Skrevet av: Eirik Aase

 

Leeds United – Middlesbrough
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Adam Forshaw og Stuart Dallas, mens Liam Cooper er usikker. Gjestene må klare seg uten Rudy Gestede.

Tirsdag kveld kom sesongens første nederlag for Leeds United. De møtte et Preston North End-lag som fikk en spiller utvist etter bare en halvtime spill, men tapte likevel 0-2 til slutt. Et tungt slag i ansiktet, men likevel er det selvfølgelig ligaen som er hovedfokuset for hvittrøyene, og derfor ville ikke Marcelo Bielsa tenke for mye på cup-exiten. Forrige helg imponerte Leeds stort da de vant hele 3-0 borte mot Norwich City. Nå troner Leeds øverst på tabellen med sine 13 poeng. Bare fredagens motstander har like mange poeng, men ettersom Leeds har bedre målforskjell er det de som leder. Det betyr at Leeds kan ta landslagspause på tabelltopp dersom de unngår tap her. Hjemme på Elland Road har Rotherham United og Stoke City blitt slått i serien i høst.

Leeds siste kamper:
Leeds – Preston 0-2
Norwich – Leeds 0-3 (Alioski, Klich, Hernandez)
Swansea – Leeds 2-2 (Roofe, Hernandez)
Leeds – Rotherham 2-0 (Roofe, Ayling)
Leeds – Bolton 2-1 (Bamford, Saiz)

Middlesbrough er bunnsolide bakover. Forrige helg vant de 1-0 over West Bromwich Albion. Det var deres fjerde strake kamp uten baklengsmål i ligaen. Det blir spennende å se hvordan det solide forsvaret kommer til å gjøre det mot te høytflyvende Leeds United-lag. Boro ligger nå nest øverst på tabellen med bare dårligere målforskjell enn nettopp Leeds. De har fire seiere på rad siden de spilte uavgjort mot Millwall i sesongåpningen. I midtuken gikk de videre i ligacupen etter å ha vunnet 2-1 over Rochdale. Nå skal de forsøke å ta med seg tre poeng hjem fra Elland Road for første gang siden 2011.   

Boros siste kamper:
Boro – Rochdale 2-1 (Johnson, Hugill)
Boro – West Brom 1-0 (Ayala)
Bristol City – Boro 0-2 (Braithwaite, Assombalonga)

Boro – Notts Co 3-3 (Fletcher x2, Mahmutovic)
Boro – Birmingham 1-0 (Assombalonga)

Vurdering: For en toppkamp vi får servert fredag kveld! Leeds United angrepsfotball mot Middlesbroughs solide forsvarsspill. Det er ikke enkelt å si hvordan dette kommer til å gå, men det vil være overraskende dersom det ikke blir jevnt. Jeg finner grunner for både hjemme- og borteseier, men klarer ikke vippe mer til den ene siden enn den andre. Derfor blir jeg nødt til å markere for uavgjort her.

Tips: U (3.35 @ Fansbet)

 

About The Author

Leave a Reply