Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Tirsdag:
20.45: Swansea City – Leeds United (Viasport 3)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Swansea City – Leeds United (Leeds scorer mer enn ett mål til 2.30 i odds)


 

Swansea City  – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler målvakt Kristoffer Nordfeldt som er skadet, mens en annen svenske i Pontus Jansson er ute hos gjestene.

Swansea City startet sesongen sterkt med imponerende seiere mot både Sheffield United og Preston North End. Måten de spilte på var ekstra moro å se på, og det virket som om Graham Potter virkelig hadde fått ting til å svinge fra første øyeblikk av. Derfor må det ha vært en ekstra nedtur for The Swans da de tok turen til Birmingham fredag kveld. Hvittrøyene var nest best i det meste som skjedde på St Andrews i den kampen, men var til slutt heldige som fikk med seg ett poeng hjemover. Nå gjelder det å finne tilbake til prestasjonene fra de to første kampene, men det blir ikke enkelt når det er Leeds United som står på motsatt banehalvdel.

Swanseas siste kamper:
Birmingham – Swansea 0-0
Swansea – Preston 1-0 (Fulton)

Sheff Utd – Swansea 1-2 (Dhanda, McBurnie)

Hvem kan stoppe Leeds United? Det er selvsagt alt for tidlig å kaste ut en slik kommentar, men man går faktisk med følelsen av at Leeds per dags dato er det eneste laget som virkelig skiller seg ut i toppen av Championship. For noen dager siden ble Marcelo Bielsa den første Leeds United-treneren til å vinne samtlige av sine fire første kamper i jobben. Mange var nok usikre på om Leeds kom til å fungere under Bielsa fra start av, men det kan man trygt slå fast at de har gjort. Kemar Roofe er én av flere spillere som har fått en ny vår under Bielsas ledelse, og på lørdag scoret han da Rotherham United ble slått 2-0. Man kan si at Derby County og Stoke City ikke har vært helt overbevisende i starten, samtidig som Rotherham United nok kommer til å være blant bunnlagene denne sesongen. Nettopp derfor blir det interessant å se hvordan Leeds gjør det i Wales på tirsdag.

Leeds siste kamper:
Leeds – Rotherham 2-0 (Roofe, Ayling)
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Saiz)
Derby – Leeds 1-4 (Roofe x2, Alioski, Klich)
Leeds – Stoke 3-1 (Klich, Cooper. Pablo)

Vurdering: Swansea City var gode i de to første kampene, men fredagens kamp mot Birmingham City var tynn suppe. Her møter de et velsmurt Leeds United-lag som ser helt fantastiske ut for tiden. Swansea Citys forsvarsspill har tidvis ikke hengt helt med på notene, selv om det ikke har blitt mange baklengsmål. Jeg tror Leeds kommer til å spille seg frem til en del sjanser her, og jeg sliter derfor med å markere for annet enn borteseier i dette oppgjøret.

Tips: B (2.45 @ Fansbet)

 


 

Derby County – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene er uten Scott Malone, mens Tayo Edun er suspendert hos gjestene. 

Frank Lampard begynner nok ikke å merke presset enda, ettersom han nok vil få god tid på seg til å få ting til å fungere. Likevel spørs det om ikke Lampards nattesøvn har blitt ødelagt de siste dagene. Etter en noe heldig 2-1 seier borte mot et svakt Reading-lag i sesongstarten, har Derby nå gått på to smeller i ligaen. Først ble de valset over av Leeds United, før de tapte borte mot Millwall i forrige runde. Det er tydelig at Derby ikke har fått spillet til å sitte, noe man fikk se på lørdag da de fikk ha mye ball mot Millwall, uten at det skapte særlig problemer for London-klubben. Skulle Derby gå på et tredje tap på rad i ligaen på tirsdag, vil nok varselslampene begynne så smått å blinke på Pride Park. Da hjelper det lite at man har klart å sikre seg avansement i ligacupen etter en 2-0 seier over Oldham Athletic forrige uke. 

Derbys siste kamper:
Millwall – Derby 2-1 (Nugent)
Oldham – Derby 0-2 (Mount, Tomori)
Derby – Leeds 1-4 (Lawrence)
Reading – Derby 1-2 (Lawrence, Mount)

Ipswich Town har ikke fått noen ideell start på sesongen. I sesongåpningen var de en smule heldige da de klarte 2-2 hjemme mot Blackburn Rovers, mens de derimot var uheldige da de gikk på et 0-1 tap mot den forventede dumpekandidaten Rotherham United. I ligacupen forrige uke ble det exit mot Exeter, og etter kampen var manager Paul Hurst nådeløs i sin kritikk rettet mot egne spillere. Mange satte nok kaffen i vrangstrupen da de hørte intervjuet med Hurst, men det så ut til å fungere da Aston Villa kom på besøk for noen dager siden. Ipswich måtte spille med ti mann i over én omgang etter at Tayo Edun ble utvist, men viste imponerende innsats og vilje da de likevel klarte stå igjen med ett poeng til slutt. Med lignende spill fra start av på tirsdag vil de ha gode muligheter til å gi Derby problemer på Pride Park. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Chalobah)
Exeter – Ipswich 1-1 (Jackson)
Rotherham – Ipswich 1-0
Ipswich – Blackburn 2-2 (Edun, Edwards)

Vurdering: Ting stemmer ikke helt for Derby County, mens Ipswich Town har hatt varierende prestasjoner i starten. Derby er favoritter her, men jeg synes oddsen er for lav til å være interessant basert på Derbys kamper så langt. Jeg tror Ipswich med Paul Hurst ved sidelinjen vil gi Derby en tøff kamp. Derfor synes jeg det er mer verdi å sette penger på uavgjort enn hjemmeseier her.

Tips: U (3.65 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Darnell Furlong og Angel Rangel. Gjestene mangler suspenderte Famara Diedhiou, samt skadede Hakeeb Adelakun og Korey Smith

For et mareritt for Steve McClaren. Etter tre serierunder står Queens Park Rangers fortsatt uten poeng. De startet med et hederlig 0-1 tap borte mot Preston North End, før det ble et skuffende 1-2 tap hjemme mot Sheffield United. I tapet mot The Blades kunne man trygt si at QPR ikke hadde dommeren med seg. I ligacupen ble det avansement mot Peterborough United, men på lørdag ble det krasj. QPR tok turen til The Hawthorns for å møte West Bromwich Albion, og det ble en fæl opplevelse. QPR tapte hele 1-7 i den kampen, og allerede nå har McClaren blitt favoritt hos bookmakerne til å bli den første manageren som ryker denne sesongen. Det bør snu snart for McClaren & Co.

QPRs siste kamper:
West Brom – QPR 7-1 (Lynch)
QPR – Peterborough 2-0 (Freeman, Wzsolek)
QPR – Sheff Utd 1-2 (Eze)
Preston – QPR 1-0

Lee Johnson kan heller ikke vært særlig fornøyd med hvordan laget hans har startet årets sesong. I første runde spilte de uavgjort hjemme mot Nottingham Forest etter å ha tatt en tidlig ledelse. I andre runde lå de under 0-2 mot Bolton Wanderers, men kom tilbake på imponerende vis og sikret seg ett poeng. I ligacupen ble det exit mot Plymouth Argyle, og dermed ble det ikke noe nytt eventyr i den turneringen. Forrige runde ble Middlesbrough rett og slett for sterke på Ashton Gate da de vant 2-0. Bristol City venter derfor fortsatt på sin første seier for sesongen, og man har sett tidligere i Lee Johnsons trenerkarriere at det fort kan gå litt tid før ting snur når hans lag først opplever en dårlig periode.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Boro 0-2
Bristol City – Plymouth Argyle 0-1
Bolton – Bristol City 2-2 (Weimann, Paterson)
Bristol City – Forest 1-1 (Weimann)

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere dette oppgjøret. QPR med fryktelig tap sist, men var ikke så dårlige i de to første kampene. Etter å ha blitt ydmyket for et par dager siden forventer jeg at de hever spillet sitt flere hakk tirsdag kveld. Her møter de et Bristol City-lag som heller ikke kan være fornøyd med starten. De har dog skrapt sammen to poeng så langt, og jeg tror deres tredje poeng for sesongen kommer her.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, men gjestene mangler Stephen Kingsley.

Rotherham United har opplevd litt varierende resultater så langt denne sesongen. I sesongåpningen ble de nærmest latterliggjort av Brentford på Griffin Park, men i den påfølgende runden slo de sterkt tilbake da Ipswich Town ble slått 1-0. I ligacupen fortsatte oppturen da Wigan Athletic ble slått 3-1, men i forrige kamp ble det nederlag igjen. Motstanderen var høytflyvende Leeds United, og da var det kanskje ikke så rart at de ble stående igjen uten poeng. Faktisk må man berømme Rotherham for at de i hvert fall klarte levere en bra første omgang mot hvittrøyene. Nå skal The Millers forsøke å sikre seg sin tredje hjemmeseier av tre mulige for sesongen når Hull City kommer på besøk.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Wigan 3-1 (Proctor x2, Ajayi)
Rotherham – Ipswich 1-0 (Smith)
Brentford – Rotherham 5-1 (Vaulks)

Ting er ikke som de skal være på KCOM Stadium. Det ble en skuffende sesong etter de rykket ned fra Premier League. Heldigvis for supporterne led de ikke samme skjebne som Sunderland som gikk rett ned til League One, men slik situasjonen er nå, skal man ikke se bort fra at det kan skje denne sesongen. Det vet supporterne, og de har vært lite imponert av det som har blitt vist i sesongstarten. De har bare tatt ett poeng på de tre første ligakampene, og to av disse kampene har vært på hjemmebane. Der har det blitt tap mot Aston Villa og Blackburn Rovers. Tapet mot Blackburn Rovers kom i forrige runde, og det tapet kunne fort ha vært av det ydmykende slaget hadde det ikke vært for lite effektive Rovers-spisser og en god David Marshall. Etter kampen virket Nigel Adkins resignert og langt nede. Det er vanskelig å se hvordan ting plutselig skal snu til glitter og grønne skoger hos dette Hull-laget akkurat nå.

Hulls siste kamper:
Hull – Blackburn 0-1
Sheff Utd – Hull 1-1 (Toral)
Sheff Wed – Hull 1-1 (Campbell)
Hull – Aston Villa 1-3 (Evandro)

Vurdering: Rotherham United har ikke vært overbevisende i starten, men stemningen i klubben er i hvert fall mye bedre enn hos kveldens bortelag. Rotherham har vært et slags “bogey-team” for Hull City, og selv uten den historikken i bakhånd, tror jeg The Millers trekker det lengste strået her. Hull ser nemlig ikke bra ut i det hele tatt, mens Rotherham ser ut til å ha mer på stell når de spiller på hjemmebane. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (2.95 @ Fansbet)

 

About The Author

Leave a Reply