Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Middlesbrough – West Bromwich Albion (Viasport 2)
Lørdag:
16.00: Norwich City – Leeds United (Viasport 2)
18.30: Nottingham Forest – Birmingham City (Viasport 2)
Søndag:
13.30: Rotherham United – Millwall (Viasport +)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Aston Villa – Reading (Aston Villa scorer mer enn ett mål til 1.76 i odds)
Norwich City – Leeds United (Begge lag scorer til 1.58 i odds)


FREDAG

Middlesbrough – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om..

Tony Pulis må være bra fornøyd med den starten Middlesbrough har fått på årets sesong. Uavgjorte borte mot Millwall i serieåpningen er absolutt et brukbart resultat, og etter den kampen har de klemt til med tre strake seiere i ligaen. Nå sist vant de 2-0 borte mot Bristol City, og det står det absolutt respekt av. Britt Assombalonga har fungert bra på topp, men den store overraskelsen så langt har vært Martin Braithwaite. Dansken så ikke ut til å være noen fremtidig Boro-spiller etter en dårlig debutsesong hvor han ble sendt ut på lån, men har i de første kampene av denne sesongen vært en av lagets beste spillere. Med seier fredag kveld kan Boro ta seg opp på tabelltopp. Begge deres to hjemmekamper i serien denne høsten har endt med seier og null baklengsmål. 

Boros siste kamper:
Bristol City – Boro 0-2 (Braithwaite, Assombalonga)
Boro – Notts Co 3-3 (Fletcher x2, Mahmutovic)
Boro – Birmingham 1-0 (Assombalonga)
Boro – Sheff Utd 3-0 (Flint, Braithwaite, Downing)
Millwall – Boro 2-2 (Braithwaite, Friend)

Det skal i hvert fall ikke stå på underholdningen når West Bromwich Albion spiller fotball for tiden. Da Darren Moore tok over roret på The Hawthorns i vår fikk man se et West Brom-lag som forsvarte seg som helter mot bra motstand, men jeg var mer skeptisk til hva de faktisk kunne få til fremover på banen nå som de skulle spille i Championship. De første resultatene tyder på at de absolutt mestrer angrepsfotballen, noe elleve(!) mål på de to siste kampene sier alt om. Det er flere spillere som melder seg på foran motstanderens mål, og det må være ekstra gledelig for Baggies-sjef Darren Moore. Nå er det store spørsmålet om West Brom klarer unngå å bli for selvtilfredse etter 7-1 seieren mot Queens Park Rangers forrige runde. I så fall vil de fort få det tung på Riverside Stadium utover fredagskvelden. 

West Broms siste kamper:
West Brom – QPR 7-1 (Rodriguez x2, Phillips x2, Robson-Kanu, Gibbs, Gayle)
Norwich  – West Brom 3-4 (Rodriguez x2, Barnes, Robson-Kanu)
Forest – West Brom 1-1 (Phillips)
West Brom – Bolton 1-2 (Barnes)

Vurdering: Middlesbrough har sett solide ut, akkurat som forventet. De vil nok være med i toppen hele sesongen, og det virker samtidig som om de har litt å gå på. West Brom har scoret på bestilling de to siste kampene, men ser man nøyere på kampene før 7-1 seieren mot QPR var det en del grums. Tapet hjemme mot Bolton i sesongåpningen var ikke bra, mens 4-3 seieren over Norwich var av det heldige slaget. Jeg lar meg ikke helt blende av 7-1 seieren forrige helg, og tror gjestene skal få det tøft her. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)

 


 Lørdag

Norwich City – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Grant Hanley og Ivo Pinto er usikre hos vertene. Hos gjestene er Liam Cooper skadet.

Når Norwich City spiller bra fotball og skaper mange sjanser, har det så langt denne sesongen endt med flere baklengsmål og ingen seiere. Når de derimot leverte en dårlig prestasjon mot Preston North End onsdag kveld, kom sesongens første trepoenger. Gultrøyene slet med å få ting til å fungere mot et sterkt Lilywhites-lag, og var blant annet heldig da Callum Robinson hadde en kanon i metallet for hvittrøyene. På tampen av kampen sendte Pukki gultrøyene i ledelsen, før Alexander Tettey fastsatte sluttresultatet med en vakker scoring. Jeg synes fortsatt det er vanskelig å vite hvor gode/dårlige dette Norwich-laget faktisk er denne sesongen, og tenker at man kanskje vil ha et bedre inntrykk etter helgens kamp. I sine to hjemmekamper denne sesongen har det blitt 3-4 tap mot West Bromwich Albion og 2-0 seier mot Preston North End. 

Norwichs siste kamper:
Norwich – Preston 2-0 (Tettey, Pukki)

Sheff Utd – Norwich 2-1 (Rhodes)
Norwich – Stevenage 3-1 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)
Norwich – West Brom 3-4 (Hanley, Rhodes, Pukki)
Birmingham – Norwich 2-2 (Hernandez x2)

Etter å ha valset over Derby County og Stoke City, samt gitt Rotherham United juling i én omgang, fikk Marcelo Bielsa & Co endelig en del å henge fingrene i på tirsdag. Turen gikk til Wales for å møte Swansea City, og det ble ingen lett kamp. Kemar Roofe og Pablo Hernandez fant begge nettmaskene, men det var bare nok til å sikre ett poeng. Oliver McBurnie scoret nemlig to ganger for hjemmelaget, og han kunne fort hatt tre scoringer dersom det ikke var for en bra redning av Bailey Peacock-Farrell. Selv om seiersrekken stoppet er uavgjort borte mot Swansea helt klart et resultat man bør være fornøyd med. At en spennende unggutt som Jamie Shackleton også fikk vist seg frem fra sin bedre side må kunne omtales som et lyspunkt. På bortebane har Leeds knust Derby County og nå sist spilt uavgjort mot Swansea City. Det blir interessant å se hvordan deres spillestil passer mot den Daniel Farke har innført på Carrow Road.

Leeds siste kamper:
Swansea – Leeds 2-2 (Roofe, Hernandez)
Leeds – Rotherham 2-0 (Roofe, Ayling)
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Saiz)
Derby – Leeds 1-4 (Roofe x2, Alioski, Klich)
Leeds – Stoke 3-1 (Klich, Cooper, Hernandez)

Vurdering: Norwich City har ofte slitt med å få ting til å fungere hjemme på Carrow Road under Daniel Farkes ledelse. Forrige sesong ble det mye ballbesittelse uten mening, samtidig som man ikke klarte få angrepsspillet til å sitte. Jeg tror Norwichs spillestil på hjemmebane vil kunne gi Leeds flere muligheter til å vinne ballen høyt i banen. Det lukter en del Leeds-sjanser i dette oppgjøret, og jeg tror holder derfor en knapp på gjestene her.

Tips: B (2.55 @ Fansbet)


 

Aston Villa – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om..

Selv om det var nok av offensive spillere som leverte varene fremover på banen for Aston Villa forrige sesong, må man kunne tygge på tanken om hvordan sesongen kunne sett ut dersom Jonathan Kodjia hadde vært skadefri hele sesongen. Det er han akkurat nå, og noe av det han har vist i de første kampene har vært helt fantastisk. I tirsdagens 2-2 kamp mot Brentford viste han spill som hører hjemme på mye høyere nivå enn Championship, og det blir spennende å følge han videre denne sesongen. Jack Grealish fortsetter å prestere på imponerende nivå for Villa og fikk skryt av Brentford-manager Dean Smith etter kampslutt. Villa er fortsatt ubeseiret etter fire serierunder og én cupkamp, og akkurat nå sitter jeg med følelsen av at de vil være med i toppen denne sesongen. Den følelsen satt jeg ikke med like før sesongstart. I sine to hjemmekamper denne sesongen har de vunnet 3-2 mot Wigan Athletic og nå sist spilt uavgjort mot Brentford.

Aston Villas siste kamper:
Aston Villa – Brentford 2-2 (Kodjia x2)
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Kodjia)
Yeovil – Aston Villa 0-1 (Hourihane)
Aston Villa – Wigan 3-2 (Bjarnason, Chester, Selvmål)
Hull – Aston Villa 1-3 (Hutton, Elmohamady, Elphick)

Det ser ikke bra ut for Reading for tiden. Etter den verste starten på en sesong på 59 år, måtte de nesten få med seg noe fra Ewood Park da de møtte Blackburn Rovers på onsdag. De første ti minuttene var det ingenting som tydet på at de skulle klare det, ettersom Rovers skapte to store sjanser og vant alt av dueller. Så dukket Jon Dadi Bödvarsson opp etter en feil mellom forsvaret og keeperen til Rovers og satte inn 1-0. Samme mann økte ledelsen litt senere og da så Reading plutselig bra ut. Rovers manglet flere sentrale spillere når andre omgang ble sparket i gang, men klarte likevel kjempe seg tilbake i kampen og sikre seg ett poeng. Det var Readings første poeng for sesongen, men likevel må det ha føltes som et tap etter å ha ledet 2-0 til pause. Paul Clement beroliget supporterne etter kampen ved å si at Reading ikke hadde vært dårlige i noen kamper denne sesongen, men for meg høres det egentlig bare verre ut. Hvis man stadig taper kamper/gir bort poeng når man er gode, så gruer jeg meg til den dagen hvor Reading faktisk spiller dårlig ifølge Clement. På bortebane har Reading tapt mot Nottingham Forest og tatt poeng mot Blackburn Rovers nå sist.

Readings siste kamper:
Blackburn – Reading 2-2 (Bödvarsson)
Reading – Bolton 0-1
Reading – Birmingham 2-0 (Meite, Swift)
Forest – Reading 1-0
Reading – Derby 1-2 (Bödvarsson)

Vurdering: Aston Villa ser sterke ut og har flere spillere som virkelig blomstrer fremover på banen. Her møter de et Reading-lag som jeg ikke blir imponert av. Dette lukter det hjemmeseier av.

Tips: H (1.62 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Adam Armstrong og Dominic Samuel er skadet hos vertene, mens Neal Maupay er suspendert hos gjestene.

Blackburn Rovers-supporterne fryktet det verste da det ble klart at Bradley Dack ikke kunne spille onsdagens kamp mot Reading. Enda verre ble det da hans erstatter Kasey Palmer ikke var med i troppen, og krisen var komplett da Adam Armstrong måtte forlate banen på stillingen 2-0 til Reading like før pause. De aller fleste supporterne hadde nok aldri klart å forestille seg at Rovers skulle sikre seg ett poeng til slutt i det oppgjøret, men takket være to straffescoringer av kaptein Charlie Mulgrew klarte de nettopp det. Mot slutten av innbytter Joe Nuttall nære ved å sikre alle tre poengene da hans heading gikk like over mål. Mulgrew har for øvrig scoret 16 mål på de 45 siste ligakampene for Rovers, og det er helt hinsides med tanke på at han er midtstopper. Rovers er fortsatt ubeseiret etter fire serierunder, men må nok være frustrerte over at de ikke står med mer enn seks poeng med tanke på deres prestasjoner så langt. Hjemme på Ewood Park har de ikke tapt siden september i fjor, men begge deres to hjemmekamper denne sesongen har endt uavgjort.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Reading 2-2 (Mulgrew x2)
Hull – Blackburn 0-1 (Dack)
Carlisle – Blackburn 1-5 (Dack x2, Armstrong x2, Palmer)
Blackburn – Millwall 0-0
Ipswich – Blackburn 2-2 (Dack, Graham)

Neal Maupay er i fyr og flammer for tiden, men på onsdag ble han rett og slett for het i toppen. Han scoret riktignok to mål og sikret ett poeng for Brentford borte mot Aston Villa, men i et øyeblikks idioti valgte han å stemple John McGinn. Dommeren fikk det ikke med seg, men FA valgte etter kampen å suspendere Brentford-spissen i tre kamper. Det betyr at Brentford må klare seg uten spilleren som har scoret fem mål og hatt tre målgivende pasninger så langt. Det blir tøffere uten franskmannen, men samtidig er Brentford et såpass sterkt kollektiv at det fort kan gå bra. Ting klaffer meget bra, og det skapes flere gode sjanser i hver kamp. Med sin underholdene spillestil er de alltid morsomme å se på, og det virker som om flere og flere har fått øynene opp for hvor sjarmerende de kan være. 2-2-0 på de fire siste kampene må sies å være meget bra med tanke på kampene de har spilt, og det meste tyder på at de kan henge med i toppen. På bortebane har de spilt uavgjort mot Aston Villa og Stoke City denne høsten. Mot Villa slet de i store perioder, mens de var helt fantastiske i kampen mot Stoke.

Brentfords siste kamper:
Aston Villa – Brentford 2-2 (Maupay x2)
Brentford – Sheff Wed 2-0 (Watkins, Maupay)
Southend – Brentford 2-4 (Forss, Jeanvier, Mokotjo, Benrahma)
Stoke – Brentford 1-1 (Watkins)
Brentford – Rotherham 5-1 (Maupay x2, Watkins, MacLeod, Canos)

Vurdering: Vertene er heldige som slipper å møte Neal Maupay, men det viktigste for Rovers er å få Bradley Dack klar til dette oppgjøret. Uten han på banen sliter jeg med å se hvordan vertene skal ha mulighet til å vinne her, spesielt når også Adam Armstrong mangler. Jeg tror på uavgjort i dette oppgjøret, ettersom det er to lag i bra form som møtes. Ingen av de er enkle å slå, men dersom jeg hadde visst at Dack ikke kunne spille her, ville jeg markert for borteseier.

Tips: U (3.30 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens gjestene mangler Kean Bryan og George Baldock.

Hadde du fortalt meg at Bolton Wanderers skulle ligge på tredjeplass med ti poeng av tolv mulige etter fire serierunder, hadde jeg nok trukket på smilebåndet. Heldigvis for Bolton-fansen er det ikke slik i fotball at man kan forutse alt, og det er Boltons sesongstart et godt eksempel på. De har gått fra å se ut som den kanskje mest soleklart dumpekandidaten før sesongstart, til å nå være med i toppen. Onsdag kveld ble Birmingham City slått 1-0 hjemme på University of Bolton Stadium. Selv om jeg er meget imponert av The Trotters sesongstart, synes jeg likevel det er noe å sette fingeren på. Bolton har nemlig både sluppet til flest avslutninger i snitt per kamp i Championship denne sesongen, samtidig som de er blant lagene som skaper færrest sjanser. Akkurat nå føles det som om Bolton har alle marginer på sin side, og slik pleier ikke vare alt for lenge. På hjemmebane har Birmingham blitt slått, mens det ble uavgjort mot Bristol City litt tidligere i sesongen.

Boltons siste kamper:
Bolton – Birmingham 1-0 (Buckley)
Reading – Bolton 0-1 (Wildschut)
Leeds – Bolton 2-1 (Öztumer)
Bolton – Bristol City 2-2 (Magennis, Buckley)
West Brom – Bolton 1-2 (Magennis, Wildschut)

Sheffield United fikk spillefri i midtuken ettersom de allerede hadde spilt sin kamp mot Middlesbrough for et par uker siden. Den hvilen kommer nok godt med foran denne tøffe kampen mot Bolton Wanderers. Etter en trøblete start med tap mot både Swansea City og Middlesbrough, har Sheffield United nå trumfet til med to strake 2-1 seiere. Først ble Queens Park Rangers slått på Loftus Road i en kamp hvor The Blades var meget heldig med hvordan de ble tildelt et straffespark. Forrige helg kom Norwich City på besøk til Bramall Lane, og i den kampen var det ringrevene Billy Sharp som ble den store helten da han satte inn seiersmålet på overtid. Med en ny seier her vil Chris Wilder & Co virkelig være i gang igjen, men da må de gjøre noe med borteformen. Bare tre ganger har de vunnet på bortebane siden januar.   

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Norwich 2-1 (Sharp, Egan)
Sheff Utd – Hull 1-1 (Sharp)
QPR – Sheff Utd 1-2 (McGoldrick, Sharp)
Boro – Sheff Utd 3-0
Sheff Utd – Swansea 1-2 (Baldock)

Vurdering: Bolton med strålende start på sesongen, men her tror jeg det stopper. Spillemessig synes jeg Bolton ikke har overbevist, men så er det strengt tatt scoringer som betyr noe i fotball. Med enkelte slitne bein etter onsdag og et uthvilt Sheffield United-lag har jeg stor tro på at gjestene kan vippe dette i sitt favør. Dog synes jeg oddsen ikke er interessant nok til at jeg vil anbefale spill. 

Spill: B (2.05 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Darnell Furlong, men Tomer Hemed og Nakhi Wells kan få sin debut her. Hos gjestene er Darron Gibson skadet.

Varselslampene blinker på Loftus Road. Etter fire serierunder står Queens Park Rangers uten poeng. Enda verre er det faktum at de har tapt 1-7 og 0-3 på de to siste kampene. Etter 1-7 tapet mot West Bromwich Albion sa manager Steve McClaren klart ifra at laget måtte slå hardt tilbake i de neste kampene. 0-3 tapet mot Bristol City i den påfølgende kampen gjorde derfor ting bare verre for London-klubben. Foran helgens kamp har de gjort meget gode signeringer når Nakhi Wells og Tomer Hemed har blitt hentet inn. De trenger at begge to slår til fra første minutt dersom de skal klare snu denne vonde trenden. Hjemme på Loftus Road har det blitt tap mot Sheffield United og Bristol City i ligaen så langt denne sesongen.

QPRs siste kamper:
QPR – Bristol City 0-3
West Brom – QPR 7-1 (Lynch)
QPR – Peterborough 2-0 (Freeman, Wzsolek)
QPR – Sheff Utd 1-2 (Eze)
Preston – QPR 1-0

At Wigan Athletic skulle ta Championship med storm etter opprykket fra League One var jeg egentlig aldri i tvil om. The Latics har imponert stort i de første kampene, men har ikke alltid hatt marginene på sin side så langt denne sesongen. Derfor står de med “bare” syv poeng etter fire runder, men måten de vant mot Stoke City på tidligere denne uken oste det styrke av. Will Grigg har endelig blitt satt fyr på i Championship, mens Nick Powell leverer på et helt eget nivå for tiden. Wigan har nå scoret ti mål på de fire første kampene, men bakover har det vært en del problemer. Det er litt merkelig ettersom de var bunnsolide i League One forrige sesong. Etter seieren mot Stoke bør uansett alle være klar over hvor bra dette Wigan-laget faktisk kan være.

Wigans siste kamper:
Stoke – Wigan 0-3 (Grigg, Massey, Powell)
Wigan – Forest 2-2 (Powell, Grigg)
Rotherham – Wigan 3-1 (Vaughan)
Aston Villa – Wigan 3-2 (Powell, Connolly)
Wigan – Sheff Wed 3-2 (Jacobs x2, Powell)

Vurdering: Sesongstarten til QPR har vært fullstendig krise, og her tror jeg nedturen fortsetter. Wigan Athletic ser meget bra ut og er fulle av selvtillit. QPR ser derimot ut til å mangle det meste av selvtilliten og vil nok få det tungt mot Paul Cook & Co. 

Spill: B (2.25 @ Fansbet)


 

Derby County – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Frank Lampard var en meget fornøyd mann etter at Derby County vant 2-0 hjemme mot Ipswich Town i midtuken. Det som gjorde han ekstra fornøyd var det faktum at Derby vant mens de prøvde å spille fin fotball. Samtidig var han veldig klar på at man ikke får noen ting gratis i denne ligaen. Seieren var ekstra viktig for Derby med tanke på at de hadde tapt begge de to foregående ligakampene mot henholdsvis Leeds United og Millwall. For meg virker det som om Derby fortsatt har en stund igjen før ting kommer til å fungere slik som Lampard ønsker det skal gjøre, og derfor er det ekstra viktig å plukke så mange poeng som mulig nå i startfasen. Hjemme å Pride Park har det blitt ydmykende tap mot Leeds United, mens Ipswich Town som nevnt ble slått i midtuken.

Derbys siste kamper:
Derby – Ipswich 2-0 (Lawrence, Ledley)
Millwall – Derby 2-1 (Nugent)
Oldham – Derby 0-2 (Mount, Tomori)
Derby – Leeds 1-4 (Lawrence)
Reading – Derby 1-2 (Lawrence, Mount)

Preston North End hadde flere gode sjanser i bortekampen mot Norwich City tidligere denne uken, men foran mål satt ikke ting som det skulle. Nærmest var Callum Robinson som smalt ballen i treverket, men mot slutten av kampen ble Preston straffet for manglende effektivitet. Gultrøyene scoret to mål og sikret seg tre viktige poeng, mens Preston nå har tre kamper på rad uten seier siden sesongåpningen mot Queens Park Rangers. Kampprogrammet har ikke vært det beste for Preston, mens de samtidig har vært uheldig med skader. Likevel må man kunne forvente mer fra Alex Neil & Co dersom de har tenkt å gjøre alvor ut av planene om å være med i toppen. På bortebane var de meget bra forrige sesong, men denne sesongen har det blitt tap i begge kampene på fremmed gress. 

Prestons siste kamper:
Norwich – Preston 2-0
Preston – Stoke 2-2 (Burke, Gallagher)
Preston – Morecambe 3-1 (Barker, Moult, Burke)
Swansea – Preston 1-0
Preston – QPR 1-0 (Browne)

Vurdering: Derby County med meget viktig seier i midtuken, men nok en gang syntes jeg ikke hvittrøyene imponerte. Preston var en smule uheldig som ikke fikk med seg poeng fra Carrow Road for noen dager siden, og har ikke hatt de beste resultatene så langt. Preston er derimot et meget sterkt lag som er vanskelig å spille mot. Deres høye press, aggressive stil og imponerende arbeidskapasitet passer meget bra når de spiller borte mot et lag som foretrekker ballbesittende spillestil. Jeg tror derfor The Lilywhites kommer til å skape litt trøbbel for vertene her. I mine øyne er dette derfor et helt åpent oppgjør, og da velger jeg å gå markere for det som gir høyest odds. Derfor blir det uavgjort.

Spill: U (3.20 @ Fansbet)

 


 

Sheffield Wednesday – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan få tilbake Lucas Joao her. Hos gjestene er Cole Skuse og Jon Nolan usikre.

På det fjerde forsøket kom sesongens første ligaseier for Sheffield Wednesday. De fikk besøk av Millwall onsdag kveld, og det er ingen enkel oppgave vet alle som har fulgt Championship en stund. Når jeg så lagoppstillingen til uglene som inneholdt flere overraskende valg, samtidig som Fernando Forestieri var benket, følte jeg meg ganske sikker på at Wednesday ikke kom til å vinne. Derfor ble jeg litt overrasket da uglene tok 2-0 ledelsen i første omgang, hvor deriblant Barry Bannan leverte en fantastisk scoring. Wednesday gjorde det spennende mot slutten, men klarte stå imot. Nå gjelder det å bygge videre på den seieren. For uten om seieren mot Millwall har de også spilt uavgjort 1-1 mot Hull City på Hillsborough denne sesongen.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Bannan, Lees)
Brentford – Sheff Wed 2-0
Sunderland – Sheff Wed 0-2 (Reach, Matias)
Sheff Wed – Hull 1-1 (Forestieri)
Wigan – Sheff Wed 3-2 (Nuhiu, Forestieri)

Det er fortsatt en del rusk i maskineriet til Ipswich Town nå i sesongstarten. Etter fire serierunder står de fortsatt uten seier, og i ligacupen ble det exit mot Exeter City. Tidligere denne uken tok de turen til East Midlands for å møte Derby County, men måtte reise tomhendt hjem. På en annen dag kunne fort Ipswich vunnet den kampen, men akkurat nå føles det som om det ikke akkurat vipper blåtrøyenes vei. Paul Hurst kan fort få til meget spennende ting med Ipswich allerede denne sesongen, men den første seieren bør kommer om ikke alt for lenge.Når seieren er sikret skal man ikke se bort fra at ting virkelig vil begynne å klaffe. På bortebane har Ipswich tapt mot Rotherham United og nå sist mot Derby County.

Ipswichs siste kamper:
Derby – Ipswich 2-0
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Chalobah)
Exeter – Ipswich 1-1 (Jackson)
Rotherham – Ipswich 1-0
Ipswich – Blackburn 2-2 (Edun, Edwards)

Vurdering: Sheffield Wednesday har ikke overbevist meg i starten, selv om onsdagens seier var sterk. Her møter de et Ipswich Town-lag som ikke har hatt hellet med seg i starten, men som er tøffe å spille mot. Boomakerne holder vertene som favoritt her, men i mine øyne er dette et åpent oppgjør. For meg er uavgjort det mest sannsynlige utfallet. 

Spill: U (3.00 @ Fansbet)


 

Stoke City – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Ince er skadet hos vertene, mens Ashley Williams er suspendert. Hos gjestene er Stephen Kingsley usikker etter hjernerystelsen forrige helg.

Fire serierunder og fortsatt har ikke forhåndsfavoritt Stoke City vunnet en eneste kamp.  At de samtidig har gått på skikkelige smeller mot Leeds United og Wigan Athletic gjør ikke situasjonen bedre. Gary Rowett har allerede nå fått kjenne på presset, og man kan trygt si at hjemmepublikummet på Bet365 Stadium ikke var fornøyd med hvordan laget hans presterte i 0-3 tapet mot Wigan Athletic tidligere denne uken. Det er har blitt uavgjort mot Preston North End og Brentford, men det som fremstår som mest urovekkende er at jeg ikke føler at man har blitt bedre siden første serierunde. Det virker samtidig som om Rowett har litt å hanskes med når det kommer til miljøet i spillertroppen, og slike ting gjør det bare enda vanskeligere å snu en vond trend. På hjemmebane har de nærmest blitt utspilt av Brentford, men den kampen endte 1-1. Wigan Athletic var deres andre hjemmekamp, og den gikk som nevnt meget dårlig. 

Stokes siste kamper:
Stoke – Wigan 0-3
Preston – Stoke 2-2 (Pieters, Crouch)
Stoke – Brentford 1-1 (Afobe)
Leeds – Stoke 3-1 (Afobe)

Hull City så ut til å befinne seg i et mørkt hull etter 0-1 tapet mot Blackburn Rovers for en uke siden. Spillerne presterte elendige, formen hadde vært svak over lengre tid, og det var lite som ga meg troen på at tigrene skulle klare holde seg unna bunnstrid denne sesongen. Etter tapet mot Rovers fremstod Nigel Adkins som en resignert mann, og det virket nesten som om han følte seg ferdig i klubben. Derfor må det kunne sies å være en hyggelig opptur for Hull-fansen å se laget sitt gå fra å ligger under mot Rotherham United tidligere denne uken til å vinne 3-2. Jackson Irvine har vært en av mine favoritter siden han kom til engelsk fotball, og han leverte en fantastisk kamp i 3-2 seieren. Nå gjelder det å bygge videre på den seieren, men det blir ikke lett borte mot Stoke City. I deres to bortekamper i ligaen så langt har de spilt uavgjort mot Sheffield Wednesday og slått Rotherham United.

Hulls siste kamper:
Rotherham – Hull 2-3 (Irvine x2, Campbell)
Hull – Blackburn 0-1
Sheff Utd – Hull 1-1 (Toral)
Sheff Wed – Hull 1-1 (Campbell)
Hull – Aston Villa 1-3 (Evandro)

Vurdering: Stoke City med fæl åpning på sesongen. Her møter de et annet lag som har hatt sine problemer, og som i mine øyne ser tidvis meg et skrøpelige ut. Stoke har ikke vært noe imponerende syn så langt, men jeg synes likevel de har vært bedre enn Hull. Laget er også mye bedre enn Hull sitt på papiret, og av disse grunnene sliter jeg med å gå for annet enn hjemmeseier. Alt annet ville vært en gigantisk nedtur for manager Gary Rowett.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)


 

Swansea City – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Leroy Fer er usikker hos vertene, mens Wilfried Bony er ute. Gjestene mangler Korey Smith som er ute i lang tid fremover.

Leeds United hadde feiet det meste av motstand av gulvet de første rundene, men Swansea City skulle vise seg å bli en lei nøtt å knekke. The Swans tok ledelsen to ganger ved Oliver McBurnie, men Leeds slo tilbake begge gangene. Derfor endte kampen til slutt 2-2, og det var nok litt surt for Swansea-fansen, spesielt ettersom Bersant Celina brant en stor mulighet på stillingen 2-2. Hvittrøyene står nå med 2-2-0 etter fire kamper. Det er absolutt godkjent med tanke på alle endringene som har skjedd hos den walisiske klubben siden de rykket ned fra Premier League. På hjemmebane har de vunnet mot Preston North End og spit uavgjort mot Leeds United.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Leeds 2-2 (McBurnie x2)
Birmingham – Swansea 0-0
Swansea – Preston 1-0 (Fulton)
Sheff Utd – Swansea 1-2 (Dhanda, McBurnie)

Bristol City hadde ikke vunnet noen av sine tre første ligakamper denne sesongen da de tok turen til hovedstaden for å møte Queens Park Rangers. Bristol City var ikke ekstraordinært gode i det oppgjøret, men effektive var de absolutt. Andreas Weimann har vært en åpenbaring siden han ble hentet til klubben, og i spissrollen har han passet bra inn. Han kommer til mange avslutninger og scoret to mål i 3-0 seieren over Queens Park Rangers. Nå blir det interessant å se om Bristol City kan følge med enda en imponerende bortekamp. 

Bristol Citys siste kamper:
QPR – Bristol City 0-3 (Weimann x2, Taylor)
Bristol City – Boro 0-2
Bristol City – Plymouth Argyle 0-1
Bolton – Bristol City 2-2 (Weimann, Paterson)
Bristol City – Forest 1-1 (Weimann)

Vurdering: Swansea City ga Leeds United tøff kamp for noen dager siden, og det er ingen grunn til at de ikke skal gjøre det samme her. Bristol City har sett litt sårbare ut bakover på banen, og jeg har stor tro på at Swansea vil skape en del store sjanser. Her synes jeg hjemmeseier er det beste tipset.

Tips: H (2.25 @ Fansbet)


 

Nottingham Forest – Birmingham City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Forrige helg spilte Nottingham Forest uavgjort 2-2 mot Wigan Athletic i en helt ellevill kamp. Det var bare første gangen denne sesongen at Forest slapp inn to mål i samme kamp, men jeg er likevel litt overrasket over hvor mange sjanser skogvokterne slipper til i flere deler av banen. Jeg hadde forventet et pottetett Forest-lag under Aitor Karankas ledelse, men kanskje kommer det etter hvert. Det ble nemlig gjort mange signeringer i sommer, og det kan ha ført til at ting ikke helt sitter som det skal enda. Forest har dog ikke tapt enda, og står nå med én seier og tre uavgjorte kamper etter fire serierunder. I midtuken hadde de spillefri ettersom deres kamp mot West Bromwich Albion ble spilt for et par uker siden.

Forests siste kamper:
Wigan – Forest 2-2 (Cash, Soudani)
Forest – Bury 1-1 (Cash)
Forest – Reading 1-0 (Soudani)
Forest – West Brom 1-1 (Guedioura)
Bristol City – Forest 1-1 (Murphy)

Birmingham City skapte en del sjanser borte mot Bolton Wanderers for et par dager siden, men i likhet med flere andre lag nå tidlig på høsten måtte de se The Trotters stikke av med samtlige poeng. Birmingham står derfor fortsatt uten seier i ligaen så langt, og har totalt hanket inn to poeng. Ett poeng mot Swansea City i en kamp hvor de var meget bra, samt i en kamp mot Norwich City i sesongåpningen. På bortebane har de tapt mot Middlesbrough og Bolton Wanderers i ligaen, mens det ble tap mot Reading i ligacupen.

Birminghams siste kamper:
Bolton – Birmingham 1-0
Birmingham – Swansea 0-0
Reading- Birmingham 2-0
Middlesbrough – Birmingham 1-0
Birmingham – Norwich 2-2 (Maghoma, Solomon-Otabor)

Vurdering: Nottingham Forest har ikke fått forsvarsspillet til å sitte helt enda, men har i de første kampene vist at de virkelig kan spille fotball dersom de har dagen. Her møter de et Birmingham City-lag som det ikke er enkelt å bli klok på. Jeg blir derfor ikke helt overrasket dersom Birmingham finner på noe her, men likevel har jeg størst tro på at vertene stikker av med seieren. Jeg markerer for hjemmeseier. 

Spill: H (1.95 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Millwall
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Darren Potter. Gjestene har ikke noen nye skader å melde om.

Rotherham United har fått en tøff start på den nye sesongen i Championship. De rykket opp til Championship via play-off i vår, og blir av de fleste sett på som en klar dumpekandidat. Etter fire serierunder står de bare med én seier, og den kom på heldig vis hjemme mot Ipswich Town. Den hodesterke spissen Michael Smith scoret det eneste målet i den kampen, men i forrige serierunde ble det et 2-3 tap hjemme mot et ikke helt overbevisende Hull City-lag. Dersom Rotherham skal holde seg oppe er de nødt til å gjøre New York Stadium om til et fort. Så langt denne sesongen har de vunnet mot Ipswich i ligan og Wigan Athletic i ligacupen på hjemmebane, mens det har blitt tap mot Hull City.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Hull 2-3 (Wood, Proctor)
Leeds – Rotherham 2-0
Rotherham – Wigan 3-1 (Proctor x2, Ajayi)
Rotherham – Ipswich 1-0 (Smith)
Brentford – Rotherham 5-1 (Vaulks)

Med Millwall på banen vet man alltid hva man får. De er tøffe og vanskelige å spille mot, og nettopp derfor hadde jeg forventet enda litt mer av løvene til Neil Harris da de møtte et Sheffield Wednesday-lag som i mine øyne stilte forholdsvis svakt på papiret tidligere denne uken. Millwall tapte det oppgjøret 1-2, og står nå med bare én seier på sine fire første ligakamper. Den seieren kom hjemme mot Derby County. I deres to bortekamper denne sesongen har det blitt 0-0 mot Blackburn Rovers, mens de som nevnt tidligere denne uken ble 1-2 mot Sheffield Wednesday.

Millwalls siste kamper:
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Tunnicliffe)
Millwall – Derby 2-1 (Cooper, Williams)
Millwall – Gillingham 0-0
Blackburn – Millwall 0-0
Millwall – Middlesbrough 2-2 (Gregory, O`Brien)

Vurdering: Rotherham United er nødt til å vinne kamper som denne dersom de skal holde seg unna alt som har med nedrykk å gjøre denne sesongen. Gjestene fra London har ikke fått helt den starten på sesongen som de hadde ønsket seg, men har tidvis sett minst like bra ut som forrige sesong. Basert på det lagene har vist i de første kampene holder jeg en knapp på gjestene her, men jeg ville ikke anbefalt spill.

Tips: B (2.20 @ Fansbet)

 

 

About The Author

Leave a Reply