Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Birmingham City – Swansea City (Viasport 1)
Lørdag:
16.00: Millwall – Derby County (Viasport 1)
18.30: Preston North End – Stoke City (Viasport 1)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Sheffield United – Norwich City (Begge lag scorer til 1.76 i odds)
Brentford – Sheffield Wednesday (Brentford over 1.5 mål til 1.60 i odds)


FREDAG

Birmingham City – Swansea City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Craig Gardner som er suspendert, mens David Davis er skadet. Hos gjestene er målvakt Kristoffer Nordfeldt skadet.

Det har vært vanskelig å vite hva man kan forvente fra dette Birmingham City-laget i tiden fremover basert på det de har levert så langt denne sesongen. De spilte uavgjort 2-2 hjemme mot Norwich City i første serierunde, men jeg ble ikke overbevist av deres prestasjoner i det oppgjøret. Forrige helg var de involvert i en tøff bortekamp mot Middlesbrough hvor de hadde forholdsvis lite å stille opp med. Den lokale målvakten Connal Trueman viste blant annet også at han ikke er vaksinert mot å gjøre blemmer, selv om det ikke kostet noen baklengsmål denne gangen. Blåtrøyene har fått gjort noen ting på overgangsmarkedet etter å hatt hendene bundet fast på ryggen gjennom sommeren, men de siste signeringene synes jeg ikke det lukter svidd av. I vår avsluttet Birmingham sesongen med sterke 4-1-0 på sine fem siste hjemmekamper, og det betyr at de nå har seks hjemmekamper på rad uten tap. Den formen har nok Garry Monk store planer om å fortsette med.

Birminghams siste kamper:
Reading- Birmingham 2-0
Middlesbrough – Birmingham 1-0
Birmingham – Norwich 2-2 (Maghoma, Solomon-Otabor)

Jeg trodde Swansea skulle få store problemer med å omstille seg fra Premier League til Championship tidlig på høsten, men slik har det ikke sett ut. Graham Potter har fått laget til å spille en fin og underholdene fotball, og foreløpig har det fungert meget bra. I serieåpningen viste de styrke da de snudde 0-1 til 2-1 borte mot Sheffield United på Bramall Lane, og det er på ingen måter en enkel ting å gjøre. I andre serierunde fikk de besøk av et Preston North End-lag som absolutt ikke er blant de enklere lagene å møte, og da spesielt på hjemmebane, men likevel stakk Swansea av med tre sterke poeng. Derfor står Swansea med full pott etter to serierunder, og spillerne bobler nok over av selvtillit før møtet med gamlesjef Garry Monk og hans Birmingham City. Utenfor banen er Swansea-supporterne alt annet enn fornøyde med måten ledelsen i klubben har håndtert sommerens overgangsvindu, noe som førte til at klubben har kommet ut med en egen uttalelse hvor de forsvarer sine valg. I midtuken hadde Swansea spillefri ettersom de hadde walkover i første runde av ligacupen.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Preston 1-0 (Fulton)
Sheff Utd – Swansea 1-2 (Dhanda, McBurnie)

Vurdering: Birmingham med en litt variabel start på sesongen, men viste på tampen av forrige sesong at de ikke er enkle å møte på St Andrews. Gjestene står med full pott etter to serierunder, men har vært involvert i jevne oppgjør. I midtuken måtte Birmingham i aksjon, mens Swansea kunne hvile. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør, og jeg klarer ikke se bort fra krysset i midten. Skal vi si 1-1?

Tips: U (3.15@ Fansbet)

 


 Lørdag

Bristol City – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nathan Baker, Bailey Wright, Jens Hegeler, Hakeeb Adelakun, Frank Fielding og Taylor Moore. Boro har ingen nye skader å melde om.  

Sesongstarten til Bristol City har ikke vært noe imponerende skue. Jeg har spent før sesongen ble sparket i gang ettersom rødtrøyene viste dårlig form i vår og hadde mistet flere nøkkelspillere i sommer. Det positive har vært at nye spillere som blant andre Andreas Weimann har sett bra ut fra start, men resultatene har derimot vært skuffende. To uavgjort kamper er status etter to serierunder, mens det ble exit i ligacupen tirsdag kveld. Plymouth Argyle var på besøk, og selv om The Robins gjorde noen justeringer på laget for anledningen, må det sies å være et surt nederlag å fordøye for Lee Johnson & Co. Mot Bolton lå Bristol City under 0-2 på fremmed gress, men kom tilbake og sikret seg ett poeng etter to vakre scoringer. Det må kunne gi et lite løft i forkant av lørdagens tøffe kamp mot Middlesbrough. I vår avsluttet rødtrøyene sesongen med bare én seier på de fire siste hjemmekampene, og det er ikke bra nok hvis de skal kunne gjøre det bedre denne sesongen, enn hva de gjorde i fjor.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Plymouth Argyle 0-1
Bolton – Bristol City 2-2 (Weimann, Paterson)
Bristol City – Forest 1-1 (Weimann)

Det har vært en positiv start på sesongen for Tony Pulis og hans Middlesbrough. De ble riktignok sett på som en av forhåndsfavorittene før sesongstart, men det krever litt å leve opp til favorittstempelet også. Viktige Adama Traore har blitt solgt, og mange har vært usikre på om rødtrøyene har det som skal til for å fylle tomrommet som han har etterlatt seg. Foreløpig har man ikke hatt behov for å tenke mye over det, ettersom blant annet en spiller som Martin Braithwaite har kommet inn som et friskt pust fra intet og levert varene. Britt Assombalonga viste i forrige kamp hvor vanskelig han kan være å forsvare seg mot, og burde vel strengt tatt hatt flere enn det ene målet i 1-0 seieren over Birmingham City. Nå troner Boro øverst på tabellen med syv poeng av ni mulige, og har én kamp mer spilt enn flere av de andre lagene på tabellen. Tirsdag kveld gikk de videre i ligacupen etter straffesparkkonkurranse mot Notts Co. I det oppgjøret brukte Boro et ungt mannskap og ga de fleste faste spillerne hvile.

Boros siste kamper:
Middlesbrough – Notts Co 3-3 (Fletcher x2, Mahmutovic)
Boro – Birmingham 1-0 (Assombalonga)
Boro – Sheff Utd 3-0 (Flint, Braithwaite, Downing)
Millwall – Boro 2-2 (Braithwaite, Friend)

Vurdering: Bristol City er brukbare, men det føles ikke ut som om de er på helt samme nivået som vi så flere ganger forrige sesong. Her får de besøk av et sterkt Middlesbrough-lag som har fått en god start på sesongen. Med Pulis fotball blir det ofte jevnt, og det tror jeg det blir her også, men jeg har på følelsen at gjestene klarer dra dette i land. Jeg markerer derfor for borteseier.

Tips: B (2.75 @ Fansbet)


 

Hull City – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene får tilbake Angus MacDonald og Reece Burke fra skader. Gjestene må nok klare seg uten Derrick Williams og Jacob Davenport.

Det er ikke mange som har hatt stor tro på Hull City denne sesongen, og deres resultater i sesongåpningen har ikke fått noen til å endre sine tabelltips. Tigrene åpnet sesongen med et skuffende 1-3 tap hjemme mot Aston Villa i et oppgjør hvor de tidlig tok ledelsen etter et heldig mål av Evandro. Forrige helg syntes jeg dog at vi fikk se mer oppløftende takter fra Nigel Adkins & Co da de var på besøk på Hillsborough for å møte Sheffield Wednesday. Fraizer Campbell sendte tigrene i ledelsen i det oppgjøret, men nok en gang klarte de ikke holde på den. De fikk likevel med seg ett poeng fra den kampen, og det var absolutt fortjent. De kunne nemlig fort ha tatt samtlige poeng, men Jarrod Bowen måtte nøye seg med å bare treffe metallet istedenfor nettmaskene. I midtuken byttet Hull ut omtrent hele laget da de møtte Sheffield United i ligacupen, men likevel tok de seg videre til neste runde etter straffesparkkonkurranse. I vår avsluttet de sesongen med to strake tap på hjemmebane, mens de altså tapte sin eneste hjemmekamp hittil denne sesongen.

Hulls siste kamper:
Sheff Utd – Hull 1-1 (Toral)
Sheff Wed – Hull 1-1 (Campbell)
Hull – Aston Villa 1-3 (Evandro)

Blackburn Rovers er fortsatt ubeseiret denne sesongen etter to seriekamper og én cupkamp, og på mange måter må det kunne sies å være godt for en nyopprykket klubb. Problemet er at de aller fleste Rovers-supportere sitter med følelsen av at de fort kunne stått med full pott i ligaen etter to runder. I første runde ledet de 2-1 mot Ipswich Town, før et merkelig Ipswich-mål på overtid sørget for at Rovers måtte nøye seg med ett poeng. I andre serierunde kom Millwall på besøk. Etter en jevn første omgang hvor begge lagene hadde store sjanser, med blant annet to stolpetreff fra Millwall, var det Rovers som styrte alt i andre omgang. Danny Graham hadde blant annet to muligheter alene med Jordan Archer i Millwall-buret, men misset begge. Kampen endte til slutt 0-0, og det var nok et resultat Millwall var mest fornøyd med. I ligacupen tidligere denne uken satt ting som det skulle foran mål. Tony Mowbray valgte å starte med et sterkt mannskap og spillerne viste at det var et lurt trekk. Rovers valset tidvis over Carlisle United og vant til slutt 5-1. Bradley Dack var i det umulige hjørnet og rev i stykker Carlisle-forsvaret, og virker å være i super form foran helgens runde. På bortebane har Rovers bare tapt én av sine ni siste kamper, og det skjedde i det oppgjør mot Charlton Athletic på tampen av forrige sesong da opprykket allerede var sikret og Mowbray valgte å hvile flere viktige spillere.

Blackburns siste kamper:
Carlisle – Blackburn 1-5 (Dack x2, Armstrong x2, Palmer)
Blackburn – Millwall 0-0
Ipswich – Blackburn 2-2 (Dack, Graham)

Vurdering: Hull City har ikke overbevist meg i starten, mens Blackburn Rovers har vært uheldige som bare står med to poeng så langt. Rovers kontringsfotball tror jeg kan skape problemer for Hull her, men samtidig blir det ofte meget jevnt når Tony Mowbray & Co reiser på tur. Her klarer jeg ikke finne en vinner og markerer derfor for uavgjort.

Tips: U (3.25 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene melder ikke om noen nye skader, mens Scott Hogan og Keinan Davis sannsynligvis ute hos gjestene.

Med Paul Hurst som manager har Ipswich Town fått en spennende type ved sidelinjen, samtidig som de har gjort flere spennende signeringer i overgangsvinduet. De har funnet gull fra divisjonene under Championship, og jeg er ikke i tvil om at flere av disse nye spillerne kommer til å gjør det bra på dette nivået. Gwion Edwards har allerede vist det, mens en spiller som Jon Nolan bør ikke ha problemer med nivåforskjellen. Starten på sesongen har derimot ikke vært overbevisende. I første serierunde var de en smule heldige da Tayo Eduns skudd/innlegg sikret poengdeling på overtid mot Blackburn Rovers, mens de i andre serierunde var uheldige da de tapte 0-1 mot Rotherham United på overtid. Begge motstanderne i serien så langt har latt Ipswich få trille en del ball, og det har vært litt uvant å se fra blåtrøyene. Kanskje er det også én av grunnene til at det ikke har gått så bra så langt, og det er noe man kan følge litt mer med på i tiden fremover. Tirsdag kveld var de i aksjon mot Exeter City i ligacupen, men selv med et sterkt mannskap fra start klarte de ikke slå ut League Two-klubben. Exeter vant på straffespark, etter at blant annet Kayden Jackson hadde scoret sitt første Ipswich-mål tidligere i kampen.

Ipswichs siste kamper:
Exeter – Ipswich 1-1 (Jackson)
Rotherham – Ipswich 1-0
Ipswich – Blackburn 2-2 (Edun, Edwards)

Etter en forferdelig sommer hvor Aston Villa-fansen nærmest har gått med hjertet i halsen og vært livredde for hva som kom til å skje med klubben, har supporterne nå fått seg en skikkelig opptur etter at sesongen ble sparket i gang. Først ble Hull City slått 3-1 på bortebane i første serierunde, i et oppgjør hvor Alan Hutton fremstod som selveste Diego Maradona. Etterpå klarte klubben beholde Jack Grealish da overgangsvinduet stengte, før de i forrige serierunde snudde 1-2 til 3-2 hjemme mot Wigan Athletic. Figgjo-mannen Birkir Bjarnason fikk æren av å sende Villa Park til himmels da han satte inn 3-2 på overtid. John McGinn ble hentet fra Hibernian på Deadline Day, og han leverte en drømmedebut mot Wigan. Hans prestasjoner i den kampen viste at han absolutt kan bli en viktig nøkkelspiller for Villa denne sesongen. Tirsdag kveld var Villa i aksjon mot Yeovil Town i ligacupen. Der tok et forholdsvis sterkt lag seg videre etter at Connor Hourihane scoret kampens eneste mål.

Aston Villas siste kamper:
Yeovil – Aston Villa 0-1 (Hourihane)
Aston Villa – Wigan 3-2 (Bjarnason, Chester, Selvmål)
Hull – Aston Villa 1-3 (Hutton, Elmohamady, Elphick)

Vurdering: Ipswich Town har ikke fått noen god start på sesongen. Paul Hurst ser ut til å måtte trenge litt tid på å få ting til å fungere som det skal, mens Aston Villa på mange måter har fått muligheten til å fortsette der de slapp forrige sesong. De har et meget sterkt mannskap de kan stille med her, og med kreative spillere som John McGinn og Jack Grealish sentralt på midtbanen vil de helt sikkert komme seg til noen sjanser her. Basert på det lagene har vist så langt denne sesongen synes jeg borteseier er det mest aktuelle her.

Tips: B (2.00 @ Fansbet)


 

Leeds United – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Adam Forshaw og Stuart Dallas er skadet hos vertene. Michael Ihiekwe og Darren Potter er ute hos gjestene.

Da Leeds United imponerte i fjor høst boblet Elland Road nesten over av optimisme. Man snakket høyt om Premier League-spill, men gleden viste seg å være kortvarig. Leeds var fryktelige utover vårsesongen, og alt snakk om opprykk forsvant raskt. Nå kan den diskusjonen derimot starte igjen hos Yorkshire-klubben av én grunn. Den grunnen heter Marcelo Bielsa. Leeds Uniteds nye hovedtrener har fått en pangstart på jobben og har ledet klubben til fantastiske seiere mot både Stoke City og Derby County. To klubber som ble sett på som forhåndsfavoritter til opprykk. Måten Leeds har vunnet på har vært meget overbevisende, og ikke minst meget underholdende å se på. Selv i ligacupen har det gått bra, noe man fikk se da Bolton Wanderers ble slått 2-1 hjemme på Elland Road tidligere denne uken. Det som gjør det hele enda mer imponerende er det faktum at Bielsa har fått til denne pangstarten med et flertall av spillere som allerede var på plass i klubben. Det er skummelt å tenke på hvor bra det kan bli når de nye signeringene etter hvert etablerer seg på laget. Nå har Leeds gjort jobben mot to tøffe lag som har hatt litt å komme med fremover på banen. Det blir interessant å se på lørdag hvordan de gjør det mot et Rotherham United-lag som garantert kommer til å legge seg bakpå fra start.

Leeds siste kamper:
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Saiz)
Derby – Leeds 1-4 (Roofe x2, Alioski, Klich)
Leeds – Stoke 3-1 (Klich, Cooper. Pablo)

Rotherham United fikk en mareritt-start på sesongen da de tok turen til London for å møte Brentford på Griffin Park. Brentford rev i stykker Rotherham-forsvaret og vant fullt fortjent 5-1. De kunne strengt tatt vunnet med flere mål, og jeg hadde ærlig talt forventet litt bedre fra The Millers. I andre serierunde slo de sterkt tilbake da de sikret seg tre poeng hjemme mot Ipswich Town. Fyrtårnet Michael Smith scoret kampens eneste mål på overtid, men man kan vel våge seg til å påstå at den seieren var av det heldige slaget. I midtuken kom Championship-rival Wigan Athletic på besøk i ligacupen. Da vant Rotherham 3-1 mot et sterkt Wigan-lag, i en kamp hvor Jamie Proctor scoret to mål.      

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Wigan 3-1 (Proctor x2, Ajayi)
Rotherham – Ipswich 1-0 (Smith)
Brentford – Rotherham 5-1 (Vaulks)

Vurdering: Leeds United har fått en suveren start på sesongen og ser virkelig bra ut. Her møter de et Rotherham United-lag som ikke har overbevist, og som ble revet i stykker av Brentfords offensive fotball i første serierunde. Jeg ser ingen grunn til at ikke Leeds skal kunne skape like store problemer som det Brentford gjorde, og derfor klarer jeg ikke gå for noe annet enn hjemmeseier her.  

Spill: H (1.39 @ Fansbet)


 

Millwall – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene. Gjestene mangler fortsatt Curtis Davies.

Etter to serierunde sitter jeg igjen med flere spørsmål enn svar når det gjelder Millwall. Tidvis har de vist mot både Blackburn Rovers og Middlesbrough at de kan være akkurat like gode som det de var i vår, men samtidig har de i perioder i begge kampene vist et skuffende bunn-nivå. Mot Middlesbrough ledet de 2-0 på The Den, men rotet bort ledelsen i sluttminuttene. Mot Blackburn Rovers hadde de to stolpetreff tidlig i kampen, men utover i oppgjøret mistet de hele initiativet og måtte se Rovers spille seg frem til flere store sjanser. I midtuken gjorde manager Neil Harris et par endringer på laget som møtte Gillingham i ligacupen. Laget som startet var likevel sterkt, ettersom spillerne som kom inn alle er med i førstelagstroppen. Man klarte ikke finne en vinner etter 90 minutter, noe som førte til at kampen måtte avgjøres på straffer. Der trakk Millwall det lengste strået.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Gillingham 0-0
Blackburn – Millwall 0-0
Millwall – Middlesbrough 2-2 (Gregory, O`Brien)

Manageryrket er ingen lek i Championship, og det kan man trygt si at Frank Lampard fikk oppleve forrige helg. Derby County fikk besøk av Leeds United, og der ble de rett og slett utspilt. Leeds vant hele 4-1 og Lampard måtte innrømme etter kampen at Derby var nest best i alt som skjedde i det oppgjøret. Heldigvis for hvittrøyene fikk de med seg tre poeng i serieåpningen mot Reading, men der var The Rams heldige. Både fordi den avgjørende 2-1 scoringen kom med kampens siste berøring, men også fordi Derby rent spillemessig ikke var gode i den kampen. I midtuken tok Lampard ingen sjanser og stilte med et forholdsvis sterkt lag borte mot Oldham Athletic i ligacupen. Der ble det avansement etter at de vant 2-0. Et tap på lørdag vil ikke være krise for Derby, men dersom de ikke presterer bedre enn i de to første kampene, vil nok en del supportere begynne å bli bekymret.

Derbys siste kamper:
Derby – Leeds 1-4 (Lawrence)
Reading – Derby 1-2 (Lawrence, Mount)

Vurdering: Millwall med to uavgjorte på to kamper, og har vist seg fra både en god og dårlig side så langt. Mot Middlesbrough var de tidvis meget imponerende, og man vet at Derby ikke kommer til å få det enkelt her. Det rufsete forsvarsspillet til Derby tror jeg kan få kjørt seg mot hardtarbeidende og sammensveisede Millwall-spillere. Dette er utvilsomt en åpen kamp, men basert på det gjestene har vist i de første kampene tror jeg Frank Lampard og hans Derby-lag ikke får noen god opplevelse her. Jeg markerer derfor for hjemmeseier. 

Spill: H (2.30 @ Fansbet)


 

Reading – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene melder om noen nye skader siden sist.

Reading imponerte fra start av da Derby County kom på besøk på Madejski Stadium i sesongåpningen, men selv et skuffende Derby-lag klarte likevel reise fra Berkshire med tre poeng i bagasjen etter et sent seiersmål. The Royals løftet spillet sitt da de tok turen til East Midlands for å møte Nottingham Forest forrige helg, men nok en gang gikk Paul Clement & Co av banen uten poeng. Forest vant 1-0 over Reading, men man kan trygt si at Reading var litt uheldige i det oppgjøret. Tirsdag kveld kom likevel sesongens første seier da Reading fikk besøk av Birmingham City i ligacupen. Et meget sterkt Reading-mannskap vant 2-0 etter mål av John Swift og Yakou Meite. The Royals skal nå forsøke å få sesongen tilbake på riktig spor i serien, og da er kanskje Bolton Wanderers en motstander man ønsker å få besøk av.

Readings siste kamper:
Forest – Reading 1-0
Reading – Derby 1-2 (Bödvarsson)

Selv om Bolton Wanderers på papiret er et lag Reading sannsynligvis synes det er greit å få besøk av denne runden, har de i sesongåpningen vist at de kan skape problemer for hvem som helst. I første serierunde sjokkerte de med en sterk 2-1 seier borte mot West Bromwich Albion, og den seieren var spesielt overraskende ettersom The Trotters vant bare én kamp på fremmed gress gjennom hele forrige sesong. I andre serierunde ledet de 2-0 hjemme mot Bristol City, men rotet etter hvert bort ledelsen og måtte nøye seg med ett poeng. I midtuken ble det 1-2 tap borte mot et sterkt Leeds United-lag, men en positiv ting fra det oppgjøret var Erhun Oztumer som fikk sin debut i Bolton-drakten og kronet det med scoring. Skulle Bolton vinne på lørdag, vil de allerede ha vunnet flere bortekamper enn de gjorde hele forrige sesong.

Boltons siste kamper:
Bolton – Bristol City 2-2 (Magennis, Buckley)
West Brom – Bolton 1-2 (Magennis, Wildschut)

Vurdering: Reading fikk dårlig betalt i forrige serierunde, men tok en sterk seier i midtuken. Her møter de et Bolton Wanderers-lag som har levert bedre i de første kampene enn hva jeg hadde trodd på forhånd. Denne kampen er ikke enkel å spå, men jeg sitter med følelsen av at Reading må ha marginene på sin side også snart. Samtidig er det vanskelig å ikke glemme hvor svake Bolton var på bortebane forrige sesong. Jeg prøver derfor en knepen hjemmeseier her.  

Spill: H (2.05 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sykdom har skapt problemer for flere spillere hos vertene den siste uken, deriblant Mark Duffy. Samtidig er David McGoldrick usikker. Gjestene melder ikke om noen nye skader.

To strake tap var ikke akkurat den starten på sesongen som manager Chris Wilder hadde ønsket seg. I åpningsrunden ledet de 1-0 hjemme mot Swansea City, men måtte skuffende se på når gjestene snudde oppgjøret og vant 2-1. I den neste kampen ble The Blades senket av et effektivt Middlesbrough-lag, som viste seg å være alt for sterke på dødballer. Sheffield United hang absolutt med etter de tre raske baklengsmålene, men klarte aldri finne veien til nettmaskene. Forrige helg fikk de derimot endelig valuta for spillet sitt da de vant 2-1 borte mot Queens Park Rangers. Det må dog nevnes at David McGoldricks straffemål var av det heldige slaget, ettersom jeg fortsatt ikke forstår hvorfor Sheffield-klubben ble tildelt straffespark. I midtuken tapte et forholdsvis sterkt Sheffield United-lag mot Hull City i ligacupen etter straffesparkkonkurranse.  

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Hull 1-1 (Sharp)
QPR – Sheff Utd 1-2 (McGoldrick, Sharp)
Boro – Sheff Utd 3-0
Sheff Utd – Swansea 1-2 (Baldock)

Norwich City har absolutt ikke fått betalt for spillet sitt i sesongåpningen. De har blitt ledet an av en helt fantastisk Onel Hernandez som nå står med to scoringer og to målgivende pasninger etter to serierunder. I tillegg til å være involvert i flere mål, har han vært en konstant trussel fremover på banen for The Canaries. Etter 2-2 i åpningsrunden mot Birmingham City hadde Norwich store planer om å slå hardt tilbake mot West Bromwich Albion i den påfølgende kampen. Der leverte Norwich egentlig en meget bra kamp synes jeg, men svake baklengsmål og manglende effektivitet foran mål sørget for at de gikk på et surt 3-4 tap. I midtuken valgte Daniel Farke å stille med et meget forandret lag, men likevel tok de seg greit videre mot Stevenage i ligacupen.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Stevenage 3-1 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)

Norwich – West Brom 3-4 (Hanley, Rhodes, Pukki)
Birmingham – Norwich 2-2 (Hernandez x2)

Vurdering: Sheffield United med en rufsete start på sesongen. De har vært litt uheldige når de har tapt, mens de var litt heldige da de vant sist. Det er litt vanskelig å vite hvor man har dette Blades-laget akkurat nå. Norwich City har derimot sett mye bedre ut enn hva resultatene tilsier, og jeg synes ofte de ser farligere ut på bortebane. Sheffield United har blitt gjort til klar favoritt hos bookmakerne, og det er jeg ikke helt enig i. I mine øyne er dette en helt åpen kamp som like gjerne kan vippe motsatt vei. Her gjelder det å dekke opp, men hvis jeg måtte valgt ett utfall, ville det blitt uavgjort.

Tips: U (3.45 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene, mens nysigneringen Angel Rangel nok ikke er med hos gjestene.

Darren Moore må nok være ganske usikker på hva han egentlig kan forvente fra hans nåværende West Bromwich Albion-lag basert på det de har vist i de første kampene denne sesongen. Først gikk de på et ydmykende tap hjemme mot Bolton Wanderers, før de leverte mye bra borte mot et sterkt Nottingham Forest-lag. Forrige helg kom sesongens første seier borte mot Norwich City, men rent spillemessig syntes jeg ikke The Baggies overbeviste i det oppgjøret, noe som kanskje høres sykt ut med tanke på at de scoret fire mål. I midtuken stilte de med en blanding av etablerte førstelagsspillere og spillere som ønsker å kjempe seg inn på laget da Luton Town kom på besøk i ligacupen. En scoring av Oliver Burke var nok til å sikre avansement til neste runde, og han er en spiller Moore bør prøve å få det beste ut av denne sesongen.

West Broms siste kamper:
Norwich  – West Brom 3-4 (Rodriguez x2, Barnes, Robson-Kanu)
Forest – West Brom 1-1 (Phillips)
West Brom – Bolton 1-2 (Barnes)

Det har vært en bekmørk start på sesongen for Queens Park Rangers-sjef Steve McClaren. I åpningsrunden syntes jeg de gjorde en god figur borte mot Preston North End, men de reiste likevel tomhendte hjem til London. I den påfølgende runden fikk Eberechi Eze vist hvor god han kan være da han sendte QPR i ledelsen hjemme mot Sheffield United. Dessverre for QPR skulle de rote bort den ledelsen og tape 1-2. Enda surere var det faktum at Sheffield United fikk et meget merkelig straffespark som de scoret på. I midtuken tok ikke McClaren noen sjanser og sendte et ganske sterkt mannskap på banen da Peterborough United var på besøk i ligacupen. Der fikk han se laget sitt vinne 2-0 og sikre avansement til neste runde. Nå gjelder det å ta den positive følelsen med seg inn i ligaspillet.

QPRs siste kamper:
QPR – Sheff Utd 1-2 (Eze)
Preston – QPR 1-0

Vurdering: West Brom holder fortsatt på å finne seg selv, og foreløpig sliter jeg med å vurdere hvor sterkt dette West Brom-laget faktisk er. De feilet skikkelig da de møtte et defensivt Bolton Wanderers-lag i sesongåpningen, og jeg tror fort at de kan få lignende problemer denne helgen. QPR står uten poeng så langt, men kunne fort hatt mer enn ett poeng basert på spillet de har vist. Vertene er favoritter her og får tipset, men dette er langt unna å være en sikker hjemmeseier slik som oddsen antyder.

Tips: H (1.60 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Én av de tingene som imponerte meg mest med Wigan Athletic i League One forrige sesong var hvor bunnsolide de var bakover på banen. Derfor kan man trygt si at det har vært en merkelig start på sesongen for The Latics med åtte baklengsmål på de tre første kampene. I serieåpningen imponerte de med en sterk 3-2 seier over Sheffield Wednesday, og oppturen så ut til å fortsette da Wigan ledet 2-1 borte mot Aston Villa i forrige serierunde. Dessverre for Paul Cook & Co ble det til slutt 2-3 tap i det oppgjøret, og nedturen fortsatte i midtuken da Rotherham United ble for sterke i ligacupen. Wigan stilte med et ganske sterkt lag også i den kampen, men fikk det altså ikke til å fungere. Den siste uken har Cook snakket mye om å finne tilbake til forsvarsspillet fra forrige sesong, og kanskje vil vi få se noe av det på lørdag.    

Wigans siste kamper:
Aston Villa – Wigan 3-2 (Powell, Connolly)
Wigan – Sheff Wed 3-2 (Jacobs x2, Powell)

Nottingham Forest var én av mine store favoritter til å rykke opp i forkant av denne sesongen, og det de har vist så langt har ikke ødelagt mine forventninger. De startet opp med to strake 1-1 kamper mot henholdsvis Bristol City og West Bromwich Albion. I begge kampene var det flere negative ting å sette fingeren på, men samtidig var det også fryktelig mye positivt. Forrige helg kom sesongens første tre poenger da Reading ble slått 1-0 på City Ground, men det i det oppgjøret ble jeg ikke særlig imponert av skogvokterne. Tidligere denne uken fikk Forest besøk av Bury i ligacupen. Der valgte Aitor Karanka å gjøre flere forandringer på laget, men samtidig var det et rutinert og sterkt mannskap som startet. Det sier litt om den troppen han har til rådighet. Målvakt Jordan Smith ble utvist på stillingen 0-1 etter en halvtime spill, men Forest kom tilbake med ti mann og sikret straffesparkkonkurranse. Den konkurransen ble langvarig og stoppet ikke før Forest hadde vunnet 10-9. Nå står Forest ovenfor en tøff oppgave på DW Stadium på lørdag, og det blir interessant å se hvordan de løser den. 

Forests siste kamper:
Forest – Reading 1-0 (Soudani)
Forest – West Brom 1-1 (Guedioura)
Bristol City – Forest 1-1 (Murphy)

Vurdering: Wigan Athletic med mye bra offensivt spill, men litt svakere forsvarsspill i starten. Jeg forventer et mer defensivt Wigan-lag i de kommende kampene, samtidig som man vet at Forest under Aitor Karanka alltid har et ekstra øye på det som skjer bakover på banen. Derfor tror jeg på et jevnt og tett oppgjør hvor begge lagene tar med seg ett poeng hver. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Preston North End – Stoke City
Kampstart: 18..30
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Callum Woods, mens gjestene ikke melder om noen nye skader.

Preston North End fikk seg en smell med skader på nøkkelspillere før sesongstart, men flere smarte signeringer før overgangsvinduet stengte ga supporterne et lite løft. Det samme gjorde absolutt seieren hjemme mot Queens Park Rangers i serieåpningen, selv om prestasjonene i den kampen kanskje var litt under pari. Det var likevel meget viktig for Preston å vinne den kampen, ettersom de har slitt med å vinne slike kamper tidligere under Alex Neils ledelse. I andre serierunde tok de turen til Wales for å møte Swansea City, men der måtte de reise tomhendt hjem. The Lilywhites hadde besøk av Morecambe i ligacupen denne uken og tok seg videre på enkelt vis gjennom en sterk 3-1 seier.  Det positive for Alex Neil må ha vært det faktum at flere spillere meldte seg på i kampen om en plass på førstelaget gjennom gode prestasjoner i cupkampen. 

Prestons siste kamper:
Preston – Morecambe 3-1 (Barker, Moult, Burke)
Swansea – Preston 1-0
Preston – QPR 1-0 (Browne)

Gary Rowett og hans Stoke City har fått en blytung start på Championship-sesongen. I første serierunde fikk de store problemer mot et Leeds United-lag som virkelig har funnet flyten fra start av, men det ble ikke enklere i andre serierunde. Brentford kom på besøk på Bet365 Stadium, og de skulle vise seg å være en håndfull for The Potters. Benik Afobe sendte Stoke i ledelsen etter en halvtime spill, men i andre omgang utlignet Brentford på vakkert vis. Flere mål ble det ikke, noe som resulterte i at Stoke nå står med bare ett poeng etter sine to første kamper tilbake i Championship. Dog skal de nok være glade for det ene poenget, ettersom det i mine øyne ikke hadde vært noe å si på at Brentford hadde stukket av med seieren i kampen forrige helg. Denne midtuken har Stoke hatt spillefri grunnet walkover i første runde av ligacupen.

Stokes siste kamper:
Stoke – Brentford 1-1 (Afobe)
Leeds – Stoke 3-1 (Afobe)

Vurdering: Preston North End med en helt middelmådig start på sesongen. De har ikke kommet skikkelig i gang, men ser ikke svake ut heller. Stoke City har derimot litt større problemer, og ser ut til å trenge hjelp av et par startkabler. Kveldskamp på Deepdale pleier alltid vært et fornøyelig syn. Dette tror jeg kan bli en fantastisk kamp, og jeg sliter med å plukke en vinner. Basert på prestasjonene til disse to lagene i starten, kombinert med magefølelsen, velger jeg likevel å markere for hjemmeseier fremfor uavgjort her.

Tips: H (2.45 @ Fansbet)


 Søndag:

Brentford – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Rico Henry og Moses Odubajo er ikke klare for vertene enda, mens Emiliane Marcondes er usikker. Gjestene må muligens klare seg uten Joost Van Aken og Fernando Forestieri.

Fire poeng av seks mulige er en god start for Brentford, men måten det har skjedd på har vært enda mer imponerende. I første serierunde valset The Bees over Rotherham United og vant hele 5-1. The Millers ble utklasset og kunne ikke gjøre annet enn å skyte av motstanderen etter kampslutt. I den påfølgende runden gikk turen til Bet365 Stadium for å møte opprykksfavoritt Stoke City. Der leverte Brentford en fantastisk kamp og var uheldige som bare fikk med seg ett poeng hjem til London. I midtuken tok de seg videre i ligacupen da de møtte Southend United på bortebane. Manager Dean Smith gjorde en del endringer til den kampen, og bør derfor ha en uthvilt gruppe til søndagens kamp.

Brentfords siste kamper:
Stoke – Brentford 1-1 (Watkins)
Brentford – Rotherham 5-1 (Maupay x2, Watkins, MacLeod, Canos)

Ting går ikke akkurat på skinner for Sheffield Wednesday, men nå er det kanskje lys i enden av tunnelen. Overgangsforbudet som har vært et tema man ikke har kunnet snakket så mye om i sommer, har nå blitt opphevet. Det er gode nyheter for uglene, som nå bør fokusere på å ting til å fungere på banen. I sesongåpningen ble det tap mot Wigan Athletic, mens man ikke klarte vinne hjemme mot Hull City i andre serierunde. På en eller annen måte var uglene så uheldige at de måtte spille ligacup-kamp mot Sunderland på torsdag. Det oppgjøret vant de 2-0 etter mål av Marco Matias og Adam Reach. Jos Luhukay valgte å bruke et par viktige brikker fra start i torsdagens oppgjør, og de vil derfor komme til søndagens kamp med slitnere føtter enn hva vertene har å vise til.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Hull 1-1 (Forestieri)
Wigan – Sheff Wed 3-2 (Nuhiu, Forestieri)

Vurdering: Brentford har imponert stort i de første kampene. Sheffield Wednesday har derimot ikke vært et like imponerende skue. The Bees kommer til å kjøre på fra start i søndagens kamp, og med tanke på Wednesdays kamp torsdag kveld bør Brentford kunne skape trøbbel på Griffin Park denne helgen. Det aller meste tyder på at dette ender med hjemmeseier, og jeg er ikke uenig. Spesielt hvis gjestene ikke får Fernando Forestieri klar til kampstart.

Tips:  H (1.55 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply