Skrevet av: Eirik Aase

 

Middlesbrough – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om..

Tony Pulis må være bra fornøyd med den starten Middlesbrough har fått på årets sesong. Uavgjorte borte mot Millwall i serieåpningen er absolutt et brukbart resultat, og etter den kampen har de klemt til med tre strake seiere i ligaen. Nå sist vant de 2-0 borte mot Bristol City, og det står det absolutt respekt av. Britt Assombalonga har fungert bra på topp, men den store overraskelsen så langt har vært Martin Braithwaite. Dansken så ikke ut til å være noen fremtidig Boro-spiller etter en dårlig debutsesong hvor han ble sendt ut på lån, men har i de første kampene av denne sesongen vært en av lagets beste spillere. Med seier fredag kveld kan Boro ta seg opp på tabelltopp. Begge deres to hjemmekamper i serien denne høsten har endt med seier og null baklengsmål. 

Boros siste kamper:
Bristol City – Boro 0-2 (Braithwaite, Assombalonga)
Boro – Notts Co 3-3 (Fletcher x2, Mahmutovic)
Boro – Birmingham 1-0 (Assombalonga)
Boro – Sheff Utd 3-0 (Flint, Braithwaite, Downing)
Millwall – Boro 2-2 (Braithwaite, Friend)

Det skal i hvert fall ikke stå på underholdningen når West Bromwich Albion spiller fotball for tiden. Da Darren Moore tok over roret på The Hawthorns i vår fikk man se et West Brom-lag som forsvarte seg som helter mot bra motstand, men jeg var mer skeptisk til hva de faktisk kunne få til fremover på banen nå som de skulle spille i Championship. De første resultatene tyder på at de absolutt mestrer angrepsfotballen, noe elleve(!) mål på de to siste kampene sier alt om. Det er flere spillere som melder seg på foran motstanderens mål, og det må være ekstra gledelig for Baggies-sjef Darren Moore. Nå er det store spørsmålet om West Brom klarer unngå å bli for selvtilfredse etter 7-1 seieren mot Queens Park Rangers forrige runde. I så fall vil de fort få det tung på Riverside Stadium utover fredagskvelden. 

West Broms siste kamper:
West Brom – QPR 7-1 (Rodriguez x2, Phillips x2, Robson-Kanu, Gibbs, Gayle)
Norwich  – West Brom 3-4 (Rodriguez x2, Barnes, Robson-Kanu)
Forest – West Brom 1-1 (Phillips)
West Brom – Bolton 1-2 (Barnes)

Vurdering: Middlesbrough har sett solide ut, akkurat som forventet. De vil nok være med i toppen hele sesongen, og det virker samtidig som om de har litt å gå på. West Brom har scoret på bestilling de to siste kampene, men ser man nøyere på kampene før 7-1 seieren mot QPR var det en del grums. Tapet hjemme mot Bolton i sesongåpningen var ikke bra, mens 4-3 seieren over Norwich var av det heldige slaget. Jeg lar meg ikke helt blende av 7-1 seieren forrige helg, og tror gjestene skal få det tøft her. Jeg markerer for hjemmeseier.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply