Skrevet av: Eirik Aase

 

Nottingham Forest – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, men Hilel Soudani trenger nok litt mer tid før han er klar for fullt. Gjestene har ingen nye skader å melde om, men Nacer Chadli er nok ikke med.

Nottingham Forest fikk en marerittåpning da Andreas Weimann headet inn 1-0 til Bristol City etter få minutter spill. Heldigvis for skogvokterne kjempet de seg sterkt tilbake og skapte flere gode sjanser utover i kampen. Ledet an av en imponerende Adlene Guedioura ga de The Robins tidvis store problemer, og det var ingenting å si på at Daryl Murphy fikk heade inn 1-1 like etter pause. Nå gjelder det å bygge videre på prestasjonene og dermed sikre seg tre poeng i sesongs første hjemmekamp. Det ble solgt over 20,000 sesongkort før sesongstart og optimismen er på topp på City Ground. I vår ble de gradvis bedre på hjemmebane, og tapte bare én av de syv siste på eget gress på tampen av sesongen. De var meget solide i disse kampene og slapp ikke inn mange mål. Jeg tviler på at målene kommer til å renne inn mot Forest på City Ground denne sesongen.

Forests siste kamper:
Bristol City – Forest 1-1 (Murphy)

Forest fikk en marerittstart på kampen, men West Brom fikk en marerittstart i selve sesongåpningen. The Baggies fikk besøk av et Bolton Wanderers-lag som bare vant én bortekamp hele forrige sesong, men endte likevel opp med å tape. Det nederlaget må være ekstra tungt å svelge for manager Darren Moore, ettersom han vil bli en meget presset mann dersom de får noen dårlige resultater i kampene fremover. Som forventet fikk West Brom styre mye av spillet mot et direkte Bolton-lag, men med ballen fikk de ikke mye til. Harvey Barnes stod for kampens kunstverk da han scoret et fantastisk mål i sin debut, men dessverre for The Baggies var det til ingen nytte. Ahmed Hegazy hadde en utrolig mulighet fra kort hold på et hjørnespark, men klarte ikke overliste Ben Alnwick i Trotters-buret. Nå venter det som på papiret er en mye tøffere motstander, og da må de opp flere hakk dersom de skal få med seg noe. Mandag kveld ble Dwight Gayle hentet fra Newcastle United, og kanskje kan han bli en joker her?

West Broms siste kamper:
West Brom – Bolton 1-2 (Barnes)

Vurdering: Forest med en godkjent åpning på sesongen, mens West Brom allerede har havnet på bakføttene. Forest har brukt hele vårsesongen på å øve inn forsvarsspillet på hjemmebane, og det høstet frukter mot slutten av sesongen. Jeg tror de vil starte sesongen som et bunnsolid kollektiv som ikke blir enkelt å trenge seg gjennom. West Brom har flere dyktige spillere fremover på banen, men det virker som om det kan ta litt tid før de venner seg til sin nye situasjon som en stor fisk i en liten dam. Dette blir nok jevnt, men optimismen, kvaliteten og spillestilen til Forest gjør at jeg tror på en knepen hjemmeseier.

Tips: H (2.45 @ Fansbet)

 


 

Middlesbrough – Sheffield United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Rudy Gestede er ute hos vertene, og det spørs om Adama Traore spiller med tanke på hans forestående overgang til Wolverhampton Wanderers. Hos gjestene er Paul Coutts tilbake i full trening, men han rekker ikke denne kampen.

Det så ikke særlig lyst ut for Middlesbrough da de havnet under 0-2 før første omgang var over. Derfor må man kunne gi de mye ros for å komme tilbake og sikret seg uavgjort hele seks minutter på overtid. Martin Braithwaite reduserte like før 90 minutter var spilt, mens George Friend(!) var på riktig sted og fikk pirket inn utligningsmålet helt i siste øyeblikk. Uavgjort borte mot Millwall er absolutt akseptabelt, og det er nok mange lag som vil slite på The Den denne sesongen. Det som nok vil skuffe Tony Pulis mest er andelen personlige feil bakover, som blant annet ved det andre baklengsmålet. Slik vil det ikke være råd til å gjøre fremover, og jeg tror nok man vil få se et mye mer solid Boro-lag tirsdag kveld. Rødtrøyene avsluttet vårsesongen med å vinne syv av de åtte siste ligakampene på eget gress, og jeg forventer at de vil være meget gode på hjemmebane denne sesongen også.

Boros siste kamper:
Millwall – Middlesbrough 2-2 (Friend, Braithwaite)

Sheffield United fortsatte der de slapp i fjor med tanke på spillestil. Flere ganger satte de Swansea-forsvaret på store prøver i sesongåpningen grunnet sin herlige spillestil hvor selv de mest defensive forsvarsspillerne plutselig kommer med store bidrag fremover på banen. Scoringen var et flott eksempel på det, hvor George Baldock hadde timet løpet inn i boksen perfekt og sendte The Blades i ledelsen. Dessverre for Yorkshire-klubben skrudde Swansea på bryteren etter scoringen og snudde etter hvert kampen og vant 2-1. En skikkelig nedtur for et Sheffield United-lag som så ut til å få en super start på sesongen. Nå gjelder det for Chris Wilder & Co å slå tilbake med en gang, men det blir ikke enkelt i denne kampen. Bare to av de ni siste bortekampene til Sheffield United endte med seier i vår.   

Sheffield Uniteds siste kamper:
Sheffield United – Swansea 1-2 (Baldock)

Vurdering: Middlesbrough med en positiv opplevelse i sesongåpningen, mens Sheffield United fikk seg en nedtur. Dette kan nok bli et jevnt og interessant oppgjør, men jeg holder vertene som favoritter. Jeg tror de vil forsvare seg bra og samtidig skape nok sjanser til å kunne vinne. The Blades imponerte ikke på defensive dødballer forrige sesong, og jeg har en følelse av at Boro kommer til å utnytte det i dag. Derfor tror jeg på en knepen hjemmeseier hvor man ikke skal se bort fra at Aden Flint blir matchvinner.

Tips: H (2.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply