Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Fredag:
20.45: Birmingham City – West Bromwich Albion (Viasport 2)
Lørdag:
16.00: Swansea City – Nottingham Forest (Viasport 2)
18.30: Blackburn Rovers – Aston Villa (Viasport 2)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Brentford – Wigan Athletic (Begge lagene scorer til 1.62 i odds)
Bristol City – Sheffield United (Begge lagene scorer til 1.74 i odds)


FREDAG

Birmingham City – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Isaac Vassell og David Davis. Hos gjestene er Oliver Burke usikker.

Det vil seg fortsatt ikke for Garry Monk og hans Birmingham City. De har hatt en del stang ut i starten, men i forrige runde skuffet de stort i hjemmekampen mot Queens Park Rangers. Kampen endte 0-0, men mot bedre motstand kunne det nok fort endt med tap. Nå står blåtrøyene fortsatt uten seier etter seks serierunder. Hjemme på St Andrews har Birmingham tre uavgjorte på tre kamper. I landslagspausen har det gått en del rykter vedrørende mulig poengtrekk for brudd på FFP, og man kan trygt si at høsten ikke har vært god for den blå delen av Birmingham.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – QPR 0-0
Forest – Birmingham 2-2 (Adams, Jutkiewicz)
Bolton – Birmingham 1-0
Birmingham – Swansea 0-0
Reading- Birmingham 2-0

Det har vært mye positivt og noe negativt fra West Bromwich Albion i sesongstarten, men seieren hjemme mot Stoke City i forrige runde var meget sterk. Dwight Gayle fant sin indre Dennis Bergkamp i den kampen og scoret et mål som man nærmest får frysninger av å se på. Angrepsspillet fungerer optimalt for Darren Moore & Co, men bakover på banen er man ikke tette.  På bortebane har de både vunnet, tapt og spilt uavgjort så langt denne høsten. Med angrepsspillere som Dwight Gayle, Harvey Barnes og Jay Rodriguez skaper de sjanser mot hvem som helst denne sesongen.  

West Broms siste kamper:
West Brom – Stoke 2-1 (Gayle x2)
West Brom – Mansfield 2-1 (Edwards, Leko)
Boro – West Brom 1-0
West Brom – QPR 7-1 (Rodriguez x2, Phillips x2, Robson-Kanu, Gibbs, Gayle)
Norwich  – West Brom 3-4 (Rodriguez x2, Barnes, Robson-Kanu)

Vurdering: Birmingham City fortsatt uten seier, men de har vært bedre enn hva poengene tilsier. Forrige hjemmekamp var derimot skuffende, mens West Bromwich Albion er en tøff motstander. Denne kampen er helt åpen, men jeg har en følelse av at gjestene i hvert fall får med seg ett poeng. Om de tar seieren er jeg derimot usikker på, og jeg ender til slutt opp med uavgjort i dette oppgjøret.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)

 


 Lørdag

Swansea City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Gjestene må klare seg uten Hilal Soudani. Hos vertene er Leroy Fer, Jefferson Montero og Wilfried Bony ute med skader.

Swansea City fikk seg en liten nedtur da de tapte hjemme mot Bristol City, men like før landslagspausen imponerte de stort. Hvittrøyene fikk en spiller utvist etter bare få minutter spill, og enda verre ble det da svanene havnet under 0-1 med en halvtime igjen å spille. På utrolig vis klarte Swansea kjempe seg tilbake og vant til slutt 2-1. Graham Potter har noe spennende på gang, og det er interessant å se dette Swansea-laget i aksjon. Hjemme i Wales har de både vunnet, tapt og spilt uavgjort. Deres ene hjemmeseier kom mot Preston North End. Totalt sett er det bare målforskjell som gjør at hvittrøyene ikke ligger på play-off. 

Swanseas siste kamper:
Millwall – Swansea 1-2 (Naughton, McBurnie)
Swansea – Bristol City 0-1
Swansea – Leeds 2-2 (McBurnie x2)
Birmingham – Swansea 0-0
Swansea – Preston 1-0 (Fulton)

Nottingham Forest har vært en av de store skuffelsene i sesongstarten. Riktignok har de bare tapt én kamp, men det hjelper lite når de samtidig bare har vunnet én kamp. Rødtrøyene ble sett på som en av de store favorittene før sesongstart, men både prestasjonene og resultatene har vært under pari. I forrige serierunde hadde de lite å stille opp med borte mot Brentford, og nå ligger de midt på tabellen. På bortebane har rødtrøyene 0-2-1 denne sesongen, og skogvokterne venter derfor fortsatt på sin første borteseier for sesongen.

Forests siste kamper:
Brentford – Forest 2-1 (Cash)
Forest – Newcastle 3-1 (Murphy, Cash, Dias)
Forest – Birmingham 2-2 (Lolley, Murphy)
Wigan – Forest 2-2 (Cash, Soudani)
Forest – Bury 1-1 (Cash)

Vurdering: Ikke alt har gått Swanseas vei i sesongstarten, men spennende har de absolutt sett ut. Flere ganger har de vist imponerende spill, og det virker som om spillerne virkelig kjøper det Graham Potter prøver å få til. Gjestene fra East Midlands har derimot skuffet, og Aitor Karanka kan fort kjenne på presset dersom ting ikke løsner snart. Det blir nok en jevn kamp i Wales, men basert på det lagene har vist så langt denne sesongen, klarer jeg ikke gå for noe annet enn hjemmeseier.

Tips: H (2.25 @ Fansbet)


 

Bolton Wanderers – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Josh Magennis. Darnell Furlong og Sean Goss er ute hos gjestene.

For en uke det har vært for Bolton Wanderers-supporterne! Mandag kveld kom nyheten om at klubben mest sannsynlig måtte bli satt under administrasjon og dermed bli trukket for 12 poeng. Gjennom hele tirsdagen satt i hvert fall jeg klistrer til mobilen for å få med siste nytt rundt saken, og på utrolig vis klarte klubben redde skinnet i siste liten. Dermed kan supporterne igjen glede seg over den gode starten på sesongen og se fremover til det som skal skje på banen. I forrige runde lå Bolton under 0-2 borte mot lokalrival Preston North End, men kom tilbake og sikret seg et sterkt poeng. Med sine elleve poeng ligger de like bak play-off, og så langt har de motbevist kritikerne på strålende vis. Hjemme på University of Bolton Stadium har de 1-1-1 denne sesongen. 

Boltons siste kamper:
Preston – Bolton 2-2 (Ameobi, Olkowski)
Bolton – Sheff Utd 0-3
Bolton – Birmingham 1-0 (Buckley)
Reading – Bolton 0-1 (Wildschut)
Leeds – Bolton 2-1 (Öztumer)

Steve McClaren og hans Queens Park Rangers har fått en fryktelig start på sesongen, men de siste ukene har vært litt mer oppløftende. Først ble det hentet inn et par spennende spillere, før sesongens første seier kom like etterpå da Wigan Athletic ble slått hjemme på Loftus Road. Etterpå ble det avansement i ligacupen, før de imponerte i en 0-0 kamp borte mot Birmingham City i forrige runde. QPR ser ut til å være litt på gang igjen, og derfor blir det interessant å se hvordan de kommer til å prestere nå etter landslagspausen. På bortebane har de 0-1-2 denne sesongen, hvor de blant annet har tapt hele 1-7 mot West Bromwich Albion.

QPRs siste kamper:
Birmingham – QPR 0-0
QPR – Bristol Rovers 3-1 (Wszolek, Smith, Osayi-Samuel)
QPR – Wigan 1-0 (Hemed)
QPR – Bristol City 0-3
West Brom – QPR 7-1 (Lynch)

Vurdering: Resultatmessig har det vært klasseforskjell mellom disse to lagene i starten, men ser man bak resultatene synes jeg ikke QPR har stått tilbake for Bolton rent prestasjonsmessig. Selv om Bolton tok et sterkt poeng sist, sitter jeg med følelsen av at de vil slite i tiden fremover, mens QPR vil plukke poeng oftere enn hva de har gjort til nå. Dette her oppgjøret er ikke enkelt å spå. Jeg har en liten følelse for at gjestene kan ta seieren her, men det mest fornuftige blir å sette et kryss i midten.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)


 

Brentford – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Rico Henry, mens Dan Burn er ute hos gjestene.

Livet uten Neal Maupay har bydd på både oppturer og nedturer. Sesongens første og eneste tap kom borte mot Blackburn Rovers, men i det oppgjøret hadde The Bees fortjent mer enn null poeng. I forrige serierunde valset The Bees over Nottingham Forest og vant til slutt 2-1. Prestasjonene har med andre ord vært imponerende uten Maupay, men foran mål har det stoppet litt opp. Derfor er det nok mange Brentford-supportere som gleder seg ekstra mye til franskmannen returnerer denne helgen. Nå ligger Brentford på en femteplass med tre poeng opp til tabelltopp. Hjemme på Griffin Park har de vunnet samtlige tre kamper og står med 9-2 i målforskjell. 

Brentfords siste kamper:
Brentford – Forest 2-1 (MacLeod, Watkins)
Brentford – Cheltenham 1-0 (Jeanvier)
Blackburn – Brentford 1-0
Aston Villa – Brentford 2-2 (Maupay x2)
Brentford – Sheff Wed 2-0 (Watkins, Maupay)

Wigan Athletic imponerte stort da de kom opp fra League One, men i de første rundene av årets sesong fikk man ikke se like mye av det bunnsolide forsvarsspillet som de viste i League One. Heldigvis for Latics-fansen har angrepsspillet fungert såpass bra nå i starten at man likevel har fått en god start på sesongen. Spesielt Nick Powell har virkelig imponert, og i mine øyne har han vært en av Championships klart beste spillere så langt denne sesongen. I forrige runde vant Wigan 1-0 hjemme mot Rotherham United, men de får det mye vanskeligere her. På bortebane har de tapt mot Aston Villa og Queens Park Rangers, mens det ble storseier da de møtte Stoke City.

Wigans siste kamper:
Wigan – Rotherham 1-0 (Vaughan)
QPR – Wigan 1-0
Stoke – Wigan 0-3 (Grigg, Massey, Powell)
Wigan – Forest 2-2 (Powell, Grigg)
Rotherham – Wigan 3-1 (Vaughan)

Vurdering: Brentford har sett fantastiske ut i starten. Her får de tilbake sin toppscorer, mens Wigan Athletic har hatt ymse prestasjoner bakover på banen i sesongstarten. Wigan ser derimot farlige ut fremover på banen, og det gir meg troen på at dette kan bli et målrikt oppgjør. Et målrikt oppgjør som til slutt ender opp med hjemmeseier.

Tips: H (1.80 @ Fansbet)


 

Bristol City – Sheffield United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nathan Baker er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Bristol City er nå oppe i tre strake seiere i ligaen. De har dermed fått ristet av seg skuffelsen etter en svak start med tre på rad uten seier, og er nå med i toppen av tabellen igjen. I forrige runde kunne de fort ha vært under med flere mål mot Blackburn Rovers etter første omgang, men reiste seg på imponerende vis og vant til slutt hele 4-1 hjemme på Ashton Gate. På den stadion har rødtrøyene både vunnet, tapt og spilt uavgjort denne høsten. Andreas Weimann er i super form for The Robins fremme på banen, men nå som Famara Diedhiou har sonet ferdig sin seks kamper lange suspensjon, har Lee Johnson & Co enda mer kvalitet fremover på banen.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Blackburn 4-1 (Watkins, Diedhiou, Brownhill, Pack)
Swansea – Bristol City 0-1 (Weimann)
QPR – Bristol City 0-3 (Weimann x2, Taylor)
Bristol City – Boro 0-2
Bristol City – Plymouth Argyle 0-1

Aston Villa kom på besøk på Bramall Lane forrige runde, og de reiste hjem til Birmingham med halen mellom føttene. The Blades vant hele 4-1 mot Steve Bruce & Co, og seiler nå frem om en av de mer spennende lagene i toppen av tabellen. Chris Wilder & Co har nå vunnet fire kamper på rad i ligaen, og måten det har skjedd på har vært meget imponerende. De spiller en flott fotball, men den som fortjener mest skryt av alle er nysigneringen Oliver Norwood. Han har vært en enorm vitamininnsprøyting for dette Sheffield United-laget. På bortebane har Sheffield United 2-0-1 på sine tre bortekamper så langt.  

Sheff Utds siste kamper:
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (O`Connell, Duffy, Norwood, Sharp)
Bolton – Sheff Utd 0-3 (Duffy, Fleck, Freeman)
Sheff Utd – Norwich 2-1 (Sharp, Egan)
Sheff Utd – Hull 1-1 (Sharp)
QPR – Sheff Utd 1-2 (McGoldrick, Sharp)

Vurdering: En helt åpen og spennende kamp å Ashton Gate. To lag som er i god form, og her kan det fort bli en del scoringer. De fem siste kampene innbyrdes har nemlig endt med tre eller flere scoringer. Her sliter jeg med å finne en vinner, og derfor velger jeg å markere for uavgjort. 

Spill: U (3.25 @ Fansbet)


 

Hull City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jackson Irvine er usikker hos vertene. Gjestene mangler Emyr Huws, Teddy Bishop og Andre Dozzell.

Hull City tok landslagspause med to strake tap på hjemmebane mot Derby County. Først ble de ydmyket i ligacupen, før det ble et 1-2 tap i ligaen noen dager senere. De to tapene ble derfor stående som en treffende oppsummering av det som har vært en fæl sesongstart for tigrene til Nigel Adkins. Etter seks serierunder har de bare vunnet én kamp, og jeg blir rett og slett bekymret av det de har vist så langt. Slik det ser ut akkurat nå er det ingen som vil bli overrasket dersom Hull blander seg inn i bunnstriden utover i sesongen. Allerede nå ligger de på plassen over nedryksplass med bare bedre målforskjell enn QPR som er under streken. Hjemme på KCOM Stadium har Hull tapt samtlige tre kamper i serien, samt et ydmykende 0-4 tap i cupen. 

Hulls siste kamper:
Hull – Derby 1-2 (Kane)
Hull – Derby 0-4
Stoke – Hull 2-0
Rotherham – Hull 2-3 (Irvine x2, Campbell)
Hull – Blackburn 0-1

Ipswich Town er et annet lag som har slitt med å få ting til å fungere i starten. Siden forrige sesong har Paul Hurst kommet til klubben, og han venter fortsatt på sin første seier som Ipswich-sjef. Ventetiden skyldes nok blant annet det faktum at blåtrøyene har byttet ut nesten et helt fotballag gjennom sommeren. Det tar tid før laget er samspilt og fungerer optimalt, men likevel synes jeg det har vært enkelte positive ting å spore fra deres kamper så langt. Med tre uavgjorte kamper og tre tap er det ingen overraskelse at Ipswich nå ligger på nedrykksplass. På bortebane har de tapt samtlige tre kamper denne sesongen. 

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Norwich 1-1 (Edwards)
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Nsiala)
Derby – Ipswich 2-0
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Chalobah)
Exeter – Ipswich 1-1 (Jackson)

Vurdering: To lag som har startet sesongen dårlig. Hull uten poeng hjemme, mens Ipswich er uten poeng borte. Det er ikke enkelt å vurdere denne kampen, og man vil ikke bli overrasket dersom lagene starter denne kampen forsiktig. De har mye å tape, og da tenker jeg spesielt på vertenes manager Nigel Adkins. Jeg har blitt mer imponert av Ipswich enn av Hull i starten, og derfor vil det ikke overraske meg dersom gjestene kan finne på noe her. Jeg tar en råsjans og markerer for borteseier.  

Spill: B (3.35 @ Fansbet)


 

Millwall – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Shaun Hutchionson, mens Pablo Hernandez, Gaetano Berardi, Patrick Bamford og Kemar Roofe er ute hos gjestene.

Millwall fikk servert en skikkelig gavepakke da Swansea City fikk en spiller utvist etter bare fem minutter spill i deres møte på The Den i forrige serierunde. Med én mann mer på banen tok Millwall ledelsen med en halvtime igjen å spille, men på fryktelig skuffende vis endte de likevel opp med å tape kampen. Løvene til Neil Harris minner for øyeblikket mer om søte kaniner, noe som har resultert i tre strake tap i ligaen. Harris blir nødt til å finne tilbake til de taktene man fikk se i vår da Millwall var et Championships store formlag. Hjemme på The Den har Millwall vunnet mot Derby County, tapt mot Swansea City og spilt uavgjort mot Middlesbrough.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Swansea 1-2 (Wallace)
Millwall – Plymouth 3-2 (Williams, Gregory, O`Brien)
Rotherham – Millwall 1-0
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Tunnicliffe)
Millwall – Derby 2-1 (Cooper, Williams)

I fjor høst leverte Leeds United det som må ha vært deres kanskje svakeste kamp offensivt i Championship de siste sesongene da de var på besøk på The Den. Leeds maktet bare spille seg frem til én(!) avslutning i det oppgjøret, og tapte til slutt 0-1. Senere i sesongen tapte de også på hjemmebane mot Millwall, og derfor kan man trygt si at de har noe å revansjere når de nå tar turen til London på lørdag. Forrige runde spilte Leeds uavgjort 0-0 hjemme mot opprykksrival Middlesbrough, og det er strengt tatt ikke et alt for dårlig resultat, selv om mange Leeds-supportere hadde stor tro på seier. Leeds fikk likevel æren av å trone øverst på tabellen under landslagspausen, og det er en plass de svært gjerne ønsker å bli værende på. På bortebane har Leeds vunnet stort mot Norwich City og Derby County, mens de har spilt uavgjort mot Swansea City. 

Leeds siste kamper:
Leeds – Boro 0-0
Leeds – Preston 0-2
Norwich – Leeds 0-3 (Alioski, Klich, Hernandez)
Swansea – Leeds 2-2 (Roofe, Hernandez)
Leeds – Rotherham 2-0 (Roofe, Ayling)

Vurdering: Millwall med to seiere forrige sesong mot Leeds United, men situasjonen er en annen nå. Millwall har vært svake de siste kampene, og her skal de prøve seg mot et Leeds-lag som er bedre enn på lenge. Det er aldri enkelt å tippe mot Millwall når de spille hjemme under Neil Harris ledelse, men for meg er borteseier det eneste aktuelle utfallet her. Vær dog klar over de tunge fraværene fremover på banen hos gjestene. 

Spill: B (2.25 @ Fansbet)

 


 

Norwich City – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Grant Hanley og Ivo Pinto er ute hos vertene. Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

Det så ut til å kunne bli Norwich Citys første tap mot erkerival Ipswich Town siden 2009 da lagene møttes i siste runde før landslagspausen, men en scoring av Moritz Leitner midtveis i andre omgang sørget for at Norwich City fortsatt har et overtak over traktorgutta. Selv om det var en opptur for The Canaries, er starten på sesongen likevel alt annet enn positiv. Norwich har bare vunnet én av sine seks første kamper og har hele tolv baklengsmål på sine seks første kamper. Før sesongen mente jeg at Daniel Farke ikke hadde klart å vise noe progresjon utover våren, og akkurat nå sitter jeg med følelsen av at Norwich ikke akkurat er i ferd med å gjøre fremskritt denne sesongen heller. Dog må det legges til at de så ganske friske ut i de førte kampene i høst. Nå trenger Farke sårt noen seiere i tiden fremover, men tøffere motstander en Middlesbrough kunne de nok knapt fått denne runden. Hjemme på Carrow Road har de tapt mot West Bromwich Albion og Leeds United, mens de har vunnet 2-0 mot Preston North End.

Norwichs siste kamper:
Ipswich – Norwich 1-1 (Leitner)

Cardiff – Norwich 1-3 (Srbeny x2, Aarons)
Norwich – Leeds 0-3
Norwich – Preston 2-0 (Tettey, Pukki)
Sheff Utd – Norwich 2-1 (Rhodes)

Fem kamper på rad uten baklengsmål i ligaen. Fem kamper(!). Det er spinnvilt i denne ligaen, og det sier samtidig mye om hvor bra dette Middlesbrough-laget er bakover på banen. Det er ikke tilfeldig at de er så solide, ettersom det er noe Tony Pulis har jobbet med over lengre tid nå. Fremover på banen er de livfarlige på dødballer, samtidig som de har enkeltspillere som kan finne på magi på egenhånd. Den kombinasjonen gjør at de ofte finner veien til nettmaskene, til tross for sitt fokus på forsvarsspill. Måten Boro presser på over hele banen har imponert meg stort i de første rundene, og i forrige runde klarte de til og med temme Marcelo Bielsa Leeds United. Nå ligger de på andreplass med bare nevnte Leeds over seg. På bortebane har Boro 1-2-0 denne sesongen, hvor seieren kom mot Bristol City.

Boros siste kamper:
Leeds – Boro 0-0
Boro – Rochdale 2-1 (Johnson, Hugill)
Boro – West Brom 1-0 (Ayala)
Bristol City – Boro 0-2 (Braithwaite, Assombalonga)
Boro – Notts Co 3-3 (Fletcher x2, Mahmutovic)

Vurdering: Norwich City med enkelte gode kamper, men resultatene har ikke vært bra i høst. Her møter de et meget sterkt Middlesbrough-lag som har en spillestil som bør kunne skape store problemer for Norwich City. Vertene er absolutt gode nok til å både ta ett eller tre poeng her, men i mine øyne taler det meste for at gjestene drar i land seieren her.  

Spill: B (2.50 @ Fansbet)


 

Preston North End – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ryan Ledson og Ben Pearson er suspenderte hos vertene. Hos gjestene er David Meyler usikker.

Det har vært en skuffende start på sesongen for Preston North End. De fikk alt for lite skryt forrige sesong med tanke på hvor bra de faktisk gjorde det, men har foreløpig slitt med å levere like bra denne sesongen. Glimtvis har de vist klasse, men alt for ofte har de skuffet i de første rundene. Som i forrige runde hvor de ledet 2-0 over lokalrival Bolton Wanderers, men endte opp med å spille uavgjort. Nå har The Lilywhites 1-2-3 denne sesongen, og på de fem siste kampene har de ikke vunnet en eneste gang. Hjemme på Deepdale har de 1-2-0 denne sesongen, hvor seieren kom mot Queens Park Rangers i serieåpningen.

Prestons siste kamper:
Preston – Bolton 2-2 (Robinson, Browne)
Leeds – Preston 0-2 (Barker, Johnson)
Derby – Preston 2-0
Norwich – Preston 2-0
Preston – Stoke 2-2 (Burke, Gallagher)

Reading-sjef Paul Clement har snakket til media om at han fortjener to overgangsvinduer til før man kan bedømme hans prestasjoner som Royals-sjef. Det er en helt fair mening fra Clement, men samtidig er det ikke slik det fungerer i dagens fotball. Reading har nemlig startet elendig og er nå ett av bare tre lag som fortsatt ikke har vunnet en kamp i ligaen. The Royals ligger på jumboplass med bare to poeng, og alle som kjenner til Championship vet at Clement er nødt til å få til noen gode resultater snart dersom han har planer om å bli værende på Madejski Stadium. I forrige runde gikk de på et tungt tapt hjemme mot Sheffield Wednesday, og på bortebane har de 0-2-1. Der har de tatt sterke poeng mot Aston Villa og Blackburn Rovers. 

Readings siste kamper:
Reading – Sheff Wed 1-2 (Moore)
Reading – Watford 0-2
Aston Villa – Reading 1-1 (Baldock)
Blackburn – Reading 2-2 (Bödvarsson)
Reading – Bolton 0-1

Vurdering: To lag som har skuffet i starten av sesongen. Preston har dog blitt spådd mye høyere på tabellen enn Reading, og jeg hadde forventet mer fra hvittrøyene. Jeg tror nok det vil løsne mer for Preston etter hvert, men er mer usikker på hva Reading faktisk kan få til under Paul Clement. Det skal ikke mange flere nederlag til før han blir en “dead man walking” i Berkshire. I dette oppgjøret klarer jeg ikke gå for annet enn hjemmeseier, men samtidig vil jeg ikke anbefale spill ettersom Preston har vist seg som et lag man ikke kan stole på for øyeblikket.

Tips: H (1.86 @ Fansbet)


 

Rotherham United – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Sean Raggett. Gjestene er uten Curtis Davies og George Evans.

Rotherham United har vunnet to av sine seks første kamper tilbake i Championship, men likevel klarer jeg ikke se noe hos dette Millers-laget som får meg til å endre mening fra årets tabelltips. I mine øyne er rødtrøyene den klareste dumpekandidaten, men samtidig må jeg trekke frem manager Paul Warne som fremstår som en spennende og meget fornuftig type. I forrige runde tapte Rotherham mot Wigan Athletic, og dermed fikk man ikke bygget videre på den sterke 1-0 seieren over Millwall i den foregående seriekampen. Forrige gang Rotherham var oppe i Championship vant de ikke en eneste bortekamp. Faktisk tok de bare to poeng på sine 23 bortekamper den sesongen. Denne sesongen ser det også ut til å være på hjemmebane de kommer til å ta sine poeng. På New York Stadium har de tatt seks av ni mulige poeng i høst, mens samtlige bortekamper har endt med tap. 

Rotherhams siste kamper:
Wigan – Rotherham 1-0
Everton – Rotherham 3-1 (Vaulks)
Rotherham – Millwall 1-0 (Raggett)
Rotherham – Hull 2-3 (Wood, Proctor)
Leeds – Rotherham 2-0

Det begynner virkelig å løsne for Frank Lampard og hans Derby County. Mot Hull City vant de først 4-0 i ligacupen, før de noen dager senere tok en viktig 2-1 seier i ligaen. Begge kampene var på bortebane, og nå har The Rams vunnet fire kamper på rad siden tapet mot Millwall på The Den for noen uker siden. Med flott fotball kan Derby fort bli en herlig attraksjon denne sesongen, så fremt de får orden på forsvarsspillet. De siste kampene har absolutt vist en klar fremgang på det området, men samtidig har ikke motstanden vært den tøffeste. På bortebane har Derby sterke 2-0-1. Tapet kom som nevnt mot Millwall, mens Reading og Hull City har blitt slått. 

Derbys siste kamper:
Hull – Derby 1-2 (Waghorn, Jozefzoon)
Hull – Derby 0-4 (Mount, Jozefzoon, Waghorn, Selvmål)
Derby – Preston 2-0 (Mount, Keogh)
Derby – Ipswich 2-0 (Lawrence, Ledley)
Millwall – Derby 2-1 (Nugent)

Vurdering: Rotherham United er ingen kasteball, men basert på de første kampene tror jeg de vil få en tøff sesong i bunnen. De kan bite godt fra seg på hjemmebane, men Derby County har vist mye bra i det siste. The Rams ser ut til å være på gang, og dersom de fortsetter der de slapp før landslagspausen ser jeg ingen grunn til at de ikke skal klare dra i land en seier her. Derfor markerer jeg for borteseier.

Tips: B (2.10 @ Fansbet)


 

Sheffield Wednesday – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler skadede Gary Hooper og suspendert Fernando Forestieri. Gjestene mangler Sam Clucas og James McClean.

I starten av sesongen så det virkelig mørkt ut for Sheffield Wednesday. På banen var det lite som fungerte, mens det utenfor banen var en del uenighet mellom eier Dejphon Chansiri og supporterne. Heldigvis for uglene har det løsnet litt nå for Jos Luhukay. Samtlige tre siste ligakamper har endt med seier, og denne gode formen har ført de blå og hvite oppover på tabellen. Nå er de like bak play-off, men jeg føler likevel ikke man kan friskmelde dette Owls-laget enda. De tre kampene de har vunnet har nemlig alle vært mot lag som sliter for tiden. Det blir med andre ord en helt annen kamp på lørdag. Hjemme på Hillsborough har uglene sterke 2-1-0 denne sesongen. Seierne har kommet mot Millwall og Ipswich Town, mens de har spilt uavgjort mot Hull City.

Sheff Weds siste kamper:
Reading – Sheff Wed 1-2 (Joao, Reach)
Sheff Wed – Wolverhampton 0-2
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Joao x2)
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Bannan, Lees)
Brentford – Sheff Wed 2-0

Det har vært en fæl sesongstart for opprykksfavoritt Stoke City. Etter seks serierunder ligger de på 18. plass med bare én seier. De har skuffet stort og fansen er forståelig nok frustrerte. Verst var det utvilsomt da de tapte hele 0-3 hjemme mot nyopprykkede Wigan Athletic. The Potters eneste seier så langt kom hjemme mot Hull City, mens de i forrige runde tapte mot West Bromwich Albion. Nå må ting snart løsne for Gary Rowett & Co dersom han skal klare holde seg unna presset som garantert kommer dersom de ikke vinner kamper snart. På bortebane har Stoke 0-1-2 denne sesongen. Tapene har kommet mot West Brom og Leeds United.

Stokes siste kamper:
West Brom – Stoke 2-1 (Pieters)
Stoke – Huddersfield 2-0 (Berahino, Selvmål)
Stoke – Hull 2-0 (Selvmål, McClean)
Stoke – Wigan 0-3
Preston – Stoke 2-2 (Pieters, Crouch)

Vurdering: Et formlag mot et underpresterende Stoke City-lag. Den første tanken for mange ville nok vært hjemmeseier her, men jeg er fortsatt ikke overbevist av dette Owls-laget. Enda verre er det for vertene at de nå mangler Fernando Forestieri i de tre neste kampene. Stoke har skuffet i starten, men har kanskje den sterkeste troppen i Championship. Jeg har på følelsen at det snur snart for Stoke, og jeg ser ikke bort fra at det skjer allerede på lørdag. Jeg markerer for borteseier. 

Spill:  B (2.45 @ Fansbet)


 

Blackburn Rovers – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jacob Davenport, Ben Gladwin og Dominic Samuel. Ingen av de hadde nok vært aktuelle for spill her. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Lørdag skal Blackburn Rovers i aksjon på Ewood Park omtrent nøyaktig ett år etter forrige gang de tapte en ligakamp på hjemmebane sist. Den gangen var det AFC Wimbledon som ranet til seg tre poeng etter en meget heldig 1-0 seier, og siden den gang har faktisk ikke Rovers gått av egen hjemmebane uten poeng. Det nyopprykkede laget har fått en bra start på sesongen, men i forrige serierunde fikk de seg en skikkelig nedtur da de tapte 1-4 borte mot Bristol City. Det verste tapet under Tony Mowbrays tid i klubben, og samtidig første gang siden november 2016(!) at Rovers endte opp med å tape etter å ha tatt ledelsen. Forrige gang det skjedde var faktisk mot nettopp Aston Villa. Denne sesongen har Rovers vunnet mot Brentford hjemme, mens det har blitt uavgjort mot Reading og Millwall. Etter fire kamper på rad uten Bradley Dack er han tilbake fra start til lørdagens kamp.

Blackburns siste kamper:
Bristol City – Blackburn 4-1 (Mulgrew)
Blackburn – Lincoln 4-1 (Palmer, Nuttall, Downing, Graham)
Blackburn – Brentford 1-0 (Palmer)
Blackburn – Reading 2-2 (Mulgrew x2)
Hull – Blackburn 0-1 (Dack)

Sheffield United gjorde kort prosess med Aston Villa da Birmingham-klubben var på besøk på Bramall Lane forrige runde. Villa tapte hele 1-4 i det oppgjøret, og etter kampen var det forståelig nok mange supportere som var frustrerte over Steve Bruces managerferdigheter. Bruce ledet Villa til play-off finale i vår, men fortsatt fremstår han ikke som den beste mannen til å lede dette Villa-laget etter min mening. Ser man bort fra det ydmykende 1-4 tapet har Villa likevel fått en brukbar start på sesongen. I likhet med lørdagens motstander har Villa også 2-3-1 på sine seks første kamper. Seierne har kommet mot Wigan Athletic og Hull City. På bortebane har de 1-1-1 denne sesongen, hvor seieren kom mot Hull og tapet mot Sheffield United sist. Yannick Bolasie og Tammy Abraham er begge kruttsterke signeringer som har kommet til klubben i det siste, og begge kan få spilletid på lørdag.

Aston Villas siste kamper:
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (El Ghazi)
Burton – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Reading 1-1 (Elmohamady)
Aston Villa – Brentford 2-2 (Kodjia x2)
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Kodjia)

Vurdering: To lag som har mye å revansjere etter 1-4 tap sist. Dette blir nok en herlig fotballkamp mellom to lag som egentlig har startet sesongen bra. Det er flere meget gode angrepsspillere på banen hos begge lag, og jeg blir overrasket hvis det ikke kommer et par scoringer her. Til slutt tror jeg begge lagene står med like mange mål hver, derfor går jeg for uavgjort.

Tips: H (3.15 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply