Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper:
Tirsdag:
20.45: Queens Park Rangers – Millwall (Viaplay)

Rundens utvalgte:
– Oddsen er hentet fra Fansbet.
Reading – Norwich City (Begge lag scorer til 1.80 i odds)


 

Middlesbrough – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Middlesbrough gikk på sesongens første nederlag da de tok turen til Norfolk for å møte Norwich City på lørdag. Boro kom aldri helt i gang med gultrøyene, og ble til slutt senket av en herlig scoring. Underveis i kampen skjedde det også en uvanlig situasjon hvor Norwich-stopper Timm Klose først ble utvist, men deretter fikk lov til å fortsette grunnet en offside like i forkant av hendelsen han ble utvist for. Boro hadde fem på rad uten baklengsmål før møtet med Norwich. Hjemme på Riverside Stadium har de vunnet samtlige tre kamper og har imponerende 3-0 i målforskjell.

Boros siste kamper:
Norwich – Boro 1-0
Leeds – Boro 0-0

Boro – Rochdale 2-1 (Johnson, Hugill)
Boro – West Brom 1-0 (Ayala)
Bristol City – Boro 0-2 (Braithwaite, Assombalonga)

For noen uker det har vært for Bolton Wanderers-fansen. I løpet av kort tid har de gått fra å være svært nær å bli satt under administrasjon, til å like etterpå sørge etter dødsfallet til tidligere eier Eddie Davies. Tirsdag denne uken kom en ny sørgelig nyhet da Stephen Darby ble nødt til å legge opp grunnet sykdom. På banen ble det lite å juble for etter landslagspausen. Bolton tapte 1-2 i en jevn kamp hjemme mot Queens Park Rangers og har nå tre kamper på rad uten seier. Den flotte starten på sesongen gjør at de likevel henger godt med i toppen. På bortebane har Bolton fantastiske 2-1-0 hvor West Bromwich Albion og Reading er lagene som har blitt slått.  

Boltons siste kamper:
Bolton – QPR 1-2 (Magennis)
Preston – Bolton 2-2 (Ameobi, Olkowski)

Bolton – Sheff Utd 0-3
Bolton – Birmingham 1-0 (Buckley)
Reading – Bolton 0-1 (Wildschut)

Vurdering: Middlesbrough ser meget sterke ut, selv om det ble tap på lørdag. Hjemme på Riverside Stadium er de fryktelig vanskelige å møte. Bolton Wanderers har hatt en del tur i starten, og har nå slitt litt i de siste kampene. Det er vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.40 @ Fansbet)

 


 

Nottingham Forest – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det vil seg fortsatt ikke helt for Aitor Karanka og hans Nottingham Forest, selv om ett poeng borte mot Swansea City uansett må kunne sees på som et respektabelt resultat. Dog hadde nok Forest-fansen en litt bitter smak i munnen etter kampen ettersom blant andre Ben Osborn hadde flere gode muligheter til å sikre seieren. Forest står nå fortsatt med bare én seier i ligaen denne sesongen. De har riktignok bare tapt én kamp, men det er ingen tvil om at de har mye mer å gå på. Prestasjonene har nemlig ikke vært særlig oppløftende heller. Forest ble sett på som en av de store opprykksfavorittene før sesongen, og da er det lov å forvente mer. Hjemme på City Ground har de 1-2-0 på sine tre hjemmekamper.  

Forests siste kamper:
Swansea – Forest 0-0
Brentford – Forest 2-1 (Cash)

Forest – Newcastle 3-1 (Murphy, Cash, Dias)
Forest – Birmingham 2-2 (Lolley, Murphy)
Wigan – Forest 2-2 (Cash, Soudani)

Sheffield Wednesday hadde vunnet tre kamper på rad i serien før møtet med Stoke City, men havnet tidlig bakpå i lørdagens kamp. Stoke ledet 2-0 etter to mål av Benik Afobe, men uglene kjempet seg tilbake og sikret ett poeng. I hovedrollen ved begge scoringene fant vi Barry Bannan. Midtbanejuvelen kan ikke være langt unna å være én av de spillerne i Championship som er viktigst for sitt eget lag. Med elleve poeng henger uglene godt med i toppen av tabellen, men dersom de ønsker å kjempe seg enda høyere opp på tabellen må de gjøre noe med alle baklengsmålene. På bortebane har Wednesday én seier og to tap. Seieren kom mot Reading i forrige bortekamp.

Sheff Weds siste kamper:
Sheff Wed – Stoke 2-2 (Matias, Bannan)
Reading – Sheff Wed 1-2 (Joao, Reach)

Sheff Wed – Wolverhampton 0-2
Sheff Wed – Ipswich 2-1 (Joao x2)
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Bannan, Lees)

Vurdering: Forest har skuffet meg både når det gjelder prestasjoner og resultater så langt. Her møter de et Sheffield Wednesday-lag som har overrasket meg positivt. Selv om uglene har vunnet tre av sine fire siste i ligaen, tro jeg likevel de skal få det tøft her. Jeg sitter med følelsen av at det snart må løsne for Forest, og ser ikke bort fra at det kan skje her. Det er litt vanskelig å vite om man skal gå for hjemme eller uavgjort, men magefølelsen min vipper til vertenes fordel.

Tips: H (1.90 @ Fansbet)


 

Queens Park Rangers – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Hva er det som skjer?! Queens Park Rangers vinner jo fotballkamper! Ja, det føles nesten litt sjokkerende, men samtidig er det befriende å se managere kunne grave seg ut av slike hull som det Steve McClaren lå dypt plantet ned i for noen uker siden. Lørdag vant London-klubben borte mot Bolton Wanderers og har nå gått fire kamper på rad uten tap. Tre av de har endt med seier, inkludert et avansement i ligacupen. Den eneste av disse kampene som ikke har endt med seier var bortekampen mot Birmingham City, men der kunne de faktisk fort ha vunnet basert på spill og sjanser. Nå har QPR kommet seg opp på syv poeng, og nå er det ingen som snakker om jobben til Steve McClaren lenger. Det gjelder å smi mens jernet er varmt, og QPR har nå en gyllen mulighet til å utnytte den gode formen de er i. Hjemme på Loftus Road har de 1-0-2 denne sesongen, hvor seieren har kommet mot Wigan Athletic.

QPRs siste kamper:
Bolton – QPR 1-2 (Freeman, Eze)
Birmingham – QPR 0-0

QPR – Bristol Rovers 3-1 (Wszolek, Smith, Osayi-Samuel)
QPR – Wigan 1-0 (Hemed)
QPR – Bristol City 0-3

Millwall har nå hatt to hjemmekamper på rad hvor de har fått servert det meste på sølvfat, men likevel har de ikke vunnet noen av de to kampene. Først møtte de et Swansea City-lag som fikk en spiller utvist etter få minutter spill. Millwall tok senere ledelsen, men tapte til slutt 1-2 med én mann mer på banen. Lørdag kom Leeds United på besøk uten flere av sine aller beste spillere. Millwall ledet også det oppgjøret 1-0, men en scoring helt på tampen sørget for at kampen endte uavgjort. Neil Harris river seg nok i håret for tiden, ettersom Millwall nå bare har ett poeng på de fire siste kampene. Bare én seier har det blitt på de syv første kampene, og det er lite som tyder på at Millwall skal kopiere den fantastiske fjorårssesongen. På bortebane har Millwall 0-1-2 denne sesongen. 

Millwalls siste kamper:
Millwall – Leeds 1-1 (Wallace)
Millwall – Swansea 1-2 (Wallace)

Millwall – Plymouth 3-2 (Williams, Gregory, O`Brien)
Rotherham – Millwall 1-0
Sheff Wed – Millwall 2-1 (Tunnicliffe)

Vurdering: Tett og jevnt London-derby på papiret. Ikke enkelt å finne en vinner her, men den flotte formen til QPR kombinert med de svake resultatene til Millwall gjør at jeg faller ned på hjemmeseier i dette oppgjøret.

Tips: H (2.50 @ Fansbet)


 

Sheffield United – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sheffield United stod med fire strake seiere før møtet med Bristol City forrige runde. I en tett og jevn affære på Ashton Gate måtte de til slutt se seg slått av The Robins etter en sen scoring av Marley Watkins. The Blades bør nå slå tilbake på første mulighet dersom de skal være med helt i toppen. I skrivende stund tirsdag ettermiddag er det bare tre poeng opp til serieleder Leeds United, og derfor kan man trygt si at Chris Wilder & Co har plassert i en god posisjon. Hjemme på Bramall Lane har United 2-0-1 denne sesongen. De tapte i sesongåpningen mot Swansea City, men har etterpå vunnet mot både Norwich City og Aston Villa.

Sheff Utds siste kamper:
Bristol City – Sheff Utd 1-0
Sheff Utd – Aston Villa 4-1 (O`Connell, Duffy, Norwood, Sharp)

Bolton – Sheff Utd 0-3 (Duffy, Fleck, Freeman)
Sheff Utd – Norwich 2-1 (Sharp, Egan)
Sheff Utd – Hull 1-1 (Sharp)

Birmingham City er ett av bare to lag som fortsatt ikke har vunnet en kamp enda denne sesongen. Ser man nærmere på deres prestasjoner i de syv første kampene er det vanskelig å forstå hvordan de har klart å unngå å vinne. Flere ganger har de levert meget bra prestasjoner, som for eksempel i kampene mot Swansea City og nå sist mot West Bromwich Albion. Jeg sitter derfor med følelsen av at det snart  vil snu for blåtrøyene. Hele fem av deres syv første kamper har endt uavgjort, og det er grunnen til at de ikke ligger på nedrykksplass til tross for at de ikke har vunnet enda. På bortebane har Birmingham 0-1-2 denne sesongen, hvor uavgjortkampen kom mot Nottingham Forest.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – West Brom 1-1 (Jota)
Birmingham – QPR 0-0

Forest – Birmingham 2-2 (Adams, Jutkiewicz)
Bolton – Birmingham 1-0
Birmingham – Swansea 0-0

Vurdering: Sheffield United tapte mot et meget bra Bristol City-lag sist, men før det hadde de fire seiere på rad. The Blades ser meget bra ut for øyeblikket, mens Birmingham City venter fortsatt på sin første seier. Det meste tyder på hjemmeseier her, men jeg vil advare alle mot å tro at dette blir lett for vertene. Birmingham er nemlig bedre enn hva resultatene tilsier, og kan fort finne på noe her. Jeg går for hjemmeseier, men ville vært forsiktig med tanke på å sette penger på denne kampen.

Tips: H (1.83 @ Fansbet)


 

Reading – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Reading-sjef Paul Clement var den manageren som  satt mest utrygt i managerstolen i Championship i løpet av landslagspausen, og derfor var nok han den mannen som var mest fornøyd i hele Championship forrige helg. Reading sikret seg nemlig sesongens første seier borte, og enda mer imponerende var det  faktum at seieren kom mot Preston North End på bortebane. Reading scoret nesten på alt de hadde av sjanser, samtidig som de på utrolig vis slapp unna med bare to baklengsmål. Nå som første seier har blitt sikret, blir det spennende å se om det vil føre til at Reading kan spille med lavere skuldre i de neste kampene. Reading ligger fortsatt på nedrykksplass med sine fem poeng, og har tapt samtlige tre hjemmekamper så langt.

Readings siste kamper:
Preston – Reading 2-3 (Bacuna, Baldock, Illori)
Reading – Sheff Wed 1-2 (Moore)

Reading – Watford 0-2
Aston Villa – Reading 1-1 (Baldock)
Blackburn – Reading 2-2 (Bödvarsson)

Norwich City trumfet til med en fantastisk 1-0 seier hjemme mot Middlesbrough på lørdag, og ble dermed det første laget på en god stund som faktisk klarte finne veien til nettmaskene mot Boro i serien. Seieren kom godt med for Norwich-sjef Daniel Farke som virkelig har fått kjenne litt på presset i det siste. Nå blir det interessant å se om Norwich klarer bygge videre på den sterke seieren, eller om de fortsetter i samme spor som tidligere. Det som er helt sikkert er at Norwich må gjøre noe med alle baklengsmålene dersom de skal fortsette klatringen på tabellen. På bortebane har de 0-2-1 denne sesongen, hvor tapet kom mot Sheffield United.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Boro 1-0 (Pukki)
Ipswich – Norwich 1-1 (Leitner)

Cardiff – Norwich 1-3 (Srbeny x2, Aarons)
Norwich – Leeds 0-3
Norwich – Preston 2-0 (Tettey, Pukki)

Vurdering: Ingen enkel kamp å spå. Reading med sin første seier sist, men man kan trygt si at de hadde marginene på sin side i det oppgjøret. Her møter de et Norwich-lag som har slitt med at de nesten aldri har hatt marginene på sin side i starten av sesongen. De skaper mange sjanser nesten hver kamp, men har slitt litt med uttellingen, samt svakt forsvarsspill. Dette her kan gå alle veier, men jeg har en liten følelse av at gjestene drar dette i land.  

Spill: B (2.70 @ Fansbet)

About The Author

Leave a Reply