben etter en respektabel sesong og har blitt erstattet av Steve McClaren. Sistnevnte har en fin CV å vise til, men de siste årene har ikke ting gått helt etter planen. Nå skal den tidligere engelske landslagssjefen forsøke å bygge opp ryktet igjen, men han har ingen lett jobb foran seg. QPR-troppen er svakere på lenge, og McClaren blir nødt til å stole på at de unge og spennende spillerne kan slå til allerede i år. McClaren ønsker som vanlig å spille underholdene og fin fotball, men det kan fort straffe seg, og da spesielt mot lag som spiller på den måten som Preston spiller på.

QPRs siste kamper:
7. juli: Queens Park Rangers – Charlton Athletic 3-3 (Eze, Washington, Baptiste)
13. juli: Staines Town – Queens Park Rangers 0-7 (Wheeler x2, Phillips, Oteh, Osayi-Samuel, Sylla, Kakay)
14. juli: AFC Wimbledon – Queens Park Rangers 0-1 (Freeman)
21. juli: Hoffenheim – Queens Park Rangers 2-2 (Leistner, Manning)
22. juli: Hoffenheim – Queens Park Rangers 3-0
28. juli: Queens Park Rangers – Union Berlin 3-0 (Osayi-Samuel, Eze, Smith)

Vurdering: Preston North End imponerte forrige sesong og var alltid vanskelige å spille mot. Deres store svakhet var hjemmekamper av den typen som de får her, men jeg tror likevel de vinner. Jeg tror QPR kommer til å spille på en måte som vil passe vertene bra, og blir derfor ikke overrasket om de stikker av med det lengste strået her. 

Spill: H (2.00 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene melder om noen nye skader til BBC.

Så var de tilbake i Championship igjen. West Bromwich Albion har lagt bak seg flere sesonger i Premier League, men skal nå få kjenne på hvor hardt det kan være i Championship også. Det er sjeldent at klubber går rett opp til Premier League igjen i første sesong tilbake på nest øverste nivå, og jeg tror spesielt The Baggies kan få problemer med det denne sesongen. Darren Moore kom inn og gjorde en utrolig jobb på tampen av forrige sesong, men dette her blir noe helt annet. Sommerens treningskamper har gått bra, men det er fortsatt en del usikkerhet rundt både spillersalg og spillerkjøp. De har fått inn en meget dyktig målvakt i Sam Johnstone, og han vil de nok nyte godt av denne sesongen. Fremover på banen finnes det flere sterke spillere, men erfaring fra tidligere sesonger har vist oss at det ikke er sikkert at de sterkeste spillerne får spilletid i starten ettersom de kan være på vei bort fra klubben.     

West Broms siste kamper:
7. juli: Barnet – West Bromwich Albion 0-3 (Robson-Kanu x2, Edwards)
14. juli: Swindon Town – West Bromwich Albion 1-3 (Jameson, Edwards, Rodriguez)
20. juli: Aberdeen – West Bromwich Albion 1-1 (Livermore)
24. juli: Barnsley – West Bromwich Albion 2-3 (Robson-Kanu, Morrison, Selvmål)
28. juli: West Bromwich Albion – Coventry City 5-2 (Robson-Kanu x2, Barnes x2, Livermore)

Det er vel knapt noen som tror at Bolton Wanderers holder seg oppe denne sesongen. De var svake forrige sesong, har en lite imponerende tropp, samtidig som det i sommer har vært litt uro i klubben vedrørende noen lønninger og bonuser som ikke har blitt utbetalt. Man kan godt forstå at mange spår nedrykk – inkludert meg -, men samtidig betyr det at Bolton-spillerne har alt å vinne denne sesongen. Man har ikke de store forventningene, og det kan være greit å slippe. Etter fæl form i vår sikret Bolton plassen med en scoring helt på tampen i siste serierunde. På bortebane var de håpløse med 1-9-13 på sine 23 kamper på fremmed gress. Med samme manager ved sidelinjen spørs det om borteformen blir særlig bedre denne sesongen, men det må den nok dersom man skal klare holde seg. 

Boltons siste kamper:
10. juli: Atherton Collieries – Bolton Wanderers 1-1 (Wright)
14. juli: Halifax Town – Bolton Wanderers 1-2 (Le Fondre, Ameobi)
17. juli: Morecambe – Bolton Wanderers 0-0
24. juli: Guiseley – Bolton Wanderers 3-1 (Hall)
28. juli: Peterborough United – Bolton Wanderers 0-2 (Ameobi, Le Fondre)

Vurdering: Alltid litt usikkerhet rundt klubber som rykker ned fra Premier League, og da spesielt i de første rundene før overgangsvinduet stenger. Her bør West Brom likevel kunne klemme hardt til fra start mot et Bolton-lag som var skrekkelig svake på fremmed gress forrige sesong. Det skal være klasseforskjell mellom disse to lagene, selv om slik sjeldent vises på dette nivået. Jeg har ingen problemer med å markere for hjemmeseier, til tross for at man ikke vet hvor bra/dårlig dette West Brom-laget blir i år.

Tips: H (1.47 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler muligens viktige Dan Burn. Gjestene må klare seg uten Almen Abdi, Kieran Lee og Gary Hooper.

Wigan Athletic storspilte i League One forrige sesong og sikret seg til slutt et meget fortjent opprykk. De var pottetette bakover på banen, samtidig som de var gode nok fremover til å plukke trepoengere på løpende bånd. I FA Cupen viste de at de kunne hamle opp med de største da de slo ut både West Ham United og Manchester City. Nå blir det spennende å se hva Paul Cook & Co kan få til i Championship med mye av det samme mannskapet som de hadde forrige sesong. Jeg har stor tro på at Wigan vil gjøre det bra denne sesongen, og tror de kan slå til fra start av. Hjemme på DW Stadium hadde de 13-8-2 forrige sesong, men kanskje enda mer interessant er det faktum at de bare slapp inn elleve mål på 23 hjemmekamper.

Wigans siste kamper:
14. juli: Tranmere Rovers – Wigan Athletic 1-2 (Grigg, Walker)
25. juli: Chesterfield – Wigan Athletic 1-1 (Grigg)
29. juli: Rangers – Wigan Athletic 3-0

Det har vært veldig stille rundt Sheffield Wednesday i sommer. For et par sesonger siden var det uglene som bråket mest på overgangsmarkedet, men nå sitter de stille i båten. De har fortsatt en sterk tropp, og hovedtrener Jos Luhukay har blitt omtalt som opprykksekspert i hjemlandet. Det var noen positive tendenser under Luhukay i vår, men ikke nok til å overbevise meg om at de kommer til å være med i toppen denne sesongen. Det store spørsmålet for uglene blir om de klarer holde sine viktigste spillere skadefri. På bortebane tapte de bare én av sine fem siste forrige sesong, og det ble sjeldent målrikt når uglene kom på besøk.

Wednesdays siste kamper:
13. juli: Lincoln City – Sheffield Wednesday 0-1 (Forestieri)
21. juli: Sheffield Wednesday – NAC Breda 1-0 (Nuhiu)

24. juli: Mansfield Town – Sheffield Wednesday 2-1 (Reach)
28. juli: Sheffield Wednesday – Villarreal 1-3 (Palmer)

Vurdering: To lag som begge kommer til å prøve å stenge igjen bakover. Den enorme optimismen og gode stemningen innad i klubben hos vertene gjør at jeg tror på en knepen hjemmeseier her. Skal vi si 1-0?

Tips: H (2.25 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Swansea City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Paul Coutts er fortsatt ute hos vertene. Kyle Naughton er usikker hos vertene, mens Sam Clucas er ute med skade.

Chris Wilder fikk ny kontrakt etter forrige sesong og skal nå prøve å løfte The Blades enda et hakk etter å ha lagt bak seg en imponerende sesong. I fjor høst så Sheffield-klubben ut til å være en av de tøffere utfordrerne i toppen av tabellen, men utover våren forsvant de litt. Til slutt endte de opp med en liten luke til play-off, men det skal ikke mye til for at de kan ta det ekstra steget opp til play-off denne sesongen. I sommer har man gjort kloke investeringer på overgangsmarkedet, samtidig som man ikke har mistet noen nøkkelspillere. Man har riktignok mistet supertalentet David Brooks, men selv om han er god, så jeg ikke på ham som nøkkelspiller forrige sesong. The Blades var sterke på hjemmebane forrige sesong, og holdt blant annet Inter til uavgjort på Bramall Lane like før sesongstart. Det blir spennende å se om de kan gjøre det bedre denne sesongen.  

Sheff Utds siste kamper:
6. juli: Stocksbridge Park Steels – Sheffield United 1-5 (Sharp x2, Smith, Lavery, Fleck)
12. juli: Maritimo – Sheffield United 0-1 (Evans)
17. juli: Bradford City – Sheffield United 2-3 (Fleck, Clarke, Sharp)
21. juli: Mansfield Town – Sheffield United 0-0
24. juli: Sheffield United – Inter 1-1 (McGoldrick)
27. juli: Doncaster Rovers – Sheffield United 0-2 (Sharp, McGoldrick)

Kan Graham Potter trylle i Wales på samme måte som han gjorde med Östersund i Sverige? Det blir interessant å følge med på. Unge, spennende spillere som Bersant Celina og Joel Asoro har kommet inn, men det virker som om viktige Alfie Mawson er på full fart ut av klubben. The Swans skal få merke at det ikke er enkelt å ta seg opp til Premier League igjen fra Championship, og forhåpentligvis vil Potter få tid til å sette sitt preg på dette laget. Mot tøff motstand har man ikke fått ting helt til å stemme mot slutten av sesongoppkjøringen, men det er vanskelig å legge for mye vekt på det. Usikkerheten rundt hvilke spillere som skal være med videre på Prosjekt-Potter kan ødelegge litt for Swansea nå i første serierunde. 

Swansea Citys siste kamper:
11. juli: Yeovil Town – Swansea City 1-2 (Dhanda, Grimes)
18. juli: Swansea City – Newport County 1-0 (Narsingh)
21. juli: Genoa – Swansea City 1-1 (McBurnie)
21. juli: Magdeburg – Swansea City 0-0
24. juli: Eibar – Swansea City 2-1 (Amat)
27. juli: Freiburg – Swansea City 3-0

Vurdering: Et Sheffield United-lag som gjorde det bra forrige sesong, er sterke på hjemmebane, og som har forsterket seg over sommeren. Et Swansea-lag som har trøblet litt på overgangsmarkedet, har en helt ny hovedtrener og som har nøkkelspillere som virker å være interesserte i å forlate klubben. Jeg vet hvor jeg setter mine penger. Det blir hjemmeseier.

Spill: H (2.25 @ Fansbet)


SØNDAG

Leeds United – Stoke City
Kampstart: 17.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Ja, hvordan skal dette gå? Marcelo Bielsa har fått en sommer å jobbe med dette Leeds United-laget på, men for å være helt ærlig aner jeg ikke hva vi har i vente søndag ettermiddag. I treningskampene har man kunnet se spor av det som sannsynligvis kommer, men jeg sitter med en følelse av at det vil bli noe helt annet når alvoret sparkes i gang. Det er også litt vanskelig å vite hva slags Leeds-lag vi kommer til å få se, og det gir en ekstra spenning midt oppi alt annet. Leeds startet sterkt i fjor høst, men falt av utover i sesongen. Skulle de få en ny god start under Bielsa, vil det nok fort koke på Elland Road. Leeds har et tøft kampprogram i starten, og derfor blir det ekstra viktig å få en god start nå på søndag. Forrige sesong hadde de en helt middels hjemmestatistikk, men de avsluttet sesongen med ti poeng av tolv mulige. Det tror jeg derimot har lite å si med tanke på sommerens endringer når det kommer til hovedtrener og spillerstall. 

Leeds siste kamper:
17. juli: Forest Green Rovers – Leeds United 1-2 (Roofe, Ayling)
19. juli: York City – Leeds United 1-1 (Dalby)
22. juli: Southend United – Leeds United 1-1 (Ayling)
24. juli: Oxford United – Leeds United 4-3 (Roberts, Baker, Clarke)
26. juli: Guiseley – Leeds United 3-4 (Edmondson x2, Klich, Clarke)
29. juli: Leeds United – Las Palmas 1-0 (Roofe)

Man vet ikke hva man får fra Leeds United, men man vet helt klart hva man kan forvente fra Stoke City. Med Gary Rowett som sjef vil de nok fokusere på å være mest mulig solide bakover på banen, samtidig som de vil utnytte de kontringene som dukker opp på best mulig vis. Det er for øvrig en stil som jeg tror vil være lurt å bruke mot et Bielsa-lag som fortsatt er i startfasen. I sommer har Stoke gjort kloke signeringer, og de virker å være i rute til sesongstart. Forrige sesong vant de bare to bortekamper, men man kan trygt si at de kommer til å vinne flere denne sesongen. Kanskje kommer den første trepoengeren på fremmed gress allerede på søndag?

Stokes siste kamper:
14. juli: Walsall – Stoke City 0-3 (Bojan, Afellay, Crouch)
18. juli: Bochum – Stoke City 2-0
21. juli: SV Meppen – Stoke City 1-0
21. juli: Hamburg – Stoke City 2-1 (Pieters)
25. juli: Stoke City – Wolverhampton Wanderers 0-0
28. juli: St Pauli – Stoke City 2-0

Vurdering: Dette tror jeg kan bli en meget underholdene kamp. Leeds United kommer nok til å kjøre på i et enormt tempo, mens Stoke City vil være ivrige på å utnytte en hver overgangsmulighet. Det kan gi oss en morsom fotballkamp med flere scoringer. Jet blir overrasket dersom ting klaffer fra start for Leeds, men har større tro på at den litt mer pragmatiske stilen til Rowett vil være innarbeidet hos gjestene. Det er ikke enkelt å finne en vinner her, og jeg velger derfor å markere for uavgjort.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)


 

Hull City – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene ser ut til å måtte klare seg uten Kamil Grosicki og Jackson Irvine ettersom de returnerte sent fra VM-spill. I tillegg er Ondrej Mazuch og James Weir ute med skader. Hos gjestene er Scott Hogan og Rushian Hepburn-Murphy ute med skader.

Hull City blir av flere spådd et opphold i bunnen av tabellen denne sesongen. Nigel Adkins overtok roret forrige sesong, men han så ikke ut til å klare peile inn den riktige kursen. Det vil overraske meg om han plutselig har klart det i sommer, samtidig som det utvilsomt vil ha gjort godt for Hull-spillerne å endelig få oppleve en normal sesongoppkjøring. Treningskampene i sommer har gitt skuffende resultater, men motstanden har riktignok vært tøff. Like før seriestart ble Markus Henriksen utnevnt som ny kaptein, og det sier litt om hvor viktig rolle han har i dette laget. Forrige sesong var bare fire lag i Championship svakere på eget gress enn tigrene, og det er noe kaptein Henriksen & Co må ta tak i dersom de skal holde seg unna bunnstrid denne sesongen.  

Hulls siste kamper:
10. juli: Maritimo – Hull City 1-1 (Campbell)
13. juli: Braga – Hull City 4-1 (Riston)
21. juli: Rochdale – Hull City 1-0
24. juli: Hull City – Newcastle United 2-2 (Kane, Evandro)
28. juli: Barnsley – Hull City 1-1 (Bowen)

For en turbulent sommer Aston Villa har opplevd. Etter tapet i play-off finalen mot Fulham kom de fæle nyhetene om klubbens økonomiske situasjon, og på kort tid så det nesten ut som om klubben stod i fare for å bli satt under administrasjon. Lagersalg var ventet mot slutten av overgangsvinduet, og de fleste håp om opprykk til Premier League ble knust. Heldigvis for Villa-fansen kom det inn nye rike investorer som sikrer at Villa kan være med å konkurrere med de beste i Championship fremover, men kanskje viktigste akkurat denne sommeren er det faktum at man ikke trenger å selge de beste spillerne. Under sommerens treningskamper har blant andre Andre Green og Conor Hourihane vist seg bra frem, og det blir interessant å se om Villa nå har fått ristet av seg skuffelsen etter finaletapet i mai. Bare fire lag var bedre på bortebane enn Villa forrige sesong, men samtidig vant de bare én av de fem siste på fremmed gress i ligaspillet i vår. 

Aston Villas siste kamper:
14. juli: Telford United –  Aston Villa 0-3 (Kodjia x2, Hourihane)
14. juli: Kidderminster Harriers – Aston Villa 1-1 (Knibbs)
17. juli: Walsall – Aston Villa 1-4 (Hourihane x3, Whelan)
21. juli: Burton Albion – Aston Villa 0-4 (Kodjia, De Laet, Gardner, Adomah)
25. juli: Aston Villa – West Ham United 1-3 (Green)
28. juli: Dynamo Dresden – Aston Villa 2-1 (Green x2)

Vurdering: Hull City ser ikke særlig sterkere ut enn forrige sesong, mens det ikke er enkelt å vite hva man kan forvente av Aston Villa denne sesongen. Dette er derfor en meget åpen kamp som fort kan by på en del scoringer. Ifølge bookmakerne er det like stor sannsynlighet for hjemme- og borteseier, og det er jeg ikke langt fra å være enig i. Likevel velger jeg å vippe til gjestenes fordel på grunn av skadesituasjonen. Hull med flere tunge fravær, mens Villa kan stille sterkt, samtidig som de fortsatt har viktige Jack Grealish på laget.

Tips:  B (2.60 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply