Skrevet av: Eirik Aase

 

Birmingham City – West Bromwich Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Isaac Vassell og David Davis. Hos gjestene er Oliver Burke usikker.

Det vil seg fortsatt ikke for Garry Monk og hans Birmingham City. De har hatt en del stang ut i starten, men i forrige runde skuffet de stort i hjemmekampen mot Queens Park Rangers. Kampen endte 0-0, men mot bedre motstand kunne det nok fort endt med tap. Nå står blåtrøyene fortsatt uten seier etter seks serierunder. Hjemme på St Andrews har Birmingham tre uavgjorte på tre kamper. I landslagspausen har det gått en del rykter vedrørende mulig poengtrekk for brudd på FFP, og man kan trygt si at høsten ikke har vært god for den blå delen av Birmingham.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – QPR 0-0
Forest – Birmingham 2-2 (Adams, Jutkiewicz)
Bolton – Birmingham 1-0
Birmingham – Swansea 0-0
Reading- Birmingham 2-0

Det har vært mye positivt og noe negativt fra West Bromwich Albion i sesongstarten, men seieren hjemme mot Stoke City i forrige runde var meget sterk. Dwight Gayle fant sin indre Dennis Bergkamp i den kampen og scoret et mål som man nærmest får frysninger av å se på. Angrepsspillet fungerer optimalt for Darren Moore & Co, men bakover på banen er man ikke tette.  På bortebane har de både vunnet, tapt og spilt uavgjort så langt denne høsten. Med angrepsspillere som Dwight Gayle, Harvey Barnes og Jay Rodriguez skaper de sjanser mot hvem som helst denne sesongen.  

West Broms siste kamper:
West Brom – Stoke 2-1 (Gayle x2)
West Brom – Mansfield 2-1 (Edwards, Leko)
Boro – West Brom 1-0
West Brom – QPR 7-1 (Rodriguez x2, Phillips x2, Robson-Kanu, Gibbs, Gayle)
Norwich  – West Brom 3-4 (Rodriguez x2, Barnes, Robson-Kanu)

Vurdering: Birmingham City fortsatt uten seier, men de har vært bedre enn hva poengene tilsier. Forrige hjemmekamp var derimot skuffende, mens West Bromwich Albion er en tøff motstander. Denne kampen er helt åpen, men jeg har en følelse av at gjestene i hvert fall får med seg ett poeng. Om de tar seieren er jeg derimot usikker på, og jeg ender til slutt opp med uavgjort i dette oppgjøret.

Tips: U (3.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply