Hull City – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene ser ut til å måtte klare seg uten Kamil Grosicki og Jackson Irvine ettersom de returnerte sent fra VM-spill. I tillegg er Ondrej Mazuch og James Weir ute med skader. Hos gjestene er Scott Hogan og Rushian Hepburn-Murphy ute med skader.

Hull City blir av flere spådd et opphold i bunnen av tabellen denne sesongen. Nigel Adkins overtok roret forrige sesong, men han så ikke ut til å klare peile inn den riktige kursen. Det vil overraske meg om han plutselig har klart det i sommer, samtidig som det utvilsomt vil ha gjort godt for Hull-spillerne å endelig få oppleve en normal sesongoppkjøring. Treningskampene i sommer har gitt skuffende resultater, men motstanden har riktignok vært tøff. Like før seriestart ble Markus Henriksen utnevnt som ny kaptein, og det sier litt om hvor viktig rolle han har i dette laget. Forrige sesong var bare fire lag i Championship svakere på eget gress enn tigrene, og det er noe kaptein Henriksen & Co må ta tak i dersom de skal holde seg unna bunnstrid denne sesongen.  

Hulls siste kamper:
10. juli: Maritimo – Hull City 1-1 (Campbell)
13. juli: Braga – Hull City 4-1 (Riston)
21. juli: Rochdale – Hull City 1-0
24. juli: Hull City – Newcastle United 2-2 (Kane, Evandro)
28. juli: Barnsley – Hull City 1-1 (Bowen)

For en turbulent sommer Aston Villa har opplevd. Etter tapet i play-off finalen mot Fulham kom de fæle nyhetene om klubbens økonomiske situasjon, og på kort tid så det nesten ut som om klubben stod i fare for å bli satt under administrasjon. Lagersalg var ventet mot slutten av overgangsvinduet, og de fleste håp om opprykk til Premier League ble knust. Heldigvis for Villa-fansen kom det inn nye rike investorer som sikrer at Villa kan være med å konkurrere med de beste i Championship fremover, men kanskje viktigste akkurat denne sommeren er det faktum at man ikke trenger å selge de beste spillerne. Under sommerens treningskamper har blant andre Andre Green og Conor Hourihane vist seg bra frem, og det blir interessant å se om Villa nå har fått ristet av seg skuffelsen etter finaletapet i mai. Bare fire lag var bedre på bortebane enn Villa forrige sesong, men samtidig vant de bare én av de fem siste på fremmed gress i ligaspillet i vår. 

Aston Villas siste kamper:
14. juli: Telford United –  Aston Villa 0-3 (Kodjia x2, Hourihane)
14. juli: Kidderminster Harriers – Aston Villa 1-1 (Knibbs)
17. juli: Walsall – Aston Villa 1-4 (Hourihane x3, Whelan)
21. juli: Burton Albion – Aston Villa 0-4 (Kodjia, De Laet, Gardner, Adomah)
25. juli: Aston Villa – West Ham United 1-3 (Green)
28. juli: Dynamo Dresden – Aston Villa 2-1 (Green x2)

Vurdering: Hull City ser ikke særlig sterkere ut enn forrige sesong, mens det ikke er enkelt å vite hva man kan forvente av Aston Villa denne sesongen. Dette er derfor en meget åpen kamp som fort kan by på en del scoringer. Ifølge bookmakerne er det like stor sannsynlighet for hjemme- og borteseier, og det er jeg ikke langt fra å være enig i. Likevel velger jeg å vippe til gjestenes fordel på grunn av skadesituasjonen. Hull med flere tunge fravær, mens Villa kan stille sterkt, samtidig som de fortsatt har viktige Jack Grealish på laget.

Tips:  B (2.60 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply