Skrevet av: Eirik Aase

 

Ipswich Town – Norwich City
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Toto Nsiala suspendert, mens Cole Skuse er usikker. Gjestene må klare seg uten Mario Vrancic og Kenny McLean.

Det er klart for sesongens første “Old Farm”, men istedenfor å kunne skryte av hvem som er best i East Anglia, føles det kanskje mer som om man skal finne ut hvem som er minst dårlig i East Anglia. Verken Ipswich Town eller Norwich City har nemlig fått noen god start på sesongen. Ipswich står fortsatt uten seier under Paul Hursts ledelse. Etter fem serierunder står de bare med to poeng, noe som gjør at de i skrivende stund er tabelljumbo i Championship. Forrige runde tapte de 1-2 mot Sheffield Wednesday i en kamp hvor Toto Nsiala fikk et feilaktig idømt rødt kort. For å gjøre vondt verre fikk ikke Ipswich medhold i anken etter det røde kortet, noe som gjør at Nsiala nå må stå over tre kamper. Hjemme på Portman Road har Ipswich spilt uavgjort mot både Blackburn Rovers og Aston Villa. I begge disse oppgjørene har det vært en del positive ting å ta med seg videre. Kanskje løsner det på søndag når det gjelder som mest? 

Ipswichs siste kamper:
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Nsiala)
Derby – Ipswich 2-0
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Chalobah)
Exeter – Ipswich 1-1 (Jackson)
Rotherham – Ipswich 1-0

Norwich City har hatt et klart overtak på sin erkerival de siste sesongene når det kommer til innbyrdes oppgjør, og sjeldent har de trengt et bra resultat mot traktorgutta mer enn de gjør akkurat nå. Norwich har nemlig fått en svak start på sesongen hvor de står med fire poeng etter fire kamper. Deres eneste seier kom mot Preston North End og må kunne sies å ha vært av det litt heldige slaget. Samtidig må det legges til at Norwich har stått tomhendt igjen etter flere kamper hvor de virkelig har prestert bra. I forrige serierunde tapte de hele 0-3 hjemme mot Leeds United, mens de i midtuken fikk seg en opptur da Premier League-klubben Cardiff City ble slått ut av ligacupen i Wales. På bortebane har de tapt mot Sheffield United og spilt uavgjort mot Birmingham City denne sesongen. 

Norwichs siste kamper:
Cardiff – Leeds 1-3 (Srbeny, Aarons)
Norwich – Leeds 0-3

Norwich – Preston 2-0 (Tettey, Pukki)
Sheff Utd – Norwich 2-1 (Rhodes)
Norwich – Stevenage 3-1 (Stiepermann, Zimmermann, Pukki)

Vurdering: Ipswich Town venter fortsatt på sin første seier, mens Norwich City heller ikke har fått noen god start. Old Farm er alltid vanskelig å vurdere, men kanskje enda vanskeligere denne gangen. Jeg klarer ikke ende opp med noe annet enn uavgjort her. 

Spill:  U (3.15 @ Fansbet)


 

Bristol City – Blackburn Rovers
Kampstart: 14.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Korey Smith som er skadet. Hos gjestene er Bradley Dack og Adam Armstrong usikre, mens Dominic Samuel er ute resten av sesongen.

Bristol City fikk en tung start på sesongen med bare to poeng på de tre første kampene. De spilte uavgjort borte mot Bolton Wanderers, tapte mot Middlesbrough og måtte nøye seg med ett poeng hjemme mot Nottingham Forest. Nå ser det derimot ut til å ha snudd for The Robins. I de to siste kampene har de vunnet hele 3-0 mot Queens Park Rangers, mens de flesket til med en sterk 1-0 seier borte mot Swansea City i forrige serierunde. Andreas Weimann har vært en åpenbaring på topp, mens den svenske vingen Nicklas Eliasson har vært et friskt pust. Med Tomas Kalas på plass i midtforsvaret kan rødtrøyene fort se enda mer solide ut bakover på banen. Hjemme på Ashton Gate ble det som nevnt uavgjort mot Nottingham Forest, mens Middlesbrough ble for sterke. 

Bristol Citys siste kamper:
Swansea – Bristol City 0-1 (Weimann)
QPR – Bristol City 0-3 (Weimann x2, Taylor)
Bristol City – Boro 0-2
Bristol City – Plymouth Argyle 0-1
Bolton – Bristol City 2-2 (Weimann, Paterson)

Blackburn Rovers har fått en bra start på sesongen, og da tenker jeg både på og utenfor banen. De har beholdt sine beste spillere, samtidig som spennende spillere som Ben Brereton, Adam Armstrong og Kasey Palmer har kommet inn. Av de nye spillerne finner vi også en mann ved navn Joe Rothwell som virkelig har imponert. Forrige runde imponerte Rovers stort da Brentford ble slått 1-0 på Ewood Park, til tross for at man nok en gang måtte klare seg uten juvelen Bradley Dack på banen. Ser man nærmere på tall som blant annet “expected goals” kan man se at Rovers faktisk har vært et av de beste lagene i Championship denne sesongen. Det må dog nevnes at deres kampprogram har vært av det enklere slaget. På bortebane har de vunnet mot Hull City og spilt uavgjort mot Ipswich Town. I midtuken ble det avansement i ligacupen da Lincoln City ble blåst av banen hjemme på Ewood Park. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Lincoln 4-1 (Palmer, Nuttall, Downing, Graham)
Blackburn – Brentford 1-0 (Palmer)

Blackburn – Reading 2-2 (Mulgrew x2)
Hull – Blackburn 0-1 (Dack)
Carlisle – Blackburn 1-5 (Dack x2, Armstrong x2, Palmer)
Blackburn – Millwall 0-0

Vurdering: Bristol City har fått opp dampen og ser sterke ut. Blackburn Rovers har overbevist i starten, men hadde litt flyt i seieren mot Brentford. Dette er en åpen kamp, men sannsynligvis må gjestene klare seg uten Bradley Dack igjen. Det gjør at vertene får favorittstempelet her, og er samtidig en viktig grunn til at jeg markerer for hjemmeseier. Jeg anbefaler dog ikke spill her.

Tips: H (2.35 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply