Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Onsdag:
20.45: Aston Villa – Brentford (Viasport 3)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Aston Villa – Brentford (Begge lagene scorer til 1.71 i odds hos Fansbet)


 

Aston Villa – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om siden sist.

Aston Villa må kunne sies å ha fått en godkjent start på sesongen. Spesielt med tanke på hvor turbulent sommeren var. Nå skinner solen og skyene er rosa, men uavgjort mot Ipswich Town forrige kamp var skuffende. Villa spilte nemlig med én mann mer i over én omgang, men klarte ikke utnytte overtallet. Villa står nå med syv poeng av ni mulige etter tre runder, og det synes jeg er imponerende. Det er flere spillere fra alle lagdeler som viser seg frem, og det er nok noe Steve Bruce er godt fornøyd med. Villa vant sin eneste hjemmekamp så langt denne sesongen, og tapte bare to ganger på eget gress forrige sesong.

Aston Villas siste kamper:
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Kodjia)
Yeovil – Aston Villa 0-1 (Hourihane)
Aston Villa – Wigan 3-2 (Bjarnason, Chester, Selvmål)
Hull – Aston Villa 1-3 (Hutton, Elmohamady, Elphick)

Brentford er virkelig i fyr og flammer for tiden. De har riktignok like mange poeng som kveldens motstander, men måten Brentford har prestert på har vært helt upåklagelig. Angrepsspillet sitter som det har gjort over lang tid, men spesielt bakover på banen har de virkelig hevet spillet sitt. De lar ikke motstanderen komme til like mange sjanser som de gjorde før. Søndag ettermiddag ble Sheffield Wednesday slått 2-0 på Griffin Park, og akkurat nå fremstår The Bees som en tøff utfordrer i toppen av tabellen. Brentford har bare spilt én bortekamp i ligaen i høst, og i det oppgjøret leverte de meget bra mot Stoke City. Det var ganske merkelig at London-klubben ikke ble stående igjen med tre poeng etter det oppgjøret.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Sheff Wed 2-0 (Watkins, Maupay)
Southend – Brentford 2-4 (Forss, Jeanvier, Mokotjo, Benrahma)
Stoke – Brentford 1-1 (Watkins)
Brentford – Rotherham 5-1 (Maupay x2, Watkins, MacLeod, Canos)

Vurdering: Aston Villa med sterk start på sesongen, og har allerede vist at de kan bli minst like vanskelige å slå som det de viste i store deler av forrige sesong. De vil nok helt sikker komme til flere sjanser mot Brentford, men det føler jeg meg sikker på at gjestene også kommer til å gjøre. Det lukter litt mål av dette, og jeg blir ikke overrasket dersom lagene ender opp med å score like mange. Derfor markerer jeg for uavgjort.  

Spill: U (3.35 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Derrick Williams, mens Bradley Dack er usikker. Hos gjestene ser både Sone Aluko og Modou Barrow ut til å bli klar.

Tre serierunder er unnagjort og Blackburn Rovers-supporterne kan være meget fornøyd med det laget har vist så langt. I sesongåpningen var de uheldige som slapp inn et litt merkelig utligningsmål på overtid. I andre kampen burde de vunnet mot Millwall, før de på lørdag sikret seg sesongens første trepoenger da Hull City ble slått på bortebane. Den kampen endte 1-0, men Rovers burde strengt tatt vunnet med flere mål. I mellomtiden har Rovers vunnet hele 5-1 mot Carlisle United i ligacupen. Hjemme på Ewood Park har ikke Rovers tapt siden september i fjor, men foran denne kampen er det litt usikkert om lagets store stjernespiller blir klar etter en skade han pådro seg på lørdag.

Blackburns siste kamper:
Hull – Blackburn 0-1 (Dack)
Carlisle – Blackburn 1-5 (Dack x2, Armstrong x2, Palmer)
Blackburn – Millwall 0-0
Ipswich – Blackburn 2-2 (Dack, Graham)

Det har ikke vært noen lystig start på sesongen for Reading-sjef Paul Clement. Han har fått se laget sitt tape tre kamper av tre mulige så langt i årets Championship-sesong. Alle kampene med knappest mulig margin, og med marginene på riktig side kunne situasjonen vært en helt annen for The Royals. I ligacupen fikk de seg en opptur da Birmingham City ble slått, men det er først og fremst i ligaen ting må snu så fort som mulig for dette Reading-laget. Berkshire-klubben har ikke vunnet noen av sine ni siste bortekamper i Championship, og man må tilbake til januar for å finne forrige gang de vant på fremmed gress.

Readings siste kamper:
Reading – Bolton 0-1
Reading – Birmingham 2-0 (Meite, Swift)
Forest – Reading 1-0
Reading – Derby 1-2 (Bödvarsson)

Vurdering: Blackburn Rovers har vist mye bra i starten og har ikke tapt på hjemmebane siden september i fjor. Riktignok spilte de i League One forrige sesong, men det er imponerende likevel. Reading står med null poeng etter tre runder og trenger virkelig et resultat her. Det tror jeg ikke de får, og derfor markerer jeg for hjemmeseier. Dersom Bradley Dack spiller for vertene kan jeg anbefale spill på hjemmelaget, men dersom han ikke er med ville jeg styrt unna. 

Spill: H (1.68 @ Fansbet)


 

Norwich City – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene får sannsynligvis Ivo Pinto klar til denne kampen, mens gjestene har større problemer. De mangler Paul Gallagher som er suspendert, mens Sean Maguire, Billy Bodin og Callum Woods er skadet.

Det må være fryktelig frustrerende å være Norwich City-supporter nå i sesongstarten. Etter tre serierunder står de med bare ett poeng, til tross for at prestasjonene i mine øyne hadde fortjent mye mer. Gultrøyene har nemlig levert mye bra fremover på banen, og da spesielt gjennom åpenbaringen Onel Hernandez. Nettopp det å få ting til å skje fremover på banen uten å være avhengig av James Maddison var et av problemene forrige sesong, men nå er det derimot forsvarsspillet som har blitt en utfordring. I deres eneste hjemmekamp i ligaen denne sesongen tapte de 3-4 på utrolig vis mot West Bromwich Albion. Det skyldtes dog blant annet meget ineffektive angrepsspillere, samt en målvakt med såpe i hanskene. Det nytter lite å skape mye dersom man ikke vinner kamper, og det gjelder spesielt for Daniel Farke som må begynne å levere varene snart.

Norwichs siste kamper:
Sheff Utd – Norwich 2-1 (Rhodes)

Norwich – Stevenage 3-1 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)
Norwich – West Brom 3-4 (Hanley, Rhodes, Pukki)
Birmingham – Norwich 2-2 (Hernandez x2)

Preston North End har egentlig startet sesongen litt som forventet, til tross for at jeg trodde de skulle være med helt i toppen av tabellen. De har ikke hatt marginene helt på sin side, men har vist flere ganger at de absolutt kan matche de aller beste i denne ligaen. De er vonde å spille mot grunnet sitt høye press og tøffe stil, men det mangler noe i angrepsspillet. I forrige runde ble det 2-2 hjemme mot Stoke City, mens de i den foregående ligakampen ble tap mot Swansea City. Preston virker ikke å være helt i rute så langt, men Alex Neil vil nok være ivrig på å få ting til å klaffe når han gjester sin tidligere arbeidsplass. Man må samtidig huske at Preston var meget imponerende på bortebane forrige sesong.

Prestons siste kamper:
Preston – Stoke 2-2 (Burke, Gallagher)
Preston – Morecambe 3-1 (Barker, Moult, Burke)
Swansea – Preston 1-0
Preston – QPR 1-0 (Browne)

Vurdering: Skal man få en ny målrik kamp på Carrow Road? Jeg ser ikke bort fra det. Preston er ikke enkle å spille mot, men samtidig må vel Norwich City snart få betalt for alle sjansene de skaper.  Her klarer jeg ikke finne en vinner, ettersom dette i mine øyne kan vippe alle veier. 

Spill: U (3.20 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Lucas Joao og Joost Van Aken er skadet hos vertene. Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

Overgangsforbudet er opphevet, men det hjelper ikke umiddelbart på verken prestasjonene eller resultatene for The Owls. Søndag gikk uglene på et 0-2 tap borte mot Brentford i ligaen, og står nå med bare ett poeng etter tre serierunder. At de vant borte mot Sunderland i ligacupen er greit å ta med seg, men nå er det strengt tatt ligaen man bør rette fokuset mot. Tap borte mot Wigan Athletic og Brentford er ingenting å henge med hodet for, selv om man ikke kan holde på slik dersom man skal henge med i toppen. Uavgjort hjemme mot Hull City er derimot alt annet enn bra nok, og derfor kan man trygt si at Jos Luhukay snart vil kjenne på presset fra omgivelsene dersom Wednesday ikke leverer på banen snart.

Sheff Weds siste kamper:
Brentford – Sheff Wed 2-0
Sunderland – Sheff Wed 0-2 (Reach, Matias)
Sheff Wed – Hull 1-1 (Forestieri)
Wigan – Sheff Wed 3-2 (Nuhiu, Forestieri)

Millwall var fæle å møte forrige sesong. Med sin aggressive og direkte spillestil skapte de problemer for omtrent samtlige lag, men i starten av forrige sesong slet de tungt på bortebane. Det løsnet utover våren, og i en lengre periode på nyåret fremstod de som bedre på bortebane enn på eget gress. Dette er det manager Neil Harris ønsker å finne tilbake til i høst, for i deres eneste bortekamp så langt denne sesongen slapp de til litt for mange sjanser til Blackburn Rovers. Millwall skapte riktignok to store sjanser selv, men gikk tom for krefter i andre omgang. Det endte 0-0 den kampen, og etter tre serierunder har ikke løvene tapt enda. For noen dager siden tok de en sterk seier mot Derby County på The Den, og i sesongåpningen ble de 2-2 mot Middlesbrough på samme stadion. Millwall ser helt klart ut til å være minst like gode som det de var forrige sesong.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Derby 2-1 (Cooper, Williams)
Millwall – Gillingham 0-0
Blackburn – Millwall 0-0
Millwall – Middlesbrough 2-2 (Gregory, O`Brien)

Vurdering: Sheffield Wednedsay med en lite overbevisende start på sesongen. Her møter de et Millwall-lag som ikke er enkle å møte. Basert på det lagene viste på tampen av forrige sesong og i kampene nå i høst, har jeg troen på at gjestene kan ta tre imponerende poeng her.

Tips: B (2.45 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Sammy Ameobi usikker. Hos gjestene er David Davis og Kyle Vassell skadet, mens Craig Gardner er suspendert.

At Bolton Wanderers kom til å rykke ned var én av få ting jeg følte meg sikker på før sesongstart. Tre serierunder senere er jeg derimot veldig i tvil. The Trotters har startet på meget imponerende vis og har fremstått som et mye bedre lag enn det man har sett før. Kanskje viktigst av alt er det faktum at de nye spillerne har vært komfortable i Bolton-drakten fra start av. De har vunnet borte mot West Bromwich Albion og nå sist mot Reading, mens det ble uavgjort da Bristol City var på besøk hos Bolton. Nå er spørsmålet om dette er et blaff, eller om Bolton virkelig er laget som skal gjøre omtrent samtlige tabelltips til skamme. Forrige sesong var de klart bedre på hjemmebane enn på bortebane.

Boltons siste kamper:
Reading – Bolton 0-1 (Wildschut)
Leeds – Bolton 2-1 (Öztumer)
Bolton – Bristol City 2-2 (Magennis, Buckley)
West Brom – Bolton 1-2 (Magennis, Wildschut)

Hvordan Birmingham City ikke klarte vinne hjemme mot Swansea City forrige runde forstår ikke jeg. De skapte flere store sjanser mot et tamt Swansea-lag, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng. Det var Birminghams tredje kamp på rad uten å score, og det må irritere manager Garry Monk en del. I sesongåpningen ble det mål da de spilte uavgjort 2-2 mot Norwich City, men etterpå ble det tap mot Middlesbrough i ligaen og Reading i ligacupen. Blåtrøyene var lite imponerende på bortebane på tampen av forrige sesong hvor de tapte syv av sine åtte siste kamper.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Swansea 0-0
Reading- Birmingham 2-0
Middlesbrough – Birmingham 1-0
Birmingham – Norwich 2-2 (Maghoma, Solomon-Otabor)

Vurdering: Bolton med strålende start på sesongen, mens det lugger litt for Birmingham City. Dette er ingen enkel kamp å spå, og jeg sitter med følelsen av at dette kan vippe alle veier. I dette tilfellet velger jeg å stole på magefølelsen, og den gjør at jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (2.85 @ Fansbet)


 

Stoke City – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Bruno Martins Indi og Sam Clucas er ute hos vertene. Dan Burn, Darron Gibson og Joe Garner er ute hos gjestene.

Tre kamper spilt, men fortsatt har ikke Stoke City vunnet en kamp under Gary Rowetts ledelse. Returen til Championship har blitt tøff for The Potters, til tross for at de fleste forståsegpåere har plassert klubben helt i toppen av sine tabelltips. Det hjelper ikke bare å ha en sterk tropp i denne ligaen, man må også ha så mye mer når man går på banen. Så langt har Stoke City hatt store problemer mot Leeds United og Brentford, mens det tidvis var mer oppløftende takter å spore i 2-2 kampen mot Preston North End for noen dager siden. Derby Count var ikke alltid like imponerende på hjemmebane under Rowetts ledelse forrige sesong, og han blir nødt til å få til bedre prestasjoner fra Stoke City denne sesongen når de får besøk på Bet365 Stadium. Helst allerede på tirsdag når The Latics kommer på besøk.

Stokes siste kamper:
Preston – Stoke 2-2 (Pieters, Crouch)
Stoke – Brentford 1-1 (Afobe)
Leeds – Stoke 3-1 (Afobe)

Nick Powell var flere klasser over de fleste andre spillerne i League One forrige sesong og spilte en meget viktig rolle i Wigan Athletics opprykk. Basert på de prestasjonene han har vist frem i de tre første serierundene i Championship, er det lite som tyder på at han har problemer med å mestre dette nivået. Powell har vært involvert i det aller meste fremover på banen, og skal ha sin del av æren for at Wigan har scoret syv mål på sine tre første ligakamper. Til tross for alle scoringene har det “bare” blitt fire poeng for Wigan, og det skyldes at ikke alt har vært som det skal være bakover på banen. Paul Cook har rettet fokuset mot det, og håper nok at de snart kan fremstå som like solide bakover på banen som det der var i League One forrige sesong.

Wigans siste kamper:
Wigan – Forest 2-2 (Powell, Grigg)
Rotherham – Wigan 3-1 (Vaughan)
Aston Villa – Wigan 3-2 (Powell, Connolly)
Wigan – Sheff Wed 3-2 (Jacobs x2, Powell)

Vurdering: Stoke City har ikke overbevist i starten av sesongen og står her ovenfor en meget tøff test når et på mange måter høytflyvende Wigan Athletic-lag kommer på besøk. Stoke har favorittstempelet, men jeg tror de fort kan bli overrasket av hvor gode Wigan faktisk er. Jeg velger å gå for uavgjort. 

Spill: U (3.40 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply