Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – Stoke City
Kampstart: 17.30
Skader og Suspensjoner: Bailey Peacock-Farrell vil få muligheten i mål hos vertene, mens Adam Forshaw er skadet. Pontus Jansson returnerte sent til klubben i sommer pga VM, og vil nok ikke være med i dag. Erik Pieters, Bojan, Badou og Benik Afobe er usikre hos gjestene.

Ja, hvordan skal dette gå? Marcelo Bielsa har fått en sommer å jobbe med dette Leeds United-laget på, men for å være helt ærlig aner jeg ikke hva vi har i vente søndag ettermiddag. I treningskampene har man kunnet se spor av det som sannsynligvis kommer, men jeg sitter med en følelse av at det vil bli noe helt annet når alvoret sparkes i gang. Det er også litt vanskelig å vite hva slags Leeds-lag vi kommer til å få se, og det gir en ekstra spenning midt oppi alt annet. Leeds startet sterkt i fjor høst, men falt av utover i sesongen. Skulle de få en ny god start under Bielsa, vil det nok fort koke på Elland Road. Leeds har et tøft kampprogram i starten, og derfor blir det ekstra viktig å få en god start nå på søndag. Forrige sesong hadde de en helt middels hjemmestatistikk, men de avsluttet sesongen med ti poeng av tolv mulige. Det tror jeg derimot har lite å si med tanke på sommerens endringer når det kommer til hovedtrener og spillerstall. 

Leeds siste kamper:
17. juli: Forest Green Rovers – Leeds United 1-2 (Roofe, Ayling)
19. juli: York City – Leeds United 1-1 (Dalby)
22. juli: Southend United – Leeds United 1-1 (Ayling)
24. juli: Oxford United – Leeds United 4-3 (Roberts, Baker, Clarke)
26. juli: Guiseley – Leeds United 3-4 (Edmondson x2, Klich, Clarke)
29. juli: Leeds United – Las Palmas 1-0 (Roofe)

Man vet ikke hva man får fra Leeds United, men man vet helt klart hva man kan forvente fra Stoke City. Med Gary Rowett som sjef vil de nok fokusere på å være mest mulig solide bakover på banen, samtidig som de vil utnytte de kontringene som dukker opp på best mulig vis. Det er for øvrig en stil som jeg tror vil være lurt å bruke mot et Bielsa-lag som fortsatt er i startfasen. I sommer har Stoke gjort kloke signeringer, og de virker å være i rute til sesongstart. Forrige sesong vant de bare to bortekamper, men man kan trygt si at de kommer til å vinne flere denne sesongen. Kanskje kommer den første trepoengeren på fremmed gress allerede på søndag?

Stokes siste kamper:
14. juli: Walsall – Stoke City 0-3 (Bojan, Afellay, Crouch)
18. juli: Bochum – Stoke City 2-0
21. juli: SV Meppen – Stoke City 1-0
21. juli: Hamburg – Stoke City 2-1 (Pieters)
25. juli: Stoke City – Wolverhampton Wanderers 0-0
28. juli: St Pauli – Stoke City 2-0

Vurdering: Dette tror jeg kan bli en meget underholdene kamp. Leeds United kommer nok til å kjøre på i et enormt tempo, mens Stoke City vil være ivrige på å utnytte en hver overgangsmulighet. Det kan gi oss en morsom fotballkamp med flere scoringer. Jet blir overrasket dersom ting klaffer fra start for Leeds, men har større tro på at den litt mer pragmatiske stilen til Rowett vil være innarbeidet hos gjestene. Det er ikke enkelt å finne en vinner her, og jeg velger derfor å markere for uavgjort.

Tips: U (3.15 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply