Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Leeds United – Middlesbrough (Viasport 2)
Lørdag:
16.00: West Bromwich Albion – Stoke City (Viasport 2)
18.30: Milwall – Swansea City (Viasport 2)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Leeds United – Middlesbrough (Begge lagene scorer til 1.76 i odds)
Hull City – Derby County (Derby County scorer mer enn ett mål til 2.40 i odds)


FREDAG

Leeds United – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Adam Forshaw og Stuart Dallas, mens Liam Cooper er usikker. Gjestene må klare seg uten Rudy Gestede.

Tirsdag kveld kom sesongens første nederlag for Leeds United. De møtte et Preston North End-lag som fikk en spiller utvist etter bare en halvtime spill, men tapte likevel 0-2 til slutt. Et tungt slag i ansiktet, men likevel er det selvfølgelig ligaen som er hovedfokuset for hvittrøyene, og derfor ville ikke Marcelo Bielsa tenke for mye på cup-exiten. Forrige helg imponerte Leeds stort da de vant hele 3-0 borte mot Norwich City. Nå troner Leeds øverst på tabellen med sine 13 poeng. Bare fredagens motstander har like mange poeng, men ettersom Leeds har bedre målforskjell er det de som leder. Det betyr at Leeds kan ta landslagspause på tabelltopp dersom de unngår tap her. Hjemme på Elland Road har Rotherham United og Stoke City blitt slått i serien i høst.

Leeds siste kamper:
Leeds – Preston 0-2
Norwich – Leeds 0-3 (Alioski, Klich, Hernandez)
Swansea – Leeds 2-2 (Roofe, Hernandez)
Leeds – Rotherham 2-0 (Roofe, Ayling)
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Saiz)

Middlesbrough er bunnsolide bakover. Forrige helg vant de 1-0 over West Bromwich Albion. Det var deres fjerde strake kamp uten baklengsmål i ligaen. Det blir spennende å se hvordan det solide forsvaret kommer til å gjøre det mot te høytflyvende Leeds United-lag. Boro ligger nå nest øverst på tabellen med bare dårligere målforskjell enn nettopp Leeds. De har fire seiere på rad siden de spilte uavgjort mot Millwall i sesongåpningen. I midtuken gikk de videre i ligacupen etter å ha vunnet 2-1 over Rochdale. Nå skal de forsøke å ta med seg tre poeng hjem fra Elland Road for første gang siden 2011.   

Boros siste kamper:
Boro – Rochdale 2-1 (Johnson, Hugill)
Boro – West Brom 1-0 (Ayala)
Bristol City – Boro 0-2 (Braithwaite, Assombalonga)

Boro – Notts Co 3-3 (Fletcher x2, Mahmutovic)
Boro – Birmingham 1-0 (Assombalonga)
Boro – Sheff Utd 3-0 (Flint, Braithwaite, Downing)

Vurdering: For en toppkamp vi får servert fredag kveld! Leeds United angrepsfotball mot Middlesbroughs solide forsvarsspill. Det er ikke enkelt å si hvordan dette kommer til å gå, men det vil være overraskende dersom det ikke blir jevnt. Jeg finner grunner for både hjemme- og borteseier, men klarer ikke vippe mer til den ene siden enn den andre. Derfor blir jeg nødt til å markere for uavgjort her.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)

 


 Lørdag

Birmingham City – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Fem runder inn i den nye sesongen og fortsatt har ikke Birmingham City vunne en kamp. Det høres kanskje skremmende ut for Birmingham-fansen, men spillemessig har laget i mine øyne prestert så bra at jeg er sikker på at det snart kommer til å løsne. Forrige helg var de svært nær ved å ta tre poeng da de ledet 2-0 borte mot Nottingham Forest, men der raknet de på slutten og måtte nøye seg med ett poeng. Det store problemet for Birmingham så langt er å få ballen i mål, men scoringene til Che Adams og Lukas Jutkiewicz kan kanskje få de i gang fremover. Hjemme på St Andrews har Birmingham spilt uavgjort mot Norwich City og Swansea City i høst.

Birminghams siste kamper:
Forest – Birmingham 2-2 (Adams, Jutkiewicz)
Bolton – Birmingham 1-0
Birmingham – Swansea 0-0
Reading- Birmingham 2-0
Middlesbrough – Birmingham 1-0

Etter en marerittstart gjorde QPR grep. De meget dyktige spissene Nakhi Wells og Tomer Hemed ble hentet inn fra Premier League, og det skulle vise seg å gi umiddelbare resultater. Den israelske spissen Hemed scoret kampens eneste mål mot Wigan Athletic på akrobatisk vis, selv om det må nevnes at den scoringen fort kunne blitt annullert. QPR fikk dermed satt en stopper for den fæle tapsrekken, og nå gjelder det å bygge videre på seieren sist. Tirsdag kveld ble det avansement i ligacupen da Bristol Rovers ble slått 2-0 på Loftus Road. På hjemmebane har QPR vunnet mot Wigan og tapt mot Sheffield United og Bristol City i serien i høst. 

QPRs siste kamper:
QPR – Bristol Rovers 3-1 (Wszolek, Smith, Osayi-Samuel)
QPR – Wigan 1-0 (Hemed)
QPR – Bristol City 0-3
West Brom – QPR 7-1 (Lynch)
QPR – Peterborough 2-0 (Freeman, Wzsolek)

Vurdering: Birmingham City uten seier så langt, men jeg har på følelsen at det kommer til å snu snart. Her møter de et Queens Park Rangers-lag som har skuffet stort i sesongstarten, men som tok en viktig seier sist. Dette kan fort bli et jevnt oppgjør mellom to lag som kan komme til å ta det forsiktig, men jeg føler meg trygg på at vertene vipper dette til sin fordel.

Tips: H (2.00 @ Fansbet)


 

Brentford – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Brentford fikk toppscorer Neal Maupay suspendert i tre kamper etter kampen mot Aston Villa som endte 2-2. Maupay scoret to mål i den kampen, og er nå toppscorer i Championship med sine fem scoringer. Uten Maupay på topp fikk Brentford en skikkelig nedtur borte mot Blackburn Rovers forrige helg. Brentford hadde to stolpetreff, men ellers var det knapt sjanser i det oppgjøret. Rovers var derimot effektive og sikret seg tre poeng med den ene av sine to avslutninger. Det var Brentfords første nederlag for sesongen, men tirsdag kveld slo de tilbake i ligacupen ved å slå Cheltenham Town 1-0. 

Brentfords siste kamper:
Brentford – Cheltenham 1-0 (Jeanvier)
Blackburn – Brentford 1-0
Aston Villa – Brentford 2-2 (Maupay x2)
Brentford – Sheff Wed 2-0 (Watkins, Maupay)
Southend – Brentford 2-4 (Forss, Jeanvier, Mokotjo, Benrahma)

Det har kokt på sosiale medier den siste uken etter at den unge juvelen Ben Brereton ble solgt til Blackburn Rovers. Et salg som har splittet Forest-fansen, og som samtidig legger ekstra press på Aitor Karanka denne sesongen. Ved å selge unge talentfulle spillere for å satse på mer etablerte kort, sender man ut et signal om at man virkelig skal være med helt i toppen denne sesongen. Da kan presset plutselig bli meget stort dersom man ikke leverer varene på banen. Nettopp leveranse av varer på banen har vært noe Forest har slitt med i starten av sesongen. Etter fem serierunder har de bare vunnet én gang, mens fire kamper har endt uavgjort. De har vist mye bra i enkelte perioder, men samtidig er det alt for mye som ikke stemmer. I forrige runde lå de under 0-2 hjemme mot Birmingham City, men fikk til slutt sikret ett poeng. På bortebane har de spilt uavgjort mot Wigan Athletic og Bristol City.

Forests siste kamper:
Forest – Newcastle
Forest – Birmingham 2-2 (Lolley, Murphy)
Wigan – Forest 2-2 (Cash, Soudani)
Forest – Bury 1-1 (Cash)
Forest – Reading 1-0 (Soudani)

Vurdering: Brentford med skuffende tap sist, men har imponert stort i sesongåpningen. De må fortsatt klare seg uten viktige Neal Maupay, og møter her et Forest-lag som ikke er enkle å spille mot. Bookmakerne har Brentford som ganske klare favoritter, men det er jeg ikke helt enig i. Jeg tror dette blir et jevnt oppgjør og synes uavgjort er det beste spillet.

Tips: U (3.60 @ Fansbet)


 

Hull City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det er ingen lek å være Hull City-supporter for øyeblikket. Det er lite som tyder på at de har en god sesong i vente, og det man har fått sett i de første rundene har ikke være noe å skrive hjem om. For halvannen uke siden tok de tre viktige poeng borte mot Rotherham United, og det var deres eneste trepoenger på de fem første rundene. I midtuken ble det et pinlig 0-4 tap i ligacupen hjemme mot nettopp lørdagens motstander, Derby County. Hjemme på KCOM Stadium har Hull tapt mot Blackburn Rovers og Aston Villa så langt denne sesongen.

Hulls siste kamper:
Stoke – Hull 2-0
Rotherham – Hull 2-3 (Irvine x2, Campbell)
Hull – Blackburn 0-1
Sheff Utd – Hull 1-1 (Toral)
Sheff Wed – Hull 1-1 (Campbell)

Det så ikke så bra ut i starten, men nå har ting begynt å klaffe for Frank Lampard på banen. Derby County har levert både imponerende angrepsspill i de siste kampene, men kanskje viktigst av alt er det faktum at ting har fungert bedre bakover på banen. I de to siste ligakampene har de vunnet 2-0 mot henholdsvis Preston North End og Ipswich Town. Tar man med midtukens cupkamp så har Derby nå tre seiere på rad. På bortebane har de tapt mot Millwall og vunnet mot Reading denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Hull – Derby 0-4 (Mount, Jozefzoon, Waghorn, Selvmål)
Derby – Preston 2-0 (Mount, Keogh)
Derby – Ipswich 2-0 (Lawrence, Ledley)
Millwall – Derby 2-1 (Nugent)
Oldham – Derby 0-2 (Mount, Tomori)

Vurdering: Hull City har sett svake ut så langt denne sesongen, mens Derby County har hatt en progresjon i prestasjonene siden første serierunde. Derby ser ut til å være på vei oppover, mens det ikke er enkelt å si hva man kan forvente av dette Hull-laget. Mulig Hull klarer reise seg etter det ydmykende tapet i midtuken, men jeg sliter med å se at det skal skje. Jeg går for borteseier her.

Tips: B (2.65 @ Fansbet)


 

Preston North End – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det har ikke vært noen god start på sesongen for Alex Neil og hans Preston North End. De vant riktignok serieåpningen mot et svakt Queens Park Rangers på hjemmebane, men etterpå har de ikke vunnet i serien. I ligacupen flesket de til med en sterk 2-0 seier borte mot Leeds United tirsdag kveld, til tross for at de fikk en spiller utvist etter bare en halvtime spill. Nå er håpet for The Lilywhites at den seieren vil inspirere laget i de kommende ligakampene. Hjemme på Deepdale har de spilt uavgjort mot Stoke City og som nevnt slått Queens Park Rangers.

Prestons siste kamper:
Leeds – Preston 0-2 (Barker, Johnson)
Derby – Preston 2-0
Norwich – Preston 2-0
Preston – Stoke 2-2 (Burke, Gallagher)
Preston – Morecambe 3-1 (Barker, Moult, Burke)
Swansea – Preston 1-0

Bolton Wanderers overrasket alle da de slo til med ti poeng av tolv mulige på de fire første serierundene. Dersom man så nærmere på tallene fra de fire første kampene kunne man se at Bolton hadde hatt enorm flyt med flere scoringer på få sjanser, mens motstanderne hadde sløst med sjansene. I forrige runde skjedde det som fort kunne ha skjedd i tidligere kamper, nemlig at motstanderen hadde bedre uttelling foran mål. Bolton tapte hele 0-3 hjemme mot Sheffield United, og jeg ser ikke bort fra at det kan komme flere slike nedturer. På bortebane har de imponerende seiere mot Reading og West Bromwich Albion å vise til så langt denne sesongen.   

Boltons siste kamper:
Bolton – Sheff Utd 0-3
Bolton – Birmingham 1-0 (Buckley)
Reading – Bolton 0-1 (Wildschut)
Leeds – Bolton 2-1 (Öztumer)
Bolton – Bristol City 2-2 (Magennis, Buckley)

Vurdering: Preston North End har ikke overbevist, men er heller ikke enkle å spille mot. Bolton Wanderers har vært heldige i starten, og på bortebane har de imponerende resultater å vise til. Kamper som denne var det Preston slet en del med forrige sesong, og det kan Bolton utnytte. Jeg tror på hjemmeseier her, men samtidig har bookmakerne gjort Preston til for store favoritter. Derfor anbefaler jeg ikke spill på denne kampen. 

Spill: H (1.55 @ Fansbet)


 

Reading – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Jeg klarer ikke helt bli klok på dette Reading-laget nå i sesongstarten. De har i løpet av kampene gått fra å imponere stort, til å kunne se ut som en potensiell dumpekandidat. Av den bør det være både spennende og litt skummelt for Reading-supporterne akkurat nå. Mange har spådd en fæl sesong for The Royals – inkludert meg -, men måten de kom tilbake på og sikret ett poeng borte mot Aston Villa på i forrige serierunde imponerte meg stort. Klarer de vise liknende spill og innsats i de kommende kampene, vil det ikke være lenge før de kan juble for sin første trepoenger for sesongen. Hjemme på Madejski Stadium har de tapt mot Derby County og Bolton Wanderers. 

Readings siste kamper:
Reading – Watford
Aston Villa – Reading 1-1 (Baldock)
Blackburn – Reading 2-2 (Bödvarsson)
Reading – Bolton 0-1
Reading – Birmingham 2-0 (Meite, Swift)

Før møtet med Ipswich Town skrev Lucas Joao under på en ny kontrakt med klubben. Han feiret det hele med å score to mål i kampen som til slutt endte med 2-1 seier for Sheffield Wednesday. Denne uken kom nyheten om at viktige Barry Bannan hadde skrevet under på en ny kontrakt med klubben, og nettopp det bør gjøre Reading-fansen bekymret foran helgens møte. Uglene har nå vunnet to kamper på rad, men begge var på hjemmebane mot forholdsvis svak motstand. Det er derfor ikke enkelt å si for mye om hvor bra eller dårlig dette Owls-laget er. På bortebane har de tapt mot Brentford og Wigan Athletic denne høsten.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Wolverhampton 0-2
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Joao x2)
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Bannan, Lees)
Brentford – Sheff Wed 2-0
Sunderland – Sheff Wed 0-2 (Reach, Matias)

Vurdering: Rundens mest åpne oppgjør? Ikke langt unna. Reading med både gode og fryktelige prestasjoner så langt, mens Sheffield Wednesday har i mine øyne vært litt under middels. Her klarer ikke jeg finne en vinner. Derfor markerer jeg for uavgjort. 

Spill: U (3.20 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nå svinger det av Sheffield United igjen! The Blades valset over Bolton Wanderers forrige runde og vant 3-0, hvor det ene målet kom etter at Sheffield-klubben hadde slått 16 pasninger på rad innad i laget. Seieren mot Bolton var The Blades tredje strake i ligaen, og nå er de med i toppen igjen. Chris Wilder har fått kontroll på sakene, og det blir interessant å se om han kan finne tilbake til samme høyder som i fjor høst. I midtuken har de hatt spillefri ettersom det ble exit mot Hull City tidligere i sesongen. Hjemme på Bramall Lane har Sheffield United vunnet mot Norwich City og tapt mot Swansea City.

Sheff Utds siste kamper:
Bolton – Sheff Utd 0-3 (Duffy, Fleck, Freeman)
Sheff Utd – Norwich 2-1 (Sharp, Egan)
Sheff Utd – Hull 1-1 (Sharp)
QPR – Sheff Utd 1-2 (McGoldrick, Sharp)
Boro – Sheff Utd 3-0

Aston Villa har hatt en sterk og helt godkjent start på sesongen. De henger med i toppen, og det er det viktigste. Det er nok av eksempler på laget som sliter med å komme i gang og dermed får sine sesonger ødelagt. For Steve Bruce sin del ble det ekstra viktig med en god start, ettersom han raskt kunne begynt å kjenne på presset hvis det hadde gått dårlig. Forrige runde fikk Villa en nedtur da de spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Reading. Villa har nå tre uavgjort kamper på rad i serien, men har fortsatt ikke gått av banen uten poeng. Tap har det derimot blitt i ligacupen hvor League One-klubben Burton Albion ble for sterke på Pirelli Stadium. På bortebane i ligaen har Villa vunnet mot Hull City og spilt uavgjort mot Ipswich Town.

Aston Villas siste kamper:
Burton – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Reading 1-1 (Elmohamady)
Aston Villa – Brentford 2-2 (Kodjia x2)
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Kodjia)
Yeovil – Aston Villa 0-1 (Hourihane)

Vurdering: Sheffield United er på gang etter en tung start og står nå med tre strake seiere i ligaen. Her møter de et bra Aston Villa-lag som har hatt en dårlig uke. Jeg tror ikke Villa tar full pott her, men ser fort for meg at de tar ett poeng. Derfor setter jeg et kryss i midten i dette oppgjøret. 

Spill: U (3.15 @ Fansbet)

 


 

West Bromwich Albion – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

West Bromwich Albion har vært involvert i en del målrike kamper i starten av sesongen, og har av den grunn vært underholdene å se på. Borte mot Middlesbrough skulle det derimot bli vanskelig å finne nettmaskene. West Brom maktet aldri overliste Darren Randolph, og nærmest var det faktisk en Boro-spiller som var da Aden Flint headet ballen i egen tverrligger. The Baggies må nå tilbake til vinnende veier som det heter på engelsk, men det blir ikke enkelt når det er Stoke City som står på motsatt banehalvdel. I midtuken tok West Brom seg videre til tredje runde i ligacupen da de vant 2-1 hjemme mot Mansfield Town. Hjemme på The Hawthorns har de knust Queens Park Rangers 7-1, mens det ble tap mot Bolton Wanderers i sesongåpningen.

West Broms siste kamper:
West Brom – Mansfield 2-1 (Edwards, Leko)
Boro – West Brom 1-0
West Brom – QPR 7-1 (Rodriguez x2, Phillips x2, Robson-Kanu, Gibbs, Gayle)
Norwich  – West Brom 3-4 (Rodriguez x2, Barnes, Robson-Kanu)
Forest – West Brom 1-1 (Phillips)

Saido Berahino har scoret mål. Ja, du leste riktig. For første gang på en liten evighet fant Stoke City-spissen nettmaskene da The Potters vant 2-0 over Premier League-laget Huddersfield Town i ligacupen tidligere denne uken. Huddersfield-spiller Junior Bacuna forsøkte å stjele oppmerksomheten fra Berahino mot slutten av kampen da han scoret et av morsomste selvmålene jeg har sett på en stund. Stoke tok sin første seier for sesongen forrige helg da Hull City ble slått på Bet365 Stadium. Nå blir det interessant å se om Stoke fortsetter å vinne fremover nå som den første seieren har kommet, og jeg har en følelse av at det nå vil løsne litt. På bortebane har Stoke blitt slått av Leeds United og spilt uavgjort mot Preston North End i høst.

Stokes siste kamper:
Stoke – Huddersfield 2-0 (Berahino, Selvmål)
Stoke – Hull 2-0 (Selvmål, McClean)
Stoke – Wigan 0-3
Preston – Stoke 2-2 (Pieters, Crouch)
Stoke – Brentford 1-1 (Afobe)

Vurdering: The Baggies med en variabel sesongåpning med både gode og dårlige prestasjoner så langt. Stoke City startet skuffende, men har nå lagt bak seg en god og viktig uke med to seiere. Selv om West Brom har scoret på bestilling har jeg ikke blitt helt overbevist enda. Jeg har en følelse av at Stoke vil prestere bedre fremover, og derfor blir jeg ikke overrasket dersom de klarer vippe denne kampen til sin fordel til høy odds. Mitt beste tips er likevel å styre unna spill. 

Spill: B (3.80 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Wigan Athletic gikk på et surt tap borte mot Queens Park Rangers i forrige serierunde. I en jevn kamp bli de senket av et mål som de selv følte burde vært annullert etter heftig dytting inne i feltet. Det var Wigan andre tap i serien denne sesongen, men likevel har de ingen grunn til å henge med hodet. Wigan har nemlig imponert så langt denne sesongen, og fremstår som et lag man virkelig bør se opp for. Mye av grunnen til det er Nick Powell som for øyeblikket er i sitt livs form. For halvannen uke siden ble Stoke City slått hele 3-0 på Bet365 Stadium, og det sier litt om hvor bra dette Wigan-laget kan være. Wigan hadde spillefri i ligacupen ettersom de ble slått ut av nettopp Rotherham United tidligere i august. Hjemme på DW Stadium har de slått Sheffield Wednesday og spilt uavgjort mot Nottingham Forest.

Wigans siste kamper:
QPR – Wigan 1-0
Stoke – Wigan 0-3 (Grigg, Massey, Powell)
Wigan – Forest 2-2 (Powell, Grigg)
Rotherham – Wigan 3-1 (Vaughan)
Aston Villa – Wigan 3-2 (Powell, Connolly)

Rotherham United har allerede vunnet over Wigan Athletic én gang denne sesongen, og håper nok at de derfor har en fordel foran denne kampen. Seieren i ligacupen førte til at Rotherham måtte i aksjon mot Everton for noen dager siden, mens Wigan har hatt kampfri den siste uken. Det spørs om ikke Wigan derfor går inn i dette oppgjøret med den største fordelen. Rotherham tok tre viktige poeng da Millwall ble slått 1-0 forrige helg, og det var deres andre seier i ligaen for sesongen. På bortebane har de tapt mot Leeds United, mens de ble knust av Brentford på Griffin Park i sesongåpningen.

Rotherhams siste kamper:
Everton – Rotherham
Rotherham – Millwall 1-0 (Raggett)
Rotherham – Hull 2-3 (Wood, Proctor)
Leeds – Rotherham 2-0
Rotherham – Wigan 3-1 (Proctor x2, Ajayi)

Vurdering: Wigan Athletic har imponert med herlig angrepsfotball i de første rundene, men har samtidig hatt en del stang ut. Her møter de et Rotherham United-lag som har hatt litt flyt i enkelte kamper, men som likevel ikke har overbevist meg. Jeg tror Rotherham skal få det tøft her, og sliter med å se noe annet utfall enn hjemmeseier her, til tross for at det endte 0-0 da lagene møttes på denne stadion forrige sesong.

Tips: H (1.55 @ Fansbet)


 

Millwall – Swansea City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Neil Harris har ikke vært særlig fornøyd med sin løveflokk denne sesongstarten. De hadde en utrolig vårsesong, men har ikke vært i nærheten av å nå samme nivå i de første kampene i august. Forrige helg gikk de på et surt tap borte mot Rotherham United, og nå har de to tap på rad å vise til. Tom Bradshaw har blitt hentet inn for å gi ekstra skyts fremover på banen, men man kan ikke forvente at han skal snu dette på egenhånd. Skal man se positivt på det kan man fokusere på at man ikke har sett porøse ut bakover på banen, og at man derfor fort vil kunne få ting til å klaffe dersom man blir farligere foran motstanderens mål. Hjemme på The Den har det blitt uavgjort mot Middlesbrough og seier mot Derby County.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Plymouth
Rotherham – Millwall 1-0
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Tunnicliffe)
Millwall – Derby 2-1 (Cooper, Williams)
Millwall – Gillingham 0-0

Etter imponerende seiere mot Sheffield United og Preston North End virket det som om Swansea City skulle ta Championship med storm under Graham Potters ledelse, men de påfølgende kampene har vist at The Swans ikke skal få det enkelt denne sesongen. De ble tidvis rundspilt av Birmingham City i en kamp som endte 0-0, mens det ble uavgjort hjemme mot Leeds United i en kamp som kunne vippet begge veier. I forrige serierunde ble det et skuffende 0-1 tap hjemme mot Bristol City, og måten Bristol City slapp til på var skremmende dårlig. I midtuken var Crystal Palace på besøk i ligacupen, men der valgte Potter å stille med et meget svekket lag. Dermed endte det med exit i første hinder. På bortebane har Swansea City vist seg fra en meget god side da de vant mot Sheffield United, mens de skuffet stort borte mot Birmingham City. Det blir interessant å se hva slags Swansea-lag vi får se i denne bortekampen.  

Swanseas siste kamper:
Swansea – Bristol City 0-1
Swansea – Leeds 2-2 (McBurnie x2)

Birmingham – Swansea 0-0
Swansea – Preston 1-0 (Fulton)
Sheff Utd – Swansea 1-2 (Dhanda, McBurnie)

Vurdering: Millwall har ikke prestert slik man hadde forventet så langt, men imponerte med en 2-1 seier over Derby County i forrige hjemmekamp. Swansea City har vist seg fra både en god og dårlig side så langt, og er derfor vanskelige å forutse. Med Millwall vet man i hvert fall alltid hva man får, og jeg tror deres tøffe stil kan gi Swansea noen problemer her. Derfor markerer jeg for hjemmeseier, men jeg ville holdt meg langt unna spill i denne kampen.

Tips: H (2.15 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Norwich City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det er klart for sesongens første “Old Farm”, men istedenfor å kunne skryte av hvem som er best i East Anglia, føles det kanskje mer som om man skal finne ut hvem som er minst dårlig i East Anglia. Verken Ipswich Town eller Norwich City har nemlig fått noen god start på sesongen. Ipswich står fortsatt uten seier under Paul Hursts ledelse. Etter fem serierunder står de bare med to poeng, noe som gjør at de i skrivende stund er tabelljumbo i Championship. Forrige runde tapte de 1-2 mot Sheffield Wednesday i en kamp hvor Toto Nsiala fikk et feilaktig idømt rødt kort. For å gjøre vondt verre fikk ikke Ipswich medhold i anken etter det røde kortet, noe som gjør at Nsiala nå må stå over tre kamper. Hjemme på Portman Road har Ipswich spilt uavgjort mot både Blackburn Rovers og Aston Villa. I begge disse oppgjørene har det vært en del positive ting å ta med seg videre. Kanskje løsner det på søndag når det gjelder som mest? 

Ipswichs siste kamper:
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Nsiala)
Derby – Ipswich 2-0
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Chalobah)
Exeter – Ipswich 1-1 (Jackson)
Rotherham – Ipswich 1-0

Norwich City har hatt et klart overtak på sin erkerival de siste sesongene når det kommer til innbyrdes oppgjør, og sjeldent har de trengt et bra resultat mot traktorgutta mer enn de gjør akkurat nå. Norwich har nemlig fått en svak start på sesongen hvor de står med fire poeng etter fire kamper. Deres eneste seier kom mot Preston North End og må kunne sies å ha vært av det litt heldige slaget. Samtidig må det legges til at Norwich har stått tomhendt igjen etter flere kamper hvor de virkelig har prestert bra. I forrige serierunde tapte de hele 0-3 hjemme mot Leeds United, mens de i midtuken fikk seg en opptur da Premier League-klubben Cardiff City ble slått ut av ligacupen i Wales. På bortebane har de tapt mot Sheffield United og spilt uavgjort mot Birmingham City denne sesongen. 

Norwichs siste kamper:
Cardiff – Leeds 1-3 (Srbeny, Aarons)
Norwich – Leeds 0-3

Norwich – Preston 2-0 (Tettey, Pukki)
Sheff Utd – Norwich 2-1 (Rhodes)
Norwich – Stevenage 3-1 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)

Vurdering: Ipswich Town venter fortsatt på sin første seier, mens Norwich City heller ikke har fått noen god start. Old Farm er alltid vanskelig å vurdere, men kanskje enda vanskeligere denne gangen. Jeg klarer ikke ende opp med noe annet enn uavgjort her. 

Spill:  U (3.15 @ Fansbet)


 

Bristol City – Blackburn Rovers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Bristol City fikk en tung start på sesongen med bare to poeng på de tre første kampene. De spilte uavgjort borte mot Bolton Wanderers, tapte mot Middlesbrough og måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Nottingham Forest. Nå ser det derimot ut til å ha snudd for The Robins. I de to siste kampene har de vunnet hele 3-0 mot Queens Park Rangers, mens de flesket til med en sterk 1-0 seier borte mot Swansea City i forrige serierunde. Andreas Weimann har vært en åpenbaring på topp, mens den svenske vingen Nicklas Eliasson har vært et friskt pust. Med Tomas Kalas på plass i midtforsvaret ser rødtrøyene samtidig enda mer solide ut bakover på banen. Hjemme på Ashton Gate ble det som nevnt uavgjort mot Nottingham Forest, mens Middlesbrough ble for sterke. 

Bristol Citys siste kamper:
Swansea – Bristol City 0-1 (Weimann)
QPR – Bristol City 0-3 (Weimann x2, Taylor)
Bristol City – Boro 0-2
Bristol City – Plymouth Argyle 0-1
Bolton – Bristol City 2-2 (Weimann, Paterson)

Blackburn Rovers har fått en bra start på sesongen, og da tenker jeg både på og utenfor banen. De har beholdt sine beste spillere, samtidig som spennende spillere som Ben Brereton, Adam Armstrong og Kasey Palmer har kommet inn. Av de nye spillerne finner vi også en mann ved navn Joe Rothwell som virkelig har imponert. Forrige runde imponerte Rovers stort da Brentford ble slått 1-0 på Ewood Park, til tross for at man nok en gang måtte klare seg uten juvelen Bradley Dack på banen. Ser man nærmere på tall som blant annet “expected goals” kan man se at Rovers faktisk har vært et av de beste lagene i Championship denne sesongen. Det må dog nevnes at deres kampprogram har vært av det enklere slaget. På bortebane har de vunnet mot Hull City og spilt uavgjort mot Ipswich Town. I midtuken ble det avansement i ligacupen da Lincoln City ble blåst av banen hjemme på Ewood Park. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Lincoln 4-1 (Palmer, Nuttall, Downing, Graham)
Blackburn – Brentford 1-0 (Palmer)

Blackburn – Reading 2-2 (Mulgrew x2)
Hull – Blackburn 0-1 (Dack)
Carlisle – Blackburn 1-5 (Dack x2, Armstrong x2, Palmer)
Blackburn – Millwall 0-0

Vurdering: Bristol City har fått opp dampen og ser sterke ut. Blackburn Rovers har overbevist i starten, men hadde litt flyt i seieren mot Brentford. Dette er en åpen kamp, men sannsynligvis må gjestene klare seg uten Bradley Dack igjen. Det gjør at vertene får favorittstempelet her, og er samtidig en viktig grunn til at jeg markerer for hjemmeseier. Jeg anbefaler dog ikke spill her.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply