Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Tirsdag:
21.00: Stoke City – Swansea City (Viaplay)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
West Bromwich Albion – Bristol City (Bristol City scorer til 1.50 i odds)


 

Aston Villa – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det var en lettet Steve Bruce som så Conor Hourihane sette inn utligningsmålet mot Blackburn Rovers på overtid. Selv om Villa bare har tapt én kamp denne sesongen, sitter man likevel med følelsen av at Bruce er en presset mann. Store deler av fansen ser ut til å være lei av han, og da er det ikke lett. Den eneste medisinen mot kritikken er å vinne fotballkamper, men det har de ikke gjort for mye av. Bare to av de syv første kampene har endt med seier. I kampen mot Rovers fikk både Tammy Abraham og Yannick Bolasie prøve seg. Det er to spillere som kommer til å herje på dette nivået (De har gjort det før). Hjemme på Villa Park har vertene 1-2-0 denne sesongen, hvor seieren kom mot Wigan Athletic.

Aston Villas siste kamper:
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Hourihane)
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (El Ghazi)
Burton – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Reading 1-1 (Elmohamady)
Aston Villa – Brentford 2-2 (Kodjia x2)

Rotherham United-fansen fikk oppleve det som kanskje blir stående som et av sesongens høydepunkter da Derby County ble slått 1-0 på New York Stadium lørdag ettermiddag. Derby-sjef Frank Lampard ble utvist, mens leiesoldaten Ryan Manning scoret kampens eneste mål på straffespark. Rotherham har startet sesongen fantastisk på hjemmebane med tre seier på fire kamper, men det er som vanlig borteproblemene som nå havner i fokus. Forrige gang de var i Championship tok de bare to(!) poeng på fremmed gress. Etter tre bortekamper denne sesongen står de med tre tap. Manager Paul Warne har en jobb å gjøre, ettersom Rotherham umulig kan holde seg oppe med lignende resultater på bortebane denne sesongen som de hadde forrige gang de var oppe.  

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Derby 1-0 (Manning)
Wigan – Rotherham 1-0
Everton – Rotherham 3-1 (Vaulks)
Rotherham – Millwall 1-0 (Raggett)
Rotherham – Hull 2-3 (Wood, Proctor)

Vurdering: Aston Villa har ikke imponert i starten, men den troppen Steve Bruce har til rådighet er helt rå. Det er vanskelig å se for seg at de ikke skal skape en del sjanser her mot et Rotherham United-lag som er håpløse på bortebane. Jeg klarer ikke gå for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.44 @ Fansbet)

 


 

Derby County – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det ble en helmørk aften for Derby County da de tok turen til Yorkshire for å møte Rotherham United på lørdag. The Rams var langt unna sitt beste, men fikk samtidig meget vanskelige arbeidsforhold da Tom Lawrence ble utvist etter en stygg takling. Senere ble også manager Frank Lampard sendt på tribunen etter å ha forlatt teknisk sone. Derby tapte til slutt 0-1 etter en straffescoring av Ryan Manning, og det tapet var ekstra surt for et Derby-lag som hadde vunnet sine fire siste kamper før møtet med The Millers. Nå ligger Derby på en syvendeplass med tolv poeng. Hjemme på Pride Park har de 2-0-1 denne sesongen, hvor Preston North End og Ipswich Town har blitt slått.  

Derbys siste kamper:
Rotherham – Derby 1-0
Hull – Derby 1-2 (Waghorn, Jozefzoon)
Hull – Derby 0-4 (Mount, Jozefzoon, Waghorn, Selvmål)
Derby – Preston 2-0 (Mount, Keogh)
Derby – Ipswich 2-0 (Lawrence, Ledley)

Blackburn Rovers fikk endelig tilbake Bradley Dack fra skade til helgens kamp mot Aston Villa. Dack viste seg frem fra sin gode side foran TV-kamerane og stod igjen med både scoring og en banens beste-pris. Kampen ble dog en nedtur for Rovers-fansen ettersom Conor Hourihane utlignet for Aston Villa på overtid. Den nyopprykkede Lancashire-klubben kunne vært helt i toppen av tabellen dersom de hadde tatt bedre vare på sjansene sine i de første rundene, men må likevel kunne sies å være tålig fornøyd med å bare ha tapt én av deres syv første kamper denne sesongen. På bortebane har de 1-1-1, hvor seieren kom mot Hull City og tapet mot Bristol City.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Aston Villa 1-1 (Dack)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Mulgrew)
Blackburn – Lincoln 4-1 (Palmer, Nuttall, Downing, Graham)
Blackburn – Brentford 1-0 (Palmer)
Blackburn – Reading 2-2 (Mulgrew x2)

Vurdering: Derby County så ut til å være på gang før møtet med Rotherham United. Her møter de et sterkt Blackburn Rovers-lag som absolutt er kapable til å finne på noe på Pride Park. Med tanke på hva Derby viste før tapet mot Rotherham, kombinert med det mannskapet de har til rådigheter, tror jeg likevel de skal kunne dra i land seieren tirsdag kveld. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (2.25 @ Fansbet)


 

Ipswich Town – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter syv serierunder er det bare to lag som fortsatt står uten seier i Championship denne sesongen. Ett av de lagene er Ipswich Town, og ekstra spesielt er det faktum at de har en ny manager på plass denne sesongen. Paul Hurst har nemlig ikke fått kjenne på seiersfølelsen en eneste gang som Ipswich-sjef, men har likevel vært fornøyd med prestasjonene i det siste. Han føler seg sikker på at det vil snu snart, og jeg sitter litt med samme følelse. Forrige runde gikk de på en sur smell borte mot Hull City, og det oppgjøret ble seende ut som et steg i feil retning for traktorgutta. Nå er de på jumboplass med bare tre poeng. Samtlige tre poeng har kommet på hjemmebane, ettersom blåtrøyene har spilt uavgjort i alle sine tre hjemmekamper denne sesongen.

Ipswichs siste kamper:
Hull – Ipswich 2-0
Ipswich – Norwich 1-1 (Edwards)
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Nsiala)
Derby – Ipswich 2-0
Ipswich – Aston Villa 1-1 (Chalobah)

Neal Maupay fortsatte der han slapp da han returnerte fra suspensjon til helgens kamp mot Wigan Athletic. Franskmannen scoret begge målene da The Bees vant 2-0, og nok en gang var seieren helt fortjent. Brentford har en helt egen evne til å virkelig male motstanderen i stykker, og akkurat nå er det ingenting som tyder på at ikke London-klubben skal kunne være med helt i toppen av tabellen. Etter syv serierunder ligger de på andreplass på tabellen med bare ett poeng opp til Leeds United. På bortebane har de 0-2-1, hvor tapet kom mot Blackburn Rovers. Motstanden i de andre kampene har vært tøff, og de kunne fort ha vunnet både mot Aston Villa og Stoke City på en annen dag.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Wigan 2-0 (Maupay x2)
Brentford – Forest 2-1 (MacLeod, Watkins)
Brentford – Cheltenham 1-0 (Jeanvier)
Blackburn – Brentford 1-0
Aston Villa – Brentford 2-2 (Maupay x2)

Vurdering: Ipswich Town venter fortsatt på sin første seier for sesongen, men kunne vel knapt drømt om en verre motstander enn Brentford denne runden. The Bees er fulle av selvtillit, har fått tilbake Neal Maupay og spiller ligaens beste fotball sammen med Leeds United for øyeblikket. Jeg sliter med å se hvordan dette Ipswich-forsvaret skal kunne stå imot, og derfor ender jeg opp med å markere for borteseier.

Tips: B (1.86 @ Fansbet)


 

Leeds United – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Marcelo Bielsa stod ovenfor sin kanskje tøffeste utfordring som Leeds United-sjef da de reiste til London for å møte Millwall på lørdag. Ikke bare fordi Millwall er en vanskelig motstander, men fordi spillere som blant andre Kemar Roofe, Pablo Hernandez og Patrick Bamford ikke var med på turen. Tidvis slet Leeds mot Millwalls fysiske og direkte stil, og lenge så det ut som om det skulle ende med sesongens første ligatap. Heldigvis for Leeds-fansen dukket leiesoldat Jack Harrison opp like før slutt og sikret poengdeling med en smart avslutning. Jubelscenene etter utligningsmålet ble så ville at en oppgitt Millwall-manager Neil Harris har snakket negativt om det til flere medier de siste dagene. Ettersom Middlesbrough gikk på trynet, ligger Leeds United fortsatt på toppen av Championship-tabellen. Leeds har 15 poeng, men bare poenget bak følger tre klubber. Hjemme på Elland Road har Leeds 2-1-0 denne sesongen. Rotherham United og Stoke City har blitt slått, mens det ble uavgjort mot opprykksrival Middlesbrough i forrige hjemmekamp.

Leeds siste kamper:
Millwall – Leeds 1-1 (Harrison)
Leeds – Boro 0-0
Leeds – Preston 0-2
Norwich – Leeds 0-3 (Alioski, Klich, Hernandez)
Swansea – Leeds 2-2 (Roofe, Hernandez)

Preston North End har fått en fæl start på sesongen og ligger nå nest sist på tabellen. Bare én seier har det blitt på de syv første kampene, og den seieren kom i sesongåpningen mot Queens Park Rangers. Spillemessig har Preston fortjent mye mer enn hva de har fått til nå, som for eksempel da de tapte 2-3 hjemme mot Reading på lørdag. Preston skapte en haug av sjanser, mens Reading ikke fikk mange forsøk. Likevel gikk knapt noen ting inn forbi Reading-keeperen, mens det var åpne sluser bakover hos The Lilywhites. Preston tapte til slutt 2-3, og det er noe manager Alex Neil sannsynligvis forstår svært lite av. På bortebane har Preston tapt samtlige tre kamper denne sesongen, og på disse tre kampene har de fortsatt ikke scoret ett eneste mål. Det som derimot gir Preston et lite håp foran tirsdagens kamp er det faktum at de vant tilsvarende oppgjør i ligacupen for et par uker siden, og i den kampen hadde de én mann færre på banen i over en time. Kanskje kan det gi hvittrøyene et mentalt overtak her?

Prestons siste kamper:
Preston – Reading 2-3 (Johnson, Robinson)
Preston – Bolton 2-2 (Robinson, Browne)
Leeds – Preston 0-2 (Barker, Johnson)
Derby – Preston 2-0
Norwich – Preston 2-0

Vurdering: Leeds United troner øverst på tabellen, og det er ikke tilfeldig. Hvittrøyene har vært fantastiske i år, og selv når situasjonen ser umulig ut slik som mot Millwall, klarer de likevel få med seg poeng. Det er en herlig vinnerkultur i ryggmargen til Leeds-spillerne, og det er det mange år siden man har sett sist. Preston er klart bedre enn hva tabellen tilsier, men samtidig er det ikke tilfeldig at de hele tiden slipper inn enkle mål. Selv om Preston vant mot Leeds i ligacupen med ti mann i store deler av kampen, tror jeg ikke vi får en reprise her. Jeg tror vertene får revansj og markerer derfor for hjemmeseier.

Tips: H (1.90 @ Fansbet)


 

Wigan Athletic – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Wigan Athletic startet sesongen med et smell, men etter å ha slått Stoke City 3-0 på bortebane på utrolig vis, ser de nå ut til å ha fått litt startproblemer. To turer til hovedstaden har resultert i to tap og ingen scoringer mot henholdsvis Queens Park Rangers og Brentford. Innimellom de to kampene kom Rotherham United på besøk på DW Stadium, og i den kampen måtte The Latics slite seg til en 1-0 seier. Wigan kan likevel være meget fornøyd med sesongstarten, og nå ligger de på en 11. plass med ti poeng. Basert på det man har fått sett til nå er det ingenting som tilsier at ikke Wigan kan bli en slags positiv overraskelse som blander seg inn i kampen om play-off. Hjemme på DW Stadium har Wigan 2-1-0 denne sesongen hvor Rotherham United og Sheffield Wednesday er lagene som har blitt slått. 

Wigans siste kamper:
Brentford – Wigan 2-0
Wigan – Rotherham 1-0 (Vaughan)
QPR – Wigan 1-0
Stoke – Wigan 0-3 (Grigg, Massey, Powell)
Wigan – Forest 2-2 (Powell, Grigg)

Det meste så egentlig bekmørkt ut for Hull City da lagene tok landslagspause. De hadde bare vunnet én kamp, og på hjemmebane hadde de tre strake tap denne sesongen. Enda verre ble det hele da Derby County valset over tamme tigre på KCOM Stadium i ligacupen. Lørdag ble mye negativt snudd til noe positivt da Ipswich Town ble slått 2-0. Endelig fant Jarrod Bowen veien til nettmaskene, mens Kamil Grosicki var tilbake på benken. Laget til Hull ser plutselig mye sterkere ut på papiret, og nå gjelder det å vise det i vanskeligere kamper enn den som de spilte på lørdag. På bortebane har Hull 1-1-1 denne sesongen, hvor seieren kom mot Rotherham United, mens tapet kom mot Stoke City. 

Hulls siste kamper:
Hull – Ipswich 2-0 (Bowen, Irvine)
Hull – Derby 1-2 (Kane)
Hull – Derby 0-4
Stoke – Hull 2-0
Rotherham – Hull 2-3 (Irvine x2, Campbell)

Vurdering: Wigan Athletic med to skuffende turer til London, men hjemme på DW Stadium er de sterke. Her møter de et Hull-lag som fikk seg en skikkelig opptur på lørdag, men som jeg tror kan få trøbbel tirsdag kveld. Jeg har nemlig stor tro på at Wigan drar i land seieren i dette oppgjøret. 

Spill: H (1.95 @ Fansbet)


 

Stoke City – Swansea City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Da Benik Afobe satte inn sin andre scoring for dagen og sendte Stoke City opp i 2-0 borte mot Sheffield Wednesday på lørdag, var jeg sikker på at The Potters skulle dra i land tre svært viktige poeng. Dessverre for de røde og hvite klarte de ikke stoppe Barry Bannan. Midtbanejuvelen til uglene hentet inn ledelsen nærmest på egenhånd og sikret til slutt poengdeling. Det betyr at Stokes 2-0 seier over Hull City fortsatt er deres eneste seier i Championship siden nedrykket fra Premier League. Med sine seks poeng ligger de bare poenget over nedrykksplass, og det er selvsagt alt annet enn bra nok for et lag som ble sett på som den største favoritten til å rykke opp denne sesongen. Hjemme på Bet365 Stadium har de både vunnet, spilt uavgjort og tapt denne sesongen. Tapet kom på brutalt vis da Wigan Athletic vant hele 3-0 foran sjokkerte Stoke-supportere. 

Stokes siste kamper:
Sheff  Wed – Stoke 2-2 (Afobe x2)
West Brom – Stoke 2-1 (Pieters)
Stoke – Huddersfield 2-0 (Berahino, Selvmål)
Stoke – Hull 2-0 (Selvmål, McClean)
Stoke – Wigan 0-3

Swansea City fikk besøk av Nottingham Forest på lørdag, og det ble ingen stor aften for svanene. Mot et Forest-lag som har slitt i sesongstarten klarte aldri Swansea å få ting til å fungere skikkelig. De hadde et par brukbare muligheter, men ikke like mange og like store sjanser som det Forest hadde. Kampen endte til slutt uavgjort og nå ligger Swansea på en sjetteplass med tolv poeng. Bare ett tap har det blitt på de syv første rundene, og det kom hjemme mot Bristol City. På bortebane har de derimot gjort det meget bra. Syv poeng av ni mulige har det blitt, hvor seieren mot Millwall blir stående som den mest imponerende med tanke på at de spilte omtrent hele kampen med én mann færre på banen.

Swanseas siste kamper:
Swansea – Forest 0-0
Millwall – Swansea 1-2 (Naughton, McBurnie)
Swansea – Bristol City 0-1
Swansea – Leeds 2-2 (McBurnie x2)
Birmingham – Swansea 0-0

Vurdering: Stoke City har slitt i starten og uten gode resultater i denne ukens to hjemmekamper vil manager Gary Rowett snart få merke presset på kroppen. Her møter de et Swansea City-lag som har imponert i starten, og som har vært ekstra gode på bortebane. Dette blir jevnt, intenst og interessant. Dette kan i mine øyen vippe alle veier, og da frister det lite med spill på hjemmelaget som har blitt gjort til klar favoritt hos bookmakerne. Jeg prøver heller uavgjort her.  

Spill: U (3.55 @ Fansbet)


 

West Bromwich Albion – Bristol City
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

En god indikasjon på at laget ikke spilte den beste kampen, er når manageren bruker store deler av intervjuet etter kampslutt til å rose motstanderlaget. Det skjedde på fredag da West Bromwich Albion spilte uavgjort 1-1 borte mot lokalrival Birmingham City. Birmingham skapte flere store sjanser og misset et straffespark, men endte opp med bare én scoring. Det samme gjorde West Brom takket være en flott scoring at Matt Phillips. Årets West Brom-lag scorer på bestilling denne sesongen, og da føles det nesten uvant ut når de går av banen med bare én scoring. Etter syv serierunder ligger de på en åttendeplass med elleve poeng, og det må kunne sies å være godkjent. De har vist at det er enkelte områder de absolutt må bli bedre på, men samtidig har det vært mye positivt også. Som for eksempel Harvey Barnes som har sett usedvanlig bra ut fremover på banen. Hjemme på The Hawthorns tapte de mot Bolton Wanderers i sesongåpningen, før det deretter har blitt seiere mot Queens Park Rangers og Stoke City. Mot QPR vant de hele 7-1.

West Broms siste kamper:
Birmingham – West Brom 1-1 (Phillips)
West Brom – Stoke 2-1 (Gayle x2)
West Brom – Mansfield 2-1 (Edwards, Leko)
Boro – West Brom 1-0
West Brom – QPR 7-1 (Rodriguez x2, Phillips x2, Robson-Kanu, Gibbs, Gayle)

Det store formlaget i Championship heter Bristol City. Lørdag sikret de seg sin fjerde strake seier da Sheffield United ble slått 1-0 hjemme på Ashton Gate. Det ble en tett og jevn kamp, men til slutt var det The Robins som dro i land seieren da Marley Watkins headet inn kampens eneste scoring. Denne flotte formen har før Bristol City opp på en andreplass på tabellen, og man sitter med følelsen av at dette er klassisk Lee Johnson. Flere ganger har man sett lagene til Bristol City-manageren sette i gang med noen utrolige perioder hvor de vinner omtrent alt som er å vinne. Problemet har ofte vært at når de først taper, så pleier det gå en lang stund før ting fungerer igjen. Det blir spennende å se om han har lært noe og dermed kan holde The Robins i toppen over lengre tid denne sesongen. Det er de absolutt gode nok til. På bortebane har de 2-1-0 denne sesongen, hvor Blackburn Rovers og Sheffield United er lagene som har blitt slått.  

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Sheff Utd 1-0 (Watkins)
Bristol City – Blackburn 4-1 (Watkins, Diedhiou, Brownhill, Pack)
Swansea – Bristol City 0-1 (Weimann)
QPR – Bristol City 0-3 (Weimann x2, Taylor)
Bristol City – Boro 0-2

Vurdering: Vertene svinger en del i prestasjonene og har vist frem både elendig forsvarsspill og fantastisk angrepsspill. Det er litt vanskelig å vite hva man vil få se tirsdag kveld, men man vet i hvert fall at dette Bristol City-laget kommer til å være vanskelige å spille mot. The Robins er i kjempeform og at de har vunnet fire på rad er alt annet enn tilfeldig. At man kan få over fire ganger pengene på ligaens store formlag vinner mot et ustabilt West Brom-lag er alt for spennende til å holde seg unna. 

Spill: B (4.20 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply